-
πόλο για το dsg του, τη χαμηλή κατανάλωση του, τις φοβερές επιδόσεις του όταν το πιέζεις, αλλά κ την ενδιαφέρουσα συμπεριφορα τους.
γενικά στη κατηγορία το 5θυρο fr, αφού είναι -3χλρ κάτω από το πόλο κ είναι πιο 'λογικά' στημένο για τους καρόδρομους μας.
τα περί ρυθμίσεων του dsg έχουν αναφερθεί από όλα τα περιοδικά, αλλά οκ. σε πίστα δε θα το έβαζα ποτέ, αφού έχω καρτ, αλλά κ οι δοκιμαστές των περιοδικών τα παραλένε με το dsg. γκαζι κ χτύπημα κόφτη, αποσταθεροποιηση με κατεβασματα στο κόφτη, μόνο γρήγορα δε σε βοηθάνε να πας σε μια ορεινή διαδρομή
Από όλα τα άλλα 207 κ με διαφορά! το αμάξι πραγματικά ξεφτιλίζει σε απτή ποιότητα, ντιζαιν, επιδόσεις κ κυρίως, οδική συμπεριφορά τον ιταλικό ανταγωνισμό. Πράγμα όχι κ δύσκολο, τουλάχιστον από τα συγκριτικά σε πίστες που έχω διαβάσει σε ελληνικά κ μη περιοδικά όπου σε όλα παίρνει πρωτιά, τους ρίχνει δευτερόλεπτα, ενώ οι cuore sportivo είναι αρκετά πιο κάτω -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γρηγόρη, RC δεν έχεις οδηγήσει;Νope...
-
Από αυτά που υπήρχαν στη λίστα, ψήφισα:
-
Μπορει να επιλεγω τη ds3 αλλα αμα δε κολωναμε στα τελη , σα το clio rs δεν εχει...
Καποιοι, συγκεκριμενοι... , θα πουν για την ατμοσφαιρα και μπλα μπλα μπλα.. αλλα και παλι σα το clio rs δεν εχει. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
μαλιστα..θα ρωτησω κ θα μαθω..αν κ βλεπω να ειναι τα γνωστα των περιοδικων..καθοτι απο οσα γνωριζω,δεν υπαρχουν διαφορες εκδοσεις λογισμικου για το ιδιο κιβωτιο που μπαινει σε ιδιο κινητηρα.το περιφημο αυτο περιοδικο,αναφερει μηπως κ κωδικους λογισμικων μεταξυ κιβωτιων πολο κ φαμπια?η το λεει απλως επειδη τα πηρε απο τη μαμα βαγκελιω για να προωθησει το καμαρι της?
Ξεκινησα πριν λιγο να γραφω, αλλα η συνδεση με τον server... ...και ετσι χαθηκε το αρχικο post...
Ανyway, συνοπτικα, εχω οδηγησει τρεις φορες Cupra, και μετα απο την τελευταια, σχετικα κοντινη χρονικη περιοδο, οδηγησα
Polo GTI, και ειχε μικρη διαφορα στην αποκριση αλλαγης και προς τα πανω αλλα και προς τα κατω.
ΟΜΩΣ, εκεινη την περιοδο λανσαρισματος του Polo (το Cupra ειχε προηγηθει αρκετους μηνες, αν οχι παραπανω...)
ειχαν ακουστει παραπονα απο κατοχους/δοκιμαστες για τα 'περιεργα' που εκαναν καποια DSG στα cupra, σε στυλ
του να μην δεχονται αλλαγη την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΚΡΙΒΩΣ χρονικη στιγμη της εντολης αλλα λιγο αργοτερα, χωρις να υπαρχει πχ προηγουμενο εντονο φρεναρισμα σε 'κατσαρο' με ταυτοχρονο κατεβασμα απο τα paddles (κατι που για λογους προστασιας του κιβωτιου, συνηθως ΔΕΝ γινεται...). Αργοτερα ανακοινωθηκε καποιος επαναπρογραμματισμος για τα λογισμικα των DSG, που ελυνε διαφορα προβληματα, μεταξυ αλλων και αυτο που ανεφερα. Οποτε πιθανοτατα κατα την δικη μου τουλαχιστον εκτιμηση, νομιζω οτι δεν πρεπει να υπαρχουν τελικα, και εφοσον εχουν ιδιες ανανεωσεις τα λογισμικα των DSG, διαφορες
στα συγκεκριμενα Hot-hatch του ομιλου. Μεταξυ Polo GTI βεβαια vs Golf 160 DSG σαφως και υπαρχουν, υπερ του πρωτου.
