-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτο το εχει η ΒΡ.Οι αλλες μαρκες πιθανοτα δεν το εχουν,οι φτηνες παντως δεν εχουν.
πόσο marketing και πόσο ουσία υπάρχει ;
καμία ουσία... η βενζίνη δεν λιπαίνει ΜΕΚ που να χτυπιέται ο κίκιζας κάτω...
Ο θαλαμος καυσης (για αυτον μιλαω τοση ωρα, λες και η βενζινη περναει απο κατω, στον στροφαλο...) πως λιπαινεται φωστηρα μου?
Mπες σε αυτό εδώ το τόπικ, εκεί υπάρχει ο antonis-team, που είναι ειδικός στα υγραέρια και θα σου λύσει όλες σου τις απορίες
viewtopic.php?f=6&t=13461&p=2527953#p2527953 -
Συγνωμη παιδια, γενικοτερα η αμολυβδη βενζινη, δεν εχει μια ελαχιστη αλλα υπαρκτη λιπαντικη ιδιοτητα?
Πως αλλιως γινεται να ψεκαζεται μεσα στο θαλαμο καυσης, και να μην κολλανε τα πιστονια?Ιδου και μια συγκεκριμενη αποψη...
■Σύμφωνα με έρευνες (όπως της Shaw Consulting), οι οδηγοί οι οποίοι επιθυμούν να μετατρέψουν το όχημα τους σε υγραεριοκίνητο θα πρέπει πρώτα, πέραν της εταιρίας που θα αναλάβει την μετατροπή, να συμβουλευτούν και τον κατασκευαστή του οχήματος τους για το αν ο κινητήρας τους είναι κατάλληλος για καύση LPG. Ο Mike Shaw, υπεύθυνος της Shaw Consulting, λέει: «Επειδή το LPG είναι «στεγνό» σαν καύσιμο, οι κινητήρες υγραερίου λιπαίνονται πολύ λιγότερο από το καύσιμο σε σύγκριση με τους βενζινοκινητήρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας ορισμένων εξαρτημάτων σε επίπεδα μεγαλύτερα από ότι έχει προβλέψει ο σχεδιασμός τους».
http://www.caroto.gr/2012/03/14/η- ... B5%CF%81/#
sorry για το Mazda RX-8 ή Honda S2000
σήμερα έκανα την πρώτη αλλαγή λαδιών +10.000, μετά την εγκατάσταση υγραερίου (vialle lpfi)
δείγμα λαδιών θα πάει για ανάλυση και θα γίνει σύγκριση με παρελθούσες αναλύσεις που έχω κάνει
με βενζίνη με ίδιας ποιότητας λιπαντικών Xw30 ACEA A5/B5 και ανάλογων χλμ.Την όποια φθορά δω, σε σχέση με την βενζίνη, θα την αποδώσω στο λάθος αβάνς του υγραερίου και στις υψηλότερες θερμοκρασίες (που έχουν να κάνουν με τις φυσικές ιδιότητες του υγραερίου).
-
Αυτο το εχει η ΒΡ.Οι αλλες μαρκες πιθανοτα δεν το εχουν,οι φτηνες παντως δεν εχουν.
πόσο marketing και πόσο ουσία υπάρχει ;
καμία ουσία... η βενζίνη δεν λιπαίνει ΜΕΚ που να χτυπιέται ο κίκιζας κάτω...
Ο θαλαμος καυσης (για αυτον μιλαω τοση ωρα, λες και η βενζινη περναει απο κατω, στον στροφαλο...) πως λιπαινεται φωστηρα μου?
Τι ανάγκη λίπανσης έχει o θάλαμος καύσης 'φωστήρα' μου;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Η αμόλυβδη βενζίνη έχει σαφώς κάποια ελάχιστη αντιτριβική ικανότητα (όχι όσο οι παλαιότερες σούπερ) ωστόσο, έχει και την ιδιότητα της ψύξης της κεφαλής, κάτι στο οποίο, φυσικά, πάσχει το αέριο. Πέραν τούτου, ο Wankel θα περίμενα να έχει καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στη χρήση LPG με επιπλέον λίπανση, λόγω της καλύτερης διασποράς της θερμότητας, που γενικά (αν θυμάμαι καλά) είναι και υψηλότερη κατά την καύση του LPG.
