-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
[Δεν θέλω να σε πικράνω αλλά ακόμα και cayenne v8 δύσκολο να τα ρίξει σε forester turbo με 270 άλογα, ο v6 απλά δεν υπάρχει Επίσης μιλάω για 2.0 forester, ούτε καν για 2.5.
Στα προηγούμενα posts γράφτηκε (και από εσένα προσωπικά) ότι η brera τουλάχιστον σε ρεπρίζ είναι ταχύτερη από την 330, ότι πυροβολάει και άλλα τέτοια. Δε νομίζω ότι αυτοκίνητο 200 ίππων και 1600 κιλών μπορεί να πυροβολήσει, πολύς ενθουσιασμός για το τίποτα. Για να μην πούμε πόσο πίνει ο tbi
Συμφωνούμε λοιπόν ότι είναι ένα αξιοπρεπές μοτέρ αλλά δεν πατάς εύκολα με tbi bmw 330 όσο και να το θέλουμε. Από αυτό ξεκίνησε όλη η κουβέντα.Γαμωτ δεν ηθελα να το συνεχισω αλλα με προκαλεις.Εβαλα λινκ με μετρησεις ΡΕΠΡΙΖ συγκριτικα αναμεσα σε 330 και tbi.Αυτο ειναι το επιχειρημα μου.Το δικο σου ειναι 2 κοντρες καπου καποτε με καποιους.go figure.
Eπισης,σιγα την πικρα τι κανουν 2 suvλακια.Δε θα κοιμηθω ολο το βραδυ αμα το cayenne δε κοντραρει το βελτιωμενο suba.Το Point σου ξεφυγε,αλλα καλη καρδια -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Γαμωτ δεν ηθελα να το συνεχισω αλλα με προκαλεις.Εβαλα λινκ με μετρησεις ΡΕΠΡΙΖ συγκριτικα αναμεσα σε 330 και tbi.Αυτο ειναι το επιχειρημα μου.Το δικο σου ειναι 2 κοντρες καπου καποτε με καποιους.go figure.
Eπισης,σιγα την πικρα τι κανουν 2 suvλακια.Δε θα κοιμηθω ολο το βραδυ αμα το cayenne δε κοντραρει το βελτιωμενο suba.Το Point σου ξεφυγε,αλλα καλη καρδιαΕίναι λογικό δηλαδή το forester με 270 άλογα να είναι χαλαρά μπροστά από την 159 tbi (και την αντίστοιχη brera προφανώς) ενώ η 330 με τα ίδια άλογα (272) και ίδια ροπή με την brera να είναι πιο αργή? Με μία κάτω στην 330 η brera δεν έχει καμιά ελπίδα ενώ σε όλες τις μετρήσεις από στάση η απόσταση είναι χαοτική. Ok, αν ανοίξουν με 4η και 60 χιλιόμετρα ίσως φύγει μπροστά η brera (μέχρι να την μαζέψει η 330) αλλά σε πραγματικές συνθήκες και αν οδηγηθούν τα 2 αυτοκίνητα όπως πρέπει η alfa θα μείνει πίσω. Ξεκόλλα λίγο με τις κόντρες και το forester, φιλικά πάντα
-
Γαμωτ δεν ηθελα να το συνεχισω αλλα με προκαλεις.Εβαλα λινκ με μετρησεις ΡΕΠΡΙΖ συγκριτικα αναμεσα σε 330 και tbi.Αυτο ειναι το επιχειρημα μου.Το δικο σου ειναι 2 κοντρες καπου καποτε με καποιους.go figure.
