-
Παντως το χειροτερο ακομη και απο τους πολιτικους ειναι ο ελληνας ρατσιστης..
-
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται και το Athens Pride 2011.
Θα μπούμε στη βουλή με την όπισθεν...
οεο
_
-
Απίστευτο φατσόνι
-
Μία κάλπικη συνέλευση
του Γιώργου Νικολόπουλου 04/06/2011
Στην «κάτω» πλατεία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Άλλος κόσμος. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά και γύρω από το συντριβάνι, νομίζεις πως βρίσκεσαι κάπου ανάμεσα στο The Beach και το ανεπίσημο φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και φυσιογνωμικά, βάζω στοίχημα πως σε ένα δωμάτιο τους μεν και τους δε θα τους ξεχώριζα αμέσως. Στη «χώρα του ποτέ δεν ξυρίζομαι», οι ελληνικές σημαίες, οι παπάδες και οι χουλιγκάνοι δεν έχουν θέση. Είναι απίστευτο πως περιγράφω την πλατεία Συντάγματος, αλλά στο χορτάρι έχει στηθεί ένα ελεύθερο camping, ασφυκτικά γεμάτο σκηνές, ενώ διοργανώνονται κουλτουρέ δρώμενα όπως θεατρικό εργαστήρι, μάθημα ψηφιδωτού για παιδιά και μαθήματα Τάι Τσι (δεν κάνω πλάκα).
Όλα αυτά δεν γίνονται στη τύχη. Κάποιοι, άγνωστο ποιοι και στο όνομα ποιου, αποφασίζουν τι θα επιτρέπεται στο εξής και τι όχι. Έχουν συσταθεί, λέει, ομάδες ψυχραιμίας, για να ηρεμούν τους πολύ αγανακτισμένους, ομάδες γραμματειακής υποστήριξης και επικοινωνίας. Η καρδιά της «κάτω» πλατείας; Είναι αυτό που ονομάζουν«Λαϊκή Συνέλευση», κάθε βράδυ, 9 με 12. Η συνέλευση παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί εμφανίζεται από πολλούς (σιγά σιγά και στα ΜΜΕ) ως η αποθέωση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια σύγχρονη Εκκλησία του Δήμου, βαυκαλίζονται πολλοί, όπου ο λαός συνέρχεται και αποφασίζει το μέλλον της νέας Ελλάδας.
Παρακολούθησα τη «Λαϊκή Συνέλευση». Υπομονετικά, καθιστός και για ώρες. Κι αν και το πείραμα έχει αναμφίβολα ενδιαφέρον, έχει τόση σχέση με μία σύγχρονη εκκλησία του Δήμου όση έχει η κυβερνητική πολιτική με τον σοσιαλισμό. Πρώτο πρόβλημα; Δεν συμμετέχει ο λαός, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία τους μόνο εικοσάρηδες που μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε θερινό πανεπιστημιακό αμφιθέατρο. Γονείς δεν βρίσκεις πολλούς, μιας και θα ήταν κομμάτι δύσκολο να αφήσουν τα παιδιά τους στη μέση της νύχτας και να έρθουν εδώ, και να το θελαν. Ούτε και ηλικιωμένους βρίσκεις. Τέτοια ώρα συνήθως κοιμούνται. Οπότε, πάει η αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος. Δεύτερο πρόβλημα; Η ιδεολογία των διοργανωτών, και άρα όσων είναι πιθανότερο να συμμετάσχουν.**Μπορεί μέσα από το real-democracy.gr να δηλώνουν «δυνατά και με μια φωνή δεν ΑΝΗΚΟΥΜΕ σε κανένα κόμμα», αλλά είναι πια ευδιάκριτο πως αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια. ΑΝΗΚΟΥΝ σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Την Αριστερά. Όπως είπε κι ένας ομιλητής στη Συνέλευση χθες, και καταχειροκροτήθηκε, «αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, όλη η Αριστερά μαζί, να μη μείνουμε ο καθένας και η ομάδα του, να γίνουμε ένα νέο ΕΑΜ». ** Ο μόνος εκλεγμένος πολιτικός που ήταν παρών, δίπλα στο τραπέζι της Γραμματείας, ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την ακροαριστερή ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θέλετε κι άλλα; Προγραμματίστηκε προβολή του (αξιόλογων συναδέλφων) αριστερού πολιτικού ντοκυμαντέρ Debtocracy, ενώ ακριβώς μπροστά στη «Λαϊκή Συνέλευση» έχει κρεμαστεί ένα μεγάλο πανό της «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου» του Χρέους, μία πρωτοβουλία που στηρίζει και προωθεί σε μεγάλο βαθμό η ελληνική Αριστερά (πχ Αλαβάνος, Αριστερό Βήμα Διαλόγου). Ε, τι άλλο χρειάζεται για να πούμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
Το ζήτημα δεν είναι αν οι ιδέες της ελληνικής Αριστεράς είναι οι καλύτερες ή οι χειρότερες για την Κρίση. Και φυσικά πρέπει να ακουστούν. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνες. Γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως η φρέσκια, η υγιής, η, αυθεντική έκφραση της άμεσης Δημοκρατίας. Νέα «Εκκλησία του Δήμου»; Δεν θα πάρω. Πρόκειται για μία «Λαϊκή Συνέλευση» κάλπικη. Και για ένα κίνημα «Αγανακτισμένων» μεταλλαγμένο.
