-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επιμένω πάντως πως οι δύο πρώτοι δρόμοι είναι οι σωστοί. Η επεκτασιμότητα, είναι άχρηστο πράγμα, όταν την έχεις προπληρώσει, χωρίς ουσιαστικά να την χρειάζεσαι.
Το παραπάνω κάνει 480€, όταν μπορεί με 155€ να πάρει ένα τέτοιο:
http://www.you.gr/proionta/pc-printing- ... oxdc3217byΚαι να είναι κούκλος.
Μαζί σου για το HTPC (αυτό έχω κάνει εδώ και χρόνια), αλλά σχετικά με το κόστος νομίζω είναι το ανάποδο: το μικρό footprint, το fanless design, την 'ομορφιά' και το compactness τα έχεις προπληρώσει. Μην ξεχνάμε ότι ένα barebone NUC i3 θέλει minimum άλλο ένα 150αρι για να έρθει κομπλέ στα ίσα του, δηλαδή πάμε στα 300€ περίπου...με 300€ φτιάχνεις κομπλέ αντίστοιχο PC με περισσότερες δυνατότητες.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επιμένω πάντως πως οι δύο πρώτοι δρόμοι είναι οι σωστοί. Η επεκτασιμότητα, είναι άχρηστο πράγμα, όταν την έχεις προπληρώσει, χωρίς ουσιαστικά να την χρειάζεσαι.
Μαζί σου για το HTPC (αυτό έχω κάνει εδώ και χρόνια), αλλά σχετικά με το κόστος νομίζω είναι το ανάποδο: το μικρό footprint, το fanless design, την 'ομορφιά' και το compactness τα έχεις προπληρώσει. Μην ξεχνάμε ότι ένα barebone NUC i3 θέλει minimum άλλο ένα 150αρι για να έρθει κομπλέ στα ίσα του, δηλαδή πάμε στα 300€ περίπου...με 300€ φτιάχνεις κομπλέ αντίστοιχο PC με περισσότερες δυνατότητες.
Το παραπάνω NUC θέλει δίσκο και μνήμη και τέρμα. Αυτό, με γνώμονα του τι ζητάει ο άνθρωπος. Αν βάλεις ένα μικρό SSD μέχρι 60GB και μνήμη, το κόστος είναι αρκετά κάτω από 100€ επιπλέον.
Δεν νομίζω πως έχεις προπληρώσει κάτι, γιατί το συνολικό σου κόστος είναι 250€, όταν για τα ίδια πράγματα, για ένα midi κουτί θα πληρώσεις τα ίδια, δεν θα είναι επώνυμο (άρα κινδυνεύεις με θόρυβο), θα έχει τις ίδιες επιδόσεις, αλλά θα καταναλώνει περισσότερο, και το μοναδικό του προσόν, θα είναι η επεκτασιμότητα, εννοώντας κυρίως δίσκους, αφού κάτι άλλο δύσκολο... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Προτεινόμενη εφαρμογή?Διάβασε εδώ. Εγώ το έκανα με σταθερό που είχε σύνδεση LAN και με ένα στικάκι Wi-Fi έγινε το hotspot. Αν πιάνει το λάπτοπ Internet με wi-fi (και δεν μπορείς να το συνδέσεις μέσω LAN)δεν ξέρω αν γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Αν όχι, ίσως δουλέψει συνδέοντας ένα στικάκι Wi-Fi. Αν υπάρχει κανένα πρόχειρο δοκίμασέ το.
-
Χρήσιμο addon για εικονική επαναφορά της νεκρής statusbar του FF 29
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... us-4-evar/Λοιπόν έφτιαξα ένα ενδεικτικό pc γραφείου
Intel CPU Core i5-4440 (1150,3.1GHz/6Mb)
Gigabyte MB H87M-D3H (1150/H87/DDR3)
Corsair RAM DDR3 Corsair 8GB Dimm 1600MHz Vengeance (αν στο μέλλον πάρω και 2ο dimm θα δουλεύει dual?)
Samsung 250Gb Sata III 840 EVO
Corsair VS Series 650W (CP-9020051-EU) -
Λιγο overklill δεν ειναι για χρηση γραφειου;
-
Αμάν με αυτά τα overkill. Αφήστε ρε τον κόσμο να ψωνίζει ωραία εργαλεία.
