-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Άμα είναι έτσι, δεν υπάρχει άνθρωπος που πεινάει στον πλανήτη, όλο και κάποιον συγγενή θα 'χει με 20-30-100κ στην άκρη, #ethiopikioikogenia.άλλωστε τρώει από το συσσίτιο της unisef -> η ουσία παραμένει ότι δεν πεινάει
-
Άρα καταλήγουμε ότι στον πλανήτη δεν υπάρχει άνθρωπος που πεινάει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@rx8_drifter
Μπράβο , το ίδιο λέω και γω, ότι σε σχέση με χώρες με πραγματικά προβλήματα και πραγματική πείνα (και έφερα ως παράδειγμα το Ιράκ δηλαδή όχι κανά τρελλό 3ο κόσμο φάση Ινδία, εκεί να δείτε...) τα δικά μας είναι προβλήματα πολυτελείας ('δεν έχω να πληρώσω τέλη για το δίλιτρο', 'δεν έχω να πληρώσω φροντιστήριο για τα παιδιά', 'βγαίνω έξω και τρώω πιτόγυρα αντί αστακό') και πείνα καθ΄υπερβολήνμόνο που η κοινωνία δεν αποτελείται από ΧΛ, ελπίζω τουλάχιστον να το αντιλαμβάνεσαι αυτό.
Ευτυχώς.
inb4 και στην Αμερική δεν πεινάνεγιά κουνείστε λίγο το κεφάλι σας λίγο, γιατί μου φαίνεται δεν έχετε πάρει γραμμή τί γίνεται
(επίσης αν μου αναφέρεις το παράδειγμα του ΙΡΑΚ για να μου πεις ότι δεν υπάρχει πραγματική πείνα, λες και εδω μέσα μιλάμε για συνθήκες λιμού, τί να πω )
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν γινεται να δηλωσεις χρεοκοπεια; Τουλαχιστον στο εξωτερικο αυτο κανουν. Προσωπικη χρεοκοπια και συνεχιζεται η ζωη χωρις πιστωτικες καρτες και τραπεζικους λογαριασμους.ναι αλλά έτσι δεν θα έχει πια τα 10k για να τρώει, από τα συνολικά -50κ.
Επίσης νομίζω ότι εδώ δεν παίζει έτσι ακριβώς το σύστημα (δεν ξέρω κι όλας), εξ ου και υπάρχει πολύ διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει τραπεζικός δανεισμός.
Τέσπα, εγώ δεν το ανέφερα για το αν είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να τύχει σε κάποιον. Απλά για τη σύγκριση μεταξύ καταστάσεων που μπορεί να υποκρύπτουν άλλες.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Άρα καταλήγουμε ότι στον πλανήτη δεν υπάρχει άνθρωπος που πεινάει.εδώ λέμε:
σχεδον ολοι εχουν λεφτα για ολα τα καθημερινα απαραιτητα (+κινητα,αυτοκινητα,διακοπες)
εντάξει. σχεδόν. μπορεί να υπάρχουν 1-2 το πολύ στην ελλάδα που να μην έχουν για διακοπές
-
@ΧΛ, nass κλπ: Οντως τα νουμερα που αφορουν τον υποσιτισμο δεν ειναι εντελως στερεα. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια ομως πως υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι στην χωρα που υποσιτιζονται, πανε στα συσσιτια, παιρνουν τροφιμα απο την εκκλησια κλπ. Υπαρχουν κι αλλοι που βγαζουν ολη τη βδομαδα με μακαρονια (σκετα, ξερω περιπτωση που δεν μπορουσαν ουτε Πουμαρο να παρουν) και πατατες στο πετρογκαζ γιατι ουτε ρευμα εχουν! Αυτο ειναι υποσιτισμος γιατι δεν παιρνουν τις απαραιτητες τροφες οπως φρουτα για βιταμινες και κρεας για πρωτεινες. Στην καθουμιλουμενη λοιπον αυτοι πεινανε! Υπαρχουν και αλλοι που λιμοκτονουν κυριολεκτικα περιμενοντας ενα πιατο απο τους γειτονες... Δεν ξερω αν αυτοι που πεινανε ειναι 1 στους 10 η στους 20, παντως υπαρχουν και ειναι αρκετοι! Απαραδεκτο φαινομενο για την πολιτισμενη Ευρωπη του 21ου αιωνα!!! Οποιος δεν τα βλεπει μαλλον εθελοτυφλει και τρωει αναπτυξη και σαξεςς στορυ για μπρεκφαστ...
