-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πάντως Δια οι απαντήσεις σου στο θέμα είναι πιο προβλέψιμες και από τον 'Ιησού από τη Ναζαρέτ' τη Μ. Εβδομάδα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τουλαχιστον εχεις την ελευθερια να πας να ζησεις σε καποιον κομμουνιστικο παραδεισο και να μας αφησεις στη φτωχεια μας. Αλλα μαλλον εισαι κρυφοκαπιταλας
Επιχείρημα για παιδάκια!
Δεν έχω καμία κοινωνική, πολιτιστική και γλωσσική επαφή με τις χώρες που εφαρμόζεται αυτό το σύστημα. Άντε και πες πάω στην Κίνα... Ακόμα και αν με δεχόταν (αμφίβολο), να κάνω τι εκεί;εχεις ιδια πολιτικη ταυτοτητα.
να πας να ζησεις μαζι με τα συντροφια, μακρια απο τους καπιταλιστες που σε καταπιεζουν και σε φορολογουν.οχι δε καταλαβες, παει ο Κομμουνισμος στη Κινα. Οι επιλογες σου ειναι οι 3 που εδωσα πιο πανω...
Eσύ ρε spiros για ποιο λόγο δεν πας σε ένα σοβαρό καπιταλιστικό κράτος να δούμε τί πιάνεις και κάθεσαι στην ντεμεκ μπανανία της ελλάδας και γαυγίζεις μέσα σε φορουμζ για το πόσο χάλια δουλεύει η αγορά κι ο ανταγωνιζμοσ ?
Αντί να μας τα κάνεις τσουρέκια, δε κάνεις μια βόλτα μέχρι την USA ή έστω την αγγλία ρε παιδάκι μου, είμαι σίγουρος ότι το άστρο σου θα λάμψειΓιατί αμφιβάλλεις ότι θα είναι καλύτερα αν πάει στο USA ή στο UK?
Σαφώς και είναι καλύτερα - δουλεύεις και πληρώνεσαι. Δεν δουλεύεις, δεν πληρώνεσαι.
Ενώ σε κομμουνιστικό παράδεισο είτε δουλεύεις πολύ ή δουλεύεις λίγο, τα ίδια (ελάχιστα) λεφτά παίρνεις.Η βασική διαφορά του κομμουνισμού και του καπιταλισμού είναι ότι στον κομμουνισμό όλοι είναι φτωχοί ενώ στον καπιταλισμό όλοι έχουν περισσότερα λεφτά και λίγοι έχουν πάρα πολλά λεφτά.
Αν σε ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιοι είναι πολύ πλούσιοι, τότε κάνε τους όλους πάμφτωχους. -
leonp, είναι εύκολο να απαντήσεις και σε αυτά; Όπως ήταν τότε!
Ο χρήστης iant έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ, leonp!
- Πότε πήγες στην Βουλγαρία που δεν είχε ρεύμα;
Το Ανατολικό Βερολίνο έχανε σε σχέση με την Ευρώπη (by leonp).
2. Με την τότε Ελλάδα;
3. Αν λογαριάσεις το 70% κάτοικων της Ελλάδος;Άρα, κλείνουμε με την Γιουγκοσλαβία, έτσι; - 'Γιουγκοσλαβία ήταν κανονικά Ευρώπη'
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
τουλαχιστον εχεις την ελευθερια να πας να ζησεις σε καποιον κομμουνιστικο παραδεισο και να μας αφησεις στη φτωχεια μας. Αλλα μαλλον εισαι κρυφοκαπιταλας
Επιχείρημα για παιδάκια!
Δεν έχω καμία κοινωνική, πολιτιστική και γλωσσική επαφή με τις χώρες που εφαρμόζεται αυτό το σύστημα. Άντε και πες πάω στην Κίνα... Ακόμα και αν με δεχόταν (αμφίβολο), να κάνω τι εκεί;εχεις ιδια πολιτικη ταυτοτητα.
να πας να ζησεις μαζι με τα συντροφια, μακρια απο τους καπιταλιστες που σε καταπιεζουν και σε φορολογουν.οχι δε καταλαβες, παει ο Κομμουνισμος στη Κινα. Οι επιλογες σου ειναι οι 3 που εδωσα πιο πανω...
