-
mgkingscript
Γραμματοσειρά. Την είχα, την έχασα, τη χρειάζομαι πολύ και άμεσα. Μπορεί κανένας....; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
mgkingscript
Γραμματοσειρά. Την είχα, την έχασα, τη χρειάζομαι πολύ και άμεσα. Μπορεί κανένας....;Αν σου κάνει η 'mgkingscript UC POL-normal.TTF' υπάρχει σε πολλά και διάφορα torrent....
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μηπως πριν λιγο καιρο ειχες κατεβει Αθηνα και πηγες στο Athens Heart σε βιβλιοπωλειο ψαχνοντας κατι σε Λένιν?
ΥΓ Εντυπωσεις απο τα logitech? ποιο ακριβως μοντελο πηρες?
κατι πηγε να μου θυμισει το πρωτο αλλα το 'χασα.
μια χαρα τα logitech. δεν βρηκα ακομα ευκαιρια να τα τεντωσω
Το πρόβλημα με τον πληθυντικό ευγενείας ποιό είναι; Σε πολλές χώρες και γλώσσες το τηρούν.
γιατι αποτελει κριτηριο το τι τηρειται σε χωρες; προτιμω το προσωπικο:
θεωρω τον πληθυντικο ευγενειας μια αχρειαστη, αναχρονιστικη κοινωνικη συμβαση. βεβαια υποθετω πως θα 'χει καποια χρησιμοτητα αν εχεις υπερετες ή αφεντες αλλα μεταξυ ισων ας πεσει σε αχρηστια. -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μηπως πριν λιγο καιρο ειχες κατεβει Αθηνα και πηγες στο Athens Heart σε βιβλιοπωλειο ψαχνοντας κατι σε Λένιν?
ΥΓ Εντυπωσεις απο τα logitech? ποιο ακριβως μοντελο πηρες?
κατι πηγε να μου θυμισει το πρωτο αλλα το 'χασα.
μια χαρα τα logitech. δεν βρηκα ακομα ευκαιρια να τα τεντωσω
Το πρόβλημα με τον πληθυντικό ευγενείας ποιό είναι; Σε πολλές χώρες και γλώσσες το τηρούν.
θεωρω τον πληθυντικο ευγενειας μια αχρειαστη, αναχρονιστικη κοινωνικη συμβαση. βεβαια υποθετω πως θα 'χει καποια χρησιμοτητα αν εχεις υπερετες ή αφεντες αλλα μεταξυ ισων ας πεσει σε αχρηστια.Το πραγμα ξεκινησε απο εδω, http://left.gr/news/gia-shopping-sto-golden-hall και εγινε χιονοστιβαδα για το μπετοβλακα εφηβο που το εγραψε. Δε μπορει, καπου θα το είχε παρει το ματι σου.
Θα καταλαβεις αν το διαβασεις, τι ακριβως στην αρχικο σου σχολιο για τη συμπεριφορα των πωλητων, με εκανε και το θυμηθηκα Θυμομουν βεβαια λαθος το ονομα του Mall. -
θεωρω τον πληθυντικο ευγενειας μια αχρειαστη, αναχρονιστικη κοινωνικη συμβαση. βεβαια υποθετω πως θα 'χει καποια χρησιμοτητα αν εχεις υπερετες ή αφεντες αλλα μεταξυ ισων ας πεσει σε αχρηστια.Αναχρονιστικος μεν κανόνας συμπεριφοράς αλλά απαραίτητος δε. Στην ελληνική γλώσσα ο ενικός άνετα φτάνει σε σημείο αγένειας ξεπερνώντας την οικειότητα.
Το χειρότερο μου πάντα ήταν/είναι ο υποκριτικοτατος πληθυντικός των Goodys. Του Πλαισίου μια χαρά μου φαίνεται γιατί τυγχάνω σε χαμογελαστά παιδιά. Έχουν να κάνουν και με μένα τον tech expert ....Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
περί ζμαρτγουώτσες, γουέραμπλς κλπAs Smartwatches Abound, Chipmakers Battle to Be the Brains Inside
[...]
