-
Καβαλίνε ο genuine φασίστας, αν τον πεις φασίστα θα καβλώσει.
Ο aposponta χρυσάυγουλος (που αποτελεί την ψηφοφορική βάση του Πακιστανολιάκου) ούτε που ξέρει τι είναι φασισμός, ούτε που καταλαβαίνει.
Ξέρει μόνο ότι:- Ξένοι κακοί μας παίρνουν τις δουλειές και τις γυναίκες και είναι βρώμικοι
- Συριζαίοι δεν μας παίρνουν τις γυναίκες αλλά είναι βρώμικοι
- Είμαι Έλληνας άρα γαμάω
- Ουγκ
4 απλά πραγματάκια.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.@greo
Αυτό το πόσταρες για να μας δείξεις ότι ο ριζοσπάστης επικρίνει το καθεστώς της Β. Κορέας;Ίσως σου ξέφυγε αυτό...
Εκστρατεία προπαγάνδας κατά του Κόμματος Εργατών Κορέας και της ηγεσίας της ΛΔ Κορέας ενέκριναν χτες οι νοτιοκορεατικές αρχές, επιτρέποντας σε δεκάδες «ακτιβιστές»
Όχι ακτιβιστές αλλά αντικομμουνιστικοί πράχτορες.
-
αυτο το ποστ κανονικα θα επρεπε να ειναι πριν του eddie, αλλα την ακουσε το internet την ωρα που το εγραφα.
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Αυτό δεν ονομάζεται καΐλα αλλά λύσσα, πέρασες από τη μη-δημοκρατικότητα στο εσωτερικό του ΚΚΕ στο ε, δεν είμαι και τελείως αντίθετος με τους βασανισμούς στο Γκουαντάναμο σε χρόνο dt.
Δεν ξέρω αν αναλογίζεσαι αυτά που εκστομίζεις ειλικρινά. Από τη μία έλεγες πως η Δεξιά δεν έχει σχέση με τη θρησκεία, τώρα υποβιβάζεις εγκλήματα απλά και μόνο για να ταιριάξεις την απουσία λογικής στα επιχειρήματά σου.
Σίγουρα πάει και πιο κάτω, είμαι σίγουρος.Ναι, θα μπορουσα να ειμαι εσυ ας πουμε! (ΟΚ, πλακα κανω, εσυ κανεις πλακα ή μιλας σοβαρα?)
Δεν υπαρχει λυσσα, εκτος απο αυτη που εχουν καποιοι εδω, να χαρακτηριζουν φασιστες ευκολα και αδιακριτως, ολους οσους δεν ταιριαζουν με τα πιστευω ή τολμουν να αμφισβητησουν την παπικότητα των απόψεων τους. Επιμένω στην καϊλα.
BTW, δεν τα εκστομιζω, τα γραφω, δεν τα ακους, τα διαβαζεις. Υπάρχει σημαντική διαφορά. Οπως και το 'σιγουρα' και 'σιγουρος' στην ιδια προταση, την τελευταία που εγραψες, ειναι πλεονασμος. Μια φορα αρκουσε να το 'εκστομισεις'.
Πού κολλάει το ότι θα μπορούσες να είσαι εγώ, μόνο εσύ το ξέρεις.
Πόσο μάλλον όταν δεν ξέρεις τί είμαι εγώ, που εσύ θα μπορούσες να είσαι.
Αλλά εδώ βαφτίζεις αριστερούς τους αναρχικούς και χαίρεσαι μόνος σου, εκεί θα κολλήσεις;Ξέρεις μερικές φορές στη γλώσσα μας χρησιμοποιούμε και την ποιητική αδεία για να τονίσουμε καταστάσεις, όπως την επικότητα των πραγμάτων που συλλαμβάνει ένας νους όταν έρχεται ενώπιον των σαθρών επιχειρημάτων του, δεν είναι τίποτα, προχώρα παρακάτω.
Ελα ρε ποιητη!
