-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο.Φυσικά και ταυτίζονται. Παρακολούθησες τις μεσονύχτιες εξελίξεις; Τελεσίγραφο από Μέρκελ/Σαρκοζί: ή παίρνετε την σύμβαση όπως είναι ή ουστ.
-
δραχμή.-
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Mιας και ειμαστε μια μη παραγωγικη χωραΌχι τόσο μη παραγωγική όσο μη ανταγωνιστική θα έλεγα. Και ένας μεγάλος λόγος κατά την γνώμη μου είναι και η υπαγωγή μας στην ευρωζώνη (και η χρήση του ευρώ βέβαια) και τους κανόνες της.
Δεν λέω πως παράγουμε σαν κινέζοι αλλά σίγουρα και ο τόπος και οι ανθρώποι έχουν δυνατότητες.
Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να πάμε στις κάλπες βασιζόμενοι σ αυτό. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Mιας και ειμαστε μια μη παραγωγικη χωρα αναγκαστικα μενουμε στο ευρω, το οποιο αναθεμα με μεχρι ποτε θα μας κρατησει ζωντανους οποτε η απαντηση ειναι ναι.@Atel
Ακριβως!!!Πεταει το μπαλακι στο λαο γιατι ξερει οτι σε αυτο το σημειο η μονη απαντηση ειναι ναι οποτε μετα θα κανει οτι γουσταρει με την δικαιολογια πως εμεις το ζητησαμε.Κλασσικη χουντικη πολιτικη, η ναι θα ψηφισετε η .....ναι.Με το ΟΧΙ δεν μας δίνουν άλλα δανεικά (ούτε 6η δόση) και δεν πληρώνονται μισθοί, συντάξεις κλπ.
Στην αγορά δεν θα υπάρχει τίποτε, ούτε τρόφιμα και άμα είσαι τυχερός θα πάρεις κανένα δέμα ανθρωπιστικής βοήθειας να φας.
Προφανώς και θα πούνε όλοι ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.Με το ΝΑΙ όμως ο ΓΑΠ παίρνει άφεση αμαρτιών για την εγκληματική διετία που κυβερνά και προνόμια δικτάτορα για το μέλλον.
-
Να δούμε και καμιά εναλλακτική πρόταση
http://el.wikipedia.org/wiki/ΜναΕίπαμε , εκβιασμός και καλά , αλλά εδω παραέγινε το κακό
-
Ο χρήστης johnnypatras έγραψε:
Δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο.
Φυσικά και ταυτίζονται. Παρακολούθησες τις μεσονύχτιες εξελίξεις; Τελεσίγραφο από Μέρκελ/Σαρκοζί: ή παίρνετε την σύμβαση όπως είναι ή ουστ.
Ναι.
Θεωρώ ότι δεν ταυτίζονται το ΝΑΙ στο ευρώ κλπ με τον τρόπο διακυβέρνησης.
Μπορεί πχ να πούνε 'Κόψτε το λαιμό σας, κόψτε κρατικές δαπάνες' κι αυτοί να κόψουν 40% μισθούς/συντάξεις και να κάνουν ταξίδια με τα λίαρ-τζετ για να παραστούν στη σοσιαλιστική διεθνή.
Να κλείσουν σχολεία και παιδικούς σταθμούς, για να μην κλείσουν την εταιρεία σπερματέγχυσης ελαφιών.
Να καταργήσουν δημόσιες υπηρεσίες για να δώσουν τη δουλειά τους με ίδιο ή μεγαλύτερο κόστος σε τράπεζες και συμβούλους. -
Το είπαμε από την πρώτη στιγμή που ο Τζέφρυ μίλησε για δημοψήφισμα ό,τι τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ.
Οπότε ψηφίστε άφοβα, ευρώ, δραχμές, γρόσια, τάλαντα ό,τι γουστάρετε.Το θέμα είναι πως οι υπουργοί που χτες στο υπουργικό συμβουλίο χειροκροτούσαν σήμερα σκίζουν τα ιμάτια τους και δεν μιλάω για αυτούς που από την αρχή ήταν κατά...
Συνεπέσταστοι... -
Για το τώρα μιλάμε Μάνο (αν μου επιτρέπεις) . Όχι για το μέχρι τώρα. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά αυτό που γράφεις.
