-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
στα FPS είθισται να απενεργοποιείς το συγχρονισμό με το refresh της οθόνης, οπότε δεν επηρεάζει ούτως ή άλλωςτο vsync μια χαρα κανει την δουλεια που πρεπει (παντα σε παιχνιδια που ξερεις οτι θα πιασουν χαλαρα πανω απο 60fps)αλλιως δεν εχει νοημα
-
Καμία άποψη γι αυτό το πολυμηχάνημα; Το ότι είναι τεχνολογίας led είναι καλό; Αυτή η φύσιγγα γραφίτη που αναφέρεται ως αναλώσιμο μήπως μας στοιχίζει λε κουκ αϊντόν* ή μήπως είναι δυσεύρετη;
- 60 ευρώ για μαύρο (2.000 σελίδες)
και 3 Χ 60 € για τις τρεις άλλες φύσιγγες (1.400 σελίδες).
Λογικές τιμές για laser;
-
χρειάζομαι άμεσα παραπάνω μνήμη γιατί το photoshop κλατάρει γρήγορα, όμως τα 8GB για DDR2 ξεφεύγουν σε τιμή
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Καμία άποψη γι αυτό το πολυμηχάνημα; Το ότι είναι τεχνολογίας led είναι καλό;Όλοι οι laser τεχνολογίας led δέν είναι?
Αυτή η φύσιγγα γραφίτη που αναφέρεται ως αναλώσιμο μήπως μας στοιχίζει λε κουκ αϊντόν* ή μήπως είναι δυσεύρετη;
Έχε υπόψιν σου οτι κάθε 5(?) περίπου φύσιγγες πρέπει να αλλαχτεί το photoconductor, αξίας άνω των 200€
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καμία άποψη γι αυτό το πολυμηχάνημα; Το ότι είναι τεχνολογίας led είναι καλό;
Όλοι οι laser τεχνολογίας led δέν είναι?
Νομίζω πως όχι. Εδώ (και εδώ), για παράδειγμα, λέει ποιες είναι οι διαφορές τους.
Αυτή η φύσιγγα γραφίτη που αναφέρεται ως αναλώσιμο μήπως μας στοιχίζει λε κουκ αϊντόν* ή μήπως είναι δυσεύρετη;
Έχε υπόψιν σου οτι κάθε 5(?) περίπου φύσιγγες πρέπει να αλλαχτεί το photoconductor, αξίας άνω των 200€
Εδώ (ανοίγει pdf) αναφέρει 'Η φύσιγγα γραφίτη είναι το μόνο αναλώσιμο που χρήζει αντικατάστασης, κάτι που βοηθά να διατηρείται χαμηλό το συνολικό κόστος κτήσης.'. Μήπως δε φθείρεται εξίσου ο photoconductor στους led;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
στα FPS είθισται να απενεργοποιείς το συγχρονισμό με το refresh της οθόνης, οπότε δεν επηρεάζει ούτως ή άλλως
Και τότε έχεις σπασίματα...
there are more important things than that
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Καμία άποψη γι αυτό το πολυμηχάνημα; Το ότι είναι τεχνολογίας led είναι καλό; Αυτή η φύσιγγα γραφίτη που αναφέρεται ως αναλώσιμο μήπως μας στοιχίζει λε κουκ αϊντόν* ή μήπως είναι δυσεύρετη;- 60 ευρώ για μαύρο (2.000 σελίδες)
Λογικές τιμές για laser;
DONT DO IT FAIDON!!!!
Επειδη υπάρχει προσωπική εμπειρία με τέτοιας τιμης laser εγχρωμα... και ασπρομαυρα μονο να τυπώνεις θα σου τρώνε και απο τα έγχρωμα. Και φυσικά θα πληρώνεις le kouk aidon... και μιλάμε για αγρια πράγματα. Πάρε ενα μονοχρώμο και εναν inkjet. Ποιο φτηνά θα σου βγει.... εκτός... εκτός και αν διαπιστωμένα μπορείς να βρείς έναν που οταν εκτυπώνεις ασπρόμαυρα να τρώει μονο το μαύρο μελάνι. Και επίσης... συνήθως οι εγχρωμοι θέλουν ΟΛΑ τα μελάνια γεμάτα για να δουλέψουν ασχετα αν θα κάνεις χρήση η οχι του χρώματος.