Global sales of smart watches, glasses, fitness and medical products were about $10 billion last year and are forecast to triple by 2018, according to estimates by researched IHS.
[...]
'It might be health care that drives it,' Clemmer said. 'What we're looking for effectively is the killer app.'Το μεγάλο πρόβλημα αυτών των συσκευών είναι οτι έχεις ακόμη μία συσκευή να φορτίζεις.
Αυτή την περίοδο οι πιό hot τεχνολογίες είναι οι εξής:
-Ultra Low/extreme low power electronics. Μικροεπεξεργαστές και μικροελεγκτές που λειτουργούν με τάσεις χαμηλότερες των 3,3 Volt, λειτουργούν με ρεύματα της τάξης των nanoampere και μπαίνουν σε κατάστη ύπνου οπου καταναλώνουν picoampere.
-Energy harvesting. Διατάξεις οι οποίες απορροφούν ενέργεια απο το περιβάλλον, είτε με τη μορφή ραδιοκυμάτων ή θερμότητας.
-Ultracapacitors. Υπερπυκνωτές οι οποίοι μπορούν να φορτίζονται πρακτικά ακαριαία και θα αντικαταστήσουν τις μπαταρίες.
Αν οι παραπάνω τεχνολογίες εξελιχθούν και συνδυαστούν τότε θα βγούν συσκευές οι οποίες θα έχουν πολύ αραιά διαστήματα φόρτισης και όταν θα χρειάζεται φόρτιση, αυτή θα διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα.
-
θεωρω τον πληθυντικο ευγενειας μια αχρειαστη, αναχρονιστικη κοινωνικη συμβαση. βεβαια υποθετω πως θα 'χει καποια χρησιμοτητα αν εχεις υπερετες ή αφεντες αλλα μεταξυ ισων ας πεσει σε αχρηστια.o πληθυντικός πέρα από ευγένεια σου δίνει και τη 'δυνατότητα' να κρατάς τον άλλο σε κάποια απόσταση έτσι ώστε να μην αρχίσει τη συμπεριφορά του 'κολλητού' χωρίς να σε ξέρει
εγώ προσωπικά κυρίως για αυτό τον χρησιμοποιώ, είμαι ευγενής και απαιτώ ευγένεια, ειδικά όταν συναλλάσσομαι με κάποιον δε θέλω οικειότητες, θέλω να κάνω τη δουλειά μου να τελειώνω
όπως επίσης όταν κάτι πάει στραβά ή όταν κάπου θέλω να εξυπηρετηθώ μέσω του πληθυντικού μπορώ να πω αυτό που θέλω και ο άλλος να με πάρει πιο σοβαρά
δε καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο παράξενο πολλοί άνθρωποι αυτό το έχουν σα μηχανισμό άμυνας και το κάνουν ασυναίσθητα, μάλιστα επειδή πολλοί το αντιλαμβάνονται αυτό πολλές φορές μπορεί να σου ζητήσουν να μιλήσεις στον ενικό γιατί θέλουν (και καλοπροαίρετα γιατί όχι;) να σπάσουν τον πάγο, όμως δεν είναι φίλοι σου για να τους μιλήσεις στον ενικό
άλλο ο φίλος σου, άλλο ο πελάτης/προϊστάμενος ή κάποιος που μόλις γνώρισες -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
mgkingscript
Γραμματοσειρά. Την είχα, την έχασα, τη χρειάζομαι πολύ και άμεσα. Μπορεί κανένας....;Αν σου κάνει η 'mgkingscript UC POL-normal.TTF' υπάρχει σε πολλά και διάφορα torrent....
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πουθενά seeders.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
mgkingscript
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πουθενά seeders.
