-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με το 25 Κυριάκο.Θενξ, αυτό περίμενα να ακούσω βασικά κι έτσι έκανα κάποιους υπολογισμούς αλλά προς στιγμήν σκάλωσα.
-
Οι άδειες πια είναι όντως πανάκριβες αλλά το μέτρο ξεκίνησε στον Β' Π.Π. ούτως ώστε οι πιλότοι της RAF να μπορούν να σηκωθούν το άλλο πρωί για να αναχαιτίσουν την Luftwaffe! Έτσι ο Winston διέταξε να μην πωλείται αλκοόλ μετά την 11η νυχτερινή!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Έχει και το εξαιρετικό τυρί grier (αν το έγραψα σωστά) για φοντί τυρί.
griyere εξαιρετικό
Gruyère. Πράγματι
-
Γενικα και απο τις 2 πλευρες υπαρχει απιστευτη γενικευση και απιστευτος αφορισμος, δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζεται αυτη η ιστορια.
Κατα την αποψη μου, αν εχεις πολλα λεφτα, καλυτερα ειναι οι μεγαλες πολεις τις ευρωπης, και εχουν ζωη καλυτερη και απο Αθηνα.
Αν εχεις λεφτα που ισα που φτανουν καλυτερα Αθηνα παρα Παρισι πχ. Στην αθηνα εχεις τη δυνατοτητα πιο ευκολα να περασεις καλα με λιγα, παρα στο παρισι που θα αισθανεσαι στερημενος.
Αλλα γενικα αν σε ολους αρεσαν τα ιδια πραγματα, θα ειχαμε προβλημα. Αν ο τρυφωνας γουσταρει χωριο δεν καταλαβαινω που κολατε.
Και δεν καταλαβαινω που ακριβως σκαλωνεται στο οτι η Ελβετια ειναι 'καλυτερη' χωρα απο την Ελλαδα. Κανεις δεν ειπε οτι η Ελλαδα εινια εντελως σκατα (οκ, ισως ο τρυφων ) αλλα δεν μπορει καποιος να αμφισβητησει οτι η Ελβετια εχει καλυτερο επιπεδο ζωης.ΥΓ1. Επιπεδο ζωης εινια και να μη βλεπεις πιθικια να παιζουν ξυλο για μια θεση παρκινγκ στο δρομο, η τσαντακιδες σε καθε βαγονι του ηλεκτρικου... Εστω για εμενα που μενω εξω, και ερχομαι συχνα πυκνα Ελλαδα (και παρα τα κακα της μου αρεσει)
ΥΓ. Ελπιζω να μη συγκεντρωσω τη παλλαικη οργη
-
Ντανονίτο, που ζεις αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πολύ έντονη αυτή η ανάγκη προβολής αδιεξόδου στις επιλογές των άλλων. Μην αισθάνεσαι ματαιωμένος! Αποδέξου τη φυσιολογική πορεία της ζωής!Λάθος διάγνωση ΙΜΟ. Αναρωτιέμαι μέχρι που φτάνει ο Tryphon για να κρύψει την ελληνική του καταγωγή εκεί στον Παράδεισο όπου ζει. Γιατί με τη συμπεριφορά του μου θυμίζει κάτι γαμάτους ιεροκύρηκες στο bible belt που στα κρυφά έχουν ολόκληρη τη βιβλιοθήκη της Vivid entertainment και την έχουν κάνει λάστιχο, ή είναι gay in the closet ενώ δημόσια είναι 'Τάξις και Ηθική', μπροστάρηδες στον αγώνα κατά της αμαρτίας.
Φυσικά είναι κωλοϋποκριτές, αλλά πιο πολύ διασκεδάζεις παρά θυμώνεις με αυτούς. Γιατί πραγματικά η ζωή τους πρέπει να είναι σκατά, μέσα στο ψέμμα, τη διγλωσσία και το self-loathing (μετάφραση; ). Και ο εν λόγω, φαντάζομαι ότι κατά βάθος σιχαίνεται τον εαυτό του, δεν αντέχει την ιδέα ότι κυλάει ελληνικό αίμα στις φλέβες του...
Μπα τα ίδια και εδώ στην Θεσσαλονίκη...Και εγώ τα πέρασα χθές στην Cayenne....περιμένω να χιονίσει στο Καιμακτσαλάν να βγάλουμε γούστα ψήνοντας πανσέτες στο τζάκι διότι έκοψα το σκί λόγω μηνίσκου
Ναι, αλλά ζεις σε γκέτο και πίνεις νερό με εξασθενές χρώμιο... Ενώ αυτός πίνει νέκταρ. Beat that!
