-
Πρώτο αμάξι και αν και ξέρω πως θα έπρεπε να κοιτάω σε κάτι πιο οικονομικό έχω εμμονή με τα συγκεκεριμένα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα με το RX-8! Όποιος μπορεί ας κάνει την σύγκριση και ας γράψει τον λόγο που θα επέλεγε ένα απο τα δύο αμάξια ή κανένα απο τα δύο...άν υπάρχουν προτάσεις όλες δεκτές. Εώς 9000 μπορώ να έχω για μεταχειρισμένο (για καινούργιο ούτε λόγος). Έχω ακούσει διάφορα για προβλήματα στο service με το** RX-8** αλλά άν αγόραζα το αυτοκίνητο αύριο...αυτό θα έπερνα.
-
Πρώτο αμάξι και αν και ξέρω πως θα έπρεπε να κοιτάω σε κάτι πιο οικονομικό έχω εμμονή με τα συγκεκεριμένα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα με το RX-8! Όποιος μπορεί ας κάνει την σύγκριση και ας γράψει τον λόγο που θα επέλεγε ένα απο τα δύο αμάξια ή κανένα απο τα δύο...άν υπάρχουν προτάσεις όλες δεκτές. Εώς 9000 μπορώ να έχω για μεταχειρισμένο (για καινούργιο ούτε λόγος). Έχω ακούσει διάφορα για προβλήματα στο service με το** RX-8** αλλά άν αγόραζα το αυτοκίνητο αύριο...αυτό θα έπερνα.
-
-
Εννοείται το S. To 8άρι είναι πολύ πιο ειδικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση, χωρίς να σου δίνει κάτι παραπάνω από το S σε επιδόσεις ή οδική συμπεριφορά. Μεγάλο του ατού βέβαια οτι είναι 4θέσιο, αλλά αυτό εξαρταται από εσένα αν το έχεις ανάγκη ή όχι.
-
Τα έχω οδηγήσει και τα δύο, αμαξάρες αμφότερα, αλλά αρκετά διαφορετικά.
Χωρίς να χρειαστεί να αναλύσω τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους, πάω κατευθείαν σε αυτό που κάνει τη διαφορά για κάποιον που δεν έχει έντονη εμπειρία από πισωκίνητα: το ESP. Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του 8αριού, (με διπλή λειτουργία: το απενεργοποιείς μερικώς και λυσσάς στις πάντες, σε επαναφέρει μετά από κάποια γωνία, αλλά για δρόμο είναι ό,τι χρειάζεσαι. Την πλήρη απενεργοποίηση θα τη χρησιμοποιήσεις μόνο στην πίστα), υπήρχε μόνο σε ελάχιστες τελευταίες εκδόσεις του S, οι οποίες είναι ακριβότερες από τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις.
Έτσι κι αλλιώς το 8άρι έχει πιο φιλικά χαρακτηριστικά και είναι πολύ προβλέψιμο στις αντιδράσεις του, εκεί που το S είναι απίστευτα άμεσο και όπλο, το οποίο όμως απαιτεί πολλή εμπειρία για να το κουμαντάρεις. Για κάποιον που έχει πάρει το κολάι των πισωκίνητων, το S είναι μακράν πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό από το 8άρι. Αλλά για όλους τους υπόλοιπους, ακόμα κι αν τα δύο μοντέλα δεν είχαν καθόλου ESP, θα πρότεινα ασυζητητί το 8άρι. Πόσω μάλλον τώρα...
Δεν έχεις ακούσει για προβλήματα στο service των 8αριών, έχεις ακούσει για προβλήματα αξιοπιστίας. Υπάρχουν πλέον πολλά 8άρια με περισσότερες από 100Κ χλμ και δουλεύουν ρολόι. Πολύ φίλος είχε μετρήσει συμπίεση στις 64.5Κ χλμ και βγήκε ακριβώς στα εργοστασιακά νούμερα. Δε γνωρίζω πολλά αυτοκίνητα με τόσο κοντινή με την εργοστασιακή συμπίεση σε αυτά τα χλμ.