Ξερεις, δεν κυκλοφορουν ολοι με τις πεποιθησεις τους σε κοινη θεα για να τους ξεχωριζεις, γινονται και λάθη, ανθρωποι ειμαστε. Ο ιδιος ο nintza (υποθετω πως σε αυτον αναφερεσαι) δεν εδειξε να παρεξηγειται απο τη λαθος εκτιμηση μου παραπανω, why do YOU bother?BTW θα ηθελα το σχολιό σου για αυτο που εγραψε, 'ε, τι Ναζί, τι Σταλιν' γιατι με βρισκει συμφωνο. Προσοχή μονο γιατι ο greo καιροφυλακτει και μπορει να σε στειλει και εσενα για διάβασμα.
Θυμάμαι ένα ποστ του Eddie γύρω εκεί στις εκλογές που έλεγε 'σιγά μη θιγεί και κανείς φασίστας άμα τον πεις φασίστα, είναι σα να λες έναν κομμουνιστή κομμουνιστή'. Εγώ πάλι πίστευα από τότε ότι είναι όπως με τις πουτάνες. Άμα πεις μια γυναίκα πουτάνα χωρίς η ίδια να είναι, δεν τρέχει τίποτα, το παίρνει στην πλάκα. Αν όμως πεις καμιά πουτάνα 'πουτάνα', γίνεται της πουτάνας!
Εδώ βλέπω τρομερή πρεμούρα από τα φασισταριά μην τους πουν φασίστες, πολύ έξω έπεσες Eddie.
Toυλάχιστον δείχνουν να συνειδητοποιούν την ξεφτίλα που κουβαλάνε, αν μη τι άλλο.O Eddie εχει δικιο, δυστυχως. Αν αυτο που εγραψες (το bold) σου συμβαινει συχνα, συνιστώ προφυλαξεις, μη κολλησεις τιποτα...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
σου πε κανεις οτι στην εσσδ δεν ηταν φασιστες?δεν ειχε καμια διαφορα η εσσδ του σταλιν απο την γερμανια του χιτλερ.
απλα μερικους σας βολευει να λετε ολους τους 'αλλους'αριστερους-κουμμουνιστες-αναρχικους-φασιστες μπας και κρυφτει ο δικος σας φασισμος.Ανοιξε κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς.
δε ξερω αναγνωση,για βοηθα με να δουμε που ειμαι λαθος?
Για να δεις ότι φασισμός και κομμουνισμός είναι τόσο αντίθετες έννοιες που μόνο ντιπ αδιάβαστος τα μπερδεύει; Οτιδηποτε και να διαβάσεις (ακόμα και τσελεμεντέ) θα σε βοηθήσει
http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=6609834
Πάντως ο Ουν συνεχίζει την παράδοση της οικογενειοκρατίας, φαινόμενο αταίριαστο με την εργατική εξουσία.
μου πήρε 2' να το βρω.
@πιλάφι
Εσυ να πάρεις το λόγο όταν αρχίσουμε τα μονοσύλλαβα. Περίμενε προς το παρόν@Εντι
Ο Καστρο μιλάει για οργάνωση κράτους ΟΧΙ για την οργάνωση των ΚΚ. Εκει ισχύουν (βάσει θεωρίας) άλλα. Και 10.000 απαντησεις εκτός θέματος να κάνετε, δε μας κάνει μία εντός.ωπα
ειπα εγω οτι ο κομμουνισμος και ο φασισμος ειναι το ιδιο?
εγω ειπα οτι αυτο που ειχε η εσσδ και η γερμανια ηταν το ιδιο
αρα μαλλον η εσσδ δεν ειχε κομμουνισμο
τον ειχε δηλαδη στα χαρτια,οπως και οι αλλες χωρες που ειναι 'κομμουνιστικες' σημερα -
Μην ξεχνάμε ότι πριν τον Κομμουνισμό ('ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του') υπάρχει ένα πολύ βολικό πρότερο-πρώιμο στάδιο Σοσιαλισμού ('ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα ανάλογα με την προσφορά του'). Πχ. εδώ.
