-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό που μου κάνει τεράστια εντύπωση είναι το πόσο έχει χαθεί η μπάλα στο θέμα της τροχαίας αστυνόμευσης και πόσο αυτονόητο θεωρεί ο Έλληνας ότι όλοι παρανομούν άρα το δικαιούται και αυτός.Σήμερα οδηγώ σε μονόδρομο στην Αργυρούπολη όταν έρχεται φουριόζος ανάποδα τύπος που απαιτεί να κάνω στην πάντα (είχε κενή θέση ανάμεσα στα παρκαρισμένα) για να περάσει. Όταν δεν κάνω και κατεβάζω το τζάμι για να του επισημάνω ότι έρχεται ανάποδα, ακολουθεί ο εκπληκτικός διάλογος:
-Εδώ μένω, τώρα βγήκα από το γκαράζ
-Άρα γνωρίζετε ότι οδηγείτε ανάποδα σε μονόδρομο
-Για τους μόνιμους κατοίκους επιτρέπεται.
-Δεν επιτρέπεται κύριε, το σήμα δεν ορίζει κάτι τέτοιο, αφού είστε μόνιμος κάτοικος θα έπρεπε να το γνωρίζετε
-τι θα γίνει τώρα, θα κάνεις στην πάντα να περάσουμε;
-Όχι, θα κάνετε όπισθεν τουλάχιστον μέχρι το γκαράζ σας, ή απλά θα καλέσουμε την αστυνομία να βγάλει άκρη.(και το Epic φινάλε)
-Και εγώ όταν σε πετύχω να πηγαίνεις ανάποδα, θα καλέσω την αστυνομία.
-Θα δυσκολευτείτε αρκετά, γιατί δεν οδηγώ ποτέ ανάποδα σε μονόδρομους.
-Άσε μας ρε φίλε, που θα μας πεις ότι εσύ δεν παρανομείς. Εγώ έχω ζήσει και έξω και ξέρω.
( )Θέλω έναν Τζουλιάνι για αρχηγό της τροχαίας. Θέλω μια περίοδο 5 χρόνων με zero tolerance στις παρανομίες μικρές και μεγάλες μέχρι ο φόβος των συνεπειών του νόμου να γίνει 'παιδεία' και κοινωνική συνείδηση.
Σε παρεμφερή κατασταση μου απάντησε ότι είναι η παρανομία (και της δικιάς μου τότε) γειτονιάς.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αυτο που λες το εχω δει ΜΟΝΟ μια φορά..... ( εννοω το ξε....μπουκωμα )
αντιθετα πολυ περισσότερες φορες μου εχει συμβει να πηγαινουν με πολυ λιγοτερα απο το οποιο οριο κανοντας να νευρα μου κροσια...Συμπτωση??? Μπορει...
Λογικο. Για να το κανουν μπροστα σε κοσμο πρεπει να ειναι πολυ μαλακες.
-
το κανουν και μπροστα σε κοσμο, οπως σε καφετεριες που μαζευουν πολλες κοπελιτσες,
μπροστα σε οαεδ (εδω εχει ενηλικες κοπελιτσες) σε φροντιστηρια και τετοια. η βλακεια τους δεν εχει οριο.ειχα δει τυπο με αυτοκινητο να σφαζει κοκκινο με 90-100 χλμ μπροστα σε μπατσους με μηχανες που ειχανε
σταματησει στο αντιθετο ρευμα και καυλαντιζανε. πριν παραβιασει κοκκινο ο τυπος ειχα παρει τηλ στο 100
γιατι ο τυπος πηγαινε δεξια-αριστερα χωρις λογο και εσβηνε τα φωτα (ηταν βραδυ) παλι χωρις λογο.