Μήπως μπορείς να βρεις μια παραπλήσια σε ικανοποιητικό ποσοστό?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
θεωρω τον πληθυντικο ευγενειας μια αχρειαστη, αναχρονιστικη κοινωνικη συμβαση. βεβαια υποθετω πως θα 'χει καποια χρησιμοτητα αν εχεις υπερετες ή αφεντες αλλα μεταξυ ισων ας πεσει σε αχρηστια.
Αναχρονιστικος μεν κανόνας συμπεριφοράς αλλά απαραίτητος δε. Στην ελληνική γλώσσα ο ενικός άνετα φτάνει σε σημείο αγένειας ξεπερνώντας την οικειότητα.
Το χειρότερο μου πάντα ήταν/είναι ο υποκριτικοτατος πληθυντικός των Goodys. Του Πλαισίου μια χαρά μου φαίνεται γιατί τυγχάνω σε χαμογελαστά παιδιά. Έχουν να κάνουν και με μένα τον tech expert ....o πληθυντικός πέρα από ευγένεια σου δίνει και τη 'δυνατότητα' να κρατάς τον άλλο σε κάποια απόσταση έτσι ώστε να μην αρχίσει τη συμπεριφορά του 'κολλητού' χωρίς να σε ξέρει
εγώ προσωπικά κυρίως για αυτό τον χρησιμοποιώ, είμαι ευγενής και απαιτώ ευγένεια, ειδικά όταν συναλλάσσομαι με κάποιον δε θέλω οικειότητες, θέλω να κάνω τη δουλειά μου να τελειώνω
σε αγενεια -και σε οποιοδηποτε αλλο αθρωπινο χαρακτηριστικο- δεν φτανει η γλωσσα αλλα οι προθεσεις, οι πραξεις κοκ.
εγγενης αγενεια στον ενικο δεν υπαρχει· αγενη σημαινομενα/συμπεριφορες ναικαθε πληθυντικος ευγενειας ειναι υποκριτικος. ειδικα για τους υπαλληλους νομιζω πως δεν χρειαζεται να το αναλυσω.
βεβαια, για 'μενα, το ιδιο αστειος θα μου ακουστεις με πληθ. ευγενειας ειτε ως κωστοβολος ειτε ως τυχαιος περαστικοςδε καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο παράξενο πολλοί άνθρωποι αυτό το έχουν σα μηχανισμό άμυνας και το κάνουν ασυναίσθητα, μάλιστα επειδή πολλοί το αντιλαμβάνονται αυτό πολλές φορές μπορεί να σου ζητήσουν να μιλήσεις στον ενικό γιατί θέλουν (και καλοπροαίρετα γιατί όχι;) να σπάσουν τον πάγο, όμως δεν είναι φίλοι σου για να τους μιλήσεις στον ενικό
άλλο ο φίλος σου, άλλο ο πελάτης/προϊστάμενος ή κάποιος που μόλις γνώρισεςναι, προφανως γινεται και ασυναισθητα, κοινωνικη συμβαση εγραψα οχι προσωπικη επιλογη.
το οτι θεωρεις πως ο προισταμενος σου ανηκει σε αλλη κατηγορια αθρωπου σε σχεση με τον φιλο σου ωστε να απαιτει αλλαγη γραμματικου κωδικα ειναι συναρτηση μιας δικης σου θεωρησης των κοινωνικων σχεσεων (ή ισως ακριτης αποδοχης).εγω μας θεωρω ολους ισους κι ετσι οταν ψαχτηκα για αιτιολογηση αυτης της συμβασης (+ την ιστορικοκοινωνικη της καταγωγης) δεν βρηκα λογους υπαρξης. κατα τον ιδιο τροπο που εσυ βρηκες
το αφεντικο μου, ο ταδε οδοντιατρος, ο τυχαιος περαστικος πατερ, ο καθηγητης μου, δεν μου παρεξηγησαν κατι τοσο απλο. ισως γιατι καταλαβαν οτι αναμεσα σε ουσια και τυπους το σημαντικο ειναι το πρωτο.
