Ο χρήστης heras έγραψε:
=Αυτο παντως που δεν θα ξεχασω στο εκπληκτικο -κατα τα αλλα- κρατημα του, ηταν οτι στριβωντας με γραμμες, και τριψηφιο αριθμο χλμ, ενιωθες το βαρος της αναρτησης να πηγαινει με ακριβεια στον εξωτερικο πισω τροχο, και αναλογως με μικρες δοσεις στριψιματος και γκαζιου, πηγαινε ακριβως εκει που ηθελες, αρκει φυσικα να μην εκανες το 'λαθος', να αφησεις γκαζι ή να τσιμπησεις φρενο, σε περιπτωση που εχεις μπει με λιγα περισσοτερα σε μια στροφη...
Και αν εκει που εστριβες εβλεπες μπροστα καποιον πιο αργο στην κορυφη της στροφης ή διαπιστωνες οτι εκλεινε κ αλλο, που σημαινει τσαρουχι φρενα ή και ''ασε'', τι γινοταν?? Πολυ συνηθισμενα και τα δυο σε επαρχιακο
Λογω μεγαλης βιασυνης απο ηδη μικρη ηλικια, στο να μαθω να στριβω γρηγορα, με οποιοδηποτε αυτοκινητο, και λογω μεγαλης τυχης φυσικα (ειχα αρκετα περιστατικα, τετ-ακε, κτλ ευτυχως ομως σε απομονωμενους δρομους, χωρις αλλα αυτοκινητα), κατα την μαθηση μου στα πρωτα χρονια απο το διπλωμα, με αυτοκινητα οπως το 106 (ειχα διαβασει απο πριν περι τινος προκειται...) σε περιπτωσεις οπου δεν ειχα πληρη ορατοτητα, ή 'ελευθερη' ολοκληρη την στροφη απο αλλα αυτοκινητα, πηγαινα σε τετοιο ρυθμο ωστε ακομα και σε περιπτωση καποιου αποτομου ελιγμου, φρενων κτλ, να μην ειχα αντιστοιχα μεγαλη αποσταθεροποιηση. Αυτοσυγκρατηση δηλαδη. Κατι αρκετα δυσκολο σε μικρες ηλικιες (18-27) αλλα πολυ ΣΟΦΟ, οταν και οποτε γινεται γενικα, απο ολους μας...
Σαφεστατα απο την αλλη, ουκ ολιγες οι φορες που ακολουθουσα ειτε λαθος γραμμες, ειτε διορθωσεις τιμονιου/γκαζιου σε λαθος σημεια, ΑΛΛΑ ολα αυτα, ενα κλικ πιο κατω απο τα ορια του αυτοκινητου, ωστε να υπαρχει περιθωριο διορθωσης.
Μετα απο αρκετη 'τριβη' και πολλα διαφορετικα αυτοκινητα, -και αφου ειχαν ανεβει σιγα σιγα και τα δικα μου ορια- αλλα και με την γενικοτερη αντιληψη (εμπειρικα) των βασικων νομων της φυσικης με τον τροπο που λειτουργουν σε οποιοδηποτε αυτοκινητο οδηγουσα, καταφερα βεβαια να εχω καποιον αυτοελεγχο της ταχυτητας γενικα, αλλα και να αντιλαμβανομαι πιο γρηγορα τα ορια του καθε αυτοκινητου.
Χαρακτηριστικα θα αναφερω οτι, αν καποιο αυτοκινητο, οποιοδηποτε που οδηγουσα, δεν το ειχα 'ξεκολλησει' επιτηδες, για να δω αντιδρασεις του, ΔΕΝ μπορουσα, φοβομουν να το παω γρηγορα, με γραμμες.
Κατα τα αλλα, σε περιπτωσεις σαν αυτες που λες, μονο απο σπανια περιπτωση (να φρεναρει καποιος αρκετα προπορευομενος χωρις λογο πχ, ή να αλλαξει λωριδα απροειδοποιητα ) εχω κανει κατι παρομοιο με αυτο που ανεφερε ο Realzeus, δηλαδη το κλασσικο στιγμιαιο αναποδο, σχεδον ταυτοχρονα μετα απο βιαιο φρεναρισμα σε στροφη, ξαναπατωντας ομως γκαζι, αμεσως μετα, για να διορθωσω την πορεια...