-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
BMW 320si (E90)Την γνωστή μπλε κούκλα του Νίκου.
Περιοχή: Παλλήνη-Πεντέλη-Παλλήνη
Βάζω μπρος από το κλασσικό κουμπί στην κονσόλα, ρυθμίζω σε λίγο χρόνο κάθισμα τιμόνι και καθρέπτες για να είμαι έτοιμος και άνετος ψυχολογικά να πιέσω την μπέμπα.
Βασικά σε αυτό το αμάξι φτιάχνεσαι μόλις κάτσεις στο εκπληκτικής πρόσφυσης τύπου μπάκετ κάθισμα, μόλις πιάσεις την παχιά στεφάνη και αγγίξεις τον μικρό σπορτίφ λεβιέ ταχυτήτων. ..............................................................
............................................................................................................................................
Απόλαυση να στρίβεις την si....ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!.
Πφφφ δυστυχώς τελείωσε
Αλλά όχι για πολύ.
ΓΙΑΝΝΗ φοβερο ποστ , χαρηκα που περασατε καλα , στην δικη σου αγαπημενη διαδρομη το μοτερακι αυτο μαζι με το υπολοιπο πακετο ειναι ιδανικο.
θα σταθω μονο στην θεση οδηγησης , αν δεν καθεσαι χαμηλα να σε στηριζει σωστα και να νιωσεις ενα με το αυτοκινητο , λεβιες και τιμονι να ειναι στην σωστη θεση , οτι προδιαγραφες και να εχει το υπολοιπο πακετο η απολαυση θα ειναι μιση. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ΥΓ: Κιούσης η ευτυχία δεν είναι στα άλογα. Δεν μπήκα σε αυτό το τριπάκι ποτέ. Πάντα θα θες παραπάνω.....Ρε φίλε με αυτό το σκεπτικό πρέπει όλοι να καταλήξουμε ή σε άλογο ή σε ταύρο με 600 ίππους...Αδύνατον.
265 είναι το s3 σου? Εγώ τη βρίσκω με τον τρόπο που βάζει κάτω τους 173 η μπέμπα του Νίκου, διότι όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, ΓΟΥΣΤΑσου πα εγω να μη σου αρεσουν ? απλα τονισα οτι ο καθενας πιο πισω ειπε οσα ειπα γιατι ειχε κατι διαφορετικο στο νου του, το οποιο με βαση τα γουστα του δεν ειναι απαραιτητα λαθος
τωρα θες να σου αναλυσω τι πιστευω οτι εχει στο νου του ο καθενας? βαριεμαι
αλλα επειδη τους 2/3 τους ξερω προσωπικα (οπως κι εσενα ) και τον αλλο το ψιλοξερω (εστω και μεσω νετ) , απλα καταλαβα οτι διαφωνουν χωρις λογοοσο για τα αλογα δεν ειναι για μενα το βασικο ζητουμενο - ειναι ομως ενα παρα πολυ βασικο ζητουμενο - ουτε και ο τροπος που βγαινουν αρκει να βγαινουν (αλλωστε εχω χιλιοπαραδεχτει εδω μεσα οτι τα 265 ειναι πολυ πιο πανω απο οτι εγω σαν οδηγος, αρα θα μπορουσε καποιος να πει οτι το παρακανα ) , εγω κοιτω ενα γενικοτερο πακετο ,αρκετα διαφορετικο απο αυτο που ενδιαφερει εσας, και απο τη στιγμη που το αυτοκινητο μου με ικανοποιει κατα ενα μεγαλο βαθμο (γιατι κι εγω εκανα τις παραχωρησεις μου και εχω τα παραπονα μου) , δε με νοιαζει κατα βαθος να το συγκρινω με αλλα παρα μονο για λεμε τιποτα εδω μεσα να περναει η ωρα..
αυτο που λεει ο joe bar (πιστευω τουλαχιστον) , ειναι απλο..
οτι μολις τα 173 αλογα τα φτασεις στο 100% τους , θα βαρεθεις
πιστευω οτι αρκετοι το χουμε νιωσει αυτο το πραγμα με 80-100-120 αλογα (ισως δεν τα φτασαμε στο 100% , αλλα συντομα δε μας ελεγαν κατι )
εγω προσωπικα το θεωρω δυσκολο ο νικος να εξαντλησει τοσο ευκολα τα 170 αλογα (και οχι μονο ο νικος, οι περισσοτεροι) , αρα ειναι απολυτα ικανοποιημενος αφου συνεχιζει και ανεβαζει τα ορια του αφου το αυτοκινητο του εχει πολλα ακομα να του δωσει..ο joe bar ισως αυτα τα χει για πλακα , μπορει να ειναι οδηγαρα, δεν ειναι και τοσο απιθανο να τιθασσευσει καποιος αυτη την ιπποδυναμη , οποτε δεν του φαινεται κατι τρομερο (εκει ισως ειναι λαθος, αν κρινει απο τη προσωπικη του εμπειρια, δεν ειναι ολοι το ιδιο)
ο Γρηγορης σκεφτεται οτι με 100 αλογα περναει και τα 300 πανω στα βουνα , οποτε χεστηκε για τεραστιες ιπποδυναμεις κι ετσι αρχισε η διαφωνια..
αντε τελικα σου εκανα την αναλυση μου
. Αφενός το χόμπι του είναι στα καρτ και αφετέρου δεν έχουν όλοι την ίδια έλλειψη φόβου για ταρζανιές σε δημόσιο δρόμο.
ναι μονο που δεν εχουν σχεση τα καρτ με ταρζανιες σε δημοσιους δρομους
κοινος γνωστος εμενα και του νικου που γνωριζονται και στα καρτ (και υποθετω οτι γνωριζει ο νικος το ποσο καλος ειναι ή οχι) , σπανια εχει κανει ταρζανιες στο δρομο , γιατι πολυ απλα δε του λεει του λεει τιποτα το συγκεκριμενο 'χομπι'
αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ αυτων των 2 (αυτοκινητο-καρτ) πουθενα, μονο στο οτι εχουν 4 ροδες και τιμονι
φυσικα το οδηγικο ταλεντο ειναι χρησιμο και στα 2 , αλλα οι συνθηκες και τα ιδια τα οχηματα δεν εχουν καμια επαφηκαι επιβεβαιωνομαι..
Δεν έχει νόημα να κάνω κάτι τέτοιο σε δημόσιο δρόμο,
Καταρχάς, τα 173 άλογα δεν είναι λίγα.
Δεύτερον, απολαμβάνω την οδήγηση δεν σημαίνει αναγκαστικά οδήγηση στο όριο. Για εμένα, το να σε βοηθάει το αυτοκίνητο να χαρείς μια γρήγορη βόλτα, το να σου φτιάχνει τη διάθεση μετά από μια κουραστική μέρα, το να το νιώθεις πως σε υπακούει, όλα αυτά μετράνε περισσότερο από την οδήγηση στο όριο και, από όσα καταλαβαίνω από τις περιγραφές των συνφορουμιτών, η 320 si προσφέρεται για τα παραπάνω. Προσωπικά, δε νομίζω πως θα βαριόμουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο ούτε σε 20 χρόνια, όσο μεθυστικός κι αν είναι ο ήχος της τουρμπίνας... -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Προσωπικά, δε νομίζω πως θα βαριόμουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο ούτε σε 20 χρόνια, όσο μεθυστικός κι αν είναι ο ήχος της τουρμπίνας...Συμφωνω....με μια μονο επιφυλαξη-απορια σχετικα με την προσφυση και τα g που αναπτυσει. Δεδομενου οτι δεν ειναι κεντρομηχανη, ενα fr μου κανει εντυπωση ποσο καλα περναει τη δυναμη κατω, μια και συνηθως η διαταξη κ η παραδοση της bmw συνηγορουν σε μια πιο διασκεδαστικη οδηγηση (δηλ πιστευω οτι η ουρα θα φευγει ευκολα με τη δυναμη που εχει)
Κανω λαθος? -
θα προσπαθήσω να διατυπώσω καλύτερα τη σκεψη μου...
το κάθε κερμα εχει 2 οψεις. αυτο ειναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. ωραία.
βασιζόμενος σε αυτά που διάβασα και μόνο (που σημαίνει οτι δεν το λέω εκ προσωπικής πείρας για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν το έχω οδηγήσει με άλλα λογια) μπορεί να βγαλει κανείς ευκολα το συμπέρασμα οτι το αμάξι ειναι γρανίτης, μπετόν αρμέ κλπ κλπ. πολύ ωραία ολα αυτά.
και είπα οτι ειναι ωραίο μεν να οδηγείς το αμάξι σου κ να μην αγχώνεσαι πότε θα αποφασίσει απο μονο του να αγκαλιάσει τις μπαριέρες ή να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά σου, από την άλλη αυτο μπορεί να καταντήσει βαρετό μετά απο λιγο (στην περίπτωση ξαναλέω που το αμάξι το αγοράζεις ακριβώς για αυτο το στόχο: να του πίνεις το αίμα) και 'αναπόφευκτα' θα καταλήξεις να ψάχνεις τροπους να ανεβάσεις την υπο-δύναμη μπας κ δεις καμιά χαρά...
εχω γνωρίσει πάρα πολλα άτομα που περασαν από αυτη τη φάση. ο αρχικός ενθουσιασμός του... τρένου μετατράπηκε γρήγορα σε τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι.
προσωπικά μια τέτοια ειδιάζουσα περίπτωση αυτοκινήτου θα τη χαρακτήριζα σαν... δημοτικό. και δεν έχει να κανει καθόλου με την ποιότητα ή με την αποτελεσματικότητά του. και ούτε κατ'ανάγκη αποτελεί κακό. ο καθένας διαλέγει κ παίρνει
φίλος με Ε90 2.0, ευχαριστημένος πάρα πολυ με το αμάξι του, μπηκε στο Μιατάκι ΜΚ1 των 90ψωροαλόγων και για να τον κατεβάσω επρεπε να παρω 2 σκύλες και 3 σκυλούδες για το εΣάκι δεν το συζητάμε, ήθελε να τα ανταλλάξουμε στα πρώτα 100 μέτρα
ελπίζω να πιάσατε το νόημα
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Καταρχάς, τα 173 άλογα δεν είναι λίγα.
Δεύτερον, απολαμβάνω την οδήγηση δεν σημαίνει αναγκαστικά οδήγηση στο όριο. Για εμένα, το να σε βοηθάει το αυτοκίνητο να χαρείς μια γρήγορη βόλτα, το να σου φτιάχνει τη διάθεση μετά από μια κουραστική μέρα, το να το νιώθεις πως σε υπακούει, όλα αυτά μετράνε περισσότερο από την οδήγηση στο όριο και, από όσα καταλαβαίνω από τις περιγραφές των συνφορουμιτών, η 320 si προσφέρεται για τα παραπάνω. Προσωπικά, δε νομίζω πως θα βαριόμουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο ούτε σε 20 χρόνια, όσο μεθυστικός κι αν είναι ο ήχος της τουρμπίνας...MIA χαρά είναι τα 173 άλογα! Είμαι πλήρως ικανοποιημένος.
Και έχεις απόλυτο δίκιο (το έγραψα και παραπάνω). Είναι κάποια πράγματα που μετράνε περισσότερο για μένα από τα απόλυτα νούμερα ιπποδύναμης.
Αν δε μπορείς να πας γρήγορα με 150 άλογα, δε θα πας ούτε με 350!
Όποιος λέει ότι βρήκε τα όρια του αυτοκινήτου του σε 2 χρόνια, υπάρχουν δυο τινά. Ή είναι ψυχοπαθής και οδηγεί με τη ταυτότητα στο στόμα και έχει κάνει ήδη το αυτοκίνητο τροπέτο...ή λέει ψέματα. Για να πεις ότι βρήκες τα όρια του αυτοκινήτου σου, πρέπει πρώτα να τα έχεις ξεπεράσει και οι μπαριέρες να έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι σου.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για να πεις ότι βρήκες τα όρια του αυτοκινήτου σου, πρέπει πρώτα να τα έχεις ξεπεράσει και οι μπαριέρες να έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι σου. -
καθολου τυχαίο που Νικος! και ΓΚικιζας συνεννοούνται μια χαρά
-
τωρα που εμαθα οτι δε μετρανε και τα αλογα, νιωθω υπερηφανος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για να πεις ότι βρήκες τα όρια του αυτοκινήτου σου, πρέπει πρώτα να τα έχεις ξεπεράσει και οι μπαριέρες να έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι σου.
Γιατί σου φαίνεται περίεργο?
Για να ξεπεράσεις, πρέπει πρώτα τα βρεις. Αν δεν έχεις έξοδο, δεν θα μάθεις ποτέ αν τα βρήκες ή όχι.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για να πεις ότι βρήκες τα όρια του αυτοκινήτου σου, πρέπει πρώτα να τα έχεις ξεπεράσει και οι μπαριέρες να έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι σου.
Για να ξεπεράσεις, πρέπει πρώτα τα βρεις. Αν δεν έχεις έξοδο, δεν θα μάθεις ποτέ αν τα βρήκες ή όχι.
μια ερωτηση μονο:
πασοκ ψηφιζεις?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μια ερωτηση μονο:
πασοκ ψηφιζεις?
Κατάλαβα...δεν μπορούμε να κάνουμε σοβαρή κουβέντα και άρχισε το τρολάρισμα...
-
Αποφεύγεις την απάντηση επομένως πασόκ ψηφίζεις
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Αποφεύγεις την απάντηση επομένως πασόκ ψηφίζειςαπο οτι φαινεται ναι, οποτε οντως σταματαει εδω η συζητηση
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Αποφεύγεις την απάντηση επομένως πασόκ ψηφίζεις...καμιά απάντηση δεν αποφεύγω. Απλά έχει καταντήσει άκρως κουραστικό που σε αυτοκινητιστικό φόρουμ, σε θέμα που αφορά καθαρά ΟΔΗΓΗΣΗ μιλάμε πάλι για κυβερνήσεις, κόμματα και άλλες @@ίες.
Ή θα κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα με επιχειρήματα ή όχι.
Τώρα τι ψηφίζει ο καθένας νομίζω δεν έχει θέση σε αυτό το τοπικό.
ΥΓ. Και βέβαια όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, τελειώνει η συζήτηση. Βάζουμε εκεί 3 εικονίδια --> πετάμε και ένα 'πασόκ ψηφίζεις' και ευθυμήσαμε...
-
Οπότε μπορούνε να συνεχίσουνε την σοβαρή κουβέντα (και ενδιαφέρουσα ) που είχανε πριν αρχίσουμε το τρολλάρισμα? Έγινε κατανοητός ο JBT αν μη τι άλλο.
ΥΓ: Το τι ψηφίζει ο Nikos! είναι θέμα που πρέπει να συζητιέται συνεχώς? Αν ψηφίζει ΔΡΑΣΗ μπορεί να μιλάει?
-
ναι συνεχιστε τη σοβαρη συζητηση του οτι θες πανω απο 2 χρονια για να βρεις τα ορια του αυτοκινητου σου ή για να τα βρεις πρεπει να αγορασεις 5 μπαριερες και 2 οικοπεδα
-
πρόεδρε ποτέ πισωκούνα ειχες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ναι συνεχιστε τη σοβαρη συζητηση του οτι θες πανω απο 2 χρονια για να βρεις τα ορια του αυτοκινητου σου ή για να τα βρεις πρεπει να αγορασεις 5 μπαριερες και 2 οικοπεδαΕπιχειρηματολόγησε γιατί πιστεύεις ότι δεν ισχύει αυτό.
Εκτός αν ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι βρήκες τα όρια...οπότε πάω πάσο.
Το τι μπορεί να νομίζεις από τι μπορεί να ισχύει...απέχει!
Θα στο πω διαφορετικά και θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω από την αγωνιστική πλευρά του πράγματος.
Ευθεία και ακολουθεί στροφή, ωραία?! Πάμε...βρίσκεις το σημείο που θα φρενάρεις, το σημαδεύεις. Πες ότι είναι 70 μέτρα πριν τη στροφή. Στρίβεις με 75κμ. Λες...μπα, κρατάει κι άλλο. Ξανά το ίδιο. Τώρα φρενάρεις λίγο πιο μετά, στα 60 μέτρα. Στρίβεις με 85κμ. Μπορεί να σταματήσεις εδώ και να πεις ότι τα βρήκες τα όρια του αυτοκίνητου σου στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ στροφή. Που σημαίνει, συγκεκριμένη άσφαλτο, πίεση ελαστικών, ώρα ημέρας κλπ κλπ κλπ. Μόνο αν πειραματιστείς παραπάνω θα μπορείς να πεις ότι με σιγουριά βρήκες ποιο είναι το όριο του αυτοκίνητου εκεί και για να το βρεις πρέπει να το ξεπεράσεις και γιαυτό αυτά τα πράγματα δε γίνονται σε δημόσιους δρόμους γιατί θα πάρεις αγκαλιά τις μπαριέρες, αλλά σε πίστες και εξηγούμαι:
Συνεχίζουμε...τώρα πας να φρενάρεις στα 50 μέτρα, στρίβεις με τον ίδιο τρόπο αλλά αυτή τη φορά βγαίνεις λίγο εκτός, στο χωματάκι. Συμπέρασμα? Τα 50 ήταν υπερβολικά, ήταν εκτός των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου. Οπότε στο επόμενο πέρασμα, θα φρενάρεις κάπου μεταξύ 50 και 60.
Εξήγησέ μου τώρα, γιατί διαφωνείς.
-
Τι λες μωρε.... θα ξεράσουν τα παιδιά μου!!!! χα χα μεσημεριάτικα πιάνεις κουβέντα με τον Σπύρο... Δεν έχει φως η κουβέντα αυτή
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ευθεία και ακολουθεί στροφή, ωραία?! Πάμε...βρίσκεις το σημείο που θα φρενάρεις, το σημαδεύεις. Πες ότι είναι 70 μέτρα πριν τη στροφή. Στρίβεις με 75κμ. Λες...μπα, κρατάει κι άλλο. Ξανά το ίδιο. Τώρα φρενάρεις λίγο πιο μετά, στα 60 μέτρα. Στρίβεις με 85κμ. Μπορεί να σταματήσεις εδώ και να πεις ότι τα βρήκες τα όρια του αυτοκίνητου σου στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ στροφή. Που σημαίνει, συγκεκριμένη άσφαλτο, πίεση ελαστικών, ώρα ημέρας κλπ κλπ κλπ. Μόνο αν πειραματιστείς παραπάνω θα μπορείς να πεις ότι με σιγουριά βρήκες ποιο είναι το όριο του αυτοκίνητου εκεί και για να το βρεις πρέπει να το ξεπεράσεις και γιαυτό αυτά τα πράγματα δε γίνονται σε δημόσιους δρόμους γιατί θα πάρεις αγκαλιά τις μπαριέρες, αλλά σε πίστες και εξηγούμαι:
Συνεχίζουμε...τώρα πας να φρενάρεις στα 50 μέτρα, στρίβεις με τον ίδιο τρόπο αλλά αυτή τη φορά βγαίνεις λίγο εκτός, στο χωματάκι. Συμπέρασμα? Τα 50 ήταν υπερβολικά, ήταν εκτός των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου. Οπότε στο επόμενο πέρασμα, θα φρενάρεις κάπου μεταξύ 50 και 60.
Εξήγησέ μου τώρα, γιατί διαφωνείς.
υπαρχει χαοτική διαφορά μεταξύ ορίων αυτοκινήτου και ορίων οδηγουν
μην μπερδεύεσαι.
Περί αναζήτησης ορίων [Διάσπαση]