-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Το τέλος των ψευδαισθήσεων.Θα την πληρώσουν όσοι στην ζωή τους προσπάθησαν να μαζέψουν όσες οικονομίες είχαν μόνο και μόνο για να έχουν ένα κεραμίδι κάτω απο το κεφάλι τους και μια σύνταξη της προκοπής.
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2014/04/360.html
http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/ ... F%81%CF%8E
Δεν φαινοντε αξιοπιστες αυτες οι πηγες.
-
Και από πιο αξιόπιστη πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113252368
-
περικοπες θα γινουν δυστυχως γιατι το συστημα δεν ειναι βιωσιμο.
δεν βγαινει αριθμητικα, απο τις εισφορες των λιγοστων πλεον εργαζομενων που παιρνουν 400-700€, να πληρωνονται μεγαλυτερες συνταξεις σε περισσοτερους.
-
Και θα κλέψουμε τις εισφορές που έδιναν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ και οι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ , γιά να δίνουμε τις συνταξάρες στους 50άρηδες που είχαν διακόπτη γιά να κλείσουν .
-
Θα αρχίσουμε να τρώμε τα τούβλα δηλαδή.
Sent from my GT-S6312 using Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και θα κλέψουμε τις εισφορές που έδιναν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ και οι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ , γιά να δίνουμε τις συνταξάρες στους 50άρηδες που είχαν διακόπτη γιά να κλείσουν .Αυτή η λογική ακολουθούνταν πάντα, δεν βλέπω γιατί ν' αλλάξει τώρα. Επειδή χρεοκοπήσαμε; Δε νομίζω.
Όπως το δημόσιο γ@μεί τόσα χρόνια έχοντας τόσα κόμματα δικά του, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΚΚΕ (γενικά 'αριστερά') (και τώρα ξυριζα), έτσι θα 'πρεπε να 'χε κάνει κι ο ιδιωτικός τομέας.
Δεν το 'χει κάνει όμως, ούτε και διαφαίνεται κάτι τέτοιο.
Οπότε το να τρώει μια ζωή το πέος είναι απολύτως λογικό. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και θα κλέψουμε τις εισφορές που έδιναν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ και οι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ , γιά να δίνουμε τις συνταξάρες στους 50άρηδες που είχαν διακόπτη γιά να κλείσουν .Και πάει στο διάολο με το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ, εκεί μέσα υπήρχαν και αυτοί που έτρωγαν και αυτοί που πλήρωναν. Εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ, που δεν έχω/έχουμε 'φάει' ποτέ, γιατί να πληρώνω μονίμως και συνεχώς, και μάλιστα σήμερα να πληρώνω κάτι που δεν πρόκειται να πάρω ποτέ ? Για να φάνε το αποθεματικό (για τρίτη ή τέταρτη φορά) τα υπόλοιπα 'κοινωνικά' ταμεία ?
Τεςπα, οι μηχανικοί έχουμε πρακτικά προχωρήσει σε στάση πληρωμών στο ΤΣΜΕΔΕ, απλά γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε τις ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ αυξήσεις Παγκόσμια πρωτοτυπία, σε χώρα που πτωχεύει ένα ταμείο αυξάνει τις εισφορές στους άνεργους (και χωρίς ταμείο ανεργίας, έτσι ?) ασφαλισμένους του για να 'διασώσει' άλλα ταμεία
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Και πάει στο διάολο με το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ, εκεί μέσα υπήρχαν και αυτοί που έτρωγαν και αυτοί που πλήρωναν. Εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ, που δεν έχω/έχουμε 'φάει' ποτέ, γιατί να πληρώνω μονίμως και συνεχώς, και μάλιστα σήμερα να πληρώνω κάτι που δεν πρόκειται να πάρω ποτέ ?
Και στο ΤΣΜΕΔΕ 'υπήρχαν και αυτοί που έτρωγαν και αυτοί που πλήρωναν', οπότε κι αυτό να πάει στο διάολο...
