-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλά και οι 'ψαγμένοι' 4Τ, στο συγκριτικό Giulietta - Focus, πέταξαν εμβόλιμα κι ένα Auris hybrid...
Το περιοδικό εννοείς? Καλά αυτοί είναι για τα πανηγύρια...
Ναι, στο τελευταίο τεύχος... Υποψήφιος αγοραστής Giulietta 170 ή Focus 180 θα σκέφτονταν και για Auris hybrid δηλαδή...
Βασικά ο υποψήφιος αγοραστής του φίκου (έτσι όπως τον καταντήσανε) πολύ πιθανό να έβλεπε το γιαπωνέζικο ψυγείο.
Για τη δημοσκόπηση, δεν κατάλαβα... συγκρίνουμε 146, lanos, accent, 206, punto, almera, lancer;;;;
Το lanos εννοείται! Τεχνολογία opel 1980 σε κορεάτικο περιτύλιγμα 1995! Τι καλύτερο! Το είχε φίλος στο στρατό, έκαιγε τ' άντερά του (αφού σ' ενδιαφέρει η κατανάλωση). Μιλάμε για εκπληκτικής τεχνολογίας μοτέρ - αυτοκίνητο... Εντάξει, δεν χαλάει (σε γενικές γραμμές αυτό), αλλά απ' όλα τ' άλλα...
Για τις γνώμες των μηχανικών, η άποψή μου είναι . Ρώτα τι θεωρούν πιο αξιόπιστο, ένα golf ή ένα 206 και όλοι θα σου πουν το πρώτο... Ε, μετά από 12 χρόνια και 129.000χλμ με το πρώτο (επιτέλους το δώσαμε! ) και 8,5 χρόνια και 205.000χλμ (and counting) με το δεύτερο έχω να πω ότι το golf πήγε το πρώτο τρίμηνο περισσότερες φορές στο συνεργείο απ' όσες το 206 στα 8,5χρόνια (περιλαμβανομένων και των σέρβις)...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Φίλε μου θα διαφωνήσω. Δεν λέω ότι γνωρίζω και πολλά από αμάξια, καθώς δεν είχα ποτέ ως τώρα αυτοκίνητο, αλλά κάποια πράγματα τα γνωριζω, γιατί ρωτάω, μαθαίνω και ψάχνω πολύ σχετικά με αυτοκίνητα. Πχ το ότι η Alfa είναι πιο ακριβή, ενώ τα accent και lanos ως κορεάτικα είναι φτηνότερα το ξέρω πολύ καλά. Ότι η Κορεα ανταγωνίζεται την Ιαπωνια, όχι λόγω ποιότητας, αλλά λόγο χαμηλού κόστους, επίσης. κ.ο.κ..
Καλά κάνεις και ρωτάς γιατί ετοιμάζεσαι να δώσεις τα ωραία σου τα ευρουλάκια τα οποία φαντάζομαι και δεν τα βρίσκεις στο δρόμο. Αν θες την άποψή μου όμως κάνεις μα κανείς, γνώστης ή μη, που κοιτάει μια Alfa δεν θα κοίταγε παράλληλα ένα Daewoo και ένα Hyundai. Δεν είναι το θέμα ότι είναι ανώτερη η Alfa, απλώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ αυτών.
Αλλά επειδή οι απόψεις διίστανται γι αυτό είπα να πάρω και τη δική σας άποψη. Και όταν λέω διιστανται... ενα απλό παράδειγμα: ένας μηχανικός μου είπε μακριά από ιταλικά alfa romeo, fiat κλπ. Και μου είπε ότι το accent είναι πολύ καλή επιλογή, συν τοις άλλοις οικονομικό και οι περισσότεροι μένουν ευχαριστημένοι. Και περνούν από τα χέρια κάθε μέρα τόσα και τόσα αμάξια... Τι σημαίνει; Ότι δεν ειναι ενήμερος στο θέμα αυτοκίνητο;; Ή μηπως είναι ψεματα ότι τα αλφα ρομεο έχουν-καλως ή κακως (για μενα πιστευω κακώς, χωρις βεβαια να τω δω και στην πραξη)- μια κακη φήμη;
Σίγουρα έχει πιο ισχυρό brand name από τα της Κορέας, ειναι και ακριβότερο κλπ, αλλά το θέμα ειναι στην πραξη τι συμβαίνει... Γι αυτό και ανοιξα το topic, να δω τι άποψη έχετε εσείς.
