-
Η μανγκια σε αυτο το τοπικ παντως ειναι διαχυτη...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η μανγκια σε αυτο το τοπικ παντως ειναι διαχυτη...Χυνεται απο παντου δε τη βλεπεις?
-
Άσσος μαλακό, Καρέλια μπλε κασετίνα ('Excellence'΅) και Silk Cut μωβ. Από τα λίγα με καθόλου ή ελάχιστα πρόσθετα, για να ξέρεις ακριβώς τι ποιότητα καπνών καπνίζεις και πόσο το σηκώνει ο λαιμός και τα πνευμόνια σου, όχι πως έχω την ψευδαίσθηση ότι μακροπρόθεσμα θα με ωφελήσει. Κάνω εναλλαγες ανά περιόδους, αναλογά τα γούστα και την ημερήσια συχνότητα καπνίσματος.
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Λευτέρη ο καπνός που χρησιμοποιούν τα GR είναι εισαγωγής ή Ελληνικός;
Καπνά Ξάνθης κύριος.
sent from a galaxy far far awayΚαπνά Ξάνθης μπορεί να έχει, τα ξανθά καπνά πάντως που περιέχει σε μεγάλο βαθμό το χαρμάνι του δεν είναι Ξάνθης, και πολύ αμφιβάλλω αν είναι έστω και κατά ένα μέρος ελληνικά. Ακόμη και αν έχουν απομείνει κάποιες καλλιέργειeς Βιρτζίνια στην Ελλάδα δεν θα έφταναν για να καλύψουν την παραγωγή ενός τσιγάρου με ευρεία καταναλώση όπως το GR. Εγώ απορώ πάντως, 'κάθονται' πάνω σε κάποια από τα καλύτερα καπνά στον κόσμο (ανατολικού τύπου) αλλά δεν το εκμεταλλεύονται βγάζοντας ένα premium προϊόν βασισμένοι σε αυτό. Με τις 'κολώνιες' που έχει γεμίσει η αγορά πολύς κόσμος θα το τιμούσε πιστεύω, ειδικά άμα έβγαινε και σε καπνό, που έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα δούμε και εξηντάρηδες να στρίβουν.
-
Ο χρήστης Taurus_Mizerus έγραψε:
Άσσος μαλακό, Καρέλια μπλε κασετίνα ('Excellence'΅) και Silk Cut μωβ. Από τα λίγα με καθόλου ή ελάχιστα πρόσθετα, για να ξέρεις ακριβώς τι ποιότητα καπνών καπνίζεις και πόσο το σηκώνει ο λαιμός και τα πνευμόνια σου, όχι πως έχω την ψευδαίσθηση ότι μακροπρόθεσμα θα με ωφελήσει. Κάνω εναλλαγες ανά περιόδους, αναλογά τα γούστα και την ημερήσια συχνότητα καπνίσματος.Λευτέρη ο καπνός που χρησιμοποιούν τα GR είναι εισαγωγής ή Ελληνικός;
Καπνά Ξάνθης κύριος.
sent from a galaxy far far awayΚαπνά Ξάνθης μπορεί να έχει, τα ξανθά καπνά πάντως που περιέχει σε μεγάλο βαθμό το χαρμάνι του δεν είναι Ξάνθης, και πολύ αμφιβάλλω αν είναι έστω και κατά ένα μέρος ελληνικά. Ακόμη και αν έχουν απομείνει κάποιες καλλιέργειeς Βιρτζίνια στην Ελλάδα δεν θα έφταναν για να καλύψουν την παραγωγή ενός τσιγάρου με ευρεία καταναλώση όπως το GR. Εγώ απορώ πάντως, 'κάθονται' πάνω σε κάποια από τα καλύτερα καπνά στον κόσμο (ανατολικού τύπου) αλλά δεν το εκμεταλλεύονται βγάζοντας ένα premium προϊόν βασισμένοι σε αυτό. Με τις 'κολώνιες' που έχει γεμίσει η αγορά πολύς κόσμος θα το τιμούσε πιστεύω, ειδικά άμα έβγαινε και σε καπνό, που έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα δούμε και εξηντάρηδες να στρίβουν.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια παράδοση τόσο στα καπνά όσο και στην παραγωγή τσιγάρων. Η παραγωγή καπνών ακόμα και τύπου Virginia άρχισε να ανακάμπτει μετά από μια 4ετία πολύ μειωμένης παραγωγής καθώς οι εισαγωγές καπνού έγιναν ασύμφορες ενώ και οι παραγωγοί κερδίζουν από την αυξημένη τιμή με την οποία μπορούν να πουλήσουν. Ωστόσο αφορά αρωματικά καπνά που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να διαφοροποιήσουν το προϊόν και των οποίων η τιμή κυμαίνεται από 2,5-5ευρώ/κιλό σε αντίθεση με τα συμβατικά καπνά των οποίων η τιμή περιορίζεται στα 0,30ευρώ /κιλό. Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2005 η εγχώρια παραγωγή ήταν 115 εκ. κιλά και το 2010 μόλις 22 εκ. κιλά.Περισσότερα σε σχετικό χθεσινό άρθρο της Ημερησίας που παραθέτω αυτούσιο:
Με βάση τα στρέμματα που σπάρθηκαν, η παραγωγή φέτος θα ανέλθει σε περίπου 6 εκατ. κιλά για τα καπνά Βιρτζίνια, ενώ πέρσι ήταν στα 2 εκατ. κιλά.
