-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2012/06/googleio20124155.jpgΤι γαμάτο design
αυγοθήκε με μπουζοκαλώδια...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2012/06/googleio20124155.jpg
Τι γαμάτο design
αυγοθήκε με μπουζοκαλώδια...
δινω ενα μηνα στην apple να κανει μυνηση στην google επειδη εφτιαξε κατι ολα σε ενα με καλωδια αρα την αντιγραφει
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
μπορει να καταλαβει οτι γινεται υποκλοπη σηματος και ποιος το παιρνει?
Μπορεί να καταλάβει οτι γίνεται υποκλοπή μόνο αν μπεί στις ρυθμίσεις του ρούτερ, γιατι το laptop της γιαγιάς θα φαίνεται στις συνδεδεμένες συσκευές. Το να καταλάβει όμως ποιός κάνει την υποκλοπή είναι δύσκολο γιατι το μόνο που θα βλέπει είναι το MAC Address της κάρτας wifi και το hostname του υπολογιστή. Οπότε αν δέν έχει βάλει το ονοματεπώνυμό της σαν hostname το μόνο που μπορεί να βρεί είναι μέσω του MAC address ποιός είναι ο κατασκευαστής της κάρτας wifi (φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή), αλλά ακόμα και αυτό δέν λέει τίποτα γιατι μπορείς να το αλλάξεις το MAC και να το κάνεις να δείχνει ότι θέλεις.
υπαρχει καθολου ασφαλεια? αν μου γραψουν καποια σημαντικα μαιλ η στειλουν εγγραφα μεσω γκμαιλ μπορει να τα δουν καποιοι?
Για να βλέπει ο άλλος σε ποιά site μπαίνεις δέν αρκεί το ρούτερ απο μόνο του, θέλει ειδική διάταξη με υπολογιστή ανάμεσα στο ρούτερ και το wifi AP που να καταγράφει τα πακέτα. Αν έχεις πέσει σε τέτοια περίπτωση (πράγμα πολύ απίθανο) τότε δέν έχεις πρόβλημα να στείλεις μέσω gmail (και γενικά site που έχουν https μπροστά) γιατί τα δεδομένα αποστέλλονται κρυπτογραφημένα.
Αν όμως μπείς σε σιτε χωρις κρυπτογράφηση (πχ 4tforum) τότε ο άλλος όχι μονο μπορεί να δεί τι βλέπεις αλλά να σου κλέψει και το username και password.
dog80
ευχαριστω για τις πληροφοριες.
μονο μια χαζη ερωτηση.
μου ειπαν οτι την μερα δεν εχουν προσβαση , προφανως αυτο σημαινει οτι
οταν γυριζει καποιος σπιτι ανοιγει το μοντεμ? και τοτε εχουμε και μεις? -
Αν δίνεις χειροκίνητα ΙΡ και δεν παίρνεις από το DHCP του ρούτερ, το PC σου δεν εμφανίζεται πουθενά στον ρούτερ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δίνεις χειροκίνητα ΙΡ και δεν παίρνεις από το DHCP του ρούτερ, το PC σου δεν εμφανίζεται πουθενά στον ρούτερ.Λάθος.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν δίνεις χειροκίνητα ΙΡ και δεν παίρνεις από το DHCP του ρούτερ, το PC σου δεν εμφανίζεται πουθενά στον ρούτερ.
Λάθος.
Κι όμως, ο leonp έχει εν μέρει δίκιο. Αυτο που δείχνουν οι πιό πολλοί ρούτερ είναι το DHCP client list, οπότε αν βάλεις static IP στον υπολογιστή δέν θα φαίνεται.
Φυσικά είτε είναι static είτε dynamic η απόδωση IP, θα έχει καταχωρηθεί στο ARP table του router, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των home routers δέν εχει τη δυνατότητα για να το δείς.
-
όσους router είχα (και δεν ήταν ποτέ κάτι ιδιαίτερο), έδειχναν όλες τις ip, MAC κλπ οποιουδήποτε ήταν συνδεδεμένος.
Στο σπίτι δεν χρησιμοποιώ DHCP σε κανέναν υπολογιστή, network storage, κινητό, όλα τα δείχνει. -
τι έχεις για NAS
-
2 WD ShareSpace.
Καλούτσικα. Είχα κάποιο θεματάκι μαζί τους, αλλά τουλάχιστον το support της WD είναι εξαιρετικό.