Eσύ ρε spiros για ποιο λόγο δεν πας σε ένα σοβαρό καπιταλιστικό κράτος να δούμε τί πιάνεις και κάθεσαι στην ντεμεκ μπανανία της ελλάδας και γαυγίζεις μέσα σε φορουμζ για το πόσο χάλια δουλεύει η αγορά κι ο ανταγωνιζμοσ ?
Αντί να μας τα κάνεις τσουρέκια, δε κάνεις μια βόλτα μέχρι την USA ή έστω την αγγλία ρε παιδάκι μου, είμαι σίγουρος ότι το άστρο σου θα λάμψειΓιατί αμφιβάλλεις ότι θα είναι καλύτερα αν πάει στο USA ή στο UK?
Σαφώς και είναι καλύτερα - δουλεύεις και πληρώνεσαι. Δεν δουλεύεις, δεν πληρώνεσαι.
Ενώ σε κομμουνιστικό παράδεισο είτε δουλεύεις πολύ ή δουλεύεις λίγο, τα ίδια (ελάχιστα) λεφτά παίρνεις.Η βασική διαφορά του κομμουνισμού και του καπιταλισμού είναι ότι στον κομμουνισμό όλοι είναι φτωχοί ενώ στον καπιταλισμό όλοι έχουν περισσότερα λεφτά και λίγοι έχουν πάρα πολλά λεφτά.
Αν σε ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιοι είναι πολύ πλούσιοι, τότε κάνε τους όλους πάμφτωχους.Σε μένα τί το λες, ο σπύρος για ποιον λόγο δεν πάει δεν καταλαβαίνω
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
leonp, είναι εύκολο να απαντήσεις και σε αυτά; Όπως ήταν τότε!Ευχαριστώ πολύ, leonp!
2. Με την τότε Ελλάδα;
3. Αν λογαριάσεις το 70% κάτοικων της Ελλάδος;Άρα, κλείνουμε με την Γιουγκοσλαβία, έτσι; - 'Γιουγκοσλαβία ήταν κανονικά Ευρώπη'
Συγνώμη που απαντάω εγώ, αλλά έχεις ρωτήσει πολλές φορές κ είπα μήπως μπορώ να βοηθήσω.
Νομίζω είπε Βόρεια Γιουγκοσλαβία. Δεν εννοούσε, δλδ, τα Σκόπια ή το Κόσοβο, αλλά (ας πούμε) την Σλοβενία.
Το Αν Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα κράτους (κ μάλιστα την οποία επισκέπτονταν Δυτικοί, με ό, τι αυτό συνεπάγεται), με ποιό μέρος της Ελλάδας θέλεις να το συγκρίνεις; Κ θέλεις να συγκρίνεις, ας πούμε, φυσικό περιβάλλον, ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, ποικιλία προϊόντων στα μαγαζιά, κατά κεφαλήν εισόδημα, τι; Το 70% της Ελ με το Αν Βερολίνο, ή με το 70% της Αν Γερμανίας; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
leonp, είναι εύκολο να απαντήσεις και σε αυτά; Όπως ήταν τότε!
Ευχαριστώ πολύ, leonp!
2. Με την τότε Ελλάδα;
Συγνώμη που απαντάω εγώ, αλλά έχεις ρωτήσει πολλές φορές κ είπα μήπως μπορώ να βοηθήσω.
Νομίζω είπε Βόρεια Γιουγκοσλαβία. Δεν εννοούσε, δλδ, τα Σκόπια ή το Κόσοβο, αλλά (ας πούμε) την Σλοβενία.
Το Αν Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα κράτους (κ μάλιστα την οποία επισκέπτονταν Δυτικοί, με ό, τι αυτό συνεπάγεται), με ποιό μέρος της Ελλάδας θέλεις να το συγκρίνεις; Κ θέλεις να συγκρίνεις, ας πούμε, φυσικό περιβάλλον, ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, ποικιλία προϊόντων στα μαγαζιά, κατά κεφαλήν εισόδημα, τι; Το 70% της Ελ με το Αν Βερολίνο, ή με το 70% της Αν Γερμανίας;Το Αν Βερολίνο με την Αθήνα!
