-
Ο χρήστης Pavlov's Dog έγραψε:
Πρώτον η τιμή που αναφέρεις είναι για 3-θυρο,το 5-θυρο +500 πάει.Επίσης φαντάζομαι το ξέρεις πως η συγκεκριμένη έκδοση έχει βασικές ελλείψεις στον εξοπλισμό .Ούτε στροφόμετρο δεν έχει ,ταμπούρα πίσω,4 μόνο αερόσακους,μαύρους καθρέφτες και χειρολαβές,τάσια και άλλα ωραία.Είναι καλό αμάξι αλλά για να το πάρεις σε μια νορμάλ έκδοση όπως είναι η style ή lounge με την οθόνη(που στα ντίζελ την κάνανε έξτρα ) πάει τουλάχιστον 16000€.Γιατί δεν κοιτάς και το citroen c3 1.6 e-hdi 90ps(το ίδιο δυνατό σε κινητήρα,αυτό έχει και 0 τέλη όχι σαν το yaris και όπως και να το κάνουμε είναι πιο chic σε εμφάνιση μέσα-έξω,και κορυφαία τιμή βάση πλούσιου εξοπλισμού,12970€ ).Ή και το εξαιρετικό value for money i20 1.4 crdi 90ps με τα 11740€.Νομίζω και το clio 1.5 dci 90ps more κάτω από 13 έχει.
Συμφωνώ για το CITROEN φίλε μου, δεν έχει εδώ που είμαι αντιπροσωπεία και προτιμώ να μην τρέχω αλλού, το clio ξεφεύγει για δεύτερο αυτοκίνητο στα κυβικά, αλλά και το i20 που και αυτό είναι ενδιαφέρουσα λύση, το Φθινόπωρο έρχεται το facelift οπότε ...
Πάντως ενώ ήμουν έτοιμος για το RIO, μετά την αδικαιολόγητη συμπεριφορά της αντιπροσωπείας έναντι των ελλήνων καταναλωτών, κατάφεραν να κάνουν να αλλάξω γνώμη.
Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για το i20.Απίστευτη τιμή τώρα(μετά με το f/l παίζει να εισάγουν μόνο το 1.1 και το κόβω να ξεκινά από τα 13000€,πιο πολύ δηλαδή από το πολύ δυνατότερο και φτηνότερο σήμερα 1.4 ).Επίσης f/l θα κάνει δεν αλλάζει και γενιά.Ασε που το f/l της μούρης που είδα φώτο το κάνανε σαν καραγκιόζη ,δεν του πάει η νέα μάσκα.Μέσα δεν αλλάζει κάτι σοβαρό.Το υπάρχον i20 είναι όμορφο,δυνάτο σε επιδόσεις,ευρύχωρο,με 5 αστέρια στην ασφάλεια και στάνταρ esp,6 airbags και τιμή πραγματικό θαύμα.Ηρθε να ξες και το fiesta 1.6 econetic 95ps με 0 τέλη και τιμή 14093.Τεσπα,αν κατέληξες στο yaris με το καλό.
-
Θα ηθελα να πω ενα μπραβο στην πολυ καλη αναλυση που εκαναν οι φιλοι απο πανω..