Αυτά για να προλάβω κανένα κακό... Ψαξου καλά στο ιντερνετ σε ειδικευμένα φορα...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
στα FPS είθισται να απενεργοποιείς το συγχρονισμό με το refresh της οθόνης, οπότε δεν επηρεάζει ούτως ή άλλως
Και τότε έχεις σπασίματα...
there are more important things than that
Όπως το PSI για παράδειγμα Αντρέα;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Καμία άποψη γι αυτό το πολυμηχάνημα; Το ότι είναι τεχνολογίας led είναι καλό; Αυτή η φύσιγγα γραφίτη που αναφέρεται ως αναλώσιμο μήπως μας στοιχίζει λε κουκ αϊντόν* ή μήπως είναι δυσεύρετη;
Λογικές τιμές για laser;
DONT DO IT FAIDON!!!!
Επειδη υπάρχει προσωπική εμπειρία με τέτοιας τιμης laser εγχρωμα... και ασπρομαυρα μονο να τυπώνεις θα σου τρώνε και απο τα έγχρωμα. Και φυσικά θα πληρώνεις le kouk aidon... και μιλάμε για αγρια πράγματα. Πάρε ενα μονοχρώμο και εναν inkjet. Ποιο φτηνά θα σου βγει.... εκτός... εκτός και αν διαπιστωμένα μπορείς να βρείς έναν που οταν εκτυπώνεις ασπρόμαυρα να τρώει μονο το μαύρο μελάνι. Και επίσης... συνήθως οι εγχρωμοι θέλουν ΟΛΑ τα μελάνια γεμάτα για να δουλέψουν ασχετα αν θα κάνεις χρήση η οχι του χρώματος.
Αυτά για να προλάβω κανένα κακό... Ψαξου καλά στο ιντερνετ σε ειδικευμένα φορα...
Ψάξε για κανέναν Xerox με solid inks....αρκετά οικονομικοί για laser...δεν ξέρω όμως τι μοντέλα θα βρεις στην Ελλάδα.
Στο γραφείο έχω έναν Phaser 8550 και τα 'σαπουνάκια' που παίρνει είναι σχετικά φθηνά και κρατάνε πολύ.
π.χ http://reviews.cnet.com/laser-printers/ ... s;prodInfo
http://www.solid-inks.co.uk/phaser_8400 ... tAodpHNMYg
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
χρειάζομαι άμεσα παραπάνω μνήμη γιατί το photoshop κλατάρει γρήγορα, όμως τα 8GB για DDR2 ξεφεύγουν σε τιμήέκανα κάποιες σκέψεις με αφορμή το παραπάνω + ότι θέλω και ένα δεύτερο media pc
να πάρω τα σώψυχα αυτού (cpu, m/b, μνήμη, gpu) και να φτιάξω το media pc και να αναβαθμίσω το main μου.
Επειδή όμως είμαι πίσω στα νέα δρώμενα της τεχνολογίας, τι μου προτείνετε για αντικατάσταση των παραπάνω; cpu δλδ, m/b, ram, gpu. Το λιγότερο που μ'ενδιαφέρει είναι η ισχύς της gpu, αλλά όχι και γτπ. Κόστη value 4 money καθώς ούτε gamer είμαι, αλλά ούτε το θέλω μόνο για browsing -
πες μου τι έχεις,από τι απαρτίζεται ο Η/Υ σου και τις θέλεις να κάνεις.
-
CPU C2duo E8400 @ 3ghz, mb Gigabyte ep43-ud3L, 4x1 gb ram geil, gpu ati x800gto
Λέω να τα βγάλω αυτά και να φτιάξω ένα άλλο pc για media player και να αναβαθμίσω το κύριο -
ο επεξεργαστής σου είναι καλός και σου προτείνω να τον κρατήσεις για τον κύριο Η/Υ, και να πάρεις άλλον διπλοπύρινο χαμηλότερης απόδοσης για το media pc.Μητρική μια απλή που να έχει τα βασικα με 40-50Ε και είσαι οκ.Μνήμη RAM επίσης.Με την κάρτα γραφικών μπορείς να παίξεις..δλδ εξαρτάται τι θελεις να κάνεις με τον κύριο Η/Υ.Μπορείς επίσης να βρεις μια 'μικρή' κάρτα για τον media και να κρατήσεις αυτή στον κύριο.Ένα τροφοδοτικό μάρκας γύρο 450W είναι καλό(απέφυγε τα Thermaltake).Σκληρός δίσκος:και αυτό είναι στο χέρι σου.Αν θες να βλέπεις ταινίες,στο media θα χρειαστείς και ανάλογη οθόνη.Σε γενικές γραμμές αυτά..
