-
καταλαβα! αρα απο οτι ειπατε με το καιρο πεφτει η αποδωση τους αφου χανουν συμπιεση! Σε ευχαριστω! θα το σκευτω λιγο ακομα γιατι τωρα ειμαι σε μπελαδες με ολααα αυτα που διαβαζω περι αξιοπιστιας και καταναλωσης!
-
Δεν σε βλέπω προετοιμασμένο και μπορεί να σιχτηρήσεις με γνωστά και αποδεκτά πράγματα.
-
σορρυ για την νεκρανασταση του thread, απλος το διαβασα ολο και πιστευω οτι αξιζει να γραψω και εγω την γνωμη μου μια που εχω και τα 2 αμαξια, και τα οδηγαω καθημερινα εδω και καιρο.
λοιπον , τα αμαξια μοιαζουν οδηγικα περισσοτερο αποσο νομιζεται μεταξυ τους , αλλα παραλληλα εχουν καποιες διαφορες που ειναι μεγαλες.
εξηγουμε.το 8αρι ειναι ενα μοντερνο αμαξι. πολυ ποιο μοντερνο και πολιτισμενο απο το S .
-το εσωτερικο του κοντραρει (και μερικα τα περναει κιολας) αμαξια του 2012-2015 .
- ο εξοπλισμος ειναι μπολικος, δεν βρηκα κατι που δεν ειχε.
- Τα ηλεκτρονικα του (ESP) απο τα καλυτερα που εχω δει.
- το σασι ακαμπτο εντελος.
- ηχομονοση καλυτερη και απο την slk μου.
-Ο ροτορας (εχω το κοσμο 231 αλογα, με χταποδι & ελευθερη 76αρα εξατμιση πηγε στα 240 μετρημενο σε μαχα 3000) ειναι απιστευτος, στροφαρεις χωρις να το καταλαβεις στις 9000σαλ και το αμαξομα-τιμονι δεν εχουν ΚΑΘΟΛΟΥ κραδασμους. λες και το αμαξι κινειται με διπλη κρεμα καφε (οπως ειχε πει και o clarcson στο review του TOP GEAR back in 2004) * να τονισω εδω οτι αντιθετος το S2000 με το που μπει το Vtec ο κινητηρας ουρλιαζει, η κραδασμοι απο την αδρανια των πιστονιων που χτυπιουνται πανω κατω με ταχυτητα 25.2 m/s (απλα ανλογιστειτε την!!) ειναι εμφανεις στο πλαισιο του αμαξιου, τοσο εμγανης που πιστεψτε με , μετα απο καιρο που οδηγουσ το 8αρι μολις μπηκα στο χοντα μου και ξεκινησα να το ανοιγω κολωσα τις προτες φορες να παω κοφτες, γιατι ο θορυβος και οι κραδασμοι απο τον κινητηρα ειναι τοσο εντονοι σε σχεση με τον ροτορα που απλα την πρωτη φορα σε αιφνιδιαζουν και σε τρομαζουν. (οχι οι βασεις μηχανης δεν εχουν θεμα, ειναι αλαγμενες ολες. το S000 στο vetek 6200rpm και πανω ειναι θορυβοδες και scary)
εν κατακλειδη ενω ο ροτορας ειναι σαν να οδηγας ηλεκτρικο μοτερ , αθορυβος και βελουδινος ,παρολο που αποδιδει την ιδια σχεδον δυναμη με τον F20 του Σ2000 , ο F20 απο την αλλη μολις περασεις τις 6200 ειναι λες και οδηγας V8 muscle car. Αλλους αρεσει το ενα αλλους το αλλο. Σαν ανεση σε καθημερινη οδηγηση παντος ο ροτορας ειναι ποιο ανετος και πολυτισμενος.
