-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε παιδια τι ασχολειστε πια.. αφου δε ξερει που παν τα τεσσερα..ειχα την τυχη να μπω σε αυτην την αλφα. την ειχε ενας φιλος μου σε κοκκινο χρωμα με τριακτινο κοκκινο σιδερενιο τιμονι και δυο μεγαλους στρογγυλους αεραγωγους στο κεντρο του ταμπλο. ειχε νευρο απο οσο θυμαμαι. μιλαμε για 10 χρονια πριν. το προβλημα αν δεν κανω με τα τις αλφα της εποχης εκεινης ηταν η σκουρια....μπορει να κανω και λαθος. sorry
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Φερε οποια Alfa θελεις και φερνω το GT ωστε να δουμε πιο θα κοιταει ο κοσμος περισσοτερο.Σε βλέπω να κλαις με μαύρο δάκρυ.
Από εκεί και πέρα είναι λογικότατο ότι το πειραγμένοι σου με 300 άλογα είναι πιο γρήγορο στην ευθεία από μια Brera 260 ίππων. Η οποία Brera δεν είναι και η καλύτερη στιγμή της AR. H GT είναι σαφώς ταχύτερη λόγω μικρότερου βάρους και έλλειψης τετρακίνησης (υπήρχαν και κάποιες μετέπειτα Brera με δικίνηση αλλά μάλλον τετρακίνητη πέτυχες). -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φερε οποια Alfa θελεις και φερνω το GT ωστε να δουμε πιο θα κοιταει ο κοσμος περισσοτερο.
Σε βλέπω να κλαις με μαύρο δάκρυ.
Από εκεί και πέρα είναι λογικότατο ότι το πειραγμένοι σου με 300 άλογα είναι πιο γρήγορο στην ευθεία από μια Brera 260 ίππων. Η οποία Brera δεν είναι και η καλύτερη στιγμή της AR. H GT είναι σαφώς ταχύτερη λόγω μικρότερου βάρους και έλλειψης τετρακίνησης (υπήρχαν και κάποιες μετέπειτα Brera με δικίνηση αλλά μάλλον τετρακίνητη πέτυχες).Φερε και θα δουμε ποιος θα κλαιει με μαυρο δακρυ
Γιατι δλδ θεωρεις πως το GT θα ειχε καμια ελπιδα ? Και απειραχτο το 5.7δ δεν το λες πολυ και παλι δυσκολα θα με ειχε ειτε το ενα ειτε το αλλο.....Και παλι ομως 1 προγραμμα δεν το λες φτιαξιμο (φτιαξιμο λες το αλλο να ειναι φιδι σε βελτιωσεις).
Μια 4C θελω να πετυχω στον δρομο να δω ποση διαφορα θα εχουμε βασικα (ξερω πως θα με φαει γιατι και μικροτερη και ελαφρυτερη και με αυτοματο κιβωτιο και με launch control και σαφως αρκετα ακριβοτερη - σχεδον τα διπλασια - αλλα ειμαι περιεργος για το ποση διαφορα θα εχουμε και αν μετα τα 200 την μαζεψω). -
και το Seat Leon Cupra 280 με προγραμμα μονο, παει πανω απο 350 αλογα
σε εχει σιγουρα
άρα ειναι καλυτερο αμαξι απο το δικο σου
ετσι? -
Πιο γρηγορο ναι, πιο ομορφο οχι, πιο καλο σε στροφες ναι......Eξαλλου με προγραμμα το GT παει 325 αλογα και απλα με ψυγειο και χταποδι χτυπαει τα 340-350, οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες.
Το θεμα μετα ειναι το τι θελεις, εφοσον ηθελα κατι γρηγορο, διθεσιο και καμπριο δεν θα επαιρνα το Leon Cupra R αντι για το GT ποτε (εξαλλου ιδια χρηματα εκαναν - βεβαια εσυ αναφερεσαι στο 'απλο' Cupra μαλλον που ηταν αρκετα πιο φτηνο). Ενα αλλο προβλημα ειναι πως δεν μαρεσουν τα αυτοκινητα τρελης παραγωγης και γιαυτο και δεν πηγα σε S3 που ειναι ενα Α3 φτιαγμενο (το ιδιο ισχυει με το Leon και αλλα αρκετα). -
Θα μεινω στα 2 αυτα που εχω υπογραμμισει με bold....Στο πρωτο ειναι σαν να φασκεις και να αντιφασκεις....Απο την μια εγω εχω μαυρα μεσανυχτα με οσα λεω, απο την αλλη παραδεχεσαι πως η AR δεν ειναι οτι ηταν πριν 40-50 χρονια (οκ ελεος - μηπως επρεπε να νοιαζει τον κοσμο τι ηταν μια μαρκα το 60 και οχι τι ειναι σημερα ?) και πως εχει βγαλει λιγα καλα αυτοκινητα τα τελευταια 30 χρονια......(το ποιος ειναι προκατειλημενος ως προς την AR το δειχνεις αρχικα εδω).Kατι δεν καταλαβαινεις καλα...Οταν επι σειρα δημοσιευσεων ελεγες οτι η AR τα τελευταια 15 χρονια δεν ειχε να δειξει κανενα αξιολογο μοντελο, και οτι ΟΛΑ, ηταν πιο αργα ακομα και απο το εκαστοτε Golf GTI της αντιστοιχης εποχης, διαψευτηκες ξεκαθαρα, και με συγκεκριμενα παραδειγματα, που δεν επιδεχονται καμμιας αμφισβητησης.
