-
Σωστά όπως qashqai...εδώ βέβαια ας πούμε ότι έχει κάποια βαση αφού το διαχώρισαν με κριτήριο την 4κίνηση...
-
Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι για να αγοράσω αυτό το αμάξι.Το έχω οδηγήσει και είμαι ευχαριστημένος.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν κυκλοφορεί πλέον.
Και αυτό για την μεταπωλητικη του αξία που η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκοπό.να το πουλήσω εντός 5ετιας και το δεύτερο για τα ανταλλακτικά που ίσως να μην υπάρχουν.
Τι λέτε;
Το budget μου είναι 11.000 και θέλω αμάξι αυτής της κατηγορίας
Θέλω την βοήθεια όσων γνωρίζουν.
-
Το εχει συναδελφος μου με 70.000 χλμ. Κανένα πρόβλημα ως τώρα και πολύ καλό οδηγικά.
Αλλά οι προβληματισμοί σου έχουν λάθος κατεύθυνση . Ο βασικότερος μου προβληματισμός θα ήταν να βρω σωστό αμάξι και τέλεια συντηρημένο χωρίς πειραγμενα χλμ. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που σου λέω. Μη στηρίζεται στο τι γράφουν στις αγγελίες , στη θεωρία είναι όλα ωραία .
Η μεταπωλητικη αξία δεν ξέρεις κάνεις πως θα κυμανθεί μετά τα 5 χρονια. Η αγορά του αυτοκινήτου είναι στο στάδιο της αλλαγής. Όλοι ξέρουμε ότι θα προωθήσουν τα ηλεκτρικά, ίσως τα cng αν επεκταθεί το δίκτυο , και θα θάψουν τα ντίζελ τουλαχιστον στις μεγάλες πόλεις.
Όσο αφορά τα ανταλλακτικά , αν δεν το γνωρίζεις, βγαίνουν για αρκετά χρόνια μετά το τέλος παραγωγής. Και αν τελειώσουν τα γνήσια , βγάζουν τρίτοι κατασκευαστες. Πώς άλλωστε κυκλοφορούν τόσο παλιά αμάξια στο δρόμο?
-
Καλημέρα!
Ναι φυσικά ο στόχος είναι σωστό αμάξι μηχανικά με πραγματικά χιλιόμετρα απλά λέω μήπως corolla το auris θα υποβαθμιστεί πολύ άμεσα.
-
Ακόμη κυκλοφορούν αρκετά celica, carina και corolla των αρχών της δεκαετίας του '90. Οπότε άνετα θα βρίσκεις ανταλλακτικά για πολλά χρόνια. Και για να πούμε την αλήθεια, toyota είναι, μάλλον τα ανταλλακτικά δε θα τα πολυχρειαστείς.
-
Αγόρασα πριν 1,5 χρόνο το μοντέλλο του '14. Έχω κάνει μέχρι εδώ 27.000 χμ. Κανένα πρόβλημα κυριολεκτικά. Μόνο μπαταρία του άλλαξα. Το δικό μου ήτανε πρώην leasing. Παρότι πολλοί λένε μακριά, το αποφάσισα. Ρώτησα τότε στην αντιπροσωπεία της toyota να το πάω για έλεγχο και μου είπαν δεν χρειάζεται. Για να καταλάβεις, μου λένε, πως γίνεται με αυτά τα αυτοκίνητα, όταν συμπληρώσουν τα χμ για service τα φέρνουν εδώ και λέμε εμείς τι πρέπει να αλλαχτεί. Ποτέ, καμιά εταιρεία δεν μας είπε να μην κάνουμε ότι προτείναμε. Αφού το αυτοκίνητο έχει ιστορικό των service, πάρτο όπως είναι. Τους πίστεψα, δεν είχαν λόγο να μου πούνε ψέματα, δεν θα το έπαιρνα από αυτούς.
Τώρα για την μεταπωλητική αξία, δεν ξέρω, τι να σου πω. Με τα χρήματα που κερδίζεις από τα καύσιμα, συγκριτικά με βενζινοκίνητο ωφελημένος θα βγεις και να μειωθεί η αξία του. (Κατανάλωση 5,2 L/100χμ μετρημένη στην αντλία. Είναι ίσως το μόνο αυτοκίνητο που ο υπολογιστής του γράφει μεγαλύτερη κατανάλωση από την πραγματική).
Το θέμα είναι για πόσο ακόμη θα τα αφήσουν να κυκλοφορούν στις πόλεις.
-
5,2 /100 δεν τη λες μικρη. Εχω ακουσει πολυ πιο αισιοδοξα νουμερα,ισως για να χρυσωσουν το χαπι.
-
5,2 /100 δεν τη λες μικρη. Εχω ακουσει πολυ πιο αισιοδοξα νουμερα,ισως για να χρυσωσουν το χαπι.
5.2 λίτρα/100 σε πραγματικές συνθήκες είναι όντως ένα καλό νούμερο για ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του Auris.
-
W202 AMG wrote:
5.2 λίτρα/100 σε πραγματικές συνθήκες είναι όντως ένα καλό νούμερο για ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του Auris.
Συμφωνω.Γνωστος μου μιλουσε για 3.9-4,1/100 μιας και ειχαμε πιασει κουβεντα για πετρελαιο και υγραεριο.
-
Anestis_M wrote:
W202 AMG wrote:
Συμφωνω.Γνωστος μου μιλουσε για 3.9-4,1/100 μιας και ειχαμε πιασει κουβεντα για πετρελαιο και υγραεριο.
Παιδιά, δεν ξέρω πώς μετράει καθένας την κατανάλωση και πώς κινεί το αυτοκίνητο. Η γενική κατανάλωση, σε 27.000 χμ είναι 5,2. Τη θερινή σαιζόν, μόνο, έχει 5,00 Λίτρα/100 χμ. (έχω γραμμένα όλα τα λίτρα που έβαλα από τότε που το αγόρασα - πες το και διαστροφή) Οδηγώ όμως, όπως είπε ο συμφορουμίτης, σε πραγματικές συνθήκες, και σβέλτα. Κάτι ακόμα, πληροφοριακά, ο μάστορας που το πάω, μια ζωή στην toyota δουλεύει, μου λέει ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας για να έχει την υγεία του θέλει λίγο κυνήγημα. Τα λαμπάκια αλλαγής ταχυτήτων για οικονομία, λέει, πες πως δεν υπάρχουν.
-
Έχεις κανείς εμπειρία από το υβριδικό άουρις; Μιλάω κυρίως για κατανάλωση σε σχέση με το ντίζελ.
Έχει φαγωθεί για υβριδικό ο πατέρας μου, έχει βρει καποια του '17 με 14 - 15Κ.
Κινείται σε επαρχιακούς δρόμους με ταχύτητες 60 - 80χλμ/ωρα και κάνει περί τα 15 - 20 Κ χλμ τον χρόνο.
Νέο Toyota Auris