Οσον αφορα στα μαγαζια, το να βλεπεις 10 εστιατορια γεματα ειναι οσο αντιπροσωπευτικο οσο να λες πως λεφτα υπαρχουν επειδη εχει κινηση στους δρομους. Ρωτησατε ποσο επεσε ο τζιρος των μαγαζιων; Ρωτησατε ποσα εκλεισαν; Ρωτησατε ποσο εριξαν τα περιθωρια κερδους; Ρωτησατε αν γεμιζουν αρκετες φορες τη βδομαδα για να βγαζουν τα εξοδα τους; Ο κλαδος της εστιασης εχει δεχθει βαρυ πληγμα αν και φυσικα ειναι καλυτερα σε σχεση με αλλους καθως το φαγητο ειναι το τελευταιο που κοβεις πριν πεθανεις.
Παντως αν θελετε αντιπαραδειγμα, σας εχω. Η Αρετσου (Κρηνη) εδω ειναι οτι ειναι η Γλυφαδα εκει. Πριν 10 χρονια ειχε πανω απο 50 μαγαζια στη σειρα και οι Ferrari, Lambo και Porsche διπλοπαρκαριζαν. Χρειαζοσουν μιση ωρα Σαββατο βραδυ για να διασχεσεις τα 3 χλμ της παραλιακης ζωνης. Τωρα δεν εχει πανω απο 15 μαγαζια και παρκαρεις οπου θες. Η εικονα εγκαταλειψης με ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα σφραγισμενα ειναι αποκαρδιωτικη. Τα λιγα μαγαζια που εμειναν γεμιζουν ομως. Ναι τζιμανια μου, ο κοσμος που γεμιζε τα 50 περιοριζεται στα 15 τωρα. Βεβαια καποιοι βλεπουν γεματα μαγαζια... Ελεος!
Τα περι εξοδου απο την κριση, φως στο τουνελ κλπ, μονο ως κακογουστο αστειο τα εκλαμβανω...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το συνηθες που βλεπω εγω ειναι οτι σχεδον ολοι εχουν λεφτα για ολα τα καθημερινα απαραιτητα (+κινητα,αυτοκινητα,διακοπες),αλλα απο εκει και περα αρχιζουν οι περικοπες,οχι πετρελαιο,οχι ασφαλιση στο αυτοκινητο,οχι δευτερη ξενη γλωσσα στο παιδι και φυσικα ολοι εχουν ληξιπροθεσμα χρεη σε καρτες και εφορια που ρυθμιζουν συνεχωςΠολυ λαρτζ παρεες εχεις... Διακοπες; Περσι 2 στους 3 δεν πηγαν παντως.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν γινεται να δηλωσεις χρεοκοπεια; Τουλαχιστον στο εξωτερικο αυτο κανουν. Προσωπικη χρεοκοπια και συνεχιζεται η ζωη χωρις πιστωτικες καρτες και τραπεζικους λογαριασμους.
ναι αλλά έτσι δεν θα έχει πια τα 10k για να τρώει, από τα συνολικά -50κ.
Επίσης νομίζω ότι εδώ δεν παίζει έτσι ακριβώς το σύστημα (δεν ξέρω κι όλας), εξ ου και υπάρχει πολύ διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει τραπεζικός δανεισμός.
Τέσπα, εγώ δεν το ανέφερα για το αν είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να τύχει σε κάποιον. Απλά για τη σύγκριση μεταξύ καταστάσεων που μπορεί να υποκρύπτουν άλλες.
Τα 10κ τα δινεις στην οικογενεια σου (ενταξει ολος ο κοσμος εχει μανα/πατερα) αν δεν εχεις θα πρεπει να τα βγαλεις απο την τραπεζα και να τα κρυψεις καπου. Νομιζω στην προσωπικη χρεοκοπεια θα σου αφησουν μερικα για τα βασικα.
Το συστημα ετσι δουλευει απλα χωρις τραπεζικους λογαριασμους και κρεντιτ δεν θα μπορεσεις να δημιουργησεις περιουσια για αρκετα χρονια (μετα απο καμμια 10 χρονια θα αρθουν οι περιορισμοι αλλα η χρεοκοπια θα σε ακολουθει στο background check για παντα) αλλα αν εχεις ορεξη για δουλια θα ξανανεβεις.
