-
Ο χρήστης CFU έγραψε:
Αυτό το πράγμα με τους λασπωτήρες είναι απίστευτο! Μα καλά, στους λασπωτήρες κολλάνε; Αν δηλαδή χρειαστεί κάτι σοβαρό;;;Όπως;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτό το πράγμα με τους λασπωτήρες είναι απίστευτο! Μα καλά, στους λασπωτήρες κολλάνε; Αν δηλαδή χρειαστεί κάτι σοβαρό;;;
Όπως;
Ξέρω γω.....λέω τίποτα από ανταλλακτικά μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, αισθητήρες.....
Λασπωτήρες που παράγγειλα και γω, μου είπαν πως υπάρχουν μόνο οι πίσω -
Ο χρήστης CFU έγραψε:
Αυτό το πράγμα με τους λασπωτήρες είναι απίστευτο! Μα καλά, στους λασπωτήρες κολλάνε; Αν δηλαδή χρειαστεί κάτι σοβαρό;;;
Όπως;
Ξέρω γω.....λέω τίποτα από ανταλλακτικά μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, αισθητήρες.....
Λασπωτήρες που παράγγειλα και γω, μου είπαν πως υπάρχουν μόνο οι πίσωΆλλο τα ανταλλακτικά και άλλο τα αξεσουάρ.
-
Πρώτη αλλαγή λαδιών στα 7000χλμ (έτσι θέλει η αντιπροσωπεία) Κόστος μαζί με φίλτρο και εργασία 86€!
Κόστος λαδιών: 5λ συνθετικό ΕΝΕΟS 10-30 56€
Φίλτρο λαδιού! 12€
Εργασία: 20€
Ρε δεν πάνε καθόλου καλά! 56€ για λάδια και 20€ εργασία 15 λεπτών;;; -
Εμ, πώς θα βγουν τα 7χρόνια εγγυησης; ;;;;
-
Ο χρήστης CFU έγραψε:
Πρώτη αλλαγή λαδιών στα 7000χλμ (έτσι θέλει η αντιπροσωπεία) Κόστος μαζί με φίλτρο και εργασία 86€!
Φίλτρο λαδιού! 12€
Ρε δεν πάνε καθόλου καλά! 56€ για λάδια και 20€ εργασία 15 λεπτών;;;56e για λάδια; Τυχερέ...
Για έλα στη φτηνή Peugeot να πληρώσεις τα λάδια (4,2 λίτρα) χωρίς φίλτρο ... 100euro... τιμή προσφορά...
86e euro όλο το πακέτο; Τσάμπα. 110euro τα ίδια στην Peugeot και δεν μου χρέωσαν εργασία επειδή τελείωσαν σε 20 λεπτά. Αν τελείωναν στην μισή ώρα θα χρέωναν θα ήταν +50euro.
Αλλά αυτό έγινε μία φορά. Στα επόμενα λούστηκα την εργασία +50euro.Οπότε μην κλαίγεσαι. Μια χαρά είσαι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλτρο λαδιού! 12€
Ρε δεν πάνε καθόλου καλά! 56€ για λάδια και 20€ εργασία 15 λεπτών;;;56e για λάδια; Τυχερέ...
Για έλα στη φτηνή Peugeot να πληρώσεις τα λάδια (4,2 λίτρα) χωρίς φίλτρο ... 100euro... τιμή προσφορά...
86e euro όλο το πακέτο; Τσάμπα. 110euro τα ίδια στην Peugeot και δεν μου χρέωσαν εργασία επειδή τελείωσαν σε 20 λεπτά. Αν τελείωναν στην μισή ώρα θα χρέωναν θα ήταν +50euro.
Αλλά αυτό έγινε μία φορά. Στα επόμενα λούστηκα την εργασία +50euro.Οπότε μην κλαίγεσαι. Μια χαρά είσαι.
επειδή υπάρχουν ΚΑΙ χειρότερα..........δεν σημαίνει οτι είναι μια χαρά!!!!!
