-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αλλά τώρα αφού το έθεσες για την άλφα θα σου απαντήσω. Λοιπόν τα τελευταία χρόνια έχουν εφεύρει το common rail που χρησιμοποιείται σε όλους τους σύγχρονους κινητήρες diesel και τώρα τελευταία το multiair που είναι ότι πιο χάιτεκ κυκλοφορεί. Ικανοποιήθηκες;
H Alfa ή η Fiat ;
Όπως ΦΙΑΤ (FPT) είναι και ο ΤΒΙ, και ο ΤΒ και ο V6 της Brera/159 ήταν της GM.
Καλό μοτέρ ήταν ο Busso, αλλά πάει...γέρασε, πάμε παρακάτω. Η ιστορία προχωράει και το μέλλον είναι μπροστά.
Ακόμα και τα διπλά ψαλίδια παράτησε και έβαλε ιμιάκαμπτους.
Ευτυχώς ή δυστυχώς η Alfa Romeo είναι πλέον ένα Brand της Φιατ.
Συγκρίνεις λοιπόν μια αυτόνομη εταιρεία με ένα Brand.
Η σύγκριση θα έπρεπε να είναι μεταξύ FGA και ΒΜW.
Και για τις Μ προτάσεις η FGA έχει να σου προτείνε από Maserati/Ferrari, πιο μπροστα απο BMW σίγουρα.Για τις πιο γήινες εκδόσεις και εκεί που υπάρχει σύγκριση μοντέλων 159 είναι καλύτερη μιας 3 σειράς (με διπλά ψαλίδια μπρος πίσω εκεί που ο γερμανός έχει MacPherson μπροστά --ωω τι premioum!!) και Guillieta μιας σειράς 1.
Δε λέω καλά αυτοκίνητα τα BMW αλλά τα πληρώνεις και διπλάσια και τα παίρνεις και άδεια και βαριέσαι και την ζωή σου στο εσωτερικό τους και καταλήγεις να την λες στους κατόχους alfa romeo προσπαθώντας να πεισθείς ότι έκανες την καλύτερη επιλογή... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε οποιοδήποτε κόκκινο αντικείμενο θα πήγαινε το βλέμμα! Οι άνθρωποι είναι γεννετικά προγραμματισμένοι να προσέχουν το ερυθρό χρώμα πάνω από οτιδήποτε άλλο καθώς υποδηλώνει κίνδυνο. Το εντελώς ουδέτερο λευκό περνάει απαρατήρητο στην πρώτη ματιά.εμενα που δε πηγε το βλεμμα μου στο κοκκινο θα πρεπει να το κοιταξω?
-
-
Ρε dstou ... Δεν είναι πανακεια το wiki...
Γενικά δεν γινεσται μηχανικοί Απο μια μλκ που διαβάζεται στο ΝΕΤ... Φιλικά στο λέω... -
γιατι ισχυριστηκε οτι ειναι μηχανικος?
-
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στις δεκαετίες 50,60 και 70 που ο καθένας είχε όνειρο μιά Alfa δεν την αγόραζε διότi οι τιμές τους ήταν στα ύψη......Θυμάμαι φίλος του πατέρα μου την δεκαετία του 60 είχε μία κουπέ 2600 (απίθανο αυτοκίνητο ) αλλά κόστιζε όσο 2-3 Mercedes....
Δεκτόν αλλά αυτό δεν είναι λόγος να χωρίζουμε σε κατηγορίες τους φίλους της άλφα.Αυτό που ήθελα να πω εγώ είναι πως οι BMW που μπορεί να αγοράσει ο καθένας δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σε οποιοδήποτε κόκκινο αντικείμενο θα πήγαινε το βλέμμα! Οι άνθρωποι είναι γεννετικά προγραμματισμένοι να προσέχουν το ερυθρό χρώμα πάνω από οτιδήποτε άλλο καθώς υποδηλώνει κίνδυνο. Το εντελώς ουδέτερο λευκό περνάει απαρατήρητο στην πρώτη ματιά.