Οι αγρότες επιστρέφουν στα καπνοχώραφα
Τρεις ιδιωτικές εταιρείες και η συνεταιριστική ΣΕΚΕ διαμόρφωσαν, φέτος, τις συνθήκες για να τριπλασιαστούν στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τα καλλιεργούμενα στρέμματα με καπνά Βιρτζίνια
Της Μαρίας ΓιουρουκέληΕπιστρέφουν στα καπνοχώραφα οι παραγωγοί σε Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία, εκεί, που από το 2006 η καλλιέργεια λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ήταν μια... ξεχασμένη αγροτική δραστηριότητα.
Σε μία ανέλπιστη ανάκαμψη φαίνεται να οδηγείται φέτος ο καπνός με τις τιμές παραγωγού και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις να έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2010, ενώ το πιο βασικό συστατικό της «επιστροφής» του πάλαι ποτέ ισχυρού προϊόντος είναι η επαναδραστηριοποίηση των εμπόρων στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τρεις ιδιωτικές εταιρείες και η συνεταιριστική ΣΕΚΕ διαμόρφωσαν φέτος τις συνθήκες για να τριπλασιαστούν στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τα καλλιεργούμενα στρέμματα με Βιρτζίνια.
Μάλιστα, εκτιμάται, ότι με βάση τα στρέμματα που σπάρθηκαν, η παραγωγή φέτος θα ανέλθει σε περίπου 6 εκατ. κιλά για τα καπνά Βιρτζίνια, ενώ πέρσι ήταν στα 2 εκατ. κιλά.
Αύξηση τιμών
Τόσο οι παραγωγοί όσο και οι έμποροι γνωρίζουν ότι οι ξένες αγορές, που προμήθευαν με Βιρτζίνια τα ελληνικών συμφερόντων καπνεργοστάσια, έχουν αυξήσει πολύ τις τιμές τους με αποτέλεσμα να καθίσταται ασύμφορη η αγορά τους.Στον αναγεννημένο πυρήνα καλλιέργειας των Βιρτζίνια στην Ημαθία, οι εταιρείες προσφέρουν 2,40 ευρώ το κιλό, τιμή που είναι αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που κυμαινόταν στα 2 ευρώ το κιλό και χαμηλότερα.
Όσον αφορά τα ανατολικά καπνά, η παραγωγή τους εκτιμάται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τα 20 εκατ. κιλά, με τα μισά να είναι Κατερίνης και τα άλλα μισά Μπασμάς.
Βέβαια, το παράδοξο είναι ότι αυτή η επιστροφή των εμπόρων γίνεται εν μέσω περιόδου, όπου η κατανάλωση του τσιγάρου μειώνεται στην Ελλάδα, λόγω των αυξήσεων στον ειδικό φόρο, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο να καλυφθεί το κενό των εισαγωγών από εγχώριο προϊόν, εφόσον συνεχιστεί η ίδια τάση και του χρόνου.
Ο καπνός ήταν μέχρι το 2003 μία από τις σπουδαιότερες και πιο προσοδοφόρες καλλιέργειες στην Ελλάδα, ωστόσο, μετά την αναμόρφωση της ΚΑΠ το 2003, έχει υποστεί ραγδαία συρρίκνωση λόγω της σταδιακής κατάργησης των επιδοτήσεων.
Μείωση
Ενδεικτικό είναι ότι για πρώτη φορά, ύστερα από συνεχή παραγωγή για 45 χρόνια, το 2007 δεν καλλιεργήθηκαν καθόλου τα καπνά τύπου Burley, ενώ η συνολική μείωση της καπνοκαλλιέργειας για τα Virginia, Κλασικά Ελασσόνας, Αγρινίου, Τσεμπέλια - Μαύρα, Σοχούμια έφτασε σχεδόν το 100%.Μόνο οι ποικιλίες Αρωματικά (Μπασμάς) και Κατερίνης (Σαμψούς) μειώθηκαν περίπου στο 50%, καθώς η εμπορική τους αξία μπόρεσε να στηρίξει την καλλιέργεια.