-
για media pc ενας διπυρηνος, με 2 GB ram ειναι αυτο ακριβως που χρειαζεται (και παραπανω)
ισως δεν χρειαζεται καν καρτα γραφικων, αν παιξει με μια μητρικη που εχει onboard και hdmi
-
@ dimik: Ευχαριστώ. Θα κοιτάξω και για xerox. Βέβαια, δύο φωτοτυπικά που έχουν περάσει από τα χέρια μου χάλασαν στα δύο χρόνια περίπου (με κόστος > 100 ευρώ) και μπορώ να πω ότι έχω χάσει λίγο την εμπιστοσύνη μου στη xerox.
@ corsair: Ευχαριστώ για την προειδοποίηση
Μήπως έχεις υπόψη σου κάποιο από αυτά τα εξειδικευμένα fora; Αν ισχύει αυτή η ιστορία με τα μελάνια, μάλλον θα πάω για ασπρόμαυρο. Έτσι κι αλλιώς αποφεύγω τις εκτυπώσεις. Για παν ενδεχόμενο τον θέλω και για το scanner του. Και θέλω laser επειδή έχω βαρεθεί να πληρώνω μελάνια για 10 σελίδες (πριν στεγνώσουν τα μελάνια). -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
DONT DO IT FAIDON!!!!
Αν ορίσεις στις επιλογές να τυπώνει μόνο ασπρόμαυρο ή grayscale, πώς χρησιμοποιεί και έγχρωμο τόνερ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...
Αν ορίσεις στις επιλογές να τυπώνει μόνο ασπρόμαυρο ή grayscale, πώς χρησιμοποιεί και έγχρωμο τόνερ;Και όμως έτσι είναι. Μαλακία το ξέρω. Εγώ είχα έναν Κόνικα και μόλις τελείωσε το έγχρωμο σταμάτησε να τυπώνει απλά ακόμη και αν όριζα ασπρόμαυρη εκτύπωση. Το χάρισα σε συνφορουμίστα και ξεμπέρδεψα.
@ dimik: Ευχαριστώ. Θα κοιτάξω και για xerox. Βέβαια, δύο φωτοτυπικά που έχουν περάσει από τα χέρια μου χάλασαν στα δύο χρόνια περίπου (με κόστος > 100 ευρώ) και μπορώ να πω ότι έχω χάσει λίγο την εμπιστοσύνη μου στη xerox.
@ corsair: Ευχαριστώ για την προειδοποίηση
Μήπως έχεις υπόψη σου κάποιο από αυτά τα εξειδικευμένα fora; Αν ισχύει αυτή η ιστορία με τα μελάνια, μάλλον θα πάω για ασπρόμαυρο. Έτσι κι αλλιώς αποφεύγω τις εκτυπώσεις. Για παν ενδεχόμενο τον θέλω και για το scanner του. Και θέλω laser επειδή έχω βαρεθεί να πληρώνω μελάνια για 10 σελίδες (πριν στεγνώσουν τα μελάνια).Συμφωνώ στα τονισμένα. Εγώ έχω πάρει αυτόν. Παρόλο που η μάρκα δεν είναι (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) φημισμένη στους εκτυπωτές είναι πολύ καλός. Ταχύτατη πρώτη εκτύπωση (ο Κονικα ήθελε περίπου ένα λεπτό, αυτός σε 10 δεύτερα σχεδόν είναι έτοιμος), γρήγορη εκτύπωση, εντελώς αθόρυβος (ο Κονικα, όπως και άλλοι που έχω ακούσει κάνουν σαν ελικόπτερα), μαζεμένο μέγεθος παρόλο που είναι λειζερ-πολυμηχάνημα, γρήγορη σάρωση επίσης, πολύ καλό συνοδευτικό πρόγραμμα και τόνερ στα 55 ευρώ για 1500 σελίδες (δεν είναι τσάμπα δεν είναι και πανάκριβο).
Έχω βέβαια και έναν φωτογραφικό Κάνον για φωτογραφίες ή κάτι άλλο έγχρωμο αλλά δεν τον χρησιμοποιώ συχνά.
