-
ΦΥσικά και μπορούν.
Δες αν το drive ή ο σκληρός έχουν κάποια θέση (μεταξύ των master/slave) που να αντιστοιχεί σε μη-χρήση jumper [π.χ. το slave στη φώτο του manosk]. Οπότε με το ένα jumper που έχεις, θα κάνεις τη δουλειά σου.
Αλλιώς βρες οποιοδήποτε μεταλλικό πραματάκι που να μπορεί να γεφυρώσει δυο ακίδες. Αλλιώς βρες ένα jumper . Μια καλή περίπτωση είναι να δεις που έχει το clear-cmos η μητρική. Εκεί έχει ένα jumper που χρησιμοποιείς μόνο αν θες να κάνεις hard reset το BIOS. Ε, πάρε αυτό.εεπ, αυτό είναι 'σε σειρά' όχι παράλληλα
edit : δεν έχει jumper εννοείς ότι δεν έχει καθόλου πινάκια, ή απλώς δεν έχει το 'συνδετήρα';
Κανονικά, αφού δούλευε μόνο του θα έπρεπε να είναι master. Οπότε βάζεις το άλλο drive slave και βλέπεις αν παίζουν. Βέβαια όταν είναι μόνα τους, πολλά λειτουργούν και ως slave, οπότε αν δεν παίξει το πρώτο, δοκίμασε και master το drive. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
edit : δεν έχει jumper εννοείς ότι δεν έχει καθόλου πινάκια, ή απλώς δεν έχει το 'συνδετήρα';
Κανονικά, αφού δούλευε μόνο του θα έπρεπε να είναι master. Οπότε βάζεις το άλλο drive slave και βλέπεις αν παίζουν. Βέβαια όταν είναι μόνα τους, πολλά λειτουργούν και ως slave, οπότε αν δεν παίξει το πρώτο, δοκίμασε και master το drive.Οχί τον συνδετήρα (τζαμπερ) δεν εχώ !
τεσπα θα το τσεκάρω ξανα αυριο διοτι το pc είναι στην δουλεια μου.
ευχαριστω για τα φώτα σας -
ειναι seagate?
-
Ναι
-
Όντως δουλεύουν μαζί, ένα χάρχαλο που είχα ποτέ δεν τα κατάφερε και από τότε μου χε μείνει η ιδέα.
Βασικά γιατί δε δοκιμάζεις μόνο με τον σκληρό?? Βγάλε τελείως το drive και πάρε από εκεί τον συνδετήρα αφου δεν έχεις. Υποθέτω πως ο συγκεκριμένος σκληρός λειτουργεί ως master χωρίς jumper, βασικά το γράφει επάνω, είτε σε κάποιο αυτοκόλλητο είτε πάνω στην πλακέτα. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Όντως δουλεύουν μαζί, ένα χάρχαλο που είχα ποτέ δεν τα κατάφερε και από τότε μου χε μείνει η ιδέα.
Βασικά γιατί δε δοκιμάζεις μόνο με τον σκληρό?? Βγάλε τελείως το drive και πάρε από εκεί τον συνδετήρα αφου δεν έχεις. Υποθέτω πως ο συγκεκριμένος σκληρός λειτουργεί ως master χωρίς jumper, βασικά το γράφει επάνω, είτε σε κάποιο αυτοκόλλητο είτε πάνω στην πλακέτα.Aυτή θα ήταν η επόμενη μου κίνηση αλλά δεν θα τραβ'ηξει κανένα σκάλωμα αν διαβάσει ότι το drive είναι αποσυνδεμένο?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δε νομίζω στην ίδια θύρα πάνω στη μητρική να μπορούν να δουλέψουν ταυτόχρονα σκληρός και DRIVE.Μπορεί να λειτουργήσει αλλά το αποφεύγαμε να το κάνουμε. Η εξήγηση που δινόταν απο τους γκουρού των υπολογιστών τότε ήταν οτι επειδή το drive είναι πολύ πιο αργό απο το δίσκο τότε αναγκαστικά και ο δίσκος θα ρίχνει την ταχύτητα του ή κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Mάλλιστα κατατοπιστικότατος!
Αλλά με την διαφορά ότι δεν έχει πάνω τζαμπεράρακι ο σκληρός μου.
Το λοιπον για την γεφυρα θα τα βρω κάτι απλά θελώ να μελετησω λίγο τι εγραψες για να βγάλω ακρη τι θα γεφυρώσω.
