-
Σωραίος και συ (πιο πολύ).
(Σταλθέν εκ κινητού πληχτρολόι. Δείξατε ελαστικότητα εις ορθογραφικές αστοχίες.)
-
Όριο = η διαχωριστική γραμμή μεταξύ δύο μεγεθών, καταστάσεων, ιδιοτήτων ή δραστηριοτήτων.
Επομένως για να έχει όφελος για όλους και νόημα η συνέχιση της συζήτησης θα πρέπει να γίνει η οριοθέτηση, δηλαδή εντοπισμός αυτών των δύο ακραίων σημείων. -
Μερικές σκέψεις:
- Υπάρχει γενικώς ως αξίωμα στο παρόν φόρουμ η κατηγοριοποίηση των οδηγών σε δύο στρατόπεδα. Οι 'καθημερινοί' και οι 'οδηγοί αγώνων'. Οι 'καθημερινοί' είναι εξ ορισμού κουλάδια που δε σκαμπάζουν αλλά ζούνε στο μικρόκοσμό τους ότι 'πάνε', οι 'οδηγοί αγώνων' πάνε όριο ντε φάκτο με το καλημέρα. Πηγαίντε λοιπόν και δείτε ένα τοπικό ράλι εδώ ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και πάω στοίχημα πως θα μετρήσετε καμιά τριανταριά που 'ούτε καν', μιλάμε για βόλτα στην εξοχή. Οι διαφορές στις χρονομετρήσεις στο τέλος των ειδικών για ανθρώπους με ίδια αυτοκίνητα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές (και δε μιλάω για πληρώματα με εξόδους ή μηχανικά προβλήματα). Αυτά όσον αφορά τους 'οδηγούς αγώνων'. Για 'καθημερινούς' δε, πάω στοίχημα πως εκεί έξω στον κόσμο υπάρχουν 'καθημερινοί' που θα χάζευαν και τον Senna αν είχαν την οικονομική δυνατότητα ή/και στήριξη από τα γεννοφάσκια τους σαν τους 'θεούς' (σε εισαγωγικά) του σήμερα.
- 'Μπορείς να πας το Focus 1.6 στα όριά του, μια Μ3 όμως δεν μπορείς'! Γιατί παρακαλώ; Ποιος ορίζει τα όρια, η ιπποδύναμη ενός αυτοκινήτου ή ο δρόμος ο ίδιος; Αν στρίψεις μια στροφή με το Focus με 70χαω, πόσο νομίζετε μπορεί να τη στρίψει η Μ3; Με 130; Άντε να στρίψει με 5-6 χιλιόμετρα παραπάνω κι αυτό λόγω καλύτερων ελαστικών σε πλάτος πέλματος και γόμμας. Και θα το κάνει με την ίδια προσπάθεια από πλευράς οδηγού. Μετά θα μαζέψει πολλά παραπάνω χιλιόμετρα στην επόμενη ευθεία και θα χρειαστεί να φρενάρει ίσως λίγο νωρίτερα από το σημείο που φρενάρει το Focus. Απλή φυσική είναι και απλό θέμα εξοικείωσης. Όσο πήρε σε κάποιον να μάθει το Focus τόσο θα του πάρει να μάθει και τη Μ3, άντε να πάρει 1-2 μέρες παραπάνω λόγω αρχικού χεσμεντέν. Αλλά να το έχει ΜΑΘΕΙ το Focus, όχι να πάρει Μ3 επειδή βαρέθηκε να τον περνάνε τα ντεσεβό όσο είχε το Focus. Γιατί μετά... καλά σαράντα.
-
Φιλε Κιούση αν δεν βρεις πρώτα τα πραγματικά σου όρια σε χειρισμό και εμεπειρίες δεν αναζητας τιποτα παραπάνω γιατι απλά δεν μπορείς να τα αναζητησεις.
Cavallino αν καταφερει αυτος με το φορντ να μπει με 70 τοτε ναι επιασε τα όριά του.Και μαλιστα θα τα εχει ξεπεράσει.Και αυτο φυσικά θα το διαπιστωσει ο αλλος οδηγος που θα μπει παλι με 70 με τη Μ3.