20ε εργατικά για το λύσιμο-δέσιμο μιας τάπας;;;;;και μεσούσης της οικ.κρίσης;;;; -
Ο χρήστης CFU έγραψε:
Φίλτρο λαδιού! 12€
Ρε δεν πάνε καθόλου καλά! 56€ για λάδια και 20€ εργασία 15 λεπτών;;;Αν πήγαινες έξω θα έδινες 40€ για λάδια και 5€ για το φίλτρο. Εργασία 0€
Συνολο: 45€
Δηλαδή σχεδον μισή τιμή! -
Ο χρήστης CFU έγραψε:
Φίλτρο λαδιού! 12€
Ρε δεν πάνε καθόλου καλά! 56€ για λάδια και 20€ εργασία 15 λεπτών;;;για ποιο λογο στα 7000χλμ?????εμενα μου ειπαν στα 15000χλμ ή στον ενα χρονο....οτι ερθει πρωτο δηλαδη....επισης να πω οτι ενα προβληματακι με τα λαδια που ειχα πριν 2 μηνες (δηλαδη στους 6 μηνες απο την μερα που το πηρα) μου αλλαξαν δωρεαν λαδια κ φιλτρα... τελος να πω για οσους εχουν το αμαξι οτι πριν μια βδομαδα με πηραν τηλ απο την αντιπροσωπια κ με ενημερωσαν οτι βγηκε καινουργιο προγραμμα-αναβαθμηση για τον εγκεφαλο του αμαξιου (αν το λεω σωστα)
-
Ο χρήστης Petroos έγραψε:
Φίλτρο λαδιού! 12€
Ρε δεν πάνε καθόλου καλά! 56€ για λάδια και 20€ εργασία 15 λεπτών;;;για ποιο λογο στα 7000χλμ?????εμενα μου ειπαν στα 15000χλμ ή στον ενα χρονο....οτι ερθει πρωτο δηλαδη....επισης να πω οτι ενα προβληματακι με τα λαδια που ειχα πριν 2 μηνες (δηλαδη στους 6 μηνες απο την μερα που το πηρα) μου αλλαξαν δωρεαν λαδια κ φιλτρα... τελος να πω για οσους εχουν το αμαξι οτι πριν μια βδομαδα με πηραν τηλ απο την αντιπροσωπια κ με ενημερωσαν οτι βγηκε καινουργιο προγραμμα-αναβαθμηση για τον εγκεφαλο του αμαξιου (αν το λεω σωστα)
Τι πρόβλημα είχες με τα λαδια; ;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Φίλτρο λαδιού! 12€
επειδή υπάρχουν ΚΑΙ χειρότερα..........δεν σημαίνει οτι είναι μια χαρά!!!!!
20ε εργατικά για το λύσιμο-δέσιμο μιας τάπας;;;;;και μεσούσης της οικ.κρίσης;;;;Μια χαρά είναι. Ο τσάμπας επέθανε. Και σε όποιον δεν του αρέσει να πάει να πάρει Benny ή ποδήλατο.
Και κρίση δεν υπάρχει. Το είπε και ο Αντώνης. Που ζείτε; Σε άλλη χώρα;
-
μάλλον σε πείραξε η κρίση..................ευτυχώς τελείωσε
-
-
Ο χρήστης CFU έγραψε:
Φίλτρο λαδιού! 12€
Ρε δεν πάνε καθόλου καλά! 56€ για λάδια και 20€ εργασία 15 λεπτών;;;για 5 λίτρα συνθετικά λάδια, ποια τιμολόγηση θεωρείς συμφέρουσα?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Φίλτρο λαδιού! 12€
Ρε δεν πάνε καθόλου καλά! 56€ για λάδια και 20€ εργασία 15 λεπτών;;;για 5 λίτρα συνθετικά λάδια, ποια τιμολόγηση θεωρείς συμφέρουσα?
To θέλει τσάμπα. CFU βάλε σπορέλαιο αν σου φαίνονται πολλά τα 56€. ΛΟΛ
Sent from my GT-N7100
-
Στην Ουγγαρία έχουν 27 ευρώ. Δεν τα λές και φτηνά με 56
-
Mιλάμε για ΕΝΕΟΣ, έτσι. Είναι πολύ καλό λάδι. Στις χώρες της ΕΕ και άλλα πράγματα είναι φτηνότερα αλλά στην Ελλάδα ζούμε.