-
Μωρε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα (θυμισε μου το διαρκειας σου στο Ναο να ναι διπλα στις τουαλετες), απλα δεν εχει κατι το 'ωραιο' το ποσα watt θα ναι το psu, τα gb της ram, την γενια του επεξεργαστη κτλ..
Εγω θα φτιαχνα κατι πανω σε amd.
-
Don't be tsipis!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... us-4-evar/Λοιπόν έφτιαξα ένα ενδεικτικό pc γραφείου
Intel CPU Core i5-4440 (1150,3.1GHz/6Mb) ~160€
Gigabyte MB H87M-D3H (1150/H87/DDR3) ~90€
Corsair RAM DDR3 Corsair 8GB Dimm 1600MHz Vengeance ~70€
Samsung 250Gb Sata III 840 EVO ~130€
Corsair VS Series 650W (CP-9020051-EU)~60€Το σύνολο είναι 410€ και λείπει και το κουτί. Γνώμη μου:
-Φθηνότερο και με λιγότερα watt τροφοδοτικό, αφού είναι για γραφείο, δεν έχει κανένα νόημα, απλώς πρέπει να είναι αθόρυβο.
-120άρης SSD, για γραφείο περισσεύει, ούτως ή άλλως ένας δεύτερος συμβατικός είναι απαραίτητος. Και φυσικά μην ξεχνάμε το backup.
-O επεξεργαστής είναι overkill, αν μιλάμε για γραφείο και δεν είναι τίποτε 3D μέσα...Τέλος, εγώ θα έπαιρνα έτοιμο, από γνωστό κατασκευαστή, όπως έχω πει τόσες φορές. Θα πληρώσεις 100€ παραπάνω, και θα είσαι πιο ήσυχος και με εγγύηση.
-
Τι θα τα κανεις βρε τσιπη ηθελα να ξερα.
Ενα performance kit δεν αξιωθηκες να βαλεις στον Ασσο.
-
Το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ και τους έπεισα να πάρουμε Dell με i3 (4ης γενιάς) και 5 χρόνια onsite εγγύηση. 430+ πήγε το μαλλί, 60-70 παραπάνω από έναν BTO.
-
Ειναι η καλυτερη λυση για υπολογιστη χαμαλοδουλειας. Eτοιμο και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
-
Τελευταία παρατήρησα ότι όποτε έχω ανοικτό το Skype (αναμονή όχι να μιλάω) στο laptop , βαράει υπερωρίες. CPU στο 50%+ και το ανεμιστηράκι να δουλεύει φουλ. Τόσο κακογραμμένο είναι ρε φούστη μου;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τελευταία παρατήρησα ότι όποτε έχω ανοικτό το Skype (αναμονή όχι να μιλάω) στο laptop , βαράει υπερωρίες. CPU στο 50%+ και το ανεμιστηράκι να δουλεύει φουλ. Τόσο κακογραμμένο είναι ρε φούστη μου;Είναι αυτό, ή μήπως δουλεύει σαν Trojan της Microsoft?
-
Και σε μένα έκανε το ίδιο παλιά, δεν ξέρω αν ήταν to skype ή το microsoft security αλλά ήταν θέμα ενημέρωσης (προσπαθούσε να κάνει και δεν μπορούσε).
Μετά από αρκετό καιρό, χρειάστηκε να εγκατασταθεί μια ενημέρωση και μετά το πρόβλημα εξαφανίστηκε (έκανε αυτόματες ενημερώσεις χωρίς να κολλάει).
-
λεονπ, είχες δίκιο. Είχα την 6.11 και έχει βγει η 6.16. Επιτέλους ηρεμία.
-
Το παραπάνω NUC θέλει δίσκο και μνήμη και τέρμα. Αυτό, με γνώμονα του τι ζητάει ο άνθρωπος. Αν βάλεις ένα μικρό SSD μέχρι 60GB και μνήμη, το κόστος είναι αρκετά κάτω από 100€ επιπλέον.