Αυτο που θελω να πω στον Pavlo's dog ειναι οτι προσωπικα δεν πιστευω οτι αλλαζεις την επιλογη σου στο αυτοκινητο για ενα ποσο της ταξης των 300Ε.. Ακομα κι αν η εταιρια εχει κανει αυτη την απαραδεκτη πολιτικη με το συγκεκριμενο μοντελο.. Γιατι ετσι τιμωρεις μεν την εατιαρια, αλλα τιμωρεις και τον εαυτο σου στην τελικη.. Γιατι,
Κι εμενα το μεγαλο μου διλημμα ηταν Ριο ή Γιαρις, αλλα η συγκριση τιμης - εξοπλισμου στα δυο αυτοκινητου ηταν σαφως υπερ του ΚΙΑ.. Εννοειται πως αν οι αντιστοιχες ή σχεδον αντιστοιχες εκδοσεις των δυο απειχαν εως και 1000Ε δεν θα το συζητουσα για Γιαρις.. Αλλα οπως βλεπουμε η εκδοση Active που ειναι η αντιστοιχη του Ριο παει στα 2000+ διαφορα.. Σχετικα με τα αλλα αυτοκινητα που προτεινατε, προσωπικα το απορριπτω για τους εξης λογους: 1)Clio: εκτος του οτι δεν εχω μεγαλη εμπιστοσυνη - συμπαθεια στα γαλλικα αυτοκινητα (υποκειμενικο θα ελεγε καποιος αλλα κοντινες μου περιπτωσεις αυτο εχουν δειξει), το μοντελο αλλαζει μεχρι τελος του χρονου, 2) C3: ιδιος λογος με Clio για γαλλικα αυτοκινητα, 3) i20: υποκειμενικα δε με συγκινει ιδιαιτερα το παρουσιαστικο του και το γεγονος οτι επερχεται facelift σε λιγο καιρο και αργοτερα νεο μοντελο (ενω τα Γιαρις και Ριο ειναι φετινα).. Συνεπως, με το δεδομενο εξοπλισμο, ετος εισαγωγης μοντελου, τα καλα λογια για την ΚΙΑ που ακουω γυρω μου και φυσικα το δεδομενο μπατζετ καταληγω στο Ριο, ακομα και με 500Ε αυξηση απο την αρχη του ετους (μιας και δεν εχω την πολυτελεια να περιμενω να πεσει και παλι η τιμη, πραγμα που θεωρω δεδομενο εντος 3μηνου, αφου χρειαζομαι αυτοκινητο το πολυ μεσα σε 30 - 35 μερες).. Αυτα! -
Μετα απο 6 ολοκληρους μηνες επιτελους μου το παραδωσαν. πληρωσα 13.640 με το κλειδι στο χερι .εχω 2 χρονια δωρεαν σερβις και μαλλον για να φανουν καλοι απεναντι μου μετα απο τοσο κραξιμο που τους εκανα και καταγγελιες παντου μου εδωσαν 1 χρονο οδικη βοηθεια δωρεαν και φυσικα πηρα το μοντελο χωρις τελη κυκλοφοριας (αν και η παραγγελια ηταν με τελη κυκλοφοριας...-βεβαια δεν μου επεστρεψαν τα τελη κυκλοφοριας που προπληρωσα στα εξοδα!!!-κακο αυτο για σοβαρη(;) εταιρια) .πρωτη εντυπωση καλη αν και ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ diesel ειναι ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ .σοβαρο ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ το οτι δεν εχει cruise control .αυτο που λενε για καταναλωση κατω απο 4λ/100χλμ ειναι παραμυθι βεβαια.σε μεικτο κυκλο με τα περισσοτερα χιλιομετρα στην εγνατια οδο Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 4,5Λ/100ΧΛΜ. κρατημα αρκετα καλο στο δρομο. για 1100 κυβικα και 75 ιππους τραβαει καλα....Στο εσωτερικο βεβαια πολυ πλαστικο και φτηνη επενδυση στα καθισματα. για τα λεφτα του και τις πρωτες εντυπωσεις ειναι πιστευω πολυ καλο.θα του εδινα βαθμο 8 με αριστα το 10(απο 8,5 και μετα θεωρειται αριστα..αλλα δεν το δινω)
-
Εννοεις οτι ακουγεται σαν τα ξι του '90 ο κινητηρας; Για την καταναλωση ισχυει σε ολα τα μοντελα ναι.. Φιλος που εχει παρει το Corsa μου ειπε πως (μεσα στην πολη βεβαια) δεν εχει ανεβει ποτε πανω απο 5λ/100χλμ.. Εχει τουρμπο (γτ κοιτωντας στα σαιτ δεν βγαζω ακρη..); Καμια προσπεραση στην εγνατια εκανες ή μπαααα...; Πολυ πλαστικο εννοεις οτι ειναι ασχημη η υφη του ταμπλω φανταζομαι που λενε οτι δεν εχει μαλακα πλαστικα.. Το τιμονι και ο λεβιες ειναι οντως δερματινος οπως τον δινουν; Και τελευταια ερωτηση: για να δινεις 8 πρεπει να εισαι αρκετα ευχαριστημενος.. για αρχη τουλαχιστον....