Σωστο αυτο που λές αλλά και τα 5 με 6 χιλ παραπάνω σε ενα αγωνα ή σε δεξιοτεχνία αν θες κανουν τα παραπάνω όρια.Αν ερθω εγω με ενα evo και μπω με 10 παραπάνω θα πιω και καφε πρωτος στο τελος.Τα ορια λοιπόν δεν τα διαμορφώνει μονο το ειδος του αυτοκινήτου. Θέλει και χερια. -
Σε απλά καθημερινά αυτοκίνητα (με την έννοια 1,4 ή 1,6 supermini ή μικρομεσαία) άνετα μπορούν να βρεθούν τα όρια τους και σε πίστα και σε δημόσιο δρόμο. Κάποιοι κανόνες και τρόποι πρέπει να τηρηθούν μόνο απο τον οδηγό. Η τεχνική όμως και τα χέρια θα χρειαστούν σε κάτι πιο γρήγορο και εντός πίστας. Αλλο μια Μ3 και άλλο ένα ClioTce κλπ.
ΥΓ. Φυσικά μιλάμε για οδηγούς επιπέδου 4ΤΦ και όχι του ΣΚ κλπ.
Χιαρομαι πάντως που υπερστρεψα και διόρθωσα με αναποδο τιμόνι πριν 20 χρόνια ένα 120Υ όπως και πριν 13 χρόνια υποστρεψα και έστειλα στο πλευρικό χαντακι με το πλαί ένα Sunny. Δεν νομίζω πως τα όρια τους θα ήταν διαφορετικά εντός πίστας ή με άλλον οδηγό.
Στα τωρινά βεβαια το esp δεν αφήνει και πολλα περιθόρια ακόμα και να γνωρίσουμε τα όρια σε κάποια αυτοκίνητα. Φτανουν μέχρι το σημείο της δυνατότητας πρωτοβουλίας του οδηγού. -
Παντως στα περι 'οριων' δεν νομιζω οτι βγηκε κανενα κοινο αποδεκτο συμπερασμα για ολους...
Στα της Si απ' οπου και ξεκινησε ολο αυτο, σαφεστατα, σε πρωτη εντυπωση, και ιδιως για οσους δεν εχουν καθησει, απλως και στο δεξι μπακετ για μια βολτα, φανταζει ενα αυτοκινητο, που συντομα μπορει ο καθε 'ανησυχος' να βαρεθει.
Δεν ειναι ομως ετσι, και ανεφερα οτι πρωτον, την φαινομενικα (ακουστικά για την ακριβεια , '173αλογα μονο?') οριακη
δυναμη, καλυπτουν με το παραπανω η εξαιρετικη αισθηση των χειριστηριων, και του συνολου γενικοτερα, και δευτερον,
ειναι η ισορροπια και η ιδανικη αναλογια πλαισιου/δυναμης τετοια, και με τετοιο τροπο οι ρυθμισεις ολων αυτων, που η ικανοποιηση ειναι στο μεγιστο, ειτε απλως βολταρωντας, ειτε ψαχνοντας για τα γρηγοροτερα δυνατα περασματα, κατι που
χαρις την συγκεκριμενη ιπποδυναμη, με ολα τα ηλεκτρονικα off, με τερμα γκαζι, η προσφυση σπαει ακριβως οσο χρειαζεται για την πληρη εκμεταλλευση δυνατοτητων του συνολου, χωρις περιττα τρελα σπιναρισματα.@Joe Bar Team
Δεν σε καταλαβαινει ο ενας, δεν σε καταλαβαινει ο αλλος, τελικα μαλλον δεν σε καταλαβαινει κανεις, οποτε ασκοπα καθεσαι και κανεις flame baiting.
Συνεχισε ως μοναδικος 'αρχηγος' με την πισωκουνα σου να γυρνας με τις ζαντες καθε 10κ χλμ, και μην δινεις σημασια στην πολυλογια μου. Εξαλλου στο τρολλαρισμα παντα ησουν στους κορυφαιους χρηστες, σε αυτο το forum. Γιατι να αλλαξεις?Κατα τα αλλα απο ολες τις αποψεις που ακουστηκαν, συμφωνω σε γενικες γραμμες με τα λεγομενα του spiros, professeur,
GB, blinkys, Realzeus, nass, και drdino.
