-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Αλλά ποιός μπαίνει σε διαδικασία επανεγκατάστασης...Αυτό ακριβώς.Me ssd σίγουρα βελτιώνεται η ταχύτητα ανοίγματος και αποθήκευσης των αρχείων αλλά για να γίνει πραγματικά σοβαρή δουλειά, θα πρέπει να γίνει και επανεγκατάσταση του λειτουργικού στον ssd.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αλλά ποιός μπαίνει σε διαδικασία επανεγκατάστασης...
Αυτό ακριβώς.Me ssd σίγουρα βελτιώνεται η ταχύτητα ανοίγματος και αποθήκευσης των αρχείων αλλά για να γίνει πραγματικά σοβαρή δουλειά, θα πρέπει να γίνει και επανεγκατάσταση του λειτουργικού στον ssd.
Cloning τα drives και καθαρισες
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Σε άλλο θέμα, τι άποψη έχετε για refurbished ; Ειδικά, βλέπω κατι Lenovo Thinkpad X220 μοντέλα του 2011-12 γύρω στα 300€, σίγουρα θα θέλουν μπαταρία (+100€ τουλάχιστο), αλλά τα σύγχρονα αντίστοιχου μεγέθους (12-13 ίντσες) είναι είτε απλησίαστα (1000+€) είτε αδύναμα (με Atom, Celeron κλπ).Τα refurbished θα πρεπει να ειναι απο certified rufurbisher,
μπαταρια θα παρεις μια μη γνησια με τα 40-50 ευρω.
βασικα καλο ειναι να δεις το μηχανημα πριν το παρεις η να μπορεις να το γυρισεις πισω,
γιατι το αν αξιζει η οχι εξαρταται απο τις φθορες του εκαστοτε μηχανηματος. παντως εχει κατι ι5 3ης γενιας σε καλες τιμες,προσεξε ομως
αν ειναι να δωσεις 300 + 50 μπαταρια +40 για ram + 80 για ssd. τοτε καλυτερα χτυπα κανα
https://www.gearbest.com/laptops/pp_416105.html τα γα βγαζουν κατα καιρους 500 περιπου -
Το μηχάνημα σίγουρα θα το δώ, δεν με ανησυχεί τόσο η εξωτερική εμφάνιση (όχι και να έιναι σπασμένο βέβαια) όσο με ανησυχεί πόσο θα έχει χάσει σε απόδοση, και αυτό γίνεται μόνο εάν βάλω πάνω πρόγραμμα (εκτός αν περιοριστώ στο να ανοίξω 6-7 παράθυρα του browser ή μερικά βιντεο). Γενικά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο θέμα, αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν για νέο, εκτός εάν πάω σε 14' με 600€ που υπάρχουν (που και πάλι πολλά είναι για τη δουλειά που το θέλω).
Μόνο μπαταρία θα βάλω, δίσκο δεν θα βάλω αρχικά τουλάχιστον.
Γενικά έχω δει να παίζουν τα lenovo thinkpad x220/230 και κάτι αντίστοιχα της DELL στις λίγες ίνστες που θέλω. Δίνουν λέει 1 χρόνο εγγύηση, με δυνατότητα επέκτασης σε 2-3 μαγαζιά που έψαξα.
Το είχα ξεχάσει το cloning, με τα windows δεν έχει θέμα που βλέπει ssd αντί hdd (για θέμα προστασίας λογισμικού) ; Το έχω κάνει μόνο με hdd. -
μια χαρα θα εισαι με cloning, παρε καποιο με ssd και ασ εχει πιο παλιο επεξεργαστη (παντα ι5+)
πτωση αποδοσης μονο αν ζεσταινεται, η εχει κλαταρει δισκος, τα αλλα ολα με ενα clen install ειναι σα καιουργια -
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Αλλά ποιός μπαίνει σε διαδικασία επανεγκατάστασης...
Αυτό ακριβώς.Me ssd σίγουρα βελτιώνεται η ταχύτητα ανοίγματος και αποθήκευσης των αρχείων αλλά για να γίνει πραγματικά σοβαρή δουλειά, θα πρέπει να γίνει και επανεγκατάσταση του λειτουργικού στον ssd.
Cloning τα drives και καθαρισες
thanks!
