-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτος που θα ερθει με οπλο, κατα 99,9% θα τα εχει υπολογισει ολα? Εγω σε παω στοιχημα οτι αυτος που ερχεται ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με οπλο, κατα 99,9% δεν περιμενει οτι θα εχεις και εσυ οπλο κ το 0,1% δεν περμενει οτι θα εισαι αποφασισμενος να το χρησιμοποιησεις χωρις κανενα ενδοιασμο.Κ δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σου εξηγησω ποσο χρησιμο ειναι το στοιχειο του αιφνιδιασμου...
Κανεις λάθος όταν γενικεύεις . Φυσικά υπάρχουν κλεφτρονια που εχουν οπλο και απλά απο φοβο ή απο αμυνα οπως ειπώθηκε θα το χρησιμοποιήσουν.Για αυτούς είσαι φόβος. Ομως πιστεψέ με ειναι παρα πολλοί που το εχουν κανει επαγγελμα το πραγμα και που δεν ασχολουνται με κλοπες σε παπακια ,ποδηλατα ή ανοιχτα παραθυρα. Αν σε βαλουν στοχο εισαι τελειωμενος. Πριν μια βδομαδα εστησαν ενεδρα σε δυο ατομα εξω απο το σπιτι τους δυο μαλλον Αλβανοι με καλασνικοφ . Ευτυχώς δεν έφεραν αντισταση οι ανθρωποι κατα την ακινητοποίησή τους (οπλο στο στομα και πισω κάλυψη) και τους βρηκαν δεμενους σε ενα ρεμα αρκετα χιλιόμετρα μακρια με δεμενα ματια και χειροπόδαρα.Φυσικά τον αιφνιδιασμό εδω τον ξεχνας. Πηγαινε σε ενα Τμημα να μαθεις.
Κατι ακομα φιλικά. Μην περιμένεις να τεκμηριώσεις αυτα που πιστευεις περι αιφνιδιασμού σε κλεφτρόνια. Πρόσεχε γιατί και απο αδέσποτη πηγαίνεις.
-
Αυτοι που θα με βαλουν στοχο, γνωριζουν οτι εχω οπλο κ οτι δεν εχω κανενα προβλημα να το χρησιμοποιησω? Οχι. Δεν θα το κανω ενω με σημαδευουν δυο, δεν ειμαι ηλιθιος, κ αν δεν μου δωθει ξεκαθαρη ευκαιρια δεν θα το κανω κ καθολου ρε μαστορα.
Αλλα επειδη φερνεις κ παραδειγματα, να σου δωσω κ εγω ενα. Το οτι εχω οπλο, το ξερω μονο εγω (ουτε γονεις, ουτε υπαλληλοι, ουτε κανεις) κ ολοι εδω μεσα (που δεν ξερετε ομως ποιος ειμαι). Παω στη τραπεζα με λεφτα. Μου τη πεφτουν. Τους δινω τα λεφτα χωρις καμμια αντισταση σαν καλο παιδι που ειμαι. Πανε να φυγουν, βγαζω το οπλο κ εκτελω τον ενα. Ο αλλος παραταει κ τα λεφτα κ τη κανει με ελαφρα πηδηματακια. Δεν παω καν φυλακη.
Εχει γινει. Οχι απο μενα βεβαια, αλλα απο αμεσα γνωστο μου. Συναδελφος στη Καλλιθεα. Γνωση απο πρωτο χερι. Κ αν δεν κανω λαθος οταν σκοτωσε τον ενα, ηταν η δευτερη φορα που πυροβολαγε ανθρωπο κ την πρωτη δεν βρηκαν ποτε ποιος ειναι αυτος που την εφαγε. Τραβηχτηκε μερικα χρονια με δικαστηρια κλπ, αλλα εμεινε εξω. Πριν κανα 6μηνο του την ξαναπεσαν, ξαναπυροβολησε (τριτη φορα που ριχνει σε ανθρωπο), αλλα αυτη τη φορα την εφαγε στο ποδι κ πηραν κ τα λεφτα. Τι να κανουμε.
