-
Περίπτερα: Χωρίς 'ακριβά' τσιγάρα από 1η Σεπτέμβρη
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=111963178
Από την Πέμπτη οι περιπτερούχοι της Αθήνας σχεδιάζουν να σταματήσουν να εμπορεύονται τα καπνικά προϊόντα που διατίθενται με αυξημένες τιμές και έχουν περιθώριο κέρδους κάτω των 0,12 ευρώ!!!! Μάλλον ήρθε η ώρα για μερικά παραδοσιακά σήματα με χαμηλή τιμή γύρω στα 3 ευρώ όπως ο Άσσος, GR International, Cooper, Καρέλια μαλακό και κασετίνα (τα λευκά), Rex, Leader, MG και κάτι L&M να σημειώσουν μεγάλες δόξες από εδώ και πέρα.... -
Θυμάται κανείς τα παλιά sante;
Τα τελευταία χρόνια καπνίζω μόνο Davidoff Classic.
Η εταιρεία που παρήγε τα Σαντέ - Sante μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 ιδρύθηκε από τον Χαρίλαο Λ. Κωνσταντίνου ως ομόρρυθμος το 1933 μαζί με τα αδέρφια του. Η έδρα της εταιρείας ήταν Λυκούργου 11 ωστόσο η παραγωγή λάμβανε χώρα στο δημόσιο καπνεργοστάσιο στη Λ. Λένορμαν 220. Το 1976 η εταιρεία φεύγει από τα χέρια της οικογένειας Κωνσταντίνου και περνά στα χέρια του εκδότη Γεώργιου Α. Χριστόπουλου.
Το Sante είναι ένα από τα ιστορικότερα εμπορικά σήματα της ελληνικής καπνοβιομηχανίας και κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα ανελλιπώς από το 1931. Πέραν του Sante η εταιρεία Αφοί Κωνσταντίνου παρήγε και τα σήματα 'ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ' και 'Αθηναϊκόν'. Όταν κυκλοφόρησαν τα τσιγάρα Santé πολλοί μιλούσαν για το ωραιότερο πακέτο της αγοράς ενώ πολλές εκδοχές ακούστηκαν για την ταυτότητας της γυναίκας που εικονιζόταν στο πρώτο πακέτο.
Είναι προφανές ότι παρότι το όνομα είναι santé για να δείξει ότι είναι υγιεινά, αργότερα αποδείχτηκε και επιστημονικά ότι δεν υπάρχει υγιεινό τσιγάρο....
Η εταιρεία ανέθεσε σε ζωγράφο την φιλοτέχνηση του πορτρέτου ενώ όλη η Αθήνα συζητούσε την εποχή εκείνη την ταυτότητά της. Η έμπνευση του ζωγράφου ήταν η αγαπημένη του, χωρίς ποτέ να αποκαλύψει το μυστικό του. Πολλοί μιλούν για κάποια γνωστή Αθηναία της καλής κοινωνίας που δεν επιτρεπόταν στο ζωγράφο να αποκαλύψει την ταυτότητά της. Κάποιοι θεωρούν ότι ήταν θεατρίνα ενώ μια άλλη εκδοχή λέει ότι πρόκειται για τη Ζωζώ Νταλμάς.
Μαζί με τα Παλλάς του Κεράνη που έπαψαν να κυκλοφορούν το 2006 το Σαντέ ήταν παλαιότερα το πιο 'αριστοκρατικό' ελληνικά τσιγάρο.Έτσι είναι σήμερα το Σαντέ Sante φίλτρο κασετίνα. Τα τσιγάρα Sante φέτος κλείνουν 80 χρόνια κυκλοφορίας!!!
Πλέον δεν παράγονται από την Αφοί Κωνσταντίνου αλλά από την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, θυγατρική από το 2003 της αμερικανικής Philip Morris, στο εργοστάσιο της στον Ασπρόπυργο.To S είναι ανάποδα γιατί η Philip Morris δε θέλει το προϊόν της να σχετίζεται άμεσα με τη γαλλική λέξη santé που σημαίνει υγεία. Η παραγωγή του Sante μαλακού σταμάτησε το 2009 ενώ ακόμα παράγεται το Sante άφιλτρο και το Sante φίλτρο κασετίνα που έβαλε στην αγορά ο Παπαστράτος το 2000 πριν εξαγοραστεί από τη Philip Morris. Το Sante φίλτρο κασετίνα είναι American Blend ενώ το Sante άφιλτρο έχει ελληνικά ανατολικά καπνά... Το φίλτρο κασετίνα που δοκίμασα πρόσφατα είναι σχετικά βαρύ τσιγάρο με έντονο άρωμα που προέρχεται από τα καπνά του καθώς δεν έχει πρόσθετα και αυτό για εμένα είναι στα + του... -
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
επιφυλάσσομαι και για άλλα ιστορικά σήματα και εταιρείες
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Περίπτερα: Χωρίς 'ακριβά' τσιγάρα από 1η Σεπτέμβρη
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=111963178
Από την Πέμπτη οι περιπτερούχοι της Αθήνας σχεδιάζουν να σταματήσουν να εμπορεύονται τα καπνικά προϊόντα που διατίθενται με αυξημένες τιμές και έχουν περιθώριο κέρδους κάτω των 0,12 ευρώ!!!! Μάλλον ήρθε η ώρα για μερικά παραδοσιακά σήματα με χαμηλή τιμή γύρω στα 3 ευρώ όπως ο Άσσος, GR International, Cooper, Καρέλια μαλακό και κασετίνα (τα λευκά), Rex, Leader, MG και κάτι L&M να σημειώσουν μεγάλες δόξες από εδώ και πέρα....ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PHILLIP MORRIS!