Eπισης,σιγα την πικρα τι κανουν 2 suvλακια.Δε θα κοιμηθω ολο το βραδυ αμα το cayenne δε κοντραρει το βελτιωμενο suba.Το Point σου ξεφυγε,αλλα καλη καρδιαΕίναι λογικό δηλαδή το forester με 270 άλογα να είναι χαλαρά μπροστά από την 159 tbi (και την αντίστοιχη brera προφανώς) ενώ η 330 με τα ίδια άλογα (272) και ίδια ροπή με την brera να είναι πιο αργή? Με μία κάτω στην 330 η brera δεν έχει καμιά ελπίδα ενώ σε όλες τις μετρήσεις από στάση η απόσταση είναι χαοτική. Ok, αν ανοίξουν με 4η και 60 χιλιόμετρα ίσως φύγει μπροστά η brera (μέχρι να την μαζέψει η 330) αλλά σε πραγματικές συνθήκες και αν οδηγηθούν τα 2 αυτοκίνητα όπως πρέπει η alfa θα μείνει πίσω. Ξεκόλλα λίγο με τις κόντρες και το forester, φιλικά πάντα
Ειμαστε λιγο ot αλλα 1)εξισωνεις τουρμπο με ατμοσφαιρικο
2)Δε λαμβανεις υποψιν διαφορες στη μεταδοσηΚοινως,εισαι λαθος σε δυο βασικους τομεις που καθοριζουν τις επιδοσεις ενος αυτοκινητου.
Με τις κοντρες και τα forester δε ξεκολλαω,αφου αυτο ειναι το επιχειρημα σου.Επισης δε μου σχολιαζεις τα νουμερα που σου ανεφερα
Εννοειται φιλικα -
2)Δε λαμβανεις υποψιν διαφορες στη μεταδοσηΚοινως,εισαι λαθος σε δυο βασικους τομεις που καθοριζουν τις επιδοσεις ενος αυτοκινητου.
Με τις κοντρες και τα forester δε ξεκολλαω,αφου αυτο ειναι το επιχειρημα σου.Επισης δε μου σχολιαζεις τα νουμερα που σου ανεφερα
Εννοειται φιλικαΠροφανώς ένας καλός τρίλιτρος ατμοσφαιρικός μπορεί να συγκριθεί με 1800 turbo. Επίσης είναι προφανές ότι η bmw έχει πιο μακριές σχέσεις μετάδοσης (πάλι ευνοημένη είναι η alfa).
Όσον αφορά τα νούμερα που λες, 0-200 24,6 έναντι 40,3 80-180 14.1 έναντι 20.3, στο 80-100 (φοβερή ρεπρίζ) με τετάρτη, πέμπτη και έκτη η alfa έχει τρομερό προβάδισμα 0,2-0.3 δέκατα του sec και στις υπόλοιπες ρεπρίζ μικρές διαφορές υπέρ της alfa που όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα (πχ 80-160) εκμηδενίζονται και είναι πιο γρήγορη η bmw. Αν οδηγάς σαν ταρίφας και βαριέσαι να κατεβάσεις ταχύτητα η brera έχει κάποιο ισχνό προβάδισμα που όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα εξανεμίζεται. Αλλά στην πραγματική ζωή και όταν κινείσαι γρήγορα με την bmw δεν πρόκειται να επιταχύνεις από τα 80 με τετάρτη όταν η δευτέρα περνάει τα 100 χλμ. Ελπίζω να κατάλαβες ότι παρότι η brera έχει κεφάλι κάποιων δεκάτων σε μερικές ανούσιες ρεπρίζ (στις τυποποιημένες και χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα μετρήσεις) στον πραγματικό κόσμο θα βλέπει τα οπίσθια της βαυαρής all the time. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι η brera είναι ταχύτερη δεν μπορώ (και δεν θέλω) να κάνω κάτι άλλο για να σε πείσω. Δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας -
Εννοειται φιλικαΠροφανώς ένας καλός τρίλιτρος ατμοσφαιρικός μπορεί να συγκριθεί με 1800 turbo. Επίσης είναι προφανές ότι η bmw έχει πιο μακριές σχέσεις μετάδοσης (πάλι ευνοημένη είναι η alfa).
Βρε εγω σου λεω οτι κρινοντας απο το τι εκανε το forester βγαζεις συμπερασματα για την 330.