Ένα πρόβλημα που τα κατατρέχει είναι το να βραχούν τα μπουζί όταν δεν προλάβει να ζεσταθεί ο κινητήρας και μετά να μην παίρνει μπρος, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα. Αγόρασέ το και θα σου πούμε τι να κάνεις.Δε σου λέω ότι αν αγοράσεις το πρώτο 8άρι που θα βρεις μπροστά σου, θα βγει αστέρι στην αξιοπιστία. Όχι! Υπάρχουν και πολλές φόλες εκεί έξω. Όμως, η φήμη της προβληματικής αξιοπιστίας των παλιότερων βάνκελ (το RX-7 συγκεκριμένα) έχει πλήξει και το 8άρι, χωρίς το ίδιο να έχει αντίστοιχο μεγάλο πρόβλημα. Το 7άρι βλέπεις ήταν διτούρμπινο και είχε πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, το ατμοσφαιρικό 8άρι είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα.
Κοίτα, το 8άρι θάφτηκε από πολύ κόσμο. Όταν πρωτοβγήκε, ήταν τόσο ξεφτίλα η τιμή του, που το αγόρασε κι η κουτσή Μαρία. Έχω γνωστό που από Hyundai Accent, έβαλε 6 χρόνια δόσεις και πήρε το 8άρι. Σε τιμή 316, έπαιρνες σχηματάρα (8 ετών πλέον, τέλη του 03 ήρθε στην Ελλάδα), 192 και 231 άλογα, μπλοκέ, διπλά ψαλίδια, 18άρες, φρενάρες, ανάποδες πόρτες και δε συμμαζεύεται. Η κατανάλωσή του όμως δεν είναι αντίστοιχη ούτε με 316 ούτε με Accent. Είναι κατανάλωση πραγματικού σπορ αυτοκινήτου. Θα διαμαρτυρηθεί κανείς ότι η Cayman ή το 350Ζ καίει 17 λίτρα; Στο 8άρι, τους φαινόταν υπερβολικό. Το φαινόμενο ήταν πιο έντονο επειδή είχαν συνηθίσει σε νορμάλ αυτοκίνητα, οι προδιαγραφές τους ως οδηγοί και ως πορτοφόλια δεν ήταν για τέτοιο όχημα, αλλά κι επειδή προηγήθηκε το Cosmo (231 άλογα), που ήταν πιο ανοικονόμητο από το μικρό (Challenge) σε καύσιμο και αποδίδει τη ροπή πιο ψηλά, οπότε πρέπει να το στροφάρεις ψηλότερα.
Επίσης, άλλος ένας λόγος που θάφτηκε το 8άρι, είναι επειδή χρειάζεται συμπλήρωμα λαδιού τακτικά. Κάθε δύο γεμίσματα έλεγε η Mazda, αν και πρακτικά δεν χρειάζεται τόσο συχνά. Απλώς το έλεγε έτσι, ώστε να έχει το κεφάλι της ήσυχο, μη βρεθεί κάνας κάφτης και φάει και τα δύο ντεπόζιτα στον κόφτη. Ο απλός κοσμάκης εκλάμβανε τον έλεγχο των λαδιών ως πρόβλημα αξιοπιστίας, ενώ αφορά λειτουργικό ζήτημα του μοτέρ. Το βάνκελ καταναλώνει λάδι κατά τη λειτουργία του, δεν είναι πρόβλημα, είναι ιδιαιτερότητα. Και το S2000 καίει λάδια επειδή στροφάρει στις 9Κ. Το ίδιο έκανε κι η Μ3 Ε46. Όμως, για τον πολύ κόσμο, το 8άρι είχε πρόβλημα. Είχε καλομάθει στο σουπερμίνι του, που το πήγαινε για το ετήσιο σέρβις και δεν είχε καν κοιτάξει τι γίνεται από λάδια και του κακοφαινόταν πολύ.8 χρόνια μετά, όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα είναι πλέον γνωστά. Αν γραφθείς στο φόρουμ των 8αριών, θα βρεις ό,τι απάντηση θες σε όποιο ερώτημα έχεις (και δεν έχεις). Μπορείς να δεις ακριβώς τι χρειάζεται από συντήρηση, πόσο κοστίζει το καθετί. Θα διαπιστώσεις ότι οι μάγκες έχουν ανακαλύψει άκρη από την Αγγλία, που σου φέρνει καινούριο μοτέρ στην πόρτα σου με 3.5Κ (τελική τιμή, με μεταφορικά).
Επίσης, θα έχεις ακούσει ότι το 8άρι καίει πολύ. Όντως συμβαίνει αυτό. Όμως, όταν υπολογίζεις τα έξοδα ενός αυτοκινήτου, πρέπει να τα λαμβάνεις όλα υπόψη σου. Μόνο από τα τέλη, η διαφορά από το 8άρι στο S είναι 660+180-135=700 ευρώ (θυμίζω ότι το ένα είναι δίλιτρο με μισή έκτακτη εισφορά και το άλλο 1.3). Για αντίστοιχη ασφάλεια, σε ετήσια βάση, φτάνουμε στο 800άρικο.
Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι κάποιος διανύει 10Κ ετησίως με αυτά τα αυτοκίνητα (οι περισσότεροι διανύουν λιγότερα, αφού τα έχουν για δεύτερα, ταξιδάκια, εκδρομές), τότε με μια μέση κατανάλωση 17 λίτρων για το 8άρι (μπορεί να κάψει και πάρα πολύ λιγότερο, αλλά υποθέτω ότι ως πιτσιρικάς, θα του ψιλοπίνεις το αίμα) και 12 για το S (νούμερα κατά προσέγγιση), ο μεν θα έχει κάψει 1.700 λίτρα (χ1.6=2.720 ευρώ) και ο δε 1.200 λίτρα (χ1.6=1.920 ευρώ). Ίσα βάρκα, ίσα γυαλό δηλαδή για τις δύο τζαπονεζιές. Λιγότερα από 10Κ το χρόνο; Κερδισμένος με το 8άρι. Περισσότερα; Κερδισμένος με το S.Ελπίζω να βοήθησα.
-
Βάλτε και τα νέα τεκμήρια.
-
Να προσθέσω ότι πολλά S2000 λόγω δεκαετίας έχουν έκπτωση 40% στο τεκμήριο και δεν έχουν έκτακτη εισφορά (400 ευρώ τέλη), αν δεν κάνω λάθος. Από την άλλη είναι αυτοκίνητα 10ετίας και γενικά 4-5 χρόνια πιο παλαιά από τα αντίστοιχα RX8
-
Αυτό δεν έχει να λέει. Ούτε τα χρόνια τους δείχνουν, ούτε αναξιόπιστα ειναι.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Να προσθέσω ότι πολλά S2000 λόγω δεκαετίας έχουν έκπτωση 40% στο τεκμήριο και δεν έχουν έκτακτη εισφορά (400 ευρώ τέλη), αν δεν κάνω λάθος. Από την άλλη είναι αυτοκίνητα 10ετίας και γενικά 4-5 χρόνια πιο παλαιά από τα αντίστοιχα RX8Τα τέλη 660Ε είναι.
-
Αν και εχω αμεση και συχνη επαφη με S2000 μια και το εχει ο αδερφος, συμφωνω με dimsabas και θα προτεινα RX8....
Δυσκολο το S, στο οριο παντα, πολυ ξυραφατο τιμονι, πολυ οριακο ζυγισμα και με τις 16αρες της πρωτης γενιας, ανεπαρκες λαστιχο. Ισως με 17αρες, ή με φαρδυτερα λαστιχα πισω (245) να γινεται φιλικοτερο, αλλα και παλι, ειναι πιο απολυτο, πιο απαιτητικο στο να το μαθεις και να εξοικειοθεις τοσο μαζι του, ωστε να το 'τελειωσεις'. -
παρε ενα mx-5 κ ξενιαζεις.
ουτε παρεδωσε με ελμα + εξουσιοδοτημενα καθε λιγο κ λιγακι (δεν χαλαει δεν σπαει)
ειναι καμπριο κ σαν καμπριο θα το δεις,αν το δεισ ως σπορ καρ ασε κ αυτοτο ρχ8 δεν ειναι οτι δειχνει.
καποτε 200 αλογα ηταν πολλα....2003
τωρα κ στα στεισον λιγα ειναι
λιγα ειναι για να λεμε σπορ το ρχ8 με 200 αφαντα αλογα , σε 1300κιλα αμαξωμα ...
κρατα κ καβατζα κανα 3000 γιατι ποτε δεν ξερεις ποτε θα χρειαστεις επισκευη μοτερ...η τα διπλα αν πας σε εξουσιοδοτημενο.
το ρχ8 σταματησε να παραγετε κ αυτο μαλλον θα δημιουργηση κ αυξηση της τιμης της επισκευης των μοτερ(αφου ειναι κ το μοναδικο αυτοκινιτο που το φερει)
μην πεσεις στο τρικ τον 135 ε τελων(αν κ καποια εχουν 800ευρω τελη....)θα τα πληρωσεις αλλου!!!
ως προς το τεκμηριο ειναι μονοδρομος μαζι με τα 1400αρια της vag
η καταναλωση ειναι υψηλη(αλλα αν κανεις λιγα χλμ μην σε νοιαζει)αν ομως κανεις πολλα χλμ / ετος παρε την στα υποψιν σοβαρα.
υψηλη θεωρω οτι ειναι λογο του οτι υπαρχουν μοτερ με ιδιεσ ιπποδυναμεις που καινε τα μισα!!
υπολογισε 12-13 σε ταξιδι εκτος πολης. στα 100χλμ ως μεση καταναλωση.πχ αθηνα πατρα αθηνα... εγω θελω σχεδον ολο το ντεποζιτο (60λιτ).. αντε 52λ...
διλαδι 52χ1.62....84 ευρω
ενω Α3 1,8 θελει 54 ευρω (με ιδια αλογα+βαρη)
αν καις την εβδομαδα 30 παραπανω το χρονο ειναι 30χ52=1560ευρω ποιο πολα απο ισοδυναμο οχημα
για να μην σου πω τι θα καις οταν το ξεζουμιζεις
και ολα αυτα σε νορμαλ ρχ8..... -
πόσο λεφτά καβάντζα έχει πέρα από τα 9000 ?
-
@rx8akias
αναφερεις ως αρνητικα ολες τις προκαταληψεις που αντετρεψε με στοιχεια ο dimsabas
Δε μπορει το παιδι να ψαχνεται για s2k και rx8 και να ασχοληθουμε με την καταναλωση του Α3 -
Ωχ, τώρα πρόσεξα ότι μιλάμε για πρώτο αμάξι
-
Λογικα το παιδι οδηγει απο τα 12 στο χωριο του
-
Και τα 2 φημίζονται ως καταπληκτικά αυτοκίνητα αλλά στα χέρια πρωτάρηδων γίνονται τροπέτα για πλάκα. Και αφού...
Ο χρήστης SpydeR8 έγραψε:
Πρώτο αμάξι ...Ούτε για αστείο! Όσο μυαλό κ να χεις η απειρία σου θα το κάνει επικίνδυνο.
-
SpydeR8 θες να μας πεις την ηλικια σου?
-
Στην τιμη αγορας το Μαζντα ειναι 50% φθηνοτερο
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ωχ, τώρα πρόσεξα ότι μιλάμε για πρώτο αμάξι -
Ο χρήστης SpydeR8 έγραψε:
Πρώτο αμάξι και αν και ξέρω πως θα έπρεπε να κοιτάω σε κάτι πιο οικονομικό έχω εμμονή με τα συγκεκεριμένα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα με το RX-8! Όποιος μπορεί ας κάνει την σύγκριση και ας γράψει τον λόγο που θα επέλεγε ένα απο τα δύο αμάξια ή κανένα απο τα δύο...άν υπάρχουν προτάσεις όλες δεκτές. Εώς 9000 μπορώ να έχω για μεταχειρισμένο (για καινούργιο ούτε λόγος). Έχω ακούσει διάφορα για προβλήματα στο service με το** RX-8** αλλά άν αγόραζα το αυτοκίνητο αύριο...αυτό θα έπερνα.Chevrolet Aveo --> viewtopic.php?f=9&t=49884
Ό,τι πρέπει για πρώτο αυτοκίνητο.
Θα σου έλεγα και για μεταχειρισμένο ΜΧ5, αλλά καλύτερα πρώτα να αποκτήσεις εμπειρία στην οδήγηση (γενικά) και μετά να πας στη πίσω κίνηση.
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)