-το τιμονι και το σασμαν-δισκος , ειναι αρκετα μαλακα και αμεσα και ετσι κανουν το αμαξι να μοιαζει με 1000κιλων, στο δρομο το αισθανεσαι σαν παναλαφρο ετοιμο να αντιδρασει στην σκεψη σου και μονο. μπορω να πω οτι παρολο που εχει ηλεκτρικη πεταλουδα η αποκριση της στο πατημα του γκαζιου ειναι ποιο γρηγορη ακομα και απο την ντιζατη πεταλουδα του S
ΑΝτιθετος το S το νοιωθεις σαν βαρυτερο αμαξι , με ποιο βαρυ τιμονι, λιγο ποιο αρκο σε αποκριση γκαζιου (μιλαμε για χιλιοστα ετσι οχι τιποτα αμφανες) και ποιο προτογονο-βρομικο αμαξι.***χαριτολογοντας προσπαθοντας να εξηγησω σε εναν φιλο μου την διαφορα στην αισθηση των 2 αμαξιων του ειπα οτι το Rx8 ειναι σαν κανα F16 ελαφρυ μοντερνο με ηλεκτρονικα και πολυ ευελικτο, απο την αλλη το S2000 ειναι σαν μαζητικο B' παγκοσμιου , βαρυ προτογονο, βρωμικο , θορυβοδες αλλα με αυτη την μοναδικη αισθηση που μπορει να εχει καποιος που νοιωθει ενωμενος αμεσα με ενα σασι, χωρις ηλεκτονικα, με ντιζα, αυτος και το αμαξομα. ***
Για το S παλι τι να πω. τα ειπα παραπανω , απιστευτη αισθηση και αυτο, ποιο κοντα σε αισθηση καρταμαξου, στυλ 106 ραλλυ, mr2, κτλ, ειναι γκαβλοτικο, δυνατο αλλα σαν καθημερινο ελαχιστα κουραζει. ***ειναι σαν να εχεις γκομενα μια προταθλητρια fitness, φοβερη επειρια να την 'οδηγας' αλλα αν το κανεις καθε μερα στο τελος θα θελεις και κατι ποιο χαλαρο, με λιγο κυταριτιδα και κανα κιλακι παραπανω ***
Επιδωσεις το S2000 ειναι ενα κλικ ποιο πανω, αλλα ειναι ελαχιστη η διαφορα, σε μαμα κατασταση σε 400αρι ριχνει μια κολωνα το 8αρι (το κοσμο) , αλλα με μια εξατμιση και μονο το κοσμο ερχεται και στεκεται διπλα του. βεβαια αν βαλεις και εξατμιση στο χοντα παλι θα φυγει μπροστα αλλα παει ετσι τρενακι. γενικα το Σ2000 ειναι λιγο ποιο μπροστα, λογικο με το ελαφρυτερο βαρος του και τα 10 αλογα του παραπανω. (και με τις 16-17αρες ζαντες του σε σχεση με τις μαμα 18αρες του μαζντα)
στροφες, περιπου τα ιδια, το 8αρι ξεκολαει ποιο ευκολα αλλα δεν σου φευγει εντελος, ειναι τοσο καλοζυγισμενο με χαμηλο κεντρο βαρους που απλα 'παιζει' καθος διπλωνει και παιρνεις την στροφη, τα ηλεκτρονικα του οπως ειπα απο τα καλυτερα , ακομα και με ανοιχτα σε αφηνει να ξεκολησεις τον κολο και να μπεις με ελαφρο ντριφτ στην στροφη και εσυ απλα συνεχιζεις να πατας τερμα κατω το γκαζι , αυτο σε μπλοκαρει οσο πρεπει ωστε μετα το ντριφτ του να σε βαλει μονο του στην γραμμη του τιμονιου σου. ειναι πανευκολο αμαξι και ενα απο τα ποιο ευκολα για να μαθει καποιος να οδηγαει πισωκουνα, με τα ηλεκτρονικα ανοιχτα στην αρχη και σιγα σιγα οσο το μαθαινει τα κλεινει. Το S απο την αλλη ειναι φτιαγμενο να κολαει (με 245 ή 255 λαστιχα πισω οπως το AP2) στον δρομο και λογικο καθοτι αν σου φυγει ο κολος ειναι λιγο ποιο αποτομος και χωρις ESP Να σε σωσει πρεπει να εχεις το νου σου . σε βρεγμενο δεν μπορει ουτε να ξεκινησει καθως ο κολος διπλωνει για πλακα (το 8αρι απο την αλλη σε βρεγμενο δεν κολωνει καθολου) . και τα δυο μπαινουν σε στροφες με οσα θες να τους δωσεις και πραγματικα νομιζω οτι δεν ειναι τα αμαξια που θα φτασουν στα ορια αλλα ο οδηγος πολυ ποιο πριν. εγω δεν εχω καταφερει παντως να τα παω στα ορια τους ενα την slk ενοιωθα οτι την εφτανα πολυ κοντα )
κοινος ενω και τα 2 αμαξια ειναι οροσημα στην αυτοκινηση , και ελπιζω να μπορεσω να τα κρατησω forever μεχρι να ειναι ολα τα αμαξια μας με ηλεκτροκινητηρες και αυτα τα 2 διαμαντια να ειναι συλεκτικα , και ενω και τα 2 ειναι παραπλησια σε επιδωσεις και αισθηση στον δρομο σαν ολοκληρομενα αμαξια εχουν μεγαλη διαφορα.
