-
Στο δικό μου δίκτυο, ενώ είναι συνδεδεμένα μονίμως 2-3 κινητά, 2-3 tablets και 2 σταθεροί χωρίς προβλήματα, μόλις πάει να συνδεθεί ένα iphone μαμιέται το συμπαν. Αποσυνδέσεις, συνδεδεμένο αλλά χωρίς να κατεβάζει, άλλο συνδεδεμένο άλλο όχι.
Δεν ξέρω τι φταίει.
Το iphone (το οποίο σε άλλα δίκτυα συνδέετε κανονικά) ή το ρούτερ; Παρόμοια περίπτωση με του pik. -
@ pik & ripper:
ψαχνεται φαντασματα. Παρτε κανα σοβαρο ρουτερ να δειτε ασπρη μέρα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Επι της ευκαιριας που ρωτησε ο PikΤα ιδια μου κανει και εμενα, πχ τωρα πριν απο λιγο, εκανε νερα, τωρα εστρωσε.
Καποια στιγμη αργα το βραδυ, για αρκετες ημερες εκανε διαφορα, πηρα τον οτενετ, και μια κοπελα εκει περα μου αλλαξε καναλι στο ασυρματο, εχει καπως στρωσει.
ΚΑτεβασα ενα utility που βρισκει τους γυρω γυρω και τι καναλι εκπεμπουν και ειχα διαβασει παλιοτερα καπου οτι οταν ειναι πολλοι γειτονες στο ιδιο καναλι το πραγμα μπερδευεται.παρτε και τα στατιστικα, εχω ενα μονο Η/Υ, 3 τηλ πριζες με ισαριθμα τηλεφωνα, φιλτρο εχει μονο μια. (στην αρχη εβαλα το φιλτρο στη συσκευη την 1η στη σειρα και εκανε θορυβο απιστευτο το τηλεφωνο, τελικα το εβαλα σε μια απο τις αλλες και μετα δεν ειχε θεμα).
μεχρι πριν καποιο καιρο επαιζε γαμηστερα το ιντερνετ, και τωρα κατεβαζω μαλλιοκουβαρα, εκτος αν το πιασει η μαλακια του
δειτε και τα στατιστικα, αν ξερει καποιος να πειΓια βάλε το attenuation και το snr . Το SNR margin είναι οριακά καλό, θα έχεις καλό συγχρονισμό αλλά μπορεί να ξεσυγχρονίζεις εύκολά. Είσαι μεγάλο φάουλ με αφιλτράριστρα τηλέφωνα. Επίσης τα χρειάζεσαι και τα 3 τα τηλέφωνα; ανεβάσεις αρκετά το ren. Άλλα κακά που μπορεί να έχεις και να σε επηρεάζουν είναι προεκτάσεις, μακρύ καλώδιο τηλεφώνου, ταφ τηλεφωνικής γραμμής, παλιές πρίζες και πολλά άλλα.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Για βάλε το attenuation και το snr . Το SNR margin είναι οριακά καλό, θα έχεις καλό συγχρονισμό αλλά μπορεί να ξεσυγχρονίζεις εύκολά. Είσαι μεγάλο φάουλ με αφιλτράριστρα τηλέφωνα. Επίσης τα χρειάζεσαι και τα 3 τα τηλέφωνα; ανεβάσεις αρκετά το ren. Άλλα κακά που μπορεί να έχεις και να σε επηρεάζουν είναι προεκτάσεις, μακρύ καλώδιο τηλεφώνου, ταφ τηλεφωνικής γραμμής, παλιές πρίζες και πολλά άλλα.Έτσι, μια χαρά μπορεί να δουλέψει με οποιοδήποτε configuration, αρκεί να γίνουν τα απαραίτητα π.χ. εγώ έχω συνολικά 6 πρίζες με splitter πριν το patch panel, αλλά έχω βάλει φιλτράκια σε όλα και το router είναι ακριβώς πάνω στο καλώδιο που έρχεται από έξω, με δικό του splitter. Κανένα πρόβλημα θορύβου, κανένα πρόβλημα συγχρονισμού ή drops, ενώ και οι ταχύτητες είναι γενικά καλές (τριγύρω στα 16 down, 900+ up).