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
.Ένα τροφοδοτικό μάρκας γύρο 450W είναι καλό(απέφυγε τα Thermaltake)να ρωτήσω γιατί αυτό; Έχουν κάποια ιδιαιτερότητα;
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
ο επεξεργαστής σου είναι καλός και σου προτείνω να τον κρατήσεις για τον κύριο Η/Υ, και να πάρεις άλλον διπλοπύρινο χαμηλότερης απόδοσης για το media pc.Μητρική μια απλή που να έχει τα βασικα με 40-50Ε και είσαι οκ.Μνήμη RAM επίσης.Με την κάρτα γραφικών μπορείς να παίξεις..δλδ εξαρτάται τι θελεις να κάνεις με τον κύριο Η/Υ.Μπορείς επίσης να βρεις μια 'μικρή' κάρτα για τον media και να κρατήσεις αυτή στον κύριο.Ένα τροφοδοτικό μάρκας γύρο 450W είναι καλό(απέφυγε τα Thermaltake).Σκληρός δίσκος:και αυτό είναι στο χέρι σου.Αν θες να βλέπεις ταινίες,στο media θα χρειαστείς και ανάλογη οθόνη.Σε γενικές γραμμές αυτά..για media pc ενας διπυρηνος, με 2 GB ram ειναι αυτο ακριβως που χρειαζεται (και παραπανω)
ισως δεν χρειαζεται καν καρτα γραφικων, αν παιξει με μια μητρικη που εχει onboard και hdmi
σωστά αυτά που λέτε, αλλά:
-
ο κύριος (και μοναδικός) υπολογιστής που έχω και φοράει τα παραπάνω που είπα δεν έχει μέλλον σαν socket 775. οπότε το να πάρω άλλη μητρική για να βάλω ddr3 ram είναι overkill, συνδυάζοντας το γεγονός ότι θέλω να φτιάξω και ένα 2ο pc για media player
-
βάζω λοιπόν τα σώψυχα του κύριου- cpu, m/b, ram και ίσως μια φθηνή gpu στο 2ο- και σκληρό, τροφοδοτικό και περιφερειακά έχω στην άκρη και κάνω μια αναβάθμιση cpu, m/b, ram στο κύριο κρατώντας την gpu αν χρειαστεί. Οι μόνες απαιτήσεις που έχω απ'την αναβάθμιση είναι να αντέχει φόρτο εργασίας, δλδ καλύτερος/ίσον με αυτό που έχω τώρα, μητρική με 4 θέσεις dimm, τουλάχιστον 1 pci, 6 sata και gigabit ethernet. Και να έχει βλέψεις για το μέλλον, μην τελειώσει πάλι το socket σε 5 χρόνια
-
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
...
Αν ορίσεις στις επιλογές να τυπώνει μόνο ασπρόμαυρο ή grayscale, πώς χρησιμοποιεί και έγχρωμο τόνερ;Και όμως έτσι είναι. Μαλακία το ξέρω. Εγώ είχα έναν Κόνικα και μόλις τελείωσε το έγχρωμο σταμάτησε να τυπώνει απλά ακόμη και αν όριζα ασπρόμαυρη εκτύπωση. Το χάρισα σε συνφορουμίστα και ξεμπέρδεψα.
Μήπως στην πραγματικότητα σταματούσε ο εκτυπωτής επειδή δεν είχε όλα τα τόνερ, αλλά από την άλλη δεν ξόδευε έγχρωμο όταν τύπωνες ασπρόμαυρο;
Εγώ έχω τα έγχρωμα στο 30%, αλλά διαθέτω ακόμα μαύρο συν άλλο ένα μαύρο καινούριο. Επειδή δεν χρειάζομαι συνήθως το χρώμα, έχω ορίσει στις επιλογές να τυπώνει μόνο greyscale και μόνο όταν θέλω χρώμα ενεργοποιώ τα άλλα toner. Δεν βλέπω να μειώνονται τα έγχρωμα με τον τρόπο αυτό, άλλο το ότι μπορεί να σταματήσει τελείως να τυπώνει αν του λείπει έστω κι ένα έγχρωμο (θα δείξει).
Υποθετική 'λύση': αγορά μόνο του τσιπακίου, χωρίς αναγόμωση. Να νομίζει ο εκτυπωτής ότι υπάρχουν γεμάτα έγχρωμα. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει αυτό, αλλά φαντάζομαι αρκετά φθηνά. Τη δουλειά σου όμως μάλλον την κάνεις.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]