-
Μιλαμε για μεταχ. ως 20χιλ, 3ετιας (τρεχοντα μοντελα)
Με ενδιαφερουν ανεση, αθυρυβη καμπινα, χωροι, πολυτελεια μεσα, άξιοπιστια, ασφαλεια.
Κυβικα ως 1800, μαξ 2000Βασικο διλλημα: σενταν η suv
Απο τα πρωτα κοιτάω C5, superb, insignia
Απο τα αλλα, forester, crv, κτλΑπο τα suv τα μόνα πλεονεκτήματα που βλέπω είναι το υψος και η ορατοτητα και η παθητική ασφάλεια, χάνω κάτι;
-
Με ενδιαφερουν ανεση, αθυρυβη καμπινα, χωροι, πολυτελεια μεσα, άξιοπιστια, ασφαλεια.
Απο τα αλλα, forester, crv, κτλΑπο τα suv τα μόνα πλεονεκτήματα που βλέπω είναι το υψος και η ορατοτητα και η παθητική ασφάλεια, χάνω κάτι;
-
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
και η παθητική ασφάλεια, χάνω κάτι;αυτο απο πού προκυπτει?
(γιατι δεν πολυ-ισχυει )εγω παντως ψηφιζω insignia 1.6T ή superb 1.8T
θα απερριπτα το γαλλικο (γιατι προσωπικα δε με πειθουν για την αξιοπιστια τους, αν και αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικη αποψη) και τα ιαπωνικα ατμοσφαιρικα τα οποια θα καταπινουν χωρις λογο βενζινη
-
Πιο 'έξυπνη' κίνηση για μένα να μείνεις στα 1800 κ.εκ. (για ευνόητους λόγους). Αν κατάλαβα καλά πρόβλημα πάρκινγκ και τα σχετικά δεν έχεις. Θα σου πρότεινα το Superb αν και δε ξέρω κατα πόσο είναι εύκολο να βρείς μτχ. Μάλλον θέλει λίγο ψάξιμο. Αλλιώς Insignia.
-
κατι τετοιο
-
audi a4 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1587553/
mercedes c class http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1174543/
159 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1638237/
mazda 6 κουτα http://www.car.gr/classifieds/cars/view/202008/
passat http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1590253/Προσωπικα Α4 η 159.Και το mazda 6 πολυ ομορφο αλλα το ποιο αδυναμο απο ολα.
-
Απαντάω σε όλα με τη σειρά:
Σχετικά με την παθητική ασφάλεια, το ξέρω ότι μετράνε και άλλα πράγματα κάτι ότι είναι τραγικό επιχείρημα, αλλα τη στιγμή που ένα στα τρία αμάξια που μου έρχονται από απέναντι είναι suv, αν είναι να το φάω στη μάπα προτιμώ να έχω μερικές πιθανότητες παραπάνω και να μη με πάρει από κάτω.
159 απορριπτεται λόγω προκαταλήψεων,.συγνώμη
Δεν εμπιστεύομαι ποιότητα κάι αξιοπιστία εκείΤο μαζντα 6 θα το ψάξω, τα 120 αλογα δε με πειράζουμε, και τώρα 1800 με μόνο 120 έχω. Από άποψη πολυτελους εσωτερικού δεν ενθουσιάστηκα αλλά δεν πρέπει να έχω δει όλες τις εκδοσεις, το ψαχνω
Α4 και BMW απορρίπτονται για ιδεολογικους λογους, δε συμμερίζομαι καθόλου αυτό που πρεσβεύουν και τιμολογουν αντιστοιχως, δεν θέλω να συμμετάσχω σε αυτό το market segment.
Τη c-class την οδήγησα και μου άρεσε αλλά είναι ποιο ακριβή στα επίπεδα εξοπλισμού που θέλω
Το pasat θα το κοιτάξω, αν μπορεί συνοπτικά κάποιος να μου πεί τι λέει από ησυχία, χώρους, προβληματα α/αξιοπιστια....
Πάρκινγκ κτλ δε με νοιαζουνε, έχω χώρο και το αμαξι είναι μόνο για ταξίδια με δύο παιδιά και τα συμπραγκαλα τους.