Περί Γιουγκοσλαβία, οκ ας είναι Βόρεια ! Θα βρούμε και κάποιον που πήγε και στην υπόλοιπη!
Το τι να συγκρίνουμε; Ας μας πει ο Leonp τι έβλεπε!
Το π.χ. 'νυχτερινή ζωή' δεν είναι μέτρο, μάντεψε γιατί!
'ποικιλία προϊόντων στα μαγαζιά' έχει σημασία ή τι έτρωγε ο κοσμάκης;
Το 70% της ΑΘΗΝΑΣ με Αν Βερολίνο!Γιατί μπερδεύουμε τόσο το θέμα;
Με λίγα λόγια σαν να μου λες πως δεν κατάλαβες τι εννοώ; -
Όσο περιμένεις να απαντήσει, να σου πω (αν δεν το γνωρίζεις) ότι η Αν Γερμανία δεν ήταν ακριβώς ο ΜΟ του ανατολικού μπλοκ.
Αν ήθελες να είσαι αντικειμενικός θα έπρεπε να συγκρίνεις το Αν Βερολίνο με το Δυτικό, ή καμιά Ρώμη, κανα Παρίσι, κανα Λονδίνο.
Πάντως, την 10ετία του '80 στην Αθήνα κυκλοφορούσαν καλύτερα αυτοκίνητα απ' ότι στο Αν Βερολίνο. -
Πιθανόν ο Spiros όπως και άλλοι δύσμοιροι (βάλε και εμένα μέσα), πίστεψε πως ο γιαλαντζί ελληνικός κομμουνισμοσοσιαλισμός θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αντίγραφο των ευρωπαίων εταίρων ελέω νομισματικής και εν τέλη πολιτικής ένωσης. Έκατσε λοιπόν εδώ (ή ακόμη χειρότερα σπούδασε στην EU και γύρισε πίσω), για να βοηθήσει να πραγματοποιηθεί αυτή η μετάβαση. Πιθανόν έχει επενδύσει και χρήματα πέρα από κόπο, τα οποία τον κρατούν δέσμιο. Έπαιξε και έχασε μα είναι μαχητής και θα τα καταφέρει.
Και μια και μιλάμε για κομμουνισμό και τα οφέλη του, ας μην παραλείψουμε να εκθειάσουμε το εν λόγο σύστημα και την αποτελεσματικότητα του, μετά την εφαρμογή του στον Ελληνικό Δημόσιο τομέα (πιλοτικά ), μετά το '81. Τέρμα η πείνα, τέρμα το άγχος, ζήτω η ευζωία και στην υγεία των κορόιδων που ακόμη λειτουργούν με καπιταλιστικά κριτήρια (απροσάρμοστοι, τι να πεις!) σε ένα κομμουνιστικά (για τους κατέχοντες ΔΥ ταυτότητα) δομημένο κράτος.
Γατάκια καπιτάλες. Φάτε σκόνη!
Τώρα για τη Γιουγκοσλαβία.
Η Σλοβενία ήταν και είναι ακόμη ''παράρτημα'' των γερμανόφωνων χωρών. Ακόμη και επί Τίτο ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Στα επικά road trips με τους γονείς κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα στον παππού μου στην Αυστρία μέχρι και το '91, οπότε αλλάξαμε και δρομολόγιο πλέον και πηγαίναμε μέσω Ιταλίας, μπορούσες να διακρίνεις μεγάλες διαφορές προς το καλύτερο όσο προχωρούσες βόρεια.Βερολίνο.
Είχα την τύχη να επισκεφτώ το δυτικό Βερολίνο για δύο μήνες, το καλοκαίρι του '87, φιλοξενούμενος της θείας μου. Είναι και ήταν πάντα η πρωτεύουσα του γερμανικού κράτους και φρόντιζε να το φωνάζει από μακριά ακόμη και διχοτομημένο. Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα, δεν ξεπλύθηκαν τελείως οι ανατολικοί από την ρετσινιά του β' διαλογής πολίτη και αυτό τα λέει όλα. Αλλοτριώθηκαν, έγιναν μαλθακοί και αδιάφοροι. Αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο κι όχι η έλλειψη Ferrari & Levi's. -
Όσο περιμένεις να απαντήσει, να σου πω (αν δεν το γνωρίζεις) ότι η Αν Γερμανία δεν ήταν ακριβώς ο ΜΟ του ανατολικού μπλοκ.
