-
Θα ήθελα να ξέρω κατά πόσο είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ιάπωνες δίνουν μεγάλη έμφαση στα κλασσικά αυτόματα με πολλές σχέσεις, ή στα ΣΒΤ, αγνοώντας σε τεράστιο βαθμό τα διπλοσύμπλεκτα.
-
Ούτε εκεί είναι σαφείς οι επιλογές. Η HONDA το cvt το σταμάτησε από το JAZZ μάλλον για λόγους αξιοπιστίας.
Ένα mitsu που οδήγησα με cvt ήταν υπέροχο, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται σε βάθος χρόνου.
Το θέμα είναι τι πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξουμε και εμείς οι τεμπέληδες που βαριόμαστε να ανακατεύουμε την σούπα. -
Εγώ πάντως μάλλον σε μετατροπέα ροπής θα κινιόμουν.Δεν ξέρω γιατί αλλά τον θεωρώ την πιο αξιόπιστη λύση σε επιπεδο αυτόματων κιβωτίων λόγο της παλαιότητας του σαν σύστημα.Τώρα τα άλλα
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εγώ πάντως μάλλον σε μετατροπέα ροπής θα κινιόμουν.Δεν ξέρω γιατί αλλά τον θεωρώ την πιο αξιόπιστη λύση σε επιπεδο αυτόματων κιβωτίων λόγο της παλαιότητας του σαν σύστημα.Τώρα τα άλλαΠαντως να πω την αμαρτια μου, το επομενο μπορει να ειναι και αυτοματο , καλα κανα 7g Tronic δεν με χαλαγε μια ςκαι δεν εχει ακουστει τιποτα για αυτα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εγώ πάντως μάλλον σε μετατροπέα ροπής θα κινιόμουν.Δεν ξέρω γιατί αλλά τον θεωρώ την πιο αξιόπιστη λύση σε επιπεδο αυτόματων κιβωτίων λόγο της παλαιότητας του σαν σύστημα.Τώρα τα άλλα
Παντως να πω την αμαρτια μου, το επομενο μπορει να ειναι και αυτοματο , καλα κανα 7g Tronic δεν με χαλαγε μια ςκαι δεν εχει ακουστει τιποτα για αυτα
αυτο πηρα οταν εγινε διαθεσιμο...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παντως να πω την αμαρτια μου, το επομενο μπορει να ειναι και αυτοματο , καλα κανα 7g Tronic δεν με χαλαγε μια ςκαι δεν εχει ακουστει τιποτα για αυτα
αυτο πηρα οταν εγινε διαθεσιμο...
Εξαιρετικος! Με το καλο η παραλαβη , το διαβασα στο Αστεροτοπικο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Παντως να πω την αμαρτια μου, επειδή είμαι ταρίφας, το επομενο μπορει να ειναι και αυτοματο , καλα κανα 7g Tronic δεν με χαλαγε μια ςκαι δεν εχει ακουστει τιποτα για αυτα
φίξεντ
-
-
-
Σας ανεβάζω την επιστολή που έστειλα στην Kosmocar και την απάντηση που μου στείλαν. Την δημοσίευσαν στο autobild αυτής της εβδομάδας (δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια)
Uploaded with ImageShack.us
Εχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.
- Έχουν γίνει δύο αναβαθμισεις στο αυτοκίνητο απο την αντιπροσωπεία.
α) Μια του κινητήρα που προηγήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει δύναμη το αμάξι λίγο στα χαμηλά.
β) Μια του κιβωτίου που έγινε αργότερα και άλλαξε τον χαρακτήρα του κιβωτίου.
Εγω στην επιστολή όπως φαίνεται κάνω παράπονα για την αναβάθμιση του κιβωτίου και για το σκορτσάρισμα, και όχι για την πρώτη αναβάθμιση (αν και θα έπρεπε)Παρ' όλα αυτά η μιση τους απάντηση καταπιάνεται με το κροτάλισμα (που έχω αποδεχθεί οτι είναι φυσιολογικό) και την αναβαθμιση του κινητήρα πράγματα άσχετα με το προβλημά μου .Την αναβάθμιση του κιβωτίου μάλλον την ξέχασαν....
- Στο δεύτερο μισό όπου θυμήθηκαν το σκορτσάρισμα** θεωρούν πως είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί το εμφανίζει και σε άλλα αμάξια!!!** Δηλαδή αν ένα πρόβλημα το έχουν πολλά αυτοκίνητα αυτομάτως δεν είναι πρόβλημα αλλά είναι φυσιολογικό!
Επαναστατική αποψη θα έλεγα.