Στην συνεχεια ανεπτυξες την αμφιβολια σου περι σχεδιασης και γενικοτερα εντυπωσιακων στην οψη μοντελων της AR.
Kαι παλι, δεχτηκες συγκεκριμενες απαντησεις, με χρονολογιες, και μοντελα τα οποια κατα γενικη ομολογια (ασχετως του τι πιστευεις και τι αρεσει σε εσενα) ειναι το λιγοτερο εντυπωσιακα και ιδιαιτερα ενδιαφεροντα ως προς την σχεδιαση τους.Αφου επειτα δεν εχει μεινει καποιος αλλος συλλογισμος σου, για να...καταρριφθει, καταφευγεις ξανα στα των επιδοσεων-οδηγικες δυνατοτητες καποιων παραπανω παραδειγματων που εθεσα -σε σχεδιαστικο επιπεδο κυριως και δευτερευοντως σε δυνατοτητες/επιδοσεις- , οπου και εκει, απο την πλευρα μου τουλαχιστον σου διαχωριζω και ξεκαθαριζω με ποια μοντελα ουσιαστικα συγκρινοταν η καθε AR, σε συνδυασμο με το κοστος κτησης που ειχαν τα σχετικα αυτοκινητα.
Οπερ και η μακροσυρτη λιστα σου, περα απο τα 'φτιαγμενα ταξι' και Hot-hatch, σε επιπεδο σχεδιασης-επιδοσεων και αντιστοιχου κοστους, μετριουνται πλεον στα δαχτυλα του ενος χεριου...Mε την AR να παιζει στα ισια, σε επιπεδο εντυπωσιασμου, αλλα και οδηγικου ενδιαφεροντος.Εσυ απο την αλλη ΠΟΤΕ δεν ειπες αυτα τα Bold που ανεφερα εγω. Μιλησες με ξεκαθαρο μεν τροπο, αλλα ως προς το οτι πχ ενα Golf GTI ειναι πιο γρηγορο απο μια γρηγορη AR, οτι η φιρμα δεν εχει βγαλει κανενα αξιολογο και γρηγορο μοντελο τα τελευταια 15-20 χρονια πλην 4C/8C και παει λεγοντας. Ολες αυτες οι αποψεις φυσικα δεν εχουν καμμια βαση, και οι αποδειξεις εχουν δοθει σε προηγουμενες δημοσιευσεις...
Οσο για το Opel GT σε ευθεια (οπως αναφερα κανεις δεν παιρνει Roadster για πιστα - εκτος αν θεωρεις την Spider καλυτερο γενικα σε στησιμο πραγμα που ειναι για γελια) δεν το πιανει καμια AR παραγωγης κατι που για σενα μπορει να μην σημαινει πολλα αλλα οταν ειχα Brera με 260 αλογα να βλεπει την εξατμιση μου στην Εθνικη (αφου την προσπερασα ενω πηγαινε τερμα αριστερα με 200+) και να μην μπορει να πλησιασει παρα μονο οταν την αφηνα για να 'φυγω' παλι μετα ειμαι σιγουρος πως ενοιαζε Πολυ τον ιδιοκτητη που προφανως και νομιζε πως εχει αγορασει ενα τερας 3.2 λιτρων.......
Εχεις μια ιδιαιτερα μονοδιαστατη αποψη για την χρηση/δυνατοτητες των roadster...
Θα πρεπει να γνωριζεις οτι η οδηγικη ευχαριστηση, η ανησυχη οδηγηση γενικοτερα, δεν διαχωριζεται ΜΟΝΟ σε ευθειες-κοντρες ή/και σε πιστα.
Υπαρχουν και αλλα ενδιαμεσα σταδια, τα οποια μαλιστα απασχολουν/ενδιαφερουν ενα πολυ μεγαλο ποσοστο υποψηφιων αγοραστων, αλλα ακομα και διαφορων εκαστοτε ανησυχων και ευκαιριακων ακομα οδηγων.Τα Roadster λοιπον -καποια απο αυτα τουλαχιστον- εχουν φτιαχτει για την μεγιστη δυνατη οδηγικη συμμετοχικοτητα, η επικοινωνια, το 'δεσιμο' αν θελεις μεταξυ οδηγου-αυτοκινητου, ακομα και εαν πηγαινεις σχεδον 'σερνοντας', αλλα σιγουρα πολυ περισσοτερο οταν τα οδηγεις σε μια στριφτερη διαδρομη.
