-
Σαν ιδέα η περιπτωση 'γιαπωνέζικης' Spyder ... με ανατριχιάζει!
Βλέποντας ρομαντικά, των προηγούμενων Spyder ακόμα και τα προβλήματα όμορφα ήταν γιατι ήταν 'ιταλικά'!Αφου δεν με πειραξε η ύπαρξη της Chrysler ως 'αφεντικό', τουλάχιστον ετυχαν στην πιο 'σπορτιβ' ιαπωνική εταιρία.
Ο θεός φύλαξε και δεν συγγένεψαν με τιποτα νεο 2θεσιο Toyotοψυγείο της οικογένειας Prius! -
Πριν λίγο καιρό υπήρχε συζήτηση στο παρον τοπικό για ξεβαμμένα σήματα. Το ειχα παρατηρήσει σε αρκετές GT.
Συμβαίνει όμως και σε άλλες οικογενειες...
Uploaded with ImageShack.us -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ένα μουξουδάκι μικρό και ευέλικτο, με ιταλικές καμπύλες , θυρέο στο καπό , 1400αρη μουλτιαιρ με 180 άλογα , κιβώτιο τζοιστικ , και μειντ ιν τζαπάν ...
Σαν όνειρο δεν ακούγεται;
μπα.
γιατί κατά τη γνώμη μου μια χαρά είναι το 1800αρι mx5
ενώ ένα rx8 με επιρροές από την 4c, με τον 1400 της φιατ και χωρίς τα προβλήματα του renesis θα ηταν όμωςο 1800αρης στο τελευταίο μχ5 είναι πολύ λίγος .- και δεν εννοώ για ντοναλτιές σε πλατείες
ακουστικά δε είναι φορ δε ντονκει του ραιντ...χιλιες φορές το μκ2 με τον 1600αρη
-
Αν και συμφωνώ ότι ο 1800άρης είναι λίγος για το συγκεκριμένο σασί, τα μετρημένα νούμερα τον βγάζουν πολύ ταχύτερο του 1600 Μκ2.
-
χωρις να αμφιβαλλω καθολου για το ποσο αξιο αμαξι ηταν και δυναται να ειναι ενα mx5, και γενικοτερα τα mazda , των οποιων ειμαι σαφως φάν αλλά και κατοχος, προσωπικα δεν θα ηθελα να αγοραζα ενα υβριδιο μεταξυ mazda & alfa. εκαστος στο ειδος του. απορριπτω το δρομο των brera spider οδηγικα, αλλά το ιδιο απορριπτω και mx5 τυπου αυτοκινητο.οπως και την 4c που τυπολογικα οδηγικα ουδεμια σχεση εχει με αλφα ρομεο. με λοτους, ισως.
εχω οδηγησει ολα τα mx5 1.6 , 1.8, 2.0 καθε γενιας, και εχω να λεω για το ποσο καλο παιχνιδι ειναι. αλλά παιχνιδι. μεχρις εκει. οταν μιλαμε για spider, μιλαμε για ενα μοντελο που μεχρι τουλαχιστον την νεα ρατσα , συνοψιζε σε μεγαλες δοσεις ολη την ιστορια της φιρμας περισσοτερο απο καθε μοντελο αλλο της ιδιας.την σπορ αυρα (οχι δεν ειναι σπορ στ'αληθεια και δεν πρεπει να ειναι), την ευγενεια, την υψηλη αισθητικη, και την υψηλη πιστοτητα στους χειρισμους περαν του οριου. κλασσικες αξιες καθε αλφα ρομεο.
ακομα, και οι παραξενιες της, για καποιους (και για εμενα) ηταν η γοητεια της. η παραφιλολογια περι ψυχης κτλ των αλφα, ισως με την ενδεχομενη συνυπαρξη να βρει το δρομο να γινει πραγματικη φιλολογια. ισως και οχι, αφου θα χαθει στο αοσμο των εξαιρετικων κατα τα αλλα mazda.
ουτως η αλλως, η πληροφορια μενει να επιβεβαιωθει. αν γινει, καλοδεχουμενη. οσοι πιστοι...αγορασανε χθες. ισως και προχθες.
καλως να ορισει. -
Στην κατάσταση που είναι η εταιρεία, το να ζητάς εξκλουσίβιτι και όχι λύσεις υβρίδια είναι πολυτέλεια. Εδώ κάνουν συμπράξεις οι μεγάλοι σε διάφορα πρότζεκτ, το πτώμα θα κατέβει μόνο του στην αγορά?
Το θέμα είναι να είναι καλό, μην είναι κανένα Άρνα και λακήσουν και οι τελευταίοι. -
η δικη μου οπτικη, ειναι λιγο διαφορετικη. δε διαφωνω φυσικα με αυτο που λες.