Το ρητό για τις απόψεις φαντάζομαι το έχεις ακουστά? Ο καθένας έχει από μια...
Τώρα αν πάλι θες τη γνώμη μου πρέπει να είναι πολύ άσχετος ο μηχανικός που σου έδωσε τέτοιες 'πληροφορίες' γιατί αυτός έπρεπε να ξέρει πρώτα απ' όλους ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν τα θέματά τους και τέτοιου είδους γενικεύσεις είναι αστείες. Προσωπικά τα τελευταία 9 χρόνια έχω συμβιώσει με 4 Alfa (μεταξύ αυτών 145 και 146) και αν ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα επαγγελματικά τώρα θα είχα και την 5η. Anyway, όπως και να χει αν αποφασίσεις για 146 φρόντισε να είναι η facelift (με βαμμένους προφυλακτήρες και clima αντί απλό a/c) και αν θες έμπιστο και έμπειρο μηχανικό για Alfa Romeo να στην τσεκάρει στείλε pm.+1
Στην οικογένεια έχουμε αλλάξει 2 φιατ (128,punto του 93) + τα τωρινα μας grande punto και panda.Τι να σας πω παιδια, οτι με το punto 1.000κ.ε γυρισαμε οικογενιακώς όλη την Ελλάδα και εξωτερικό?Οτι όταν το δώσαμε μετά απο 14 χρόνια είχε επάνω 350.000χλμ και το αμάξι σφύραγε??Ουτε τριξίματα,ούτε λαδάκι, ούτε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πρόβλημα (με εξαίρεση μια φόρα που είχε χαλάσει η κόρνα έπειτα απο 12 χρόνια!).Το 128 δεν το θυμαμαι εγω αλλα ο πατερας μου λεει οτι ηταν σκυλί και γι'αυτό το απομενο του αμαξι (punto) ήταν παλι φιατ όπως και μετα το punto ηρθε το grande punto το οποίο το έχουμε εδω και 3+ χρόνια εχει σχεδόν 200.000χλμ το αμαξι !! (ταξιδια,μετακινησεις καθως μενω εκτος πολης + εδω και 2 χρονια καθημερηνη διαδρομη σε αλλη πολη για σπουδές).Το αμαξι πραγματικα εχει τραβηξει τα πανδινα απο εμένα και το μονο του πρόβλημα ειναι οτι μου έχει κάψει στα 3.5 χρονια περιπου 4 φορές την ασφάλεια του αναπτήρα και ενα σπασιμο εξ αιτιας της αδερφης μου στο ντουλαπάκι χωρις να δημιουργεί προβλημα ομως.Το panda τώρα της μαμας μου...τι να πω...το αμαξι ειναι 2.5 χρονων με 80.000χλμ και εκτος απο το σκισιμο που εει φαει και αυτο το έχω κανει και off road (δεν ειναι 4χ4).Πραγματικα κατα την γνώμη μου τα φιατ εκτος απο πολύ καλά αυτοκινητα ειναι και πολύ αξιόπιστα οπότε όποιος μάστορας στο είπε αυτό δεν ειναι μάστορας!Πανε σε ενα συνεργειο μεγάλο και δες ποια αμαξια εχουν τις περισσότερες βλάβες!Να είσαι σίγουρος πως αν δεις φιατ θα ειναι ελαχιστα.Πάντως η αλήθεια ειναι οτι κι εγω προσωπικά τις παλιές αλφα λίγο τις φοβάμαι αλλα αν ειχα να διαλέξω μεταξύ αυτων των αυτοκινήτων θα έπερνα την alfa...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
H ερωτηση μου έχει να κανει ως προς τη μαρκα και οχι για συγκεκριμενα αυτοκινητα, γιατι ειναι αρκετα αυτα που εχω τσεκαρει.