Προσωπικα θα εστιαζα πεισσοτερο στην φιλοσοφια του κατασκευαστη, ως προς το προιον που λανσαρει, για τις αναγκες/στυλ του καθε οδηγου, παρα στις τυχον διαφορες λογισμικου, οι οποιες για τα συγκεκριμενα hot-hatch, εαν τελικως υφιστανται, ειναι απο μηδαμινες -σε αισθηση-, εως ανευ ουσιας σε αποτελεματικοτητας σε δρομο.
Κλεινωντας, στα περι fabia RS που γραφτηκε ως εναλλακτικη του Polo, επειδη τυχαινει να το εχει οδηγησει φιλος σε πιστα (περα απο το οτι και ο ιδιος μου αναφερθηκε για αυτο, ημουν παρον και το εβλεπα, μεταξυ και αλλων γρηγορων μικρων ...) το στησιμο του ειναι σαφως πιο 'πλαδαρο' σε σχεση με το ηδη ισορροπημενο αναμεσα σε ανεση/σπορτιφ αισθηση Polo GTI, χανει την προσφυση του πιο ευκολα απο το Polo, και γενικως το μπροστινο του συστημα ειναι λιγοτερο ακριβες. Ομως εαν μιλαμε για χρηση κυριως GT και οχι GTI, τοτε σαφεστατα μπορει επιτυχως να καλυψει
τις αναγκες του Polo, με ατου μαλιστα τους σχετικα καλυτερους χωρους που εχει. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γρηγόρη, RC δεν έχεις οδηγήσει;Επιτέλους! Και έλεγα οτι κανείς δε θα το αναφέρει.
Από τα καλύτερα της παρέας σε οδική συμπεριφορά/feeling, φοβερό value for money και τώρα πια που είναι αρκετά χρόνια στην αγορά έχει περάσει τις 'παιδικές ασθένειες'. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γρηγόρη, RC δεν έχεις οδηγήσει;
Επιτέλους! Και έλεγα οτι κανείς δε θα το αναφέρει.
Από τα καλύτερα της παρέας σε οδική συμπεριφορά/feeling, φοβερό value for money και τώρα πια που είναι αρκετά χρόνια στην αγορά έχει περάσει τις 'παιδικές ασθένειες'.Kαλυτερο και απο DS3 THP? (δεν μιλαω ΜΟΝΟ για γκαζι, οκ ειναι πιο δυνατο to RC, αυτο ομως απο μονο του δεν λεει και κατι παραπανω, απαραιτητα...) Γιατι οι περισσοτεροι δοκιμαστες ξενοι/ντοπιοι, θεωρουν το Citroen πιο εξελιγμενο, σε επιπεδο ακαμψιας-στησιματος, οτι ειναι πιο
παιχνιδι και πιο φιλικο-ανετο απο το RC...Το τελευταιο οσοι το εχουν οδηγησει, επισης γκρινιαζουν για την αισθηση που εχει
το 5αρι κιβωτιο περα απο το ενδεχομενο να λειπει ισως η 6η σε ταξιδι. Το DS3 απο την αλλη εχει καταπληκτικο σε αισθηση 6αρι κιβωτιο, αυτο μπορω να το επιβεβαιωσω και εγω... -
Το 'καλύτερο' ειναι σχετικό. Ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα. Μια χαρά παιχνίδι είναι και το 207, με αρκετά ζωηρή συμπεριφορά, χωρίς να δημιουργεί όμως ανασφάλεια. Δε νιώθεις και τόσο οτι λείπει η 6η, καθώς η ροπή του ειναι αρκετή. Το 5αρι ειναι καπως περίεργο, τυπικό γαλλικό παλιας κοπής, αλλά συνηθίζεται.
Από κει και πέρα είναι λίγο πιο μεγάλο από το ds, με καλύτερους χώρους και προσωπικά μου φάνηκε πιο πιουριστικο, χωρίς πολλά φρου-φρου και αρώματα, χωρίς αυτό να σημαινει οτι το λέω για καλό ή για κακό. Είπαμε: γούστα.
Άσε που κατα καιρούς η Πεζώ κάνει κάτι απίστευτες προσφορές και μπορείς να το βρεις για πλάκα κάτω από το 20ρικο. -
το 207 δεν βγαινει πλεον με το 6αρι;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Το 'καλύτερο' ειναι σχετικό. Ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα. Μια χαρά παιχνίδι είναι και το 207, με αρκετά ζωηρή συμπεριφορά, χωρίς να δημιουργεί όμως ανασφάλεια. Δε νιώθεις και τόσο οτι λείπει η 6η, καθώς η ροπή του ειναι αρκετή. Το 5αρι ειναι καπως περίεργο, τυπικό γαλλικό παλιας κοπής, αλλά συνηθίζεται.