-
Δεν ανέφερα το ΕΤΑΑ γιατί έχει μέσα και ΔΥ και ΕΕ . Εκεί βέβαια δεν έχουν να πληρώσουν οι ΕΕ .
Πριν 3-4 χρόνια σε μεγαλομεσαίο νησί είχαν θέμα με το ΤΣΜΕΔΕ γιατί δεν εξυπηρετούνταν . Λέω στον ντόπιο συνάδελφο γιατί δεν κάνετε μιά στάση πληρωμών όλοι οι μηχανικοί , μέχρι να σας λύσουν το θέμα .
Μα μου λέει από τους 1000 μηχανικούς που είμαστε στο νησί , οι 300 είναι ΔΥ και δεν θα συμμετάσχουν .
Και μετά έχουμε απορίες ............. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Και πάει στο διάολο με το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ, εκεί μέσα υπήρχαν και αυτοί που έτρωγαν και αυτοί που πλήρωναν. Εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ, που δεν έχω/έχουμε 'φάει' ποτέ, γιατί να πληρώνω μονίμως και συνεχώς, και μάλιστα σήμερα να πληρώνω κάτι που δεν πρόκειται να πάρω ποτέ ?
Και στο ΤΣΜΕΔΕ 'υπήρχαν και αυτοί που έτρωγαν και αυτοί που πλήρωναν', οπότε κι αυτό να πάει στο διάολο...
Ένα παράδειγμα ? Γιατί ως μηχανικός που ξέρω δεκάδες άλλους μηχανικούς, δεν ξέρω κάποιον που 'να έχει φάει'...και μη μου πείτε πάλι για εργολάβους, 'εργολάβοι' μπορεί να γίνουν χασάπηδες, τυρέμποροι και λοιποί αεριτζήδες...
Και φυσικά δεν μιλάμε για ομόλογα και ΔΣ και διοικήσεις, μιλάω για τους μηχανικούς ασφαλισμένους...
-
Ένα παράδειγμα ? Γιατί ως μηχανικός που ξέρω δεκάδες άλλους μηχανικούς, δεν ξέρω κάποιον που 'να έχει φάει'...και μη μου πείτε πάλι για εργολάβους, 'εργολάβοι' μπορεί να γίνουν χασάπηδες, τυρέμποροι και λοιποί αεριτζήδες...
Και φυσικά δεν μιλάμε για ομόλογα και ΔΣ και διοικήσεις, μιλάω για τους μηχανικούς ασφαλισμένους...
Ένα παράδειγμα ? Γιατί ως EE που ξέρω δεκάδες άλλους EE, δεν ξέρω κάποιον που 'να έχει φάει'...και μη μου πείτε πάλι για εργολάβους, 'εργολάβοι' μπορεί να γίνουν χασάπηδες, τυρέμποροι και λοιποί αεριτζήδες...
Και φυσικά δεν μιλάμε για ομόλογα και ΔΣ και διοικήσεις, μιλάω για τους EE ασφαλισμένους...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ένα παράδειγμα ? Γιατί ως EE που ξέρω δεκάδες άλλους EE, δεν ξέρω κάποιον που 'να έχει φάει'...και μη μου πείτε πάλι για εργολάβους, 'εργολάβοι' μπορεί να γίνουν χασάπηδες, τυρέμποροι και λοιποί αεριτζήδες...
Και φυσικά δεν μιλάμε για ομόλογα και ΔΣ και διοικήσεις, μιλάω για τους EE ασφαλισμένους...