-
Στους καπνούς που παίζει τρελή αισχροκέρδεια με τα παρελκόμενα (φίλτρα και χαρτάκια έχουν άνετα πολύ πάνω από ένα ευρώ κέρδος ) , δε νομίζω να υπάρξει ποτέ θέμα
Sent from my LG-P500
-
Στους καπνούς που παίζει τρελή αισχροκέρδεια με τα παρελκόμενα (φίλτρα και χαρτάκια έχουν άνετα πολύ πάνω από ένα ευρώ κέρδος ) , δε νομίζω να υπάρξει ποτέ θέμα
Για να τα δίνουν παντού 1.50 τα swan και 0.50-0.60 τα rizla και οι τυπάδες στα today να δίνουν 0.70 τα swan και 0.40 τα rizla σκέψου τι παίζει..
-
μα ξερω περιπου τι παιζει, θα ψαξω να βρω κονε απο κανα πρατηριο να παρω ψιψιψονια για χρονια
θα τα σκασω μια και καλη χοντρα και μετα θα δινω τα 4 ευρω μου καθε 2.5 μερες και θα ησυχασωθυμαμαι σκηνικο με φιλο μου στην ηλιουπολη (μου χε τυχει κι εμενα λευκαδα ιδια τιμη)
παει στο ψιλικατζη και του λεει φιλτρακια ενα ευρω. ο φιλος μενει και του λεει δως μου κι αλλα
του λεει ο ψιλικατζης , τι παθαινετε ολοι μολις ακουτε το ενα ευρω?
του λεει ο αλλος οτι ολοι τα χουν 1.5 και του απανταει γελωντας, μα ετσι κι αλλιως και με το ενα ευρω εγω βγαζω μεγαλο κερδος
τα περιπτερα κτλ πρεπει να τα αγοραζουν γυρω στα 30 με 40 λεπτα.. απλα δε μιλαμε γιατι και παλι το κοστος ειναι πολυ μικροτερο του πακετου (και μιλαμε για 1.5 και 0.5 ευρω) , αλλα γενικα εχει γινει συστημα αυτη η κλοπη και το κανουν σχεδον ολοι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μα ξερω περιπου τι παιζει, θα ψαξω να βρω κονε απο κανα πρατηριο να παρω ψιψιψονια για χρονια
θα τα σκασω μια και καλη χοντρα και μετα θα δινω τα 4 ευρω μου καθε 2.5 μερες και θα ησυχασωθυμαμαι σκηνικο με φιλο μου στην ηλιουπολη (μου χε τυχει κι εμενα λευκαδα ιδια τιμη)
παει στο ψιλικατζη και του λεει φιλτρακια ενα ευρω. ο φιλος μενει και του λεει δως μου κι αλλα
του λεει ο ψιλικατζης , τι παθαινετε ολοι μολις ακουτε το ενα ευρω?
του λεει ο αλλος οτι ολοι τα χουν 1.5 και του απανταει γελωντας, μα ετσι κι αλλιως και με το ενα ευρω εγω βγαζω μεγαλο κερδος
τα περιπτερα κτλ πρεπει να τα αγοραζουν γυρω στα 30 με 40 λεπτα.. απλα δε μιλαμε γιατι και παλι το κοστος ειναι πολυ μικροτερο του πακετου (και μιλαμε για 1.5 και 0.5 ευρω) , αλλα γενικα εχει γινει συστημα αυτη η κλοπη και το κανουν σχεδον ολοι
Φιλτρακια swan κιτρινα με 120 τεμαχια ,αν δεν κανω λαθος,τιμη αγορας με φπα 0,60 λεπτα.
-
Και πάλι μέχρι το 1.5 ευρώ υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα
Sent from my LG-P500
-
Και πάλι μέχρι το 1.5 ευρώπη υπάρχει ένα τεράστιο χάσμαSent from my LG-P500
Αμα εκανε 1 αφρικη;
1€ τα δινουμε εμεις.
Στα τσιγαρα 0,10€ κερδος το κουτι.Δεν εχουν αδικα οι περιπτεραδες που γκρινιαζουν! -
Δε φταίω εγώ , το λεξικό μου κάνει καμία φόρα τα δικά του
Αμα έρθω Τρίπολη θα μου δώσεις 3-4 κουτές με 60 λεπτά ?
Γιατί εδώ που είμαι εγώ το 1.5 είναι ο κανόναςSent from my LG-P500
-
Δε φταίω εγώ , το λεξικό μου κάνει καμία φόρα τα δικά τουΑμα έρθω Τρίπολη θα μου δώσεις 3-4 κουτές με 60 λεπτά ?
Γιατί εδώ που είναι εγώ το 1.5 είναι ο κανόναςSent from my LG-P500
Με 1€ ναι.Δεν βγαινω πιο κατω μανα μου!
Σιγα τα πολλα που φευγουν.10 τμχ φεραμε για να υπαρχουν για τους χαρμανηδεςεντιτ την τιμη την εγραψα απλα για να ξερετε ποσο αγοραζουν.Επισης οταν σας προτεινουν καινουργιες μαρκες σε χαρτακια η φιλτρακια δεν ειναι μικρη η πιθανοτητα να τα εχουν προμηθευτει χωρις χρεωση απλα και μονο για να τα προωθησουν.
-
Καλά δεν κάνουν καπνό εκεί κάτω?
Φοιτητές δεν έχετε ?Βασικά οπού δεν έχει κατανάλωση βλέπω κυρίως το ένα ευρώ , οπού έχει οι κώλοι πιάνονται
Και το ένα ευρώ καλό είναι μακροπρόθεσμα, αλλά αν είναι να κάτω ποσότητα θέλω κάτω από ευρώ , αλλιώς δε βγαίνω εγώ
Αν δε βρω κάτι καλό θα κάνω ντου και σε μαγαζιά με ένα ευρώ
ΥΓ μπορεί να δοκιμάσεις αλλά χαρτάκια ή φιλτράκια , αλλά θα είναι ουσιαστικά σαν να αλλάζεις τσιγάρο και αυτό οι καπνιστές καπνού δεν το κάνουν καθόλου εύκολα πιστεύω , εγώ προσωπικά οπότε μου προτείνουν το οτιδήποτε (γιατί ακόμα υπάρχει τι έμμεσο promotion ) δεν το συζητώ
Και αν δεν υπάρχει κατι παω σε άλλο μαγαζί , δε θέλω μαλακίες με τα τσιγάρα μου πρέπει να είναι τέλεια
Έχω πετάξει καινούριο καπνό επειδή ήταν ξερός ή επειδή πήρε θαλλασόνερο
Sent from my LG-P500
-
Δεν καπνιζω φιλε μου οποτε δεν ξερω τις διαφορες σε χαρτακια και λοιπα.
-
Κανονικά τα καπνίζεις ολα όταν πρέπει να ικανοποιήσεις την εξάρτηση, όμως είναι συγκεκριμένα αυτά που απολαμβάνεις , άμα είμαι στη μέση του πουθενά θα πάρω πχ πράσινα χαρτάκια ή drum, θα τα καπνίσω, αλλά από μέσα μου θα καταριέμαι
Sent from my LG-P500
-
Κανονικά τα καπνίζεις ολα όταν πρέπει να ικανοποιήσεις την εξάρτηση+1 ... Εγώ επειδή δεν είχα τσιγάρα έκανα ακόμη και καπνό Drum!
-
Από τον Απρίλιο του 2004 παράγονται και κυκλοφορούν ανελλιπώς στην ελληνική αγορά τα ελληνικά χειροποίητα πούρα DOMENICO. Τα εν λόγω πούρα δεν έχουν καμιά σχέση με τον Άγιο Δομίνικο και το όνομά τους προέρχεται από το χωριό Δομένικο του δήμου Ποταμιάς όπου βρίσκεται η έδρα του συνεταιρισμού που τα παράγει, λίγο έξω από την Ελασσόνα. Τα καπνά που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά και καλλιεργούνται στις εκτάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Καπνών Πούρων δήμου Ποταμιάς Λάρισας ο οποίος πέραν της καλλιέργειας, παρασκευάζει με χειροποίητο τρόπο τα πούρα Domenico. Ο σπόρος για τα καπνά ωστόσο είναι κουβανέζικος και τον έφεραν μαζί τους ο πρώην δήμαρχος Ποταμιάς κ.Τσούτσος και νυν διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού. Ο ίδιος, μαζί με δύο γεωπόνους και έναν καπνοπαραγωγό, κατέγραψαν στη μνήμη τους την όλη διαδικασία παραγωγής πούρων από την σπορά μέχρι το τύλιγμα των καπνών κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στην Κούβα (απαγορεύονταν μέσα καταγραφής πχ φωτογραφικές κτλ) και την εφήρμοσαν στην Ελλάδα.