Αν ήθελες να είσαι αντικειμενικός θα έπρεπε να συγκρίνεις το Αν Βερολίνο με το Δυτικό, ή καμιά Ρώμη, κανα Παρίσι, κανα Λονδίνο.
Πάντως, την 10ετία του '80 στην Αθήνα κυκλοφορούσαν καλύτερα αυτοκίνητα απ' ότι στο Αν Βερολίνο.Ελληνικά δεν ρώτησα; Δεν έγινα κατανοητός;
Γιατί πάλι πας γύρο-γυρο;Όχι, είναι σωστότατο να συγκρίνουμε το Αν Βερολίνο με την Αθήνα!!!
Τουλάχιστον πολλοί εδώ ξέρουν την τότε Αθήνα, θα έχουν μια άποψη για το Αν Βερολίνο! -
Είπα: Όσο περιμένεις να σου απαντήσει. Εγώ δεν μπορώ, δεν είχα πάει Αν Βερολίνο τότε.
Για τα αυτοκίνητα που ξέρω, μου το είπε συμμαθητής μου που έκανε εκεί φοιτητής (κ εργαζόμενος) κάτι χρονάκια την 10ετία του '80. -
Βουκουρέστι 1986, πηγαίνουμε οδικώς με την μητέρα και τον πατέρα μου, επίσκεψη στον αδερφό μου που σπόυδαζε εκεί (84-89)
Ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη λίγο πριν το ξημέρωμα, στο Βουκουρέστι φτάσαμε μετά τα μεσάνυχτα, χρόνος αναμονής στα Βουλγαρορουμανικά σύνορα πάνω από 10 ώρες .
Πλησιάζοντας στο Βουκουρέστι, σταματάμε για να ρωτήσουμε δύο αλκοολικούς στο δρόμο προς τα που πρέπει να πάμε για να μπούμε μέσα στην πόλη. Η απάντηση μας αφήνει κάγκελο 'είσαστε μέσα στο Βουκουρέστι'. Κοιτάμε γύρω μας και συνηδειτοποιούμε ότι είμαστε μέσα σε αστικό περιβάλλον αλλά υπάρχει γενικό blackout. To blackout ήταν κανόνας (τουλάχιστον εκείνες τις ημέρες που βρισκόμουν εκεί) από κάποια ώρα και μετά για οικονομία πόρων.
Ο αδερφός μου την πρώτη χρονιά εκεί όπως και όλοι οι πρωτοετείς που δεν είχαν μάθει τα κόλπα υποσιτιζόταν, ήταν απλώς αδύνατο να βρίσκεσαι και στο πανεπιστήμιο και στην τεράστια ουρά για να αγοράσεις τα (όποια) τρόφιμα μπορούσες να βρείς. Η διατροφή των ξένων φοιτητών εξαρτούνταν από τις κούτες με τρόφιμα που έστελναν οι γονείς.
Η ρουτίνα για μια οικογένεια εκεί ήταν τα ικανά για εργασία άτομα να βρίσκονται στην δουλειά και οι συνταξιούχοι στην ουρά για να προμηθευτούν τρόφιμα.Το αυτοκίνητο, ήτανε ζωτικής σημασίας για τον φοιτητή ώστε να μπορεί να πηγαίνει στην επαρχία και να προμηθεύεται τρόφιμα από παραγωγούς, φυσικά παράνομα.
Τα καύσιμα ήτανε με δελτίο, δεν θυμάμαι όρια πάντως έπρεπε να λαδώσεις για να φουλάρεις, το κόστος για ένα τεπόζιτο καύσιμο: μια κούτα Καρέλια.
Κάποια μαθήματα στο πανεπιστήμιο αν δεν λάδωνες δεν τα περνούσες. Κόστος μαθήματος: Ένα κουτί νεσκαφέ.
Στην μαύρη, ένα κατσίκι ολόκληρο κόστιζε ένα Tide.