Πηγή: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.a ... oi&id=7222
Λοιπόν επειδή ήμουν στην ίδια συνέλευση [χαρακτηριστικά τα δήθεν αποσπάσματα που αναφέρει] με τον αρθρογράφο, χαλαρά διαστρέφει κατά τα πιστεύω του.
Ας πούμε, κάνει ένα δήθεν quote σε αυτόν που μίλησε για το 'νέο ΕΑΜ' και να είμαστε όλοι μαζί, αλλά ξέχασε να μας αναφέρει ότι στο μυαλό αυτού που το έγραφε το ΕΑΜ ήταν ένα ακομμάτιστο μόρφωμα μακριά από δεξιά αριστερά [το είπε επί τούτου ο ομιλητής. Ο αρθρογράφος επίσης ξέχασε να πει και τη συνέχεια περί δεξιών...Ο συγκεκριμένος τύπος ήταν υπέρ του απολίτικου περιεχομένου και προκάλεσε σφοδρή αντίδραση σε όσους αριστερούς υπήρχαν εκεί. Θα διέφυγε μάλλον της προσοχής του αρθογράφου.
Το θυμάμαι, γιατί έπαιξε συζήτηση σε πηγαδάκι με κάτι γονείς και 40ρηδες που ήταν κοντά μου.
Α ναι, όλους αυτούς τους 40+ απλώς δεν τους είδε ο αρθρογράφοςΗ πρόταση για την ομάδα ψυχραιμίας [κι εγώ γέλασα με αυτό] επίσης ξέχασε να μας τι ακριβώς είπαν αυτοί που ήθελαν να τις δημιουργήσουν
Α ναι. Χλευάζει και το τάι τσι. Αυτή ήταν η συνέλευση καλλιτεχνών, και μας παρουσίαζε τις δράσεις που είχαν βρει κόσμο να κάνουν.
Αν έχει καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα ο αρθρογράφος, γιατί δεν πήγε να δει αν ψήνεται κόσμος να συμμετάσχει; Ή μήπως ξαφνικά έγινε κακό να υπάρχουν τέτοια;Όσο για το γεγονός ότι σαφώς και μεγάλη μερίδα είναι αριστεροί, ε τι να κάνουμε. Όπως (για ακόμα μια φορά) φαίνεται αυτοί είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τον ελεύθερο χρόνο για να βρεθούν με κόσμο να συζητήσουν, να μιλήσουν, να υποστηρίξουν, να χάσουν την βραδινή βολή του καναπέ τους για να στριμωχτούν ανάμεσα σε άλλους και να κάτσουν να τους ακούν.
Αντί λοιπόν να κοιτάξει ότι ακόμα και σε μια τελείως και παντελώς ανοιχτή διαδικασία, η της ιδεολογίας του ΞΑΝΑ δεν είναι διατεθειμένοι να χαλάσουν τη βολή τους, αυτός το γυρνάει και κατηγορεί τη συνέλευση ότι έχει πολιτικό περιεχόμενο.Το ότι δεν θα πάρει, το ξέραμε από πριν. Ας κάνει την αυτοκριτική του όμως που ποτέ δεν παίρνει, και μην κατηγορεί τους άλλους που συμμετέχουν. Έλεος πια.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Απίστευτο φατσόνι
-
Μιτζάκωβε το πρόβλημα δεν είναι με το event της πλατείας αλλά με τα κοράκια που ορέγονται να εκμεταλλευτούν κατά το δοκούν τον κόσμο που μετέχει στο event.
Τώρα που πλάκωσε επισήμως κατά πως φαίνεται και ο Καρατζαφέρης νομίζω ότι έχουμε να δούμε σπαρταριστά επεισόδια. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Απίστευτο φατσόνι
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μιτζάκωβε το πρόβλημα δεν είναι με το event της πλατείας αλλά με τα κοράκια που ορέγονται να εκμεταλλευτούν κατά το δοκούν τον κόσμο που μετέχει στο event.
Τώρα που πλάκωσε επισήμως κατά πως φαίνεται και ο Καρατζαφέρης νομίζω ότι έχουμε να δούμε σπαρταριστά επεισόδια.Ο αρθρογράφος ονομάζει κάλπικη μια συνέλευση, επειδή βλέπει ότι οι δικές του πολιτικές επιλογές είναι ανύπαρκτες. Αυτό είναι μια πίπα ολκής, και αντί να αποτελέσει έναυσμα να κάνει καμιά αυτοκριτική, κράζει τους άλλους για το γεγονός ότι ασχολούνται.
