-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ωπα, να καταλαβαινω-
Λετε οτι το σπλιττερ ειναι ΚΑΙ φιλτρο για την τηλ συσκευη που ειναι πανω του
αρα εχω 3 τηλ, εχω 1 σπλιττερ και 1 φιλτρο, θελω ακομα ενα φιλτρο
Σωστα? -
Τη πριζα να την αφησω οπως ειναι τελικα την παλια ή να βαλω καινουρια?
-
Σκεφτομουν με βαση τα προηγουμενα που γραφατε, το εξης
ΑΝ, (λεω αν) υπαρχει πριζα τοιχου με 2 RJ11 ανεξαρτητα μεταξυ τους....
να συνδεσω ΟΤΕ στη μια πριζα, να βαλω εκει το σπλιττερ
και τη φωνη του σπλιττερ να την μοιρασω στα 2...,
το ενα να παει το τηλ που ειναι εκει διπλα, και το αλλο να παει στην αλλη πριζουλα RJ11 (απο πισω θα βαλω τα καλωδια ROOMS) που θα τροφοδοτησει τα δωματια
ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ???- τ ειναι το 'τζιτζικιζω'? το τζικ τζικ που κανει ο σπινθηρας χαμηλης τασης?
Ότι ειπε ο επόμενος και επιπλεον συπληρώνω...
-
Το σπλιττερ ειναι φιλτρο απλά υποστηρίζεις ρουτερ και συσκευη και συνήθως αυτό έχουν μεσα οι πάροχοι στο πακέτο του ρουτερ.
-
Για τις γραμμές στα αλλα δωμάτια , μην κάνεις αλχημείες με διακλαδωτες RJ11 κλπ. Η καλύτερη λύση είναι να τα βάλεις παράλληλα όπως ηταν πριν και να τα βιδώσεις σφικτα πάνω στη πρίζα. Μάλιστα μπρίζα που έχεις είναι εξαιρετική γιατί με τις βιδες γίνεται η μέγιστη επαφή. Οι πιο καινουργιες κατα κύριο λόγω είναι 'καρφωτες' και αν δεν έχεις το εργαλείο τότε δεν θα το κάνεις σωστά και θα έχεις απώλειες.
-
Πριν κάνεις το από πανω , όπως είπε και ο επόμενος , καλό είναι να δοκιμάζεις μια μια τις γραμμες που προσθέτεις και να κάνεις μετρήσεις για να δεις αν έχεις διαφορά. Το κακό με τους παλιούς ηλεκτρολόγους είναι οτι τις γραμμές τηλεφώνου τις εκαναν εν σειρά απο το ενα δωμάτιο στο άλλο. Κυρίως για λόγους οικονομίας οπότε και το καλώδιο πιθανόν να ήταν φτηνό και ακόμα πιο συχνά μόνο ένα ζευγάρι. Αποτέλεσμα , αν σε μια απο τις ενδιάμεσες μπρίζες βγεί κάποιο πρόβλημα βγάζει off ολη την σειρά ή , αν μιλάμε για διακοπή τις επόμενες απο αυτήν. Γιατι το λέω αυτό... Αν έστω σε μια από τα 2 ζευγάρια που βλέπω να έχεις στον αέρα έχει πρόβλημα τότε θα πρέπει να την συνδέσεις και να αρχίσεις να αποσυνδέειw μια μια τις μπρίζες που ειναι πάνω σε αυτην την γραμμή για να δεις ποια κάνει το πρόβλημα έτσι ώστε να μην τις βγάλεις ολες εκτός.
-
Αν πάς να πάρεις μπρίζα RJ να φροντίσεις να ειναι απο πίσω με βιδες και όχι με 'krone' καρφωτικα για καλύτερη απόδοση. (Για να καταλάβεις , το εργαλείο ειναι αυτό )
-
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Ωπα, να καταλαβαινω
Μπερδεύτηκα και εγώ με όλα αυτά που σου γράψανε.