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Για βάλε το attenuation και το snr . Το SNR margin είναι οριακά καλό, θα έχεις καλό συγχρονισμό αλλά μπορεί να ξεσυγχρονίζεις εύκολά. Είσαι μεγάλο φάουλ με αφιλτράριστρα τηλέφωνα. Επίσης τα χρειάζεσαι και τα 3 τα τηλέφωνα; ανεβάσεις αρκετά το ren. Άλλα κακά που μπορεί να έχεις και να σε επηρεάζουν είναι προεκτάσεις, μακρύ καλώδιο τηλεφώνου, ταφ τηλεφωνικής γραμμής, παλιές πρίζες και πολλά άλλα.
Έτσι, μια χαρά μπορεί να δουλέψει με οποιοδήποτε configuration, αρκεί να γίνουν τα απαραίτητα π.χ. εγώ έχω συνολικά 6 πρίζες με splitter πριν το patch panel, αλλά έχω βάλει φιλτράκια σε όλα και το router είναι ακριβώς πάνω στο καλώδιο που έρχεται από έξω, με δικό του splitter. Κανένα πρόβλημα θορύβου, κανένα πρόβλημα συγχρονισμού ή drops, ενώ και οι ταχύτητες είναι γενικά καλές (τριγύρω στα 16 down, 900+ up).
Το ότι δουλεύει όπως τα λες δεν σημαίνει ότι είναι σωστό ή ότι δεν θα μπορούσες να συγχρονίσεις και πιο ψηλά. Όσο πιο 'αδύναμη' είναι η γραμμή τόσο πιο σημαντικό είναι να έχεις σωστή συνδεσμολογία.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Επι της ευκαιριας που ρωτησε ο Pik
Τα ιδια μου κανει και εμενα, πχ τωρα πριν απο λιγο, εκανε νερα, τωρα εστρωσε.
Καποια στιγμη αργα το βραδυ, για αρκετες ημερες εκανε διαφορα, πηρα τον οτενετ, και μια κοπελα εκει περα μου αλλαξε καναλι στο ασυρματο, εχει καπως στρωσει.
ΚΑτεβασα ενα utility που βρισκει τους γυρω γυρω και τι καναλι εκπεμπουν και ειχα διαβασει παλιοτερα καπου οτι οταν ειναι πολλοι γειτονες στο ιδιο καναλι το πραγμα μπερδευεται.παρτε και τα στατιστικα, εχω ενα μονο Η/Υ, 3 τηλ πριζες με ισαριθμα τηλεφωνα, φιλτρο εχει μονο μια. (στην αρχη εβαλα το φιλτρο στη συσκευη την 1η στη σειρα και εκανε θορυβο απιστευτο το τηλεφωνο, τελικα το εβαλα σε μια απο τις αλλες και μετα δεν ειχε θεμα).
μεχρι πριν καποιο καιρο επαιζε γαμηστερα το ιντερνετ, και τωρα κατεβαζω μαλλιοκουβαρα, εκτος αν το πιασει η μαλακια του
δειτε και τα στατιστικα, αν ξερει καποιος να πειΓια βάλε το attenuation και το snr . Το SNR margin είναι οριακά καλό, θα έχεις καλό συγχρονισμό αλλά μπορεί να ξεσυγχρονίζεις εύκολά. Είσαι μεγάλο φάουλ με αφιλτράριστρα τηλέφωνα. Επίσης τα χρειάζεσαι και τα 3 τα τηλέφωνα; ανεβάσεις αρκετά το ren. Άλλα κακά που μπορεί να έχεις και να σε επηρεάζουν είναι προεκτάσεις, μακρύ καλώδιο τηλεφώνου, ταφ τηλεφωνικής γραμμής, παλιές πρίζες και πολλά άλλα.
ΥΠΟΨΗ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ
To attenuation εψαξα και δεν το βρηκα, το snr το εχει στην εικονα.
Η συνδεση παιζει ως εξης:
Μονοκατοικια, ερχεται το καλωδιο απ εξω, βγαινει αρχικα στη πριζα στο χωλ, που πανω ειναι ο ρουτερ και ενα τηλεφωνο χωρις φιλτρο.