φυσικα παντα βρισκονται τυπολατρες που απαιτουν! πληθυντικο και αυτη ειναι μια κλασικη ευκαιρια για να μειδιω με τον ανουσιο κοσμο οριοθετησεων που 'χουν χαραγμενοαυτα αυτα και τελειωνω τα οφτοπικα διοτι ο βιλλ εχει ηδη συνοφρυωσει την ακρη του προσωπου του
-
θεωρω τον πληθυντικο ευγενειας μια αχρειαστη, αναχρονιστικη κοινωνικη συμβαση. βεβαια υποθετω πως θα 'χει καποια χρησιμοτητα αν εχεις υπερετες ή αφεντες αλλα μεταξυ ισων ας πεσει σε αχρηστια.
Αναχρονιστικος μεν κανόνας συμπεριφοράς αλλά απαραίτητος δε. Στην ελληνική γλώσσα ο ενικός άνετα φτάνει σε σημείο αγένειας ξεπερνώντας την οικειότητα.
Το χειρότερο μου πάντα ήταν/είναι ο υποκριτικοτατος πληθυντικός των Goodys. Του Πλαισίου μια χαρά μου φαίνεται γιατί τυγχάνω σε χαμογελαστά παιδιά. Έχουν να κάνουν και με μένα τον tech expert ....o πληθυντικός πέρα από ευγένεια σου δίνει και τη 'δυνατότητα' να κρατάς τον άλλο σε κάποια απόσταση έτσι ώστε να μην αρχίσει τη συμπεριφορά του 'κολλητού' χωρίς να σε ξέρει
σε αγενεια -και σε οποιοδηποτε αλλο αθρωπινο χαρακτηριστικο- δεν φτανει η γλωσσα αλλα οι προθεσεις, οι πραξεις κοκ.
εγγενης αγενεια στον ενικο δεν υπαρχει· αγενη σημαινομενα/συμπεριφορες ναικαθε πληθυντικος ευγενειας ειναι υποκριτικος. ειδικα για τους υπαλληλους νομιζω πως δεν χρειαζεται να το αναλυσω.
βεβαια, για 'μενα, το ιδιο αστειος θα μου ακουστεις με πληθ. ευγενειας ειτε ως κωστοβολος ειτε ως τυχαιος περαστικοςδε καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο παράξενο πολλοί άνθρωποι αυτό το έχουν σα μηχανισμό άμυνας και το κάνουν ασυναίσθητα, μάλιστα επειδή πολλοί το αντιλαμβάνονται αυτό πολλές φορές μπορεί να σου ζητήσουν να μιλήσεις στον ενικό γιατί θέλουν (και καλοπροαίρετα γιατί όχι;) να σπάσουν τον πάγο, όμως δεν είναι φίλοι σου για να τους μιλήσεις στον ενικό
άλλο ο φίλος σου, άλλο ο πελάτης/προϊστάμενος ή κάποιος που μόλις γνώρισεςναι, προφανως γινεται και ασυναισθητα, κοινωνικη συμβαση εγραψα οχι προσωπικη επιλογη.
το οτι θεωρεις πως ο προισταμενος σου ανηκει σε αλλη κατηγορια αθρωπου σε σχεση με τον φιλο σου ωστε να απαιτει αλλαγη γραμματικου κωδικα ειναι συναρτηση μιας δικης σου θεωρησης των κοινωνικων σχεσεων (ή ισως ακριτης αποδοχης).εγω μας θεωρω ολους ισους κι ετσι οταν ψαχτηκα για αιτιολογηση αυτης της συμβασης (+ την ιστορικοκοινωνικη της καταγωγης) δεν βρηκα λογους υπαρξης. κατα τον ιδιο τροπο που εσυ βρηκες
το αφεντικο μου, ο ταδε οδοντιατρος, ο τυχαιος περαστικος πατερ, ο καθηγητης μου, δεν μου παρεξηγησαν κατι τοσο απλο. ισως γιατι καταλαβαν οτι αναμεσα σε ουσια και τυπους το σημαντικο ειναι το πρωτο.