Απο την αλλη, το kart, σαφως και ειναι ενα καταπληκτικο σχολειο, αλλα ο ορισμος 'τελειο, βλεπε F1', που ακουστηκε, ειναι αρκετα υπερβολικος και παραλληλα ανοιγει αλλο θεμα συζητησης.
Σε αυτους που το πιστευουν ακραδαντα, τους παραπεμπω σε δηλωσεις-σχολια-αποκαλυψεις πρωην πιλοτων της F1, οι οποιοι δοκιμασαν απλα, ή και εκαναν μετεγραφη στο WRC (προσφατο παραδειγμα ο Raikonnen).
Ειτε το πιστευουν καποιοι ειτε οχι, η συνεχης αναζητηση οριων, κυνηγητου με το χρονομετρο, σε οδοστρωμα/χωμα που η παροχη προσφυσης ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, συνεχως, που δεν ειναι ιδιο παντα, ωστε να υπαρχει μια σχεδον σταθερη παραμετρος ('ασφαλειας'), κανει ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ, ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ εναν οδηγο αγωνων, οταν αυτος κινειται ΠΑΝΩ απο τα ορια , σε μη 'στημενες' ασφαλεις πιστες, σιρκουι, οπως ειναι αυτα της F1, οσο εξωφρενικα γρηγορα και αν μπορουν απο την αλλη, να κινουνται τα συγκεκριμενα αυτα 'οχηματα'...P.S Μεγαλο ενδιαφερον παντως θα ειχε, να μπορουσαμε να μαζευτουμε οι περισσοτεροι αν ειναι δυνατον, που συμμετειχαμε στην συγκεκριμενη συζητηση, με τα αυτοκινητα μας, και να αναλυσουμε-δουμε στην πραξη τα περι οριων, σε καποια σχεδον απομονωμενη μικρη διαδρομη, με την μεγιστη δυνατη ασφαλεια, χωρις τον κλασσικο ανταγωνισμο, του 'ποιος την εχει μεγαλυτερη' a.k.a ειναι πιο 'γρηγορος'...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Joe Bar Team
Δεν σε καταλαβαινει ο ενας, δεν σε καταλαβαινει ο αλλος, τελικα μαλλον δεν σε καταλαβαινει κανεις, οποτε ασκοπα καθεσαι και κανεις flame baiting.
Συνεχισε ως μοναδικος 'αρχηγος' με την πισωκουνα σου να γυρνας με τις ζαντες καθε 10κ χλμ, και μην δινεις σημασια στην πολυλογια μου. Εξαλλου στο τρολλαρισμα παντα ησουν στους κορυφαιους χρηστες, σε αυτο το forum. Γιατι να αλλαξεις?όταν τελικα τα έκανα λιανοδίφραγκα μια χαρά ολοι κατάλαβαν. μονο εσύ επιμενεις να μιλας για πράγματα που θέλεις ντε κ καλά θελεις να πεις κ να δείξεις οτι είσαι * ο γνώστης*
βλέπω οτι οι περισσότεροι γνώστες το έχετε κανει καραμέλα το να κατηγορείτε για τρολάρισμα σχεδόν σε καθε ποστ
ανίκητη είναι, ανίκητη.
μπάι δε γουέι, γυρίζω με ζάντες σιδερένιες για να κρατάω τα φρένα ζεστά, λόγω χειρότερης επαγωγιμοτητας. μου κόστισαν κάτι παραπάνω τα κεραμικά, αλλά αξίζουν.
-
Βρε Κίκιζα ,χωρίς καρτ δεν πας f1!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
@busso
και με 125αρι αν πηγαινεις και γυρνας 15 δευτερα πισω απο αυτους που ξερουν (οπως γυρνουσα εγω τουλαχιστον που ημουν στο λεπτο και noob ) , μια χαρα φορμουλα σου φαινεταιη επιταχυνση μπορει να ειναι αναλογη με του αυτοκινητου μου, αλλα καμια σχεση το τι τελικα νιωθεις και ευχαριστιεσαι και ας ειναι μικρες οι ταχυτητες
Έχεις λίγο δρόμο ακόμα. Personal best:
Και φαντάσου ότι πρέπει να βρω 1 δευτ με 7 δέκατα ακόμα για είμαι ΟΚ.