Επί του θέματος, θεωρώ οτι το ΡοΧι είναι εντελώς παρεξηγημένο αυτοκίνητο. Λόγω της φορολογικής ιδιομορφίας εδωπέρα έπεσε στα χέρια ανθρώπων που δεν είχαν την παραμικρή εικόνα του τι εστί ένα ακριβό σπορ αυτοκίνητο από πλευράς κόστους συντήρησης. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αν ο Wankel 'κάθεται' στα 150χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο στα 250χιλιάδες χιλιόμετρα, το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στη μία (πακέτο το βγάζεις και βάζεις άλλο) και στην άλλη περίπτωση (ξεκίνα να τρίβεις βαλβίδες στην Cayman) είναι το ίδιο, μην πω και μικρότερο στο ΡοΧι. Αντίστοιχα και η κατανάλωση (που δεν είναι και τόοοοσο πια τραγική σε σύγκριση με ένα τρίλιτρο σπορ μοντέλο) που ισοσταθμίζεται για πλάκα από τα τέλη, την εξεφτελιστική τιμή αγοράς σε μτχ και την ασφάλεια σε μια λογική χρήση του ειδικά ως δεύτερο αυτοκίνητο. Τώρα αν το δεις 1300ράκι και πας στο σουπερμάρκετ ή στη σχολή, ε, εντάξει... τι να πω...
Το μόνο ενοχλητικό είναι ότι είναι σπαστικό στον τρόπο που πρέπει να το προσέχεις (αλλά μήπως η 3.2gt δεν είναι) ενώ μου τη δίνει που είναι εντελώς ψόφιο χαμηλά και μου θυμίζει 400ρι τετρακύλινδρο μηχανάκι (σίγουρα θα προτιμούσα την έκδοση με τα 231 άλογα).Προσωπικά δεν το γουστάρω (όπως και το S) αλλά θεωρώ ότι είναι ευκαιρία στην Ελληνική αγορά σήμερα...
Αν ήταν να πάρω ρόταρυ σίγουρα αυτό θα ήταν fd3s.- -
υπαρχουν ατομα που με 2-3 μικρου μεγεθους παραθεσεις σε πειθουν κ αναδεινυουν το επιπεδο τους..κ ατομα που γραφουν κ γραφουν κ γραφουν..κ προσπαθουν κ παλευουν κ τελικα καταφερνουν να κουραζουν,κυριως τους υπολοιπους..
ο d-jet ανηκει στους πρωτους..
φιλε μου εχεις τον σεβασμο μου! -
D-jet, surely η ψυκτική ικανότητα που χάνεται είναι λόγω του τρόπου εισαγωγής του καυσίμου στον θάλαμο (υγρός ψεκασμός vs αεριο στον πνεύμονα), κάτι που λύνεται με τον υγρό ψεκασμό αερίου.
Τέσπα, για τα περί λίπανσης το είπα πριν μερικές δημοσιεύσεις αλλά πέρασε στο ντούκου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
D-jet, surely η ψυκτική ικανότητα που χάνεται είναι λόγω του τρόπου εισαγωγής του καυσίμου στον θάλαμο (υγρός ψεκασμός vs αεριο στον πνεύμονα), κάτι που λύνεται με τον υγρό ψεκασμό αερίου.Τέσπα, για τα περί λίπανσης το είπα πριν μερικές δημοσιεύσεις αλλά πέρασε στο ντούκου.