Τιμη έως 3.000 το πολυ θα δωσω, αλλα κυρίως μέχρι 2.000 ψαχνω. Πρωτο αμαξι παιρνω αλλωστε. Ξερω οτι το αλφα ρομεο ειναι 1400, σε αντιθεση με τα accent και lanos που ειναι 1300αρια, οποτε και 100 ευρω ακριβοτερα τελη, ωστοσο αν ειναι πολυ καλυτερο το αλφα ρομεο, δινω ενα προβαδισμα στο αλφα ρομεο.Το ψαχνεις λαθος τοτε.Γιατι 146 υπαρχει και σε 1600 και σε 2000 κυβικα.Δεν ειναι το ιδιο αμαξι.Και οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο τοσων ετων η μηχανη ειναι εκεινη που θελει προσοχη γιατι εκεινη θα βγαλει ,αν βγαλει ,προβλημα.Τα αλλα εχουν λυθει απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη.
-
Ενδεικτικά.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1670279/http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1585745/
Επαναλαμβάνω: είναι κρίμα να πάρεις Lanos ή Accent μόνο και μόνο λόγω προκαταλήψεων και ηλιθιοτήτων των μηχανικών. Είναι πρώτα απ' όλα θέμα ασφάλειας, για να μην αναφέρω όλα τα υπόλοιπα...
-
+1 δες κ κατι τετοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1467090/
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Παιδιά γεια σας και πάλι!
Σας θυμίζω πως ψάχνω για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Θα ήθελα την άποψη σας για τα εξής μοντέλα:
-Αlfa Romeo 146 ts
-Daewoo Lanos
-Hyundai AccentΔεν παραθέτω συγκεκριμένα στοιχεία για την κάθε μάρκα, καθώς είναι αρκετά αυτοκίνητα που έχω κατά νου. Και έπειτα ο μηχανικός θα κρίνει πιο είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Ρωτάω απλά και μόνο σαν μοντέλο, ποιο θεωρείτε καλύτερο, πιο αξιόπιστο; Από όλες τις απόψεις... Μια γενική εντύπωση θέλω. Ποιο από αυτά θα διαλέγατε εσείς;
Ευχαριστώ.Επειδη μιλαμε για μεταχειρισμενο οχημα,αν θες κατι με λιγα εξοδα συντηρισης ,προτιμησε το αξεντ
Η Αlfa Romeo 146 ts ειναι συνολικα καλυτερο αυτοκινητο αλλα ειναι μεταχειρισμενη και σιγουρα παθητικη. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βασικά ο υποψήφιος αγοραστής του φίκου (έτσι όπως τον καταντήσανε) πολύ πιθανό να έβλεπε το γιαπωνέζικο ψυγείο.Το χάλασαν αρκετά είναι η αλήθεια, αλλά σε σχέση με το... Pitsos, πάλι καλύτερο είναι. Έχει και 180 άτια όπως και να το κάνεις. Το άλλο έχει μοτέρ από πλυντήριο και CVT...
ΥΓ: Χρήστο όταν λες 'παθητική', πως το εννοείς;
-
Ευαλωτη,βγαζει ευκολα ζημιες απο ενα σημειο και μετα.
-
Χτύπα το Accent να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μια χαρά αυτοκίνητο και σηκώνει πολύ punishment . Σαφώς και δεν έχει το στήσιμο της Alfa άλλα και πάλι αν θές να το διασκεδάσεις λίγο δε θα σου πει όχι. Πιο ωραίο αυτοκίνητο η Alfa αλλά πολλές βλάβες ρε παιδί μου. Όσοι γνωστοί μου είχαν τους έχουν ρίξει πολλά σε μικρές ή μεγάλες επισκευές. Ειδικά μεταχειρισμένη και τόσων ετών με τίποτα
-
Πήγαινε σε 146 αλλά με TS κινητήρα και όχι μπόξερ γιατί ο δευτερος παρόλο που ειναι 'διαμαντι' είχε μείνει πίσω τεχνολογικά και καταναλώνει περισσότερο με λιγο χειρότερη απόδοση.