απλα, εγω δεν ειμαι μετοχος της εταιρειας για να με νοιαζει το οικονομικο της. ειμαι πιστος οπαδος της και με νοιαζει η ευχαριστηση μου. για αυτους λοιπον, μπορει να ειναι πολυτελεια η απαιτηση μου αυτη. για μενα οχι. συμφωνω για το πτωμα, σχεδον υπογραφω πως τιποτα δεν θα γινει, γιατι απλα, και οι τελευταιοι εχουν ηδη φυγει. πονταρουν στους καινουριους. απλα για να μην εχουν εικονα με το χθες. και Arna να ειναι, (mazda 3 ας πουμε) λιγοι θα το καταλαβουν. αφου ολα πια, ετσι ειναι. -
To 3άρι μόνο Arna δεν είναι! Πάτωμα MX-5 = πάντως.
-
http://www.facebook.com/AlfaRomeo4C
Το σηκώσαμε πάλι!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
http://www.facebook.com/AlfaRomeo4CΤο σηκώσαμε πάλι!
αμARτία
Είμαι υπέρ της τρέλας της 4C. Όντως μπορεί να μην έχει σχέση σαν τυπολογία με την παράδοση της Alfa Romeo αλλά είχε η 33 Stradale? Ή πόσο λιγότερο Spider ήταν η Brera Spider 946 από την 916 Spider εφόσον είχαν την μετάδοση εμπρός αμφότερες?
Επίσης είμαι υπέρ του Mazdalfa. Αλλά αυτό που είναι εκνευριστικό για άλλη μια φορά, είναι το ανύπαρκτο business plan. Κάθε 1 με 2 χρόνια πληροφορούμεθα από κάτι συνεργασίες του κώλου, είναι γνωστές οι κινήσεις του παρελθόντος, και αυτές που πραγματοποιήθηκαν και αυτές που έμειναν ως παραφιλολογία. Ως πότε θα τραβήξει αυτό? Προς το παρόν εγώ ούτε Alfa by Mazda βλέπω, ούτε Spider 946, ούτε 4C, ούτε Alfa SUV, ούτε Alfa E-seg, ούτε νέα GT, ούτε 5d Mito ή Mito GTA.
Οπότε δεν θα κρίνω αρνητικά κανένα Alfa MX-5 ή 4C. Μου βγαίνει όμως σε υπερθετικό βαθμό να κατακρίνω 5-10 μαλάκες που δεν ξέρουν τι θέλουν. 'Αει στο διάλο ρε, βαρέθηκα. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Επίσης είμαι υπέρ του Mazdalfa. Αλλά αυτό που είναι εκνευριστικό για άλλη μια φορά, είναι το ανύπαρκτο business plan. Κάθε 1 με 2 χρόνια πληροφορούμεθα από κάτι συνεργασίες του κώλου, είναι γνωστές οι κινήσεις του παρελθόντος, και αυτές που πραγματοποιήθηκαν και αυτές που έμειναν ως παραφιλολογία. Ως πότε θα τραβήξει αυτό? Προς το παρόν εγώ ούτε Alfa by Mazda βλέπω, ούτε Spider 946, ούτε 4C, ούτε Alfa SUV, ούτε Alfa E-seg, ούτε νέα GT, ούτε 5d Mito ή Mito GTA.
Οπότε δεν θα κρίνω αρνητικά κανένα Alfa MX-5 ή 4C. Μου βγαίνει όμως σε υπερθετικό βαθμό να κατακρίνω 5-10 μαλάκες που δεν ξέρουν τι θέλουν. 'Αει στο διάλο ρε, βαρέθηκα.Μέχρι πριν ένα δυό μήνες ο Wester είχε ορίσει την ιδέα μιας Spider,ως μη συμβατή με το όραμα και την εικόνα που αυτός είχε για την γκάμα της Alfa.Για το λόγο αυτό ο Marchionne δεν ενέκρινε τα σχετικά κονδύλια.
Τώρα μια 'συμφωνία προθέσεων' (που θυμίζει απόλυτα το κάζο με την BMW)..... μετατρέπεται αυτομάτως σε υλοποίηση ενός progetto που ήταν στη ναφθαλίνη εδώ και 3 χρόνια.
