-
Κακά τα ψέματα, η 159, μπορεί να μην είχε την εμπορική απήχηση και πορεία της 156 που αντικατέστησε, όμως, overall ήταν ένα πραγματικά θαυμάσιο αυτοκίνητο, αν εξαιρέσει κανείς τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών και (ίσως) την κατανάλωσή του. Εμφανισιακά, είναι στολίδι (τουλάχιστον στα μάτια μου) και τα επίπεδα ενεργητικής/παθητικής ασφάλειας ήταν υψηλότατα. Είναι μια διαχρονική Alfa την οποία πραγματικά στεναχωρέθηκα όταν την αποχωρίστηκα. Και ναι, είναι ένα αυτοκίνητο που δεν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα (πχ. GROUP VAG) και να θυμίσω πως, στο τεύχος Ιανουαρίου του 2006 πήρε Αριστείο για την συνολική της εικόνα από τους 4Τ. Αποτελούσε δε, και εξαιρετική εναλλακτική στην 'τριπλέτα' των Γερμανών (Audi, BMW αλλά και Merc) στην κατηγορία της, έστω και αν οι 'καταναλωτές' επέλεγαν ένα από αυτά στην τελική τους επιλογή (γιατί, άραγε;...).
Συνεπώς, τα σχόλια περί των alfisti κλπ, προσωπικώς δεν έχουν να μου 'πουν' το παραμικρό.... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πολύ γέλιο θα έχει τυχόν εξαγορά!
Θα το χαρώ ιδιαιτέρως μόνο και μόνο για τα σχόλια και τα μούτρα των αλφίστι μετάΕιμαι σιγουρος οτι θα χαρεις που δε θα μεινει τιποτα διαφορετικο και ολα θα ναι μια σουπα αλα τογιοτα.. Βγαζει μια κακεντρεχια εκτος απο χαβαλε το σχολιακι σου...
- 1000 σελιδες alfa romeo topic
Μην κρίνεις εξ ίδιων τα αλλότρια
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Για αυτοκίνητο που δημοσιογράφος του ειδικού τύπου το χαρακτήρισε ¨κασόνι¨ δεν τα πάει και άσχημα.Το πήρε πίσω αυτό ο Στράτης και μάλιστα μου είπε κατ' ιδίαν ότι ήταν υπερβολή και λάθος.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Θα το χαρώ ιδιαιτέρως μόνο και μόνο για τα σχόλια και τα μούτρα των αλφίστι μετάΕιμαι σιγουρος οτι θα χαρεις που δε θα μεινει τιποτα διαφορετικο και ολα θα ναι μια σουπα αλα τογιοτα.. Βγαζει μια κακεντρεχια εκτος απο χαβαλε το σχολιακι σου...
Εγω λεω να μη μου βαζεις ' ' οταν μου γραφεις τετοιες χοντραδες ,οταν μαλιστα εγραψα κατι γελωντας μαλιστα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω λεω να μη μου βαζεις ' ' οταν μου γραφεις τετοιες χοντραδες ,οταν μαλιστα εγραψα κατι γελωντας μαλιστα...
Στο ιδιο πλαίσιο ρε νονε απαντώ .... πλάκα εσύ, πλάκα και εγω !
Καλημέρα !
-
Εντάξει, στις μέρες μας έχουμε δει πολλά. Η VW έχει κάνει και προ λίγων ετών πρόταση εξαγοράς της Alfaromeo με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 18 δις αν θυμάμαι καλά. Το ζήτημα γοήτρου δεν ξέρω αν πρέπει να ξενίζει μόνο τους οπαδούς της φίρμας αλλά και τους Ιταλούς. Αυτοί βέβαια είδαν ήδη μεγαλύτερες φίρμες τους να υποκύπτουν στα ευρώπουλα των Γερμανών. Παρόμοια έζησαν και οι Αγγλοι ενώ θέματα τέτοια και εταιρείες της Άπω Ανατολής. Στην Δική μου Α πάντως ότι χάλασε και χρειάστηκε αντικατάσταση ήταν Γερμανικής προέλευσης. Ενδεικτικά αναφέρω αισθητήρες λ, μετρητή μάζας και αισθητήρα εκκεντροφόρου που ήταν της Bosch.
-
Δεν χάλασε και τίποτα δηλαδή.... ακομα θυμάμαι απο τα παιδικά μου χρονια γείτονα φανατικό αλφιστι να παιδεύεται ώρες με την 33 του.... το τι του ειχε βγάλει....
είδες τα παιδικά βιώματα ; -
Φιλος του πατερα με 1.2 διπλοκαρμπιρατερατη να μου κανει φροντιστηριο να καταλαβαινω ποτε ανοιγει το δευτερο οντας 15χρονος στα στροφιλικια και να την αφηνει να ρολλαρει στροφαρισμενη με την υποπιεση κατηφορικα και να 'ψιλοσκαει' ο boxer 320.000km μεχρι που τη τρακαρε ο γιος του, περιττο να πω οτι μεχρι και φουσκωτο τραβαγε με δαυτη. Ενα γενικο ρεκτιφιε εκανε σα ζημια απο το '89, 'σανιδα' βεβαια τη δουλευε συνεχεια
Ειδες τα παιδικα βιωματα? -
Την ίδια είχε ο πατέρας μου. Μέσα σε αυτή μεγάλωσα. Μετά μου την έδωσε, κάπου το 97-98. Ήταν αμάξι-έρωτας για εμένα. Μου άρεσε πάρα πολύ και μέσα και έξω. Φοβερός ήχος!! 68 αλόγατα!! Έμπαινε όμως ωραία στις στροφές και ευτυχώς που την είχα γιατί μου συγχώρεσε πολλά νεανικά λάθη που άλλα αμάξια δε θα το είχαν κάνει.
