-
+1
γνωστός μου ΔΕ καταλαβε ποτε του γύρισε κ καρφώθηκε στη μπαριέρα με ελάχιστα χιλιόμετρα, σε ψιλοβροχο, στη θηβών στο βίλατζ.
κ αυτός έλεγε πως δεν χρειαζεται μικτή, αλλά έκλαψε πικρά όταν είδε το κοστολόγιο των ανταλλακτικών
το πουλησε, αφου το έφτιαξε, 10χλρ, 40χλδ χλμ, έκδοση μίντιουμ, μετά από κανά 7μηνο που το είχε για πουλημα.
τώρα οι τιμές έχουν πέσει κανά 1000χλρ ακόμα! -
Το πούλησε για ατρακάριστο;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Το πούλησε για ατρακάριστο;δεν είχε πειραχτεί κάτι σημαντικό, μόνο κάτι ΑΚΡΙΒΟ
οποτε ο αγοραστής δεν κόλωσε να το παρει. νομίζω πως του έδειξε κ φωτό πως ήταν το αμάξι.
δε θυμάμαι τώρα τιμές, αλλά μου έλεγε τιμές ανταλλακτικών (φανάρια, προφυλακτηρας,φτερό) κ μου ερχόταν εμένα να βάλω τα κλάματα
του πήγε 4 χιλιάρικά η ζημιά, για μια ζημιά που έλεγες οκ κανα χιλιαρικο είναι...το συγκεκριμένο αμάξι ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΚΤΗ (κ μάλλον καλό θα ηταν να προτιμηθεί κάποιο με esp κ ας κάνει κανα 1000 παραπάνω. Δεν εχει πρόβλημα το αμάξι, αλλά οι πατιναζόδρομοι μας) -
Στο νέο τεύχος του drive γίνεται αναφορά για mx5 μεταχειρισμένο.Πάνε πάρτο και δες ότι σε ενδιαφέρει Μιλάει για πολλά θέματα
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
γνωστός μου ΔΕ καταλαβε ποτε του γύρισε κ καρφώθηκε στη μπαριέρα με ελάχιστα χιλιόμετρα, σε ψιλοβροχο, στη θηβών στο βίλατζ.
Δεν παιζει αυτο εκτος αν ειχε τελειωμενα λαστιχα....τετοιο πραγμα δεν μου χει συμβει ΠΟΤΕ αθελα μου κ οδηγω την τελαυταια 6ετια μονο mx5 και mr2 σε ολες τις συνθηκες. Δεν φευγει ετσι ευκολα ενα αυτοκινητο κ ειδικα οπως λες με τοσα λιγα χλμ εκτος για το λογο που ειπα. Φυσικα ως πισωκινητο χωρις ηλεκτρονικα οφειλεις μια πιο τεταμενη προσοχη (για βροχη μιλαω παντα) αλλα περαν τουτου ουδεν θεμα
Προσωπικα δεν αφηνω πανω λαστιχα με περισσοτερα απο 20.000χλμ (ή αλλιως καθε 1,5 χρονο αλλαγη)
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Δεν παιζει αυτο εκτος αν ειχε τελειωμενα λαστιχα....τετοιο πραγμα δεν μου χει συμβει ΠΟΤΕ αθελα μου κ οδηγω την τελαυταια 6ετια μονο mx5 και mr2 σε ολες τις συνθηκες. Δεν φευγει ετσι ευκολα ενα αυτοκινητο κ ειδικα οπως λες με τοσα λιγα χλμ εκτος για το λογο που ειπα. Φυσικα ως πισωκινητο χωρις ηλεκτρονικα οφειλεις μια πιο τεταμενη προσοχη (για βροχη μιλαω παντα) αλλα περαν τουτου ουδεν θεμα
Προσωπικα δεν αφηνω πανω λαστιχα με περισσοτερα απο 20.000χλμ (ή αλλιως καθε 1,5 χρονο αλλαγη)
Αν είχε nc και τα μαμά yokohama πίστεψέ με είναι σαν να οδηγείς σε παγοδρόμιο! Όχι κακά, επικίνδυνα λάστιχα!
-
Ποια Yoko ήταν αυτά παιδιά;
-
Νομίζω τα advan κάτι Σκέτα τούβλα
-
Παιδια ευχαριστω πολυ για ΟΛΕΣ τις απαντησεις...
Τωρα, νεοτερα απο μενα πλεον, οταν βαλω την αγγελια και οταν το παρω!!
Σημερα εβγαλα τις φωτο στο ξυλοκαστρο που παραθεριζω και προσπαθουσα να μη σκεφτομαι τι κανω γτ θα με πιαναν τα κλαμματα (δε θα ειναι η πρωτη φορα ). Εχω περασει τοσα πολλα με την αλφα... Εμαθα τι παει να πει οδηγηση που σου φτιαχνει τη διαθεση (αυτο δε μετραει?). Ακομη και 7 χρονια μετα οταν την παρκαρω ΠΑΝΤΑ γυρναω να την καμαρωσω μια η και δυο φορες. Και ειναι λυπηρο να βγαζω φωτο για να τη μοσχοπουλησω στον 'επομενο' που θα τον μισησω
Ευχομαι τουλαχιστον να ειναι καποιος ανταξιος της (γνωστος η συμφορουμιτης) γιαυτο θα βαλω πρωτα εδω φωτο και στο αλφιστι και μετα στο car.gr.