Πανω σε αυτη τη πριζα (απο πισω) ειναι συνδεδεμενο και ενα αλλο ζευγαρι σύρματα που πανε σε 2 δωματια, στη σειρα, το καθενα με δικο του τηλεφωνο. Ενα απο αυτα εχει και το φιλτρο. Στην αρχη το ειχα βαλει στο τηλ που ειναι στην πριζα του ρουτερ, εκανε παρασιτα κλπ, πηρα τηλ ΟΤΕ με τα παρασιτα μου ειπαν να το βαλω σε αλλο τηλ, το εβαλα, εξαφανιστηκαν τα παρασιτα.
Το θεμα που περιγραφω εχει αρχισει να το κανει εδω και λιγο καιρο, καποια στιγμη ψοφησε εντελως το τηλ, εφερα κατι τεχνικους ΟΤΕ, ειδαν γραμμη εξω ειπαν οτι ειναι καλα, ειπαν να κοιταξω για υγρασιες και οτι καπου κανει βραχυκυκλωμα, αποσυνδεσα τα καλωια των δωματιων, και εστρωσε, μερικεςμερε μετα τα ξανασυνδεσα και επαιζε κανονικα οποτε τα αφησα συνδεδεμενα.
Η πριζα η κεντρικη εχει κατι σαν πυκνωτη απο πισω ειναι πολυ παλια. Εχω παρει ηδη μια για το ενα δωματιο γιατι μου ειχε φανει σαν να ηταν οξειδωμενα τα pins της θα παρω και αλλες δυο να βαλω.
Λετε να βαλω και φιλτρα οπωσδηποτε? -
Πώς να ξοδέψετε σχεδόν όσα θα έκανε κι ένα έτοιμο για να φτιάξετε το δικό σας κουτί για μινι-HTPC που να θυμίζει εσπρεσιέρα ή κάτι τέτοιο....
Υλικά:
- 1 SSD 2.5' (60άρης, από το ZOTACάκι μου που τα είχε φτύσει)
- 1 DIMMάκι (4GB, κι αυτό από το ZOTAC)
- τροφοδοτικό ΑΤΧ (350άρι, από ένα παλιό παροπλισμένο desktop PC)
- καλώδια (απ' το ίδιο παροπλισμένο PC)
- ένα βιδωτό διπλό USB socket (κι αυτό απ' το ίδιο)
- κουμπάκι power on/off από το εργαστήριο στη δουλειά
- mini-ITX motherboard με ενσωματωμένη CPU (71 ευρώ, παραγγελία on-line)
- πλαστικά ποδαράκια για motherboard (είχα μπόλικα από ένα PC repair kit)
- ένα 2ωρο για σχεδίαση του κουτιού, κι άλλο τόσο για προετοιμασία & συναρμολόγηση μετά...
Το σχέδιο του κουτιού για κοπή στο λέηζερ από ανοξείδωτο ατσάλι 1mm (κόστος 35 ευρώ έτοιμο, διπλωμένο, με πριτσίνια στις πλευρές, από εταιρία που συνεργάζομαι στο Μενίδι)
http://s8.postimg.org/q1ykgzwp1/box_acad.gifhttp://s10.postimg.org/510u1uqcp/motherboard_J1900.jpg
Η μητρική της ASRock με τον ενσωματωμένο τετραπύρινο J1900 @ 2.0-2.4GHz με παθητική ψύξη και κατανάλωση ενέργειας μέχρι μόλις 10W. Οι τύποι επιμένουν να βάζουν και παράλληλη και σειριακή (και δεύτερη σειριακή, με header...) αλλά ΟΚ, αρκεί που έχει HDMI & USB3. No WiFi.http://s7.postimg.org/ohc5gjh6j/box_open_back.jpg
Συναρμολόγηση… η μητρική μπήκε (κούμπωσε σε πλαστικά spacers) και είμαστε έτοιμοι για το αθόρυβο τροφοδοτικό…http://s4.postimg.org/s6kylsw65/Fan.jpg
… του οποίου ο ανεμιστήρας κάθεται ακριβώς από πάνω απ’ την ψήκτρα της CPU για να ρουφάει το ζεστό αέρα (λέμε τώρα – δουλεύει σε θερμοκρασία σώματος αυτό το πράγμα!).http://s17.postimg.org/h963vjmq7/box_at_hand.jpg
ΟΚ και τα καλώδια, το power switch με το ενσωματωμένο LED κι ο ένας απ’ τους δύο δίσκους που μπορεί να δεχτεί…
Έτοιμο….
