-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έτσι είναι ο Έλληνας, ο ατρόμητος.Γράφει στ' @@ του τους πάντες, όσο δεν τον πειράζουν.
Έτσι και του χώσουν κανένα αγγουράκι, τσιρίζει 'ΧΟΥΝΤΑ', σηκώνει μπαϊράκι, ζητάει να πληρώσουν οι άλλοι και απαγγέλει αποσπάσματα από τον Μπακούνιν που έχει στη βιβλιοθήκη του, κάτω από τον Φορολογικό Κώδικα.Απο τότε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=612444Μέχρι σημερα
http://www.euro2day.gr/news/economy/124 ... ticle.aspxΔεν μιλαμε για αγγουρι, αλλα για καρπούζι γίγας και πληθωρα αντισυνταγματικων νομων με κεφαλικους φορους και αναδρομικες φορολογησεις.
Εσυ να το πληρωσεις και να περιμενεις με αγωνια το επομενο εφευρημα,εγω και οι θιασωτες του Μπακουνιν οχι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έτσι είναι ο Έλληνας, ο ατρόμητος.Γράφει στ' @@ του τους πάντες, όσο δεν τον πειράζουν.
Έτσι και του χώσουν κανένα αγγουράκι, τσιρίζει 'ΧΟΥΝΤΑ', σηκώνει μπαϊράκι, ζητάει να πληρώσουν οι άλλοι και απαγγέλει αποσπάσματα από τον Μπακούνιν που έχει στη βιβλιοθήκη του, κάτω από τον Φορολογικό Κώδικα.Γενικά τα ποστ σου τα βαθμολογώ με μια κλίμακα δικής μου επινόησης που την λέω κλίμακα μανοσκ, το άριστα είναι πέντε μανοσκ και ο πάτος είναι 0 μανοσκ.
Στο συγκεκριμμένο ποστ βάζω 4 1/2 μανοσκ χαλαρά -
Φανταζομαι ότι όσοι αρνούνται να τα πληρώσουν έχουν αρνηθεί εδώ και αρκετό καιρό και τα υπόλοιπα κρατικά 'δωράκια' και μάλλον (τι μάλλον, σίγουρα) θα αρνηθούν και τα μελλοντικά!
Αυτη την φορα όμως θα δικαιολογήσω ΜΟΝΟ αυτους που θα πουν 'δεν έχω' και όχι τους 'δεν θέλω'τυπου ... 'δεν πληρώνω'! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φανταζομαι ότι όσοι αρνούνται να τα πληρώσουν έχουν αρνηθεί εδώ και αρκετό καιρό και τα υπόλοιπα κρατικά 'δωράκια' και μάλλον (τι μάλλον, σίγουρα) θα αρνηθούν και τα μελλοντικά!
Αυτη την φορα όμως θα δικαιολογήσω ΜΟΝΟ αυτους που θα πουν 'δεν έχω' και όχι τους 'δεν θέλω'τυπου ... 'δεν πληρώνω'!Δηλαδή δεν τίθεται θέμα για σένα αν είναι δίκαιο η άδικο, σημασία έχει μόνο αν τα έχεις η δεν τα έχεις.
Και πως θα ξεχωρίσεις αυτόν που δεν έχει επειδή τα έφαγε απ αυτόν που έχει επειδή έκανε τα σκατά του παξιμάδια; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν έχω να πληρώσω, θα πληρώσω. Αν όχι, δεν θα πληρώσω.Αν δέν το εχεις καταλάβει αυτό είναι το κόλπο, θα πληρώνουμε μέχρι να μήν έχουμε αλλα να δώσουμε. Μετά θα κυρηχτεί πτώχευση. Αλλά πρώτα περιμένουν να τσεπώσουν όσα πιό πολλά μπορούν ο ΓΑΠ και τα φιλαράκια του.
-
Αν είχαν εφαρμόσει οι άχρηστοι το ενιαίο μισθολόγιο και έπαιρναν όλοι οι ΔΥ όσα παίρνουν (για παράδειγμα) οι καθηγητές, δεν θα χρειαζόταν το χαράτσι.
Αλλά δεν μπορούνε να στεναχωρήσουν τα δικά τους παιδιά και έτσι πρέπει να γ@μηθούνε όλοι με χαράτσια για να συνεχίσουν να πληρώνονται τα ρετιρέ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To κάθε χαράτσι το επιβάλλει η ανικανότητα της κυβέρνησης να συμμαζέψει το κράτος και να πατάξει τη φοροδιαφυγή._fixed
Οτιδήποτε έχει να κάνει με τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά κλπ ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.
Και προς όσους έχουν απορία. Αν βρεθεί τρίπλα στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ θα βρουν άλλο τρόπο.
Θα πάρουν όλες τις αποδείξεις που σπεύσαμε να καταθέσουμε για να έχουμε επιστροφή και θα πουν καπιταλόμουτρα που μου κάνατε ν χιλλιάδες ευρώ έξοδα, φέρτε μου 2-5% του ποσού των αποδείξεων και αν δεν τα πληρώσετε δεν θα σας δώσω σήμα για το αμάξι.