Σε αυτη την υποκατηγορια Roadster λοιπον μπορεις να βρεις -αναλογικα παντα με το κοστος- απο ενα 'ταπεινο' Mazda Miata (οποιασδηποτε γενιας, αρκει να ειναι σωστα συντηρημενο ιδιως μηχανολογικα) μεχρι και μια Porsche Boxster...Σιγουρα σε αυτη την υποκατηγορια βρισκεται μια Spider, μια Z4, αρκετα λιγοτερο μια SLK, και -καλως/κακως- σε καμμια περιπτωση ενα Opel GT...Tωρα σε οτι αφορα τα περι ευθειας και την Brera που εβλεπε την εξατμιση σου, δυστυχως επιβεβαιωνεις με τον πλεον παραδειγματικο τροπο οτι αντιμετωπιζεις γενικα τα αυτοκινητα ως υπερατου...
Δηλαδη εαν ερχοταν καποιος με ενα τερμα στημενο και φτιαγμενο Punto GT , σχεδον εικοσαετιας, υπερκυβισμενο στα 1,600κ.εκ , με μπλοκε διαφορικο και διαφορα αλλα καλουδια, με αποδοση στους 230 ιππους, και σου εριχνε 3 καροτσες στο 400αρι, θα επρεπε να λεγαμε οτι το Punto GT ειναι και γαμω τα εργαλεια, και το Opel GT για τα μπαζα?Αν πιο συγκεκριμενα πετυχαινες μια Brera 3.7 Compressore, στα 370-400ps , πιστευεις οτι θα προλαβαινες να δεις την πινακιδα της?
Μα ειμαστε σοβαροι? Νομιζα οτι τα περι ευθειας και dragster τα ειχαμε βαλει στην ακρη απο την αρχη.
Δεν θυμαμαι ποτε να ειπε κανεις οτι οι AR γενικοτερα προοριζονταν ΜΟΝΟ ή εστω ΚΥΡΙΩΣ για ευθειες...Και βεβαιως το οτι ΕΣΥ την βρισκεις, σου αρεσει (και καλα κανεις) να 'μετρας' τις δυνατοτητες ενος αυτοκινητου στην ευθεια, δεν σημαινει οτι ΜΟΝΟ σε αυτο το επιπεδο αξιζει/ειναι καλυτερο-ανωτερο ενα αυτοκινητο απο καποιο αλλο.
Δεν ξερω τι εχεις καταλαβει απο τις τοποθετησεις μου, αλλα και των αλλων χρηστων, αλλα στο παρον Forum γενικοτερα δεν
μετραμε ουτε 'κολωνες', ουτε 'παιζουμε' τις αδειες μας...Αυτη ειναι μια αλλη κουβεντα και σιγουρα δεν αφορα την πλειοψηφια ανθρωπων που ασχολουνται με τις AR...
Οσο για την εμφανιση ξεπεραστηκε απο πιο αυτοκινητο ακριβως ? Εχει κατι ομορφοτερο στην γκαμα της η AR αυτη την στιγμη η μηπως αναφερεσαι στην κοπια ονοματι 4C που ειναι ενας συνδιασμος παλιας Ferrari (συμφωνα με τον RealZeus) και της Elise (που τοσο σε μεγεθος οσο σε εμφανιση πιστευω οτι ειναι πιο πιθανο) ? Μηπως ο κοσμος νομιζεις δεν το χαζευει στον δρομο ακομα ? Φερε οποια Alfa θελεις και φερνω το GT ωστε να δουμε πιο θα κοιταει ο κοσμος περισσοτερο. (Βεβαια ακομα και σε αυτο σου το σχολιο φαινεται ποιος ειναι προκατειλημενος σχετικα με την AR και αυτος δεν ειμαι εγω εφοσον πραγματικα δεν εχει κατι στην γκαμα της ακομα και τωρα που να με κανει να ζηλευω - οταν βγει η Giulia στους δρομους της Ελλαδας με τον 510 αλογα κινητηρα βλεπουμε).
Προφανεστατα και μια Brera/Spider ειναι πολυ πιο ποθητη απο ενα Opel GT...Μπορεις αν θες να ανοιξεις και ενα υποτοπικο εδω, να κανεις ενα δημοψηφισμα, και να παρεις μια αποψη για το τι θα προτιμουσαν τουλαχιστον οι περισσοτεροι χρηστες του συγκεκριμενου Forum, το οποιο ειναι και το μεγαλυτερο/γνωστοτερο σε οτι αφορα την θεματολογια του αυτοκινητου, αν δεν κανω λαθος...