Αν δεν το κατάλαβα και μιλάς για το από εδώ και πέρα, με νέα διακυβέρνηση, σίγουρα ο τρόπος άσκησης πολιτικής δεν θα είναι πανομοιότυπος.
Εντούτοις, απαιτεί την συγκεκριμένη σύμβαση με τους συγκεκριμένους όρους. Σταράτα και ξάστερα. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
-
Μάλλον μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.
Προσωπικά επικεντρώνω στο ότι ακόμα και τα πιο λογικά πράγματα που ζητά η Ε.Ε. γίνονται με παράλογο και αντικοινωνικό τρόπο.
-
Να στο πω αλλιώς: πες πως βγαίνει αυτοδύναμη Ν.Δ. σε εκλογές.
Συμφωνώ μαζί σου πως θα ασκήσει την πολιτική με τον δικό της τρόπο.ΠΑΝΤΑ όμως μέσα στο πλαίσιο των περιορισμών της σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου. Εδώ εστιάζω.
Και για να είμαστε και ειλικρινείς και να ξεφεύγουμε από ευσεβείς πόθους και ρομαντισμούς, δύσκολο να υλοποιηθεί τέτοιο πρόγραμμα με απόλυτη κοινωνική δικαιοσύνη. Εκ των πραγμάτων.Ελπίζω να έγινα πιο σαφής.
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μισό. Ετοιμάζει ο ΓΑΠ λογαριασμό για το 4τforum. Μόλις τελειώσει με το τουϊτερ και τα λοιπά μπλιμπλίκια του.Το δημοψήφισμα είναι τρελή παγίδα και απίστευτα εκβιαστικό. Κατά πάσα πιθανότητα βέβαια δεν θα γίνει.
Όχι ρε γαμώτο το twitter του Τζέφρυ... που θα γελάμε τώρα;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με το ΟΧΙ δεν μας δίνουν άλλα δανεικά (ούτε 6η δόση) και δεν πληρώνονται μισθοί, συντάξεις κλπ.
Στην αγορά δεν θα υπάρχει τίποτε, ούτε τρόφιμα και άμα είσαι τυχερός θα πάρεις κανένα δέμα ανθρωπιστικής βοήθειας να φας.Επισης
- Θα στερεψουν τα ποταμια Εβρος, Αξιος, , Αχελωος, Αλιακμονας, και Πηνειος
- Βατραχια , κατσαριδες και σμηνη απο αλογομυγες και κουνουπια-τιγρεις θα κατακλυσουν ολη την επικρατεια και θα εισβαλουν στα σπιτια μας
- Βαρια επιδημια θα πληξει ολα τα ζωα και θα ψοφανε
- Ολοι οι ελληνες (και οι ελληνιδες) θα βγαλουν εξανθηματα και μεγαλα σπυρια
- Βαθυ σκοτος θα καλυψει για μια βδομαδα ολη τη χωρα
- ακριδες θα καταφαγουν ολη τη βλαστηση και ολους τους καρπους
Δεν ειμαι φαν της εξοδου απο το ευρω * αλλα εσυ (και ο christos.dimou και καποιοι αλλοι που δε θυμαμαι ) το εχετε ξεσκισει.
- για την ακριβεια ειμαι επιφυλακτικος στα σεναρια επιστροφης στη δραχμη , κυριως , γιατι ολα συνοδευονται απο μια σειρα μετρων (ωστε να ειναι επωφελης για τη πλειοψηφια η εξοδος απο το ευρω) τα οποια μονο μια ριζοσπαστικη-αριστερη κυβερνηση θα μπορουσε να παρει και αυτο ερχεται σε αντιθεση με την υπαρχουσα κοινωνικη και πολιτικη πραγματικοτητα (κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ).
Φυσικα , παντα υπαρχει η δυνατοτητα να συμβει μια ρηξη στο πολιτικο/κοινωνικο σκηνικο που θα αλλαξει τα πραγματα . Απλως δε βλεπω , προς το παρον, μια τετοια διαδικασια ουτε στην Ελλαδα ουτε σε καποια αλλη χωρα του αναπτυγμενου κοσμου και για αυτο εκφραζω αποψη βασει αυτων που βλεπω γυρω μου.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Με το ΟΧΙ δεν μας δίνουν άλλα δανεικά (ούτε 6η δόση) και δεν πληρώνονται μισθοί, συντάξεις κλπ.