το 8αρι ειναι ποιο πολιτισμενο, ποιο μοντερνο, ποιο ευκολο για καθημερινο, με 4 θεσεις , αθορυβο ποιο ευκολο στην οδηγηση και ελαφρυ στην αισθηση , ΑΛΛΑ με ενα ΤΕΡΑΣΤΕΙΟ ΜΕΙΟΝ
ναι ναι... καλα καταλαβατε οτι για ενα θεμα δεν εγραψα καθολου... Ω ΝΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
απλα δεν υπαρχει .μετα απο 1 χρονο με το 8αρι το S2000 μου φαινεται σαν 1200αρι diesel.
λοιπον απλα και ομορφα, η καταναλωση ειναι αυτη που γραφτικε ποιο πανω απο καποιους κατεχοντες. 15λ/100χλμ μοικτη με πολη και περιφερειακο (αττικη οδο πχ) . αν μπλεξεις σε κινηση -μποτιλιαρισμα τα 20-22λ/100 ειναι ευκολη πραγματικοτητα και σε ταξιδι αν πας με 120-130 πεφτεις και στα 10-11λ/100 αν πας με 160χλμ/ω ανεβαινεις στα 16λ/100
το χοντα απο την αλλη μεση καταναλωση 10.5λ/100χλμ, αν μπλεξεις σε κινηση πας 13λ/100 αν πας ταξιδι με 120-130 πας στα 8μιση 9λ/100χλμ , αν πας με 160χλμ/ω ανεβαινεις στα 12.5λ/100
και πολυ απλα για να το νοιωσεται , με 20 ευρω βανζινη (με την τορινη τιμη 1.52ευρω/λιτρο ) βαζω 12.8 λιτρα(13 ας πουμε) και σε μοικτη οδηγηση κανω 60-80χλμ με το 8αρι και 100-120 χλμ με το S2000
απλα τα πραγματαΓια μενα αυτη ειναι η αζιλιος πτερνα του 8αριου. αν ειχε καταναλωση σαν το S2000 θα ηταν για μενα ενα απο τα καλυτερα σπορ αμαξια , ακομα και για καθημερινο που θα μπορουσε να αγορασει κανεις. αλλα με την παρουσα καταναλωση του δυστυχως πρεπει να ειναι το δευτερο σας ή να προβειται σε εγκατασταση υγραεριου η οποια κατεμε ειναι εντελος ακυνδινη στον ροτορα και ισως να ειναι και καλυτερη απο την βενζινη για το συγκεκριμενο μοτερ. σας το λεω γιατι προγραματιζω αμαξια (εγκεφαλους) σαν χομπι και κατεχω αρκετα μηχανικα θεματα. ΑΛΛΑ σας υποσχομε θα σας εξηγησω τι εννοω σε επομενο ποστ. αρκετα σας ζαλισα.
ΑΥτα ελπιζω να καλυψα τα παντα. και να ξεκαθαρισα την γνωμη οποιον ενδιαφερομενων για τα 2 αμαξια.
-
Ωραιο το review σου αλλα μας βγηκαν τα ματια με τα ορθογραφικα
Επι τη ευκαιρια κι εγω εχω το cosmo και δεν μπορω να καταλαβω οσους παραπονιουνται οτι το αμαξι ''δεν παει'' ...τουναντιον εχει πολλη δυναμη και σε συνδυασμο με το κοντο 6αρι πραγματικα πυροβολει !! ΙΑπο χαμηλα, μεσαιες, για να μη μιλησω για τη λυσσα εκει ψηλα στις 9.000 σαλ
Ισως παραεχει για να ειμαι ειλικρινης....Χρειαζεται κανεις παραπανω? Οταν εισαι μακραν γρηγοροτερος απ το 95% των υπολοιπων αυτοκινητων στο δρομο? Οταν κανεις powerslides με 3ες ή και 4ες στον καταλληλο δρομο???
Για το πλαισιο τα ειπες τι αλλο να πουμε...σε στροφες θελεις μηχανημα που η τιμη του να εχει 6ψηφιο νουμερο για να μπορεσεις να ακολουθησεις
Η καταναλωση του ειναι γελοιωδως εξωφρενικη για τα σημερινα δεδομενα οπου υπεραυτοκινητα των 500+ ιππων καινε πλεον λιγοτερο
-
heras οπως τα ειπες. η καταναλωση ειναι εξωπραγματικη . σε ολα τα αλλα ειναι απλα απιστευτο το 8αρι
ΥΓ. σορυ για τα ορθογραφικα αλλα το εγραψα λιγο πριν παω στην δουλεια με πιεση χρονου και απλα εβαλα κεφαλι κατω και εγραφα. πολλα μου εφυγαν απο κεκτημενη ταχυτητα, τωρα που τα κοιταω μεχρι και ρηματα 1ο ενικο που τελειωνουν με ο εχω!!! ελεος. σορυ again.