-
@ limn2000
Μήπως επειδή το αμάξι είναι καινούριο θέλει να κάνει -λέω τώρα εγώ - καμιά 20000κμ για να 'ανοίξει ο κινητήρας και να δεις πιο αντιπροσωπευτικές καταναλώσεις;; ( Δεν υποστηρίζω τα Κια ένα ταπεινό Sunny οδηγώ)
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το C3 το είχα δει, και εκτός του οτι δε μου άρεσε και πολύ(καλά υποκειμενικό αυτό), είδα κάτι που με ξενέρωσε. Στο αμάξι που είχε στην έκθεση έτυχε να έχει τη μπαταρία συνδεδεμένη. Όπως είναι λογικό κάτι ανάβει στον πίνακα οργάνων όταν ανοίγει κάποια πόρτα. Κάθε φορά λοιπόν που άνοιγει η πόρτα και άνεβε το λαμπάκι, ταυτόχτονα κινούνταν οι δείκτες από το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, χωρίς λόγο(εννοείται πως το αμάξι ήταν σβηστό). Δεν ξέρω, αλλά αυτό που έκανε πολύ άσχημη εντύπωση, και πιστεύω πως τα ηλεκτρικά του δεν πρέπει να είναι και τόσο αξιόπιστα μακροπρόθεσμα.
-
Γιατί, δε φαίνεται άσχημο όταν σε καινούριο αυτοκίνητο κάνει κάτι τέτοιο;
-
Mode economie actif SA Group......και δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με το αμάξι !
-
Και κάτι ακόμη φίλε μου καλοταξιδο το αμάξι σου το οποίο καίρια εξαιρετικο . Νομίζω ότι το κρίνεις πολυ αυστηρά και η αλήθεια είναι ότι είναι ίσως απο τις πιο καλές αγορές που κάποιος μπορει να κάνει. Δώσε στο αμάξι τον χρόνο του. Τα diesel έχουν σκληρά πλαστικά κάτι κρατάνε για πολλα χρόνια-αστειευομαι, αλλα ίσως και όχι -! Η κινητήρες diesel ανοίγουν ακόμη και μετα τα πρώτα 100 χιλιάδες χιλιόμετρα . Κανε υπομονή και η καταναλωση θα πέσει και θα καταλάβεις ότι έκανες μια εξαιρετική επιλογή . Εγω με το c4 e-hdi σε ένα μήνα έχω κάνει 2300 χιλιόμετρα και ούτε το κατάλαβα, τα αυτοκίνητα αυτα είναι grand tourers αποστάσεων.
-
ευχαριστω γαι τις ευχες. λοιπον εχω φουλαρει μερικες φορες μεχρι τωρα . με τα περισσοτερα χιλιομετρα στην εγνατια(80%) η καταναλωση ειναι 5,5λτ/100χλμ. με κανονικες συνθηκες οδηγησης και κανονικες ταχυτητες συνηθως 80-100χλμ.(air cond. σε ελαχιστα χιλιομετρα ανοιχτο). συνεπως η διαφορα με αυτοκινητα βενζινης δεν ειναι τοσο αξιολογη οσο θελουν να την παρουσιαζουν(αντι για 55 ευρω βενζινη,βαζεις 50 ευρω πετρελαιο αφου σχεδον ειναι ιδιες οι τιμες!)παντως πιστευω οτι για τα χρηματα του ειναι καλη επιλογη.τρομερο μειον το οτι δεν εχει cruise control.θα ηθελα επισης και navigator μια που ταξιδευω .κριμα για καινουριο μοντελο που δεν τα εχει στο diesel ,πολυ κριμα.και κατι ακομη .ολοι εμεις που περιμεναμε τοσους μηνες το αμαξι δινοντας προκαταβολη απο το 2011,θα θελαμε απο την αντιπροσωπεια για ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ! αλλα που τετοιες ευαισθησιες......
-
Συγγνωμη αλλα εγω εβαλα σε εταιρικο της Shell V-power diesel 1.4170 σημερα και η βενζινη στο 1.62 αρα στα 60 λιτρα εχω 12 ευρω 'μικροτερη' τιμη στο γεμισμα , η καταναλωση μου οπως βλεπεις ειναι στα 6,6 λιτρα με αναλογια πολη εθνικη 90%-10% ακομη στο στρωσιμο-θα 'χασω' μεχρι και 0,5 λιτρα στην πορεια μολις ανοιξει το μοτερ!- και αν ειχα οποιαδηποτε αντιστοιχης κατηγοριας τουρμπο βενζινη θα ημουν + 2.5 λιτρα αρα συνολικο κοστος βενζινης 14,4 λεπτα/ χιλιομετρο η 9,37 λεπτα η βενζινη .....αρα περιπου 40% οικονομια χωρις να υπολογιζω την απιστευτη ροπη που εχω!