Οπότε δε μιλάμε για 'Κομμουνιστικές' αλλά για 'Σοσιαλιστικές' χώρες εξάλλου και την ΕΣΣΔ την έλεγαν έτσι και όχι ΕΣΚΔ για κάποιο λόγο.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
αυτο το ποστ κανονικα θα επρεπε να ειναι πριν του eddie, αλλα την ακουσε το internet την ωρα που το εγραφα.Αυτό δεν ονομάζεται καΐλα αλλά λύσσα, πέρασες από τη μη-δημοκρατικότητα στο εσωτερικό του ΚΚΕ στο ε, δεν είμαι και τελείως αντίθετος με τους βασανισμούς στο Γκουαντάναμο σε χρόνο dt.
Δεν ξέρω αν αναλογίζεσαι αυτά που εκστομίζεις ειλικρινά. Από τη μία έλεγες πως η Δεξιά δεν έχει σχέση με τη θρησκεία, τώρα υποβιβάζεις εγκλήματα απλά και μόνο για να ταιριάξεις την απουσία λογικής στα επιχειρήματά σου.
Σίγουρα πάει και πιο κάτω, είμαι σίγουρος.Ναι, θα μπορουσα να ειμαι εσυ ας πουμε! (ΟΚ, πλακα κανω, εσυ κανεις πλακα ή μιλας σοβαρα?)
Δεν υπαρχει λυσσα, εκτος απο αυτη που εχουν καποιοι εδω, να χαρακτηριζουν φασιστες ευκολα και αδιακριτως, ολους οσους δεν ταιριαζουν με τα πιστευω ή τολμουν να αμφισβητησουν την παπικότητα των απόψεων τους. Επιμένω στην καϊλα.
BTW, δεν τα εκστομιζω, τα γραφω, δεν τα ακους, τα διαβαζεις. Υπάρχει σημαντική διαφορά. Οπως και το 'σιγουρα' και 'σιγουρος' στην ιδια προταση, την τελευταία που εγραψες, ειναι πλεονασμος. Μια φορα αρκουσε να το 'εκστομισεις'.
Πού κολλάει το ότι θα μπορούσες να είσαι εγώ, μόνο εσύ το ξέρεις.
Πόσο μάλλον όταν δεν ξέρεις τί είμαι εγώ, που εσύ θα μπορούσες να είσαι.
Αλλά εδώ βαφτίζεις αριστερούς τους αναρχικούς και χαίρεσαι μόνος σου, εκεί θα κολλήσεις;Ξέρεις μερικές φορές στη γλώσσα μας χρησιμοποιούμε και την ποιητική αδεία για να τονίσουμε καταστάσεις, όπως την επικότητα των πραγμάτων που συλλαμβάνει ένας νους όταν έρχεται ενώπιον των σαθρών επιχειρημάτων του, δεν είναι τίποτα, προχώρα παρακάτω.
Ελα ρε ποιητη!
Ξερεις, δεν κυκλοφορουν ολοι με τις πεποιθησεις τους σε κοινη θεα για να τους ξεχωριζεις, γινονται και λάθη, ανθρωποι ειμαστε. Ο ιδιος ο nintza (υποθετω πως σε αυτον αναφερεσαι) δεν εδειξε να παρεξηγειται απο τη λαθος εκτιμηση μου παραπανω, why do YOU bother?BTW θα ηθελα το σχολιό σου για αυτο που εγραψε, 'ε, τι Ναζί, τι Σταλιν' γιατι με βρισκει συμφωνο. Προσοχή μονο γιατι ο greo καιροφυλακτει και μπορει να σε στειλει και εσενα για διάβασμα.
Σωστά, επειδή δεν έχουν τις πεποιθήσεις τους σε κοινή θέα πρέπει να τους κολλάμε ταμπέλες, για να γελάμε μόνοι μας.
Ας πούμε και εσύ μου φαίνεσαι για δεξιός, αλλά δε σε αποκαλώ(γράφω ή πιο σωστά πληκτρολογώ) δεξιό γιατί αγνοείς βασικά πράγματα του ΤΙ πρεσβεύει και ποιες είναι η αρχές της Δεξιάς.