Είσαι μονίμως 'τρία πουλάκια κάθονταν' ή απλά μπαίνεις εδώ για να πεις τις παπαριές σου και να σπάσεις ολονών τα νεύρα ? Λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο, προφανώς σωστό και τεκμηριωμένο, και εσύ λες πάλι το τραγουδάκι σου...λες μια κοτσάνα, σου ζητάω παράδειγμα, και λες πάλι παπαριές...και εσύ Vassilis μας έχεις προκύψει...μπαίνεις στη ignore list για να μην διαβάζω τις αερολογίες σου
Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν επί δεκαετίες απόλυτα λειτουργικό, υγιές ταμείο, με απίστευτη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιοδοτημένων, και με συνεχώς αυξανόμενα αποθεματικά (λόγω των εισφορών των μηχανικών, όχι επιδοτήσεων και καρτικών 'δανείων'). Μια χαρά λοιπόν δούλευε το σύστημα, μέχρι που αποφασίσαμε να 'διασώσουμε' το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ και το ΤΕΒΕ (και κάτι Ε.Ε. σαν το παληκάρι πιο πάνω), οπότε ας τσακίσουμε και όποιο ταμείο έχει καταφέρει να σταθεί και να λειτουργεί μέχρι σήμερα
-
viewtopic.php?f=13&t=50409&p=2912833&hilit=%CF%84%CE%BF+rant+%CF%84%CE%B7%CF%82#p2912833
Αντίστοιχα -το χουμε πει άπειρες φορές- το rant των επόμενων δεκαετιών (που θα φωνάζει ο κόσμος 'μας κορόιδεψε η κυβέρνηση' ) είναι το φάγωμα των συντάξεων.
Θέλετε σύνταξη από τα 50, πρόωρες, διπλές, τα πάντα όλα;
Σας αφήνουμε τώρα να χαρείτε και σε 5 χρόνια που θα παίρνουν όλοι οι συνταξιούχοι 500 ευρώ θα παραπονιούνται όλοι για τις εισφορές που έχουν πληρώσει... -
Είσαι μονίμως 'τρία πουλάκια κάθονταν' ή απλά μπαίνεις εδώ για να πεις τις παπαριές σου και να σπάσεις ολονών τα νεύρα ? Λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο, προφανώς σωστό και τεκμηριωμένο, και εσύ λες πάλι το τραγουδάκι σου...λες μια κοτσάνα, σου ζητάω παράδειγμα (πού ζήτησες παράδειγμα???), και λες πάλι παπαριές...και εσύ Vassilis μας έχεις προκύψει...μπαίνεις στη ignore list για να μην διαβάζω τις αερολογίες σου
Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν επί δεκαετίες απόλυτα λειτουργικό, υγιές ταμείο, με απίστευτη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιοδοτημένων, και με συνεχώς αυξανόμενα αποθεματικά (λόγω των εισφορών των μηχανικών, όχι επιδοτήσεων και καρτικών 'δανείων'). Μια χαρά λοιπόν δούλευε το σύστημα, μέχρι που αποφασίσαμε να 'διασώσουμε' το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ και το ΤΕΒΕ (και κάτι Ε.Ε. σαν το παληκάρι πιο πάνω), οπότε ας τσακίσουμε και όποιο ταμείο έχει καταφέρει να σταθεί και να λειτουργεί μέχρι σήμερα κυρίως με λεφτά μηχανικών που δούλευαν σε κρατικοδίαιτες κατασκευαστικές που πήραν έργα με τις γνωστές διαφανείς διαδικασίες και τις επίσης γνωστές πολύ...καλές τιμές...
Είσαι μονίμως 'τρία πουλάκια κάθονταν' ή απλά μπαίνεις εδώ για να πεις τις παπαριές σου και να σπάσεις ολονών τα νεύρα ? Λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο, προφανώς σωστό και τεκμηριωμένο, και εσύ λες πάλι το τραγουδάκι σου...λες μια κοτσάνα και λες πάλι παπαριές...και εσύ The Ace μας έχεις προκύψει...μπαίνεις στη ignore list για να μην διαβάζω τις αερολογίες σου
Το ΤΕΒΕ ήταν επί δεκαετίες απόλυτα λειτουργικό, υγιές ταμείο, με απίστευτη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιοδοτημένων, και με συνεχώς αυξανόμενα αποθεματικά (λόγω των εισφορών των ΕΕ, όχι επιδοτήσεων και καρτικών 'δανείων'). Μια χαρά λοιπόν δούλευε το σύστημα, μέχρι που αποφασίσαμε να 'διασώσουμε' το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ και το ΤΣΜΕΔΕ (και κάτι μηχανικούς σαν το παληκάρι πιο πάνω), οπότε ας τσακίσουμε και όποιο ταμείο έχει καταφέρει να σταθεί και να λειτουργεί μέχρι σήμερα
-
Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν επί δεκαετίες απόλυτα λειτουργικό, υγιές ταμείο, με απίστευτη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιοδοτημένων, και με συνεχώς αυξανόμενα αποθεματικά (λόγω των εισφορών των μηχανικών, όχι επιδοτήσεων και καρτικών 'δανείων').