Πρώτη δοκιμή…Συνολικό κόστος εκτός από τα υλικά που ήδη είχα και το χρόνο μου 71+35=106 ευρώ.
Λογικά θα έβγαινε γύρω στο 200άρι με αυτά τα χαρ/κά, που δεν είναι κι άσχημα.Η cpu του έχει χοντρικά τα 2/3 της επεξεργαστικής ισχύος που είχε το πρώτο μου τετραπύρινο (ένα Q6600 του 2007-2008) με περίπου το 1/10 της μέγιστης κατανάλωσης...
-
πολύ όμορφο. Θυμίζει τροφοδοτικό όπως το βλέπω.
-
-
Πράγματι πολύ καλό το HTPC
-
@ nidosan:
τοταλ respect... πολυ ομορφη δουλεια το κουτι! Ζηλευω!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Surface Pro 3 from Microsoftπολυ καλο το surface, αν και η τιμη ειναι λιγο αλμυρη...
-
Nido, γιατί ατσάλι κι όχι αλουμίνιο; Πολύ καλή ιδέα πάντως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nido, γιατί ατσάλι κι όχι αλουμίνιο; Πολύ καλή ιδέα πάντως.αν βαλει αλουμινιο, μετα θα λες γιατι οχι ψαρμπον...
-
Θα φτάσουμε κι εκεί.
-
Νιδοσαν, μπράβο! Πολύ ωραία κατασκευή!
-
ΥΠΟΨΗ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ
Μονοκατοικια, ερχεται το καλωδιο απ εξω, βγαινει αρχικα στη πριζα στο χωλ, που πανω ειναι ο ρουτερ και ενα τηλεφωνο χωρις φιλτρο.
Πανω σε αυτη τη πριζα (απο πισω) ειναι συνδεδεμενο και ενα αλλο ζευγαρι σύρματα που πανε σε 2 δωματια, στη σειρα, το καθενα με δικο του τηλεφωνο. Ενα απο αυτα εχει και το φιλτρο. Στην αρχη το ειχα βαλει στο τηλ που ειναι στην πριζα του ρουτερ, εκανε παρασιτα κλπ, πηρα τηλ ΟΤΕ με τα παρασιτα μου ειπαν να το βαλω σε αλλο τηλ, το εβαλα, εξαφανιστηκαν τα παρασιτα.
Το θεμα που περιγραφω εχει αρχισει να το κανει εδω και λιγο καιρο, καποια στιγμη ψοφησε εντελως το τηλ, εφερα κατι τεχνικους ΟΤΕ, ειδαν γραμμη εξω ειπαν οτι ειναι καλα, ειπαν να κοιταξω για υγρασιες και οτι καπου κανει βραχυκυκλωμα, αποσυνδεσα τα καλωια των δωματιων, και εστρωσε, μερικεςμερε μετα τα ξανασυνδεσα και επαιζε κανονικα οποτε τα αφησα συνδεδεμενα.
Η πριζα η κεντρικη εχει κατι σαν πυκνωτη απο πισω ειναι πολυ παλια. Εχω παρει ηδη μια για το ενα δωματιο γιατι μου ειχε φανει σαν να ηταν οξειδωμενα τα pins της θα παρω και αλλες δυο να βαλω.
Λετε να βαλω και φιλτρα οπωσδηποτε?Αυτό που έβαλες είναι το snr margin, ψάξε καλύτερα το μενού.
Όποτε και να είχες το πρόβλημα δεν έχει σημασία , αφιλτράριστες συσκευές, ενώσεις συνδέσεις κλπ συνδυασμοί απορρίπτονται!! Φτιάξε τις συνδέσεις πρώτα και μετά κοιτάς οτιδήποτε άλλο.
-
Επι της ευκαιριας που ρωτησε ο Pik....