Το οτι δεν υπαρχει αυτη την στιγμη που μιλαμε στον δρομο καποια καινουργια AR που να σου αρεσει, επισης δεν σημαινει κατι για την μαρκα, (αλλωστε το ανεφερα και εγω πιο πριν ξεκαθαρα οτι η γκαμα ειναι ελλειπης...) στον βαθμο που εσυ σχεδον την εκμηδενιζεις...Απο την αλλη μηπως το Opel GT που φερνεις ως παραδειγμα, παραγεται ακομη, και δεν το ξερουμε? Οποτε και δεν καταλαβαινω για ποια ακριβως προκαταληψη μιλας? Για το οτι το Opel GT ειναι ενα μετριο οδηγικα αυτοκινητο? Αυτο ειναι κατι που το εχουν αποφανθει οι περισσοτεροι ξενοι σοβαροι δοκιμαστες, παγκοσμιως...Το οτι ειναι ενα σχετικα προσιτο Roadster που παιρνει ευκολα παραπανω αλογα για να καταπινει τις ευθειες, δεν αποτελει και καποιο εξαιρετικο χαρισμα...
Εκτος εαν ολοι οι δρομοι ειναι μια ευθεια...P.S στα περι 'ευθειας', τυχαινει να εχω παραβρεθει σε ουκ ολιγες αναμετρησεις ευθειας, με χαρακτηριστικο παραδειγμα, ενα προηγουμενης γενιας Leon Cupra ανεβασμενο στα 450ps (2ου-3ου σταδιου?, με ψεκασμο μεθανολης, και δεν ξερω και εγω τι αλλο...) να 'καπνιζει' με χαρακτηριστικη ανεση στην ευθεια, μια Merc C63 AMG με αλλαγμενη τροχαλια και εγκεφαλο, στα 550ps...
Σημαινει μηπως οτι Leon ειναι καλυτερο αυτοκινητο? Σημαινει οτι μπορει στο καπακι, να πιεστει αλλες 2-3 φορες στην ευθεια και να μην βγαλει καποιο προβλημα? Σημαινει οτι σε μια στριφτερη διαδρομη θα 'αντεξει' παραπανω απο δυο-τρεις στροφες πριν χασει την Merc απο το οπτικο του πεδιο? Πριν μεινει με τα λινα εμπρος απο το 'σκαψιμο', ή απο τις 'αγορες' σε αντιθετο ρευμα, ή 'κουρεμα' των ημιαξονιων-διαφορικου? Σημαινει οτι ο κινητηρας του leon δεν θα 'κολλησει' μετα απο ενα κυνηγητο σε στριφτερη διαδρομη 30-40λεπτων, σε μια καλοκαιρινη ζεστη μερα?
Ας αφησουμε λοιπον την κουβεντα σε στυλ υπερατου, τουλαχιστον στο παρον τοπικο, γιατι δεν οδηγει πουθενα... -
Καταρχην το οτι δεν εχει να δειξει τπτ τις τελευταιες 2 δεκαετιες το παραδεχτηκαν ουκ ο λιγοι, με καποια κυριολεκτικα Ελαχιστα παραδειγματα μετρημενα στο ενα και μονο χερι.....Αν αυτο εσυ το θεωρεις αρκετο παω πασο, εγω απο την αλλη Ειδικα για μια μαρκα σαν την AR το θεωρω Τραγικο.
Τωρα για το οτι ενα Punto GT 230 αλογα στο 400αρι θα με περνουσε ναι ισως οπως και εγω θα τον μαζευα με μια τελικη που ξεπερναει τα 260χλ/ω (και αγγιζει τα 270χλ/ω), κατι που προφανως αγνοεις η ξεχασες να αναφερεις (μηπως ειπα ποτε πως βαζω 0-100 η 0-400 κοντρες?).
Αλλα χανεις το νοημα λιγο, εγω δεν αναφερθηκα ποτε σε ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ αυτοκινητα με αλλες μηχανες, εκει και ενα Uno παιρνεις και το πας 500 αλογα ε και? Με την ιδια λογικη χωνω μια μηχανη ZR1 κατω απο το καπο του GT (που την χωραει λουκουμι) και εχω οτι υπαρχει στον δρομο μεχρι 600+ αλογα (παραπανω αν πεσει περεταιρω βελτιωση σε αυτη την μηχανη - ενας πχ στην αμερικη το εχει παει 1100 αλογα). Εγω ομως δεν αναφερθηκα σε αυτο, αναφερθηκα σε αυτοκινητα που βγαινουν ετοιμα απο το εργοστασιο.Οσο για το θεμα Εμφανιση αποκλειστικα (σε αυτο αναφερθηκες εξαλλου) ακομα και Αλφιστα ξερω με Spider που αποκαλει το GT μ@υναρα και φυσικα αν δεν ειχε κολημα με τις AR θα ειχε και εκεινος ενα αλλα μαλλον ειναι εξαιρεση του κανονα......Βεβαια καθαρα εμφανησιακα κανουμε ενα γκαλοπ αν θελεις και βλεπουμε τι θα πει ο περισσοτερος κοσμος (οχι εδω βεβαια που θα πλακωσουν οι Alfistes - τροποι υπαρχουν). Βεβαια λες πιο 'ποθητη' οποτε μαλλον καταλαβες το ακυρο που ειπες απο μονος σου.