Μετά ο koutsan θα κάνει παραπομπή σε φίλο του που κυκλοφορεί με άλογο ή ποδήλατο για να εμπνεύσει τον επαναστατημένο λαό. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όσο για τη ΔΕΗ, επειδή πληρώνω μέσω ebanking, θα βάλω μόνο το ποσό που αναλογεί στο ρεύμα και θα αφαιρέσω το χαράτσι. Είχα βάλει μικρότερο ποσό παλιότερα κατα λάθος και απλά το υπόλοιπο πήγε στον επόμενο. Στον επόμενο λογαριασμό θα κάνω πάλι το ίδιο. Απο τη στιγμή που θα πληρώνω έστω μέρος του ποσού πιστεύω δέν θα κόψουν το ρεύμα.Πολύ ενδιαφέρον! Δε μπλέκεις με ταμείο παρακαταθηκών κ.λπ. έτσι.
Βέβαια απ'την άλλη δεν είναι εγγυημένο, ότι αυτό που τελικά πληρώνεις, θα πάει στον δικαιούχο που επιθυμείς (ΔΕΗ) και όχι σε αυτόν που δεν επιθυμείς (χαρατσοεισπράκτορας, ΕΡΤ κ.λπ.)
Edit: Επίσης δεν ξέρω εάν το υπόλοιπο ποσό που δε θα πληρώσεις θα έχει προσαυξήσεις στον επόμενο λογαριασμό από πλευράς ΔΕΗ.
-
Όσοι έχουν μεταπηδήσει σε εναλλακτικό πάροχο ηλ. ενέργειας μήπως τους μπερδέψουν και δεν κληθούν να καταβάλλουν το τέλος; (λέμε και καμιά μ@λ@κία να περνά η ώρα)
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Edit: Επίσης δεν ξέρω εάν το υπόλοιπο ποσό που δε θα πληρώσεις θα έχει προσαυξήσεις στον επόμενο λογαριασμό από πλευράς ΔΕΗ.Στην περίπτωσή μου δέν είχε προσαύξηση. Τώρα αν το τραβήξεις πολλούς μήνες πιθανόν να σου βάλλουν κάτι.
-
Το πλήρωσα με την επιστροφή. Μαζί μου ήρθαν.
Της ΔΕΗ αναγκαστικά, θέλω να έχω ρεύμα.
-
Πως θα γλυτωσετε το εκτακτο φορο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
To κάθε χαράτσι το επιβάλλει η ανικανότητα της κυβέρνησης να συμμαζέψει το κράτος και να πατάξει τη φοροδιαφυγή._
fixed
Οτιδήποτε έχει να κάνει με τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά κλπ ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.
Εγώ πάντως δεν είδα την τρόικα να δυσανασχετεί με το χαράτσι. Ίσα - ίσα που έκανε και υπολογισμούς για το πόσα χρήματα μπορούν να εισπραχθούν. Αν τώρα πιστεύετε ότι δεν είχε συζητηθεί ποτέ κάτι τέτοιο και ότι η κυβέρνηση έπραξε αυτόβουλα και χωρίς πιέσεις, τότε όλα καλά. Η τρόικα θέλει το καλό μας.
-
H τρόικα θέλει τον οβολό μας. Κανείς δεν υποστήριξε το αντίθετο.
Απλά φτάσαμε στο τραγικό σημείο οι ψυχροί λογιστές-τσίροι των δανειστών μας να λένε όχι σε άλλη αύξηση φπα κλπ.
