-
Αυτό πoυ έχω να πω όσο αφορά την ΑLFA ROMEO γενικά είναι ό,τι βγάζει πολύ όμορφα και πλέον 'αξιόπιστα' αυτοκίνητα.Προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτό είναι γνωστό σε όλους μας,γι'αυτό δεν χρειάζεται να κοιτάμε με καχυποψία μόνο ό,τι αφορά την ΑLFA ROMEO.Έτσι και αλλιώς η ALFA απευθύνεται σ'ενα άλλο κοινό,σ'ένα κοινό διαφορετικό που κρίνει και επιλέγει με άλλα κριτήρια και δεν το ενδιαφέρει αν τρίζει το ταμπλώ της αν έχει μεταπωλητική αξία αν είναι αξιόπιστο κ.λ.π.Η αλήθεια είναι μια ό,τι ALFA μπορεί πλέον να συγκριθεί με τους συνήθεις ύποπτους ανταγωνιστές της,και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτούς.
-
Αυτό πoυ έχω να πω όσο αφορά την ΑLFA ROMEO γενικά είναι ό,τι βγάζει πολύ όμορφα και πλέον 'αξιόπιστα' αυτοκίνητα.Προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτό είναι γνωστό σε όλους μας,γι'αυτό δεν χρειάζεται να κοιτάμε με καχυποψία μόνο ό,τι αφορά την ΑLFA ROMEO.Έτσι και αλλιώς η ALFA απευθύνεται σ'ενα άλλο κοινό,σ'ένα κοινό διαφορετικό που κρίνει και επιλέγει με άλλα κριτήρια και δεν το ενδιαφέρει αν τρίζει το ταμπλώ της αν έχει μεταπωλητική αξία αν είναι αξιόπιστο κ.λ.π.Η αλήθεια είναι μια ό,τι ALFA μπορεί πλέον να συγκριθεί με τους συνήθεις ύποπτους ανταγωνιστές της,και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτούς.
-
-
Καλώς τα δεχτήκατε.
-
Καλη φαση...
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Αυτό πoυ έχω να πω όσο αφορά την ΑLFA ROMEO γενικά είναι ό,τι βγάζει πολύ όμορφα και πλέον 'αξιόπιστα' αυτοκίνητα.Προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτό είναι γνωστό σε όλους μας,γι'αυτό δεν χρειάζεται να κοιτάμε με καχυποψία μόνο ό,τι αφορά την ΑLFA ROMEO.Έτσι και αλλιώς η ALFA απευθύνεται σ'ενα άλλο κοινό,σ'ένα κοινό διαφορετικό που κρίνει και επιλέγει με άλλα κριτήρια και δεν το ενδιαφέρει αν τρίζει το ταμπλώ της αν έχει μεταπωλητική αξία αν είναι αξιόπιστο κ.λ.π.Η αλήθεια είναι μια ό,τι ALFA μπορεί πλέον να συγκριθεί με τους συνήθεις ύποπτους ανταγωνιστές της,και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτούς.Δεν έχω οδηγήσει Alfa Romeo και δεν είμαι κατάλληλος να την κρίνω σαν αυτοκίνητο. Απο φωτογραφίες πάντως και απο κοντά που την έχω δεί πιστεύω οτι σχεδιαστικά σίγουρα επηρέασε πολλά αυτοκίνητα αφού έχει κάτι όμορφο και διαφορετικό.
Σε αυτό όμως που αναφέρεις οτι προβλήματα έχουν όλα τα αυτοκίνητα, ναι είναι αλήθεια, αλλα το θέμα είναι πόσα προβλήματα έχουν, πόσο εύκολα επιδιορθώσιμα είναι και πόσο στοιχίζουν
Χωρίς να έχω εμπειρια απο οτι διαβάζω το πρόβλημα με την Alfa Romeo είναι η αξιοπιστία της , σωστά;
Για παράδειγμα τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα φιμίζονται για την αξοπιστία και πολλοί τα αγοράζουν για αυτόν μόνο το λόγό..
Για το πόσο αξιόπιστα είναι τα Alfa Romeo σίγουρα θα υπάρχουν ανάλογοι πίνακες να μας ενημερώσουν.Επίσης το να μήν έχει ενα αυτοκίνητο να ζηλέψει τίποτα απο ένα άλλο δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να συγκριθεί. Απεναντίας αυτό ειναι το αυτοκίνητο που θα συγκρίνουμε, γιατι άν θεωρήσουμε οτι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει τότε αυτό το κατατάσει στην ίδια κατηγορία με άλλα αυτοκίνητα (αφού δεν έχει κατι παραπάνω η παρακάτω) άρα μπαίνει και στη λογική της σύγκρισης με αυτά απο τον υποψήφιο αγοραστή.