Προπέτασμα καπνού (για να εκβιασθούν άλλα πράγματα); Ο χρόνος θα δείξειΑλλά τι θα αγοράζει στην πραγματικότητα κάποιος,σε βάση Mazda,εξελιγμένο,στημένο και κατασκευασμένο στη Ηiroshima? Ένα γιαπωνέζικο αμάξι, εξελιγμένο και στημένο στη Ηiroshima!Aν λοιπόν τον ικανοποιεί,το αγοράζει ως Mazda,ξοδεύοντας λιγότερα και έχοντας ενδεχομένως καλύτερη υποστήριξη.Αν επιθυμεί να πληρώσει περισσότερα για ένα διαφορετικό αμάξωμα και ένα badge,που παλιότερα άξιζαν 'κάτι'(από πλευράς μηχανικής υλοποιήσης,εξέλιξης,προσωπικότητας bla bla bla,πράγματα που σήμερα έχουν εξαφανισθεί)τη στιγμή που το αυτοκίνητο καθαυτό είναι ίδιο με αυτό ποu κοστίζει φθηνότερα...τότε το αγοράζει με τη μάρκα της Alfa.
Λογικό έτσι;
Εγώ προσωπικά όλον αυτόν τον κόσμο που είναι διατεθιμένος να 'αναβαθμισθεί' αυτοκινητιστικά (sic),πληρώνοντας την υπεραξία μιας μάρκας (ήδη ημιθανούς)δεν τον βλέπω.Η Fiat προφανώς τον βλέπει.......Αφήνω κατά μέρος το ερώτημα του αν μια μάρκα που καταφεύγει στο ricarrozzamento (άλλα ρούχα)ή ακόμα χειρότερα στο rebadging μπορεί να θεωρείται 'ενδιαφέρουσα' και συνεπώς 'δικαιούται' να ζητά μια διαφορά τιμής από το αυθεντικό μοντέλο ή μια τιμή σε απόλυτους αριθμούς υψηλή.
-
Αλλά αυτό που είναι εκνευριστικό για άλλη μια φορά, είναι το ανύπαρκτο business plan.+1
Ένας περιπτεράς έχει καλύτερο business plan από αυτούς.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Μέχρι πριν ένα δυό μήνες ο Wester είχε ορίσει την ιδέα μιας Spider,ως μη συμβατή με το όραμα και την εικόνα που αυτός είχε για την γκάμα της Alfa.Για το λόγο αυτό ο Marchionne δεν ενέκρινε τα σχετικά κονδύλια.
Τώρα μια 'συμφωνία προθέσεων' (που θυμίζει απόλυτα το κάζο με την BMW)..... μετατρέπεται αυτομάτως σε υλοποίηση ενός progetto που ήταν στη ναφθαλίνη εδώ και 3 χρόνια.
Προπέτασμα καπνού (για να εκβιασθούν άλλα πράγματα); Ο χρόνος θα δείξειΘέλει να πουλήσει τίποτα η Fiat στην Mazda? ;Ίσως κάποιον κινητήρα? Δεν ξέρω, υποθέτω.
Θέλει να μεταφέρει την παραγωγή κάποιων μελλοντικών μοντέλων κάπου που ο Μαρκιόνε έχει στο νου του?
Σημασία πλέον έχει ότι παίζεται μπάλα πάνω στο κουφάρι του ιστορικού brand name. Δυστυχώς. -
Ένα MX5 με τον 1750 (όχι τον 1.4 σε rwd) και κουστούμι 4C θα τα έσπαγε ihmo...
(αρκεί να μην πλησίαζε την elise σε τιμή)Άσχετο αλλά επειδή έχω χάσει επεισόδια, γιατί στους τιμοκαταλόγους της AR υπάρχουν πλέον μόνο 2 τουτου (Μιτο και G)...?
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Άσχετο αλλά επειδή έχω χάσει επεισόδια, γιατί στους τιμοκαταλόγους της AR υπάρχουν πλέον μόνο 2 τουτου (Μιτο και G)...?
Γιατί μόνο αυτά παράγονται σήμερα.
Και κάτι που ήθελα να πω ευκαιρίας δοθείσης, το οποίο έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω από χρόνια πριν και να μένω με την απορία.
Εφόσον τα μεγάλα κεφάλια επιθυμούν κάποιες πισωκίνητες alfa romeo, ας υποθέσουμε ότι το επιθυμούν πραγματικά, τότε γιατί δεν επενδύουν το ποσό που χρειάζεται(όσο και αν είναι αυτό) για να κατασκευάζουν μια πλατφόρμα που θα μπορεί να βασίσει 3-4 μοντέλα ζωτικής σημασίας για τη μάρκα? Μιλάμε για ένα πάτωμα που από αυτό θα βγάλουν μια μεσαία berlina(Giulia), μια GT(coupe), μια Spider & ένα μεσαίο SUV(κατηγορία Χ3-Q5). Και με κατάλληλες τροποποιήσεις ή λύσεις τύπου Zagato ακόμα και halo model τύπου 4C για ένα πέμπτο μοντέλο κράχτη.