μετα απο 5 λεπτα εσφαξε κοκκινο. με γραψανε κανονικα ολοι τους.συμφωνω στο οτι εχουν ξεφυγει ολοι και θεωρουνε αυτονοητο την παρανομια:
'τοσα χαρατσια πληρωνουμε και δεν θα παω αναποδα σε μονοδρομο η δε θα παρκαρω πανω σε πεζοδρομιο
η δε θα σφαξω κοκκινο φαναρι και οτι αλλο θελετε' -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Θέλω έναν Τζουλιάνι για αρχηγό της τροχαίας. Θέλω μια περίοδο 5 χρόνων με zero tolerance στις παρανομίες μικρές και μεγάλες μέχρι ο φόβος των συνεπειών του νόμου να γίνει 'παιδεία' και κοινωνική συνείδηση.
θελω περιπολικο να μη σφαζει κοκκινο χωρις λογο....
( Χρηστο αντιλαμβανεσαι πως το λεω...)Επ' αφορμη του ποστ σου, (δεν ειναι επι προσωπικου εχει και παρομοια παρακατω) να τονισω οτι ατακες του στυλ 'οοουυυυυ και οι μπατσοι κανουν παρανομιες' δεν ειναι επιχειρηματα για να αντικρουσει κανεις το οτι οι τροχαιοι κανουν τα μισα απο οτι πρεπει και δεν ειναι αυστηροι.
Αν βεβαια αναλογιστει κανεις οτι περνανε αρκετο καιρο της μερας καταγραφοντας γελοια ατυχηματα, αντι να κυνηγανε παρανομιες, τι να κανεις...Μια και μιλαμε για ζωα, θα επρεπε να κλεισουμε στο ζωολογικο κηπο ατομα που ψιλοχτυπανε λιγο ο ενας το φαναρι του αλλου ή γδερνουν τον προφυλακτηρα, αστειες ζημιες, ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΑΚΩΝΟΝΤΑΙ στη μεση της εθνικης μεχρι 'να ερθει η αστυνομια να καταγραψει το συμβαν' ταλαιπωρωντας ολους τους αλλους, και δεν κανουν στην ακρη. Αμα αρχισει η τροχαια μετα την καταγραφη συμβαντος να τους κοτσαρει και μια κληση στον καθενα για 'παρακωλυση συγκοινωνιων' θα διορθωθει το πραγμα ή θα εχουμε παρεμβασεις για την αστυνομικη βια?
-
TΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ οταν βλεπω τα ΖΩΑ να σταματανε για να χαζεψουν οτιδηποτε συμβαινει στην ακρη του δρομου, απο μικροτρακαρισμα μεχρι αλλαγη ελαστικου.
τεραστια μποτιλιαρισματα απο τετοιους ΗΛΙΘΙΟΥΣ οι οποιοι βαζουν σε κινδυνο οποιους ακολουθουν, γιατι φυσικα φρεναρουν ξαφνικα επειδη ετσι γουσταρουν.
-
Κωλοζωο εγω σημερα μετα απο μηνες-χρονια (?).. Μιλαγα στο κινητο κινουμενος επι της Ν.Ε.Ο και βλεπω ξαφνικα το golf 3 αριστερα μου να κοβει και ν αναβει αλαρμ..οπως ημουν απο δεξια συνεχιζω και ξαφνικα βλεπω το σκυλι να εμφανιζεται μπροστα μου (προφανως γι αυτο και η κινηση του golf)..ενστικτωδως κατεβασμα 2α και φρενα με το ενα χερι,ισα να αρχισει να τσιριξει το λαστιχο χωρις να μπλοκαρει και το σωσαμε το σκυλακι και το τομαρι μας..
κραξτε ελευθερα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
κραξτε ελευθερα.
Βλακα!!!
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κωλοζωο εγω σημερα μετα απο μηνες-χρονια (?).. Μιλαγα στο κινητο κινουμενος επι της Ν.Ε.Ο και βλεπω ξαφνικα το golf 3 αριστερα μου να κοβει και ν αναβει αλαρμ..οπως ημουν απο δεξια συνεχιζω και ξαφνικα βλεπω το σκυλι να εμφανιζεται μπροστα μου (προφανως γι αυτο και η κινηση του golf)..ενστικτωδως κατεβασμα 2α και φρενα με το ενα χερι,ισα να αρχισει να τσιριξει το λαστιχο χωρις να μπλοκαρει και το σωσαμε το σκυλακι και το τομαρι μας..