Με σεβασμό,
Δημήτρης -
Δεν νομίζω οι Alfa πλέον να είναι πιο αξιόπιστες (ή αναξιόπιστες) από το μέσο όρο των αυτοκινήτων σήμερα...
Σε corolla (1.6 sedan '94) έμεινε το αυτοκίνητο από δίσκο στα 300 χιλιόμετρα ( )! Σε 147 που έχω από αρχές του 2001 δεν είχα κανένα πρόβλημα (πλην του variator ), δεν νομίζω αυτό να σημαίνει ότι η 147 είναι πιο αξιόπιστη από την Corolla (η οποία σημειώνω ότι μέχρι σήμερα είχε σαν -μοναδικό- έξοδο τα service της και την βενζίνη της).Οι καιροί αλλάζουν, η Alfa Romeo αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας λόγω Fiat και γενικότερης φτήνιας του groupo. Αλλά αυτά δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Δεν νομίζω οι Alfa πλέον να είναι πιο αξιόπιστες (ή αναξιόπιστες) από το μέσο όρο των αυτοκινήτων σήμερα...
Σε corolla (1.6 sedan '94) έμεινε το αυτοκίνητο από δίσκο στα 300 χιλιόμετρα ( )! Σε 147 που έχω από αρχές του 2001 δεν είχα κανένα πρόβλημα (πλην του variator ), δεν νομίζω αυτό να σημαίνει ότι η 147 είναι πιο αξιόπιστη από την Corolla (η οποία σημειώνω ότι μέχρι σήμερα είχε σαν -μοναδικό- έξοδο τα service της και την βενζίνη της).Οι καιροί αλλάζουν, η Alfa Romeo αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας λόγω Fiat και γενικότερης φτήνιας του groupo. Αλλά αυτά δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί...
Άντε με το καλό να τις δούμε και εδώ.. Άν όλα πάνε καλά το 2007
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Δεν υπήρχε παλιότερα Alfa 75 american edition;
Δεν έχετε δει Alfa Romeo στις ΗΠΑ; -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Δεν υπήρχε παλιότερα Alfa 75 american edition;
Δεν έχετε δει Alfa Romeo στις ΗΠΑ;Yπήρχε παλίοτερα. Κυκλοφορούν μερικές στους δρόμους, αλλα σταμάτησαν πριν μερικά χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος πόσα. Οι πιο καινούργιες που έχω δεί εδώ είναι οι 164.
Νομίζω ήταν να ξεκινήσουν να έρχονται ξανά φέτος αλλά το ακύρωσαν για το 2007.
Αν και το design τους είναι καταπληκτικό δεν ξέρω πόσο εύκολα θα τα καταφέρουν στην αρχή. θα χρειαστούν σίγουρα πολύ υποστήρικη απο την GM γιατι σαν όνομα πολλοί δεν το γνορίζουν εδώ και απο την άλλη θα χρειαστεί να έχει μεγαλύτερους κινητήρες. Άν και ο V6 απο μόνος του ίσως να είναι αρκετός.Το άσχημο είναι οτι δεν γίνεται διαφήμιση αρκετών αυτοκινήτων που πιστεύω θα έπρεπε να διαφημίζονται...
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Yπήρχε παλίοτερα. Κυκλοφορούν μερικές στους δρόμους, αλλα σταμάτησαν πριν μερικά χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος πόσα. Οι πιο καινούργιες που έχω δεί εδώ είναι οι 164.Οι τελευταίες καινούργιες Alfa στην Αμερική ήταν όντως οι 164. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επανάκαμψη της φίρμας στην Αμερική, αναμένεται μάλλον για το 2009.
-
Αν όντως βγει στην παραγωγή η 8c, τότε σχετικά σύντομα θα τις δούνε κι εκεί (μέχρι το 2006 ίσως...)
-
Αγαπητέ συνονόματε Δημήτρη.Θα συμφωνήσω με αυτά που λες,αλλά ο λόγος που ανέφερα κάποια πράγματα για την Άλφα έχει να κάνει σχέση με κάποιους εντός εισαγωγικών 'δογματικούς τύπους' που μόλις ακούνε την μάρκα Άλφα Ρομέο παθαίνουν αναφυλαξία.Εγώ δεν βγάζω την Άλφα Ρομέο καλύτερη απο τα άλλα αυτοκίνητα στην κατηγορία της,γιατί τότε και εγώ θα ήμουν δογματικός,αλλά δεν θα ξεχάσω την αντίδραση και τις γκριμάτσες κάποιων φίλων μόλις τους ανακοίνωσα την απόφαση μου.Είμαι κάτοχος μίας 147 εδώ και ενάμησι περίπου χρόνο,εντάξει είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσω για αξιοπιστία και τα σχετικά αλλά ρε παιδιά μην κάνετε έτσι δεν σας ζήτησα δανεικά.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Yπήρχε παλίοτερα. Κυκλοφορούν μερικές στους δρόμους, αλλα σταμάτησαν πριν μερικά χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος πόσα. Οι πιο καινούργιες που έχω δεί εδώ είναι οι 164.