... επειδή κανένας (ή σχεδόν) μηχανικός δεν έβγαινε στη σύνταξη, κάτι σαν τους δικηγόρους, ας πούμε. Τους (γνωστούς) λόγους, δεν υπάρχει λόγος να τους (ξανα)αναφέρουμε, αλλά όχι ότι δεν στηριζόταν από το κράτος, μη μας τρελάνεις.
Από την άλλη, όταν είδες ότι ξεκίνησε η άλωση των ταμείων, περίμενες να γλιτώσει μόνο το δικό σου; Πόσο πιθανό ήταν, σαν σενάριο, παντού ρημαδιό κ ένα ταμείο μόνο του, απείραχτο κ υγιές;
Πολλά είναι τα στραβά, αν θέλουμε να τ' αλλάξουμε πρέπει να τα δούμε, πρώτα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν επί δεκαετίες απόλυτα λειτουργικό, υγιές ταμείο, με απίστευτη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιοδοτημένων, και με συνεχώς αυξανόμενα αποθεματικά (λόγω των εισφορών των μηχανικών, όχι επιδοτήσεων και καρτικών 'δανείων').
... επειδή κανένας (ή σχεδόν) μηχανικός δεν έβγαινε στη σύνταξη, κάτι σαν τους δικηγόρους, ας πούμε. Τους (γνωστούς) λόγους, δεν υπάρχει λόγος να τους (ξανα)αναφέρουμε, αλλά όχι ότι δεν στηριζόταν από το κράτος, μη μας τρελάνεις.
Από την άλλη, όταν είδες ότι ξεκίνησε η άλωση των ταμείων, περίμενες να γλιτώσει μόνο το δικό σου; Πόσο πιθανό ήταν, σαν σενάριο, παντού ρημαδιό κ ένα ταμείο μόνο του, απείραχτο κ υγιές;
Πολλά είναι τα στραβά, αν θέλουμε να τ' αλλάξουμε πρέπει να τα δούμε, πρώτα.Και για αυτό. Το ότι δεν έβγαινε κανένας μηχανικός στη σύνταξη σήμαινε ότι (α) συνέχιζαν να δίνουν εισφορές, και (β) δεν έπαιρναν ούτε εφάπαξ (όσο ήταν αυτό τεςπα) ούτε σύνταξη. Σε κάθε περίπτωση το ΤΣΜΕΔΕ ήταν απόλυτα υγιές, αυτόνομο και μάλιστα αύξανε τα αποθεματικά του. Αν γνωρίζεις πότε και πόσο βοηθήθηκε από το κράτος, πες μου και μένα, γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω περίπτωση επιχορήγησης/δανειοδότησης του ΤΣΜΕΔΕ από κρατικό φορέα. Ακόμα και το 4‰ το έδιναν οι εμπλεκόμενοι στα έργα, δεν έλεγε το Υπουργείο 'δίνω τόσα στο ΙΚΑ από τον Τακτικό'.