Γενικά η οδική συμπεριφορά ειναι πολύ πολύ καλύτερη από τα άλλα 2 και με πολύ καλύτερη ποιότητα εσωτερικά και εξωτερικά. Ο κινητήρας ειναι εξαιρετικός , μόνο πράγμα που θέλει προσοχή ειναι να εχει αλλαχτει ο ιμάντας. Αν πας προς 146 το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις ειναι αλλαγή ιμάντα για να εισαι σίγουρος εκτός και αν βεββαιώσεις ότι εχει αλαλχτει πρόσφατα ή στα προβλεπόμενα χιλιόμετρα. Ειναι σημαντικό γιατί το κόστος ειναι σημαντικό (400+) και αν το συνδιάσεις με τα διπλά μπουζί ανεβαίνει αρκετα ( αν πάρεις τα μπουζί που είναι σε κουτί αλφαρομεο πραγμα που τριπλασιάζει το κόστος).
Τουλάχιστον θα χαμογελάς είτε εισαι μέσα στο αμάξι ή εκτός χαζευοντας την.
-
Νομίζω λες πολλά.
http://www.ricambi.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=458&Itemid=2
http://www.ricambi.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=356&Itemid=2Και άντε να βάλουμε και 100€ εργατικά. 450€ πες για ιμάντες (κάθε 50.000χλμ) και μπουζί (κάθε 100.000χλμ). Δεν τα λες και ακριβά.
-
Πολύ σημαντικές οι απαντησεις όλων σας παιδιά. Ευχαριστώ πολυ. Θα τα κοιταξω αυτα που μου λετε, οπως και αυτο με τον ιμαντα...
Σχετικα με το αλφα ρομεο με προσβληματίσατε σχετικά με το αν βγαζει πολλά προβληματα ή οχι (σε γενικες γραμμες). Γιατί αν είναι να πληρωνω λιγο παραπανω σε βενζινες αλλα δεν εχω ιδαιτερα μηχανικά προβληματα (για τα χρόνια του), χαλάλι... Αλλά αν είναι να έχω και ενα σωρό επιπρόσθετα μηχανικά έξοδα, που ενδεχομένως λόγω αλφα θα κοστίζουν και αρκετά, τότε...
Εχω τσεκαρει αρκετα αυτοκινητα, αν χρειαστω ξανα την βοηθεια σας θα ποσταρω ξανα.ΥΓ1: Πολυέξοδο το αυτοκίνητο...
ΥΓ2:Το λάνος έπεσε αμαχητί... Το βαλα κυρίως ενός φίλου μου που είναι υπερευχαριστημενος με lanos (μοντελο 2000 αν δεν κανω λαθος, το χει 5 χρονια, δεν του εχει βγαλει το παραμικρο) και μου εχει πρηξει τα συκωτια -
Κανονικα αυτα τα 3 αυτοκινητα δε θα επρεπε να αναφερονται στη ιδια προταση. Ειναι σα να συγκρινουμε μτχ CBR1000 με καινουργιο pixo επειδη εχουν τα ιδια λεφτα... Αν ομως ο υποψηφιος αγοραστης δεν ειναι ιδιαιτερα υποψιασμενος, λογικο ειναι να του δημιουργουνται τετοια διλημματα, γτ στο κατω κατω βασει χρηματων (πρωτιστως) καθοριζουμε τις επιλογες μας.
Lanos και Αccent ειναι καλα 'αμαξια' αν θες να τα καβαλας και να κανεις τη δουλεια σου. απροβληματιστα, δεν τα λυπασαι, εργαλεια, και ΣΙΓΟΥΡΑ πιο οικονομικα στη συντηρηση. Το τελευταιο γινεται και λογω τιμων service και λογω διαθεσης. Την αλφα θα θες να την εχεις στην πενα γτ θα την ερωτευτεις (σιγουρο), τα αλλα θα τα εκτιμας για αυτο που ειναι (μεταφορικα μεσα. μονο). Εγω με την 147 το παραμικρο να ακουσω το κυνηγαω και το φταιχνω ακομη κι αν δεν ειναι 100% αναγκαιο, γιατι ετσι. Γιατι θελω να την εχω στο 100%. Αλλιως ας μην επαιρνα αλφα. Με το πουντο ειμαι πιο χαλαρος. Το ιδιο θα ημουν και με ενα accent. Οσο παει δεν το πολυψαχνω.