κραξτε ελευθερα.Μουλάρι.
-
Και απο ολο αυτο :
nonos-Tι μου ελεγες αγαπη μου; -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
κραξτε ελευθερα.απο 5η κατεβασες 2α??
Ποσα χλμ ειχες? -
Μολις ειχα κουμπωσει 4η γυρω στα 60..οταν λεμε Ν.Ε.Ο δεν εννοουμε κατα ν αναγκη οτι ημασταν στο Αιγιο π.χ. η Ν.Ε.Ο ξεκιναει μεσα απο τη πατρα ουσιαστικα..ημουν κανα 100αρι μετρα μετα το φαναρι των Jumbo.. εσυ καταλαβες οτι ημουν με 120 ,προσπερναγα απο δεξια στη εθνικη και μιλαγα και στο κινητο.. νταξ το πηγες σε αλλο επιπεδο..
Γιωργο
Μανθο.. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...........................ειναι.
Λεγεται 'καλό παραδειγμα' ισως ο 'καλυτερος τροπος εκπαιδευσης'....
τελος παντων - ετσι κι αλλιως σαμπος μπορεις να το χρησιμοποιησεις ως επιχηρημα σε δικαστηριο ( πχ )κακα τα ψεματα
ολα τελικά αναγωνται στην μαγική λεξη 'παιδεία'
ειτε αυτο ειναι στην κυκλοφορία στους δρομους
ειτε αυτο ειναι τα σκουπιδια που πεταμε οπου ναναι
ειτε αυτο ειναι το χτιζουμε οπου ναναι
ειτε αυτο ειναι στην χρηση/καταχρηση εξουσιας
και παει λεγοντας... -
Έχω βαρεθεί να το ακούω αυτό.
'Παιδεία' στον δρόμο σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Φοβάμαι ότι αν κάνω την μ@λακία, υπάρχουν λογικές πιθανότητες να υποστώ συνέπειες.
Σε χώρες που αυτός ο φόβος λείπει, περισσεύει το θράσος και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των διπλανών μας.
Όταν οι αστυνομικοί θα πάψουν να είναι 'καλοί' με τους πολίτες (νταξ, αλλά να μην το ξανακάνεις) και αρχίσουν να κόβουν κλήσεις για το παραμικρό (δεν απασχολεί τον νόμο κύριε αν ζείτε εδώ, πηγαίνατε ανάποδα, ορίστε η κλήση σας / το ότι είστε μέσα δεν σημαίνει τίποτα, το σήμα απαγορεύει την στάθμευση εδώ, σας αφαιρώ πινακίδες), τότε οι πόλεις μας θα γίνουν πιο ανθρώπινες.
Η εφαρμογή των νόμων βελτιώνει την ζωή όλων μας.
-
+00
Οφείλουμε να δούμε την πραγματικότητα και να πάψουμε να ασχολούμαστε με την καραμέλα της έλλειψης παιδείας. Όλοι από το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα αποφοιτήσαμε, στην ίδια χώρα μεγαλώσαμε, στα ίδια πάνω κάτω ερεθίσματα εκτεθήκαμε.
Η ουσία είναι πως οι άνθρωποι που έχουν φυσική ροπή προς την τάξη και την πειθαρχεία και αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα και χρησιμότητα της υπακοής στους νόμους, που στόχο έχουν την ομαλή συμβίωση μέσα σε μία κοινωνία εκατομμυρίων ατόμων, είναι αντικειμενικά ελάχιστοι. Η συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από βόδια. Παρτάκηδες απόγονους των κλεφτών και των αμαρτωλών. End of story.
-
ΚΩΛΟΖΩΟ σε πρατηριο 'Shell' εντος Λαρίσης, που οταν του ειπα βαλε 50€ ... 'καταλαθος' εβαλε 60...!!
Οταν κοιταξα την αντλια που εγραψε 50€ (σχεδον 29 λιτρα) ... πηγαινε να μου φερει αποδειξη.
