-
Αρα το παλιο ταμπλω-τιμονι με βαση τη χρονια που λες.. η αληθεια ειναι οτι για πρωτης σειρας δεν εχω εικονα.. το δευτερης γενιας ομως ηταν καλο και αξιοπιστο αμαξακι.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αρα το παλιο ταμπλω-τιμονι με βαση τη χρονια που λες.. η αληθεια ειναι οτι για πρωτης σειρας δεν εχω εικονα.. το δευτερης γενιας ομως ηταν καλο και αξιοπιστο αμαξακι.Για το AX δεν ξέρω αλλά τώρα τελευταία ακούω και για αξιόπιστα Citroen παρόλο που οι κακές φήμες δίνουν και παίρνουν.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το C3 γνωστού που έχει μαζέψει γύρω στα 250.000 χιλιόμετρα .Για να επανέλθουμε στο θέμα του αναξιόπιστου ξέρω την περίπτωση ενός Opel corsa C όπου ο ιδιοκτήτης όχι απλά δεν το σκίζει στη χρήση αλλά είναι και στο άλλο άκρο στο στύλ οδήγησης και παρόλα αυτά απο τα λεφτά που έχει δώσει για βλάβες το αμάξι το έχει ξαναγοράσει.
-
Opel corsa C... Τέρας αξιοπιστίας Εχουμε και λέμε με ένα πολύ δικού μου ανθρώπου. Αλλαγή τρόμπας βενζίνης στα 25.000 ενώ πέταξε βαλβίδα στα 30000. Όλα αυτά σε διάστημα 5 ετών με κανονική συντήρηση και πολύ ήρεμη οδήγηση.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Opel corsa C... Τέρας αξιοπιστίας Εχουμε και λέμε με ένα πολύ δικού μου ανθρώπου. Αλλαγή τρόμπας βενζίνης στα 25.000 ενώ πέταξε βαλβίδα στα 30000. Όλα αυτά σε διάστημα 5 ετών με κανονική συντήρηση και πολύ ήρεμη οδήγηση.Κι όμως η Opel πουλάει αρκετά ρε σεις .Ο μηχανικός φίλος του πατέρα μου έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρία στη δουλειά μας έχει πεί να αποφεύγουμε τα Opel όπως ο διάολος το λιβάνι.Φαντάστείτε τι έχει δεί ο άνθρωπος για να το λέει αυτό .Είναι εκνευριστικό να τα σκάς για να αγοράσεις την πολυφημισμένη Γερμανική στιβαρότητα και ποιότητα κατασκευής και την ασφαλή οδική συμπεριφορά και στο τέλος να τρέχεις στα συνεργεία.Δεν προσπαθώ να ανατρέψω αυτή τη θεωρία καθώς με την μπέμπα μου διαπιστώνω οτι όλα αυτά ισχύουν στον υπερθετικό βαθμό κιόλας αλλά όταν δίνεις αρκετά λιγότερα χρήματα για να έχεις τα ίδια χαρακτηριστικά (καμιά σχέση βέβαια με BMW,Mercedes,Audi είναι ξεκάθαρα σε άλλο επίπεδο) και δεν προλαβαίνεις να τα σκάς σε βλάβες (οχι οτι σε ακριβότερα αυτοκίνητα δεν συμβαίνει) ενώ θες η συμβίωση σου με το αυτοκίνητο θες να είναι ανάλογα οικονομική με την αγορά του τότε σιχτιρίζεις.Wir leben autos λέει η εταιρεία και τελικά η υπόθεση πάει στο Wir leben money .
-
Πάλι καλά που δεν πάω στο συνεργείο του φίλου μηχανικού σου γιατί θα είχε στεναχωρηθεί με τις μηδαμινές βλάβες ενος Opel Astra G με 136.000 χλμ. μοντέλο 2004 και ενος Corsa D 2007 με 78.000 χλμ.
Για να ακριβολογούμε το Astra έβγαλε 2 προβλήματα. Πίσω καλωδίωση Abs με κόσοτς 50 ευρώ και ενα θερμοστάτη που έσπασε ενα πλαστικό Τ με κόστος αγορά του θερμοστάτη 40 ευρώ.
