-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αν έκαιγε όσο ενα συμβατικό 2.2 καλα θα ητανΠόσο πραγματικά καίει τελικά το μοντέλο με τους 230 ίππους σε σχέση με τα αμάξια της εποχής του με αντίστοιχες επιδόσεις;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αν έκαιγε όσο ενα συμβατικό 2.2 καλα θα ηταν
Πόσο πραγματικά καίει τελικά το μοντέλο με τους 230 ίππους σε σχέση με τα αμάξια της εποχής του με αντίστοιχες επιδόσεις;
Σε μεικτές πραγματικές συνθήκες για τέτοιο αυτοκίνητο (και πόλη και ταξίδι και νυχτοπερπατήματα ), άντε να έφτανε τα 16lt, σε πιο normal καταστάσεις ή σε ταξίδια είχαμε δει και 10 και 9lt/100χλμ. Το 192αρι καίει περίπου κανά λίτρο λιγότερο στα 100χλμ
-
Τόσο καίει σβηστό. Βάλτε το μπροστά
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Τόσο καίει σβηστό. Βάλτε το μπροστάΤόσο έκαιγε 5 χρόνια που το είχα. Αν έχεις διαφορετική άποψη από το δικό σου RX8, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τόσο έκαιγε 5 χρόνια που το είχα. Αν έχεις διαφορετική άποψη από το δικό σου RX8, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε...
...δεν έχω ούτε εγώ αλλά έχω φίλους που όταν ταξίδευαν κάτω από 18 δεν έβλεπαν και απλά πήγαιναν γρήγορα. Όσο για μες την πόλη κάπου στα 15 μου έδειχναν, όταν ερχόντουσαν στην δουλειά, επόχή που είχαμε ακόμη κίνηση... Μάλλον δεν ανέβαζες στροφές και δεν ζητούσες τις επιδόσεις του συχνά πυκνά.
Αφού σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δύο ζευγάρια, ο φίλος με την κοπέλα του κι εγώ με την δικιά μου, ανεβαίνοντας για καλό χρόνο, κάτω από τέσσερις ώρες, αυτός έκαψε 28 λίτρα/ 100 χλμ κι εγώ 14,κάτι... σχεδόν τα μισά, αφού το μετρούσαμε και γελάγαμε...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Τόσο έκαιγε 5 χρόνια που το είχα. Αν έχεις διαφορετική άποψη από το δικό σου RX8, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε...
...δεν έχω ούτε εγώ αλλά έχω φίλους που όταν ταξίδευαν κάτω από 18 δεν έβλεπαν και απλά πήγαιναν γρήγορα. Όσο για μες την πόλη κάπου στα 15 μου έδειχναν, όταν ερχόντουσαν στην δουλειά, επόχή που είχαμε ακόμη κίνηση... Μάλλον δεν ανέβαζες στροφές και δεν ζητούσες τις επιδόσεις του συχνά πυκνά.
Αφού σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δύο ζευγάρια, ο φίλος με την κοπέλα του κι εγώ με την δικιά μου, ανεβαίνοντας για καλό χρόνο, κάτω από τέσσερις ώρες, αυτός έκαψε 28 λίτρα/ 100 χλμ κι εγώ 14,κάτι... σχεδόν τα μισά, αφού το μετρούσαμε και γελάγαμε...
Κάθε άλλο, για την ακρίβεια στο RX8 Club ήμουν από αυτούς με τις μεγαλύτερες μέσες καταναλώσεις (δεν μιλάμε να βγεις βράδυ Βουλιαγμένης ή Κηφισιάς και να μετρήσεις κατανάλωση, ή να πας κομμάτια μέχρι Θεσσαλονίκη ). Η μέση κατανάλωση στα 5 χρόνια που το είχα ήταν τριγύρω στο 15,1-15,2lt/100χλμ. Αν οι φίλοι σου έβλεπαν 18lt στην εθνική (και μάλιστα ταυτόχρονα 15lt μέσα στη πόλη , καταλαβαίνεις ότι αυτά δεν κουμπώνουν), τότε ή πήγαιναν μονίμως με 200+ χαω στην Ε.Ο., ή...δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο, μπορεί να μην μέτραγαν σωστά.
Και το έσκιζα, και το σβούριζα, και για ανοιγματάκια και κοντρίτσες, και το είχα για καθημερινό πέρα-δώθε στη δουλειά, και το είχα και για ταξίδια. Από σχεδόν 15-20 φίλους και γνωστούς με RX8, η μέση κατανάλωση κάπου εκεί που λέω εγώ είναι, 14-15 για το 192 και 15-16 για το 230....
