-
Απίστευτος κινητήρας. Κάπου 130 άλογα και αν θυμάμαι καλά τετραπετάλουδος εκ μητρός του...
Τι κρίμα που άφησαν τους boxer. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα το πω να το ακούσουν όλοι:
O Alfista
Οι Alfisti
Αλλιώς είναι σαν να λέτε 'Εγώ είμαι Έλληνες από πάππου προς πάππου'.
Σήμερα οδήγησα 145 1.7...εντυπώσεις το βράδυ, μήπως ξεβουλώσουν τα αυτιά μου!
1,7 T.S??
Είδα μία στο δρόμο πολύ περιποιημένη και αναροτιόμουν πόσα άλογα έβγαζε αυτός ο κινητήρας?Boxer!!Δεν υπηρχε τετοιος TS κινητηρας για την 145/6.
http://www.carsfromitaly.net/alfaromeo/index.html εχει ολες τις εκδοσεις
Κι όμως, υπάρξε 1.7 TS μόνο στην 155.
-
Ανιστόριτοι!
1.7 υπήρχε και σε boxer και σε T.S.
Στην Ελλάδα δεν ήρθε ποτέ ο 1.7TS αφού ήταν ο 1.8TS υποκυβισμένος για την Ιταλική τότε νομοθεσία.
-
Μονο η Alfa μπορει να εξαψει τα πνευματα και τα παθη...
-
Δεν είπε ότι δεν υπήρχε.
Είπε ότι δεν έμπαινε σε 145/6. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ανιστόριτοι!1.7 υπήρχε και σε boxer και σε T.S.
Στην Ελλάδα δεν ήρθε ποτέ ο 1.7TS αφού ήταν ο 1.8TS υποκυβισμένος για την Ιταλική τότε νομοθεσία.
Και ναί έχω γνωστό με 155 1.7TS από τις πρώτες που ήρθαν στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
O Alfista
Οι Alfisti
1,7 T.S??
Είδα μία στο δρόμο πολύ περιποιημένη και αναροτιόμουν πόσα άλογα έβγαζε αυτός ο κινητήρας?Boxer!!Δεν υπηρχε τετοιος TS κινητηρας για την 145/6.
Εγω εγραψα οτι δεν υπηρχε στην 145/146 .Στην 155 το ξερω οτι υπαρχει ,την εχει φιλος μου και παραλιγο να ερθει στα χερια μου
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ανιστόριτοι!
1.7 υπήρχε και σε boxer και σε T.S.
Και ναί έχω γνωστό με 155 1.7TS από τις πρώτες που ήρθαν στην Ελλάδα.
Πισω τι γραφει?Νομιζω οτι ολες αυτες εγραφαν 1.8 ενω ηταν 1747 κεκ.Αλλιως ακουγεται 1.8 και αλλιως 1.7 .
-
Tη θυμαμαι και εγω την 155 1,7.Μερικες δεν ειχαν βαμμενους προφυλακτηρες στο χρωμα του αμαξωματος.Αλλα μαυρους.Ηταν η πιο προσιτη εκδοση της 155.
Απεδιδε 115 ιππους.Νομιζω οτι ο κινητηρας ηταν 1749 cc!Η 1,8 ηταν 1773cc 129 ps..Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.
Μετα αντικατασταθηκε απο τον 1,6 με τους 120 kai 1,8 140 ps. -
Πολύ αρρενωπό σχήμα είχε η 155
-
Sportwagon(απο sbarro )& Ti Zagato,Μιας και αρχισαμε με τη 155..
-
H Sportwagon 155 πωλούνταν στην Ελλάδα?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
H Sportwagon 155 πωλούνταν στην Ελλάδα?Απο οτι ξερω εχει φτιαξει μονο ενα κομματι ο sbarro....Αναλογη φαση με τη 456 GT,αν και στη δευτερη ειχε πεσει πετροδολλαρο...
Υπηρχε και η εξαιρετικα σπανια 155 GTAZ (Zagato) .Κατασκευαστηκε μονο σε 20 κομματια.