.......ΥΠΟΨΗ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ
Λετε να βαλω και φιλτρα οπωσδηποτε?Χωρίς φιλτρο λογικό που είχες παράσιτα καθώς μάλλον ακουγες από πίσω την 'παροχή' της ADSL. Αν είχες εκει SPLITTER (όχι φιλτρο) τότε θα ήσουν μια χαρα. Το φιλτρο ειναι μόνο για τηλεφωνική συσκευή , το Splitter ότι προκειται να εχεις και ρουτερ και τηλέφωνο για να τα διαχωρίζει. Και ναι , πρέπει να έχεις σε όλα φιλτρο και στο ρουτερ ΑΝ εχεις συσκευή splitter αλλιως παίζει και χωρις.
-
....
Λετε να βαλω και φιλτρα οπωσδηποτε?Δηλαδή απουσία splitter, αφιλτράριστα τηλέφωνα, οξειδωμένα pins/φύσες/μπριζάκια -πιθανώς και καλωδιώσεις- και παρόλα αυτά λες ότι σου δούλευε
Να που γίνονται και θαύματα στην εποχή μας
Πάνω στο κεντρικό καλώδιο splitter για το router, μετά το splitter φεύγουν οι καλωδιώσεις για τις άλλες συσκευές, όλες μπαίνουν με φιλτράκι, κάνε έναν έλεγχο σε πριζάκια και καλώδια και προφανώς άλλαξε ότι σου φαίνεται παλιό/οξειδωμένο/χαλασμένο/κλπ κλπ...
Κάτι μου λέει ότι θα δεις μεγάλη διαφορά έτσι
-
Μη βαρατε ολοι μαζι, ένας ενας
Βρεθηκε το Attenuation ,
τα σημερινα στοιχεια ειναι:...........................Down........Up
SNR Margin..............7,7.........9,3
Line Attenuation.......37,9........18,3
Data Rate.............10048.........983Να πως εχουν τα πραγματα:
(Δεν ειναι τοσο μπουρδελο, για τις αναγκες της συζητησης μπηκαν ολα μαζι)
Τα καλωδια της γραμμης απ' εξω, ειναι τα 'ΟΤΕ'. Τα καλωδια που πανε στα 2 δωματια σε σειρα, ειναι τα 'ROOM'. Φαινεαι και η πριζα με τα περιεργα επανω.
Splitter εννοειται εχω και φαινεται στη φωτο.
Το γκρι καλωδιο που ξεκινα απο την πριζα παει στο splitter,
φευγει απο το splitter το μπλε καλωδιο και παει στο router,
και το ασπρο για το 'κεντρικο' τηλεφωνο του σπιτιου. Αυτό το τηλ, ΔΕΝ εχει φιλτρο.Τα καλωδια 'ROOM' κανουν τη βολτα και πανε στα αλλα δωματια, ενα απο τα οποια εχει και το φιλτρο.
Ακουω τωρα:
-
Να βαλω καινουριες πριζες ? Αν ειναι να γινει αυτο θα ξυστουν λιγακι με γυαλοχαρτο ή θα κοπουν α καλωδια λιγο πιο μεσα για να μην εχουμε οξειδωμενα ακρα
-
Να βαλω παντου φιλτρα, σε ολες τις συσκευες? Υπενθυμιζω αρχικα ειχε μπει στο τηλ. που συνδεεται στη φωτο αλλα δεν εκανε κατι
-
Τι αλλο?
Γενικα απο ταχυτητες παει μια χαρα, κατεβαζω με 1ΜΒ/sec, καμμια φορα και οριακα παραπανω. Το προβλημα ειναι οτι καποιες ωρες της ημερας μου κανει νερα, και δεν εχω καλωδιο Ethernet εδω για να βεβαιωθω αν το προβλημα ειναι στο wifi ή γενικοτερο ιντερνετικο.
Το αλλο περιεργο ειναι οτι τα τηλ. γενικα εχουν χαμηλη ενταση στο ακουστικο οποτε πρεπει να το εχεις κοντα, και να μιλας και λιγο πιο δυνατα (το οποιο συχαινομαι). Οχι οτι δεν ακους ή δε σε ακουνε, αλλα σε γενκες γραμμες χαμηλοτερα απο το τυπικο. -
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]