Γατάκια...
Στα του θέματος, να πω ότι συμφωνώ με Qsis και drifter.
Έχεις βρει το όριο όταν ΟΠΟΙΟΣΗΠΟΤΕ και να μπει στο αυτοκίνητο σου δεν γυρίσει/πάει γρηγορότερα από εσένα. Σε αντίθετη περίπτωση απλά πας απλά μία γρήγορη βόλτα και κοροιδεύεις τον ευατό σου._
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Έχεις βρει το όριο όταν ΟΠΟΙΟΣΗΠΟΤΕ και να μπει στο αυτοκίνητο σου δεν γυρίσει/πάει γρηγορότερα από εσένα. Σε αντίθετη περίπτωση απλά πας απλά μία γρήγορη βόλτα και κοροιδεύεις τον ευατό σου._Αρα όλοι οι πιλότοι F1 που κατατάσσονται 2οι στα δοκιμαστικά πίσω από τους team mates τους 'πάνε μια γρήγορη βόλτα και κοροϊδεύουν τον εαυτό τους' ? (Μην πεις 'α εκεί είναι άλλο, είναι αγώνας' διότι η αρχική διατύπωσή σου δεν αφήνει περιθώρια διαφοροποίησης)
Εγώ θα σου κάνω μια ερώτηση: υπάρχει 'ζωή' πέρα από το όριο ? Δηλαδή μπορεί κάποιος να οδηγεί στο όριο του αυτοκινήτου του και κάποιος (ικανότερος, αναμφίβολλα) πέραν του ορίου του ίδιου αυτοκινήτου, χωρίς κάποιος από τους δύο να θέλει μεσίτη ή φανοποιό ?
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
μπάι δε γουέι, γυρίζω με ζάντες σιδερένιες για να κρατάω τα φρένα ζεστά, λόγω χειρότερης επαγωγιμοτητας. μου κόστισαν κάτι παραπάνω τα κεραμικά, αλλά αξίζουν.Σε 5 ζωές ακόμα θα μάθεις πως να μεταφέρεις θερμότητα από τα φρένα στις ζάντες και από εκεί στα λάστιχα. Κακά τα ψέματα ( ), εκεί θα δεις όριο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Έχεις βρει το όριο όταν ΟΠΟΙΟΣΗΠΟΤΕ και να μπει στο αυτοκίνητο σου δεν γυρίσει/πάει γρηγορότερα από εσένα. Σε αντίθετη περίπτωση απλά πας απλά μία γρήγορη βόλτα και κοροιδεύεις τον ευατό σου._
Αρα όλοι οι πιλότοι F1 που κατατάσσονται 2οι στα δοκιμαστικά πίσω από τους team mates τους 'πάνε μια γρήγορη βόλτα και κοροϊδεύουν τον εαυτό τους' ? (Μην πεις 'α εκεί είναι άλλο, είναι αγώνας' διότι η αρχική διατύπωσή σου δεν αφήνει περιθώρια διαφοροποίησης)
Εγώ θα σου κάνω μια ερώτηση: υπάρχει 'ζωή' πέρα από το όριο ? Δηλαδή μπορεί κάποιος να οδηγεί στο όριο του αυτοκινήτου του και κάποιος (ικανότερος, αναμφίβολλα) πέραν του ορίου του ίδιου αυτοκινήτου, χωρίς κάποιος από τους δύο να θέλει μεσίτη ή φανοποιό ?
Αν και το ξεχύλωσες χωρίς αύριο και ξέρεις σίγουρα καλύτερα από εμένα ότι 2 team mates ΠΟΤΕ δεν έχουν ίδια μονοθέσια, ο ένας είναι πιο κοντά στο όριο από τον άλλον.
Και για να το ξεχυλώσω κι εγώ με τη σειρά μου μέχρι αηδίας, ο δεύτερος πάει μια ΠΟΛΥ γρήγορη βόλτα και κοροϊδεύει ευατόν, χορηγούς και ομάδα (λέγε με Massa ).