Οπότε προτιμώ να μη σε χαρακτηρίζω πολιτικά, αν και θα μου ήταν ευκολότερο να σου απαντώ κάθε φορά που αναπαράγεις κλισέ τύπου εφημερίδας espresso.Εδώ ταυτίζεις την εσωτερική δομή του ΚΚΕ, με την ΕΣΣΔ ενώ παράλληλα κρυφο-αποδέχεσαι τους βασανισμούς στο Γκουαντάναμο (ενώ για το Αμπού Γράϊμπ μόκο), στην εξίσωση του Στάλιν με τους Ναζί θα χες πρόβλημα;
Διαφωνούμε για απλά πράγματα όπως τί είναι Δεξιά, και αδιαμφισβήτητα γεγονότα όπως τη ζωή του Μάρξ κτλ, και μετά από 35 κωλοτούμπες(λεκτικές, μη μου μπερδευτείς πάλι), καταλήγεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ότι συμφωνούμε. Πλέον επειδή η καΐλα σου έχει σημειώσει ιστορικό υψηλό, άσε το καλύτερα. Δεν αντέχω να βλέπω να βιάζεις τη λογική και σήμερα. Άσε που μπορεί να πεταχτεί ο spiros από καμιά γωνιά να ρίξει κανένα επικό σχόλιο και να χαθεί ξανά μέσα στη νύχτα και θα δέσει το γλυκό. -
Tα ποστ του τριντεντ στα συγκεκριμενα τοπικα ειναι μια σωρρηδον αναπαραγωγη κλισε καφενιου.
Μαλλον καλυτερα βομβαρδισμος πραγματικα, κανε μια παυση απ το φορουμ, διαβασε και τπτ εκτος απ τη wiki και ελα παλι με το καλο, ποτε δεν ειναι αργα -
τα 'χουμε ξαναπεί αυτά από την αρχή του thread.
Γιατί να διαβάσεις και να μάθεις τπτ, όταν υπάρχει το φόρμουμζ -
Μα βέβαια. Άμα κάποιος διαβάσει καμιά 20ριά βιβλία, θα μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τους λόγους που ορισμένα συστήματα απέτυχαν, δεν εφαρμόστηκαν ή ψόφησαν αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, εμφυλίους και εκατομμύρια εκτοπισμένους. Το θέμα είναι να βρεθούν οι βαθύτερες αιτίες της αποτυχίας, οι ιστορικές λεπτομέρειες δεν πρέπει να μας απασχολούν.
-
ε ναι.
Παραδοσιακά η γνώση δεν βοηθάει στο να καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει και τι.
Προπαντός δε, δεν βοηθάει στο να φτιάξουμε κάτι καλύτερο.Η αμορφωσιά και η αγραμματοσύνη, ήταν πάντα τα βέλτιστα εργαλεία για ένα καλύτερο αύριο.
Γνώση,κατανόηση, επεξεργασία και μαλακίες.
Τυχαίες πίπες ftw. -
Άλλο να γνωρίζει κανείς κι άλλο να προσπαθεί να διαγράψει τραγικά γεγονότα, ως δήθεν 'ατέλειες' ενός συστήματος που μέχρι σήμερα μετράει μόνο αποτυχίες.
Τον 20ο αιώνα έγιναν πολλά πειράματα, σε 4 ηπείρους. Δεν διασώθηκε κανένα, οι λαοί οι ίδιοι τα διέγραψαν αφού τα ένιωσαν στο πετσί τους.
Για καμιά βραδιά με κρασάκι καλά είναι να έχουμε να λέμε.
Εσύ, ας πούμε, έχεις κάποιο παράδειγμα που λειτούργησε και το οποίο θα ήθελες να είχε μεταφερθεί εδώ; Ή θα κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου, όπως οι επιτροπές του δημοσίου που δεν καταλήγουν ποτέ σε λύσεις; -
Για να ειμαστε και λιγο ον τοπικ, εχει πολυ πλακα να μολαμε για αποτυχια του κομμουνισμου σε κατι λιγοτερο απο αιωνα (ουτε καν) οταν η αστικη δημοκρατια για να παρει τη μορφη που εχει σημερα χρειαστηκε καμια 250αρια χρονια, με πολικες παλυνωδιες, δικτατοριες, αυταρχικα καθεστωτα, αποικιες κοκ.
Αλλα προπαντων πετυχε -
ότι πέτυχε, πέτυχε. Το ζήτημα είναι ότι τίποτα δεν μένει πετυχημένο για πάντα.