Σε παίρνουν τηλ από αγγλία or smthng να μη χρεώνεσαι
Το ένα unit ήθελε αντικατάσταση, και πρώτα σου στέλνουν το καινούριο, κάνεις ό,τι θες να κάνεις (π.χ. να περάσεις τα δεδομένα σου κλπ) και μετά τους στέλνεις πίσω το ελαττωματικό.
Με 100mbp σύνδεση είναι αρκετά αργά, αλλά με 1gbps είναι ΟΚ.
Κάποιο linux kernel τρέχουν, οπότε μπορείς να παίξεις και με αυτό. -
-
wouldn't know.
Δεν το έψαξα και πολύ το ζήτημα να σου πω την αλήθεια. Κάτι απλό μου αρκούσε... -
Μα τι ρούτερ έχεις και σου δείχνει IP client list?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
χάζευα Drobo fs και κάποια της Synology αλλάκοίτα σε iomega
http://go.iomega.com/en/products/networ ... rtner=4740
έχω εδώ και ένα χρόνο ενα ΝΑS 2 Giga, τον οποίον τον χρησιμοποιώ για multimedia server, fpt, backup κλπ και είμαι υπερευχαριστημένος. Τον βλέπει και το ipad χωρίς πρόβλημα
υπάρχουν και εκδόσεις με raid αν σε νοιάζει κάτι τέτοιο, εμένα μου είχε στοιχίσει 130€
κάτι προβληματάκια είχα στην αρχή, αλλά όταν κάναν update το firmware έστρωσε.
Support καλό, και τηλεφωνικό και online chat -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μα τι ρούτερ έχεις και σου δείχνει IP client list?Η πλάκα είναι οτι κάτι παλιοί ρούτερ δείχνανε. Τώρα προσπαθούν να τους απλοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο και κόβουν τα πιο εξειδικευμένα features.
Ο Dlink που έχω στη δουλειά (ο πιο φτηνιάρης απο το Πλαίσιο) δέν δείχνει. Θα κοιτάξω το βράδυ στο σπίτι το Netgear DGN2200 που υποτείθεται είναι πιο εξειδικευμένο μοντέλο να δώ αν δείχνει.
-
εχει πλακα που δειχνει τοσα πολλα και ομως ειναι απο τα πιο αχρηστα router EVER -
Κι αυτό DHCP client list είναι, όχι ARP table.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
κοίτα σε iomega
http://go.iomega.com/en/products/networ ... rtner=4740
έχω εδώ και ένα χρόνο ενα ΝΑS 2 Giga, τον οποίον τον χρησιμοποιώ για multimedia server, fpt, backup κλπ και είμαι υπερευχαριστημένος. Τον βλέπει και το ipad χωρίς πρόβλημα
υπάρχουν και εκδόσεις με raid αν σε νοιάζει κάτι τέτοιο, εμένα μου είχε στοιχίσει 130€
κάτι προβληματάκια είχα στην αρχή, αλλά όταν κάναν update το firmware έστρωσε.
Support καλό, και τηλεφωνικό και online chatΠολλά μπορούν να γίνουν με κανα δυο τρεις δίσκους και την case που έχω αλλα απλά κοιτάω να αποφύγω το σκάψιμο.
Τεσπα ακόμα ιδέες είναι. Ως την υλοποίηση live may.
Αλλού είναι που με βαράει στα νευρα προς στιγμή.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εχει πλακα που δειχνει τοσα πολλα και ομως ειναι απο τα πιο αχρηστα router EVERΜόνον τα βασικά βλέπω στην φωτό, ποια είναι τα πολλά που δείχνει;
Τα περισσότερα μπορεί να μην δείχνουν ΙΡ, δείχνουν όμως τις MAC, οπότε δεν γίνεται να κρυφτείς νομίζω... -
τι αλλο θες δηλαδη? Ip mac και ονομα του terminal
βεβαια εχω και το router της samknows επανω αλλα δεν το δειχνει καν -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μα τι ρούτερ έχεις και σου δείχνει IP client list?Έχω δει σε US Robotics, ZTE, και κάτι D-Link αν θυμάμαι καλά.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]