-
Όσον αφορά τα νούμερα που λες, 0-200 24,6 έναντι 40,3 80-180 14.1 έναντι 20.3, στο 80-100 (φοβερή ρεπρίζ) με τετάρτη, πέμπτη και έκτη η alfa έχει τρομερό προβάδισμα 0,2-0.3 δέκατα του sec και στις υπόλοιπες ρεπρίζ μικρές διαφορές υπέρ της alfa που όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα (πχ 80-160) εκμηδενίζονται και είναι πιο γρήγορη η bmw. Αν οδηγάς σαν ταρίφας και βαριέσαι να κατεβάσεις ταχύτητα η brera έχει κάποιο ισχνό προβάδισμα που όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα εξανεμίζεται. Αλλά στην πραγματική ζωή και όταν κινείσαι γρήγορα με την bmw δεν πρόκειται να επιταχύνεις από τα 80 με τετάρτη όταν η δευτέρα περνάει τα 100 χλμ. Ελπίζω να κατάλαβες ότι παρότι η brera έχει κεφάλι κάποιων δεκάτων σε μερικές ανούσιες ρεπρίζ (στις τυποποιημένες και χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα μετρήσεις) στον πραγματικό κόσμο θα βλέπει τα οπίσθια της βαυαρής all the time. Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι η brera είναι ταχύτερη δεν μπορώ (και δεν θέλω) να κάνω κάτι άλλο για να σε πείσω. Δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μαςΈτσι ακριβώς είναι. Η BMW είναι κολώνες πολλές μπροστά.
-
Βρε εγω σου λεω οτι κρινοντας απο το τι εκανε το forester βγαζεις συμπερασματα για την 330.
Ουχί φίλτατε Σωκράτη, δέχομαι ότι ήταν ατυχές παράδειγμα αλλά δεν είχε αυτό τον σκοπό. Θεωρώ όμως βέβαιο ότι η 330 είναι αρκετά πιο γρήγορη και σε ρεπρίζ κάτι που φαίνεται στο 80-180 με αλλαγές ταχυτήτων (γιατί από στάση είναι απλά αλλού), συνεπώς overall η 330 (που τυχαίνει να έχει τα ίδια άλογα με το forester έστω και ατμοσφαιρικά) δεν πρέπει να συγκρίνεται με την brera tbi σε γκάζια. Να μου πεις για εμφάνιση και φινέτσα να το δεχτώ. Για τον μέσο έλληνα που θέλει coupe που να ξεχωρίζει και παράλληλα να κινείται σβέλτα χωρίς να έχει θέματα με τεκμήρια και τέλη κυκλοφορίας είναι εξαιρετική επιλογή η alfa. Αλλά επ'ουδενί γρηγορότερη από την 330, ελπίζω να συμφωνήσαμε
-
Ουχί φίλτατε Σωκράτη, δέχομαι ότι ήταν ατυχές παράδειγμα αλλά δεν είχε αυτό τον σκοπό. Θεωρώ όμως βέβαιο ότι η 330 είναι αρκετά πιο γρήγορη και σε ρεπρίζ κάτι που φαίνεται στο 80-180 με αλλαγές ταχυτήτων (γιατί από στάση είναι απλά αλλού), συνεπώς overall η 330 (που τυχαίνει να έχει τα ίδια άλογα με το forester έστω και ατμοσφαιρικά) δεν πρέπει να συγκρίνεται με την brera tbi σε γκάζια. Να μου πεις για εμφάνιση και φινέτσα να το δεχτώ. Για τον μέσο έλληνα που θέλει coupe που να ξεχωρίζει και παράλληλα να κινείται σβέλτα χωρίς να έχει θέματα με τεκμήρια και τέλη κυκλοφορίας είναι εξαιρετική επιλογή η alfa. Αλλά επ'ουδενί γρηγορότερη από την 330, ελπίζω να συμφωνήσαμε
σωστος τωρα :iconcool
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Δεν εχω τον αριθμο πλαισιου.Εξωτερικα εννοούσα
χοντρικά...