Εχω μια ευαισθησία στους θορυβους μεσα, τους μισω.
Ισχυει οτι τα suv ειναι υποδεέστερα στα θέματα θορύβου κτλ;
Γενικότερα με τη χρήση που αναφέρω υπάρχει λογος να κοιτάω και πείτε τα εκεί;
(αρέσουν στην γυναίκα) -
Η διαφορά κατανάλωσης που έχουν τα suv , είναι πολύ μεγαλύτερη , τουλάχιστον 2 λίτρα στα 100 .
Και όπως και να το κάνουμε 3-4-5 €/100 χλμ , αυτή την εποχή είναι θεματάκι . -
Πιστεύω ότι το Superb 1.8 tsi καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σου με βάση τις προτεραιότητες που ανέφερες. Αλλά είναι όντως, δύσκολο να βρεις μεταχειρισμένο.
-
Πληροφοριακα το Passat cc εχει πολυ μικρους χωρους! Πισω δεν χωραει τιποτα!
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Πληροφοριακα το Passat cc εχει πολυ μικρους χωρους! Πισω δεν χωραει τιποτα!Αν εννοείς για τους πίσω επιβάτες εδώ και πολύ καιρό είναι 5θέσιο, οι δε χωροι για τα πόδια/γόνατα στην 4θεσια παλιά διάταξη που είχε ήταν υπεραρκετή για 4 ψηλούς και στις αποσκευές κάπου 530 λίτρα.
Το μόνο 'μειον' πρακτικά είναι ότι είναι χαμηλοταβανο. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Suberp και πολυτέλεια είναι έννοιες διαμετρικά αντίθετες. Πήγαινε και κάνε πως τραβάς λίγο την ταπετσαρία του - αυτό που κάνουν τα μικρά παιδιά δλδ - και θα δεις πως ζαρώνει. Σε 6 μήνες - 1 χρόνο μ΄ αυτή την χρήση θα ΄χεις μια ωραία ..πατσαβούρα.
Δε γίνεται να σε νοιάζει η πολυτέλεια και η αθόρυβη καμπίνα και να κοιτάς skoda. Από κάπουν πρέπει να σώσουν λεφτά οι άνθρωποι για να βγει η διαφορά τιμής με την Audi δε νομίζεις;
Αυτά για τα ..εύκολα.
Αν ψυλιάστηκα καλά γουστάρεις SUV, οπότε πάρε αυτό που γουστάρεις κι άσε τα μεσαία (τα οποία βέβαια είναι ανώτερα, στην ίδια τιμή πάντα, σε 'άνεση, αθόρυβη καμπίνα, χώροι, πολυτέλεια μέσα, ασφάλεια') αλλά άμα είναι να βλέπεις την επαύριο το SUV και να το λυμπίζεσαι...
Πάρτο και θα πηγαίνεις και τη φαμίλια σου εκδρομή χωρίς να σκέφτεσαι και το χωματάκι ή την παραλία / χιονοδρομικό τόσο όσο μ΄ ένα μεσαίο. Είναι και πιο ευάερα, ευήλια...
@cosneo: 5θέσιο το Passat CC; δλδ ταξιδεύουν 5 άτομα μέσα; 'Δε νομίζω Τάκη'
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
@cosneo: 5θέσιο το Passat CC; δλδ ταξιδεύουν 5 άτομα μέσα; 'Δε νομίζω Τάκη''Ναι' σε εισαγωγικά. Από πέρσι τετοιο καιρό που το είχα δει υπήρχε πλέον (και) σε 5θέσια διάταξη. Και ήταν '5θεσιο' όσο '5θεσιο' είναι ένα Insignia ή ένα Avensis. Δεν έχω λόγο να σου πω ψέμματα.
-
Φίλε kiloMeater καλημέρα.
Αν επιλέξεις σεντάν θα σου έλεγα να δεις και το cruze γιατί πιστεύω οτι καλύπτει τις ανάγκες ενός οικογενειακού αυτοκινήτου.
Είναι αποδεδειγμένα ασφαλές ,με μεγάλους χώρους ,και εάν επιλέξεις το LT1.8 μεταχειρισμένο δηλαδή στρωμένο ,η κατανάλωση του ειναι σε ανεκτά επίπεδα,και οι επιδόσεις του ακόμα καλύτερες.