Αλλά αν φύγουμε απ' το παράλληλο σύμπαν της f1 και των αγώνων γενικότερα, κάποιος δεν μπορεί να πει ότι πάει το κάρο του στο όριο όταν υπάρχεί τουλάχιστον κάποιος άλλος που μπορεί να το πάει γρηγορότερα. Πιο απλά δεν μπορώ να το πω.
Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δεν το καταλαβαίνω. Τι πάει να πει 'πέρα απ' το όριο'; Το αυτοκίνητο είναι μια κατασκευή και έχει έναν φάκελο λειτουργίας. Θεωρητικά, υπάρχει κάποιος οδηγός που μπορεί να λειτουργεί αυτήν την κατασκευή συνεχώς στα όρια αυτού του φακέλου. Το να είσαι ικανότερος αντικρούει το να είσαι εκτός φακέλου. Κατάλαβα σωστά τι εννοείς;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
μου αρέσει η ποιητική σου ματιά νασσ, (senna ) αλλά εδώ δε γράφουμε νουβέλα αλλά ποστ
-
Αν κατάλαβα τι εννοεί ο nass, θεωρώ πως είναι πιθανό να μη χρειαστεί κανείς τους φανοποιό (100% δε θα χρειαστεί αυτός που κινείται στο όριο). Επίσης είναι 100% σίγουρο πως πιο αργός από τους δύο θα είναι πάντα αυτός που κινείται πάνω από το όριο.
-
Βλέπω αρχίσαμε τις εκπτώσεις 'πιο κοντά στο όριο κτλ.' η αρχική σου διατύπωση έλεγε 'αν δεν είσαι ο απολύτως γρηγορότερος τότε πας βόλτα'. Και τι σημαίνει 'πιο κοντά στο όριο', δηλαδή ο poleman πήγε τη γρηγορότερη βόλτα απ΄όλους αλλά κανείς δεν ήταν το όριο ? (ή όλοι είναι πέρα από το όριο αλλά ο poleman πιο πέρα απ΄όλους άρα δεν ισχύουν τα περί 'γρήγορης βόλτας' ?)
Τέλος πάντων, αν υποθέσουμε ότι έχουν ίδια μονοθέσια (δεν έχει σημασία η F1, μπορεί να είναι και WTCC, WRC κτλ. δηλ. 'ίδια αυτοκίνητα') και σε μια δεδομένη πίστα-διαδρομή κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών ή αγώνα ο ένας πάει γρηγορότερα από τον άλλον, τότε μπορείς να υποθέσεις ότι ο γρηγορότερος πάει στο όριο και ο αργότερος γρήγορη βόλτα ? Είναι δυνατό αυτό στο επίπεδο για το οποίο μιλάμε ?
Οσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, νόμιζα ότι είναι απλό: τι υπάρχει μεταξύ του 'όριο' και του 'καταστροφή' ? Εγώ λέω ότι υπάρχει μια αρκετά φαρδιά ζώνη, μια no man's land αν θέλεις, όπου οι πραγματικά ικανοί έχουν υπερβεί το όριο του αυτοκινήτου τους αλλά δεν καταστρέφονται, διότι οι χειρισμοί τους τους επιτρέπουν να μένουν εκεί. Παράδειγμα: όλοι οι οδηγοί αγώνων που είπαμε παραπάνω). Αν δεν το καταλαβαίνεις στο πεδίο της αυτοκίνησης, σκέψου πολεμικά ή ακροβατικά αεροπλάνα: αν ο φάκελος πτήσης τους λέει 'μέγιστη καταπόνηση 9G' μπορεί κάποιος πιλότος να τα υπερβεί για κάποια ώρα χωρίς να ανατιναχτεί ? Φυσικά και μπορεί και το ξέρεις και το ίδιο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα.
Επίσης μην ξεχνάς κάτι: μπορεί επίτηδες να υπερβείς τα όρια πρόσφυσης του αυτοκινήτου σου (πχ. να παίρνεις όλες τις στροφές αργές-γρήγορες ντριφτάροντας, πχ. για πλάκα) και να είσαι ΑΡΓΟΤΕΡΟΣ από κάποιον που πηγαίνει με άλλο στυλ στα όρια της πρόσφυσης πχ. με γραμμές. Παράδειγμα: McRae vs. Loeb στο WRC (και με ίδιο αυτοκίνητο) και μη μου πεις ότι ο συγχωρεμένος δεν το πήγαινε εκτός των ορίων του αυτοκινήτου του και ότι έκανε γρήγορη βόλτα -δες όμως πόσες εξόδους έως ολικές καταστροφές είχε ο ένας και πόσες ο άλλος.
Εν ολίγοις, θεωρώ ότι παραήσουν αφοριστικός πριν και πρέπει να βάλεις νερό στο κρασί σου.
Φυσικά συμφωνώ μαζί σου στο ό,τι ελάχιστοι πάνε τα αυτοκίνητά τους στο όριο (πχ. όχι εγώ) και ακόμα λιγότεροι σε δημόσιους δρόμους (πχ. σίγουρα όχι εγώ).
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Αν κατάλαβα τι εννοεί ο nass, θεωρώ πως είναι πιθανό να μη χρειαστεί κανείς τους φανοποιό (100% δε θα χρειαστεί αυτός που κινείται στο όριο). Επίσης είναι 100% σίγουρο πως πιο αργός από τους δύο θα είναι [b]πάντα αυτός που κινείται πάνω από το όριο.[/b]ακριβώς, γι αυτό είχα πει και το εξης
Βασικό αλλο το βρίσκω τα όρια του αυτοκινήτου μου (για σχετικά ανθρώπινα αμάξια) κι αλλο οδηγαω μια διαδρομή στα όρια.
Νομίζω αντιλαμβάνεστε τη διαφορα
και πάλι βέβαια όταν κάποιος λέει ανακαλύπτω τα όρια του αυτοκινήτου μου, φαντάζομαι ότι εννοεί την δυνατότητα να το οδηγήσει όσο πιο κοντά στο όριο γίνεται, γιατί επαναλαμβάνω οποιοσδήποτε μπορεί να μπει μαλλιοκούβαρα με μια Μ3, να αγοράσει οικόπεδο και μετά να μας πει, α, ανακάλυψα τα όρια
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φυσικά συμφωνώ μαζί σου στο ό,τι ελάχιστοι πάνε τα αυτοκίνητά τους στο όριο (πχ. όχι εγώ) και ακόμα λιγότεροι σε δημόσιους δρόμους (πχ. σίγουρα όχι εγώ).
και γι αυτό ακόμα υπάρχει σημαντική μερίδα εντός του φόρουμ που διαφωνεί
-
Σίγουρα ο γρηγορότερος θα είναι αυτός που κινείται ακριβώς στο όριο διότι το να κινείσαι πέραν του ορίου κλέβει ταχύτητα (πχ. γλυστράς)
EDIT: Θυμηθείτε τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει κάνει ο Loeb και μάλιστα στο Ακρόπολις του 2009: Οδηγεί σε ρυθμό 1ου γενικής και έχει ταυτόχρονα το επίπεδο ως οδηγός να διορθώνει ταυτόχρονα τις σημειώσεις του για το 2ο πέρασμα αλλά είναι τόσο στο όριο του αυτοκινήτου του που ένα πάτημα σε ένα μη σημειωμένο βράχο έκανε το αυτοκίνητο να κάνει γκελ και 10 τούμπες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[...]Προφανώς η αρχική διατύπωση ήταν υπερβολική. Νόμιζα ότι ήταν φανερό αυτό. Αυτός που πχ γυρίζει στο Καρτόδρομο 43' μόνο γρήγορη βόλτα δεν κάνει. Αλλά σίγουρα δεν είναι όσο κοντά στο όριο είναι αυτός που γυρίζει 42'. Αν συμφωνούμε σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα σεντόνια δεν είναι αναγκαία...
-
Δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε μια αγωνιστική κατασκευή όπως ένα καρτ με ένα καθημερινό αυτοκίνητο τα όρια του οποίου αναλογικά είναι πολύ χαμηλότερα και να βγάζουμε επαγωγικά συμπεράσματα.
Περί αναζήτησης ορίων [Διάσπαση]