Οσο για το αν παραγεται σταματησε πριν 5 χρονια επειδη εκλεισε η εταιρεια, τι να κανουμε? Κυκλοφορει κανονικα και με τον νομο ακομα, αυτο ειναι που μετραει εξαλλου. Το αλλο ακυρο που λες ειναι πως παιρνει ευκολα αλογα για να καταπινει τις ευθειες....Και εγω σου λεω με την σειρα μου πως αν εχεις χρηματα ΟΛΑ τα αυτοκινητα παιρνουν ανετα αλογα, αυτο δεν λεει κατι. Εγω ομως που πριν το αγορασω διαβασα οτι review υπηρχε ΟΛΟΙ ελεγαν πως ειναι παιχνιδιαρικο, ωραιο στην οδηγηση και γρηγορο, δεν θυμαμαι καποιον που να ελεγε κατι κακο (περα απο τους χωρους και την οροφη που ειναι χειροκινητη). Μηπως εσυ εχεις καποιο κακο που μου ξεφυγε ? Του τοτε εννοειται, οχι για καποιους στερημενους που ετυχε και επεσαν πανω σε ενα το 11/12/13/14' και εβγαλαν πορισμα (αυτους δεν τους λεω σοβαρους δοκιμαστες).
Οσο για το υστερογραφο σου απαντησα παραπανω.
-
Καταρχην το οτι δεν εχει να δειξει τπτ τις τελευταιες 2 δεκαετιες το παραδεχτηκαν ουκ ο λιγοι, με καποια κυριολεκτικα Ελαχιστα παραδειγματα μετρημενα στο ενα και μονο χερι.....Αν αυτο εσυ το θεωρεις αρκετο παω πασο, εγω απο την αλλη Ειδικα για μια μαρκα σαν την AR το θεωρω Τραγικο.Μαλλον μαζι μιλαμε, χωρια καταλαβαινομαστε...
Πολυ συγκεκριμενα, αυτα που ειπες, περι GTI, περι εμφανισης, και περι δυνατοτητων, για τις AR, απλα δεν ευσταθουν.
Εαν δεν καταλαβες τις προηγουμενες δημοσιευσεις μου, δεν μπορω να κανω κατι περισσοτερο...Τωρα για το οτι ενα Punto GT 230 αλογα στο 400αρι θα με περνουσε ναι ισως οπως και εγω θα τον μαζευα με μια τελικη που ξεπερναει τα 260χλ/ω (και αγγιζει τα 270χλ/ω), κατι που προφανως αγνοεις η ξεχασες να αναφερεις (μηπως ειπα ποτε πως βαζω 0-100 η 0-400 κοντρες?).
Αλλα χανεις το νοημα λιγο, εγω δεν αναφερθηκα ποτε σε ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ αυτοκινητα με αλλες μηχανες, εκει και ενα Uno παιρνεις και το πας 500 αλογα ε και? Με την ιδια λογικη χωνω μια μηχανη ZR1 κατω απο το καπο του GT (που την χωραει λουκουμι) και εχω οτι υπαρχει στον δρομο μεχρι 600+ αλογα (παραπανω αν πεσει περεταιρω βελτιωση σε αυτη την μηχανη - ενας πχ στην αμερικη το εχει παει 1100 αλογα). Εγω ομως δεν αναφερθηκα σε αυτο, αναφερθηκα σε αυτοκινητα που βγαινουν ετοιμα απο το εργοστασιο.Χανεται η ουσια των αρχικων τοποθετησεων, ακομα και των δικων σου, αυτο προσπαθησα να πω με το παραδειγμα...
Εαν δεν ηταν το Punto GT, θα ηταν μια Brera Compressore, ή και καποιο πιο ταπεινο, φθηνο, παλαιοτερο γρηγορο φτιαγμενο αυτοκινητο που θα μπορουσε καλλιστα να 300αρισει, και να το ψαχνεις ακομα...Οσο για το θεμα Εμφανιση αποκλειστικα (σε αυτο αναφερθηκες εξαλλου) ακομα και Αλφιστα ξερω με Spider που αποκαλει το GT μ@υναρα και φυσικα αν δεν ειχε κολημα με τις AR θα ειχε και εκεινος ενα αλλα μαλλον ειναι εξαιρεση του κανονα......Βεβαια καθαρα εμφανησιακα κανουμε ενα γκαλοπ αν θελεις και βλεπουμε τι θα πει ο περισσοτερος κοσμος (οχι εδω βεβαια που θα πλακωσουν οι Alfistes - τροποι υπαρχουν). Βεβαια λες πιο 'ποθητη' οποτε μαλλον καταλαβες το ακυρο που ειπες απο μονος σου.