Πόσο δύσκολο και δαπανηρό είναι κάτι τέτοιο? Γιατί να μην γίνει επένδυση με μεσομακροπρόθεσμη απόδοση μεν αλλά σίγουρη και προτιμώνται λύσεις αμφιβόλου αποτελέσματος και δουλειές του ποδαριού που δείχνουν ολοφάνερη προχειρότητα επαγγελματικού προσανατολισμού και σχεδιασμού στρατηγικής? -
Θέλει να πουλήσει τίποτα η Fiat στην Mazda? ;Ίσως κάποιον κινητήρα? Δεν ξέρω, υποθέτω.
Θέλει να μεταφέρει την παραγωγή κάποιων μελλοντικών μοντέλων κάπου που ο Μαρκιόνε έχει στο νου του?
Σημασία πλέον έχει ότι παίζεται μπάλα πάνω στο κουφάρι του ιστορικού brand name. Δυστυχώς.Αν πρόκειται μόνο για παιχνίδια σπέκουλας και δεν έχουν τίποτα σοβαρό στο μυαλό τους,τότε η όλη κίνηση δεν αφορά την mazda και τους μικρούς multijet, αλλά μάλλον κάποιον άλλον,ο οποίος ενδιαφέρεται για την AR...και ο οποίος πρέπει να 'εκβιασθεί' να 'φορτωθεί' και μια 'παραπανίσια' για τη Fiat παραγωγική μονάδα επί ιταλικού εδάφους (Cassino?).....
Kατά τα λοιπά,με εξαίρεση τα Α,B segments και τα specialities από Modena, η εξέλιξη και η παραγωγή θα γίνεται πλέον εκτός ιταλικού εδάφους (USA in primis).
Εφόσον τα μεγάλα κεφάλια επιθυμούν κάποιες πισωκίνητες alfa romeo, ας υποθέσουμε ότι το επιθυμούν πραγματικά, τότε γιατί δεν επενδύουν το ποσό που χρειάζεται(όσο και αν είναι αυτό) για να κατασκευάζουν μια πλατφόρμα που θα μπορεί να βασίσει 3-4 μοντέλα ζωτικής σημασίας για τη μάρκα? Μιλάμε για ένα πάτωμα που από αυτό θα βγάλουν μια μεσαία berlina(Giulia), μια GT(coupe), μια Spider & ένα μεσαίο SUV(κατηγορία Χ3-Q5). Και με κατάλληλες τροποποιήσεις ή λύσεις τύπου Zagato ακόμα και halo model τύπου 4C για ένα πέμπτο μοντέλο κράχτη.
Πόσο δύσκολο και δαπανηρό είναι κάτι τέτοιο? Γιατί να μην γίνει επένδυση με μεσομακροπρόθεσμη απόδοση μεν αλλά σίγουρη και προτιμώνται λύσεις αμφιβόλου αποτελέσματος και δουλειές του ποδαριού που δείχνουν ολοφάνερη προχειρότητα επαγγελματικού προσανατολισμού και σχεδιασμού στρατηγικής?Πλατφόρμα τέτοια θα υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον, επειδή την έχουν ανάγκη τα αμερικανικά brands στο D segment (βλέπε Dodge Barracuda) και όχι η AR,η οποία απλά θα επωφεληθεί από κάτι που θα είναι εξελιγμένο και στημένο από αμερικανούς και για αμερικανικές ανάγκες......
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ο 1800αρης στο τελευταίο μχ5 είναι πολύ λίγος .- και δεν εννοώ για ντοναλτιές σε πλατείες
ακουστικά δε είναι φορ δε ντονκει του ραιντ...
χιλιες φορές το μκ2 με τον 1600αρηΑν και συμφωνώ ότι ο 1800άρης είναι λίγος για το συγκεκριμένο σασί, τα μετρημένα νούμερα τον βγάζουν πολύ ταχύτερο του 1600 Μκ2.
+1
Για την ακρίβεια είναι στα ίδια και πιο γρήγορο από 1.8 nb
βέβαια -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
βέβαιαMετά τα τελευταία νέα όχι τόσο.
-
Εμένα κάτι μου λέει ότι θα μείνουμε με το πουλί στο χέρι και αντ' αυτού θα βγάλουν μια Giulietta edizione speciale carbonara parmesana.
-
μόνο έτσι μπορούν να κάνουν τη Giulietta να τρώγεται....
έμπιστο συνεργείο για έλεγχο μτχ στην Αττική.
ακούω
ΑLFA ROMEO FORUM