Αυτο που κανουν οι περισσοτεροι ειναι αλλαζουν χωρα οποτε ξεκινανε παλι χωρις περιορισμους. Αλλο το πειναω και αλλο το δεν μπορω να κανω περιουσια με σπιτια και αυτοκινητα.
-
Ακουσατε τον φασιστομπουμπουκο χθες btw? Ειπε πως οποιος ειναι κατα του μνημονιου ειναι κομμουνιστης και πως αν δεν υπηρχε κι αυτο θα ειχαμε 10 εκ. ανεργους αντι για δυο. Ειπε και τον Τραγκα κουμμουνι... Καλως ηρθατε στην 21η Απριλιου 1967...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@ΧΛ, nass κλπ: Οντως τα νουμερα που αφορουν τον υποσιτισμο δεν ειναι εντελως στερεα. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια ομως πως υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι στην χωρα που υποσιτιζονται, πανε στα συσσιτια, παιρνουν τροφιμα απο την εκκλησια κλπ. Υπαρχουν κι αλλοι που βγαζουν ολη τη βδομαδα με μακαρονια (σκετα, ξερω περιπτωση που δεν μπορουσαν ουτε Πουμαρο να παρουν) και πατατες στο πετρογκαζ γιατι ουτε ρευμα εχουν! Αυτο ειναι υποσιτισμος γιατι δεν παιρνουν τις απαραιτητες τροφες οπως φρουτα για βιταμινες και κρεας για πρωτεινες. Στην καθουμιλουμενη λοιπον αυτοι πεινανε! Υπαρχουν και αλλοι που λιμοκτονουν κυριολεκτικα περιμενοντας ενα πιατο απο τους γειτονες... Δεν ξερω αν αυτοι που πεινανε ειναι 1 στους 10 η στους 20, παντως υπαρχουν και ειναι αρκετοι! Απαραδεκτο φαινομενο για την πολιτισμενη Ευρωπη του 21ου αιωνα!!! Οποιος δεν τα βλεπει μαλλον εθελοτυφλει και τρωει αναπτυξη και σαξεςς στορυ για μπρεκφαστ...Οσον αφορα στα μαγαζια, το να βλεπεις 10 εστιατορια γεματα ειναι οσο αντιπροσωπευτικο οσο να λες πως λεφτα υπαρχουν επειδη εχει κινηση στους δρομους. Ρωτησατε ποσο επεσε ο τζιρος των μαγαζιων; Ρωτησατε ποσα εκλεισαν; Ρωτησατε ποσο εριξαν τα περιθωρια κερδους; Ρωτησατε αν γεμιζουν αρκετες φορες τη βδομαδα για να βγαζουν τα εξοδα τους; Ο κλαδος της εστιασης εχει δεχθει βαρυ πληγμα αν και φυσικα ειναι καλυτερα σε σχεση με αλλους καθως το φαγητο ειναι το τελευταιο που κοβεις πριν πεθανεις.
Παντως αν θελετε αντιπαραδειγμα, σας εχω. Η Αρετσου (Κρηνη) εδω ειναι οτι ειναι η Γλυφαδα εκει. Πριν 10 χρονια ειχε πανω απο 50 μαγαζια στη σειρα και οι Ferrari, Lambo και Porsche διπλοπαρκαριζαν. Χρειαζοσουν μιση ωρα Σαββατο βραδυ για να διασχεσεις τα 3 χλμ της παραλιακης ζωνης. Τωρα δεν εχει πανω απο 15 μαγαζια και παρκαρεις οπου θες. Η εικονα εγκαταλειψης με ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα σφραγισμενα ειναι αποκαρδιωτικη. Τα λιγα μαγαζια που εμειναν γεμιζουν ομως. Ναι τζιμανια μου, ο κοσμος που γεμιζε τα 50 περιοριζεται στα 15 τωρα. Βεβαια καποιοι βλεπουν γεματα μαγαζια... Ελεος!
Τα περι εξοδου απο την κριση, φως στο τουνελ κλπ, μονο ως κακογουστο αστειο τα εκλαμβανω...
Ρε πουλί μου είδες κανέναν να γράφει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Ότι δεν έχουμε κρίση; Ότι δεν ζορίζεται πάρα πολύς κόσμος; Αυτό που γράφω εγώ είναι απλό: Όπως είναι ανοησία να γράψει κανείς ότι γενικά τα πράγματα δεν είναι πολύ άσχημα για τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού, το ίδιο ανοησία είναι να γράφει ότι γενικά οι Έλληνες πεινούν.