[spoiler=:2dw593xh]turbo prima serie 86 (η μόνη με εξάτμιση στο κέντρο,λόγω μικρότερου ρεζερβουάρ και διαφορετικό εσωτερικό από τις επόμενες -τιμόνι-επενδύσεις κλπ)
turbo evoluzione (προσπέρασε την...στην Ελλάδα αποκλείεται να δεις αυθεντική τέτοια)[/spoiler:2dw593xh]
Αυτό και το επόμενο μοντέλο που έμοιαζε με αυτό ήταν πολύ όμορφα και τότε και τώρα. Είχε πολύ ωραίο ταμπλό και δείκτες οργάνων. Και το καλύτερο, ήταν πισωκίνητο Η μόνη μου ένσταση είναι στις ζάντες
-
Μετά τις άτοπες και άκυρες συγκρίσεις της μπρέρα με φορεστερ 330, κλπ επιστροφή σε κάτι σοβαρό...
http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Alfa- ... 3f22cced6c
με τις υγείες μου
-
Καταξοδεύτηκες!
-
ρε μλκ όταν έβρισκα ολόκληρη τη μάσκα στα 30 με μόνη ατέλεια το δευτερο φιλέτο μου κάνει κάπως...
για το ξόδεμα άσε το γιατί το καλοκαίρι έσκασα 2000+ ζεστά για κάποιον καλοθελητή
-
Πάνε ρε σε ένα ανταλλακτικάδικο σε καμιά Φρατζή και όλα και κάτι θα βρεις. Κάθεσαι και ξοδεύεσαι για το Ιταλικό σαπάκι.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πάνε ρε σε ένα ανταλλακτικάδικο σε καμιά Φρατζή και όλα και κάτι θα βρεις. Κάθεσαι και ξοδεύεσαι για το Ιταλικό σαπάκι.έχουν πέσει όλα τα απαραίτητα τηλέφωνα πριν αγοραστεί... τι είμαι κανα γατάκι βπ που τα σκάει όπου το πουν?
ο άλλος στην σπύρου πάτση ήθελε να μου πουλήσει όλο τον μπροστινό προφυλακτήρα για ένα φιλετάκι πλαστικού -
Όπα όπα κάνε λίγο κράτει τα negotiation skills σου γιατί σε βλέπω πολύ μάχιμο!
-
-
Και πως το γυρνάει το χωρίς υποβοήθηση τιμόνι το σάψαλο?
Εκτός αν ήταν τόσο μπροστά το εργαλείο και είχε υδραυλικό...
-
Και πως το γυρνάει το χωρίς υποβοήθηση τιμόνι το σάψαλο?Δε θέλω κακίες.
Η Αννούλα είναι ιδέα και οι ιδέες δεν έχουν ηλικία. -
Όπα όπα κάνε λίγο κράτει τα negotiation skills σου γιατί σε βλέπω πολύ μάχιμο!Αγοράζω χρόνια μτχ ανταλλακτικά για οτιδήποτε όχημα υπάρχει, για ιταλικά σαπακια ομωσ, λίγα πραγματα... Φταίει μάλλον η ενεργητική τους ασφάλεια
-
Ξέχασα να σας πω ότι σήμερα είπα να δοκιμάσω το clima, για να δω αν πάμε καλά. Ε δεν πάμε καλά.
Πάλι έχω διαρροή ρε φούστη μου. Μου 'χει βγάλει τον καρκίνο με αυτό το θέμα. Έχω αλλάξει στο παρελθόν πόσα σωληνάκια και σωληνώσεις, έχω αλλάξει το ψυγείο του air condition. Δηλαδή έλεος.ΥΓ: Τουλάχιστον, παίρνεις Golf και ξέρεις ότι έχεις να αντιμετωπίσεις μόνο τα παράθυρα που κάνουν ελεύθερη πτώση. Εδώ φοβάμαι μέχρι και στο πλυντήριο, μην μου κουνήσουν πολύ δυνατά το κάθισμα του συνοδηγού και βγάλει error ο αερόσακος συνοδηγού επειδή έχει τη φίσα κάτω από το κάθισμα που ενίοτε χάνει την επαφή.
Και επειδή είμαι και μπρούκλης, δεν καίω κάτω από 12λτ/100χλμ μέση κατανάλωση.
ΑLFA ROMEO FORUM