-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Lada Samara 1.3:Απλα ο μηνας εχει 30 μερες και σιγουρα μια μερα στο συνεργειο σχεδον καθε μηνα! Αληθεια...Βεβαια η χρηση ηταν υπερ το δεον σκληρη (μεχρι και Trackday). Θα γραψω τι την γλιτωσε και οχι τι αλλαχθηκε: Μοτερ-κιβωτιο-μεταδοση._ Ο,τι αλλο μπορειτε να φανταστειτε αλλαχθηκε μεσα στα 4,5 χρονια στην κατοχη μου. Αγορασμενο απο μητερα φιλου μου με πραγματικα 38000km. Παραδοξως θα ξαναγοραζα lada αν χρειαζοταν αλλα ευτυχως δεν...
-
Punto Gt...απειρα προβληματα και καθε λιγο και λιγακι στο συνεργειο. Ακολουθει το Peugeot 106 rallye 1.3 αλλα μετα το συμμαζεμα περιεργως δε με ξαναταλαιπωρησε
Και τα 2 αυτα μοντελα ουτε θελω πλεον να τ ακουω, τρυπιοι κουμπαραδες -
Peugeot 307: Με σύστημα 'Stop and never Start' πρωτοποριακό για την εποχή του όπως και πολλά ηλεκτρολογικά..
Fiat Punto mk2b 1.4 Sporting: Τα Χριστούγεννα το έβαζα στο σαλόνι καθώς με υπερκάλυπταν τα λαμπιόνια στο καντράν του για τον φωτισμό του σπιτιού.
Fiat Stilo 1.9 JTD: Θα φάω ban για spam άμα αρχίσω, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο μάστορας στο συνεργείο το έχει κάνει περισσότερα χιλιόμετρα από μένα.
-
Ο χρήστης LexQ έγραψε:*
Peugeot 307: Με σύστημα 'Stop and never Start' πρωτοποριακό για την εποχή του όπως και πολλά ηλεκτρολογικά..Fiat Punto mk2b 1.4 Sporting: Τα Χριστούγεννα το έβαζα στο σαλόνι καθώς με υπερκάλυπταν τα λαμπιόνια στο καντράν του για τον φωτισμό του σπιτιού.
Fiat Stilo 1.9 JTD: Θα φάω ban για spam άμα αρχίσω, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο μάστορας στο συνεργείο το έχει κάνει περισσότερα χιλιόμετρα από μένα.
-
το 1992 η 93 αγορασαμε καινουργιο seat ibiza 1.2 ( system porsche εγραφε το καπακι στον κινητηρα ) με τα 75 αλογα , το θελαμε κυριως για ταξιδια στο χωριο κ το ιδιο περιπου διαστημα αγορασαμε μεταχειρισμενο με 20.000 χλμ ενα zastava yugo 45 (900 cc με 45 αλογα ) καλα συντηρημενο απο εναν γειτονα , για να μαθουμε εγω κ ο αδελφος μου να οδηγουμε κ για μικροδιαδρομες μεσα στην αθηνα . ο πατερας μου ηπιος ηρεμος οδηγος χωρις την παραμικρη καταπονηση των αυτοκινητων ,για 2 χρονια το ibiza ηταν αστερι μετα τα 20.000 xλμ, αρχισαν τα προβληματα , για να μην κουραζω μονο τον κινητηρα το τιμονι κ τα καθισματα ΔΕΝ αλλαξαμε ,ολα τ αλλα κ ειδικα ηλεκτρικα τα ειχαμε αλλαξει 2-3 φορες τουλαχιστον . στις 10 φορες που πηγαιναμε στο χωριο τις 8 σιγουρα θα γυρνουσε πισω αθηνα ο πατερας μου φορτωμενος πανω στην οδικη , οι υπολοιποι συνεχιζαμε για το χωριο η με ταξι η με το κτελ κ φθασαμε στο σημειο k πηγαιναμε με το yugo στο χωριο κ να ειχαμε το ibiza για μεσα στην αθηνα για να ειναι κοντα στα συνεργεια , το αστειο της υποθεσης ειναι οτι ΠΟΤΕ το yugo ΔΕΝ μας αφησε σε ταξιδι .