My 2 cents, ελπίζω να μην συγκεντρώσω εγώ όλη την παλλαϊκή οργή
Αγαπητό τσουτσέκι, πιστεύεις ότι με τη εώς τώρα συμπεριφορά του, έχει κερδίσει το σεβασμό ώστε να κάτσει ο οποιοσδήποτε και να του απαντήσει σοβαρά; Τρολλάρισμα έδωκες, τρολλάρισμα θα λάβεις.
Ο μαλακας ο πωλητής μου είπε ότι είναι καλύτερες οι LCD!
Έλληνας ήταν; Τι περιμένεις...
Σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, η ζωή είναι για μένα καλύτερη από ότι εδώ. Μιλάμε για Λονδίνα, Ρώμες, Παρίσια κλπ όμως, όχι για Βέρνη και Γενεύη!
Εξαρτάται πρωτίστως από το πόσα λεφτά έχεις, και ύστερα από το που ζεις. Γιατί Λονδίνο είναι και κάτι τρύπες στο Tottenham (να μη σου περιγράφω τι έχουν δει τα ματάκια μου), Λονδίνο είναι και ο πεζόδρομος μπροστά στο ποτάμι, δίπλα στη γέφυρα του Hammersmith που ήμουν νωρίτερα . Και το βασικότερο όλων είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου, αλλιώς καταντάς μιζεριασμένος ελληνάρας (the worst of two worlds πραγματικά) στην Ελβετία...
Δεν πετάει η Aegean στο ZRH, οπότε πάρτε λίγο Λονδίνο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, η ζωή είναι για μένα καλύτερη από ότι εδώ. Μιλάμε για Λονδίνα, Ρώμες, Παρίσια κλπ όμως, όχι για Βέρνη και Γενεύη!
Εξαρτάται πρωτίστως από το πόσα λεφτά έχεις, και ύστερα από το που ζεις. Γιατί Λονδίνο είναι και κάτι τρύπες στο Tottenham (να μη σου περιγράφω τι έχουν δει τα ματάκια μου), Λονδίνο είναι και ο πεζόδρομος μπροστά στο ποτάμι, δίπλα στη γέφυρα του Hammersmith που ήμουν νωρίτερα . Και το βασικότερο όλων είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου, αλλιώς καταντάς μιζεριασμένος ελληνάρας (the worst of two worlds πραγματικά) στην Ελβετία...
Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια της ζωής μου στο London και μετά στο Bournemouth, ξέρω καλά τι επικρατεί. Το disparity είναι τραγικό! Αλλά οι επιλογές πολλές και οι ευκαιρίες το ίδιο!
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Παίδες, όπως στην Ελλάδα (από πλευράς ζωής) πουθενά, αντίστοιχα μου λένε άτομα που έχουν μεταναστεύσει ΗΠΑ στις εσωτερικές πολιτείες (καμμία σχέση με LA-NY που βλέπουμε στις ταινίες).Καλά...αυτά last year.
Τώρα να δεις που με την ακρίβεια και τις συνθήκες εργασίας, ανεργίας κλπ...από τις 5 στα σπίτια. Έχει ήδη μειωθεί δραματικά η κίνηση
Τέσπα, το θέμα είναι να ξέρεις να περάσεις καλά. Αν ξέρεις, περνάς παντού. Καλά έχω περάσει σε μέρη που όλοι μου έλεγαν ότι δεν θα περνάω καλά. Επιπλέον, είναι μερικοί (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) που είναι σπιτόγατοι.
Οπότε για μένα τεράστια σημασία έχει η ποιότητα ζωής και ένα ασφαλής εργασιακό περιβάλλον και μέλλον για εσένα και την οικογένειά σου και δυστυχώς η Ελλάδα δεν προσφέρει τίποτα από τα παραπάνω.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ας πεταχτώ και εγώ ωσάν τσουτσέκι, έχοντας διαβάσει (όχι ενδελεχώς είναι η αλήθεια) τα ποστ εδώ θα έλεγα πως αν έχει πει ο Τρύφωνας 10 υπερβολές ή χοντράδες, του έχετε θέσει ή απαντήσει τουλάχιστον 100πλάσιες. Το αστείο (και θλιβερό ΣΥΝΑΜΑ) είναι πως σε πολλές περιπτώσεις του τη λέτε μεν και στο ίδιο ποστ τον επιβεβαιώνετε έμπρακτα ή έστω συμπεριφέρεστε κατά τον ίδιο (λάθος και καλά) τρόπο. [spoiler:2cf7uem1]ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ![/spoiler:2cf7uem1]My 2 cents, ελπίζω να μην συγκεντρώσω εγώ όλη την παλλαϊκή οργή
Άλλωστε τα ψυχολογικά ωφέλη από τα τουρκοβούνια, την πηγμένη Κηφισίας και την κατουρίλα γύρω από τη Βαρβάκειο έχουν ανυπολόγιστη αξία.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Έγινε η δουλειά, τι λέγαμε λοιπόν, βρήκαν τους ενόχους για την κατάσταση στην αγορά εργασίας; Η Μερκελ φταίει τελικά η δεν φταίει; Suspense.Συγνώμη για το αλλα έτσι απο περιέργεια και εντελώς δημοκρατικά (=αν θελεις απαντας), τι προσέφερες ή τι σου έκανε στην/η Ελλάδα για να έχεις τετοιο μένος εναντίον της? Πλήρωσες κανένα φόρο? Υπηρέτησες στρατιωτική θητεία?