Δευτερο παραδειγμα, το εχω ξανααναφερει εδω. Ο θειος μου, αδερφος της μανας μου, στο σπιτι του στη Σαρωνιδα. Πηγαν να μπουκαρουν απο το μπαλκονι του 1ου οροφου, τους ακουσε, εριξε στον ενα διαμεσου του τζαμιου ή/και του 20ετιας πλαστικου πατζουριου με σκαγια για μεγαλο θηραμα (ισως να μη τα γραφω σωστα, δεν κατεχω απο κυνηγετικες, αλλα σιγουρα δεν ηταν σκαγια για πουλακια...) κ τον ξαπλωσε κατω. Ο δευτερος πηδηξε απο το μπαλκονι κ εφυγε, τον 1ο τον πεταξε απο κατω ο θειος. Το πρωι δεν βρηκαν κανενα, ή σηκωθηκε κ εφυγε, ή τον μαζεψε ο συνεργος.* Φυσικα κανεις δεν ασχοληθηκε με αστυνομιες κλπ (*κ φαντασου φασαρια κ κακο που εγινε, κυνηγετικη να σκαει μεσα στη νυχτα κ να κατεβαζει κ παραθυρο κατω).
Στην επαρχια, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ λενε 'αν σας την πεσει κανεις στο σπιτι σας, εκτελεστε τον με οτι μπορειτε, πεταξτε τον σε κανα χαντακι κ καντε τον ανηξερο. Κ αν τον βρουμε, αντε να βρουμε τι εχει γινει'.
Εχω ΚΑΘΕ δικαιωμα να υπερασπιστω πρωτα την υγεια κ αρτιμελεια μου, κ δευτερον την περιουσια μου, κ θα το κανω με ΚΑΘΕ προσφορο τροπο, ακομα κ αν αυτος περιλαμβανει μπαζουκα. Το τι ειναι νομιμο ή παρανομο θα το αποφασισουν αλλοι, εγω θα κοιταξω το συμφερον ΜΟΥ.
-
Για όσους θα ήθελαν να ξέρουν θάψαμε σήμερα τον μικρότερο από τα δυο αδέρφια που σκοτώθηκε την ώρα της ληστείας. Ο μεγαλύτερος ευτυχώς είναι στην εντατική αλλά πάει όλο και καλύτερα. Υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι ξεφεύγει τον κίνδυνο. Δεύτερα ανίψια μου (η μητέρα τους πρώτη μου εξαδέλφη). Παιδιά που έχασαν πρόωρα τον πατέρα τους από καρκίνο στάθηκαν στα πόδια τους και προχωρούσαν με αξιοπρέπεια στη ζωή τους. Δυστυχώς η ζωή φέρνει ανατροπές και πολύ πόνο εντελώς αναίτια. Από σήμερα αναπαύεται δίπλα στον πατέρα του στο κοιμητήριο του χωρίου μας στην Αυλή Πεδιάδος στο Ηράκλειο.