-
Sorry παιδες. Να κανω μια ερωτηση; Βγαινει σε 3θυρο;
-
Ο χρήστης aris_rom έγραψε:
Sorry παιδες. Να κανω μια ερωτηση; Βγαινει σε 3θυρο;Οχι.
-
Ο χρήστης aris_rom έγραψε:
Sorry παιδες. Να κανω μια ερωτηση; Βγαινει σε 3θυρο;Στην Ευρωπη απ'οτ εχω δει βγαινει. Στην Ελλαδα δεν εχει ερθει ακομα, αλλα νομιζω πως αναμενεται. Μαλλον πιο ωραιο το 5-θυρο στο συγκεκριμενο μοντελο κρινοντας απο τις φωτογραφιες.
Και κατι αλλο παιδες, επειδη το κοιτουσα το αυτοκινητο για αγορα, οταν μπηκα σε ενα αυτοκινητο σε μια εκθεση μου φανηκε πολυ φτηνο στο εσωτερικο του. Πολυ ασχημο αυτο που κανουν να εχουν μονο μια εκδοση στο πετρελαιο. Εννοειται πως οταν μπηκα στην εκδοση Cosmic της βενζινης ηταν παρα πολυ καλο και ποιοτικο το εσωτερικο (την παραμικρη σχεση ομως με την Instyle). -
Δε φτάνει που (επιτέλους) φέρανε το ντίζελ, θέλεις και πολλές εκδόσεις.
Υπάρχει σε όλα τα χρώματα αρκεί να είναι μαύρο.
-
παντως ενα dieselaki λευκο στη γειτονια μου απ εξω ειναι κουκλα. Μεσα δεν το ειδα αλλα φανταζομαι τα diesel απευθυνονται σε λιγοτερο 'ιδιωτες' ακομη και ως επιβατικα αρα εχει μια λογικη να εχει λιγοτερο καλα πλαστικα. Κατι τετοιο κανει και η VW με το Polo το bluemotion 1.2 tdi εχει τα σκληρα πλαστικα και βεβαια ειναι και θεμα τιμης.......το κοστος ειναι ο ιδιο για την εταιρια αλλα οσο υπαρχει πελατηςετοιμος να δωσει κανα 1000αρικο για να εχει 'μαλακα' πλαστικα θα τρωμε κουτοχορτο. Απολαυσε το αμαξακι σου για τις αξιες που το αποκτησες δηλαδη για την οικονομια του και την αντοχη του.
-
πολυ κακη εντυπωση οτι δεν εχει ουτε καν ρεζερβα μικρη(εχει μονο κιτ για αμεση αντιμετωπιση αλλα αυτο καταστρεφει το λαστιχο...).το air condition επισης θα μπορουσε να εχει καλυτερη αποδοση .στις καψες των ημερων μας πολυ ζοριζεται...Α, επισης παλια η ΚΙΑ εδινε τρια κλειδια .τωρα δινει μονο δυο. τσιγκουνιες ,αλλα οι λεπτομερειες μετρανε!
-
Ο χρήστης limn2000 έγραψε:
Α, επισης παλια η ΚΙΑ εδινε τρια κλειδια .τωρα δινει μονο δυο. τσιγκουνιες ,αλλα οι λεπτομερειες μετρανε!H KIA προφανώς αντέγραφε την Mazda από την οποία έπαιρνε κινητήρες. Η Mazda έδινε 3 κλειδιά, το ένα ειδικών πριδιαγραφών (στα καλά της μοντέλα τουλάχιστον) και μάλλον το ίδιο έκαναν και οι μαθητές της. Όταν λοιπόν ανέλαβε η Hyundai, άλλαξαν τα πράγματα.
-
και στη μαζντα εχουν αλλαξει τα πραγματα........δινει 2 κλειδια πλεον
-
Δεν υπαρχει δεικτης στο ταμπλο οργανων αλλα ΟΥΤΕ και προειδοποιητικη λυχνια! δηλαδη μονο οταν δεις καπνους να βγαινουν θα καταλαβεις οτι κατι τρεχει...ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΤΙ ΛΕΤΕ??
KIA RIO DIESEL