Το Corsa εχει ενα ξεφτυσμένο τιμόνι στο πάνω μέρος που η αντιπροσωπεία σε μερικές περιπτώσεις με λίγο τρέξιμο στο άλλαζαν και το άλλο πρόβλημα ήταν πριν κανα 6μηνο έπεσε και έσπασσε το κρύσταλλο του δεξιού καθρέφτη.
Στην περίπτωση του Astra το μοντέλο ήταν στη δύση της καριέρας του με οτι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τις παιδικές ασθένειες ενω το Corsa αγοράστηκε λίγο μετά την κυκλοφορία του.
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Πάλι καλά που δεν πάω στο συνεργείο του φίλου μηχανικού σου γιατί θα είχε στεναχωρηθεί με τις μηδαμινές βλάβες ενος Opel Astra G με 136.000 χλμ. μοντέλο 2004 και ενος Corsa D 2007 με 78.000 χλμ.Για να ακριβολογούμε το Astra έβγαλε 2 προβλήματα. Πίσω καλωδίωση Abs με κόσοτς 50 ευρώ και ενα θερμοστάτη που έσπασε ενα πλαστικό Τ με κόστος αγορά του θερμοστάτη 40 ευρώ.
Το Corsa εχει ενα ξεφτυσμένο τιμόνι στο πάνω μέρος που η αντιπροσωπεία σε μερικές περιπτώσεις με λίγο τρέξιμο στο άλλαζαν και το άλλο πρόβλημα ήταν πριν κανα 6μηνο έπεσε και έσπασσε το κρύσταλλο του δεξιού καθρέφτη.
Στην περίπτωση του Astra το μοντέλο ήταν στη δύση της καριέρας του με οτι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τις παιδικές ασθένειες ενω το Corsa αγοράστηκε λίγο μετά την κυκλοφορία του.
Δεν είχα σκοπό να θίξω την Opel οτι δεν κατασκευάζει καλά αυτοκίνητα ίσα ίσα απο τη στιγμή που πουλάει αρκετά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αυτό κάτι δείχνει .Απλώς με την αναφορά στον μηχανικό ήθελα να δείξω οτι οι διάφορες φήμες έχουν κάποιο αντίκρισμα στην πραγματικότητα.Εννοείται πως οι υψηλές πωλήσεις κάτι δείχνουν αναμφίβολα.Δεν το κρύβω πως αν δεν μου έλεγε αυτό το πράγμα ο μηχανικός και είχα τα λεφτά για καινούριο αυτοκίνητο θα έπαιρνα Corsa με κλειστά μάτια διότι πρόκειται για ολοκληρωμένο αυτοκίνητο το οποίο επαληθεύει και κάποιες αντιλήψεις περι της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας γενικά.Σίγουρα δεν είναι ο κανόνας οτι Opel (και για οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία που ακούγονται παρόμοια πράγματα)είναι θα χαλάσει απλά όπως και να το κάνεις διστάζεις όταν ακούς τέτοια πράγματα ειδικά την τωρινή εποχή που η επένδυση που θα κάνεις θέλεις να πιάσει τόπο:oops: .Παρόμοια περίπτωση με τα Opel που έχεις και είναι απροβλημάτιστα είναι και η δική μας με τα Ιταλικά αυτοκίνητα.Όλοι έλεγαν οτι τα Ιταλικά είναι μάπα,δεν αξίζουν,κολλητός θα γίνεις με τα μαστόρια κλπ.Κι όμως αν εξαιρέσουμε χαζοπροβλήματα όπως την μέτρια ποιότητα κατασκευής και ηλεκτρολογικά ζητήματα η συμβίωση μας με αυτά τα οχήματα είναι πέρα για πέρα απροβλημάτιστη.Απλά όπως είχα διαβάσει στο θρεντ αυτό ισχύει οτι όλα προκύπτουν απο το τι περιμένεις απο ένα αυτοκίνητο.Αν Ιταλικό-Γαλλικό αυτοκίνητο δουλεύει κανονικά και απροβλημάτιστα χαίρεσαι ενω αν Ασιατικό-Γερμανικό χαλάσει τότε το βρισίδι πάει σύννεφο.Όλα θέμα φήμης είναι.