Αν όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι ανίκανη να μαζέψει τους φόρους από αυτούς που πρέπει και βλέπουν τον κόσμο να μιλάει για κατοχές και λοιπά γραφικά (και όχι να διεκδικεί αυτά που πρέπει) σου λέει ρίχτους στο κεφάλι να στρώσουν. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
To κάθε χαράτσι το επιβάλλει η ανικανότητα της κυβέρνησης να συμμαζέψει το κράτος και να πατάξει τη φοροδιαφυγή._
fixed
Εγώ πάντως δεν είδα την τρόικα να δυσανασχετεί με το χαράτσι. Ίσα - ίσα που έκανε και υπολογισμούς για το πόσα χρήματα μπορούν να εισπραχθούν. Αν τώρα πιστεύετε ότι δεν είχε συζητηθεί ποτέ κάτι τέτοιο και ότι η κυβέρνηση έπραξε αυτόβουλα και χωρίς πιέσεις, τότε όλα καλά. Η τρόικα θέλει το καλό μας.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η τρόικα λέει στην ελληνική αντιπροσωπεία εεεε κυβέρνηση: 'πρέπει να έχετε τόσα έσοδα και τόσα έξοδα, βρείτε με ποιούς ισοδύναμους τρόπους μπορείτε να πετύχετε αυτούς τους στόχους'. Το όποιο χαράτσι είναι ελληνική εφαρμογή των παραπάνω οδηγιών (επί της οποίας εφαρμογής η τρόικα μπορεί να έχει αντιρρήσεις του στυλ 'δεν πιστεύουμε ότι θα βγάλετε 2 δις από το τάδε χαράτσι αλλά 1 δις οπότε πρέπει να βρείτε άλλο 1 δις'). Αν μας βολεύει να πιστεύουμε ότι για όλα φταίνε οι κακοί
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
fixed
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η τρόικα λέει στην ελληνική αντιπροσωπεία εεεε κυβέρνηση: 'πρέπει να έχετε τόσα έσοδα και τόσα έξοδα, βρείτε με ποιούς ισοδύναμους τρόπους μπορείτε να πετύχετε αυτούς τους στόχους'. Το όποιο χαράτσι είναι ελληνική εφαρμογή των παραπάνω οδηγιών (επί της οποίας εφαρμογής η τρόικα μπορεί να έχει αντιρρήσεις του στυλ 'δεν πιστεύουμε ότι θα βγάλετε 2 δις από το τάδε χαράτσι αλλά 1 δις οπότε πρέπει να βρείτε άλλο 1 δις'). Αν μας βολεύει να πιστεύουμε ότι για όλα φταίνε οι κακοί
Έχω την εντύπωση ότι εννοούμε το ίδιο ακριβώς πράγμα, αλλά το διατυπώνουμε με διαφορετικό τρόπο. Συμφωνώ ότι η αποτυχία της κυβέρνησης να παράξει έργο αντισταθμίζεται με τις έκτακτες εισφορές οι οποίες όμως επιβάλλονται με τις ευλογίες της τρόικας. Από εκεί και πέρα, προσωπικά δεν λέω ότι φταίει η τρόικα για όλα αυτά. Σαφώς και φταίει αποκλειστικά η κυβέρνηση για την όλη κατάσταση από τη στιγμή που δεν έχει σχέδιο, δεν θέλει να συμμαζέψει τις κρατικές δαπάνες και δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή. Και απλά σε αυτό το σημείο μπαίνει και η τρόικα η οποία το μόνο που ζητάει είναι τα λεφτά της και πιέζει την κυβέρνηση για νέα μέτρα. Ούτε η ύφεση ενδιαφέρει την τρόικα, ούτε φυσικά έχει κάποιο σοβαρό σχέδιο για να βγούμε από αυτή.
-
Υποψιάζομαι ότι τα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη του ΔΝΤ με τα βαρβάτα διπλώματα και παπλώματα περνάνε πολιτισμικό σοκ αυτούς τους μήνες μαθαίνοντας in the flesh το ζουμί των Greekonomics.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υποψιάζομαι ότι τα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη του ΔΝΤ με τα βαρβάτα διπλώματα και παπλώματα περνάνε πολιτισμικό σοκ αυτούς τους μήνες μαθαίνοντας in the flesh το ζουμί των Greekonomics.Μα όταν βγαίνει ο Βενιζέλος και λέει μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, θα βάλουμε κόσμο σε εργασιακή εφεδρεία μόνο και μόνο επειδή ήθελε να το δει η τρόικα, αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις βάσει ενός σοβαρού σχεδίου. Εκεί πάει περίπατο η λογική και έτσι θα συνεχίσουμε την πορεία μας. Εν αναμονή λοιπόν και νέων έκτακτων εισφορών.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αυτη την φορα όμως θα δικαιολογήσω ΜΟΝΟ αυτους που θα πουν 'δεν έχω' και όχι τους 'δεν θέλω'τυπου ... 'δεν πληρώνω'!Δηλαδή δεν τίθεται θέμα για σένα αν είναι δίκαιο η άδικο, σημασία έχει μόνο αν τα έχεις η δεν τα έχεις.
Και πως θα ξεχωρίσεις αυτόν που δεν έχει επειδή τα έφαγε απ αυτόν που έχει επειδή έκανε τα σκατά του παξιμάδια;Οχι μονο δεν εξεταζει εαν δικαιο ή αδικο,αλλα αδιαφορει παντελως για το που πανε αυτα τα λεφτα.
Το γεγονος οτι τα ελλειμματα αυξανονται αντι να μειωνονται λεει πολλα για το πως διαχειριζονται τα λεφτα μας. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Και πως θα ξεχωρίσεις αυτόν που δεν έχει επειδή τα έφαγε απ αυτόν που έχει επειδή έκανε τα σκατά του παξιμάδια;Γιατί να κάτσω να σκεφτώ τα περι δικαίου ή αδικίας? Θα αλλαξει κάτι?
Ειπε κανείς ότι είναι δικαίωμα μας? Στις 'υποχρεώσεις' είναι. Υπακοή στον οποιοδήποτε νόμο απο μένα όπως και να έχει!Η διαφορά του 'δεν έχω' με το 'δεν θέλω' (τυπου 'δεν πληρώνω' που αναφέρω) με το δεν έχω γιατι τα έφαγα και το έχω γιατί έκανα το σκατό μου παξιμάδι είναι μεγάλη και ξεκάθαρη απο μόνη της.
χαρατσι μεσω εφοριας και τέλος ακινητων