-
Παντως αν θελετε αντιπαραδειγμα, σας εχω. Η Αρετσου (Κρηνη) εδω ειναι οτι ειναι η Γλυφαδα εκει. Πριν 10 χρονια ειχε πανω απο 50 μαγαζια στη σειρα και οι Ferrari, Lambo και Porsche διπλοπαρκαριζαν. Χρειαζοσουν μιση ωρα Σαββατο βραδυ για να διασχεσεις τα 3 χλμ της παραλιακης ζωνης. Τωρα δεν εχει πανω απο 15 μαγαζια και παρκαρεις οπου θες. Η εικονα εγκαταλειψης με ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα σφραγισμενα ειναι αποκαρδιωτικη. Τα λιγα μαγαζια που εμειναν γεμιζουν ομως. Ναι τζιμανια μου, ο κοσμος που γεμιζε τα 50 περιοριζεται στα 15 τωρα. Βεβαια καποιοι βλεπουν γεματα μαγαζια...
15 γεμάτα.
Άρα 'τα μαγαζά είν' γιομάτα'! ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΙΟ! -
@ΧΛ, nass κλπ: Οντως τα νουμερα που αφορουν τον υποσιτισμο δεν ειναι εντελως στερεα. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια ομως πως υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι στην χωρα που υποσιτιζονται, πανε στα συσσιτια, παιρνουν τροφιμα απο την εκκλησια κλπ. Υπαρχουν κι αλλοι που βγαζουν ολη τη βδομαδα με μακαρονια (σκετα, ξερω περιπτωση που δεν μπορουσαν ουτε Πουμαρο να παρουν) και πατατες στο πετρογκαζ γιατι ουτε ρευμα εχουν! Αυτο ειναι υποσιτισμος γιατι δεν παιρνουν τις απαραιτητες τροφες οπως φρουτα για βιταμινες και κρεας για πρωτεινες.Sent from my MT27i using Tapatalk 2Συγνωμη αφου τους ξερεις γιατι δεν τους εξηγεις να πανε στα συσσιτια της εκκλησιας ή στο δημο να παρουν αυτα που τους λειπουν;
-
Ακουσατε τον φασιστομπουμπουκο χθες btw? Ειπε πως οποιος ειναι κατα του μνημονιου ειναι κομμουνιστης και πως αν δεν υπηρχε κι αυτο θα ειχαμε 10 εκ. ανεργους αντι για δυο. Ειπε και τον Τραγκα κουμμουνι... Καλως ηρθατε στην 21η Απριλιου 1967...Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Αντε ο μπουμπουκος μπορεί να λέει μαλακίες.
Άμα δεν είχαμε το μνημόνιο λεφτά που θα βρίσκαμε. Και ποιός θα μας δάνειζε με 2-3%.
-
Φυσικα δεν πεινουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες, οπως δεν πεινουν και ΟΛΟΙ οι Αιθιοπες. Το οτι υπαρχει προβλημα υποσιτισμου ομως για ενα κομματι του πληθυσμου ειναι αδιαμφισβητητο! Μην ακουω λοιπον πως δεν υπαρχει πεινα στην Ελλαδα...
@panosss: Δικιο εχεις.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
@ΧΛ, nass κλπ: Οντως τα νουμερα που αφορουν τον υποσιτισμο δεν ειναι εντελως στερεα. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια ομως πως υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι στην χωρα που υποσιτιζονται, πανε στα συσσιτια, παιρνουν τροφιμα απο την εκκλησια κλπ. Υπαρχουν κι αλλοι που βγαζουν ολη τη βδομαδα με μακαρονια (σκετα, ξερω περιπτωση που δεν μπορουσαν ουτε Πουμαρο να παρουν) και πατατες στο πετρογκαζ γιατι ουτε ρευμα εχουν! Αυτο ειναι υποσιτισμος γιατι δεν παιρνουν τις απαραιτητες τροφες οπως φρουτα για βιταμινες και κρεας για πρωτεινες.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Συγνωμη αφου τους ξερεις γιατι δεν τους εξηγεις να πανε στα συσσιτια της εκκλησιας ή στο δημο να παρουν αυτα που τους λειπουν;
Ρωτας αν θελουν να υποστουν τον εξευτελισμό; Ειναι πιο ανθρωπινο να τους πας τη σακουλα στο σπιτι απο το να στηθουν στη σειρα για τα αυτονοητα.