Για την ιστορια η συνδεση ΑΤΑΡΙ που βγαινει απο την μητρική είναι παραλληλη με τον δισκο του pc (οπου εχει και το λειτουργικο)
οποτέ που πάει η γεφύρωση ?
εδιτ: δεν ειναι παραλληλα με το σκληρο αλλα με το drive το οποιο drive εχει εξαπινο και ενα τζαμπερ στην θεση τερμα δεξια
Επίσης ο σκληρός του λειτουργικού είναι με sata συνδεσηΤα πράματα κάποια εποχή ήταν απλά και εύκολα για εμάς τους «γκουρού» των υπολογιστών.
Εκείνες τις εποχές οι Η/Υ είχαν 2 μόνο «θέσεις» για να συνδέσεις σκληρούς και drives. (κάποια λίγα μοντέλα είχαν παραπάνω αλλά δεν είναι το θέμα μας τώρα)
Υπήρχαν οι θέσεις ide0 και ide1 επάνω στο μπόρντ, από εκεί ξεκίναγαν 2 καλωδιοταινίες οι οποίες και είχαν μόνο 2 θέσεις η κάθε μία για συσκευές, μία περίπου στη μέση και μία στην άκρη.
Οι συσκευές (δίσκοι,drives) έπρεπε πριν συνδεθούν να σηματοδοτηθούν χειροκίνητα με την διαδικασία του jumper σαν master & slave όπως περιγράφηκε ποιό πριν.
Οι χρήστες λοιπόν είχαν 2 επιλογές, είτε διάλεγαν εκείνοι ποιά συσκευή θα ήταν master και ποιά slave, είτε έβαζαν το jumper στην θέση CS (cable select) με αποτέλεσμα ανάλογα με την θέση πάνω στο καλώδιο να αναγνωριστεί αντίστοιχα.
Πάντα η μεσαία θέση της καλωδιοταινίας ήταν slave και η ακριανή master.
Εννοείτε πως αν έμπαιναν 2 συσκευές με λάθος επιλογή στο jumper απλά δεν έπαιζαν.
Άλλη αρχή επίσης ήταν να μπαίνουν πάντα χωριστά οι δίσκοι από τα drives λόγο του ότι τα δεύτερα σαν ποιό αργά επηρέαζαν την ταχύτητα των πρώτων.
Ο ΚΑΘΕ ένας δίσκος/drive είχε επάνω στο καρτελάκι του οδηγίες για τις σωστές θέσεις των jumpers οι οποίες είναι και διαφορετικές στους δίσκους ανάλογα με την μάρκα.
Επίσης, τόσα χρόνια εγώ ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το CS.
Αυτά για να κλείσουμε το flashback.Μετά το παραπάνω, ας περάσουμε και στο πρόβλημα σου.
Αν το πισί που έβαλες τον ide δίσκο έχει και SATA δίσκο επάνω, π.χ.: τότε δεν είναι θέμα jumpers αυτό που αντιμετωπίζεις.Οι μητρικές με συνδυασμό ide & sata κάνουν διάφορους συνδυασμούς αυτόματα όταν ανιχνεύσουν πολλές συσκευές επάνω με αποτέλεσμα ο sata δίσκος του Η/Υ με το λειτουργικό να γίνει από το BIOS δευτερεύον (π.χ. D) από ότι ήταν πριν.
Το ποιό πιθανό είναι πλέον ο παλιός δίσκος που έβαλες επάνω να αναγνωριστεί σαν πρωτεύον ( C ) οπότε το μηχάνημα ψάχνει τώρα εκεί να βρεί το λειτουργικό.Λύση.
Μπαίνεις στο BIOS και ψάχνεις να βρείς την επιλογή να ξεκινάει το boot από τον sata δίσκο.
Ανάλογα με την μάρκα αυτό διαφέρει, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.
Αν τα καταφέρεις και πάρεις τα δεδομένα σου όταν βγάλεις τον παλιό δίσκο πρέπει να ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ την επιλογή εκεί που ήταν αρχικά.Καλό κουράγιο.
-
Αν ο δίσκος είναι ΡΑΤΑ (πολύ φαρδύ καλώδιο) τότε θα παίξεις με τα καλώδια/τζαμπεράκια για την θέση του δίσκου (πρώτος, δεύτερος κλπ).