Συμφωνα με αυτούς λοιπον οι ανακλήσεις που γίνονται σε διάφορα αυτοκίνητα είναι άχρηστες (αφου το παρουσιάζουν το πρόβλημα και άλλα αυτοκινητα)
Ειναι σαν να πας στον γιατρό και να σου πει οτι έχεις καρδιά αλλα δεν πρεπει να ανυσηχείς γιατί το έχουν και αλλοι...
Ρωτω εγώ αφού είναι φυσιολογικό γιατί έγινε αναβάθμιση του κιβωτίου και γιατί έχουν αλλάχθεί άλλα DSG με παρόμοιο πρόβλημα??
Σοβαρή εταιρία.
3) Οσον αφορά το τέλος που μου λένε οτι μου πρότειναν οι τεχνικοί της ΕΤΕΑ να το παρακολουθήσουμε το αμάξι,
το παρακολουθούμε εδώ και 6-7 μήνες και με κοροιδεύουν κάθε φορά οτι δεν φταίει το κιβώτιο ή το κλασσικό 'Εμεις δεν βρήκαμε τίποτα' -
Ωπ ωπ τι έχουμε εδώ?? Παραδοχή από επίσημα χείλη ότι όντως μετά τα updates μειώνεται η ιπποδύναμη ενώ παράλληλα αυξάνεται η κατανάλωση? Μάλιστα...
Η απάντηση είναι για γέλια. Να απαιτήσεις να οδηγήσεις κάποιο dsg7 test drive αυτοκίνητό τους με παρουσία του ίδιου μηχανικού που έχει καταλήξει σε αυτό το πόρισμα για το δικό σου αμάξι.
-
Απλά πραγματα.Δουλευψέ το συνεχεια το αμαξι και ας τρεμει και ας κροταλίζει έτσι ωστε να τα ''φτυσει'' μεσα στην εγγυηση .
Αλλιώς αλλαξε εταιρία.
Λυση με δικηγόρο δεν θα βρεις.
Καλό κουραγιο με την vw .Kαλό επισης το μαρκετιν και οι επιδοσεις αλλά μην τα θελουμε όλα.Σιγουρα θα εχουμε ''ξεβρακωμα''της εταιρίας στο μέλλον.Εδω θα ειμαστε!
Για μενα fixed! -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η απάντηση είναι για γέλια. Να απαιτήσεις να οδηγήσεις κάποιο dsg7 test drive αυτοκίνητό τους με παρουσία του ίδιου μηχανικού που έχει καταλήξει σε αυτό το πόρισμα για το δικό σου αμάξι.
+1
Αν και με αυτούς που έμπλεξες, καλό κουράγιο σου εύχομαι
-
για τα μπαζα..... η απαντηση εντασσεται πληρως στην γερμανικη φιλοσοφια της εποχης της τροικας, οπου οι γερμανοι μας πουλανε στραβα υποβρυχια και μετα μας λενε οτι ειναι φυσιολογικο. νοοτροπια του τυπου 'θα πρεπε να ειμαστε ευγνωμονες που μας αφηνουν να αγοραζουμε τα αυτοκινητα τους'. χαρη μας κανουν,στελνουν ολα τα ελαττωματικα (οπως εχει ηδη ακουστει ανα διαστηματα) στην ελλαδα,οπου εμεις οι τεμπεληδες ντουβαρια ελληνες θα αναλωθουμε στην κλασικη επιδειξη του αυτοκινητου μας.
Γ Ι Α Τ Α Μ Π Α Ζ Α
δεν παιρνω γερμανικο αμαξι,που να με πληρωνουν κιολας.
-
Ο χρήστης dlmltrls έγραψε:
για τα μπαζα..... η απαντηση εντασσεται πληρως στην γερμανικη φιλοσοφια της εποχης της τροικας, οπου οι γερμανοι μας πουλανε στραβα υποβρυχια και μετα μας λενε οτι ειναι φυσιολογικο. νοοτροπια του τυπου 'θα πρεπε να ειμαστε ευγνωμονες που μας αφηνουν να αγοραζουμε τα αυτοκινητα τους'. χαρη μας κανουν,στελνουν ολα τα ελαττωματικα (οπως εχει ηδη ακουστει ανα διαστηματα) στην ελλαδα,οπου εμεις οι τεμπεληδες ντουβαρια ελληνες θα αναλωθουμε στην κλασικη επιδειξη του αυτοκινητου μας.Γ Ι Α Τ Α Μ Π Α Ζ Α
δεν παιρνω γερμανικο αμαξι,που να με πληρωνουν κιολας.