Έπαιζαν και δολάρια στην μαύρη αγορά αλλά όλοι προτιμούσαν τις συναλλαγές σε είδος.Στυγνή δικτατορία από όλες τις απόψεις. Όποιος σας λέει καλά λόγια για εκείνη την περίοδο στην Ρουμανία, άνηκε στους ρουφιάνους του συστήματος δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
Πχ για να χτιστεί αυτό http://el.wikipedia.org/wiki/Π�% ... F%84%CE%B9 κατεδαφίστηκαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και βάλανε τους ανθρώπους που ξεσπίτωσαν σε παράγκες να παλεύουν με τον βαρύτατο χειμώνα για χρόνια.....
Κατά την γνώμη μου και με όλο τον σεβασμό, οι κομμουνιστές θα έπρεπε να είστε οι πρώτοι που καταδικάζετε αυτές τις δικτατορίες.
-
Όπως θα σου πει ο Asimov, μη λες ότι είχαν κομμουνισμό στη Ρουμανία, θα εκτεθείς.
-
Όπως θα σου πει ο Asimov, μη λες ότι είχαν κομμουνισμό στη Ρουμανία, θα εκτεθείς.Αυτό ακριβώς λέω και εγώ, ότι δεν είχαν κομμουνισμό, όπως και πουθενά αλλού.
Το ακατανόητο για μένα είναι ότι κάποιοι κομμουνιστές υποστηρίζουν αυτά τα καθεστώτα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Επιχείρημα για παιδάκια!
Ναι. Επειδή έχω ίδια ιδεολογική ταυτότητα θα μου δώσουν και έναν μεταφραστή και δεν θα κάνω τίποτα. Cool story!!!
-
Όπως θα σου πει ο Asimov, μη λες ότι είχαν κομμουνισμό στη Ρουμανία, θα εκτεθείς.Βέβαια, δεν λέει μόνο αυτο κι επίσης ο,τι λέει το λέει σε κάποιον που μέχρι πρότινος νόμιζε οτι ο Τσαουσεσκου ζει ακόμα και βασιλευει
-
Ο χρήστης sainof έγραψε:
Το ακατανόητο για μένα είναι ότι κάποιοι κομμουνιστές υποστηρίζουν αυτά τα καθεστώτα.
ειπες την πιο σωστη κουβεντα.
-
-
Ο χρήστης sainof έγραψε:
Όπως θα σου πει ο Asimov, μη λες ότι είχαν κομμουνισμό στη Ρουμανία, θα εκτεθείς.
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ, ότι δεν είχαν κομμουνισμό, όπως και πουθενά αλλού.
Δεν υποστηριζουν αυτα τα καθεστωτα οπως λες, υποστηριζουν αυτα που εγραφαν τα βιβλια και που δεν εφαρμοστηκαν ποτε.
Σε αντιθεση με τον καπιταλισμο που ελισεται και εξελισεται στις πλατες των λαων που τον βιωνουν, αναγεννωμενος καθε φορα, ο σοσιαλισμος δεν εξελιχθηκε ποτε. Εμεινε στο αρχικο επιπεδο μετα την επανασταση, ειτε επειδη φοβουνταν την αλλαγη, ειτε επειδη τους βολευε, αυτους που τον εφαρμαζαν.
Βλεπεις ο Λενιν πεθανε νωρις και ο Τροτσκι κυνηγηθηκε μεχρι το Μεξικο. -
Ο χρήστης sainof έγραψε:
Βουκουρέστι 1986, πηγαίνουμε οδικώς με την μητέρα και τον πατέρα μου, επίσκεψη στον αδερφό μου που σπόυδαζε εκεί (84-89)Ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη λίγο πριν το ξημέρωμα, στο Βουκουρέστι φτάσαμε μετά τα μεσάνυχτα, χρόνος αναμονής στα Βουλγαρορουμανικά σύνορα πάνω από 10 ώρες .