Μην λέτε δράκους και φίδια ρε παιδιά, αφήστε τουλάχιστον να πούνε αυτοί που έχουν και ξέρουν...
-
Μια χαρά κουμπόνουν, απλά καίει πολύ, ειδικά αν οδηγείς αλήτικα/ νευρικά μες την πόλη... έγραψα πιο πάνω ότι έφτασε τα είκοσι-οκτώ ο άλλος... και δεν πήγαμε κομμάτια, και τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς και μας λές για δράκους και φίδια, τα έχω ζήσει από φίλους όπως κι εσύ, μπορεί οι δικοί σου φίλοι να το είχαν σαν μπιμπελό...
Εαν κυνηγούσες τις επιδόσεις του, να πετύχεις τα μηδέν εκατό του και τα τετρακοσάρια του, έκαιγε τρελά....
-
Μια χαρά κουμπόνουν, απλά καίει πολύ, ειδικά αν οδηγείς αλήτικα/ νευρικά μες την πόλη... έγραψα πιο πάνω ότι έφτασε τα είκοσι-οκτώ ο άλλος... και δεν πήγαμε κομμάτια.Sorry που στο λέω, αλλά για να είδε 28 στην Ε.Ο., όχι κομμάτια, μαλλιοκούβαρα πρέπει να πήγατε, ή να είχε Parkinson το παιδί....εδώ στις Σέρρες και βγάζαμε μέση κατανάλωση 38-40. Σε μαζικές εξορμήσεις (π.χ. για τις ετήσιες Πανελλαδικές συναντήσεις) που όντως πηγαίναμε μαλλιοκούβαρα 5-10 RX8 μαζί, βλέπαμε όντως τέτοια νούμερα (28-30)....
Ξαναλέω, σε normal μεικτές συνθήκες τα νούμερα είναι όπως τα είπα, και έχουν προκύψει από δεκάδες οδηγούς, χρόνια κτήσης/χρήσης και χιλιάδες χλμ. Τα άλλα είναι υπερβολές ή απλά 'ειδικές καταστάσεις'
Και λέω για δράκους και φίδια, γιατί πολύ απλά λέει ο καθένας τα νούμερα που του έχουν πει, έχει ακούσει ή απλά νομίζει, και κανένας δεν ακούει την πραγματικότητα από τους ιδιοκτήτες των RX8, δηλαδή από εμάς που έχουμε/είχαμε το αυτοκίνητο και ξέρουμε πραγματικά τις καταναλώσεις του.
Αλλά προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει
-
Μια χαρά κουμπόνουν, απλά καίει πολύ, ειδικά αν οδηγείς αλήτικα/ νευρικά μες την πόλη... έγραψα πιο πάνω ότι έφτασε τα είκοσι-οκτώ ο άλλος... και δεν πήγαμε κομμάτια.
Sorry που στο λέω, αλλά για να είδε 28 στην Ε.Ο., όχι κομμάτια, μαλλιοκούβαρα πρέπει να πήγατε, ή να είχε Parkinson το παιδί....εδώ στις Σέρρες και βγάζαμε μέση κατανάλωση 38-40. Σε μαζικές εξορμήσεις (π.χ. για τις ετήσιες Πανελλαδικές συναντήσεις) που όντως πηγαίναμε μαλλιοκούβαρα 5-10 RX8 μαζί, βλέπαμε όντως τέτοια νούμερα (28-30)....
Ξαναλέω, σε normal μεικτές συνθήκες τα νούμερα είναι όπως τα είπα, και έχουν προκύψει από δεκάδες οδηγούς, χρόνια κτήσης/χρήσης και χιλιάδες χλμ. Τα άλλα είναι υπερβολές ή απλά 'ειδικές καταστάσεις'
Και λέω για δράκους και φίδια, γιατί πολύ απλά λέει ο καθένας τα νούμερα που του έχουν πει, έχει ακούσει ή απλά νομίζει, και κανένας δεν ακούει την πραγματικότητα από τους ιδιοκτήτες των RX8, δηλαδή από εμάς που έχουμε/είχαμε το αυτοκίνητο και ξέρουμε πραγματικά τις καταναλώσεις του.
Αλλά προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει
Ναι, πιστεύουμε όλοι σε ένα θεό, παντοκράτορα, θυληκού γένους, την γνώμη μας, που ότι κι αν μας πουν, αυτοί είναι λάθος και όχι η γνώμη κι αποψή μας...
Αλλά δεν είμαι τέτοιος φίλε, συζήτηση κάνουμε, μαλιοκούβαρα δεν πηγαίναμε, τέσσερις ώρες και πέντε λεπτά κάναμε και δεν έχει πάρκινσον ο φίλος.
Τιμή σου δε που ενώ προσβάλεις σου απαντάω γιατί θεωρώ ότι αστειεύεσαι. Δεν είσαι ο μόνος κάτοχος λοιπόν της θεότητάς σου, της γνώμης. Είναι κι οι άλλοι με τα φίδια μας και τους δράκους μας, μεσαιωνικές καταστάσεις!
-
Ναι, πιστεύουμε όλοι σε ένα θεό, παντοκράτορα, θυληκού γένους, την γνώμη μας, που ότι κι αν μας πουν, αυτοί είναι λάθος και όχι η γνώμη κι αποψή μας...Αλλά δεν είμαι τέτοιος φίλε, συζήτηση κάνουμε, μαλιοκούβαρα δεν πηγαίναμε, τέσσερις ώρες και πέντε λεπτά κάναμε και δεν έχει πάρκινσον ο φίλος.
Τιμή σου δε που ενώ προσβάλεις σου απαντάω γιατί θεωρώ ότι αστειεύεσαι. Δεν είσαι ο μόνος κάτοχος λοιπόν της θεότητάς σου, της γνώμης. Είναι κι οι άλλοι με τα φίδια μας και τους δράκους μας, μεσαιωνικές καταστάσεις!
Δεν κατάλαβα που και πως ακριβώς σε προσέβαλα, αν μπορείς να μου το δείξεις, για να μην το ξανακάνω κατά λάθος...
Και ξαναλέω: εγώ, ως πρώην ιδιοκτήτης RX8, με δεκάδες φίλους και γνωστούς (και από το RX8 club) επίσης ιδιοκτήτες RX8, λέω ότι 'αυτές και αυτές είναι οι καταναλώσεις'....και μου λες εσύ, ο άλλος, ο οποιοσδήποτε τρίτος 'όχι ρε φίλε, δεν ξέρεις, εσύ και οι φίλοι/γνωστοί σου είσαστε αδελφούλες και το πηγαίνατε σαν γκόμενες, οι κανονικές καταναλώσεις είναι αυτές και αυτές -οι διπλάσιες περίπου- επειδή έτσι μου είπε ένας φίλος μου'...
ΟΚ, πάω πάσο
-
...
Δεν κατάλαβα που και πως ακριβώς σε προσέβαλα, αν μπορείς να μου το δείξεις, για να μην το ξανακάνω κατά λάθος...
Και ξαναλέω: εγώ, ως πρώην ιδιοκτήτης RX8, με δεκάδες φίλους και γνωστούς (και από το RX8 club) επίσης ιδιοκτήτες RX8, λέω ότι 'αυτές και αυτές είναι οι καταναλώσεις'....και μου λες εσύ, ο άλλος, ο οποιοσδήποτε τρίτος 'όχι ρε φίλε, δεν ξέρεις, εσύ και οι φίλοι/γνωστοί σου είσαστε αδελφούλες και το πηγαίνατε σαν γκόμενες, οι κανονικές καταναλώσεις είναι αυτές και αυτές -οι διπλάσιες περίπου- επειδή έτσι μου είπε ένας φίλος μου'...
ΟΚ, πάω πάσο
Κι εμείς έχουμε φίλους και γνωστούς, και γνώμη, απλα είναι διαφορετική από την δική σου, τί να κάνουμε τώρα, σον και καλά να δεχθούμε κάτι που δεν έχουμε ζήσει!;!; κατανάλωση τόσο χαμηλή σε RX-8!;;;
αν μετά από όλα αυτά που γράψαμε, εσύ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕΣ τα παραπάνω, δικό σου θέμα, πέραν του ότι προσβάλλεις και δεν το καταλαβαίνεις, δεν διαβάζεις προσεχτικά... Άλλα αντί άλλων συμπαίρανες κι έγραψες...
-
100.000 χλμ συμπλήρωσα σε κάτι λιγότερο από 4 χρόνια με το challenge μου. Ταξίδια σε εθνική με 100-120 κατανάλωση 9- 9,5 λίτρα. Στα μέγαρα 28λτ και μέση γενική περίπου 13. Κέντρο Αθήνα δεν κατέβαινα σχεδόν ποτέ.