Αν ο δίσκος είναι SATA (στενό καλώδιο) τότε θα παίξεις με τις ρυθμίσεις στο BIOS για ποιος δίσκος είναι πρώτος, μπουτάρει κλπ.
-
παιδια καλημερα
ειναι ενα σιτε που τα κειμενα τα εχουν βαλει με αυτοματη μεταφραση.
επειδη τα λαθη πανε συννεφο .
πρεπει να μπω εκει μεσα και να διορθωνω.
πως μπορει να γινει αυτο ? ξερω να χειριζομαι το writer του open office η το word
και απο οτι εχω δει εχει σωσιμο σε html.
μπορω να το κανω με αυτα? η χρειαζεται καποιο εξιδικευμενο προγραμμα?
αν καποιος φιλος γνωριζει απ αυτα ας μου εξηγησει την διαδικασια βημα βημα
και αν χρειαζεται καποιο προγραμμα ας μου συστησει καποιο ελευθερο λογισμικοευχαριστω
-
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να κάνεις.
Να διορθώσεις μια ιστοσελίδα και να την ξανανεβάσεις σωστά;
Να διορθώσεις ένα κείμενο από ιστοσελίδα και να το σώσεις; ΟΚ, αυτό γίνεται και με Word.Το πρώτο απαιτεί κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ιστοσελίδων, Dreamweaver (αυτό χρησιμοποιώ όποτε χρειαστεί, θέλει εκμάθηση, αλλά είναι καλό), Joomla (δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά έχει πολλούς φίλους) και για το Linux to Compozer.
-
υπαρχει ενα σιτε που ειναι eshop και ειναι σε αρκετες γλωσες και το οποιο εχει και αρκετα μεγαλα κειμενα στην παρουσιαση των προιοντων του.
η μια γλωσσα φινλανδικα , τα κειμενα τα εχουν βαλει απο αυτοματο μεταφραστη και ειναι τιγκα στα λαθη.
θα μου δωσουν προσβαση να μπω στο σιτε και να διορθωσω τα κειμενα .
τα κειμενα μπορω να τα διωρθωσω δηλαδη γνωριζω την γλωσσα και καταλαβαινω τα λαθη
το ζητημα ειναι οτι δεν εχω ξαναασχοληθει με ιστοσελιδες και δεν γνωριζω τι πρεπει να κανω
σε ευχαριστω που απαντησες αν μπορουσες να με κατατοπισεις εστω που να παω και να διαβασω.
το CompoZer ενδεικνυται? υπαρχει κατι ποιο ευκολο?το Dreamweaver ειναι επαγγελματικο και για να το μαθω θα παρει χρονια ασε που να το βρω. το Joomla ειναι φρη?
ευχαριστω -
Το joomla είναι δωρεάν, αλλά κάποιες δυνατότητες αναπτύσσονται από εταιρείες που χρεώνουν απ' όσο ξέρω.
Το dreamweaver είναι πανάκριβο.
Με το Compozer, που είναι δωρεάν, τη βασική τουλάχιστον δουλειά, δηλ. αλλαγή στο κείμενο, μπορείς να την κάνεις εύκολα.
http://kompozer.net/download.php
Πρέπει να έχεις διαθέσιμα τα αρχεία της ιστοσελίδας, μην είναι κλειδωμένα δηλαδή. Νομίζω ότι με ένα απλό κατέβασμα και άνοιγμα των αρχείων .html με το Compozer θα κάνεις δουλειά.
http://img594.imageshack.us/img594/9369 ... shotjk.jpg -
Λογικά θα σου δώσουν πρόσβαση στο control panel του hosting (plesk ή cpanel). Αν χρησιμοποιούν joomla, drupal ή οτιδήποτε άλλο, αυτό θα είναι ήδη εγκατεστημένο στο control panel και έτοιμο προς χρήση. Δηλαδή δέν θα χρειαστείς κάτι πέρα του web browser.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
παιδια καλημεραειναι ενα σιτε που τα κειμενα τα εχουν βαλει με αυτοματη μεταφραση.
επειδη τα λαθη πανε συννεφο .
πρεπει να μπω εκει μεσα και να διορθωνω.
πως μπορει να γινει αυτο ? ξερω να χειριζομαι το writer του open office η το word
και απο οτι εχω δει εχει σωσιμο σε html.
μπορω να το κανω με αυτα? η χρειαζεται καποιο εξιδικευμενο προγραμμα?