Και μετά φυσικά διαστρεβλώνει ένα σωρό πράγματα, υπό τη σαφή σκοπιά του στο ζήτημα.Όσο για τα σπαρταριστά επεισόδια, ναι είναι αναμενόμενα γιατί δυστυχώς όταν κάποιος πάει να ανακαλύψει τον τροχό, θα φάει πρώτα τα μούτρα του με την τετράγωνη ρόδα. Μπορεί όμως και να προλάβει να εφεύρει τη στρογγυλή. Ίδωμεν.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Απίστευτο φατσόνι
fixed
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ερώτηση (και αν μπορεί να μου την απαντήσει ο infinity παρακαλώ, που είναι υπερ της τρόικας):
Αυτούς τους κομισάριους/ελεγκτές ποιος θα τους πληρώνει?Ποιός θα τους πληρώσει βρε ταύρε, εσύ!
Εδώ πληρώνεις 100αδες χιλιάδες τεμπέληδες και σε ενοχλεί να πληρώσεις μερικές 10άδες που τουλάχιστον θα δουλεύουν και θα βάζουν τάξη; Να μη μιλήσω για τις δεκάδες βουλευτών που είναι διακοσμητικοί και απλά γεμίζουν τον χώρο της βουλής.Όσο για τον Σκανδαλίδη, μπορεί να το παίζει @@αρας, αλλά απο αυτά που ξέρω, όταν τον καλούν κάποιοι επιχειρηματίες βαράει προσοχές.
Και πολύ άργησε να πάει σπίτι του. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ερώτηση (και αν μπορεί να μου την απαντήσει ο infinity παρακαλώ, που είναι υπερ της τρόικας):
Αυτούς τους κομισάριους/ελεγκτές ποιος θα τους πληρώνει?Ποιός θα τους πληρώσει βρε ταύρε, εσύ!
Εδώ πληρώνεις 100αδες χιλιάδες τεμπέληδες και σε ενοχλεί να πληρώσεις μερικές 10άδες που τουλάχιστον θα δουλεύουν και θα βάζουν τάξη; Να μη μιλήσω για τις δεκάδες βουλευτών που είναι διακοσμητικοί και απλά γεμίζουν τον χώρο της βουλής.Όσο για τον Σκανδαλίδη, μπορεί να το παίζει @@αρας, αλλά απο αυτά που ξέρω, όταν τον καλούν κάποιοι επιχειρηματίες βαράει προσοχές.
Και πολύ άργησε να πάει σπίτι του.τι ταξη θα βαλουν? ρε τι ακουμε εδω περα..ταξη λεμε τωρα την κλεψια
-
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αυτοί είναι που θα μας βγάλουν από την κρίση;
Κρίση; Ποια κρίση; Εκεί είσαι ακόμη; Κρίση τέλος δεν το πήρες πρέφα;
Όποιος αναφέρει έστω και τη λέξη 'κρίση' βρίσκεται σε άρνηση και δεν βλέπει την πραγματικότητα. Η δανειακή σύμβαση έβαλε τέλος στην κρίση. Όλα πλειστηριάζονται.
Εγώ το είπα για πλάκα αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει πραγματικότητα. Θα βρουν εύσχημο νομικό τρόπο να μας πουλήσουν σκλάβους.
-
Οι παραπάνω στο λευκό πύργο δε θα ήταν άσχημα για σκλάβοι.
-
Βλέπω τώρα live στο ustream να μιλάει κάποιος και να θέτει πρόταση προς ψήφισμα για το τι θα λένε και ποιά θα είναι τα συνθήματα.
http://www.ustream.tv/channel/syntagma
Μόνο σε εμένα φαίνεται αστείο το ότι μιλάει κάποιος που θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη αποδοχή (δε νομίζω να άφηναν εμένα να μιλήσω - πάνω από 1' ), για το ότι μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα και για το ότι εκτελείται ψήφισμα από μία συντριπτική μειοψηφία τυχαίων (αλλά πρακτικά επιλεγμένων) παρευρισκομένων που ισχυρίζονται πως είναι 'ο λαός' ?
-
το περιεργο ειναι οτι σου παιζει η σελιδα
βαλτος εισαι? -
Θα ήθελα και εγώ να μιλήσω εκεί.
-
Βλέπω εδώ και τόση ώρα το ustream, πραγματικά εντυπωσιάζει η ποικιλία απόψεων
InFiNiTy να πάμε μαζί
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Βλέπω εδώ και τόση ώρα το ustream, πραγματικά εντυπωσιάζει η ποικιλία απόψεωνInFiNiTy να πάμε μαζί
Εμένα μου άρεσε πιο πολύ η κυριούλα που είπε ότι αφού κάτι της 'άρπαξε' το κράτος από την τράπεζα να αρπάξει και τα 600 δις από την Ελβετία να ξεπληρώσουμε το χρέος και θα μας μείνουν και 200 δις.
Το πλήθος χειροκρότησε..Ούτε στα πιο τρολλικά μου όνειρα δε θα μπορούσα να το σκεφτώ!
-
Κάτσε ρε φίλε, δουλεύει 80 ώρες κάθε μέρα, δεν αξίζει 200δις μπόνους?
Αγανακτισμένοι Έλληνες