Το χαρμοσυνο γεγονος μου το μετεφερε οταν επεστρεψε με την 50€ ωστοσο αποδειξη εχοντας πλεον μηδενισει την αντλια οταν εριξα 2η ματια!ΔΕΝ πληρωσα τα παραπανω 10€ και μου ειπε 'ελα μωρε φερτα την αλλη φορα'...
(γεμιζω συχνα απο 'κει τη μηχανη, τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα εδω και 2 χρονια)Τωρα τι να τον κανεις τον πουστη να κατεβεις κατω να τον πηδηξεις με τη μανικα;
Δυστυχως δουλευει γνωστος μου εκει πρωινη βαρδια (δεν ηταν εκει, ειχε σχολασει) γι'αυτο μονο τον λογο κωλυομαι...
Να τον ενημερωσω πως ριχνω μαυρη πετρα στον τσοπαναραιο αφεντικαρα του;; -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Τωρα τι να τον κανεις τον πουστη να κατεβεις κατω να τον πηδηξεις με τη μανικα;Μέσα στο αμάξι είσαι όταν βάζεις βενζίνη; Δε κατεβαίνεις;
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
ΚΩΛΟΖΩΟ σε πρατηριο 'Shell' εντος Λαρίσης, που οταν του ειπα βαλε 50€ ... 'καταλαθος' εβαλε 60...!!
Οταν κοιταξα την αντλια που εγραψε 50€ (σχεδον 29 λιτρα) ... πηγαινε να μου φερει αποδειξη.
Το χαρμοσυνο γεγονος μου το μετεφερε οταν επεστρεψε με την 50€ ωστοσο αποδειξη εχοντας πλεον μηδενισει την αντλια οταν εριξα 2η ματια!ΔΕΝ πληρωσα τα παραπανω 10€ και μου ειπε 'ελα μωρε φερτα την αλλη φορα'...
(γεμιζω συχνα απο 'κει τη μηχανη, τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα εδω και 2 χρονια)Τωρα τι να τον κανεις τον πουστη να κατεβεις κατω να τον πηδηξεις με τη μανικα;
Δυστυχως δουλευει γνωστος μου εκει πρωινη βαρδια (δεν ηταν εκει, ειχε σχολασει) γι'αυτο μονο τον λογο κωλυομαι...
Να τον ενημερωσω πως ριχνω μαυρη πετρα στον τσοπαναραιο αφεντικαρα του;;το προβλημα ποιο ειναι?
παιζει οντως να το κανε κατα λαθος,απο τη στιγμη που δε σου εβαλε λιγοτερο
η απο τη στιγμη που δε σε υποχρεωσε να πληρωσεις τα παραπανω 10 ευρω. -
Η αντλια σταματησε στα 50€
Πηγε μεσα να φερει την αποδειξη και ακομα, ηταν στα 50€
Επεστρεψε και μου εδωσε την αποδειξη λεγοντας πως καταλαθος εβαλε 60€
Τσουπ κοιταω αντλια, μετα απο μερικα δευτερολεπτα, μηδενισμενη.
Δε χρειαζεται να κατεβω απο το αμαξι αν σταματησω κατα τετοιο τροπο με την αντλια να βρισκεται κοντα στην ταπα, βλεπω απο το τζαμι.Καταλαθος δεν το εκανε ξαναλεω, η αντλια σταματησε περιπου στα 29 λιτρα. (50€)
Δε με υποχρεωσε επιτοπου να πληρωσω τα 10€ παραπανω, αφου με γνωριζει φατσικα εφ'οσον γεμιζω τη μηχανη 1 φορα την εβδομαδα εκει περα. Της γειτονιας ειναι...παρομοια 'λαθη' εχω σκουσει απο πολλους πως εγιναν, πρωτη φορα μου τυχαινει ομως και η 'κλεψια' ηταν ολοφανερη.
-
δεν καταλαβα καλα. σου εβαλε 50 ευρω=29 λιτρα και ειπε οτι εβαλε 60 ευρω (ψεματα) για να
παρει τα 10 ευρω για τον εαυτο του, μαυρα?
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]