αν καποιος φιλος γνωριζει απ αυτα ας μου εξηγησει την διαδικασια βημα βημα
και αν χρειαζεται καποιο προγραμμα ας μου συστησει καποιο ελευθερο λογισμικοευχαριστω
Γινε λιγακι ποιο συγκεκριμενος:
-
Αν προκειται για δυναμικη ιστοσελιδα (βασισμενη σε καποιο CMS πχ wordpress, joomla, drupal) μπορεις να αλλαξεις το κειμενο μεσα απο το μενου διαχειρισης με τον ιδιο τροπο οπως θα εγραφες ενα κειμενο στο Word.
-
Αν προκειται για στατικη html ιστοσελιδα πρεπει να εχεις προσβαση στο ftp account και (χρησιμοποιοντας εναν FTP Client) να διορθωσεις τη σελιδα. Τα αρχεια .html μπορουν να τροποποιηθουν με το Notepad++
-
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
υπαρχει ενα σιτε που ειναι eshop και ειναι σε αρκετες γλωσες και το οποιο εχει και αρκετα μεγαλα κειμενα στην παρουσιαση των προιοντων του.Ετσι οπως το περιγραφεις, απλα θα μπεις στο μενου διαχειρισης και θα γραψεις οτι θες, οπως ακριβως θα εκανες στο word.
Ποια ειναι η δ/νση του site? -
ειναι μια αγγλικη που δεν την γνωριζω μεσω ενος φιλου ζητηθηκε λογω τοθ οτι γνωριζουμε την γλωσσα (φινλανδικα)
εγω παιδια δεν ξερω τι ειναι δυναμικη και τι στατικη ιστοσελιδα, μαλλον μου φαινεται βουνο.
το Notepad++ τι ειναι? αυτο που ολοι ξερουμε? προφανως πρεπει να ξερεις προγραμματισμο.
προσανατολιζομαι στο οτι δεν μπορω να το κανω , και ειναι κριμα μιας και ισως μου δινανε τιποτα καιροι που ειναι.
για να μπορω ισως στο μελλον να κανω κατι αναλογο αν μου ζητηθει ποια προγραματα πρεπει να μελετησω καλα?
και πως μπορω να εκπαιδευτω ωστε να γνωριζω αρκετα το αντικειμενο.
ευχαριστω παιδια -
Όχι, δεν κατάλαβες. Αυτό που σου λένε είναι ότι εφόσον σου δώσουν πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαχείρισης του site, μπορείς πανεύκολα, χωρίς ειδικό λογισμικό (το notepad++ είναι σαν το απλό notepad των windows με κάποιες επιπλέον λειτουργίες) να επεξεργαστείς τη σελίδα. Διαχειρίζομαι κι εγώ μια ιστοσελίδα, ούτε προγραμματιστής είμαι, ούτε ξέρω από αυτά (κάθισα κι έμαθα, αλλά και πριν μάθω, τη βασική δουλειά την έκανα). Πάλεψέ το λίγο.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ειναι μια αγγλικη που δεν την γνωριζω μεσω ενος φιλου ζητηθηκε λογω τοθ οτι γνωριζουμε την γλωσσα (φινλανδικα)
εγω παιδια δεν ξερω τι ειναι δυναμικη και τι στατικη ιστοσελιδα, μαλλον μου φαινεται βουνο.
το Notepad++ τι ειναι? αυτο που ολοι ξερουμε? προφανως πρεπει να ξερεις προγραμματισμο.
προσανατολιζομαι στο οτι δεν μπορω να το κανω , και ειναι κριμα μιας και ισως μου δινανε τιποτα καιροι που ειναι.
για να μπορω ισως στο μελλον να κανω κατι αναλογο αν μου ζητηθει ποια προγραματα πρεπει να μελετησω καλα?
και πως μπορω να εκπαιδευτω ωστε να γνωριζω αρκετα το αντικειμενο.
ευχαριστω παιδιαΜην αγχώνεσαι. Είμαι σίγουρος πως θα είναι αρκετά απλό.
Στην τελική, αν έχεις πρόβλημα θα μπορούσαν να σου δώσουν το κείμενο σε μια απλή μορφή .txt και να το μεταφράσεις.
Μην απορρίψεις την δουλειά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Διαχειρίζομαι κι εγώ μια ιστοσελίδα[...]Ποιά;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]