@manosk
όπως (σου) έχω γράψει εκατοντάδες φορές, εμένα πολύ περισσότερο με απασχολεί το να καταλάβω το σήμερα, και αν (ποια δλδ) είναι τα εγγενή προβλήματα που υπάρχουν.Όσο για τα αποτυχημένα παραδείγματα, φυσικά και αντίστοιχα με ενδιαφέρει ποια ήταν τα δικά τους προβλήματα. Θεωρητικά και πρακτικά.
Και στα δύο, θέλω να πιστεύω πως καταλαβαίνεις τι σημασία του διαχωρισμού των θεωρητικών από τα πρακτικά προβλήματα.
Εγώ δεν είμαι αρκετός για να (σου) συγγράψω ένα νέο οικονομικό σύστημα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι κανένας single άνθρωπος είναι. Γι' αυτό πρωτίστως το ζήτημα (για μένα) είναι να καταλάβουμε και να συζητήσουμε ώστε να προκύψει κάτι.
Αλλά η ανταλλαγή μηνυμάτων τυχαίων κουλ ουάχατ αστοιχείωτων απόψεων που δεν βασίζονται σε καμία γνώση -αντ' αυτού τη γελοιοποιούν κι όλας-, όχι διάλογος, ούτε γτπ δεν είναι.
-
Ο 'κομμουνισμός' δεν είναι ένας και αδιαίρετος, όπως και ο 'καπιταλισμός'.
Αλλού ο καπιταλισμός είχε εξαιρετικά αποτελέσματα για τον ευρύτερο πληθυσμό (πχ Ελβετία, Γερμανία....Ελλάδα ), αλλού τα πήγε χάλια. ΟΜΩΣ δεν εγκαταλείφθηκε, απλώς γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί, ακόμα και με πολέμους, με αναταραχές, με δημοκρατικά ελλείμματα ανά περιόδους.
Ο 'κομμουνισμός/σοσιαλισμός' είτε έγινε καπιταλισμός, είτε έγινε κρατικός καπιταλισμός, είτε καπιταλισμός με μανδύα κομμουνισμού, είτε δικτατορία. Πάντως δεν διασώθηκε.Εν πάσει περιπτώσει, παράδειγμα δεν βλέπω ν' αναφέρεται. Και θα προτιμούσα , αντί να γίνουμε κι εμείς πειραματόζωα για καμιά 150ριά χρόνια (ώστε να αποκατασταθεί η αδικία ), να περιμένουμε μπας και βρεθεί από τους ειδήμονες η σωστή φόρμουλα.
-
Αν θεωρείς το σύστημα που ζούμε επιτυχημένο, εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά...
-
το συστημα που ζουμε δεν ειναι σιγουρα επιτυχημενο, ομως βρε Αλεξανδρε ηταν επιτυχημενο ενα συστημα που κρατουσαν το κοσμο με τειχη μεσα σε αυτο;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το συστημα που ζουμε δεν ειναι σιγουρα επιτυχημενο, ομως βρε Αλεξανδρε ηταν επιτυχημενο ενα συστημα που κρατουσαν το κοσμο με τειχη μεσα σε αυτο;αυτο ειναι προπαγανδα, στη Σιβηρια δεν ειχαν τειχη
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν θεωρείς το σύστημα που ζούμε επιτυχημένο, εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά...Επιτυχημένο είναι σε σχέση με τα αποτυχημένα. Θέλει βελτίωση, αλλού μεγαλύτερη κι αλλού μικρότερη.
Αλλά όταν έχεις για δεκαετίες πολλαπλάσιο εισόδημα, ανέσεις, αγαθά και ελευθερία από τους βόρειους γείτονές σου, μάλλον κέρδισες συνέλληνα το λαχείο και δεν το κατάλαβες.
-
Το μόνο που μας έσωζε ήταν τα πακέτα Ντελορ και ΣΙΑ!!!
-
Και τα μαρσαλοσχέδια!
-
μας εδιναν τα πακετα τα κοροιδα και μας μεις οι μαΝγκες τα καναμε BMW
how cool is that?
Capitalism vs Communism Mother of all topics