ευτυχως καποιος επεσε πανω στο παρκαρισμενο ibiza το εβγαλε ολικη η ασφαλεια κ αγορασαμε ιαπωνικο (suzuki baleno )κ τερμα τα προβληματα κ απο τοτε ευχαριστηθηκαμε ταξιδια κ δεν εβγαλε το παραμικρο προβλημα .το yugo μας το εκλεψαν κ δεν βρεθηκε ποτε , κριμα γιατι το ειχαμε αγαπησει , απο τοτε ΜΟΝΟ γιαπωνεζικα car
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Lada Samara 1.3:
[spoiler=:1i3i8nyx]Απλα ο μηνας εχει 30 μερες και σιγουρα μια μερα στο συνεργειο σχεδον καθε μηνα! Αληθεια...Βεβαια η χρηση ηταν υπερ το δεον σκληρη (μεχρι και Trackday). Θα γραψω τι την γλιτωσε και οχι τι αλλαχθηκε: Μοτερ-κιβωτιο-μεταδοση._ Ο,τι αλλο μπορειτε να φανταστειτε αλλαχθηκε μεσα στα 4,5 χρονια στην κατοχη μου. Αγορασμενο απο μητερα φιλου μου με πραγματικα 38000km. Παραδοξως θα ξαναγοραζα lada αν χρειαζοταν αλλα ευτυχως δεν...Ford SportKA:
Καινουργιο. Χρηση πραγματικα σκληρη -123.000km σε 4 χρονια-, φροντιδα αντιστοιχη ομως. Παμε με τυχαια σειρα:
1)Καταλυτης
2)Σενσορας λ
3)Τρομπα νερου
4)Τρομπα συμπλεκτη
5)Πολλαπλασιαστης
6)3 ρουλεμαν πισω τροχων (ΟΚ, φταιω...)
7)Δοχειο παραφλου
8 )Δισκος Συμπλεκτη
9)Φουσκωμα χρωματος πισω πορτας γυρω απο τη βαση του υαλοκαθαριστηρα α λα ιταλικο του '70.[/spoiler:1i3i8nyx]
10)Αναμμα λαμπας θερμοκρασιας -δεν εχει οργανο- σε οποιοδηποτε αποτομο πατημα του γκαζιου. Εσβησε οταν απενεργοποιησαμε το καλοριφερ στην καμπινα...
[spoiler=:1i3i8nyx]11)Ψυγειο καλοριφερ
12)'Τσιμπαγε' λαδιΠροσοχη: Ολα αυτα εως τα 80.000km!
Και ομως, Ford δε θα ξαναπαιρνα. Παλικαρι ναι μεν στις πολυ σοβαρες βλαβες σε σχεση με τη χρηση και τα χιλιομετρα που εκανε, 'ησυχαστηριο' παρολα τα 16αρια 'τσιχλες' λαστιχα αλλα οι βλαβουλες αυτες εσκαγαν η μια μετα την αλλη και μου εσπασαν τα νευρα. Πολλες καλες στιγμες οδηγικα (γιατι ειναι το απολυτο αυτοκινητο με διψηφια ιπποδυναμη) αλλα 'ποτε ξανα', γιατι δεν δικαιολογουνται τοσες βλαβες τοσο γρηγορα. Η πλακα ειναι πως πολλα ford της ιδιας εποχης (αρκετα παραδειγματα απο φιλους/γνωστους) εβγαλαν παρομοιες βλαβες στα ιδια km παρολο που δεν τα πιεζαν και τοσο...
[/spoiler:1i3i8nyx]
Πρέπει να ήταν πολύ αλάνια τα μαστόρια για να πάει το μυαλό τους στο καλοριφέρ
-
Ο χρήστης LexQ έγραψε:*
Peugeot 307: Με σύστημα 'Stop and never Start' πρωτοποριακό για την εποχή του όπως και πολλά ηλεκτρολογικά..Fiat Punto mk2b 1.4 Sporting: Τα Χριστούγεννα το έβαζα στο σαλόνι καθώς με υπερκάλυπταν τα λαμπιόνια στο καντράν του για τον φωτισμό του σπιτιού.