Κανε γκαλοπ στο 4tforum...Δεν ειπα να κανεις στο τοπικο Alfa romeo...Εκτος εαν νομιζεις οτι στο 4tforum υπαρχουν μονο Alfisti...
Οσο για το αν παραγεται σταματησε πριν 5 χρονια επειδη εκλεισε η εταιρεια, τι να κανουμε? Κυκλοφορει κανονικα και με τον νομο ακομα, αυτο ειναι που μετραει εξαλλου. Το αλλο ακυρο που λες ειναι πως παιρνει ευκολα αλογα για να καταπινει τις ευθειες....Και εγω σου λεω με την σειρα μου πως αν εχεις χρηματα ΟΛΑ τα αυτοκινητα παιρνουν ανετα αλογα, αυτο δεν λεει κατι. Εγω ομως που πριν το αγορασω διαβασα οτι review υπηρχε ΟΛΟΙ ελεγαν πως ειναι παιχνιδιαρικο, ωραιο στην οδηγηση και γρηγορο, δεν θυμαμαι καποιον που να ελεγε κατι κακο (περα απο τους χωρους και την οροφη που ειναι χειροκινητη). Μηπως εσυ εχεις καποιο κακο που μου ξεφυγε ? Του τοτε εννοειται, οχι για καποιους στερημενους που ετυχε και επεσαν πανω σε ενα το 11/12/13/14' και εβγαλαν πορισμα (αυτους δεν τους λεω σοβαρους δοκιμαστες).
Οσο για το υστερογραφο σου απαντησα παραπανω.
Οπως σταματησε η παραγωγη του Opel GT, ετσι σταματησε και αυτη της Brera/Spider...Δεν καταλαβες γιατι σου απαντησα ετσι? Επειδη ανεφερες οτι η AR δεν εχει τωρα καποιο καινουργιο εντυπωσιακο αυτοκινητο, πλην 4C/8C...
Ε, και η opel πχ σημερα/τωρα σε καινουργιο, δεν εχει τιποτα το εντυπωσιακο...
Οσο για την Brera κυκλοφορει και αυτη κανονικα και με τον νομο...
Αυτο που λες με την σειρα σου, οτι με απειρα χρηματα ΟΛΑ τα αυτοκινητα μπορουν να γινουν γρηγορα, επιβεβαιωνει τα δικα μου λεγομενα, οχι τα δικα σου.
Το οτι δηλαδη ειναι ΛΑΘΟΣ απο την αρχη να σκεφτεσαι σε στυλ υπερατου, δηλαδη οτι καλυτερο αυτοκινητο ειναι αυτο που ειναι πιο γρηγορο ΜΟΝΟ στην ευθεια...
Τα περι review για το Opel GT, παροτι ειναι offtopic, θα σου πω μονο για την ιστορια οτι οι περισσοτερες σοβαρες δημοσιευσεις, ξεκαθαρα σε οδηγικο επιπεδο δεν ειχαν καλα λογια να πουν. Το 'παιχνιδιαρικο' και 'γρηγορο' ισχυε και ισχυει προφανως, και το σχετικο 'ωραιο στην οδηγηση' , μονο για ντριφτ στο περιπου και αυτο σε πλατειες, μεχρι 2η σχεση στο κιβωτιο. Δυστροπο στην συμπεριφορα του, με μετριοτατη ακαμψια ακομη και σε σχεση με τον μεσο ορο των Roadster της εποχης, με ρυθμισεις αναρτησης, κινητηρα και γενικοτερα τετοιο turbo lag που δυσκολευε πολυ, ακομα και εναν εμπειρο οδηγο να εκμεταλευτει στο επακρο την δυναμη του, σε στριφτερη διαδρομη, παρολη την βοηθεια του στανταρ μπλοκε διαφορικου. Ολα αυτα εχουν ειπωθει απο σοβαρους δοκιμαστες, ξενους/εγχωριους που εχουν οδηγησει σε δρομο και πιστα, οτι κυκλοφορει στο δρομο... -
Γρηγορη Κικιζα χαρας στο κουραγιο σου πραγματικα... εκτος απο το οτι με εχεις υπερκαλυψει..
Εμενα το vauxhaul GT μ αρεσει εμφανισιακα αλλα οχι περισσοτερο απο μια spider-brera ή ακομα και μια spider 916..κλαση ανωτερα... Και οι πετρες ξερουν επισης απο ΟΛΟ τον τυπο οτι το opel ηταν μετριο roadster με κυριο προσων την ευθεια και μονο.
-
Eξαλλου με προγραμμα το GT παει 325 αλογα και απλα με ψυγειο και χταποδι χτυπαει τα 340-350, οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες.με ψυγειο ή με κουλερ εννοεις?
σου ειπα για το leon με προγραμμα, γιατι ελεγες οτι εγω δεν το 'πειραξα', ενα προγραμμα εβαλα
αν και τωρα βλεπω γραφεις, οτι μιλας για μαμα αμαξια μονο
θα μας τρελανειςΟσο για το αν παραγεται σταματησε πριν 5 χρονια επειδη εκλεισε η εταιρεια, τι να κανουμε?