εμενα που δε πηγε το βλεμμα μου στο κοκκινο θα πρεπει να το κοιταξω?
Εσυ εχεις αουδι δε μετρας.
Κατα τα αλλα,περι bmw-alfa-fpt δεν υπαρχει θεμα συγκρισης γιατι δεν γινεται να συγκριθουν. Αλλη 'πυκνοτητα' σαν υλικο η αλφα αλλη η bmw.Αλλου απευθυνεται η μια αλλου η αλλη.Σε αλλα οχηματα στοχευει η μια εταιρια,σε αλλα ο αλλος ομιλος.Αλλη τεχνολογια ο ενας αλλη τεχνολογια ο αλλος.ΑΝ παραβλεψουμε ολα αυτα,ναι οκ,σε μια υποθετικη βαση μπορουν να συγκριθουν σε επιμερους τομεις.Μεχρι εκει νομιζω ομως. οποτε δεν εχει νοημα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στις δεκαετίες 50,60 και 70 που ο καθένας είχε όνειρο μιά Alfa δεν την αγόραζε διότi οι τιμές τους ήταν στα ύψη......Θυμάμαι φίλος του πατέρα μου την δεκαετία του 60 είχε μία κουπέ 2600 (απίθανο αυτοκίνητο ) αλλά κόστιζε όσο 2-3 Mercedes....
Δεκτόν αλλά αυτό δεν είναι λόγος να χωρίζουμε σε κατηγορίες τους φίλους της άλφα.Αυτό που ήθελα να πω εγώ είναι πως οι BMW που μπορεί να αγοράσει ο καθένας δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο.
Δηλαδή μιά Alfa Spider 3.2 είναι καλύτερη από μιά Z4 3.0 ?
Αν τις δεις κάλα μπορείς να καταλάβεις νομίζω
-
Στα cabrio το παν είναι το φαίνεσθαι.Και καλύτερη να είναι οδηγικά η Z4(δεν ξέρω γιατί δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω κανένα από τα δύο) την Alfa θα έπερνα γιατί δεν χορταίνω να την βλέπω
-
από red_monster » 10/10/10 13:34
Ρε dstou ... Δεν είναι πανακεια το wiki...
Γενικά δεν γινεσται μηχανικοί Απο μια μλκ που διαβάζεται στο ΝΕΤ... Φιλικά στο λέω...Κοίτα, η wiki είναι ανοιχτή σε διορθώσεις ,μπες μέσα και άλλαξέ το προς τη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια μετά θα πρέπει να αλλάξεις και τα λινκ του άρθρου που οδηγούν στα επίσημα σάιτ των Ντένσο, Μπος και Μαρέλλι . Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά μπορείς να προσπαθήσεις και εκεί.
Ξεκίνα από αυτό της Μαρέλλι π.χ. που επισυνάπτω, και που λέει ότι παράγει commonrail συστήματα μόλις από το 2003 , είναι μια καλή αρχή.
http://www.magnetimarelli.com/english/powertrain_prodotti_diesel.phpΜετά θα έχεις ολοκληρώσει την ιστορία κατά το δοκούν, ότι π.χ. η Άλφα Ρομέο (ούτε καν η Φίατ δηλαδή ) εφηύρε την τεχνολογία και μετά την πούλησε σε όλο τον κοσμάκη (Μερσεντές και Μπεμβέ συμπεριλαμβανομένων) πλουτίζοντας τη μαμά η οποία μέχρι τώρα της είναι αχάριστη κ.α. χαρωπά.
Φιλικά και εγώ, κάτι τέτοια περιμένω εδώ που τα λέμε άλλωστε.
-
Όλο χάρωπα είσαι ...
-
καταλήγεις να την λες στους κατόχους alfa romeo προσπαθώντας να πεισθείς ότι έκανες την καλύτερη επιλογή...
Καταρχάς δε ξεκίνησα εγώ τη κουβέντα. Αλφίστι τη ξεκίνησε...άρα μήπως αυτό που λες είναι ανάποδα?
Ο χρήστης sunset έγραψε:
Ευτυχώς ή δυστυχώς η Alfa Romeo είναι πλέον ένα Brand της Φιατ.