Δεν το έχω υπόψη μου... τι ακριβώς είναι αυτό;
Πάντως, κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία (από αρκετά εως εξωφρενικά μεγαλύτερες μηχανές) η ψυκτική ικανότητα του υγρού καυσίμου δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα, ειδικά πάνω από κάθε κύλινδρο και κοντά στο σύστημα των βαλβίδων. (Αυτό φαίνεται άλλωστε από την τεράστια διαφορά θερμοκρασίας που έχεις στις επιστροφές).C.L.A.B., σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...Στην πραγματική μου ζωή είμαι πολύ βαρετός (όχι όπως εδώ, δηλαδή )
-
Στον υγρό ψεκασμό αερίου το καύσιμο ψεκάζεται σε υγρή μορφή και μετατρέπεται σε μικροσταγονίδια απορροφώντας θερμότητα. Αντίθετα, στον αέριο ψεκασμό το αέριο εισάγεται αφότου έχει μετατραπεί σε αέριο.
-
oταν ο αλλος δωσει 6-7 χιλιαρικα που τα μαζευε χρονια για να παρει μτχ 8αρι (ή εστω εδωσε τοτε τα 25 που ζηταγε η μαζντα με 200 δοσεις) δυσκολα θα εχει ετοιμο ''πακετακι'' για να αλλαξει μοτερ....αυτο θα του ελειπε τωρα
θα κοιταξει να παρει εμβολοφορο που ξερει οτι δεν σπαει -
Τα περισσότερα οκτάνια του υγραερίου δεν θα ήταν ευεργετικά για το RX8 μιας και έχει θέμα με την προανάφλεξη;
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
oταν ο αλλος δωσει 6-7 χιλιαρικα που τα μαζευε χρονια για να παρει μτχ 8αρι (ή εστω εδωσε τοτε τα 25 που ζηταγε η μαζντα με 200 δοσεις) δυσκολα θα εχει ετοιμο ''πακετακι'' για να αλλαξει μοτερ....αυτο θα του ελειπε τωρα
θα κοιταξει να παρει εμβολοφορο που ξερει οτι δεν σπαειΓια την ακρίβεια κάποιοι από τους πρώτους κατόχους έδωσαν 41Κ και 33Κ για Cosmo και Challenge αντίστοιχα, οπότε το depreciation ήταν αρκετά απότομο, ειδικά από αυτές τις τιμές...όταν ήρθε στα συγκαλά της η ΕΛΜΑ, το έδινε 25, 27 και 32 οι τρεις εκδόσεις αντίστοιχα. Το ότι κάνει 7-8Κ δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το αν είναι καλό ή κακό αυτοκίνητο, παρά μόνο αν το είχαν 'καλοί' ή 'κακοί' ιδιοκτήτες. Εδώ έχει δίκιο ο Κίκιζας, καθώς με τα λεφτά που γλυτώνεις από service, τέλη κλπ, στα 4-5 χρόνια χρήσης έχεις βγάλει πρακτικά το full rebuild που ίσως χρειαστείς μετά τα 100-120Κ χλμ. Αν και ένα light rebuilt -που το κάνεις και μόνος σου που λέει ο λόγος- δεν πάει πάνω από 2,5Κ...
Τα περισσότερα οκτάνια του υγραερίου δεν θα ήταν ευεργετικά για το RX8 μιας και έχει θέμα με την προανάφλεξη;
Το RX8 δεν έχει πρόβλημα με προανάφλεξη, παρά μόνο αν κάνεις ταρζανιές. Και αρκετό timing τραβάει, και σένσορα έχει, και αντοχές γενικά σε πειράκια (όχι φυσικά όσο ένας παλινδρομικός). Αλλά έχεις δίκιο, τα περισσότερα οκτάνια του LPG βοηθάνε τα μάλλα στην καλύτερη -και ελαφρώς πιο 'τσιτωμένη'- λειτουργία του renesis.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Για την ακρίβεια κάποιοι από τους πρώτους κατόχους έδωσαν 41Κ και 33Κ για Cosmo και Challenge αντίστοιχα, οπότε το depreciation ήταν αρκετά απότομο, ειδικά από αυτές τις τιμές...όταν ήρθε στα συγκαλά της η ΕΛΜΑ, το έδινε 25, 27 και 32 οι τρεις εκδόσεις αντίστοιχα. Το ότι κάνει 7-8Κ δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το αν είναι καλό ή κακό αυτοκίνητο, παρά μόνο αν το είχαν 'καλοί' ή 'κακοί' ιδιοκτήτες. Εδώ έχει δίκιο ο Κίκιζας, καθώς με τα λεφτά που γλυτώνεις από service, τέλη κλπ, στα 4-5 χρόνια χρήσης έχεις βγάλει πρακτικά το full rebuild που ίσως χρειαστείς μετά τα 100-120Κ χλμ. Αν και ένα light rebuilt -που το κάνεις και μόνος σου που λέει ο λόγος- δεν πάει πάνω από 2,5Κ...