η εταιρεια ή το εργοστασιο? γιατι νομιζω αυτα στην Αμερικη τα εφτιαχναν
γενικα, γιατι ειμαστε συνεχως,συμφωνω με τον Κίκιζα Γρηγόρη, οτι τα ΑLFA ROMEO ειναι αυτοκινητα που απευθυνονται στον οδηγο και λατρη της οδηγησης/αυτοκινησης , περισσοτερο απο πολλα golf gti, opel gt κτλ
κι ας μην εχουν καλυτερες επιδοσεις στην ευθεια απο αυτα
τωρα αν εσενα δεν σε καλυπτουν οκ, δικαιωμα σου, και δεκτο -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
ειχα την τυχη να μπω σε αυτην την αλφα. την ειχε ενας φιλος μου σε κοκκινο χρωμα με τριακτινο κοκκινο σιδερενιο τιμονι και δυο μεγαλους στρογγυλους αεραγωγους στο κεντρο του ταμπλο. ειχε νευρο απο οσο θυμαμαι. μιλαμε για 10 χρονια πριν. το προβλημα αν δεν κανω με τα τις αλφα της εποχης εκεινης ηταν η σκουρια....μπορει να κανω και λαθος. sorry
Αμαξι το οποιο εκανε εξαιρετικη ζημια στο ονομα της alfa romeo ακριβως λογω αυτου που αναφερεις. Εξαιτερικη πανω στο δρομο και ισως το πιο γρηγορο στην κατηγορια της αλλα πολυ κακη λαμαρινα. Ειχε μια ο πατερας μου για ολο το 1976. Την πουλησε επειδη τα εβλεπε να ρχονται ολα αυτα και πηγε σε citroen gs.
Απο την αλλη, μετα απο καθε απαντηση με επιχειρηματα που λαμβανεις, πηδας θεματολογία, οπως πχ με το GTI, μετα με την εμφανιση, και τωρα πλεον μιλας περι οδηγικου χαρακτηρα, αφου προηγουμενως εχει καταρριφθει σχεδον η καθε προηγουμενη τοποθετηση σου...
Γενικοτερα απο τα λεγομενα σου εγω αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι οτι, ειτε εχεις ελλειπεστατη/κακη πληροφορηση για τις δυνατοτητες των AR της εποχης που συζηταμε (απο 95' μεχρι σημερα...) και επιπλεον καμμια σοβαρη οδηγικη επαφη με καποια εστω προσφατη, ειτε για καποιο λογο, απο παλαιοτερα ειχες μια απεχθεια με την μαρκα, την οποια μεχρι και σημερα εχεις δαιμονοποιησει στο μυαλο σου.Αυτο επρεπε να το χεις γραψει με κεφαλαια...
-
Ιεροσυλια που καποιοι θεωρειτε πως η Brera μπορει να κοντραριστει σε εμφανιση με ενα Opel GT...Σε συμπεριφορα στον δρομο Spider vs Opel GT το αφηνω ασχολιαστο, γελανε και οι πετρες....
Απο εκει και περα δεν μπορουμε να πουμε κατι παραπανω....Ας συμφωνησουμε πως διαφωνουμε γιατι η συζητηση δεν παει πουθενα μετα απο τοσες σελιδες..... -
Opel gt, η επιτομη της αστριψιας κι επιμένεις. Μα πόσο πλάκα έχει το τοπικουλι!!!
-
Ιεροσυλια που καποιοι θεωρειτε πως η Brera μπορει να κοντραριστει σε εμφανιση με ενα Opel GT...Σε συμπεριφορα στον δρομο Spider vs Opel GT το αφηνω ασχολιαστο, γελανε και οι πετρες....
Απο εκει και περα δεν μπορουμε να πουμε κατι παραπανω....Ας συμφωνησουμε πως διαφωνουμε γιατι η συζητηση δεν παει πουθενα μετα απο τοσες σελιδες.....Ιεροσυλία είναι που θεωρείς πως στο νήμα που αφορά αυτοκίνητα της φίρμας που αγαπήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουν στις στροφές να πλασάρεις ένα αυτοκίνητο φορτωμένο άλογα που δίχως τα συστήματα ευστάθειας πάει μονο στην ευθεία. Ιεροσυλία επίσης είναι να συγκρίνεις σε ομορφια ή ποιότητα ένα φινετσάτο Ιταλικό με την αμερικλανιά της GM.