Το ψόφησες και συ...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η απάντηση είναι για γέλια. ..
Οταν μου έλεγε ο αρχιμηχανικός οτι φταιεί το διαφορικό που είναι για να ξεκινάει στο κρύο (ξέρετε, το γνωστό που έχουν όλα απο το golf 2..!!!) για να υποστηρίξει το επιχειρήματά του μου έλεγε πως ήταν σχεδόν σίγουρος οτι το κάνει το σκορτσάρισμα και σε χειροκίνητα, κατι για το οποίο δεν έχει παραπονεθεί κανένας όμως απο το scirocco club.
Κ μετά απο όλες τις δικαιολογίες αυτού έρχεται η Kosmcar να πεί οτι τελικά φταίνε οι χαμηλές στροφές και άρα είναι φυσιολογικό.Εσεις ποιον λέτε να πιστέψω απο τους δύο?
Γιατί είναι τεκμηριωμένες οι απαντήσεις και των δύο...
Αριστα καταρτισμένο το τεχνικό τμήμα και της ΕΤΕΑ και της Kosmocar.. -
ναι αριστα καταρτισμενοι στο πως να αποφυγουν επισκευη εντος εγγυσης
-
Ελάτε ρε παιδιά μην γράφουμε ότι μας κατεβαίνει στο κεφάλι!!
Το εκάστοτε εργοστάσιο και ο εκάστοτε κατασκευαστής δεν έχει καμία σχέση με τέτοιου είδους προβλήματα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η αντιπροσώπιση του στην Ελλάδα. Ο εν λόγω αντιπρόσωπος είναι ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟΣ.-
Το εργοστάσιο γι' αυτό δίνει 2 χρόνια εγγύηση ώστε αν προκύψει κάτι να είσαι καλυμμένος. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να δώσει εγγύηση για σωστή αντιμετώπιση από όλους τους αντιπροσώπους του. Γι' αυτό και ένα email στη Γερμανία δεν είναι κακή ιδέα...είδατε τι έγινε με τον Παζαρόπουλο. Οι Γερμανοί δεν παίζουν με το όνομά τους στην αγορά...
-
Σου έδωσαν και αλλες 6 μηνες εγγυηση λέγοντάς σου ουσιαστικά ότι'' ευχησου να αντεξει το κιβωτιο εως εκεί.''
Αν ισχύει και για τα ''όλα τα αλλα ''φίλε μου ,πάμε για εταιρία και οχι αντιπροσωπο.Εξαρτάται ΄και πόσα email θα φτασουν στους Γερμανούς. -
Ο χρήστης tommy89 έγραψε:
Η απάντηση είναι για γέλια. ..
Οταν μου έλεγε ο αρχιμηχανικός οτι φταιεί το διαφορικό που είναι για να ξεκινάει στο κρύο (ξέρετε, το γνωστό που έχουν όλα απο το golf 2..!!!) για να υποστηρίξει το επιχειρήματά του μου έλεγε πως ήταν σχεδόν σίγουρος οτι το κάνει το σκορτσάρισμα και σε χειροκίνητα, κατι για το οποίο δεν έχει παραπονεθεί κανένας όμως απο το scirocco club.
Κ μετά απο όλες τις δικαιολογίες αυτού έρχεται η Kosmcar να πεί οτι τελικά φταίνε οι χαμηλές στροφές και άρα είναι φυσιολογικό.Εσεις ποιον λέτε να πιστέψω απο τους δύο?
Γιατί είναι τεκμηριωμένες οι απαντήσεις και των δύο...
Αριστα καταρτισμένο το τεχνικό τμήμα και της ΕΤΕΑ και της Kosmocar..Η λύση είναι απλή. Αυτό που σου έγραψα και πριν. Παίρνεις τον μαστρο-τάδε που σου λέει για διαφορικά και ιστορίες και τον βάζεις σε ένα Scirocco ή ένα Golf DSG7 που σίγουρα θα έχουν στην αντιπροσωπεία. Το οδηγάς εσύ, το οδηγάει κι αυτός. Εκεί θα φανεί ποιος λέει παπαριές και ποιος όχι.
Απο κει και πέρα υπάρχουν κι άλλες αντιπροσωπείες και στους γύρω νομούς και γιατί όχι και στην Αθήνα. Επίσης αν δεν έχεις κλείσει τους 23 μήνες, τρέξε να κάνεις τη 2ετη επέκταση της εγγύησης και μην επαναπαυτείς με το δήθεν 6μηνο που σου πρόσφεραν.
Προς υποψήφιους αγοραστές VW γενικά και DSG ειδικότερα