-
ποιο ειναι το καλυτερο εμαιλ τυπου gmail που να ειναι και καπως εχεμυθο ας πουμε
-
Το Gmail
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εγώ θα έλεγα hotmail.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ποιο ειναι το καλυτερο εμαιλ τυπου gmail που να ειναι και καπως εχεμυθο ας πουμε'Εχέμυθο' δεν υφίσταται καν σαν έννοια, δεν μπορεί κανείς να σου σπάσει τον κρυπτογραφημένο κωδικό, αν είναι της προκοπής (βλέπε, όχι '12345678', που και αυτό δεν επιτρέπεται πλέον) και φυσικά δεν τον δώσεις εσύ χύμα σε κάποιον τρίτο.
Τώρα, όσον αφορά την ασφάλεια, θα έλεγα GMail, καθώς έχει ενεργοποιήσει εδώ και καιρό το 2-step, ενώ μπορείς να προσθέσεις επιπλέον δικλείδες ασφαλείας, τόσο στο GMail, όσο και γενικότερα στο Google account σου.
-
ευχαριστω Αντωνη και μιας και σε βρηκαμε προχειρο και μιας και προλαβες και πουλησες το diagbox (αυτο δεν μπορω να το χωνεψω γιατι θα επαιρνα ενα που θα δουλευε σιγουρα και χωρις τελωνεια) τωρα εισαι υποχρεωμενος να προσφερεις μια βοηθεια .
α)ολα δουλευουν με xp η windows 7 32 μπιτα , οποτε το δουλευουμε με 10αρια , αλλα σε XP Virtual Machine Mode σωστα;
β) καποια που πουλανε τα λενε lite , μαλλον τα αποφευγουμε .
γ)παιρνουμε την τελευταια εκδοση η την προηγουμενη η δεν παιζει ρολο , καποιοι λενε οτι προσφερουν αναβαθμησεις η κολοκυθια με την ριγανη;
δ)παιρνουμε αυτα με το χρυσο περιγυρο και που λενε οτι ολα ειναι γιαπωνεζικα ολοκληρωμένα
ε) χωρις τελωνειο υπαρχει μονο αυτο https://www.banggood.com/Lexia-3-PP2000 ... rehouse=CN δεν εχει την τελευταια εκδοση την 7.83
ζ) και επιτελους ας μου εξηγησει καποιος diagbox ειναι ενα προγραμμα που αποτελειται απο 2 επι μερους προγραμματα; το lexia για την σιτροεν και το αλλο για την πεζω; -
α) Θεωρητικά τα πιο καινούρια δουλεύουν με 7/8/10, το Lexia δούλευε μόνο με XP. Πάντως εγώ τα δούλευα σε Win10 με VirtualBox XP machine
β) να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω καν τι διαφορές έχουν, αλλά καλό είναι να πάρεις κάποιο full ώστε να μην έχεις μετά 'αυτό δουλεύει/δεν δουλεύει'
γ) συνήθως όσο πιο καινούριο, τόσο καλύτερο, ΑΝ βέβαια δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας με παλιότερα μοντέλα (not-backwards compatible)
δ) αυτό με τα ολοκληρωμένα είναι περίεργη ιστορία, αλλά επίσης συνήθως τα full που έχουν και το τελευταίο λογισμικό δεν έχουν κανένα πρόβλημα (συνήθως το αναφέρουν και στην περιγραφή)
ε) μην πας πιο πίσω για να γλυτώσεις τελωνείο, εκτός και αν δεν χρειάζεσαι νεώτερη έκδοση λογισμικού
ζ) το Lexia είναι το παλιό software, πλέον λέγεται DiagBox, και χρησιμοποιεί το παλιό interface για τα πιο παλιά μοντέλα (για λόγους συμβατότητας). Αλλά ναι, πλέον λέγεται DiagBox για όλα τα PSA -
Πήρα μια πολύ καλή βάση την οποία κατάφερα να προσαρμοσω στο κάθισμα του συνοδηγού, στο πλαστικό κομμάτι από το οποίο περνάει η ζώνη 3 σημείων...
Ετοιμάζω και δύο ωραία βιντεακια από χθες, Λιμανακια και προς Σούνιο.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Εχω εναν παλιο υπολογιστη,συγκεκριμενα εναν Amstrad 1640,μοντελο 30αετιας+.....
Υπαρχει κοινο που ενδεχομενως να ενδιαφεροτανε για αγορα του;Βλεπω στο ebay να ζητανε 1200 ευρω για πληκτρολογιο και tower,τη στιγμη που ο δικος μου ειναι πληρης,με οθονη,ποντικι,joystick...
Εχει οντως καποια αξια,η να τον αφησω στην ησυχια του εκει που 'ξεκουραζεται'; -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Υπαρχει κοινο που ενδεχομενως να ενδιαφεροτανε για αγορα του;Βλεπω στο ebay να ζητανε 1200 ευρω για πληκτρολογιο και tower,τη στιγμη που ο δικος μου ειναι πληρης,με οθονη,ποντικι,joystick...