Στην αγορά δεν θα υπάρχει τίποτε, ούτε τρόφιμα και άμα είσαι τυχερός θα πάρεις κανένα δέμα ανθρωπιστικής βοήθειας να φας.Επισης
- Θα στερεψουν τα ποταμια Εβρος, Αξιος, , Αχελωος, Αλιακμονας, και Πηνειος
- Βατραχια , κατσαριδες και σμηνη απο αλογομυγες και κουνουπια-τιγρεις θα κατακλυσουν ολη την επικρατεια και θα εισβαλουν στα σπιτια μας
- Βαρια επιδημια θα πληξει ολα τα ζωα και θα ψοφανε
- Ολοι οι ελληνες θα βγαλουν εξανθηματα και μεγαλα σπυρια
- Βαθυ σκοτος θα καλυψει για μια βδομαδα ολη τη χωρα
Δεν ειμαι φαν της εξοδου απο το ευρω * αλλα εσυ (και ο christos.dimou και καποιοι αλλοι που δε θυμαμαι ) το εχετε ξεσκισει.
- για την ακριβεια ειμαι επιφυλακτικος στα σεναρια επιστροφης στη δραχμη , κυριως , γιατι ολα συνοδευονται απο μια σειρα μετρων (ωστε να ειναι επωφελης για τη πλειοψηφια η εξοδος απο το ευρω) τα οποια μονο μια ριζοσπαστικη-αριστερη κυβερνηση θα μπορουσε να παρει και αυτο ερχεται σε αντιθεση με την υπαρχουσα κοινωνικη και πολιτικη πραγματικοτητα (κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ).
Φυσικα , παντα υπαρχει η δυνατοτητα να συμβει μια ρηξη στο πολιτικο/κοινωνικο σκηνικο που θα αλλαξει τα πραγματα . Απλως δε βλεπω , προς το παρον, μια τετοια διαδικασια ουτε στην Ελλαδα ουτε σε καποια αλλη χωρα του αναπτυγμενου κοσμου και για αυτο εκφραζω αποψη βασει αυτων που βλεπω γυρω μου.
Επιμένεις να χρησιμοποιείς κακές λέξεις.
-
Δυστυχώς αργήσαμε να το καταλάβουμε και πλέον το δίλλημα που τίθεται είναι τελείως εκβιαστικό. Και εξηγώ όσο πιο σύντομα μπορώ:
όταν μπήκαμε στην τότε Ευρωπαική κοινότητα, όλοι πανηγυρίζανε. Βλέπανε ένα λαχταριστό κομμάτι τυρί. Σου λέει Ευρώπη, τέρμα οι δασμοί, θα φέρνω έγχρωμη τηλεόραση από Γερμανία χωρίς φόρους. Ζάχαρη...
Αυτοί που είχανε δει και τη φάκα ήτανε πάρα πολύ λίγοι και δεν εισακούστηκαν.
Πέρασαν πολλά χρόνια, θυμάστε τότε που θάβαμε τα ροδάκινα και παίρναμε φράγκα και τότε οι περισσότεροι έιδαν το τυράκι. Τη φάκα δεν την είδανε.
Πέρασαν κι άλλα χρόνια μπήκαμε στο ευρώ. Με τα πλαστά στοιχεία θυμάστε. Τους δουλέψαμε τους Ευρωπαίους λες και αυτοί ήτανε μαλάκες και δεν καταλάβαιναν. Πανηγύρια και τότε. Κι άλλο τυράκι, πάλι τη φάκα την είδανε λίγοι, φωνάζανε, ήτανε γραφικοί.
Πέρασαν κι άλλα χρόνια, οι Ευρωπαίοι οι μαλάκες πλήρωνανε τους αγρότες να κάθονται και να παίρνουνε καγιέν. Κι άλλο τυρί, τη φάκα κανείς ή μάλλον πολύ λίγοι πουλημένοι, κομπλεξικοί παλιοκομμούνια.
Πριν κάνα δυο χρόνια ΄μας είπαν ελλάδα-ήλιος, ποιο σιτάρι, ποιό μπαμπάκι, ποιά πορτοκάλια. Κάφτε τα και βάντε κάτοπτρα. Θα κάθεστε και θα κονομάτε. Κι άλλο τυρί, οι ίδιοι λίγοι, μαλάκες μόνο είδανε τη φάκα.