Όσο για την οπλοκατοχή καλό είναι να μην παρασυρόμαστε και να πιστεύουμε ότι μπορεί να μας εξασφαλίσει ασφάλεια. Δεν το έχουν πετύχει χώρες όπου κάθε συρτάρι και ντουλάπα έχει και ένα όπλο. Το πιθανότερο είναι να ανοίγουν πυρ ποιο εύκολα οι εισβολείς όταν φοβούνται ότι θα βρουν οπλισμένο αντίπαλο. Σαν στρατιωτικός επίσης ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι ένα όπλο ιδίως στα χέρα άσχετων ή ημιμαθών.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Για όσους θα ήθελαν να ξέρουν θάψαμε σήμερα τον μικρότερο από τα δυο αδέρφια που σκοτώθηκε την ώρα της ληστείας. Ο μεγαλύτερος ευτυχώς είναι στην εντατική αλλά πάει όλο και καλύτερα. Υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι ξεφεύγει τον κίνδυνο. Δεύτερα ανίψια μου (η μητέρα τους πρώτη μου εξαδέλφη). Παιδιά που έχασαν πρόωρα τον πατέρα τους από καρκίνο στάθηκαν στα πόδια τους και προχωρούσαν με αξιοπρέπεια στη ζωή τους. Δυστυχώς η ζωή φέρνει ανατροπές και πολύ πόνο εντελώς αναίτια. Από σήμερα αναπαύεται δίπλα στον πατέρα του στο κοιμητήριο του χωρίου μας στην Αυλή Πεδιάδος στο Ηράκλειο.Όσο για την οπλοκατοχή καλό είναι να μην παρασυρόμαστε και να πιστεύουμε ότι μπορεί να μας εξασφαλίσει ασφάλεια. Δεν το έχουν πετύχει χώρες όπου κάθε συρτάρι και ντουλάπα έχει και ένα όπλο. Το πιθανότερο είναι να ανοίγουν πυρ ποιο εύκολα οι εισβολείς όταν φοβούνται ότι θα βρουν οπλισμένο αντίπαλο. Σαν στρατιωτικός επίσης ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι ένα όπλο ιδίως στα χέρα άσχετων ή ημιμαθών.
Συλληπητήρια. Να ζήσετε να το θυμάστε το κοπέλι.
όσο για την οπλοκατοχή χαίρομαι που συμφωνώ απόλυτα με έναν επαγγελματία και εκπαιδευμένο στη χρήση τους. -
Συλληπητήρια και από μένα!
Εύχομαι ολόψυχα στον μεγάλο καλή ανάρρωση. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Κ εσυ κανε αυτα που υποστηριζεις, να δουμε σε ποιον θα βγει σε καλυτερο...Εγω θα κανω αυτο που νομιζω εγω καλυτερο.
Πολυ περισσοτερες οι πιθανοτητες να την βγαλη καθαρη αυτος που δεν θα ανοιξει πολεμο.
Εαν στις 2000 ληστειες σπιτιων πχ ετησιως στην Ελλαδα εχουμε 10 νεκρους θελεις 20? βαλε οποιο νουμερο θελεις,εαν και στις 2000 ληστειες ειχαμε ανταλλαγη πυρων και απο τους ιδιοκτητες σπιτιων-καταστηματων,οι νεκροι ποσοι θα ηταν?Λιγοτεροι απο 20 ή περισσοτεροι?
Kacey δεν απαντησες σε αυτο ρε συ.Τι πιστευεις?
@ εμμανουηλ
ζωη σε εσας και περαστικα στον αλλο αδελφο.
-
Περισσοτεροι, με την πλαστιγγα ομως να γερνει προς την πλευρα των ληστων. Τωρα εχουμε 95% νεκρους τους νοικοκυρηδες κ 5% νεκρους τους ληστες? Μετα θα ειχαμε 40-60 πιστευω. Θες 50-50? Κ παλι το αποτελεσμα για μενα ειναι απειρως καλυτερο. Αν τωρα εχουμε 18 νεκρους νοικοκυρηδες κ 2 νεκρους κακοποιους, εγω πιστευω σφοδρα οτι θα ειχαμε 50 νεκρους νοικοκυρηδες κ 50 νεκρους κακοποιους. Καλυτερο.
Στην αρχη ομως. Γιατι ΣΙΓΟΥΡΑ, μετα απο καποιο καιρο θα ειχαμε ΠΟΛΥ λιγοτερα τετοια περιστατικα. Πολυ λιγοτερα ατομα να επιχειρουν τετοια πραγματα, κ πολυ λιγοτερο θρασσος απο οσους συνεχιζαν.
-
σε ενδιαφερει δλδ το ποσοστο % των φονων παρα το οτι οι 2 νεκροι θα γινουν 50 ...μαλιστα....ας σκοτωθουν 50 αθωοι που θα μπουκαριζαν μεσα στο σπιτι τους,αρκει να σκοτωθουν και περισσοτεροι κλεφτες.