Πλησιάζοντας στο Βουκουρέστι, σταματάμε για να ρωτήσουμε δύο αλκοολικούς στο δρόμο προς τα που πρέπει να πάμε για να μπούμε μέσα στην πόλη. Η απάντηση μας αφήνει κάγκελο 'είσαστε μέσα στο Βουκουρέστι'. Κοιτάμε γύρω μας και συνηδειτοποιούμε ότι είμαστε μέσα σε αστικό περιβάλλον αλλά υπάρχει γενικό blackout. To blackout ήταν κανόνας (τουλάχιστον εκείνες τις ημέρες που βρισκόμουν εκεί) από κάποια ώρα και μετά για οικονομία πόρων.
Ο αδερφός μου την πρώτη χρονιά εκεί όπως και όλοι οι πρωτοετείς που δεν είχαν μάθει τα κόλπα υποσιτιζόταν, ήταν απλώς αδύνατο να βρίσκεσαι και στο πανεπιστήμιο και στην τεράστια ουρά για να αγοράσεις τα (όποια) τρόφιμα μπορούσες να βρείς. Η διατροφή των ξένων φοιτητών εξαρτούνταν από τις κούτες με τρόφιμα που έστελναν οι γονείς.
Η ρουτίνα για μια οικογένεια εκεί ήταν τα ικανά για εργασία άτομα να βρίσκονται στην δουλειά και οι συνταξιούχοι στην ουρά για να προμηθευτούν τρόφιμα.Το αυτοκίνητο, ήτανε ζωτικής σημασίας για τον φοιτητή ώστε να μπορεί να πηγαίνει στην επαρχία και να προμηθεύεται τρόφιμα από παραγωγούς, φυσικά παράνομα.
Τα καύσιμα ήτανε με δελτίο, δεν θυμάμαι όρια πάντως έπρεπε να λαδώσεις για να φουλάρεις, το κόστος για ένα τεπόζιτο καύσιμο: μια κούτα Καρέλια.
Κάποια μαθήματα στο πανεπιστήμιο αν δεν λάδωνες δεν τα περνούσες. Κόστος μαθήματος: Ένα κουτί νεσκαφέ.
Στην μαύρη, ένα κατσίκι ολόκληρο κόστιζε ένα Tide.
Έπαιζαν και δολάρια στην μαύρη αγορά αλλά όλοι προτιμούσαν τις συναλλαγές σε είδος.Στυγνή δικτατορία από όλες τις απόψεις. Όποιος σας λέει καλά λόγια για εκείνη την περίοδο στην Ρουμανία, άνηκε στους ρουφιάνους του συστήματος δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
Πχ για να χτιστεί αυτό http://el.wikipedia.org/wiki/Π�% ... F%84%CE%B9 κατεδαφίστηκαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και βάλανε τους ανθρώπους που ξεσπίτωσαν σε παράγκες να παλεύουν με τον βαρύτατο χειμώνα για χρόνια.....
Κατά την γνώμη μου και με όλο τον σεβασμό, οι κομμουνιστές θα έπρεπε να είστε οι πρώτοι που καταδικάζετε αυτές τις δικτατορίες.
Η πιο φτωχή χώρα τότε (1986) από ΟΛΕΣ!
Η πολίτικη του Τσαουσέσκου την έφερε εκεί! Στην αρχή χρεώθηκε με τα δάνεια, και μετά πήγε να τα εξοφλήσει!
Όταν ανατράπηκε η χώρα είχε φτάσει σε άθλιο επίπεδο, αλλά δεν χρωστούσε πια μια!
Μετά ήρθαν πάλι τα δάνεια, αλλά ακόμα να φτάσει τις καλές εποχές της (ίσως έφτασε ήδη, μετά από σχεδόν 30 χρονιά) ...
Αυτά ... Ίσως να κάνω λάθος, όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας το πει ... -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Δεν υποστηριζουν αυτα τα καθεστωτα οπως λες, υποστηριζουν αυτα που εγραφαν τα βιβλια και που δεν εφαρμοστηκαν ποτε...Όταν λένε ότι εκεί ήταν καλύτερα, τα υποστηρίζουν. Κ ξέρεις ποιο είναι το πλέον παράξενο? Ότι οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η χαλάρωση της ιστορικής μνήμης ίσως οδηγήσει (αυτοί λένε 'οδηγεί', βέβαια, αλλά ντάξει) πάλι στον φασισμό.
Capitalism vs Communism Mother of all topics