-
Ωχ, ο ξμαρ είπε καλό λόγο για μπουμπούκο...πάει ο μπουμπούκοοοος
...τον έφαγες άκαρδεεε...αχ ευγενία τι έπαθεεεεςς...
Φυσικα δεν πεινουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες, οπως δεν πεινουν και ΟΛΟΙ οι Αιθιοπες. Το οτι υπαρχει προβλημα υποσιτισμου ομως για ενα κομματι του πληθυσμου ειναι αδιαμφισβητητο! Μην ακουω λοιπον πως σεν υπαρχει πεινα στην Ελλαδα...@panosss: Δικιο εχεις.
Αμ πώς!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@rx8_drifter
Μπράβο , το ίδιο λέω και γω, ότι σε σχέση με χώρες με πραγματικά προβλήματα και πραγματική πείνα (και έφερα ως παράδειγμα το Ιράκ δηλαδή όχι κανά τρελλό 3ο κόσμο φάση Ινδία, εκεί να δείτε...) τα δικά μας είναι προβλήματα πολυτελείας ('δεν έχω να πληρώσω τέλη για το δίλιτρο', 'δεν έχω να πληρώσω φροντιστήριο για τα παιδιά', 'βγαίνω έξω και τρώω πιτόγυρα αντί αστακό') και πείνα καθ΄υπερβολήνΤο πρόβλημα είναι οτι αν δέν αλλάξει σύντομα κάτι, με τους σημερινούς ρυθμούς σε 5 χρόνια το πολύ δέν θα διαφέρουμε απο Ιράκ και σια.
-
@ΧΛ, nass κλπ: Οντως τα νουμερα που αφορουν τον υποσιτισμο δεν ειναι εντελως στερεα. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια ομως πως υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι στην χωρα που υποσιτιζονται, πανε στα συσσιτια, παιρνουν τροφιμα απο την εκκλησια κλπ. Υπαρχουν κι αλλοι που βγαζουν ολη τη βδομαδα με μακαρονια (σκετα, ξερω περιπτωση που δεν μπορουσαν ουτε Πουμαρο να παρουν) και πατατες στο πετρογκαζ γιατι ουτε ρευμα εχουν! Αυτο ειναι υποσιτισμος γιατι δεν παιρνουν τις απαραιτητες τροφες οπως φρουτα για βιταμινες και κρεας για πρωτεινες.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Συγνωμη αφου τους ξερεις γιατι δεν τους εξηγεις να πανε στα συσσιτια της εκκλησιας ή στο δημο να παρουν αυτα που τους λειπουν;
Ρωτας αν θελουν να υποστουν τον εξευτελισμό; Ειναι πιο ανθρωπινο να τους πας τη σακουλα στο σπιτι απο το να στηθουν στη σειρα για τα αυτονοητα.
Καλα εδω και αν ανοιγουμε αλλο θεμα. Οταν δεν εχεις να φας, και νομιζεις οτι στην ουρα 'εξευτελιζεσαι'.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
@rx8_drifter
Μπράβο , το ίδιο λέω και γω, ότι σε σχέση με χώρες με πραγματικά προβλήματα και πραγματική πείνα (και έφερα ως παράδειγμα το Ιράκ δηλαδή όχι κανά τρελλό 3ο κόσμο φάση Ινδία, εκεί να δείτε...) τα δικά μας είναι προβλήματα πολυτελείας ('δεν έχω να πληρώσω τέλη για το δίλιτρο', 'δεν έχω να πληρώσω φροντιστήριο για τα παιδιά', 'βγαίνω έξω και τρώω πιτόγυρα αντί αστακό') και πείνα καθ΄υπερβολήνΤο πρόβλημα είναι οτι αν δέν αλλάξει σύντομα κάτι, με τους σημερινούς ρυθμούς σε 5 χρόνια το πολύ δέν θα διαφέρουμε απο Ιράκ και σια.
Και χωρίς πόλεμο παρακαλώ.
Καταφέραμε και χάσαμε το 1/3, σχεδόν του ΑΕΠ. Το 'χει κάνει άλλος; I don't think sooo... -
Γιατι το λες αυτο dog? Δεν πιστευεις σε Some-are-ass Success Story? Μηπως εισαι κομμουνιστης;
ΥΓ: Το πρωι του τα εσουρε ο Χ''Νικολαου του μπουμπουκου. 'Τι νομιζει λεει, πως ειναι βρισια η λεξη κομμουνιστης; Ζει τον Μακαρθισμο του...'
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)