Και στο δικό μου fiat κοντά είναι ο μάστορας στα χιλιόμετρα που του έχει κάνει σε σχέση με εμένα
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
το 1992 η 93 αγορασαμε καινουργιο seat ibiza 1.2 ( system porsche εγραφε το καπακι στον κινητηρα ) με τα 75 αλογα , το θελαμε κυριως για ταξιδια στο χωριο κ το ιδιο περιπου διαστημα αγορασαμε μεταχειρισμενο με 20.000 χλμ ενα zastava yugo 45 (900 cc με 45 αλογα ) καλα συντηρημενο απο εναν γειτονα , για να μαθουμε εγω κ ο αδελφος μου να οδηγουμε κ για μικροδιαδρομες μεσα στην αθηνα . ο πατερας μου ηπιος ηρεμος οδηγος χωρις την παραμικρη καταπονηση των αυτοκινητων ,για 2 χρονια το ibiza ηταν αστερι μετα τα 20.000 xλμ, αρχισαν τα προβληματα , για να μην κουραζω μονο τον κινητηρα το τιμονι κ τα καθισματα ΔΕΝ αλλαξαμε ,ολα τ αλλα κ ειδικα ηλεκτρικα τα ειχαμε αλλαξει 2-3 φορες τουλαχιστον .** στις 10 φορες που πηγαιναμε στο χωριο τις 8 σιγουρα θα γυρνουσε πισω αθηνα ο πατερας μου φορτωμενος πανω στην οδικη** , οι υπολοιποι συνεχιζαμε για το χωριο η με ταξι η με το κτελ κ φθασαμε στο σημειο k πηγαιναμε με το yugo στο χωριο κ να ειχαμε το ibiza για μεσα στην αθηνα για να ειναι κοντα στα συνεργεια ,το αστειο της υποθεσης ειναι οτι ΠΟΤΕ το yugo ΔΕΝ μας αφησε σε ταξιδι .ευτυχως καποιος επεσε πανω στο παρκαρισμενο ibiza το εβγαλε ολικη η ασφαλεια κ αγορασαμε ιαπωνικο (suzuki baleno )κ τερμα τα προβληματα κ απο τοτε ευχαριστηθηκαμε ταξιδια κ δεν εβγαλε το παραμικρο προβλημα .το yugo μας το εκλεψαν κ δεν βρεθηκε ποτε , κριμα γιατι το ειχαμε αγαπησει , απο τοτε ΜΟΝΟ γιαπωνεζικα carΑυτά ήταν τα καλά του system porche. Δεν έκαιγε πολύ στα ταξίδια
-
Απο όσα πέρασαν απο τα χέρια μου ως τώρα με σειρά απόκτησης :
Yougo παραδόξως κανένα πρόβλημα ποτέ.
Reno 19 energy 1.4 κανένα πρόβλημα ποτέ
Reno5 (μεταχειρισμένο)μια βλάβη στη μίζα φυσιολογική φθορά
Daihatsu grand move 1.5 μέχρι και σήμερα το έχει ο πατέρας μου τίποτα.
Suzuki alto 550 (μεταχειρισμένο) ένα θεματάκι με τα μπροστινά φρένα αλλα το έλυσα με αλλαγή τα ταμπούρα.
HYUNDAI ATOS 1.0 κανένα πρόβλημα ποτέ
Opel corsa B 1.0 (μεταχειρισμένο) H μάρκα που δεν πρόκειται να ξαναπάρω αυτοκίνητο.Απο την αρχή που το πήρα με έχει τρελάνει στις βλάβες με αισθητήρες.(έχω μόνιμα στο πορτ μπαγκάζ εφεδρικούς και αλλαγή επιτόπου αμαν πιά).
Daihatsu Copen έως τώρα κανένα πρόβλημα.