-
Πρόκειται για το ENEOS Premium Hyper 5W-30 Πλήρως συνθετικό
API: SM/CF, ACEA: A3/B4(07)C3(08)
VW 502.00/505.00 / 505.01(05), BMW LL01 - LL04, RENAULT RN0720
MERCEDES BENZ 229.31 / 229.51
FORD WSS M2C - 917Τυπικές Ιδιότητες:
Βαθμός ιξώδους SAE 5W-30
Πυκνότητα (20°C), g/cm3 0.849
Σημείο ανάφλεξης (COC), °C 225
Κινηματικό ιξώδες (40°C), mm2/s 71.8 (100°C), mm2/s 12.0
Δείκτης ιξώδους 164
Σημείο ροής, °C 42.0
Κυκλοφορεί και το ENEOS Sustina με νεότερες προδιαγραφές ιδιοτήτων.
Τα ENEOS Premium Hyper 5W-30 έχουν λιανική σε κατάστημα ειδών αυτοκινήτου 10 ευρώ /λίτρο (τα είχα πάρει περνώντας από Βέροια) . Εντάξει τα 56 ευρώ στην αντιπροσωπεία, κατανοητό. Αλλά
ΕΛΕΟΣ, όχι και αλλαγή τα ENEOS στα 7.000 χιλιόμετρα, πάνω στο απόγειο της απόδοσής τους !!! Μιλάμε για λάδια Long LIfe με εγγυήσεις απόδοσης ακόμα και στα 40.000 χιλιόμετρα. Ναι, άντε να τα αλλάξει κάποιος στο διάστημα 15 - 20.000 χιλιόμετρα, έτσι τα αλλάζω και εγώ αν και η Hyundai δίνει άλλαγμα στα 30.000 χιλιόμετρα για το i30 diesel.
ΕΛΕΟΣ, όχι ξεβίδωμα βίδας και εικοσάρικο !!! Σε καμία αντιπροσωπεία για μια απλή αλλαγή λαδιών δεν μου χρέωσαν εργατικά, ποτέ (είχαμε στην οικογένεια διαχρονικά 1Ford, 1Nissan, 1Alfa, 2FIAT, και 3 Hyundai).
Το ίδιο ισχύει για το φίλτρο, είναι υπερβολικό να αλλαχθεί στα 7.000 χλμ.
Καμία αντιπροσωπεία δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα να αλλάξει λάδια όταν θέλουν αυτοί. Λαμβάνουμε πάντα υπόψη το βιβλίο κατασκευαστή στο οποίο προβλέπεται μεν η αλλαγή λαδιών και στο μισό της διανυόμενης χιλιομετρικής απόστασης ή διαφοροποιημένο χρονικό διάστημα, μόνον όμως όταν οι συνθήκες οδήγησης είναι μη συμβατικές ή αντίξοες, όταν ας πούμε το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς σκοπούς (συχνές στάσεις σε κίνηση στην πόλη κλπ) -
Επανέρχομαι. Το σέρβις του κατασκευαστή λέει για ΠΡΩΤΗ επίσκεψη και σέρβις στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ΚΙΑ στα 15.000χλμ. Αντ' αυτού με υποχρέωσε η αντιπροσωπεία να κάνω αλλαγή λαδιών στα 7.000χλμ (για να ισχύει και η εγγύηση). Αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.....Προφανώς δεν συμφωνούν οι Ελληνες με τους Κορεάτες μηχανικούς!
Προτίμησα να μη ρισκάρω και να μπλέξω στο μέλλον με τα 'ψιλά' γράμματα και τα νομικίστικα των εγγυήσεων. Οπότε έκανα την αλλαγή λαδιών στα 7.000χλμ. Φυσικά άλλαξα και φίλτρο, γιατί δεν νοείται αλλαγή λαδιών δίχως αλλαγή του φίλτρου. Πάντως αυτό που εγώ ξέρω είναι πως πλήρωσα: 5λ λάδι+φίλτρο+εργασία 10 λεπτών=86€. Αυτά για τη ληστεία των εξουσιοδοτημένων συνεργείων σε μια χώρα που έχει οικονομικά πτωχεύσει!!
Το γεγονός δε θα το αφήσω να περάσει έτσι. Θα επικοινωνήσω με τον κεντρικό εισαγωγέα της ΚΙΑ για διευκρινήσεις, κι αν χρειαστεί θα στείλω μέιλ μέχρι το εργοστάσιο στην Κορέα!
Ολα αυτά, όχι για τα 86€, αλλά για τον ανεξήγητο λόγο της αλλαγής λαδιών στα 7.000χλμ. -
Τώρα θα τους πιάσει πανικός.. .......
Πάντως καλά θα κάνεις να το ψαξεις λίγο το θέμα και για τα χλμ και για το κόστος
KIA RIO DIESEL