-
Δυστυχώς όλοι οι κατασκευαστές κατά καιρούς εφαρμόζουν τσίπικες λύσεις για να μειώσουν τα κόστη τους ή να αυξήσουν τα κέρδη τους. Για 10 χρόνια περίπου ο ομιλος ww εφοδίαζε τα οχήματα του στόλου με ένα ελαττωματικό σύστημα από κακής ποιότητας πλαστικό για το ανεβοκατέβασμα των τζαμιών στα παράθυρα... Στην 146 μου κάποτε αρχισε εντελώς ξαφνικά ένα πρόβλημα με τους υαλοκαθαριστήρες που ξεκινούσαν να λειτουργούν από μόνοι τους εξαιτίας βραχυκλώματος που ωφείλονταν σε σημείο όπου το σωληνάκι για τα πιτσιλιστίρια συναντούσε τα καλώδια για τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες. Η πρώτη γενιά φόκους είχε ένα πρόβλημα με τα πίσω φώτα των φρένων λόγω μιας προβληματικής φίσας που τα έκαιγε. Οι προβληματικές αντλίες βενζίνης δεν ήταν σπάνιες στα κορσάκια ενώ αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα φίατ θέλουν συχνό έλεγχο στο κύκλωμα ψύξης του κινητήρα. Δεν ήταν λίγα τα προβλήματα που δημιουργούσαν τα ελαττωματικά κακής ποιότητας μαρκούτσια στα φρένα των πεζώ 106 ή ότι τα ρενώ κάποτε άλλαζαν δίσκο πλατό για πλάκα... Η αξιοπιστία όμως είναι πολύ σχετικό μέγεθος και εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και πολλές φορές πολύ διαφορετικά συμβάντα στην ζωή ενός οχήματος μπορεί να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα για το μοντέλο ή την μάρκα. Εχει χάσει την ζωή του άνθρωπος που σκοτώθηκε σπάζοντας τον αυχένα ενώ φορούσε ζώνη ασφαλείας σε βόλβο όταν βγήκε σε αγρό με 40χλμ την ώρα... Ενα αυτοκίνητο θέλω να πω μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει 'ότι έπιασε τα λεφτά του' όταν μετά από πολλά πολλά χλμ δεν παρουσίασε παρά μόνο τα προβλεπώμενα ενώ και ο οδηγός το οδήγησε με σεβασμό φροντίδα και γνώση. Υπάρχουν άνθρωποι που στα χέρια τους 2 χρόνια ένα αυτοκίνητο μετατράπηκε σε ερείπιο. Το ίδιο μοντέλο στα χέρια άλλου έβγαλε πολλαπλάσια χλμ. Εχω ξαναγράψει για το ΤΟΥΟΤΑ που παρέδωσα στον επόμενο με αρκετές 100άδες χλμ δίχως να μου παρουσιάσει ιδιαίτερα θέματα. Λέτε να ωφείλονταν στο αυτοκίνητο και μόνο; Εγώ δεν έκανα τίποτα για να μπορεί να πηγαίνει καλά και καθαρά; Παραπάνω διάβασα πως κάποιος σιχτήρησε τα σιτροέν ενώ τελικά το συνεργείο που πήγαινε το δικό του είχε μαλώσει με την τιμιότητα... Το θέμα της αξιοπιστίας θα πρέπει να εξετάζεται με την επαναλειψιμότητα δεδομένων βλαβών. Εκει και τα Γερμανικά έχουν βγάλει κάτι απίστευτες βλάβες - γκάφες που για κάποιον που θέλει να κρατήσει την επαφή με την πραγματικότητα απλά, 'βγάζουν μάτι'.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δυστυχώς όλοι οι κατασκευαστές κατά καιρούς εφαρμόζουν τσίπικες λύσεις για να μειώσουν τα κόστη τους ή να αυξήσουν τα κέρδη τους. Για 10 χρόνια περίπου ο ομιλος ww εφοδίαζε τα οχήματα του στόλου με ένα ελαττωματικό σύστημα από κακής ποιότητας πλαστικό για το ανεβοκατέβασμα των τζαμιών στα παράθυρα... Στην 146 μου κάποτε αρχισε εντελώς ξαφνικά ένα πρόβλημα με τους υαλοκαθαριστήρες που ξεκινούσαν να λειτουργούν από μόνοι τους εξαιτίας βραχυκλώματος που ωφείλονταν σε σημείο όπου το σωληνάκι για τα πιτσιλιστίρια συναντούσε τα καλώδια για τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες. Η πρώτη γενιά φόκους είχε ένα πρόβλημα με τα πίσω φώτα των φρένων λόγω μιας προβληματικής φίσας που τα έκαιγε. Οι προβληματικές αντλίες βενζίνης δεν ήταν σπάνιες στα κορσάκια ενώ αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα φίατ θέλουν συχνό έλεγχο στο κύκλωμα ψύξης του κινητήρα. Δεν ήταν λίγα τα προβλήματα που δημιουργούσαν τα ελαττωματικά κακής ποιότητας μαρκούτσια στα φρένα των πεζώ 106 ή ότι τα ρενώ κάποτε άλλαζαν δίσκο πλατό για πλάκα... Η αξιοπιστία όμως είναι πολύ σχετικό μέγεθος και εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και πολλές φορές πολύ διαφορετικά συμβάντα στην ζωή ενός οχήματος μπορεί να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα για το μοντέλο ή την μάρκα. Εχει χάσει την ζωή του άνθρωπος που σκοτώθηκε σπάζοντας τον αυχένα ενώ φορούσε ζώνη ασφαλείας σε βόλβο όταν βγήκε σε αγρό με 40χλμ την ώρα... Ενα αυτοκίνητο θέλω να πω μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει 'ότι έπιασε τα λεφτά του' όταν μετά από πολλά πολλά χλμ δεν παρουσίασε παρά μόνο τα προβλεπώμενα ενώ και ο οδηγός το οδήγησε με σεβασμό φροντίδα και γνώση. Υπάρχουν άνθρωποι που στα χέρια τους 2 χρόνια ένα αυτοκίνητο μετατράπηκε σε ερείπιο. Το ίδιο μοντέλο στα χέρια άλλου έβγαλε πολλαπλάσια χλμ. Εχω ξαναγράψει για το ΤΟΥΟΤΑ που παρέδωσα στον επόμενο με αρκετές 100άδες χλμ δίχως να μου παρουσιάσει ιδιαίτερα θέματα. Λέτε να ωφείλονταν στο αυτοκίνητο και μόνο; Εγώ δεν έκανα τίποτα για να μπορεί να πηγαίνει καλά και καθαρά; Παραπάνω διάβασα πως κάποιος σιχτήρησε τα σιτροέν ενώ τελικά το συνεργείο που πήγαινε το δικό του είχε μαλώσει με την τιμιότητα... Το θέμα της αξιοπιστίας θα πρέπει να εξετάζεται με την επαναλειψιμότητα δεδομένων βλαβών. Εκει και τα Γερμανικά έχουν βγάλει κάτι απίστευτες βλάβες - γκάφες που για κάποιον που θέλει να κρατήσει την επαφή με την πραγματικότητα απλά, 'βγάζουν μάτι'.Εννοείται πως και στον αυτοκινητιστικό κλάδο ουδείς άσφαλτος που είχα πεί γνωστή λαϊκή αοιδός κάποτε .Ο κάθε κατασκευαστής εννοείται πως κάποιες τσιπιές τις έχει κάνει η θα τις κάνει.Πλέον δεν τους συμφέρει να κατασκευάζουν αυτοκίνητα υψηλής αντοχής και μακροχρόνιας αξιοπιστίας διότι πολύ απλά χάνουν χρήματα και πωλήσεις οπότε με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα αναγκαστεί ο κάθε καταναλωτής να περνά στις εκθέσεις αυτοκινήτων για να αποκτήσει κάτι καινούριο.Μπορεί να θές να αγοράσεις κάτι καινούριο για μακροχρόνια συμβίωση αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για απροβλημάτιστη χρήση.Καλώς η κακώς παλιά αν ένα αμάξι ήταν ζημιογόνο το έδιωχνες απο την κατοχή σου και έπαιρνες καινούριο ενώ τώρα τα οικονομικά δυσκολεύουν αυτού του είδους την αγοραπωλησία.Όσο για την περίπτωση του Citroen που αναφέρεις επειδή εγώ το ανέφερα το σιχτίρισμα στη φίρμα έγινε ως ενός είδους τιμωρία για την προβληματική εξαιτίας του συνεργείου συντήρηση.Σιγά που η Citroen θα χρεοκοπήσει απο τον ένα λιγότερο πελάτη αλλά ο πελάτης(ο πατέρας μου στην προκειμένη περίπτωση) θεωρεί οτι κάνει το σωστό με το να μην ξαναεμπιστευτεί την φίρμα.Κουλό σκεπτικό μεν αλλά πολλοί το υιοθετούν θαρρώ.Όσο για την αξιοπιστία εννοείται πως ο οδηγός έχει εξολοκλήρου η έστω μεγάλο ποσοστό ευθύνης στο να κάνει ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο αναξιόπιστο και αντίστροφα με τη χρήση που θα του κάνει.Το θέμα όμως είναι οτι η αγορά αυτοκινήτου βασίζεται καλώς η κακώς σε αντιλήψεις και φήμες που καθιστούν μια φίρμα αξιόπιστη η αναξιόπιστη.Φυσικά δεν μας αφορά η αξιοπιστία της φίρμας αλλά ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ καθώς αξιόπιστες μάρκες έχουν βγάλει κάποιο αναξιόπιστο μοντέλο η εξάρτημα και το αντίστροφο.Η αγορά αυτοκινήτου είναι καθαρά θέμα τύχης πλέον και δεν πρέπει να βασιζόμαστε και πολύ σε φήμες.Αγοράζουμε οτι γουστάρουμε και εμείς θα κρίνουμε την επιλογή μας και οχι οι γνώμες της πιάτσας.
-
Ο χρήστης tsimisde έγραψε:
Εννοείται πως και στον αυτοκινητιστικό κλάδο ουδείς άσφαλτος που είχα πεί γνωστή λαϊκή αοιδός κάποτεΠου όμως είχε δίκιο τελικά
http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=άσφαλτος&dq= -
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Εννοείται πως και στον αυτοκινητιστικό κλάδο ουδείς άσφαλτος που είχα πεί γνωστή λαϊκή αοιδός κάποτε
Που όμως είχε δίκιο τελικά
http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=άσφαλτος&dq=Επίκληση στην αυθεντία έκανα
-
Και αν πέτυχε και μια κουβέντα μια φορά, τι να κάνουμε τώρα; Μήπως να της δώσουμε και βραβείο λογοτεχνίας;
-
Το πιο αναξιοπιστο αυτοκινητο που εχει περασει απο την οικογενεια ειναι ενα citroen zx sw. Να πω οτι ο πατερας μου κ εγω ειμαστε κ οι δυο οδηγοι που προσεχουν τα αμαξια μεχρι αηδίας κ ολα εχουν βγαλει εκατονταδες χλμ χωρις σοβαρες βλαβες. Π.χ. παραδειγμα ειναι mitsubishi κλουβα με πανω απο 300000 χλμ που πουλησε ο πατερας μου μετα απο 20 χρονια σε κυνηγό κ δούλευε πένα. Το zx ουσιαστικά δεν ειχε καλό κιβωτιο ταχυτήτων αφου απο την αρχή η 3η κ η οπισθεν έμπαιναν με ζόρι εκνευριζοντας κ τον πατερα κ εμενα οταν το έπαιρνα. Αλλο τιποτα δεν εβγαλε σε μια δεκαετια κ πουληθηκε για να παρει ο πατερας το passat. Παντως ολοι γνωστοι κ φιλοι μου με citroen- saxo κυρίως- αντιμετωπισαν πολλές βλαβες με τα ηλεκτρικά
-
Δλδ ειχες ενα αυτοκινητο που δεν εβγαλε απολυτως τιποτα αλλα ηταν αναξιοπιστο..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δλδ ειχες ενα αυτοκινητο που δεν εβγαλε απολυτως τιποτα αλλα ηταν αναξιοπιστο..Σίγουρα ο φίλος θα αντιμετώπισε αρκετά προλήματα με το αυτοκίνητο που το καθιστούν αναξιόπιστο απλώς δεν τα ανέφερε .Τώρα αν η αξιοπιστία εξαρτάται και απο την ευκολία η τη δυσκολία που μπαίνουν οι ταχύτητες δε ξέρω .
-
Σίγουρα ο φίλος θα αντιμετώπισε αρκετά προλήματα με το αυτοκίνητο που το καθιστούν αναξιόπιστο απλώς δεν τα ανέφερε .Τώρα αν η αξιοπιστία εξαρτάται και απο την ευκολία η τη δυσκολία που μπαίνουν οι ταχύτητες δε ξέρω .
Διαβασες τι έγραψε και κατέληξες σε τέτοιο συμπέρασμα;
-
Σίγουρα ο φίλος θα αντιμετώπισε αρκετά προλήματα με το αυτοκίνητο που το καθιστούν αναξιόπιστο απλώς δεν τα ανέφερε .Τώρα αν η αξιοπιστία εξαρτάται και απο την ευκολία η τη δυσκολία που μπαίνουν οι ταχύτητες δε ξέρω .
Α εισαι και σιγουρος!
Εχει γραψει 'ουσιαστικα' το θεμα ηταν το κακο στο κουμπωμα κιβωτιο και οτι δεν εβγαλε ΜΙΑ βλαβη..Παντως τo zx ειναι ισως το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο που περασε απο την οικογενεια μου απο το 1975.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Α εισαι και σιγουρος!
Εχει γραψει 'ουσιαστικα' το θεμα ηταν το κακο στο κουμπωμα κιβωτιο και οτι δεν εβγαλε ΜΙΑ βλαβη..Παντως τo zx ειναι ισως το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο που περασε απο την οικογενεια μου απο το 1975.
Διαβασες τι έγραψε και κατέληξες σε τέτοιο συμπέρασμα;
Για να λέει οτι το αμάξι είναι αναξιόπιστο σημαίνει οτι έχει βγάλει προβλήματα απλώς ο φίλος δεν μας ανέφερε κάποιο.Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την ταμπέλα του αναξιόπιστου.Απλώς επειδή η έννοια του αναξιόπιστου και του αξιόπιστου (στο θέμα 'Αυτοκίνητο' τουλάχιστον)είναι πολυσήμαντη απο άνθρωπο σε άνθρωπο είπα μήπως το θέμα του σασμάν αποτελεί σημάδι αναξιοπιστίας για τον συμφορουμίτη .
-
Απλώς επειδή η έννοια του αναξιόπιστου και του αξιόπιστου (στο θέμα 'Αυτοκίνητο' τουλάχιστον)είναι πολυσήμαντη απο άνθρωπο σε άνθρωποΑυτο ειναι και το συμπερασμα ολων βασικα...
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Τελος. Απο εδω και περα μονο honda suzuki.
Και Μazda. Kι εγω μονο γιαπωνεζικα γιατι αντεχουν κι εχουν τα πιο προσιτα drivers cars σε μτχ παντα. Βεβαια δεν μπορω παρα να πιω νερο και στο ονομα Mercedes. H slk μου ηταν σκυλι παρα τα χρονακια της
-
Για να λέει οτι το αμάξι είναι αναξιόπιστο σημαίνει οτι έχει βγάλει προβλήματα απλώς ο φίλος δεν μας ανέφερε κάποιο.Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την ταμπέλα του αναξιόπιστου.Απλώς επειδή η έννοια του αναξιόπιστου και του αξιόπιστου (στο θέμα 'Αυτοκίνητο' τουλάχιστον)είναι πολυσήμαντη απο άνθρωπο σε άνθρωπο είπα μήπως το θέμα του σασμάν αποτελεί σημάδι αναξιοπιστίας για τον συμφορουμίτη .Βασιζόμαστε σε αυτά που γράφει,και για βλάβες δεν γράφει .
Το zx ουσιαστικά δεν ειχε καλό κιβωτιο ταχυτήτων αφου απο την αρχή η 3η κ η οπισθεν έμπαιναν με ζόρι εκνευριζοντας κ τον πατερα κ εμενα οταν το έπαιρνα. Αλλο τιποτα δεν εβγαλε σε μια δεκαετια κ πουληθηκε για να παρει ο πατερας το passat.
Αν σε αυτό εσύ βλέπεις βλάβες τότε έχεις το κληρονομικό χάρισμα.
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