Mercedes A Class w168 cdi έως σήμερα αδικαιολόγητη βλάβη σασμάν τίποτα άλλο ως τώρα. -
peugeot 405. Ιμαντα χρονισμου (βαλβιβες και τα συναφη off)
Και αλλες δυο φορες μια απο εγκεφαλο και μια ακομη που δεν θυμαμαι τι ηταν. -
Τον ιμάντα τον είχες αλλάξει ποτε;
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
το πιο 'αναξιοπιστο' δεν το λες (γιατι δεν ειναι αναξιόπιστο), αλλά σιγουρα αυτο που ειναι πιο προβληματικό ειναι το Corsa B 1.2 16v που εχω. γενικά καμια σχέση με την αισθηση 'δε σπάω δε χαλαω' που οφειλει να εχει ενα αυτοκινητακι σαν αυτο για την χρηση που φτιάχτηκε. Ιδιως αν αναλογιστω το ποσο λιγοστη & προσεγμένη χρηση κανει, αφου σπάνια το πιανω στα χέρια μου και ακομα πιο σπάνια ζορίζεται γενικά και ειναι το 4ο αυτοκινητο συνηθως.
Δεν θα ξαναεπαιρνα ιδιο ξανα, αλλά θα ξαναεπαιρνα το Corsa B 1.2 8v που ειχα πριν απο αυτο, το οποιο σε καθε τομεα πλην επιδοσεων ηταν καλυτερο και οπως επρεπε να ειναι σε θέματα ποιοτητας & αξιοπιστίας. -
Citroen C2 VTS του 2008. Έχει κάνει 65.000 χλμ.
Ως τώρα τα εξής:- Αμορτισέρ στις 5.000 χλμ ήταν άχρηστα, κινέζικα γαρ. Αλλάχτηκαν με Bilstein.
- Ηλεκτρικός μηχανισμός κρεμαγέρας στις 40.000 χλμ., τον οποίο η Σιτροέν δεν επισκευάζει αλλά πουλάει ολόκληρη πανάκριβη κρεμαγέρα.
- Ξεβιδώθηκε η πολλαπλή εισαγωγής στα 20.000 χλμ. Ο μηχανικός μού είπε ότι συμβαίνει σχεδόν σε όλα και απλώς μου έβαλε παξιμάδια ασφαλείας τα οποία, φυσικά, δεν έχουν ξεβιδωθεί ξανά. Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά το αυτοκίνητο δεν κινείται αν ξεβιδωθεί η πολλαπλή εισαγωγής.
- Πλατώ στα 25.000 χλμ. επειδή σε ένα STOP ξεκίνησα με 2η ταχύτητα.
- Κολάρο ψυγείου στα 60.000 χλμ. Έχασε τα νερά και ευτυχώς που άκουσα το βεντιλατέρ, υποψιάστηκα ότι κάτι συμβαίνει και σταμάτησα, γιατί το αυτοκίνητο δεν έχει ένδειξη θερμοκρασίας.
Το εντελώς αντίθετο από το Starlet EP82 το οποίο στην κυριολεξία αρνείται να σε αφήσει ό,τι βλακεία κι αν του κάνεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τον ιμάντα τον είχες αλλάξει ποτε;Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
Στα 30.000χλμ?????
-
To manual στα πόσα λέει??
-
Εχουν περασει απο τοτε 20 χρονια λες να θυμαμαι?
-
Άμα δεν έγινε η προβλεπόμενη αλλαγή δεν φταίει ο ιμάντας που κόπηκε...
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Citroen C2 VTS του 2008. Έχει κάνει 65.000 χλμ.Ξερω ανθρωπο που με το ιδιο ακριβως αυτοκινητο εκανε 400.000 χλμ απροβληματιστα!!
-
Μη τα δει ο Tzakos αυτα που πινει νερο στο ονομα του.. οπως και ο qsis που σιχτιριζει την ωρα και τη στιγμη..
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Citroen C2 VTS του 2008. Έχει κάνει 65.000 χλμ.
Ξερω ανθρωπο που με το ιδιο ακριβως αυτοκινητο εκανε 400.000 χλμ απροβληματιστα!!
δεν κοβεις καμια εκατονταδα χλμ;;;;;
ταριφας να ητανε.......
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