Εγώ έχω το LS 1.6 για οικογενειακή χρήση ,και είμαι πολυ ευχαριστημένος καταρχήν από την ασφάλεια και το ''γερό'' πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο ,αφού όλο το στήσιμο του από τις αναρτήσεις ,το σύστημα διεύθυνσης ,τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ,μέχρι τον αεροδυναμικό του σχεδιασμό και τους χώρους, σου επιτρέπουν να κανεις ασφαλή ξεκούραστα και γρήγορα ταξίδια με όλη την οικογένεια μέσα και με τον μεγάλο χώρο αποσκευών γεμάτο .Με το 1.8 ακόμα καλύτερα και πιο οικονομικά.
Και τέλος η τιμή του,που σίγουρα συγκαταλέγεται στα μεγάλα του + . -
-
νομιζω πως περα απο τη c class και αφου δεν θες bmw και audi η καλυτερη λυση ειναι το passat.
πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1639901/επειδη το εχουμε στην οικογενεια σου λεω πως εχει πολυ ανετους χωρους για 4 ατομα που θες εσυ. πολυ ασφαλη οδικη συμπεριφορα και μπορει να ταξιδεψει και πολυ ησυχα αφου με 160 hp και 120 χλμ οι στροφες θα ειναι λιγο κατω απο 3000 πιστευω.
οσον αφορα την αξιοπιστια τα κλασσικα προβληματα που εχουν τα vag αφορουν τα παραθυρα και τους πολλαπλασιαστες κυριως και καποια προβληματα στα σασμαν οσον αφορα τα χειροκινητα. -
ποια χειροκινητα vag περα απο το gt ειχαν προβλημα στο κιβωτιο? οσο για τα παραθυρα αυτο σταματησε υποτιθεται στο 5αρι golf
βεβαια προβληματα οπως οι πολλαπλασιαστες , οι σκαστρες και η n75 παντα θα υπαρχουν
-
C5 1.6 THP.
Και μία ερώτηση. Είπες πως δε θέλεις Audi & BMW εξαιτίας αυτών που πρεσβεύουν. Χωρίς να πολυδιαφωνώ μαζί σου, τί διαφορετικό έχει η Mercedes που σε έκανε να την δοκιμάσεις;
-
Και τα 3 μεσαια που κοιτας κανουν αψογα τη δουλεια τους και ειναι απο τις επιλογες μου στην κατηγορια μαζι με τα νεα 508 και mondeo T (αυτα 2 δε βρισκονται μεταχειρα ακομα) και φυσικα την 159 tbi που ειναι απιστευτα γρηγορη και με τρελη ροπη, κρατηματα,φρενα..Υπαρχει και ποικιλια μεταχειρισμενων 1750 tbi αν ριξεις μια ματια στο car.gr.
Τη c5 thp την παιρνεις με μια μικρη υπερβαση ακομα και καινουργια με υδροπνευματικη και αψογο εξοπλισμο! Το insignia σε σχεση με τη c5 στα 1.6Τ το θεωρω χειροτερο σα μοτερ και σαν καταναλωση και αν θες την αποψη μου 180 αλογα δε βγαζει....Αρκει να δεις τη διαφορα στη ροπη τους και που ξυπναει ο THP και που ο ecotec..
Χρησιμες πληροφοριες για το opel θα βρεις εδω.
http://www.insigniaclub.gr/Μαζι σου και για το A4.
Η 3αρα bmw βεβαια ειναι τελειως αλλης φιλοσοφιας λογω πισω κινησης κτλπ, αλλα πρεπει να πας στη 2λιτρη για να χαρεις πραγματικα..Οποτε μαλλον ξεφευγουμε σε παγια.
To 6 αστο γιατι ο υπερτροφοδοτουμενος ανταγωνισμος παραπανω το σβηνει... Μη κοιτας το passat, μη δωσεις τα χρυσα σου λεφτα στη καλη μεταπωλητικη του γερμανου, οταν ο τσεχος ειναι πολυ πιο τιμιο πακετο και απλα δεν εχει σημα.
Οικογενειακο αυτοκινητο