Μάλιστα, για πολλά χρόνια, περισσότερες από 200.000 οικογένειες καπνοπαραγωγών ή το 20% του γεωργικού πληθυσμού, εξασφάλιζαν την εργασία και το εισόδημά τους άμεσα από την καπνοκαλλιέργεια χάρη στην υψηλή σχέση απόδοσης και εισοδήματος. Σήμερα ο αριθμός αυτός των οικογενειών αγγίζει μόλις τις 8.000!
Πολλοί καπνοπαραγωγοί ήδη στρέφονται σε άλλες καλλιέργειες όπως λαχανικά, οπωροφόρα (ρόδια, κεράσια, αμπέλια), αρωματικά φυτά, στέβια, βιολογική γεωργία, ή άλλες δράσεις όπως αγροτουρισμό, κ.ά.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111873174
'Η' 18/8
-
Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες με που για το μέγεθός της έχει ακόμα αρκετές καπνοβιομηχανίες. Μετά το κλείσιμο της ιστορικής ΚΕΡΑΝΗΣ το 2006 λόγω κακοδιαχείρισης αλλά και στροφής των Ελλήνων σε σήματα ξένων εταιρειών, σήμερα έχουν μείνει στην Ελλάδα 4 βιομηχανίες παραγωγής τσιγάρων: η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ (θυγατρική από το 2003 της Philip Morris), η Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ, η ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης από την ΑΤΕ) και η Θ.Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
Οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες εξάγουν ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής τους στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ωστόσο έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά από την ξενομανία των Ελλήνων και τις πολιτικές της κυβέρνησης. Εντούτοις εξακολουθούν να παράγουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές. Άλλωστε οι ξένες μεγάλες πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες έχουν τη δυνατότητα να στηρίζουν την αντικαπνιστική εκστρατεία, όχι γιατί νοιάζονται για τη δημόσια υγεία αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο δεκάδες τοπικές καπνοβιομηχανίες αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τον πόλεμο των πολυεθνικών που με το marketing στα σημεία πώλησης κερδίζουν μερίδια...Θα ξεκινήσω παρουσιάζοντας τη μικρότερη ελληνική καπνοβιομηχανία, την Θ.Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ με εργοστάσιο στη Θήβα. Η καπνοβιομηχανία Γεωργιάδη ξεκίνησε την ιστορία της το 1938 με την εξαγορά του σήματος των τσιγάρων 22 αντινικότ από την εταιρεία Γιαννουκάκη Υιοί η οποία τα λάνσαρε πρώτη φορά το 1932.
Φωτογραφίες από παλιές διαφημίσεις της εταιρείας στον τύπο με τα τσιγάρα 22 αντινικότ
Μέχρι σήμερα παράγει ανελλιπώς τσιγάρα με το συγκεκριμένο σήμα, τα τσιγάρα 22, με κυρίαρχο το 22 King Size και τα 22 Ultra Lights, 22 Silver Blue, 22 Extra Five 25s, 22 Special Taste, τα MG Gold και τα φθηνότερα MG 25 blue και MG 25 red American Blend. Aπασχολεί 70 περίπου εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στη Θήβα.
Θα προσπαθήσω να γράψω μια επισκόπηση της ιστορίας της καπνοβιομηχανίας στην Ελλάδα με αφιέρωμα σε εταιρείες που έχουν κλείσει με πρώτη την Κεράνης πέραν της παρουσίασης των υπόλοιπων 3 καπνοβιομηχανιών που εξακολουθούν να λειτουργούν...
-
-
Βγαίνουν ακόμα άλλα είναι σκέτος θάνατος τα άφιλτρα τα σημάδια,πολύ βαριά...
sent from a galaxy far far away
-
Όντως, πλέον είναι απαράδεκτα.
-
Λοιπόν, παίδες δε ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί εδώ αλλά εγώ μόλις χθες το ανακάλυψα και έχω πάθει 'ζημειά' Φίλος μου αγόρασε ένα 'πράγμα' σαν πούρο κάτι σαν ηλεκτρονικό τσιγάρο το είπε. Δουλεύει με μπαταρία, έχει φορτιστή, έχει ένα μικρό μπουκαλάκι απο το οποίο στάζεις 2-3 σταγόνες - υποθέτω είναι νικοτίνη - μέσα στο τσιγάρο αυτό και καπνίζεις όση ώρα θες, όπου θες καθώς ο καπνός που βγάζει πραγματικά δεν ενοχλεί.
Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Ο γνωστός μου μάλιστα μου είπε ότι η απόλαυση για τον καπνιστή είναι ακριβώς η ίδια όπως και με ένα... συμβατικό τσιγάρο.
Ε ρε τί κάνει η τεχνολογία!!! -
Ναι το εχω δει και εγω αυτο στην Αθηνα σε ενα κλαμπ.Αλλα και παλι για να το παρεις κανει 50-70 ευρω.Δε το ξαναγεμιζεις αυτο πως παει?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Ναι το εχω δει και εγω αυτο στην Αθηνα σε ενα κλαμπ.Αλλα και παλι για να το παρεις κανει 50-70 ευρω.Δε το ξαναγεμιζεις αυτο πως παει?Απο ότι μου είπε ο φίλος μου με 3-4 σταγόνες απο αυτο το υγρό τη βγάζει πάρα πολλές μέρες. Το μπουκαλάκι αυτό κάνει κάπου 4 ευρώ μου είπε. Τιμές έχει πολλές αυτός το πήρε 100 ευρώ αλλά έχει να κάνει με το πόσο μεγάλη μπαταρία θέλεις. Όσο πιο μικρή μπαταρία τόσο φθηνότερο το αγοράζεις. Αν όντως η ικανοποίηση του καπνιστή είναι ίδια πιστεύω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάνεις 'απόσβεση' των χρημάτων.
Μιλάμε ότι πήρε μια τζούρα και μου φύσιξε στο πρόσωπο και νόμιζα ότι μου φυσούσε αέρας. Ο καπνός που βγαίνει απο το στόμα είναι ίδιος του τσιγάρου αλλά δεν ενοχλεί!!! Κι όταν λέω δεν ενοχλεί το εννοώ καθώς είμαι φανατικά αντικαπνιστής!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Λοιπόν, παίδες δε ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί εδώ αλλά εγώ μόλις χθες το ανακάλυψα και έχω πάθει 'ζημειά' Φίλος μου αγόρασε ένα 'πράγμα' σαν πούρο κάτι σαν ηλεκτρονικό τσιγάρο το είπε. Δουλεύει με μπαταρία, έχει φορτιστή, έχει ένα μικρό μπουκαλάκι απο το οποίο στάζεις 2-3 σταγόνες - υποθέτω είναι νικοτίνη - μέσα στο τσιγάρο αυτό και καπνίζεις όση ώρα θες, όπου θες καθώς ο καπνός που βγάζει πραγματικά δεν ενοχλεί.
Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Ο γνωστός μου μάλιστα μου είπε ότι η απόλαυση για τον καπνιστή είναι ακριβώς η ίδια όπως και με ένα... συμβατικό τσιγάρο.
Ε ρε τί κάνει η τεχνολογία!!!Ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι. Βγαίνει σε διάφορα μεγέθη-χρώματα. Έχω και εγώ.
Για υποκατάστατο καλό είναι. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει καν την 'απόλαυση' του τσιγάρου. -
Ποσό πάει αυτό?
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ποσό πάει αυτό?Sent from my LG-P500
Εγώ το πήρα ένα 85άρι έουρος. 2 τσιγάρα και ένα μπουκαλάκι με υγρό για να το γεμίζεις.
-
Φιλτράκια με μέντα της Swan + Craven + Rizzla Θαλασσί =
Χθές δοκίμασα τα Lucky Strike τα κόκκινα... ΑΗΔΙΑ! -
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Χθές δοκίμασα τα Lucky Strike τα κόκκινα... ΑΗΔΙΑ!Δε ξερεις.Μιας και ειπες μεντα εχεις δοκιμασει μαρλμπορο μεντα?
-
Χθές δοκίμασα τα Lucky Strike τα κόκκινα... ΑΗΔΙΑ!Δε ξερεις.Μιας και ειπες μεντα εχεις δοκιμασει μαρλμπορο μεντα?
Τι δεν ξέρω ρε; Όχι, καλά είναι;
-
oxι
αν και εχω καπνισει μπολικο τετοιο απο ατελειωτες τρακες σε φιλη in the old days
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Αφου δε ξερεις εισαι πιτσιρικας.
Ενταξει για καθε μερα δεν ειναι αλλα σου αφηνουν γευση τσιχλας στο στομα σου. Εχουν πολυ πλακα.
-
Αφου δε ξερεις εισαι πιτσιρικας.
Ενταξει για καθε μερα δεν ειναι αλλα σου αφηνουν γευση τσιχλας στο στομα σου. Εχουν πολυ πλακα.
'Αη βε!
.: Περί τσιγάρων, καπνού και τα συναφή... :.