Από κει και πέρα είναι λίγο πιο μεγάλο από το ds, με καλύτερους χώρους και προσωπικά μου φάνηκε πιο πιουριστικο, χωρίς πολλά φρου-φρου και αρώματα, χωρίς αυτό να σημαινει οτι το λέω για καλό ή για κακό. Είπαμε: γούστα.
Άσε που κατα καιρούς η Πεζώ κάνει κάτι απίστευτες προσφορές και μπορείς να το βρεις για πλάκα κάτω από το 20ρικο.Oδηγησες το DS3 THP? Για το θεμα των προσφορων, τετοια εποχη, και με το 208 να γινεται γνωστο σιγα-σιγα οτι ειναι προ των πυλων, δεν τιθεται θεμα. Σαφως και υπαρχουν. Εδω βρηκα σε αγγελια, ενα -σε πρωτη ματια τουλαχιστον-
ελαφρως μτχ RC fl διετιας, με 12.5κ...http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2022702/
Φαινεται πολυ καλη περιπτωση για καποιον που θελει οπωσδηποτε RC...
-
ΓΙΑ το Cupra κανεις ρε παιδια????τι εχετε να πειτε?:)
-
Fiestaki η Fabiaki.
-
Προσωπικά, αν ήθελα στημένο αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία, θα επέλεγα Mini Cooper S. Μεγαλύτερο κόστος, αλλά μηχανή οδηγικής απόλαυσης! Εναλλακτικά αυτού, και επειδή λείπει από την ψηφοφορία, το Punto.
Αν ήθελα μικρό GT, τότε με διαφορά το Polo, εναλλακτικά το Mito.
-
Εγώ,ως γνώστης* ψηφίζω 207.
*δεν έχω οδηγήσει κανένα από αυτά που είναι στο poll...
-
Επειδή είδα ότι πολύ ζητήσατε το DS3 σας το έβαλα και μπορείτε όσοι θέλετε να ξανά ψηφίσετε αλλά μόνο για το DS3 είναι η δεύτερη ψήφος... Και άμα θέλει κανείς ας αναφερθεί στα κόστη συντήρησης...
Ευχαριστώ.. -
DS3 απο εμένα. Προσωπικά, τυγχάνω κάτοχος του Ibiza 1.2TSI. Ολα τα αμάξια αυτής της κατηγορίας είναι πάρα πολύ καλά κατ' εμέ, αλλά αυτό το ημιαυτόματο (τουλάχιστον το DSG το οποίο έχω δοκιμάσει στο Cupra έτσι??) με χαλάει... Μου κόβει την χαρά, πώς να το θέσω... Προφανώς αυτό είναι προσωπική άποψη, και από έναν οδηγό στα 24 του, όχι στα 40-50, που εκεί μπορεί να έχω σιχαθεί να αλλάζω ταχύτητες. Αλλά όσο το αριστερό μου πόδι είναι καλά, και το κιβώτιο είναι επίσης καλό (σαν του ds3), τότε λεβιές οver paddles EVERY TIME!!! Κατα τα άλλα, το ds3 μου αρέσει γιατί τα συνδυάζει όλα, φοβερός κινητήρας, ωραίος ήχος, καλό κιβώτιο(κούμπωμα και αίσθηση!) και πολύ καλή ρύθμιση ανάρτησης! Επίσης πάρα πολύ ωραίος σχεδιασμός, αν και κρατάω μία επιφύλαξη για αυτήν την γυαλάδα, του ταμπλώ, κατα πόσο θα 'κρατήσει' στον χρόνο!
-
Πακέτο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το 207 δεν βγαινει πλεον με το 6αρι;Το Rallye (υποθετω και το GT(;;) ) βγαινει πλεον με 6αρι. Το RC ειναι ακομα με το 5αρι νομιζω.
-
Το Rallye - με τον 156άρη - είναι με 6άρι. Το GT, που φοράει τον 150άρη, είναι με 5άρι, όπως και το RC.
-
Citroen DS3 , αν ειναι να εχεις ενα που τα κανει ολα καλα.
Αν θελεις να κοπανιεσαι, Punto Abarth SS .
Τα μικρά GTi