Και εχεις παρει και αδεια οπλοφοριας εσυ τωρα?υγ τα ποσοστα σε συμπλοκη μεταξυ νοικοκυρεων vs κακοποιων στο 50-50 που το βαζεις ουτε σε καουμποικο δεν πρεπει να παιζει.
-
Με ενδιαφερει που τωρα πεφτουμε μονο 'εμεις' σαν τις μυγες, ενω τοτε θα επεφταν κ αυτοι σαν τις μυγες. Αν σου τυχει κατι αντιστοιχο, θα αλλαξεις γνωμη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με ενδιαφερει που τωρα πεφτουμε μονο 'εμεις' σαν τις μυγες, ενω τοτε θα επεφταν κ αυτοι σαν τις μυγες. Αν σου τυχει κατι αντιστοιχο, θα αλλαξεις γνωμη.Μα οι ''εμεις'' απο 2 με την λογικη σου θα γινουμε 50.Πιστευεις οτι θα εισαι τοσο τυχερος?
υγ το 50-50 το δεχομαι χαρη της συζητησης,γιατι οταν θα σκασουν οι Αλβανοι με τα ακ47 για να σου παρουν το μηχανακι-λεφτα-αυτοκινητο ουτε για 5% δεν θα το επαιζα.
υγ2 σου εχουν δωσε αδεια οπλοφοριας?
-
Δυσκολο το εχεις?
-
Στις ΗΠΑ που εχουνε το οπλο κατι σαν το iphone δηλαδη , η εγκληματικότητα εχει αντιμετωπιστεί;
Που στελνεις το παιδι σου στο σχολειο και δεν ξερεις αν θα γυρισει; -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με ενδιαφερει που τωρα πεφτουμε μονο 'εμεις' σαν τις μυγες, ενω τοτε θα επεφταν κ αυτοι σαν τις μυγες. Αν σου τυχει κατι αντιστοιχο, θα αλλαξεις γνωμη.Αλήθεια αν, υποθετικό σενάριο, έμπαιναν στο σπίτι σου ληστές την ώρα που έλειπες και ήταν μέσα η οικογένειά σου (γυναίκα, παιδί κτλπ) και το παιδί σου έπαιρνε το όπλο του μπαμπά έριχνε μια στους ληστές σκότωνε έναν και οι ληστές μετά το σκότωναν. Εσύ θα ήσουν ευχαριστημένος γιατί τώρα και οι ληστές πέφτουν σαν τις μύγες;
Και μην μου πεις ότι θα είχα κρύψει το όπλο, το παιδί δεν θα το έβρισκε κτλπ. Ξέρεις ότι αν έχεις όπλο στο σπίτι, το παιδί σίγουρα θα το βρει. Ούτε ότι το παιδί δεν θα πυροβολούσε. Το παιδί τον πατέρα θα αντέγραφε -
Κούραση πλέον με τα σενάρια
Εντάξει έχει απαντήσει 500 φορές ότι ζυγίζοντας την αυξημένη πιθανότητα να πάθει κάτι αυτός ή η οικογένειά του ή να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη αρνητική κοινωνική επίπτωση και την αυξημένη πιθανότητα αποτροπής ή εξόντωσης του 'κακού', διαλέγει το όπλο.Κι εγώ διαφωνώ, αλλά με του να του παρατίθενται 1.000.000 διαφορετικά υποθετικά σενάρια με κάθε είδους περιπλοκή δεν αλλάζει το νόημα.
-
Μεχρι κ το πτωμα εχει ξεφορτωθει ο kacey, τα εχει σκεφτει ολα
-
Είναι εστία μόλυνσης. Τι να κάνει; Να το κρατήσει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι εστία μόλυνσης. Τι να κάνει; Να το κρατήσει;Λιπασμα κομποστ
-
Βρε Kacey ,αφού υπάρχει η Χρυση Αυγή γιατί ανχώνεσαι? Ασε να εχουνε μπαμπα τα παιδάκια σου!
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Λιπασμα κομποστ
Εδω βοηθανε και τα σηριαλ Κοκκινος Κυκλος, 10η Εντολη και 3ος νομος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.