-
Οι άδειες πια είναι όντως πανάκριβες αλλά το μέτρο ξεκίνησε στον Β' Π.Π. ούτως ώστε οι πιλότοι της RAF να μπορούν να σηκωθούν το άλλο πρωί για να αναχαιτίσουν την Luftwaffe! Έτσι ο Winston διέταξε να μην πωλείται αλκοόλ μετά την 11η νυχτερινή!Εγώ πάλι βλέπω αρκετές pub που σερβίρουν και μετά τις 11.
-
Στα δικά μου χρόνια το last bell ηχούσε στις 22:55 απαρέγκλιτα! Μήπως πήραν extended permit?
-
Στα δικά μου χρόνια το last bell ηχούσε στις 22:55 απαρέγκλιτα! Μήπως πήραν extended permit?Θα σε γελάσω. Υπάρχουν μερικές που όντως κλείνουν στις 11. Αλλά αρκετές άλλες κρατάνε μέχρι 1. Αυτά τις καθημερινές.
Τα ΣΚ κρατάνε όλες μέχρι τη 1.
-
Απ όσο ξέρω έχει αρθεί η απαγόρευση. Τώρα τελευταία αναθεωρήθηκε ο νόμος
-
Για να το λέτε, έτσι θα είναι. Έχω 10+ χρόνια που έφυγα από το μεγάλο νησί ως μόνιμος κάτοικος και η τελευταία μου επίσκεψη ήταν το 2008. Ακόμα και τότε όμως ο νόμος τηρούνταν μέχρι κεραίας!
-
Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια της ζωής μου στο London και μετά στο Bournemouth, ξέρω καλά τι επικρατεί. Το disparity είναι τραγικό! Αλλά οι επιλογές πολλές και οι ευκαιρίες το ίδιο!Εννοείται, και ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός...
Στα δικά μου χρόνια το last bell ηχούσε στις 22:55 απαρέγκλιτα! Μήπως πήραν extended permit?
Τότε δεν είχε εφευρεθεί ακόμα ο ηλεκτροφωτισμός.
-
Πλάκα κάνεις; Να είναι καλά οι λάμπες ασετιλίνης και ο lampman!
-
Ντανονίτο, που ζεις αν επιτρέπεται;Επιτρεπεται, Στοκχολμη.
-
Αγγλια κ Ιρλανδια τα χειροτερα μερη για να ζεις στην Ευρωπη, καλυτερο η Γαλλια.
http://www.guardian.co.uk/money/2010/se ... NETTXT9038Αν και μενω αγγλια οπου δουλευω. Παντως και εδω συμφωνω με τον ΙΚΕ, δηλαδη ορισμενοι προσπαθωντας να αντικρουσουν τα επιχειρηματα του Τρυφων, λενε ακριβως τις ιδιες βλακειες απο την ελληνικη μερια. Δηλαδη τα περι φιλικου χτυπηματος στην πλατη και το κυριακατικο τραπεζι της οικογενειας ειναι επιοικως φαιδρα (αποχη μου παντα) αφενως και αφετερου εχουν παψει να ισχυουν στην σημερινη ελληνικη κοινωνια και τα 2 και ολα τα αλλα χαρακτηριστικα που ειχαμε σαν εθνος μεχρι καποιες δεκαετιες πριν.
Τωρα μονο μαχαρωματα πισωπλατα θα βρεις στην ελλαδα, για μια θεση εργασιας πχ. Και αν εξακολουθουν να μαζευονται οικογενειες για φαγητο ειναι πιο πολυ λογω οικονομικης στενοτητας παρα οτι το σοι εχει ισχυρους δεσμους. Οι μεγαλυτερες κατινιες και ξεφτιλες γινονται αναμεσα σε μελη οικογενειας για μια σπιθαμη γης.
Οπως σωστα ειπε ενας φιλος παραπανω, οταν την βγαζεις τσιμα-τσιμα τοτε καλυτερα ελλαδα, μπας γλιτωνεις κανα φραγκο μενοντας με τους γονεις σου ή να πηγαινεις για κανα καφε για 5 ωρες τη μερα ωστε μετα να μην θες αλλη διασκεδαση.
-
Nikos_pap, αν την παλεύεις με τους Γάλλους μαγκιά σου. Εγώ με τίποτα!
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα