-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι φόροι εδώ είναι χαμηλότεροι από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Σκωτία έχεις πάει; Καλοκαίρι δεν βλέπεις ουρανό λόγω κουνουπιών και χειμώνα δεν βλέπεις λόγο ομίχλης, το υγρότερο κλίμα της ηπείρου....
Για τα άλλα αν θέλεις να ξεκόψεις τελείως από τα πάντα νο προμπλεμο.Εχω πάει για αυτό και την ερωτεύτηκα. Γουστάρω συννεφιά, ομίχλη κ καταθλιπτικό τοπίο.
-
αν θες αυτά η νορβηγία είναι 23 φορές πιο γαμάτη και οι νορβηγέζες 13 φορές πιο ξεκωλιάρες απ τις σκωτσέζες.
factΟ χρήστης pro έγραψε:
Προς ενδιαφερομένους: O HiFi ειναι expert στον apache (έχει κάνει 3 φορες apachectl stop / start) και στο πρωτόκολλο RIP (διαβασε μια φορά ότι υπάρχει). Είναι άριστος γνώστης της ORACLE (έχει χαλαρά το select * from tab) και openVMS (το dir το δουλεύει άψογα). Ξερει και UML (έβαλε stencil στο visio). Ξέρει digital unix (το tru64 το μισεί όμως). Ξέρει και 25.012 ακόμη πράγματα, με την ίδια απίστευτη εμβάθυνση. Μόνο ο Τσακ Νόρρις ξέρει περισσότερα.πες μου ότι έχει υπό την εποπτεία του και team για να κάνει develop and deploy an Internet Portal comprising both hardware and software platforms webpage
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προς ενδιαφερομένους: O HiFi ειναι expert στον apache (έχει κάνει 3 φορες apachectl stop / start) και στο πρωτόκολλο RIP (διαβασε μια φορά ότι υπάρχει). Είναι άριστος γνώστης της ORACLE (έχει χαλαρά το select * from tab) και openVMS (το dir το δουλεύει άψογα). Ξερει και UML (έβαλε stencil στο visio). Ξέρει digital unix (το tru64 το μισεί όμως). Ξέρει και 25.012 ακόμη πράγματα, με την ίδια απίστευτη εμβάθυνση. Μόνο ο Τσακ Νόρρις ξέρει περισσότερα.
πες μου ότι έχει υπό την εποπτεία του και team για να κάνει develop and deploy an Internet Portal comprising both hardware and software platforms webpage
Αυτά μόνο ό Τσακ Νόρρις.
-
εννοείς ότι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
οι νορβηγέζες 13 φορές πιο ξεκωλιάρες απ τις σκωτσέζες.Εσύ κάτι ξέρεις κ δεν μας λες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχω πάει για αυτό και την ερωτεύτηκα. Γουστάρω συννεφιά, ομίχλη κ καταθλιπτικό τοπίο. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Και τι φορους εχουν αυτα τα κρατη?? για ενα εισοδημα π.χ. 50000ευρω??
Καναδάς γύρω στο 20%, εξαρτάται από την πολιτεία.
Το 50k (=70k CDN $) είναι πολύ χαμηλός μισθός.
Υγεία, παιδεία κορυφαία!!!
Το κρύο δεν παίζεται στις πόλεις που δεν βρέχονται από ωκεανό. Κατάψυξη.Οι συνολικες κρατησεις για 70κ καναδεζικα ειναι γυρω στο 30-32% (περιλαμβανει και κρατησεις για συνταξη), ο φορος πρεπει να ειναι στο 28-29%. Που το βρηκες το 20%;
Υγεια ειναι οκ προς καλη, σιγουρα οχι κορυφαια. Παιδεια ειναι πολυ καλη.
Το 95% της χωρας ειναι ακατοικητη λογο υπερβολικου κρυου (ευκολα φτανει -25 τον χειμωνα). Εχει μονο 3 σχετικα μεγαλες πολεις, ολες οι αλλες ειναι μικρες, ερημικες και βαρετες. Ακριβα αεροπορικα εισιτηρια και οπως γραφτηκε εισαι αρκετα απομονωμενος απο τον πολιτισμο. Πολυ ακριβες ασφαλειες αυτοκινητων επισης.
Οποιος ονειρευεται μεγαλεια σε Καναδα και Αυστραλια θα παρει τον π..ο γιατι οι αγορες εργασιας ειναι μικρες σε αυτες τις χωρες και οι ευκαιριες λιγοστες. Μιλαμε για 30 εκατ και 17 εκατ πλυθυσμους οταν η Νεα Υορκη ειναι 18 εκατ μονο.
-
Εγω δεν ξερω τπτ, εχω ακουσει/διαβασει
Wantone, για αυστραλια που εχω μια εικονα, εξειδικευμενο δυναμικο, πχ μηχανικοι εχει καλες εως πολυ καλες προοπτικες
Σχετικομασχετο. Ακουσα για τιμες για ασφαλεια υγειας στη γερμανια και μου ηρθε λιγο κολπος
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Και τι φορους εχουν αυτα τα κρατη?? για ενα εισοδημα π.χ. 50000ευρω??
Καναδάς γύρω στο 20%, εξαρτάται από την πολιτεία.
Το 50k (=70k CDN $) είναι πολύ χαμηλός μισθός.
Υγεία, παιδεία κορυφαία!!!
Το κρύο δεν παίζεται στις πόλεις που δεν βρέχονται από ωκεανό. Κατάψυξη.Οι συνολικες κρατησεις για 70κ καναδεζικα ειναι γυρω στο 30-32% (περιλαμβανει και κρατησεις για συνταξη), ο φορος πρεπει να ειναι στο 28-29%. Που το βρηκες το 20%;
Υγεια ειναι οκ προς καλη, σιγουρα οχι κορυφαια. Παιδεια ειναι πολυ καλη.
Έχεις δίκιο, υπολογιζα 50k καναδέζικα δολλάρια και όχι ευρώ. Πάντως το ποσοστό διαφέρει πάρα πολύ ανάλογα με την περιοχή. Εσύ για ποιά πόλη μιλάς;
http://www.tax-services.ca/canadian-tax-calculator/income-tax-calculator-canada.html
Τα περί υγείας και παιδείας είναι από παλαιότερες δικές μου εμπειρίες και ότι μαθαίνω σήμερα από φίλους που ζουν εκεί. Σίγουρα είναι υποκειμενικό το τι σημαίνει κορυφαία ή οκ προς καλή.
Εσύ τώρα ζεις εκεί; -
Ή κάνω πολύ λάθος, ή δεν έχει γράψει κανένας τπτ ουσιαστικό εδώ μέσα για την σύγκριση μεταξύ των χωρών στο θέμα της εργασίας. Μόνον ένας ότι εδώ κυκλοφορούν νεάντερταλ που τρώνε σκουπίδια, ενώ εκεί βρέχει μάννα κ οι βρύσες τρέχουν γάλα κ μέλι.
Είμαι νέος, ετών 23 (λέμε, τώρα), με όρεξη για δουλειά αλλά χωρίς πτυχίο (δεν είχε λ7 ο πατέρας κ έπρεπε να εργαστώ για να την βγάλω). Έχω αλλάξει 10 δουλειές μέχρι σήμερα, λέω να κατασταλάξω. Τι μπορώ να κάνω στο Ελ, τι στο άλλο Ελ, τι στις ΗΠΑ, τι στο Νεπάλ?
Ή, έχω μόλις πάρει πτυχίο Πολ Μηχ από το ΕΜΠ. Ή Μηχανολόγου. Ή γιατρού.
Γενικά, τώρα που η αγορά άνοιξε κ ο Ελ εργάτης έχει ανταγωνισμό από τον Πακιστανό, ενώ ο Ελβετός εργάτης απλά πεθαίνει γιατί αδυνατεί να ζήσει στην Ελβετία με τα λ7 που παίρνει ο μετανάστης εργάτης κ ο Άγγλος γιατρός βλέπει τον Έλληνα να του παίρνει την δουλειά μέσα από τα χέρια, κ ενίοτε με λιγότερα λ7, ξέρουμε τι λέμε κ για τι μιλάμε, ή νιώθουμε την ανάγκη να ανοιγοκλείνουμε το στόμα μας κ χρησιμοποιούμε τις φωνητικές μας χορδές για να μην πηγαίνουν χαμένες?
Ή πιστεύουμε ότι κάποιοι λαοί δεν γεννάνε εργάτες ενώ κάποιοι άλλοι γεννάνε μόνον εργάτες, όπως πιστεύαμε ότι κάποιοι λαοί έχουν μόνον κυρίες ενώ κάποιοι άλλοι μόνον πουτάνες? -
Μέγα λάθος, η καλύτερη απόδειξη του εναντίου είναι ότι το 80% των εργατών είναι ξένοι (Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι). Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Στη δε γερμανόφωνη περιοχή έχουν κατακλυστεί από Γερμανούς σε τέτοιο βαθμό που αρχίζει να αποτελεί πρόβλημα γι'αυτους και δεν λείπουν και ρατσιστικά φαινόμενα.
Στο θέμα low qualification η Ελβετία δεν έχει συναγωνισμό τόσο από άποψη μισθών όσο και επιπέδου ζωής σε σύγκριση με όλες τις γειτονικές χώρες. Εργάτες σε γιαπιά, σερβιτόροι, μπογιατζήδες, υδραυλικοί, κλπ. σε διαβεβαιώ ότι περνούν ζωή χαρισάμενη.
Τώρα αν έχεις τάση να το κουνάς και λίγο όπως αναφέρεις μη διστάσεις έλα, έχει δουλειά. -
Δε φταίει κανείς. Οι μεγάλες δυνάμεις φταίνε που για δικά τους συμφέροντα συντηρούν με τα κεφάλαιά τους άχρηστες χώρες σαν την Ελβετία που παράγουν μόνο σοκολάτες και ρολόγια και βγαίνουν τώρα τα ελβετάκια και το παίζουν και ιστορίες. Όπως είχε πει και ο Χίτλερ: 'Όταν κερδίσω τον πόλεμο, θα στείλω την Πυροσβεστική του Βερολίνου για να καταλάβει την Ελβετία!'. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως. Κάποια στιγμή η Ελβετία δεν θα είναι χρήσιμη στους δυνατούς και θα προσαρτηθεί...
-
Δεν θα χάσουν κ τπτ, δυνατή χώρα θα τους προσαρτήσει.
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Μέγα λάθος, η καλύτερη απόδειξη του εναντίου είναι ότι το 80% των εργατών είναι ξένοι (Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι). Τυχαίο; Δεν νομίζω..Αυτό δεν λέω κ εγώ?
Εργάτες σε γιαπιά, σερβιτόροι, μπογιατζήδες, υδραυλικοί, κλπ. σε διαβεβαιώ ότι περνούν ζωή χαρισάμενη.
Ε, αφού με διαβεβαιείς εσύ δεν είναι ανάγκη να το συζητήσουμε άλλο!
Κανας άνθρωπος που να ξέρει τι λέει?
-
Πλούσιο CV!
Δεν βάζεις και το δικό σου να γελάσουμε και μεις;
Ορίστε το δικό μου βιογραφικό.
Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Βέβαια, όταν θα αρχίσω να εργάζομαι σαν κηπουρός, θα αναβαθμιστεί.
-
@REALZEUS
Χάρην πληρότητας, ο Χίτλερ το είπε αυτό όταν τα ελβετικά αντιαεροπορικά κατέρριψαν ένα αεροπλάνο του το 40 κατά την επίθεση εναντίον της Γαλλίας και το αεροπλάνο παραβίασε τον ελβετικό εναέριο χώρο. Αρα αξιόμαχοι οι Ελβετοί και τα είχε πάρει στο κρανίο ο μουστάκιας...Υποθέτω ότι χώρες-πλυντήρια, σαν την Ελβετία, είναι απαραίτητες στο σύστημα, γιαυτό άλλωστε και υπάρχουν...
Αν δηλαδή ο δυτικός πολιτισμός δεν θα πάθαινε τίποτα αν δεν είχε υπάρξει ποτέ η Ελβετία (ΟΚ δεν θα είχε δουλειά φάση έλληνας δημόσιος υπάλληλος και άρα χρόνο για θεωρίες ο Einstein ) αντίθετα ο καπιταλισμός θα είχε πρόβλημα... -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ορίστε το δικό μου βιογραφικό.
Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Βέβαια, όταν θα αρχίσω να εργάζομαι σαν κηπουρός, θα αναβαθμιστεί.
Ούτε τσιγάρα δεν αγοράζεις κακομοίρη.
Ρολογάκι μηδέν (το κομποσκοίνι σε μάρανε...).
Καφές της ελβετικής νεστλέ.
Τάβλι μάλλον τούρκικο.
Καλύτερα ν' αυτοκτονήσεις. -
Πάλι δεν έχει απόδειξη στο τραπέζι.
-
Τρύφωνα πόσων ετών είσαι και τί δουλειά κάνεις?
Δεν υποχρεούσαι να απαντήσεις βέβαια αλλά καλό είναι για την πρόοδο της συζήτησης να ξέρουμε πάνω κάτω. Εδώ μέσα άλλωστε γνωριζόμαστε οι περισσότεροι στα βασικά. -
Πάλι δεν έχει απόδειξη στο τραπέζι.Την πήρε ο αέρας.
Είναι μασουράκι μαζί τις υπόλοιπες στην εφορία.
Διάλεξε και πάρε. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τρύφωνα πόσων ετών είσαι και τί δουλειά κάνεις?
Δεν υποχρεούσαι να απαντήσεις βέβαια αλλά καλό είναι για την πρόοδο της συζήτησης να ξέρουμε πάνω κάτω. Εδώ μέσα άλλωστε γνωριζόμαστε οι περισσότεροι στα βασικά.Πάλι τα ίδια; Ψάξε λίγα ποστς πριν.
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα