Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Οικογενειακο αυτοκινητο
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Οικογενειακο αυτοκινητο
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    29
    54
    132
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kilomeater last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:

Πάντως, έχω ένα θέμα με την αντιπροσωπεία (για να το πω ευγενικά... ). Δες στην υπογραφή μου για λεπτομέρειες... Η C5 με την υδροπνευματική και τον 1,6Τ πρέπει να είναι εξαιρετική, αλλά εγώ δεν θα έπαιρνα καινούριο αμάξι από την Citroen Hellas...

Δες και το 508. Περιμένω να έρθει test drive για να το κάνω καμιά βόλτα, αλλά από το σχετικό 'ζούληγμα, χάιδεμα και εξερεύνηση' στην έκθεση μου φάνηκε εξαιρετικό (συν το ότι έχει χώρους που η C5 ούτε να ονειρευτεί). Αν ισχύουν και τα οδηγικά σχόλια που έχω διαβάσει τότε θα πρέπει να είναι απλά καταπληκτικό!

Διαβασα την περιπετεια σου με τη Citroen... καταλαβαινω πως νιωθεις
      Απο την αλλη, εχω ακουσει παρομοιες ιστοριες για αρκετες εταιριες, και εχω και παραδειγματα συγγενων με Citroen που ετυχαν αψογης εξυπηρετησης... (Αθηνα). Οποτε τι να πω, ειναι και λιγο θεμα τυχης...;

το 508 δεν μου αρεσει τοσο πολυ εξωτερικα, μεσα και στα specs ειναι εντυπωσιακο παντως... (και πολυ μεγαλο χωρο αποσκευων!!!)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • J
        jtblaster last edited by

Σε παρόμοιο δίλημμα με εσένα ήμουν πριν από κάποιους μήνες (και με μικρότερο Budget) Κατέληξα σε Volvo v50 1.8 momentum και τις πρώτες βδομάδες μαζί του είμαι απόλυτα ευχαριστημένος !!!

• C
          coupeas last edited by

Επειδή με έχετε βαλει σχετικά στο τρυπάκι των οικογενειακών,απλά θα αναφέρω μια οδηγική μου εμπειρία με αυτό....

http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1261000/

Ταξίδεψα συνολικά 200χιλ με τέσσερα ατομα .Αποσκευές απο σκηνη 7 ατομων μεχρι βαρκα φουσκωτη 3 μετρων και σαλονακι εξοχής+ τα ρούχα τεσσαρων ατομων.
          Κυριολεκτικα δεν περιμενα τετοια οδική συμπεριφορά αναρτηση (ανεξαρτητα ψαλίδια παντού) γραμμικό κινητήρα ,ανθεκτικά φρένα και ξεχωριστή εμφάνιση για εμας τους κοινούς ''θνητούς''.
          Καποια στιγμή πήγαινα σταθερα με 200χιλ και πραγματικά ακλόνητο το Μitsubishi.Λογική τιμή και 1800ρη κινητήρα που θα καλύψει τη διαφορά των τελών απο τα 1,4ρια σε αποφυγή των συνεργείων και με το παραπάνω δηλ. Θεωρώ ότι είναι ενα παρα πολύ τιμιο,παρα πολύ αξιόπιστο και τιμιο οικογενειακό αυτοκίνητο.Προσωπικά για να αποφύγω τα ψηλά και χαώδει suv (δεν μου αρέσουν) θα ήταν μια πολύ σοβαρή επιλογή .Και μην ξεχνάμε ότι ειναι και Mitsubishi!...
          Το προτείνω στο φίλο με 1000.

• F
            fiestaros last edited by

Όντως mitsubishi-mazda-daihatsu-subaru είναι ότι πιο αξιόπιστο υπάρχει στο χώρο της αυτοκίνησης(δεν χαλάνε με τίποτα,πάντως και οι 4 έχουν σοβαρό θέμα με τους εισαγωγείς λόγω πανάκριβων ανταλλακτικών και σέρβις).Τις θεωρώ πιο αξιόπιστες μάρκες από toyota,suzuki,nissan,honda για το λόγο ότι πλέον πολλά μοντέλα από δαυτες δεν κατασκευάζονται japan

• K

Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
              εχθες λοιπον εκανα TD το Insignia
              Το TD δεν ηταν χορταστικο καθως η διαδρομή ήταν μικρή και αστική αλλα πάλι μια ιδέα πήρα

Η πρώτη εντύπωση απεξω ειναι οτι το αυτοκίνητο ειναι πολυ μεγαλο.. 4.85m δεν ειναι και λιγο...
              Ο χώρος αποσκευών μου φάνηκε εντυπωσιακά τεράστιος (hatchback)
              Μεσα η εικονα εμπρος στο ταμπλο πολυ ωραια με αισθηση πολυτελειας (comso με navi, μπεζ-καφε διακοσμο με λιγο ξύλο)
              Τα καθίσματα δε με βόλεψαν πολυ, κατι με ενοχλούσε στους γοφους (νορμαλ σωμα εχω, 82 κιλα ειμαι), μου φανηκαν απλα με οτι πολυ καλη στηριξη. Επισης η στεφανη του τιμονιου δεν μου αρεσε σε αισθηση οπως την επιανα

Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι η κλειστοφοβική του αίσθηση... οκ εμπρος βλέπεις καλα γιατι και οι κολωνες στα πλαγια εχουν αρκετη αποσταση μεταξυ τους, αλλα στα πλαινα στο κεφαλι μου πχ κατεβαινει πολυ κατω ο ουρανος του αμαξιου και σου κοβει ορατοτητα. Ειδικα για τους πισω επιβατες ειναι χειροτερα.... και σκεφτομαι τα πιτσιρικακια μου μεσα οτι μαλλον δεν θα ειναι πολυ χαρουμενα...
              Καλα για ορατοτητα πισω δεν ειχα πολλες απαιτησεις, ετσι και αλλιως τετοια μανουνα πως να την παρκαρεις, μονο με αισθητηρες

Στο δρομο, παλι δεν ενθουσιαστηκα. Καταρχας, αυτα τα 180 αλογα του 1.6Τ εγω δεν τα ειδα πουθενα... εχω ενα ταπεινο ASlmera 3D 1800cc me 118hp (ολο μαμα) το οποιο με δευτερα-τριτη απο 2000rpm σαφως και 'φευγει' καλυτερα απο το αμαξι του TD... τι να πω, ισως χρειαζεται το τουρμπο να δουλεψει σε πιο ψηλες στροφες για να αρπαξει...?
              Ενα ανοιγματακι με 3η που εκανα, οκ προσπεραση κτλ θα την κανει δεν εχεις προβλημα, αλλα και παλι περιμενα κατι περισσοτερο με ονομαστικα 180 αλογα....

Αρκετός θόρυβος κυλησης , σε δρομο φυσιολογικο (ουτε χαλι ουτε Αττικη)... αεροδυναμικους θορυβους δεν ακουσα αλλα δεν ξεπερασα τα 100-110 οποτε δυσκολο να ακουγα (μετα τα 120-130 εμφανιζονται εχω παρατηρησει).
              Θορυβο κινητηρα ειχε λιγο, οχι τοσο λιγο οσο η c-class που δοκιμασα προσφατα αλλα ουτε και πολυ.

Γενικοτερα, μπορω να πω οτι μου αρεσε αρκετα αισθητικα και κυριως η οπτικη του οδηγου, δεν μου αρεσε λιγο το κλειστοφοβικο αισθημα και με προβληματισε για το πως θα το δουνε τα αλλα μελη της οικογενειας, ενω οδηγικα μου φανηκε ψιλοαδιαφορο....

και μετα οδήγησα την C5.....
              χαώδης η διαφορά....

ηχομόνωση; άνεση και απομόνωση απο το δρόμο λόγο υδροενεργητικής αναρτησης; Τράβηγμα κινητήρα ;
              Αξεσουαρ και εξοπλισμός για τα ίδια λεφτα;

απλα, καμια σχέση..... το αγάπησα αυτό το αυτοκίνητο.... δεν πάω να δω άλλο sedan., δεν υπάρχει λόγος...
              εχω οδηγήσει διάφορα αμάξια, και μικροδιαφορες υπάρχουν σιγουρα.. αυτή ειναι απλά άλλλη κατηγορία, πολυ μακρια...

Ισως παω να δω κανα τζιποειδες απο περιεργεια, αν προσφερουν τετοια ανεση και συμπεριφορά...
              (δυσκολο να το πιστεψω..)

Ρε παιδια, πραγματικα δηλαδη ειναι κριμα.... να πηγαινει καποιος και να παίρνει αμαξια σαν το insignia... δεν μπορώ να βρώ ενα σημείο που να υπερέχει. Ισως μόνο αισθητικά να αρέσει σε κάποιους παραπάνω αλλα ειναι τοσο υποκειμενικο αυτο...

• M
                markvag last edited by

Το 508 το οδήγησες;;;

• D
                  dstou last edited by

Ρε παιδια, πραγματικα δηλαδη ειναι κριμα.... να πηγαινει καποιος και να παίρνει αμαξια σαν το insignia... δεν μπορώ να βρώ ενα σημείο που να υπερέχει. Ισως μόνο αισθητικά να αρέσει σε κάποιους παραπάνω αλλα ειναι τοσο υποκειμενικο αυτο...

Είπες ήδη ένα λόγο, την αισθητική. Τον βασικό λόγο προτίμησης ενός σχεδίου από ένα άλλο. Περί γούστου άλλωστε, τυροκαφτερή.
                  Πάρε τώρα και ένα δεύτερο λόγο, πολύ σοβαρό και αυτό : η φήμη της εταιρείας. Παρόλο που η Σιτροέν έχει φανατικούς οπαδίστι στις τάξεις των οδηγών, έχει και το αρνητικό προνόμιο να έχει και ορκισμένους αρνητές της οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αγοράσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτοκίνητά της.

• K

Το 508 το οδήγησες;;;

οχι αλλα ειναι το μοναδικο που ισως προσπαθησω να δω αν το βρω διαθέσιμο

• sprsk
                      sprsk last edited by

Ο χρήστης nonos έγραψε:
                      Και τα 3 μεσαια που κοιτας κανουν αψογα τη δουλεια τους και ειναι απο τις επιλογες μου στην κατηγορια μαζι με τα νεα 508 και mondeo T (αυτα 2 δε βρισκονται μεταχειρα ακομα) και φυσικα την 159 tbi που ειναι απιστευτα γρηγορη και με τρελη ροπη, κρατηματα,φρενα..Υπαρχει και ποικιλια μεταχειρισμενων 1750 tbi αν ριξεις μια ματια στο car.gr.

Τη c5 thp την παιρνεις με μια μικρη υπερβαση ακομα και καινουργια με υδροπνευματικη και αψογο εξοπλισμο! Το insignia σε σχεση με τη c5 στα 1.6Τ το θεωρω χειροτερο σα μοτερ και σαν καταναλωση και αν θες την αποψη μου 180 αλογα δε βγαζει....Αρκει να δεις τη διαφορα στη ροπη τους και που ξυπναει ο THP και που ο ecotec..
                      Χρησιμες πληροφοριες για το opel θα βρεις εδω.
                      http://www.insigniaclub.gr/

Η 3αρα bmw βεβαια ειναι τελειως αλλης φιλοσοφιας λογω πισω κινησης κτλπ, αλλα πρεπει να πας στη 2λιτρη για να χαρεις πραγματικα..Οποτε μαλλον ξεφευγουμε σε παγια.

To 6 αστο γιατι ο υπερτροφοδοτουμενος ανταγωνισμος παραπανω το σβηνει... Μη κοιτας το passat, μη δωσεις τα χρυσα σου λεφτα στη καλη μεταπωλητικη του γερμανου, οταν ο τσεχος ειναι πολυ πιο τιμιο πακετο και απλα δεν εχει σημα.

**
                      Με μία μικρή διόρθωση

+1 , Με έσωσες από το γράψιμο. **
                      Το πακέτο της C5 δεν παίζεται . Η γνώμη μου είναι ότι υπερχέσει σε όλα ακόμα και σε συναρμολόγηση υλικά από το Insignia .
                      Ο μόνος ανταγωνιστής είναι το 508 και το Mondeo ( αν σου αρέσει εμφανισιακά ) όλα τα άλλα έπονται .

• K

κανονίστηκε Test drive την Τετάρτη

Για να δούμε τι λέει σε σχέση με το C5....

• N
                          nonos last edited by

Προβλεπω οτι θα το βρεις καλυτερο απο το insignia και ιδιο με τη c5 με το μειων της απουσιας υδροπνευματικης απο την αναρτησης..Τελικα δε θα προτιμησεις το peugeot γιατι ειναι και πιο ακριβο απο τη c5.

• K

Ο χρήστης nonos έγραψε:
                            Προβλεπω οτι θα το βρεις καλυτερο απο το insignia και ιδιο με τη c5 με το μειων της απουσιας υδροπνευματικης απο την αναρτησης..Τελικα δε θα προτιμησεις το peugeot γιατι ειναι και πιο ακριβο απο τη c5.

Μεσα επεσες!
                            Εσωτερικά το βρήκα πιο ωραίο, πιο πλούσιο, αλλά μέχρι εκεί...

Sent from Tapatalk Galaxy

• K

Οδηγήσαμε και το 508...

Εξωτερικά το βρήκα όμορφο (το C5 μαρεσει περισσοτερο τελικα), αλλά εσωτερικά ειναι καλυτερο απο οσα εχω δει μεχρι τωρα.... εχει μια αισθηση πολυτελειας παραπανω, αρκετα χρωμια και μεταλλικες επενδυσεις, ωραιο ταμπλο με πολυ πληροφορια, ενω δε σου λειπει καθολου το navi.

Στο δρομο, προσπαθησα πολυ να μην ειμαι προκατειλλημενος , δεν ξερω αν τα καταφερα....
                              -παρολο που εχει τον ιδιο κινητηρα με το C5, στις υψηλες στροφες μου φανηκε πιο θορυβωδης...
                              -μου φανηκε οτι τραβαγε μια ιδεα καλυτερα, παλι με τον ιδιο κινητηρα...
                              (ισως το οτι αυτη τη φορα μου το δωσανε μονο μου χωρις πωλητη μεσα και το παταγα περισσοτερο??)
                              -απο ηχομονωση γενικα ηταν καλο, στα επιπεδα του C5 με εξαιρεση στις υψηλες στροφες οπως λεω παραπανω
                              -ειχε μια στιβαρη αισθηση στην κυληση, το ενιωθες οτι παταγε καλα και σε πριζωνε για καμια αλητεια η εστω σβελτη βολτιτσα
                              -οσον αφορα ανεση αναρτησης.... εδω εχουμε τη μεγαλη διαφορα... οκ ειναι πιο ανετο απο τα γιαπωνεζικα που εχω συνηθισει, αλλα δεν ηταν οδοστρωτηρας οπως η C5.... δηλαδη αν με κλειστα ματια περναγα πανω απο ενα καπακι υπονομου, θα μπορουσα να καταλαβω τι ηταν... με το C5 οχι...

Ο αποθηκευτικος του χωρος ειναι μεγαλυτερος απο το C5, μια χαρα ειναι για τις αναγκες μου σε καθε πριπτωση.
                              Η εκδοση που οδηγησα ηταν με τα ηλεκτρικα μαραφετια αντι κλειδιου και start/stop engine button, με αγχωνουνε λιγο αυτα αλλα πλακα ειχε

Εν κατακλειδι, μου αρεσε, αλλα δε με ενθουσιασε.
                              Δεν θελω να το αδικησω, (το βαζω σιγουρα πανω απο το Insignia) αλλα νομιζω το μυαλο μου εχει κλειδωσει στο C5....
                              Ειναι και λιγο πιο ακριβο...

Τελος τα TD σε sedan, θα ακολουθησουνε 1-2 το πολυ TD σε SUV-jeeplike να κανουμε και το χατηρι της γυναικας να δουμε τι λενε και αυτα (δεν εχω οδηγησει) και βλεπουμε μετα τι θα γινει.

Προτασεις? η γυναικα λεει για το Quasquai καθαρα με αισθητικα κριτηρια (αν ειναι δυνατον....) αν και εγω εχω ακουσει κατι για θορυβο κινητηρα, 5 σχεσεις και ψηλες στροφες και θελω να φυγω τρεχοντας αλλα τελως παντων....
                              Μετα ισως κανα απο τα νεα Sportage h ιχ35

• M
                                markvag last edited by

Με γεια η ψ5 τότε!

Πρέπει να είναι εξαιρετικό αμάξι...

Αλήθεια, για αυτόματο το σκέφτεσαι;;;

• K

Με γεια η ψ5 τότε!

Πρέπει να είναι εξαιρετικό αμάξι...

Αλήθεια, για αυτόματο το σκέφτεσαι;;;

Κοιτα, αν εκαναν τα ιδια χρηματα, μαλλον θα διαλεγα αυτοματο...
                                  θυμαμαι πάντα με μεγαλη νοσταλγια την εποχη που ήμουνα US και οδηγαγα ενα τετοιο...
                                  ομως κανει αρκετα παραπάνω (κατι λιγότερο απο 2Κ) και δεν νομιζω να τα αξίζει τόσα πολλα
                                  (βεβαια μετα εχεις και το option για ηλιοροφη, την οποια δεν τη δινουνε ουτε προεραιτικο εξοπλισμο με το χειροκινητο) αλλα βαλε +900 για οροφη, ξεφυγαμε πια....

• First post
                                    Last post
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 3 / 3
                                  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                    • ΕΛΛΑΔΑ
                                    • ΚΟΣΜΟΣ
                                    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