Aυτά που γλιτώνεις έχω την εντύπωση ότι θα τα δώσεις στις βενζίνες. Γενικά είναι πολυέξοδο αυτοκίνητο και γενικά είναι κατηγορία 2.500κ.ε και βάλε. Όσοι την πάτησαν οφείλεται στα εικονικά 1300κ.ε, πήγαν με το σκεπτικό πως θα έχουν φθηνά τέλη και ασφάλειες, αμ δε.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aυτά που γλιτώνεις έχω την εντύπωση ότι θα τα δώσεις στις βενζίνες. Γενικά είναι πολυέξοδο αυτοκίνητο και γενικά είναι κατηγορία 2.500κ.ε και βάλε. Όσοι την πάτησαν οφείλεται στα εικονικά 1300κ.ε, πήγαν με το σκεπτικό πως θα έχουν φθηνά τέλη και ασφάλειες, αμ δε.Μετά από 6 χρόνια χρήσης του 8αριου, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα έξοδα για καύσιμα ΔΕΝ είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζετε. Η μέση που έβγαλα εγώ ήταν λίγο κάτω από 15lt/100χλμ, και έχω βαρύ πόδι. Βρείτε μου άλλο αυτοκίνητο με 200+ άλογα που να βγάζει μέση -πραγματική- κατανάλωση κάτω από 12-13lt/100χλμ. Και στο κάτω-κάτω, η κατανάλωση εξαρτάται από το πόδι σου, ενώ π.χ. τα κινούμενα μέρη και τα απαιτούμενα ανταλλακτικά σε κάθε service ΔΕΝ εξαρτώνται από σένα. Άρα τα πάγια έξοδα του RX8 είναι όντως χαμηλότερα από αντίστοιχα παλινδρομικά, γι'αυτό και λέω ότι το rebuilt του renesis βγαίνει σχεδόν μόνο του. Και μετά έχεις ένα καινούριο μοτέρ, πιθανότατα με καλύτερη συμπίεση από ότι όταν το αγόρασες.
Και προφανώς δεν είναι 'πολυέξοδο' αυτοκίνητο, εκτός και αν μιλάμε για το συμπλήρωμα λαδιού που θέλει κάθε τόσο, ή για τις μηδενικές βλάβες που έχουν βγάλει όλα τα RX8 που ξέρω. Ακόμα και πολλα/στες, μπουζί και αντλία + μίζα να αλλάξεις, μιλάμε για ένα συνολικό κόστος 400-500€ σε διάστημα 5-6 ετών Θέλετε να συγκρίνουμε με καπάκια, ελατήρια βαλβίδων, τουρμπίνες, μπιέλες, εγκεφάλους κλπ κλπ που βγάζουν τα αντίστοιχα εμβολοφόρα μοτέρ/αυτοκίνητα ?
-
Βρείτε μου άλλο αυτοκίνητο με 200+ άλογα που να βγάζει μέση -πραγματική- κατανάλωση κάτω από 12-13lt/100χλμ.Μάλλον θα πρέπει να βάλεις και το 'ατμοσφαιρα' στην εξίσωση, γιατί στα υπερτροφοδοτούμενα είναι μάλλον εύκολο:
Audi TT 2.0T με remap στα ~250hp με μέση στα 11 και κάτι...