Τα μειονεκτήματα της ήταν πολύ βαρύ τιμόνι, κινητήρας που κάτω από τις 3-3,5 χιλ. στροφές ήταν πραγματικά ψόφιος και ότι όταν έβρεχε πολύ και είχε πλημμύρες ή βαθιές γούβες, το αμάξι έσβηνε (κάτι μου είχαν πει τότε για τη διάταξη των μπουζί ότι βρέχονταν πιο εύκολα).
Την είχα μέχρι το 2006 (ήταν του 1984) χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ!!! Μέχρι που πάλι σε μια νεροποντή στην εθνική χάλασαν οι υαλοκαθαριστήρες (το μοτερ) και ζορίστηκα να γυρίσω σπίτι (οδηγούσα με το κεφάλι έξω από το παράθυρο) και την άφησα νευριασμένος. Δανείστηκα προσωρινά το άλλο αμάξι του πατέρα μου και αφού γλυκάθηκα με τις ανέσεις και τις ευκολίες των σύγχρονων αυτοκινήτων δεν ξαναγύρισα πίσω. Αργότερα ο πατέρας μου την έδωσε για απόσυρση.
Τον τελευταίο καιρό που το σκέφτομαι, στενοχωριέμαι. Ίσως έπρεπε να την έχω κρατήσει. Θα ήθελα να την έχω και να την κάνω βόλτα. Πραγματικά μου άρεσε να το κάνω βόλτα αυτό το αμάξι. -
Δεν χάλασε και τίποτα δηλαδή.... ακομα θυμάμαι απο τα παιδικά μου χρονια γείτονα φανατικό αλφιστι να παιδεύεται ώρες με την 33 του.... το τι του ειχε βγάλει....
είδες τα παιδικά βιώματα ;Ετσι είναι Στεφανε. Όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο για εκατοντάδες χλμ θα σου βγάλει και βλάβες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
είδες τα παιδικά βιώματα ;Ετσι είναι Στεφανε. Όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο για εκατοντάδες χλμ θα σου βγάλει και βλάβες.
Ο συγκεκριμένος δεν την οδηγούσε για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Πολυ μέτρια χρήση έκανε, ηταν ομως φανατικός αλφιστι (ακομα άλφα πρέπει να εχει) αλλα ηταν μαζόχας ή την έβρισκε να ηταν χωμένος στο καπω συνέχεια.
Τελωσπαντων να μην σας τη χαλάω εγω παιδια. Οτι γουστάρει ο καθένας.
Εγω δεν θέλω καν να ανοίγω το καπω και ας στρίβω με λιγότερα χιλιόμετρα. Άλλοι το ανάποδο. Γούστα ειναι αυτά! -
αλλα ηταν μαζόχας ή την έβρισκε να ηταν χωμένος στο καπω συνέχεια.Βασικα απο τις περισσοτερες περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν την αρρωστια τη δικη μου και του γειτονα σου, το δευτερο ισχυε με πιθανοτητα 99,9%... Οι γειτονες μου περνανε και μου λενε 'Σημερα δε θα πλυνεις κανενα?' ή 'Ελα πλυνε και το δικο μου' ή 'παλι χαλασε' Το θεμα ειναι οτι εγω απλα ανοιγω καπω ,ελεγχω, καθαριζω,πλενω κτλπ Το αμαξι μια χαρα ειναι
-
Ο πρωτος καρπος της συνεργασιας VAG-alfa romeo
https://www.car.gr/7312422-alfa-romeo-a ... ationwagon
ε άριστη κατάσταση
*1χέρι
*δερμάτινο σαλόνι
ζάντες αλουμινίου
**
αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων(F1) -
Όταν ο άλλος δεν ξέρει τί έχει...προς πώληση!...
-
Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος με ποιον τρόπο μπορω να αναγωρισω, την mito 1.4 16v αν είναι με 78 η 95 άλογα? είναι μοντέλο 3/11 Ευχαριστώ.
-
Σίγουρα από το VIN μέσω ενός VIN decoder.
-
Το VIN είναι ο αριθμός πλαισίου?
-
Ακριβώς. Και στο Internet βρίσκεις sites (θα ψάξεις συγκεκριμένα για Alfa Romeo) όπου το βάζεις και σου βγάζει τα πάντα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
-
Ευχαριστώ πολύ!
-
Το decoder μου βγάζει 78 άλογα και στην αντιπροσωπεια μου λένε 95, άντε να βγάλεις άκρη.
ΑLFA ROMEO FORUM