φυσικα παντα βρισκονται τυπολατρες που απαιτουν! πληθυντικο και αυτη ειναι μια κλασικη ευκαιρια για να μειδιω με τον ανουσιο κοσμο οριοθετησεων που 'χουν χαραγμενοαυτα αυτα και τελειωνω τα οφτοπικα διοτι ο βιλλ εχει ηδη συνοφρυωσει την ακρη του προσωπου του
Για ευκολια, γιατι καποια στιγμη θα σου χρειαστει στο μελλον:
- Ενικος για ατομα με τα οποια έχουμε ηδη σχεσεις και δε τους γνωρισαμε χτες, οικογενεια και συγγενεις, ατομα της ιδιας ηλικιας κλπ
- Πληθυντικος ως επι το πλειστον για ατομα μεγαλυτερης ηλικιας, ειδικα αν μολις τους γνωρισαμε, για τα ατομα που φερουν κοινωνικα ή στρατιωτικα αξιώματα (δε λεμε στον δημαρχο 'γεια σου δημαρχε', στο μητροπολιτη 'Καλησπερα Ανθιμε' και στο λοχαγο 'Μήτσο θελω αδεια') και για τα ατομα που η δουλεια τους ειναι να μας εξυπηρετουν**. Δεν κανει κακο σε κανεναν, δειχνει σεβασμο στον απεναντι και οχι υποταγη, δειχνει στοιχειώδη ευγένεια.
**Μπορει ο καθηγητης σου και το αφεντικο σου (αν και μου κανει εντυπωση ειδικα αυτο, εξαρταται τη δουλεια βεβαια) να στο συγχωρουν, και να αισθανεσαι γαμηστερα με τον εαυτο σου μετα την ερευνα σου, αλλα ακομα και ενας σερβιτορος σε ταβερνα πιθανα θα σε βαλει να φας τη σπέσιαλ χλεμπόνα του αν πεις 'Φερε 2 μπριζολες', πραγμα που ειναι δυσκολοτερο να συμβει αν λειτουργησεις ευγενικα=μιλησεις στον πληθυντικο, γιατι δεν ειναι φιλαρακος σου και μπορει να ειναι 60 χρονων. Συμβαινει πιο συχνα απο οσο φανταζεσαι.
-
Μιας και νωρίτερα έγινε λόγος για γραμματοσειρές - έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την MgPolApla. Την είχα, την έχασα, και τη χρειάζομαι.
Μήπως την έχει κανείς κάπου; -
ρε τριαινε, γιατι μιλας σαν την γιαγια που συμβουλευει τα 10χρονα εγγονια της;
ωραια η δικια σου οπτικη της συναναστροφης αλλα γνωριζεις πως για μενα ειναι απλα και μονο αυτο, η δικια σου οπτικη.
-
Απλά Γιάννη μη σου κακοφανεί αν σου την πει κάποιος, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας, αν του απευθυνθείς στον ενικό.
-
ρε τριαινε, γιατι μιλας σαν την γιαγια που συμβουλευει τα 10χρονα εγγονια της;ωραια η δικια σου οπτικη της συναναστροφης αλλα γνωριζεις πως για μενα ειναι απλα και μονο αυτο, η δικια σου οπτικη.
Γιατι πολυ απλα, είμαι σε ηλικια γιαγιας (περιπου ) και εισαι το εγγονι (περιπου) και αυτο δεν αλλαζει σε καμμιά οπτικη, ή απλα αυτα που γραφεις ειναι για 10χρονους, διαλεξε τι θελεις, εγω παντως λεω το πρωτο.