BMW Z4 35 στα 300hp+ με μέση στα ~12... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Βρείτε μου άλλο αυτοκίνητο με 200+ άλογα που να βγάζει μέση -πραγματική- κατανάλωση κάτω από 12-13lt/100χλμ.
Μάλλον θα πρέπει να βάλεις και το 'ατμοσφαιρα' στην εξίσωση, γιατί στα υπερτροφοδοτούμενα είναι μάλλον εύκολο:
Audi TT 2.0T με remap στα ~250hp με μέση στα 11 και κάτι...
BMW Z4 35 στα 300hp+ με μέση στα ~12...Προφανώς εννοούσα χωρίς 'πειράγματα', γιατί τότε με 300€ περνάς ένα economy πρόγραμμα στο RX8 με το AccessPort και έχεις +/-11lt μέση για πλάκα...ή ακόμα και το performance πετυχαίνει παρόμοια αποτελέσματα, με +7-8HP και 'σιδερωμένους' τους χάρτες σε closed-loop λειτουργία (κοινώς cruising) για περίπου 11,5-12lt μέση...
-
Ακόμα και πολλα/στες, μπουζί και αντλία + μίζα να αλλάξεις, μιλάμε για ένα συνολικό κόστος 400-500€ σε διάστημα 5-6 ετών Θέλετε να συγκρίνουμε με καπάκια, ελατήρια βαλβίδων, τουρμπίνες, μπιέλες, εγκεφάλους κλπ κλπ που βγάζουν τα αντίστοιχα εμβολοφόρα μοτέρ/αυτοκίνητα ?Ξέρεις πολλά αυτοκίνητα που στα 100.000χλμ συνήθως που θέλει rebuild o renesis να έχουν βγάλει όλα αυτά που λες;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ακόμα και πολλα/στες, μπουζί και αντλία + μίζα να αλλάξεις, μιλάμε για ένα συνολικό κόστος 400-500€ σε διάστημα 5-6 ετών Θέλετε να συγκρίνουμε με καπάκια, ελατήρια βαλβίδων, τουρμπίνες, μπιέλες, εγκεφάλους κλπ κλπ που βγάζουν τα αντίστοιχα εμβολοφόρα μοτέρ/αυτοκίνητα ?
Ξέρεις πολλά αυτοκίνητα που στα 100.000χλμ συνήθως που θέλει rebuild o renesis να έχουν βγάλει όλα αυτά που λες;
Προσωπικά ναι, ξέρω αρκετά...και δυστυχώς ένα από αυτά είναι και στην -ευρύτερη- οικογένειά μου...φλάντζα-καπάκι...
Όσο και να το λέμε και ξαναλέμε, οι κακές φήμες δεν πεθαίνουν ποτέ...αν λοιπόν εξαιρέσουμε το -πιθανό- rebuild στα 100τόσες χιλ. χλμ, τίποτα άλλο δεν χαλάει στο RX8...
-
Στο RX-8 είναι εύκολο να τοποθετηθεί άλλο μοτερ, διλιτρο πχ και να δηλωθεί κανονικά??
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Στο RX-8 είναι εύκολο να τοποθετηθεί άλλο μοτερ, διλιτρο πχ και να δηλωθεί κανονικά??Ολη η φιλοσοφια,το 'χτισιμο' και το ζυγισμα-κατανομη του βαρους αναμεσα στους συο αξονες εχει γινει με αυτο το μικρο σε διαστασεις και βαρος κινητηρα, και συνεπως τα ακυρωνεις ολα αυτα μονομιας, βαζοντας του ενα -βαρυτερο συγκριτικα- και ογκωδες διλιτρο παλινδρομικο.
Ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις (εαν γινεται) σε επιπεδο μετατροπης (παραποισης θα ελεγα...) ενος RX-8... -
Eδώ από LS1 μέχρι και LS7 έχουν βάλει, σε έναν ψωροδίλιτρο λες να υπάρχει θέμα;
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)