Αλλα απο την αλλη δεν πρεπει να σκεφτομαι συναισθηματικα... Δεν θελω να μεινω μια ζωη με μια 147... θελω να αποκτησω εμπειριες απο οσο το δυνατον περισσοτερα αυτοκινητα.
Παντως το σημαντικο ειναι οτι φευγει για καλο σκοπο. κατι αλλο, κατι διαφορετικο ερχεται.Το λυπηρο θα ηταν να την πουλουσα λογω αναγκης μετρητων...
Αυτα. Ευχαριστω και παλι. Α, πηρα και το drive. Καλο το αρθρο, χρησιμες συμβουλες
Οταν το χωνεψω κι αλλο θα βαλω την αγγελια. (παντως μεσα στην αλφα δε μιλαω για το ΜΧ-5 ποτε)
edit: το ΣΙΓΟΥΡΟ ειναι πως καθε φορα που θα βλεπω μαυρη 147 θα κοιταζω τις πινακιδες. παντα. αλλα δε ξερω αν θα θελω να ειναι αυτη... (το χειροτερο σεναριο να την παρει κανενας καγκουρας και να την κανει καρναβαλι. θα του σπασω τα μουτρα )
-
Όλοι οι συνειδητοποιημένοι κάτοχοι κάπως έτσι σκεφτόμαστε. Μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος. Θα σου λείψει η Alfa αλλά το Mazdaki θα σε ανταμείψει πιστεύω. Πριν αρκετά χρόνια ήμουν στο τσακ να πάρω ένα MK2,5 twins 1.8 αλλά δυστυχώς δεν χώραγα μέσα κι ας είμαι ένα κι ένα Μιλκο. Στο ΜΚ3 βέβαια είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν είχε nc και τα μαμά yokohama πίστεψέ με είναι σαν να οδηγείς σε παγοδρόμιο! Όχι κακά, επικίνδυνα λάστιχα!
αυτά είχε
δεν πρέπει να μιλάμε κ για κανά χερα βέβαια από ότι είχω καταλάβει. απλά πίσω του ήταν ένας παππούς με μια σακαράκα κ τον ρωταγε 'παιδάκι μου πως γλύστρησες έτσι με 40?'
ε προφανώς μη χερας+ξαφνιασμα της στιγμής, αργή αντίδραση+κακά λάστιχα με δρόμο παγοδρόμιο που στρίβει+ψιλοβροχο = ο παππους θα καμαρωνει ακομα στο καφενείο για τους νεους που δεν ξερουν να οδηγουν -
παρε κανα τετοιο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1606761/
καντο βιδες μεχρι να μαθεις να οδηγεις και μετα απο κανα χρονο σπρωχτο για ανταλλακτικα.Αλλωστε θα το χεις βαρεθει μεχρι τοτε
-
Σαφως ειναι πιο αργο απο το ΤΤ 2.0TFSI roadster που ειναι το πιο γρηγορο που εχω οδηγησει (για ικανο χρονικο διαστημα) γενικα (νοικιασμενο για 3μερες Γερμανια),
Απροπό και σόρυ δια το άσχετον της παρατήρησης αλλά πώς σου φάνηκε το ΤΤ σαν αίσθηση έχοντας την εμπειρία της 147; Είναι τόσο μούφα τελικά αυτό το τιμόνι;
-
Σχετικα με την προταση για ΝΑ, απορριπτεται, γιατι αν και καλη ιδεα στη θεωρια δεν στεκει. Γιατι η αγορα αυτοκινητου ειναι σημαντικη υποθεση δηλαδη δεν το κρατας για λιγο και το πετας μετα. δεν ειναι παιχνιδι. θες να το κυκλοφορεις να σε καλυπτει σε καποια πραγματα. Και δε με καλυπτει το ΝΑ. ειναι παλιο εχει παλιο εσωτερικο κλπ κλπ. Ισως αν ημουν 20 και οχι 29 και 11 μηνων να το εκανα. Ισως αν δεν υπηρχαν τεκμηρια τελη κλπ να το εκανα χωρις να δωσω την αλφα. ομως υπαρχουν.