Οι τελευταίες καινούργιες Alfa στην Αμερική ήταν όντως οι 164. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, **η επανάκαμψη **της φίρμας στην Αμερική, αναμένεται μάλλον για το 2009.
Για χρονια ελεγαν,μεχρι το 2001,οτι η επιστροφη θα πραγματοποιουνταν φετος με τον αντικαταστατη της GTV αλλα τα οικονομικα προβληματα της FIAT το ανεβαλαν για το 2007. Αν αργησει ως το 2009 κριμα γιατι αυτο ισως σημαινει οτι θα αργησει να παρουσιασει μια πληρη γκαμα αυτοκινητων οπως αυτη νοειται σημερα.
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Αγαπητέ συνονόματε Δημήτρη.Θα συμφωνήσω με αυτά που λες,αλλά ο λόγος που ανέφερα κάποια πράγματα για την ¶λφα έχει να κάνει σχέση με κάποιους εντός εισαγωγικών 'δογματικούς τύπους' που μόλις ακούνε την μάρκα ¶λφα Ρομέο παθαίνουν αναφυλαξία.Εγώ δεν βγάζω την ¶λφα Ρομέο καλύτερη απο τα άλλα αυτοκίνητα στην κατηγορία της,γιατί τότε και εγώ θα ήμουν δογματικός,αλλά δεν θα ξεχάσω την αντίδραση και τις γκριμάτσες κάποιων φίλων μόλις τους ανακοίνωσα την απόφαση μου.Είμαι κάτοχος μίας 147 εδώ και ενάμησι περίπου χρόνο,εντάξει είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσω για αξιοπιστία και τα σχετικά αλλά ρε παιδιά μην κάνετε έτσι δεν σας ζήτησα δανεικά.55.000km και 3,5 χρόνια σκληρής χρήσης μετά δεν έχω επισκεφτεί ποτέ έκτακτα το συνεργείο. Τρίζει μόνο όταν περνά πάνω από μεγάλες εγκάρσιες ανωμαλίες, αλλά ελάχιστα. Και αυτό γιατί καθυστέρησα να αλλάξω τα τελειωμένα αμορτισέρ και το αμάξωμα καταπονήθηκε με δική μου υπαιτιότητα. Α, και σε ένα δολοφονικό κατέβασμα (από 4η και 7000rpm σε 3η αντί για 5η) δεν έπαθε το παραμικρό. Και ας πρόλαβα να δω το δείκτη του στροφομέτρου να είναι στις 8+ και να επιστρέφει ). Είναι και αλεξίσφαιρη λοιπόν. Τώρα ιστορίες για κολλητιλίκια με μάστορες και συνεργεία τα ακούω βερεσέ και απλά χαμπγελάω. (αναφέρομαι στις καινούριες Alfa, έτσι; Μην μου την πέσετε για τις παλιές... )
-
stefanos147,
Σωστός έγραψες. -
Αυτό που εγώ έχω να πω επί του θέματος είναι πως συμπεραίνω μέρα με τη μέρα πόσο άσχημα αισθάνονται οι alfisti. Βρίσκονται συνεχώς σε μια εγρήγορση και αμυντική στάση όσον αφορά τα αυτοκίνητά τους, η οποία βεβαίως πολύ γρήγορα γυρνά σε επίθεση. Προσπαθούν μονίμως να αποδείξουν ότι τα δικά τους αυτοκίνητα είναι τα καλύτερα.
Δεν αντιλέγω, μπορεί αυτό να είναι αληθινό σε κάποιους τομείς, και σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνους, αλλά δε σημαίνει ότι κάνουν για όλους. Οπως εγώ ποτέ δε θα έκρυβα τα άσχημα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου μου, έστω κι αν κάποιες φορές επιλέγω να μην τους δίνω σημασία, έτσι θα περίμενα τουλάχιστον και από εκείνους να κάνουν το ίδιο.Θα έλεγε κανείς ότι η συμπεριφορά τους θυμίζει το δημοτικό, όπου ο καθένας μας προσπαθούσε να πείσει τους συμμαθητές του ότι το αυτοκίνητο του μπαμπά ήταν το καλύτερο, το γρηγορότερο, το μεγαλύτερο, το σταθερότερο...