Έτσι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που παράγει χειροποίητα πούρα (ωστόσο στην Ευρώπη παράγονται βιομηχανοποιημένα πούρα από αρκετές επιχειρήσεις). Η σύνδεση του πούρου με την Κούβα δεν είναι τυχαία, ωστόσο τα πρώτα πούρα παράγονταν στη Σεβίλλη για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και μετά η παραγωγή τους πέρασε στη Κούβα. Τα ελληνικά πούρα βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη όπως Corona, Churchill, Robusto, πουράκια και cigarillos. Η Η τιμή τους είναι περίπου όσο των εισαγόμενων βιομηχανοποιημένων πούρων και στο μισό και λιγότερο σε σχέση με τα γνωστά εισαγόμενα πούρα από Κούβα, Ονδούρα κτλ. Ένα Robusto κάνει 4 ευρώ, το ίδιο και ένα Corona ενώ κάπου εκεί κυμαίνονται οι τιμές για τα πουράκια (δε θυμάμαι πόσα έχει η συσκευασία,νομίζω 5)
Έχω καπνίσει και Cohiba, Montecristo και Romeo y Julieta Είναι αληθές ότι σαν ποιότητα τα Domenico δεν συγκρίνονται με τα κουβανέζικα ωστόσο δεν παύει η ποιότητά τους μετά τις πολλές βελτιώσεις που υπέστησαν χρόνο με το χρόνο να βελτιώνεται... και να την 'πλησιάζει' (με την έννοια ότι καπνίζονται ευχάριστα, τα Domenico, και έχουν καλή γεύση, είναι ελληνικά και έχουν και τη μισή τιμή) Επίσης ήδη από πολύ νωρίς δεν υπάρχει η φωτογραφία του κ. Τσούτσου στην συσκευασία..
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22733&subid=2&pubid=46808948
Τα πούρα Domenico έχουν τραβήξει την προσοχή και των διεθνών ΜΜΕ:
http://www.xpatathens.com/news/19646
http://articles.latimes.com/2009/mar/15/news/adfg-greece-cigar15
http://www.foxnews.com/wires/2009Mar08/0,4670,EUGreeceCigars,00.html
Ωστόσο από τα τέλη Ιουνίου ο συνεταιρισμός δεν μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα του στην Ελληνική αγορά γιατί ξαφνικά το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί τα πούρα αυτά βιομηχανοποιημένα αν και τα Domenico είναι χειροποίητα. Ζητά πλέον από τον αγροτικό συνεταιρισμό να διατηρεί φορολογική αποθήκη με εγγύηση 300.000 ευρώ όπως ζητά από τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες, γιατί θεωρεί τα χειροποίητα πούρα Ποταμιάς βιομηχανικό προϊόν. Κατά συνέπεια το ΥΠ.ΟΙΚ. δε δίνει ταινίες φόρου καπνού κι έτσι το προϊόν δεν μπορεί να κυκλοφορήσει... Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό όμως όταν ο Συνεταιρισμός τυλίγει μόλις 600 τεμάχια την ημέρα, ενώ μία βιομηχανία μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια με τα μηχανήματά της; Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό κράτος σκοτώνει καθημερινά την επιχειρηματικότητα....Άντε να αποφασίσεις να παράγεις και να επενδύσεις σε αυτή τη χώρα... Πάντως ακούστηκε ότι είναι πιθανόν 10 Σεπτεμβρίου να βγουν στην αγορά ξανά...για να δούμε... Σημειωτέον ο αγροτικός συνεταιρισμός απασχολεί 35 εργαζόμενους.... -
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Χθές δοκίμασα τα Lucky Strike τα κόκκινα... ΑΗΔΙΑ!
Eισαι μικρος ακομα... Τα καλυτερα τσιγαρα σε απολαυση για μενα ισως με τα camel μαζι.Τα davidoff ποτε δεν τα αντεξα πανω απο 4-5 μερες,ουτε καν ta gold,ο λαιμος εγινε σουφρα. Αν και τιποτα χειροτερο απο craven κιτρινο + γλυκοριζα...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό κράτος σκοτώνει καθημερινά την επιχειρηματικότητα....Άντε να αποφασίσεις να παράγεις και να επενδύσεις σε αυτή τη χώρα... Πάντως ακούστηκε ότι είναι πιθανόν 10 Σεπτεμβρίου να βγουν στην αγορά ξανά...για να δούμε... Σημειωτέον ο αγροτικός συνεταιρισμός απασχολεί 35 εργαζόμενους....Μα...αυτός δεν είναι ο στόχος του τα τελευταία 30 χρόνια;
.: Περί τσιγάρων, καπνού και τα συναφή... :.