Η καλωδίωση σου είναι ίδια με τη δική μου απότι καταλαβαίνει. Έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ ΜΟΝΟ στην κεντρική πρίζα. Και στα άλλα δωμάτια πάει καλώδιο από την κεντρική πρίζα, όχι από τον κατανεμητή.Κάντο έτσι όπως εγώ. Βλέπε φωτό.
Παίρνεις μια πριζα με 2 εξόδους χωρίς πυκνωτή.
Στην μία έξοδο (έξοδος 1) συνδέεις τα 2 καλωδιάκια που έρχονται απο τον κατανεμητή και φέρνουν το σήμα.
Στην άλλη έξοδο (έξοδος 2) συνδέεις τα άλλα 2 που πάνε στις άλλες πρίζες.
Βάζεις ένα σπλίτερ στην έξοδο 1 και απο εκεί δίνεις σήμα στο ρούτερ και την έξοδο του σπλίτερ που είναι για το τηλέφωνο την επιστρέφεις στην πρίζα (μέσω της εξόδου 2) να πάει το τηλεφωνικό πλέον μονο σήμα και στα άλλα δωμάτια. Και δεν χρειάζεται πουθενά φίλτρα.
Αν θέλεις να έχεις και τηλ στην κεντρική πρίζα βάλε ένα απλό Τ. Θα παίρνει είσοδο απο το σπλιτερ και στη μια εξοδο του ενα καλώδιο θα πηγαίνει ως επιστροφή στην πρίζα για τα άλλα δωμάτια και στην αλλη θα βάλεις το τηλεφωνο.Sorry αλλά είναι λίγο μπακάλικο , όχι οτι δεν δουλευει έτσι απλά γλιτώνεις ένα φίλτρο.
Ξαναλέω:
- Στα παλιά σπίτα απο την κεντρική μπρίζα εφτανε απο κάτω 1 ή 2 ζευγάρια ΟΤΕ και απο εκει ενα ζευγάρι που έκανε το γύρο του σπιτιού και έδινε μπρίζες σε όλο το σπίτι. Ενναλακτικά 2 ζευγάρια πχ αριστερα και δεξια πάλι και πάι εν σειρά για τις μπρίζες.
-Τα τελευταία χρόνια , αν ειναι και μάγκας ο ηλεκτρολόγος ή μπερμπάντης ο εργολάβος ή έστω κατ΄ απαιτηση του Ιδιοκτήτη το σχέδιο είναι αστέρι , δηλαδή ένα ζευγάρι για κάθε δωμάτιο απο την κεντρική , πιο σπάνια απο 2 ζευγάρια ώστε να υπάρχει ανταλακτικό σε περιπτωση βλάβης.
Αυτο που έχεις κάνει εσύ ειναι να αποσυνδέσεις τις μπρίζες του σπιτιού απο την κεντρική παροχή , να βάλεις την γραμμή του τηλεφώνου στο φιλτρο/σπλίτερ και μετά να την μοιράσεις από το πίσω μέρος της μπρίζας με το υπόλοιπο σπίτι. Ναι μεν δεν χρειάζεσαι φιλτρο σε καμμια αλλη μπρίζα αλλα στην ουσία κλειδώνεις το ρουτερ στην συγκεκριμένη θέση εκτός και αν κανεις γεφυρα απο την μια μπρίζα στην άλλη.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κάτι τέτοιο mjacob....?
http://www.resolveme.org/
και μετά ο πάροχος μας λέει (?) από ποια γραμμή συνδέεται...αυτό ακόμα ευκολότερα
Κάντο τώρα όμως, κράτα και κανά screenshot (και καλά αποδεικτικό or smthng).
Ο πάροχος έτσι απλά δεν πρόκειται να σου πει διεύθυνση. Θέλει εισαγγελική παραγγελία κλπ (εκτός κι αν έχεις κανά γνωστό).