Εχει οντως καποια αξια,η να τον αφησω στην ησυχια του εκει που 'ξεκουραζεται';Πλάκα κάνεις ? Αν είναι σε καλή κατάσταση και πλήρως λειτουργικός, μπορείς να πιάσεις ΠΟΛΥ καλά λεφτά σε δημοπρασία, αν δηλαδή θες να τον πουλήσεις...
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Εχει οντως καποια αξια,η να τον αφησω στην ησυχια του εκει που 'ξεκουραζεται';Πλάκα κάνεις ? Αν είναι σε καλή κατάσταση και πλήρως λειτουργικός, μπορείς να πιάσεις ΠΟΛΥ καλά λεφτά σε δημοπρασία, αν δηλαδή θες να τον πουλήσεις...
Ναι,ρωταω,δεν ξερω...
Ποια τιμη θα ηταν ρεαλιστικη;Ο υπολογιστης ειναι σε αριστη κατασταση,θα τον συνδεσω βεβαια καλου κακου και μια στο ρευμα,να σιγουρευτω οτι ολα ειναι οκ..... -
'Ρεαλιστική τιμή' είναι δύσκολη έννοια, οτιδήποτε αξίζει όσο είναι διατεθειμένος κάποιος να πληρώσει. Τη μια στιγμή μπορεί να μην ενδιαφέρεται κανένας, και την επόμενη θα σκοτώνονται να το πάρουν.
Ρίξε μια ματιά σε παλιά auctions, δες λίγο και τις τιμές στο eBay (π.χ. βλέπω ένα 'καινούριο' στα ~1200€), και θα πάρεις μια κάποια ιδέα που να κινηθείς. Αν το βάλεις σε auction δεν σε ενδιαφέρει καν αυτό (ποια είναι η 'λογική τιμή'), αλλά (α) θα πάει όσο πάει, και (β) θα πληρώσεις προμήθεια στο eBay.
-
Θα τον βγαλω σε δημοπρασια,ξεκινωντας απο τα 500 ευρω,και βλεπουμε...
-
Να τον κρατήσεις.
-
3 λάπτοπ. Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Μετά από 6 συναπτά έτη το acer που χρησιμοποιείται μόνο για επαγγελματικούς λόγους έσβησε έτσι ξαφνικά. Τελικά έφταιγε η μπαταρία. Αυτή εργάζονταν φιλότιμα μέχρι που βραχυκύκλωσε... Δεν πειράζει. Στον Δήσιο πήρα την καινούργια και όλα καλά. Με σκληρό sata 500G 4G RAM DDR3 windows 8 εργάζεται τόσα χρόνια δίχως να έχει κάνει ούτε μια φορά τσικ. Το hp pavillion όταν το πήρα πριν 2 χρόνια με τον i3 4G RAM DDR4 500G SATA windows 10 home ήταν για να αντικαταστήσει το acer. Στην συνέχεια κανείς δεν το ήθελε στην οικογένεια καθώς είχε διαρκή κολλήματα ενώ έφτασε το αθεόφοβο να αναβοσβήνει οθόνη όταν ζορίζονταν. Τελικά δεν έφταιγε ούτε το λειτουργικό, ούτε ο επεξεργαστής ούτε και η ram. Tο πρόβλημα ήταν στον driver που ήταν εγκατεστημένος στο system device και συγκεκριμένα στο intel(r) management engine interface. Tου έκανα upgrade και σε συνδυασμό με BIOS upgrade λειτουργεί τόσο καλά όσο το acer. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και ένα Dell Inspiron 5577 Laptop Core i7 7700HQ/8 GB/128GB SSD + 1TB με τα windows 10 home. Το κακό είναι πως ήθελα το σίδερο αλλά με τα windows 10 pro και ενώ το ξεκαθάρισα από την αρχή εντούτοις ο γνωστός ΓΤΠ προμηθευτής με εφοδίασε με εγκατεστημένα τα home και ένα cd windows 10 pro το οποίο δεν μπορούσε όμως να φανεί χρήσιμο πλην της επικοινωνίας μου με την microsoft. Αυτοί έχοντας πειστεί πως όντως αγόρασα άδεια χρήσης για windows 10 pro μου έστειλαν ένα iso αρχείο και αφού το έκανα extract έχωσα μέσα τεξτ αρχείο με τον κωδικό προϊόντος και εν τέλει εγκατέστησα τα pro. Όλα καλά. Όρεξη να χουμε!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]