Επίσης προφανώς δεν περίμενα να σωθώ εγώ και το ταμείο μου, αλλά το να μου αυξάνουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ τις ήδη μεγάλες (μεγαλύτερες από οποιοδήποτε άλλο ταμείο) εισφορές για να έχω τις ίδιες -ανύπαρκτες- παροχές με οποιοδήποτε άλλο Ταμείο του ΙΚΑ/ΕΟΠΠΥ, και μάλιστα να πληρώνω πράγματα (π.χ. επικουρικό) που είναι ήδη γνωστό ότι έχουν καταργηθεί, ε αυτό κάπως με χαλάει, δεν συμφωνείς ? Τη στιγμή που ξέρω ότι εγώ τα πληρώνω για τους προηγούμενους, αλλά από την άλλη κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει αντίστοιχα για να τα πάρω εγώ μετά από 20 χρόνια (αν ζω μέχρι τότε δηλαδή....).
Να μου πεις, να μετρήσουμε τώρα ποιος την έχει φάει περισσότερο, στα ίδια σκ@τ@ κολυμπάμε...απλώς λέω τον πόνο μου...
Edit: και επειδή οι μηχανικοί πλέον αδυνατούν να πληρώσουν τις -από πριν υπέρογκες, αλλά πλέον προσαυξημένες- εισφορές, περνάμε και μια ρύθμιση για να τους κατάσχουμε περουσιακά στοιχεία τους...
-
Το χειροτερο ταμειο ηταν το ΤΣΜΕΔΕ,αντι για παροχες εδινε ξυλο στους ασφαλισμενους,καλο αυτο για τα αποθεματικα του.
Απο οτι υποψιαζομαι ομως,στοιχισε και θα στοιχισει κι αλλα η ιστορια με την Αττικη Τραπεζα -
@ The Ace
Με την τελευταία σου φράση το έφερες στα ίσια.Κοίτα, το να βγάζει το κράτος ένα 'φιρμάνι' που να λέει ότι είμαι υποχρεωμένος να πάρω μηχανικό, η αμοιβή του να είναι υποχρεωτικά Χ κ να παίρνει κ το ταμείο του (μεγάλο) κλάσμα της, δεν το θεωρείς στήριξη;
Κ εκείνο το 4‰ που Ο ΙΔΙΟΣ αναφέρεις, θεωρείς ότι οι εμπλεκόμενοι το έδιναν από την καλή τους την καρδιά;
Κάπως έτσι στηριζόταν κ το ταμείο της ΔΕΗ κα.
Κ κάπως έτσι τινάχτηκε στον αέρα το ΤΑΠ ΟΤΕ, μεταξύ πολλών άλλων, αλλά κ το ΙΚΑ κ το ΤΕΒΕ που ανέφερες. -
Wall Street Journal: Η Ελλάδα αύριο στις αγορές
http://www.protothema.gr/economy/articl ... o-tetarti/Greece Plans to Issue Long-Term Bond on Wednesday
http://online.wsj.com/news/articles/SB1 ... 1594090812'Greece is planning its first long-term debt sale since its international bailout on Wednesday, according to two people familiar with the matter.
The country is likely to sell around €2 billion ($2.75 billion) in five-year bonds, assuming market conditions remain benign, one of the people said.
Deutsche Bank AG and J.P. Morgan Chase & Co. have been hired to run the sale, according to people familiar with the matter.
The deal would mark a significant turnaround for Greece, which had been frozen .....'αλλά υπάρχει κι αντίθετη ειδησεογραφία
Δεν του βγαίνει η 'έξοδος στις αγορές' και αναγγέλει συμψηφισμό ΦΠΑ
http://www.avgi.gr/article/2249960/den- ... ifismo-fpa'Συμψηφισμό ΦΠΑ με το σύνολο των απαιτήσεων των φορολογουμένων επιχειρήσεων τόσο από το δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε από το Γενικό Λογιστήριο ο Αντώνης Σαμαράς σε μια εμφανή προσπάθεια 'συμψηφισμού' της κυβερνητικής οπισθοχώρησης στο θέμα της εξόδου της χώρας στις αγορές. '
-
αντε και τα παιρνει αυριο τα 2δις. Εχει πει τι θα τα κανει;
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)