Σχετικα με το ΤΤ. Καλη ποιοτητα κατασκευης, καλο κρατημα (βοηθησαν και οι Γερμανικοι δρομοι) και σιγουρα ανωτερο απο την 147. Αλλωστε δε συμφωνω με το οτι ειναι ενα golf με αλλο περιτυλιγμα. Το αμαξι εχει πρπ 50 χιλιαρικα και πρεπει να ειναι καλυτερο. Σιγουρα σε πατημα ποιοτητα κυλισης κλπ ειναι αλλου σε σχεση με την 147. Αν επαιρνα ΤΤ δε θα επαιρνα το roadster. Γιατι για μενα δεν ειναι roadster. Ειναι cabrio. Δε ξερω αν ειναι hairdresser's car αλλα αν ηθελα ΤΤ θα επαιρνα coupe. αν ηθελα lifestyle roadster θα επαιρνα Ζ4 η SLK. Ως cabrio εχει 'κυριλα' αλλα οχι 'αλητεια'.
Οσον αφορα στο περιφημο τιμονι, δε ξερω αν ευθυνοταν το τιμονι αλλα εγω βρηκα το αυτοκινητο playstation. Δε μου αρεσε η αισθηση. 147 και παλι 147. Ειχε γκαζι το ατιμο ομως. Γλυκο γκαζι. Δλδ δε με προδιεθετε για τιμονιες και στροφες αλλα για πατα-ασε. Τα περισσοτερα χλμ εγιναν σα να ειχε λοξιγκα το αυτοκινητο γιατι το γκαζι του ηταν εθιστικο.
ΥΓ. Δεν ηταν τελειως ΟΤ η ερωτηση γτ θεωρητικα θα μπορουσα να κοιταω και για ΤΤ roadster MKI. Αλλα δεν. προτιμω μιχο.
-
Σαν πρωην κάτοχος RX8 σε συμβουλεύω να κοιτάξεις και λίγο τον παράγωντα ανταλακτικά, αναλώσιμα και μή γιατί καίνε πολύ, από τιμές service πάνω κάτω ίδιες με τα Ευρωπαικά φτηνότερες από toyota honda
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1568796/
Τζάμπα πράμα όμως;
Ακόμα και αν είναι το 150άρι (που νομίζω ότι είναι). -
Ο χρήστης 147chem έγραψε:
Σχετικα με την προταση για ΝΑ, απορριπτεται, γιατι αν και καλη ιδεα στη θεωρια δεν στεκει. Γιατι η αγορα αυτοκινητου ειναι σημαντικη υποθεση δηλαδη δεν το κρατας για λιγο και το πετας μετα. δεν ειναι παιχνιδι. θες να το κυκλοφορεις να σε καλυπτει σε καποια πραγματα.
.Α, εγω διαφωνω. Ειναι θεμα χρηματος. Αμα μπορεις και αλλαζεις καθε χρονο αυτοκινητο, καλη φαση. Αλλωστε καποια στιγμη το βαριεσαι. Εκτος κι αν εχεις δις και εχεις καμια συλλογη απο μερικα καλα εργαλεια, ετσι να τ αλλαζεις ποτε ποτε...
-
Νεότερα:
1ον μπηκε η αγγελία.. Προς το παρόν εδω viewtopic.php?f=9&t=48887 και στο αλφιστι και μετά στο car.gr
2ον κοιταξα ενα μχ5 και επιβεβαιωσα ότι μάλλον η αγορα απο μαντρα δεν ειναι καλη ιδεα! Ειδα ένα με αρχικη τιμη 10.800 (και τελική, αφού η μονη εκπτωση που μου εκανε ηταν τα εξοδα μεταβιβασης. ηταν του 4/06.
Ο πωλητης ηταν ασχετος. Παντως τον θαυμαζω για τον τροπο του να μην κανει να φαινονται αρνητικα καποια αυτονοητα και να μην το διαπραγματευεται. αναφερομαι στα λαστιχα που ηταν φθαρμενα και του 3/09 (παλια για πισωκινητο) και P Zero Nero (κουτσουρα δεν ειναι αυτα για αμαξι 126hp?) στις 16αρες ζαντες (ασχετα που στην αγγελια ελεγε 17αρες) και το δευτερο ηταν οι οχι απλα φθαρμενες αλλα ξεχαρβαλωμενες δερμ. επενδυσεις του λεβια και του τιμονιου. εγω με 115.000χλμ στην αλφα του 2001 δεν εχω ουτε το 1/3 της φθορας. Η απαντηση του? μα δεν ειναι ολοι σαν εσας κυριε που το προσεχετε τοσο πολυ! Μαλλον του ξεφυγε...Παντως εδω και μερες δεν εχω βρει κατι καλο (στα 10.000 πρπ) ενω τον αυγουστο γινοταν χαμος. Αλλα ελειπα...
-
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αυτό?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1647547/Με τα λίγα που βλέπω:
- δεν έχει 17 όπως λέει (ρε μπας κ είδες αυτό? )
- δεν έχει υπολογιστή ταξιδίου
- δεν πρέπει να έχει αισθητήρες βροχής
- δεν έχει τα ορίτζιναλ δέρματα
- δεν είναι το high (με μαμά δέρματα κ bose)
Το πήρα απόφαση!! ΜΧ-5