Παρακαλώ μη με σφάξετε, τα παραπάνω γράφτηκαν με το ελαφρότερο πνεύμα και χωρίς διάθεση τσακωμού.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αυτό που εγώ έχω να πω επί του θέματος είναι πως συμπεραίνω μέρα με τη μέρα πόσο άσχημα αισθάνονται οι alfisti. Βρίσκονται συνεχώς σε μια εγρήγορση και αμυντική στάση όσον αφορά τα αυτοκίνητά τους, η οποία βεβαίως πολύ γρήγορα γυρνά σε επίθεση. Προσπαθούν μονίμως να αποδείξουν ότι τα δικά τους αυτοκίνητα είναι τα καλύτερα.
Δεν αντιλέγω, μπορεί αυτό να είναι αληθινό σε κάποιους τομείς, και σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνους, αλλά δε σημαίνει ότι κάνουν για όλους. Οπως εγώ ποτέ δε θα έκρυβα τα άσχημα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου μου, έστω κι αν κάποιες φορές επιλέγω να μην τους δίνω σημασία, έτσι θα περίμενα τουλάχιστον και από εκείνους να κάνουν το ίδιο.Θα έλεγε κανείς ότι η συμπεριφορά τους θυμίζει το δημοτικό, όπου ο καθένας μας προσπαθούσε να πείσει τους συμμαθητές του ότι το αυτοκίνητο του μπαμπά ήταν το καλύτερο, το γρηγορότερο, το μεγαλύτερο, το σταθερότερο...
Παρακαλώ μη με σφάξετε, τα παραπάνω γράφτηκαν με το ελαφρότερο πνεύμα και χωρίς διάθεση τσακωμού.
Νομίζω πως υπερβάλλεις. Κανένας από τους αλφίστι που έγραψε εδώ δεν προσπαθεί να αποδείξει ότι οι Άλφα Ρομέο είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα. Το μόνο που προσπαθούμε να 'αποδείξουμε' είναι ότι πλέον δεν υστερούν σε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, και σ'αυτό το τριπάκι όντως μας έχουν βάλει όλοι αυτοί που 'δεν θέλουν να ακούν για ιταλικά' και μιλάμε λίγο αμυντικά.
-
Ε, κάπου (αν θεωρήσουμε ότι αμύνονται και μετά επιτίθενται και μπαίνουν σε αντιπαραθέσεις) τους καταλαβαίνω... Όταν έχεις ένα σπορτίφ αυτοκίνητο και όλοι σου την πέφτουν πως τάχα είναι χρέπι ή αναξιόπιστο (ιδίως κάτοχοι αυτοκινήτων που δεν πάνε και δεν στρίβουν ή/και κάτοχοι αυτοκινήτων που βγάζουν 50 μουλάρια από 1600 κ.εκ. και τουμπάρουν στην πρώτη στροφή), κάποτε έρχεται η στιγμή που περνάς στην επίθεση.
Έχω ακούσει πάμπολλες φορές διάφορους οδηγούς και μαστόρους να λένε 'το βλέπεις το τάδε Alfa ή το τάδε Fiat; Τέταρτη φορά σ'ένα μήνα που μπαίνει συνεργείο'. Ωραία... Δε μας λένε όμως τι έκανε το προηγούμενο βράδυ ο ιδιοκτήτης του και πόσο το'σκιζε και πού.
Μίλαγα τις προάλλες με ένα φανοποιό εδώ στα Χανιά, που θεωρείται από τους καλύτερους (Κυρμιτζόγλου λέγεται). Αυτός έχει μια Lancia Delta 1600, αρκετά περιποιημένη, αλλά συνεχίζει τις μικρές βελτιώσεις (αναρτήσεις, ζαντολάστιχα, φρένα...). Έλεγε αυτό ακριβώς που είπα στην προηγούμενη παράγραφο.
Ακόμη, όσοι λένε για τις παλιές Alfa ότι 'ήταν χρέπια' παραβλέπουν τις Ford Lotus Cortina που κόβανε άξονες μετάδοσης και πίσω άξονες, επειδή δε μπορούσαν να δεχθούν 115 άλογα. Τη στιγμή βεβαίως που από μηχανικά μια Giulia - οποιαδήποτε Giulia - δεν σε άφηνε τόσο εύκολα από μηχανικά.
-
Κώστα, αυτό που (βλακωδώς) ξέχασα να γράψω στο προηγούμενο post μου είναι ότι τους (σας) δικαιολογώ. Είναι φυσικό, όταν δέχεστε τέτοια επίθεση (τις περισσότερες δε φορές, από υπερβολική έως άδικη) να αμύνεστε έτσι περί πάτρης (ε, συγνώμη, περί αυτοκινήτου εννοούσα).
Εξάλλου, δεν είπα ποτέ ότι τα συμπεράσματά μου προέρχονται από τους 'alfisti που γράφουν εδώ', όπως λες εσύ. Τυχαίνει να έχω κάνει προσωπικές συζητήσεις με αρκετούς, και οι περισσότεροι είναι δορυφόροι του ίδιου πνεύματος.
ΑLFA ROMEO FORUM