Δεν νομίζω πως έχεις προπληρώσει κάτι, γιατί το συνολικό σου κόστος είναι 250€, όταν για τα ίδια πράγματα, για ένα midi κουτί θα πληρώσεις τα ίδια, δεν θα είναι επώνυμο (άρα κινδυνεύεις με θόρυβο), θα έχει τις ίδιες επιδόσεις, αλλά θα καταναλώνει περισσότερο, και το μοναδικό του προσόν, θα είναι η επεκτασιμότητα, εννοώντας κυρίως δίσκους, αφού κάτι άλλο δύσκολο...Θελει και καρτα ασυρματου δικτυου και ο δισκος mSata. Και ενα ασυρματο πληκτρολογιο. Φαινεται ενδιαφερον σαν ιδεα ομως. Το βιντεο θα ειναι καλης ποιοτητας οπως απο νβιντια;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν νομίζω πως έχεις προπληρώσει κάτι, γιατί το συνολικό σου κόστος είναι 250€, όταν για τα ίδια πράγματα, για ένα midi κουτί θα πληρώσεις τα ίδια, δεν θα είναι επώνυμο (άρα κινδυνεύεις με θόρυβο), θα έχει τις ίδιες επιδόσεις, αλλά θα καταναλώνει περισσότερο, και το μοναδικό του προσόν, θα είναι η επεκτασιμότητα, εννοώντας κυρίως δίσκους, αφού κάτι άλλο δύσκολο...Θελει και καρτα ασυρματου δικτυου και ο δισκος mSata. Και ενα ασυρματο πληκτρολογιο. Φαινεται ενδιαφερον σαν ιδεα ομως. Το βιντεο θα ειναι καλης ποιοτητας οπως απο νβιντια;
Wi-Fi έχει ενσωματωμένο, αν δεν είχε, θα ήταν +10€.
Το mSATA το υποστηρίζει, αλλά δέχεται και κανονικούς 2.5άρηδες δίσκους.
Η εικόνα σε FullHD θα είναι μια χαρά, γιατί να μην είναι δηλαδή; Πανεύκολο είναι όταν μιλάμε για ταινία και όχι για κάτι πιο δύσκολο. -
Intel CPU Core i5-4440 (1150,3.1GHz/6Mb) ~160€
Gigabyte MB H87M-D3H (1150/H87/DDR3) ~90€
Corsair RAM DDR3 Corsair 8GB Dimm 1600MHz Vengeance ~70€
Samsung 250Gb Sata III 840 EVO ~130€
Corsair VS Series 650W (CP-9020051-EU)~60€Το σύνολο είναι 410€ και λείπει και το κουτί. Γνώμη μου:
-Φθηνότερο και με λιγότερα watt τροφοδοτικό, αφού είναι για γραφείο, δεν έχει κανένα νόημα, απλώς πρέπει να είναι αθόρυβο.
-120άρης SSD, για γραφείο περισσεύει, ούτως ή άλλως ένας δεύτερος συμβατικός είναι απαραίτητος. Και φυσικά μην ξεχνάμε το backup.
-O επεξεργαστής είναι overkill, αν μιλάμε για γραφείο και δεν είναι τίποτε 3D μέσα...Τέλος, εγώ θα έπαιρνα έτοιμο, από γνωστό κατασκευαστή, όπως έχω πει τόσες φορές. Θα πληρώσεις 100€ παραπάνω, και θα είσαι πιο ήσυχος και με εγγύηση.
Από Πλαίσιο το παραπάνω καλάθι βγαίνει 536€ Όχι ότι θα τα πάρουμε από κει αλλά για το ενδεικτικό του θέματος. Υπάρχουν πολύ καλύτερα ψαγμένα μαγαζιά (mgmanager, msystems κλπ)
+1 για τον ssd. Υπόλοιποι συμβατικοί σκληροί υπάρχουν ήδη
- Τροφοδοτικό έχω το ίδιο ή παρόμοιο (δε θυμάμαι) και είναι όντως αθόρυβο.
- Στη CPU έδωσα ιδιαίτερη σημασία λόγω των πολλών προγραμμάτων και processes που τρέχω παράλληλα. Σπίτι έχω i3 και είμαι ικανοποιημένος, οπότε ή πάω εκεί ή σε κάτι παραπάνω. Το πολύ να κάνω καμιά σκάτζα στις cpu
Θα το κοιτάξω και για έτοιμο γιατί γεράσαμε και βαριέμαι να στήνω
-
get real μιλας για δουλεια γραφειου...ενας I5 ειναι overkill χ10 (μαζι με τα 8gb και τον ssd γενικα..)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]