Είναι σαν να συγκρίνεις ένα f16 με ένα f104. To πρώτο έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, άριστες επιδόσεις σε κλειστή αερομαχία, μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου και σχεδον ανυπαρκτη πιθανότητα απώλειας στήριξης. Το δεύτερο μπορεί να φτάσει τα 2,4 μαχ σε σχέση με το πρώτο που μόλις μετα βίας φτάνει τα 1,8 ενώ απώλεια στηριξης μπορεί να εκδηλωθεί κάθε στιγμή. Είναι η ίδια απώλεια στήριξης των λεγωμενων σου που αντί να συγκρίνεις αυτό το αυτοκίνητο (To GT) σε ένα άλλο φόρουμ ή εδώ... σε μια συζήτηση σχετική με αυτοκίνητα dragster δοκιμάζεις τις αντοχές μας σε συζήτηση που αμφιβάλω αν θυμάσαι πως και γιατί την ξεκίνησες. Θα ήταν πιο συνετό να το συγκρίνεις με μια Ζ4 ή ένα s2000 αντί να ασχολείσαι με την brera ή την GTV που άλλωστε δεν έχουν τους ίδους προσανατολισμούς. Δεν υπάρχει λόγος για διαφωνία όταν συγκρίνεις την ... με την βούρτσα. -
Εμείς πάντως με την παρέα όταν θέλαμε να δείξουμε κάποιον άσχετο απο αυτοκίνητα δείχναμε κάποιον που να έχει Οπελάρα. Ειδικά τα τιμόνια τους είναι για σεμινάριο.
Αν γίνει η ψηφοφορία να διευκρινιστεί παρακαλώ, ότι πρόκειται για Οπελ, γιατί Gt έχει και η Alfa Romeo. -
Εγω θα πω απλα πως οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια μια ζωη στο Ελλαντα.......Απο εκει και περα αυτοκινητο που δεν στριβει να εχει κανει τετοιους χρονους σε πιστα αναρωτιεμαι πως γινεται....
http://fastestlaps.com/cars/opel_gt.html
7δ πιο γρηγορη απο την γρηγοροτερη Spider σε πιστα ?
http://fastestlaps.com/cars/alfa_romeo_ ... v6_q4.html
5δ+ πιο γρηγορη απο την γρηγοροτερη Brera ?
http://fastestlaps.com/cars/alfa_romeo_ ... v6_q4.html
3δ+ πιο γρηγορο απο την γρηγοροτερη GT ?
http://fastestlaps.com/cars/alfa_romeo_gt_32_v6.html
Edit [mod]
-
Κερνα ενα κρυο με παγακια......
Υ.Γ τωρα βαλε πανοπλια........αρξατε! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Κερνα ενα κρυο με παγακια......
Υ.Γ τωρα βαλε πανοπλια........αρξατε!Ασε να μαντεψω, θεωρεις πως το site λεει μπαρουφες η κατι αναλογο ? (αυτο περιμενω να πουν καποιοι).
-
Στην Hockenheim Short βέβαια βάσει του site που μόστραρες υπάρχει μια άλφα με 1:14:00 όταν εσύ παίζεις στο 2:10.90
Μη κλαις δεν φταις εσύ... Μάλλον όπως πολλοί εντο στο Ελλάντα πήρες ότι μάρκα αυτοκίνητο είχε και ο μπαμπάς σου και μας σκοτίζεις για την αξία του. Οπως όμως έγραψα και προηγουμένως και ο αμέσως επόμενος φίλος έγραψε για την οπελάρα μην μπερδεύεις την ... με την βούρτσα. Σε συμβουλεύω όμως και πάλι να το σκεφτείς καλύτερα. Μήπως πρέπει να τσεκάρεις σε άλλο νήμα για dragsters τα θεματά σου; Για να μη πω πουθενά αλλού... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Στην Hockenheim Short βέβαια βάσει του site που μόστραρες υπάρχει μια άλφα με 1:14:00 όταν εσύ παίζεις στο 2:10.90
Μη κλαις δεν φταις εσύ... Μάλλον όπως πολλοί εντο στο Ελλάντα πήρες ότι μάρκα αυτοκίνητο είχε και ο μπαμπάς σου και μας σκοτίζεις για την αξία του. Οπως όμως έγραψα και προηγουμένως και ο αμέσως επόμενος φίλος έγραψε για την οπελάρα μην μπερδεύεις την ... με την βούρτσα. Σε συμβουλεύω όμως και πάλι να το σκεφτείς καλύτερα. Μήπως πρέπει να τσεκάρεις σε άλλο νήμα για dragsters τα θεματά σου; Για να μη πω πουθενά αλλού...Χαχαχαχα, ναι δικιο εχεις, 1.14 εχει η 4C που εχει αυτοματο κιβωτιο με launch control, ειναι μικροτερη, ελαφρυτερη και κοστιζει 80.000.........
Το 2:10 δεν ξερω που το ειδες, εγω βλεπω 1:19.10 οποτε μιλαμε για 4δ πιο αργο (και φυσικα μιλαμε για εντελως μαμα, ουτε καν ενα προγραμμα των 300ε) οποτε μην γινεσαι αστειος, κριμα ειναι....ΥΓ : Τωρα και οι πιστες εγιναν dragster ?
ΑLFA ROMEO FORUM