-
heras και AlienHack καλημέρα και καλό μήνα. Σε λίγες γραμμές τα είπατε όλα. Τέτοια αυτοκίνητα διαμάντια δεν θα έπρεπε αλλά δυστυχώς στις μέρες μας εξαρτώνται μόνο από τις τιμές τις βενζίνης. Απόλυτα μηχανήματα οδήγησης και τίποτε άλλο είναι... και μόνο έτσι πρέπει να τα δει ο υποψήφιος αγοραστής.
-
Ολα καλα που λετε αλλα το οτι αμαξια 500 ιππων και ανω καινε λιγοτερα το θεωρω το λιγοτερο χαζο. Εκτος αν μιλαμε για υβριδικα που εχουν κινητηρες ηλεκτρικους κυριως και μετα βενζινης, αλλα εκει εκτος του οτι μιλαμε για 6ψηφια νουμερα συγκρινουμε εντελως διαφορετικες τεχνολογιες. Ενα οποιοδηποτε καθαρα βενζινοκινητο με 500 αλογα θα καιει πολυ πολυ πολυ πολυ περισσοτερο.
-
15.7/9.1/11.5 l/100km urban/extra-urban/combined, and carbon dioxide emissions are 299.0 g/km.
13.2/7.7/9.7 l/100km urban/extra-urban/combined, and carbon dioxide emissions are 227.0 g/km.
Quiz
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
15.7/9.1/11.5 l/100km urban/extra-urban/combined, and carbon dioxide emissions are 299.0 g/km.13.2/7.7/9.7 l/100km urban/extra-urban/combined, and carbon dioxide emissions are 227.0 g/km.
Quiz
το πρωτο ειναι το 8αρι. το αναγνωρισα απο το C02 emitions
το αλλο τι ειναι?
παντος porsche GT3 φιλου καιει 18λ μοικτα με σβελτη οδηγηση. και εχει τα διπλασια αλογα 2μιση λιτρα μονο πανω απο το 8αρι...
-
911 Turbo (520 PS)
από εδώ
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=335863
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=257378για λόγους σύγκρισης και μόνο καθώς οι πραγματικές τιμές και των 2.....
-
Ο χρήστης AlienHack έγραψε:
15.7/9.1/11.5 l/100km urban/extra-urban/combined, and carbon dioxide emissions are 299.0 g/km.
13.2/7.7/9.7 l/100km urban/extra-urban/combined, and carbon dioxide emissions are 227.0 g/km.
Quiz
το πρωτο ειναι το 8αρι. το αναγνωρισα απο το C02 emitions
το αλλο τι ειναι?
παντος porsche GT3 φιλου καιει 18λ μοικτα με σβελτη οδηγηση. και εχει τα διπλασια αλογα 2μιση λιτρα μονο πανω απο το 8αρι...
Μονο οταν και τα 2 αυτοκινητα θα πηγαινουν με τα ιδια χιλιομετρα στον ιδιο δρομο, μονο εκει θα δεις πραγματικες διαφορες. Ολα τα αλλα ειναι Πολυ σχετικα (δες πχ τι πανικος γινεται τωρα που σχεδιαζει η ΕΕ να περασει νομους που θα ελεγχουν τους Πραγματικους ριππους των αυτοκινητων και οχι οτι λενε οι κατασκευαστες).
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
heras και AlienHack καλημέρα και καλό μήνα. Σε λίγες γραμμές τα είπατε όλα. Τέτοια αυτοκίνητα διαμάντια δεν θα έπρεπε αλλά δυστυχώς στις μέρες μας εξαρτώνται μόνο από τις τιμές τις βενζίνης. Απόλυτα μηχανήματα οδήγησης και τίποτε άλλο είναι... και μόνο έτσι πρέπει να τα δει ο υποψήφιος αγοραστής.Kαλο μηνα !
Γνωμη μου αν καποιος ψαχνει ενα σχετικα φθηνο σε συντηρηση και παγια πισωκινητο με αρκετο γκαζακι και φοβερο στησιμο με μπλοκε σε τιμη πλεον χαρισμα ειναι μονοδρομος το rx8.
Πχ καποιος που θελει μια καινουρια GT86/BRZ αλλα δεν μπορει λογω τιμης και παγιων νομιζω ειναι ο,τι πιο κοντινο υποκαταστατο
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)