Συγκρίνεις λοιπόν μια αυτόνομη εταιρεία με ένα Brand.
Η σύγκριση θα έπρεπε να είναι μεταξύ FGA και ΒΜW.
Και για τις Μ προτάσεις η FGA έχει να σου προτείνε από Maserati/Ferrari, πιο μπροστα απο BMW σίγουρα.Για τις πιο γήινες εκδόσεις και εκεί που υπάρχει σύγκριση μοντέλων 159 είναι καλύτερη μιας 3 σειράς (με διπλά ψαλίδια μπρος πίσω εκεί που ο γερμανός έχει MacPherson μπροστά --ωω τι premioum!!) και Guillieta μιας σειράς 1.
Δε λέω καλά αυτοκίνητα τα BMW αλλά τα πληρώνεις και διπλάσια και τα παίρνεις και άδεια και βαριέσαι και την ζωή σου στο εσωτερικό τουςΞανά...δε συγκρίνω τίποτα. Πουθενά δεν έκανα σύγκριση. Απάντησα στο σχόλιο περί BMW, απλά.
Κατά δεύτερον, αυτόνομη είναι και η Άλφα...απλά υπάγεται σε group και μάλλον τα έχεις μπερδέψει. Brand είναι η Alfa Romeo και πραγματικά αυτή ήταν η καλύτερη δικαιολογία που έχω ακούσει για να συγκρίνουμε τελικά τη Maserati/Ferrari με τη BMW . ...κι αυτές είναι τσάμπα ε?
Και το φοβερό ξέρεις ποιο είναι? Ότι τελικά τα McPherson δουλεύουν καλύτερα από τα διπλά της 159 και ότι κι η Giulietta τελικά αποφάσισε να βάλει κι αυτή McPherson...ωω τι premiUm!
-
Πραγματικά ενδιαφέρουσα η σημερινή εκδήλωση στο Ζάπειο για τα 100 χρόνια της εταιρείας. Δεν είδαμε κάτι πραγματικά σπάνιο αλλά είναι αξιοζήλευτο να βλέπεις οχήματα που να υπερβαίνουν τα 50 έτη ζωής και να φτάνουν εκεί με τις δικές τους δυνάμεις.
Οι κινητήρες δε, έργα τέχνης....
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Στα cabrio το παν είναι το φαίνεσθαι.Και καλύτερη να είναι οδηγικά η Z4(δεν ξέρω γιατί δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω κανένα από τα δύο) την Alfa θα έπερνα γιατί δεν χορταίνω να την βλέπωτο οτι εχει χαθει απο πολλους το νοημα των roadster (και απο τη bmw με την τελευταια Ζ4 ), δε σημαινει οτι τα καμπριο ειναι μονο για το φαινεσθαι..
ουτε εμενα μου πολυαρεσουν, αλλα υπαρχουν καμπριο που βαζουν κατω πολλα κλειστα με σουπερ και καλα ακαμψια
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και το φοβερό ξέρεις ποιο είναι? Ότι τελικά τα McPherson δουλεύουν καλύτερα από τα διπλά της 159 και ότι κι η Giulietta τελικά αποφάσισε να βάλει κι αυτή McPherson...ωω τι premiUm!
Αυτό σε ποιό πλανήτη ισχύει??
Και μη μου πεις στον πλανήτη της 335 ή της Μ3! Εκεί δεν υπάρχει ανταγωνισμός από την Alfa. -
330?
-
Βρε και 325 και 330 και 335 και Μ3 αλλά είπαμε να συγκρίνουμε όσο γίνεται πιο όμοια πράγματα! Άλλωστε μιλάμε μίνιμουμ για double dot απ' την τιμή μιας 159!!
-
αν εξαιρεσεις τις τιμες η alfa φτανει μεχρι την κατηγορια της 330
-
Και είσαι τόσο σίγουρος πχ ότι μια 159 3.2 Q4 είναι τόσο χειρότερη από μια 330xi?? I doubt it...
ΑLFA ROMEO FORUM