Και έρχονται τώρα και σου λένε δραχμή ή ευρώ?
Τι να απαντήσω ρε απατεώνες αφού΄ έχω φάει το τυρί και είμαι μέσα στη φάκα?
Τί θα τρώω ρε αλήτες που τα ροδάκινα τα έθαψα, οι κάμποι γίνανε κάτοπτρα και προπέλες, τα καπνά καήκανε και τα πρόβατα γίνανε ναβάρα?
Θα μου πεις ποιός φταίει αυτός που βάζει τη φάκα ή τα βουλιμικά ποντίκια? -
Ο χρήστης emil έγραψε:
Εγώ που θέλω παραμονή στο ευρώ αλλά αλλαγή πολιτικής τι να διαλέξω; Γιατί το ΝΑΙ μπορεί να δώσει λευκή επιταγή στον ΓΑΠ (εδώ, υποτίθεται, την έδωσαν οι δημοτικές...).Δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο. Κι αν προσπαθήσει να τα ταυτίσει ο ΓΑΠ, θα φάει περισσότερο ξύλο.
Θα παρακολουθώ το τόπιξ (ειδικά την ψηφοφορία) με ενδιαφέρον.
Καταλαβαίνεις Μάνο ότι φυσικά και θα ταυτιστούν αυτά τα δύο και @@ ξύλο θα φάει.
Όπως είμαι και σίγουρος ότι το ερώτημα ακριβώς όπως το θέτει ο emil θα είναι αυτό που θα απασχολείσει τον περισσότερο κόσμο.Η τουλάχιστον εκεί ποντάρει ο ΓΑΠ, δεχόμενοι το σενάριο ότι όντως θέλει να φτάσουμε σε δημοψήφισμα.
-
Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να βγει (αν γίνει το Δ/Ψ) και να πει 'ο λαός έδωσε τη συγκατάθεσή του στην πολιτική της κυβέρνησης'.
Πάντως πάμε για εκλογές ή συγκυβέρνηση.Α, επίσης πάμε σε κάτι τέτοιο, να σφίξουν οι πωποί:
viewtopic.php?p=2339064#p2339064
-
Απο οτι φαινεται το δημοψηφισμα δεν παιζει πια.
Σωθηκαμε απο την εφαρμογη αρχεγονων και βαρβαρικων εθιμων οπως να ρωτας τον λαο για οτιδηποτε -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εγώ που θέλω παραμονή στο ευρώ αλλά αλλαγή πολιτικής τι να διαλέξω; Γιατί το ΝΑΙ μπορεί να δώσει λευκή επιταγή στον ΓΑΠ (εδώ, υποτίθεται, την έδωσαν οι δημοτικές...).
Δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο. Κι αν προσπαθήσει να τα ταυτίσει ο ΓΑΠ, θα φάει περισσότερο ξύλο.
Θα παρακολουθώ το τόπιξ (ειδικά την ψηφοφορία) με ενδιαφέρον.
Καταλαβαίνεις Μάνο ότι φυσικά και θα ταυτιστούν αυτά τα δύο και @@ ξύλο θα φάει.
Όπως είμαι και σίγουρος ότι το ερώτημα ακριβώς όπως το θέτει ο emil θα είναι αυτό που θα απασχολείσει τον περισσότερο κόσμο.Η τουλάχιστον εκεί ποντάρει ο ΓΑΠ, δεχόμενοι το σενάριο ότι όντως θέλει να φτάσουμε σε δημοψήφισμα.
Ξέρω ότι το δημοψήφισμα είναι νεκρό (αλλά ο ΓΑΠ μπορεί και νεκρούς να αναστήσει) και ότι η συγκεκριμένη δήλωση έγινε 2 μέρες πριν (αιώνας έτσι όπως ξετυλίγονται οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες) αλλά:
Τελεσίγραφο Μέρκελ:«Αν θες δημοψήφισμα θα γίνει για το ευρώ»Και, φυσικά, ποντάρω ότι και τυχόν εκλογές το ίδιο δίλημμα θα έχουν για ΓΑΠ και συναδέλφους Ευρωπαίους εκβιαστές...
Δημοψηφισμα !