-
κατανάλωση τόσο χαμηλή σε RX-8!;;;Τόσο καίει αδερφέ.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
κατανάλωση τόσο χαμηλή σε RX-8!;;;
Τόσο καίει αδερφέ.
Νταξ αδερφέ! Ειναι τρελά γκάζια οι δικοί μου, δεν το πατάνε, στέκονται πάνω του όταν οδηγούν... τί να πω, παραδίδομαι, τόσο λέτε εσείς, τόσο καίει το δικό σας.
-
Καλήτερα να σε βγει το μάτι παρά το όνομα.
192άρι (στην πραγματικότητα περίπου στους 160)
Κατανάλωση στην Εγνατία με 120-130 ΚΜ/Ω 9,5-10,5 λίτρα/100ΚΜ
με 150-160 ΚΜ/Ω 12,5-13,5 λίτρα/100ΚΜ
στην Θεσσαλονίκη Χαριλάου-κέντρο 16-18 λίτρα/100ΚΜ -
15-16 λιτρα ειχα με το cosmo μου εντος αθηνας....εκτος δεν ξερω, δεν προλαβα να το βγαλω
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
το καλο ειναι οτι τα κοστη των σερβις του ειναι σε επιπεδα ΓιαριςΜέχρι το rebuilt...
-
Τόσο καίει αδερφέ.
Νταξ αδερφέ! Ειναι τρελά γκάζια οι δικοί μου, δεν το πατάνε, στέκονται πάνω του όταν οδηγούν... τί να πω, παραδίδομαι, τόσο λέτε εσείς, τόσο καίει το δικό σας.
'Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα'
-
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/imag ... xSKJ_QMWiw
-
Τόσο καίει αδερφέ.
'Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα'
Η ειρωνία, η προσβολή πάει σύνεφο κι εσύ αναφέρεσαι σε πραγματικότητα... Το ότι ένας ή δύο ή τρεις ή δεκατρείς οδηγοί κάνουν κάτι δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι. Σε αυτοκίνητα που είχα, ποτέ δεν ανέφερα καταναλώσεις συμβουλευτικά αφού ποτέ δεν ήξερα απόλυτα τον τρόπο οδήγησης του καθενός. Επιστρέφοντας από Σούνιο, μέχρι το οποίο είχα πάει γαμιώντας, ξεμένοντας στην ουσία από Βενζίνη, ούτε καν ο φίλος μου δεν πίστευε ότι δεν πατούσα γκάζι και παρόλα αυτά έγραψα την χαμηλότερη κατανάλωση που γνωρίζω μέχρι τώρα σε S3 δεύτερης γενιάς... αλλά, ένα μεγάλο ΑΛΛΑ, όταν δεν προσπαθούσα να είμαι οικονομικός, και απλά το οδηγούσα, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα, το οποίο μου επιβεβαίωσαν οι γνωστοί μου με άλλα S3, ότι πήγαιναν πάντα έχοντας γνόμωνα την οικονομία και για αυτό εγώ όταν δεν οδηγούσα έτσι, έκαιγα πολύ περισσότερο στην ίδια διαδρομή, με ελάχιστο κέρδος σε χρόνο...
με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, εγώ έκαιγα πάντα παραπάνω επειδή ακιρβώς δεν έδινα σημασία στην κατανάλωση ποτέ και πουθενά... οι άλλοι, οι περισσότεροι, οι σαν τους δικούς σου, έκαιγαν λιγότερο γιατί όταν δεν κυνηγούσαν επιδόσεις λόγω πλάκας ή κόντρας, πήγαιναν με τον οικονομικότερο δυνατόν για αυτούς τρόπο... γιατί δεν είμαστε όλοι και ικανοί να οδηγούμε απόλυτα οικονομικά. Κάτι που απέδειξα σε όλη την παρέα εκείνη την ημέρα επιστρέφοντας από το Σούνιο, που απλα άλλοι θα είχαν μείνει αν πήγαιναν το ίδιο γοργά....
Τα νούμερα θα τα δεις στο θέμα Audi S3 που και έγραφα όλες τις εμπειρίες μου με τα δύο S3 που είχα, πρώτης και δεύτερης γενιάς...
μιλάμε, ελπίζω πιο θετικά την επόμενη φορά. Αν όχι, αρκετά προσπάθησα.
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)