Δεν περιμενω να σε 'συμμορφωσω' με αυτα που 'ορμηνευω το εγγονι', τα εγραψα μια φορα μηπως και γλυτωσεις μια πορτα στα μουτρα στο μέλλον, απο τετοια χαζομαρα που 'την εχεις μελετησει και εβγαλες συμπερασμα'. Ελευθερα βεβαια, διεγραψε τα αυτα που ειπα, (εεπ οχι μονο εγω, και αλλοι με διαφορετικες ηλικιες/βιωματα), μη νομιζεις οτι σε πατροναρουμε κιολας και σου ψαλιδιζουμε τα φτερα. Εσύ ξερεις σιγουρα καλυτερα.
-
καλά, κόψε κάτι.
Το πόσο είναι κοινωνική σύμβαση ο πληθυντικός ευγενείας και όχι ευγένεια καθαυτή, γίνεται άμεσα κατανοητό αν δεις πόσο διαφορετικούς τύπους τηρούν σε διαφορετικές χώρες.
Παραμένουν ευγενικοί, πιθανώς πολύ περισσότερο από τη μέση ελληνική ευγένεια, και παρ' όλ' αυτά παραμένουν στον ενικό.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
καλά, κόψε κάτι.Το πόσο είναι κοινωνική σύμβαση ο πληθυντικός ευγενείας και όχι ευγένεια καθαυτή, γίνεται άμεσα κατανοητό αν δεις πόσο διαφορετικούς τύπους τηρούν σε διαφορετικές χώρες.
Παραμένουν ευγενικοί, πιθανώς πολύ περισσότερο από τη μέση ελληνική ευγένεια, και παρ' όλ' αυτά παραμένουν στον ενικό.
Φυσικά και είναι μια κοινωνική σύμβαση αλλά είναι μια που σε όσες γλώσσες υπάρχει πληθυντικός ευγενείας χρησιμοποιείται στην επικοινωνία αγνώστων ή σε συναλλαγές, π.χ. στα γερμανική ή τα γαλλικά. Φαντάζομαι πως είχες στο μυαλό σου τα αγγλικά. Εκεί ως γνωστό δεν υπάρχει πληθυντικός ευγενείας, αλλά υπάρχουν λέξεις-κλειδιά που αποδίδουν τον προσήκοντα σεβασμό στον ξένο/πελάτη κλπ.
ΥΓ: Ας μην εισέλθουμε στο αν ο πληθυντικός ευγενείας είναι κατάλοιπο ταξικής διαφοροποίησης. Δεν νομίζω πως κανένας το βλέπει έτσι σήμερα.
-
You are, αν υπάρχει μια γλώσσα που υπάρχει πληθυντικός ευγένειας, είναι η απόδειξη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για το you, ενώ δεν προβλέπεται κάτι άλλο για το β' συνθετικό, κάτι σε you is δηλαδή.
-
υπάρχουν βέβαια άλλες αναλογίες. π.χ. αν θα απευθύνεται σε εσένα ως Mr Tade ή Jim.
Δεν βάζω καμία λογική ταξικότητας ή υποτέλειας. Απλώς ότι διαφορετικές κοινωνίες εκφράζουν διαφορετικά το σεβασμό τους ή καλύτερα την 'ευπρέπεια'. Πιθανώς να έχει να κάνει περισσότερο με το low/high context μιας κοινωνίας.
Περισσότερο σαν σχόλιο ότι η τυπική ευγένεια είναι απαραίτητη και όλοι την έχουν. γιατί δεν είναι έτσι.
-
@dstou: Δεν είναι ευγενείας, απλά είναι η μόνη σύνταξη αυτή.
Ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει σεβασμό είναι το: 'Will you please follow me?' έναντι του 'Follow me!'. Στον ίδιο αριθμό και τα δύο αλλά φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά.Ας το αφήσουμε όμως γιατί ο Μπιλλ δέρνει και δεν θα το κάνει καν στον πληθυντικό...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]