Αν είναι σπιτική γραμμή βέβαια, μπορείς να του τη γ@μήσεις μια χαρά και να μην ξαναδεί net ποτέ
Δοκίμασα με 3-4 τέτοια tools που βρήκα on-line....
Όλα βγάζουν ότι το συγκεκριμένο skype username συνδέεται με την IP 65.52.24.110, η οποία βρίσκω ότι ανήκει στην Microsoft Corporation, Chicago, Illinois... -
μονο μεσω μεταφορας αρχειων θα μπορεσεις να δεις τι και πως
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δοκίμασα με 3-4 τέτοια tools που βρήκα on-line....
Όλα βγάζουν ότι το συγκεκριμένο skype username συνδέεται με την IP 65.52.24.110, η οποία βρίσκω ότι ανήκει στην Microsoft Corporation, Chicago, Illinois...σε μερικά που δοκίμασα και είναι online το βγάζει σωστά...
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Αυτο που έχεις κάνει εσύ ειναι να αποσυνδέσεις τις μπρίζες του σπιτιού απο την κεντρική παροχή , να βάλεις την γραμμή του τηλεφώνου στο φιλτρο/σπλίτερ και μετά να την μοιράσεις από το πίσω μέρος της μπρίζας με το υπόλοιπο σπίτι. Ναι μεν δεν χρειάζεσαι φιλτρο σε καμμια αλλη μπρίζα αλλα στην ουσία κλειδώνεις το ρουτερ στην συγκεκριμένη θέση εκτός και αν κανεις γεφυρα απο την μια μπρίζα στην άλλη.Ναι αυτό έχω κάνει γιατί αυτό μου χρειάζεται.
Αν θελήσω ποτέ να βάλω το router στο άλλο δωμάτιο (άλλος όροφος είναι ουσιαστικά) θα συνδέσω τα καλώδια που φεύγουν για το 2ο δωμάτιο πίσω από την πρίζα και σε αυτήν (την κεντρική) θα βάλω ένα φιλτράκι και θα έχω μόνο τηλεφωνική συσκευή. 5 λεπτά δουλειά.
Το πιθανότερο βέβαια είναι να κάνω την πρίζα του 2ου δωματίου 'κεντρική'. Γίνεται έτσι όπως είναι καλωδιωμένο το σπίτι αλλά βαριέμαι να το εξηγώ. -
στο βυσματακι απο το τροφοδοτικο του λαπτοπ εχει κοπει αυτο απο πισω το λαστιχενιο που περνανε τα καλωδιακια με το ρευμα .ως αποτελεσμα μαλλον να εχουν κοπει συρματακια απο τα καλωδια και μια κανει μια οχι επαφη .
επειδη το βλεπω φιξ, υπαρχουν βισματακια να κολλησω τα καλωδια ; να μην αλλαξουμε το τροφοδοτικο απο ενα βυσμα.
ειναι fujitsu siemens -
Από την μεριά του κουτιου ή απο την μεριά που ειναι το βύσμα ?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Από την μεριά του κουτιου ή απο την μεριά που ειναι το βύσμα ?απ την μερια που ειναι το βυσμα , που καθε εταιρεια εχει αλλο.
-
Εχει αλλα που θα τα βρεις ειναι το θέμα . Σε μαγαζία με ηλεκτρονικα ψιλικοκο αλλά πρεπει να ειναι μεγάλο μαγαζί για να βρεις τετοια βυσματα. Το κολλημα ειναι σχετικά εύκολο αν εχεις κολλητηρι.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Εχει αλλα που θα τα βρεις ειναι το θέμα . Σε μαγαζία με ηλεκτρονικα ψιλικοκο αλλά πρεπει να ειναι μεγάλο μαγαζί για να βρεις τετοια βυσματα. Το κολλημα ειναι σχετικά εύκολο αν εχεις κολλητηρι.αν υπαρχουν θα βρω , φανταζομαι ο μιμικος θα εχει .πιστευα οτι οι εταιρειες τα φτιαχνουν με παραξενες διαστασεις ωστε να μην ταιριαζει κανενα αλλο.