Μια κοκκινη Q4 ειχε και η ομαδα Σ της ΕΛ.ΑΣ. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Tη θυμαμαι και εγω την 155 1,7.Μερικες δεν ειχαν βαμμενους προφυλακτηρες στο χρωμα του αμαξωματος.Αλλα μαυρους.Ηταν η πιο προσιτη εκδοση της 155.
Απεδιδε 115 ιππους.Νομιζω οτι ο κινητηρας ηταν 1749 cc!Η 1,8 ηταν 1773cc 129 ps..Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.
Μετα αντικατασταθηκε απο τον 1,6 με τους 120 kai 1,8 140 ps.http://www.autoweek.nl/images/800/3/103 ... fc5d33.jpg
Σωστός σε όλα. Πρέπει να είχαν πουληθεί ελάχιστες. Στο πίσω μέρος έγραφε κανονικά 1.7 T.S. Η συγκεκριμένη έκδοση παρουσιάστηκε περίπου ένα χρόνο μετά την επίσημη παρουσίαση της 155, για να καλύψει το κενό που υπήρχε στα 1.6lt καθώς μέχρι τότε η 155 άρχιζε απο τα 1.8lt. Ο κινητήρας ήταν σχεδόν ίδιος με τον 1.8TS με μόνη ουσιαστική διαφορά την μείωση της διαμέτρου των κυλίνδρων με αποτέλεσμα τα 1773cc του '1.8TS' να γίνουν 1749cc στον '1.7TS'. Οι επιδόσεις που έδινε στην 155 ήταν αισθητά χειρότερες αλλά είχε κερδίσει σε ελαστικότητα. Είχα γράψει αρκετά χιλιόμετρα πίσω απο το τιμόνι μιας λευκής 155 1.7 TS και μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση το συγκεκριμένο μοτέρ. Για 115 άλογα κινούσε αρκετά σβέλτα το αμάξωμα με αποκορύφωμα της πολύ καλές ρεπρίζ(πάντα τηρουμένων των αναλογιών). Ο δε ήχος.. κλασικός Alfa Romeo.. δηλαδή καταπληκτικός..!
-
o 1.8Τs τώρα ειναι πάντως 1747κ.ε
βρε μανια με τα κυβικά, τα μετράω λες και είναι κουκιά
-
Και μια βασική λεπτομέρεια, οι 1.7TS(115hp) και 1.8TS(129hp) ήταν 8βάλβιδοι σε αντίθεση με την επόμενη γενιά TS που ήταν 16βάλβιδοι(βλ.1.6TS-120hp,1.8TS-140hp).
-
Μια που μπήκε στην κουβέντα η 155...
Ότι πρέπει στη διαπασών για περιπτώσεις ωτίτιδας.......
Ανοίγει το τύμπανο με τη μια....... -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
o 1.8Τs τώρα ειναι πάντως 1747κ.εβρε μανια με τα κυβικά, τα μετράω λες και είναι κουκιά
Κακιά συνήθεια! Πρέπει να την κόψεις
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
Και μια βασική λεπτομέρεια, οι 1.7TS(115hp) και 1.8TS(129hp) ήταν 8βάλβιδοι σε αντίθεση με την επόμενη γενιά TS που ήταν 16βάλβιδοι(βλ.1.6TS-120hp,1.8TS-140hp).αν και δεν τα γνωρίσω τα της alfa τότε, νομίζω ότι και οι 8βάλβισοι 1.8TS είχαν 140 φεύγα άλογα. Πρώτη φορά ακούω για 129.
Επίσης οι 1.7boxer είχαν 130, οπότε χλωμό να βγάλει η alfa νέο μοτερ, υψηλότερου κυβισμού και μικρότερης ιπποδύναμης
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
O Alfista
Οι Alfisti
1,7 T.S??
Εγω εγραψα οτι δεν υπηρχε στην 145/146 .Στην 155 το ξερω οτι υπαρχει ,την εχει φιλος μου και παραλιγο να ερθει στα χερια μου
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτή που είδα εγραφε 1,7 tspark και όχι boxer...
Mπορεί απλά να είχε βάλει το σηματάκι....
ΑLFA ROMEO FORUM