Απτην αλλη με αυτα τα λεφτα παιρνεις οτι πιο ομορφο (αν και ποτε δε συμπαθησα τις 145/146) και ενδιαφερον οδηγικα σε αυτα τα λεφτα. Παιρνεις αμαξι που κανονικα δεν εξιζει 2000 αλλα πολυ περισσοτερο.
Βεβαια ισχυει οτι η συντηρηση ειναι αναλογη συνηθως των χρηματων και της κατηγοριας που ηταν το αμαξι καινουργιο. Δηλαδη φανταζομαι μια boxster 986 '99 θα εχει πιο ακριβη συντηρηση απο ενα καιρουργιο yaris. Αυτο το εχουμε υποψιν παντα σε τετοιες αγορες.
Εγω λεω αν θες ενα αμαξι να κανεις τη δουλεια σου παρε accent ειναι αμαξαρα. Αν θες ενα αμαξι που θα το γουσταρεις και ισως σου αλλαξει και τη κοσμοθεωρια σου για τα αυτοκινητα, τοτε 146. Αλλα looks, κρατημα, αισθηση, αλλη αντιμετωπιση απο τα κοριτσακια... Και εχεις και Αλφα Ρομεο.
Σιγουρα αν δεν εισαι πολυ ΑΤΥΧΟΣ, η συντηρηση της αλφα μαλλον δε θα ειναι δυσβασταχτη. Αλλα σιγουρα ειναι σε αλλο επιπεδο απο τα αλλα. Αν τοχεις go for it. Παντως δε νομιζω οτι 500 ευρω περιπου ιμαντας ειναι αμελητεο (1/4 της αξιας του αυτοκινητου για εναν ιμαντα )
-
Βρε κόλλημα με τους ιμάντες. Λίγο πιο πάνω έχω βάλει βρε συναλφίστα τις τιμές. Εμένα πάνω από 250€ δεν μου έχουν πάει ποτέ οι ιμάντες στην 147. 250€ κάθε 50.000χλμ (σχεδόν κάθε 2,5 χρόνια για τους περισσότερους) = τίποτα κατά τη γνώμη μου.
-
οκ 250 (=1/8)
-
Ο χρήστης 147chem έγραψε:
Αν θες ενα αμαξι που θα το γουσταρεις και ισως σου αλλαξει και τη κοσμοθεωρια σου για τα αυτοκινητα, τοτε 146. Αλλα looks, κρατημα, αισθηση, αλλη αντιμετωπιση απο τα κοριτσακια... Και εχεις και Αλφα Ρομεο.Είναι και αυτό...
-
να κανεις την υπερβαση και να πας σε μοντελο τουλαχιστον του 2000 και δωθε...αυτα που αναφερεις ειναι μ@λακιες...δεν αξιζει να πεταξεις τα λεφτακια σου ετσι μονο για να λεμε οτι εχουμε 4 ροδες...δωσε κατι εξτρα και παρε κατι που να στεκεται με abs, αεροσακους κτλ κτλ...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
να κανεις την υπερβαση και να πας σε μοντελο τουλαχιστον του 2000 και δωθε...αυτα που αναφερεις ειναι μ@λακιες...δεν αξιζει να πεταξεις τα λεφτακια σου ετσι μονο για να λεμε οτι εχουμε 4 ροδες...δωσε κατι εξτρα και παρε κατι που να στεκεται με abs, αεροσακους κτλ κτλ...Ναι ρε φιλε οκ. Μαλακιες λεω, ευχαριστω για τη διαπίστωση...
-
Παίδες είπαμε πιο ωραίο αυτοκίνητο η Alfa αλλά μην το πολλαπλασιάζετε επί 10. Ήρεμα, για την 146 μιλάμε, όχι για την 458 Italia....
Επίσης όσον αφορά στήσιμο-κρατήματα καλά είναι να τα έχεις αν οδηγάς συχνά σε επαρχιακό με στροφιλίκι αλλιώς αν μιλάμε για πόλη όλα ίδια είναι...
-
Lancer 1.3 με λουκ evo
146 vs Lanos vs Accent