ευχαριστω -
Αυτο που περιεγραψα πιο πανω, ως σκεψη αν μπορει να γινει, ειναι αυτο που εχει κανει ο Bayern7 και παρ' οτι μπακαλικη λυση, εφοσον το σπιτι ειναι απο τα παλια οπως το περιγραφει ο Greek, ειναι θελκτικη.
Σας ευχαριστω ολους HF, Ace, Greek, Dmitspan, Bayern7, εμπιζω να μη ξεχασα κανεναν, θα ενημερωσω με το τι θα προκυψει τελικα -
Αλλάξτε κωδικούς του Ebay
Change Your eBay Password Now
eBay is asking all users to change their passwords because of a cyberattack.
It says that the attack compromised passwords and other nonfinancial data.
Cyberattackers reportedly used employee credentials to gain unauthorized access to eBay's corporate network and a database that contained customers' names, encrypted passwords, email addresses, physical addresses, phone numbers, and dates of birth.
The database did not contain financial information or other confidential personal information, and was compromised between late February and early March. eBay first detected the compromised employee log-in credentials two weeks ago. The company says that it has seen no evidence of unauthorized activity on eBay but that users should still change their passwords.
Read more: http://www.businessinsider.com/ebay-pay ... z32Nn34XR5
-
Μήπως καλύτερα να μπει στις Online αγορες?
-
το έβαλα εδώ μήπως το δουν πιο πολλοί, αν θέλουν οι mods ας το μεταφέρουν
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επειδή το έχουμε συζητήσει εκτενώς τις τελευταίες μέρες, αγόρασα τελικά ένα NUC i3 με SSD και 4GB μνήμης, το οποίο θα αντικαταστήσει το Asrock ION330HT που έχω ως HTPC. Οπότε προφανώς το Asrock θα μπει για πώληση τις επόμενες μέρες, αν κάποιος ενδιαφέρεται μου λέει...To NUC στήθηκε και δουλεύτηκε λιγάκι. Πρώτες εντυπώσεις το πόσο μικρό είναι. Μικρότερο από την παλάμη μου . Για να βάλεις μνήμη και ακόμα χειρότερα τη wireless (και τις κεραίες) και το mSATA πρέπει να έχεις δάχτυλα γυναίκας ή μικρού παιδιού (που προφανώς δεν έχω ) Όλα είναι εξαιρετικά στριμωγμένα, αλλά παρόλα αυτά έχει κανονικό ανεμιστηράκι, χώρο για δύο κάρτες (mPCI-e), ενώ είναι 'κανονικό' i3 ή i5 (ότι αγοράσεις, δεν είναι δηλαδή κάποια 'κουτσουρεμένη' έκδοση).
Στη λειτουργία, καταρχήν bootάρει απίστευτα γρήγορα. Αν μάλιστα ενεργοποιήσεις κάτι περίεργες ρυθμίσεις που έχει στο BIOS για RapidBoot (π.χ. να μην ελέγχει USB, άλλες συσκευές, δίκτυα κλπ), τα Windows7 μπουτάρουν χωρίς να φτιαχτεί καν το αρχικό logo, ενώ αμέσως μετά δεν εμφανίζεται καν δρομέας/κλεψύδρα, ανοίγει αμέσως το desktop. Δεν το μέτρησα, αλλά σίγουρα είναι κάτω από 9-10'.
Έχει επίσης ειδικές ρυθμίσεις για χρήση ως HTPC, ενώ και οι drivers του είναι όλοι μαζεμένοι στο site της Intel για εύκολο κατέβασμα και εγκατάσταση (σημειωτέον ότι τα Windows7 δεν βρίσκουν τα devices του NUC, μπαίνουν με default generic drivers και μετά πρέπει να τα βάλεις με το χέρι).
Στη χρήση του, μου δίνει την αίσθηση του πιο γρήγορου ακόμα και από το i5/8GB/SSD που έχω σαν κύριο PC. Σαν benchmarks (ή Windows Experience) έχει χαμηλότερο βαθμό, κυρίως λόγω της IntelHD4K, αλλά κατά τα άλλα είναι σφαίρα. Για όσους ζήτησαν μετρήσεις για το σκληρό θα τα ανεβάσω πιο μετά, για την ώρα κάνει συνεχή updates.
All in all, πολύ καλή πρόταση, πολύ μαζεμένη και με πολύ καλές επιδόσεις, σε σημείο που όντως να λες γιατί να αγοράσεις κάτι μεγαλύτερο. Πιστεύω ότι ακόμα και με το Celeron θα είναι απολύτως αποδεκτό (και πάμφθηνο), ενώ με τον i5 θα είναι κανονικότατο gaming PC.
Edit: τα νούμερα του mSATA που ζήτησε κάποιο μέλος
CrystalDiskMark 3.0.3 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/- MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 255.844 MB/s
Sequential Write : 95.204 MB/s
Random Read 512KB : 254.602 MB/s
Random Write 512KB : 93.422 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 20.739 MB/s [ 5063.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 80.326 MB/s [ 19610.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 56.743 MB/s [ 13853.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 100.878 MB/s [ 24628.4 IOPS]Test : 1000 MB [C: 47.7% (26.6/55.8 GB)] (x5)
Date : 2014/05/23 14:33:52
Πολύ καλό, μεγειές!!!
Θυμίζει το παλιό ZOTACάκι μου σε design, φαντάζομαι θα είναι πιο προσεγμένο σε ψύξη (στο δικό μου ακουγόταν αρκετά το ανεμιστηράκι του Celeron 847 όταν το 'ζόριζα') και αξιοπιστία, μια και το δικό μου το ...κήδεψα!
Επίσης, πολύ καλή τιμή για την έκδοση με i3 (~160)... Το δικό μου έκανε πριν ένα χρόνο και κάτι λίγο πάνω από 200, με σαφώς χειρότερη CPU χωρίς μνήμη & δίσκο.
-
SSD breakthrough means 300% speed boost, 60% less power usage... even on old drives
http://www.neowin.net/news/ssd-breakthr ... old-drives
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Edit: τα νούμερα του mSATA που ζήτησε κάποιο μέλος
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/- MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 255.844 MB/s
Sequential Write : 95.204 MB/s
Random Read 512KB : 254.602 MB/s
Random Write 512KB : 93.422 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 20.739 MB/s [ 5063.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 80.326 MB/s [ 19610.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 56.743 MB/s [ 13853.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 100.878 MB/s [ 24628.4 IOPS]Test : 1000 MB [C: 47.7% (26.6/55.8 GB)] (x5)
Date : 2014/05/23 14:33:52
OS : Windows 7 Ultimate SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Το τρεξα κι εγώ αυτό έτσι από περιέργεια.
Sequential Read : 496.485 MB/s
Sequential Write : 128.691 MB/s
Random Read 512KB : 415.589 MB/s
Random Write 512KB : 301.235 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.230 MB/s [ 5671.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 23.024 MB/s [ 5621.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 96.368 MB/s [ 23527.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 135.187 MB/s [ 33004.7 IOPS]Test : 1000 MB [C: 64.5% (71.8/111.3 GB)] (x5)
Date : 2014/05/24 14:35:36
OS : Windows 8.1 Enterprise N [6.3 Build 9600] (x64)Ψάχνω και το Windows Experience Index αλλά απ' ότι διαβάζω έχει παίξει κατάργηση στα Win 8.
Edit...κάτι βρήκα.
7.95
8.4
8.4
8.4
8.5
8.6
8.6
0
8.6
TRUE
TRUE
7.95 -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
SSD breakthrough means 300% speed boost, 60% less power usage... even on old driveshttp://www.neowin.net/news/ssd-breakthr ... old-drives
Δε χρειαζόταν έρευνα για να το καταλάβουμε
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]