-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ακριβώς!
Το θέμα είναι ότι κάνουν σινιαλα και αντε να ξέρεις αν είναι κάτι επείγον ή απλά είναι γιδια...
Εδώ κάθε καλοκαίρι στην ΕΟ Χαλκιδικής στα τηλέφωνα είμαι. 100 εκεί? Δίνεις πινακίδα και λίγο μετά το βλέπεις το γιδι παρέα με στρουμφακια!Σας δινουν τουλαχιστον επιδομα εθελοντικης αστυνομευσης;;;;
-
Ποιο το νοημα της μαλακισμενης σου ερωτησης?
Ας εκανες κι εσυ το ιδιο,στη χωρα που ολα φταινε αλλα κανεις δε κανει τιποτα. Εκτος κι αν σ αρεσει η ΛΕΑ -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ακριβώς!
Το θέμα είναι ότι κάνουν σινιαλα και αντε να ξέρεις αν είναι κάτι επείγον ή απλά είναι γιδια...
Εδώ κάθε καλοκαίρι στην ΕΟ Χαλκιδικής στα τηλέφωνα είμαι. 100 εκεί? Δίνεις πινακίδα και λίγο μετά το βλέπεις το γιδι παρέα με στρουμφακια!Σας δινουν τουλαχιστον επιδομα εθελοντικης αστυνομευσης;;;;
Όχι. Η καλοκαιρινή κοινωνική προσφορά μου! [emoji38]
Σοβαρά όμως μη νομίζεις ότι είμαι ο μόνος. Δέχονται πολλές ανάλογες τηλεφωνικές κλήσεις και φυσικά ο δρόμος σστυνομευεται και μπορούν να επεμβουν. -
http://www.4troxoi.gr/blog/2017/04/i-le ... is-istoria
*
Η ΛΕΑ είχε τη δική της ιστορία
Η χρήση της ΛΕΑ ως δείγμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς.Πανηγυρίσαμε που ύστερα από τριάντα χρόνια ολοκληρώθηκε η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που δίπλα μας ένας ανάλογος αυτοκινητόδρομος, αυτός του Σπλιτ-Ζάγκρεμπ, με δυσκολότερες γεωλογικές συνθήκες και ύστερα από έναν εμφύλιο, πήρε μόλις τρία χρόνια... Αντί για φιέστες, λοιπόν, έπρεπε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία να σκύψει το κεφάλι της για την παταγώδη αποτυχία της.
Ας είναι... Σε κάθε περίπτωση, το μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς τις ημέρες του Πάσχα ήταν αναπόφευκτο, παρ' ότι κάποιοι θεώρησαν ότι τα έργα παραδόθηκαν άρον άρον. Το φαινόμενο, άλλωστε, είναι σύνηθες σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους του κόσμου, οι οποίοι στις μεγάλες εξόδους μετατρέπονται σε ατελείωτα πάρκινγκ.
Αυτό όμως που ποτέ δε θα δεις εκτός Ελλάδας είναι τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης κατειλημμένη από ανυπόμονους εκδρομείς. Εκεί στον πολιτισμό, αυτοκίνητο που κινείται στη ΛΕΑ, αν δεν είναι ασθενοφόρο ή περιπολικό, κατά τεκμήριο θα είναι κάποιος Ελληνάρας που θεωρεί τον εαυτό του εξυπνότερο από τους «κουτόφραγκους». Τουλάχιστον μέχρι να έρθει (και εκεί έρχεται πάντα) η στιγμή που θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου.
Στη χώρα μας, τώρα, τα αυτοκίνητα που κινούνται στη ΛΕΑ δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις ανεγκέφαλων. Στις ώρες αιχμής στο τετραήμερο του Πάσχα, αν μη τι άλλο στην Αθηνών-Κορίνθου, όπου είχαμε προσωπική εμπειρία, το 1/4 της κυκλοφορίας διακινήθηκε από τη ΛΕΑ, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Αστυνόμευση δεν υπήρχε πουθενά. Θα υπάρξει και πάλι όταν καταγραφεί on camera το επόμενο θεαματικό ατύχημα...
Μόνο πέρυσι είδαμε σε ανάλογες συνθήκες ένα περιπολικό να κινείται με αναμμένους φάρους, και, πριν προλάβουμε να αναφωνήσουμε «επιτέλους», ακολούθησαν είκοσι αυτοκίνητα κολλημένα στον προφυλακτήρα του, σπεύδοντας να εκμεταλλευτούν τη φάση. «Περίσσιο θράσος ή άγνοια;» αναρωτηθήκαμε, αλλά από την άλλη, επειδή σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται (άρθρο 31, παράγραφος 2), καταχωρούμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά ως θράσος και μόνο.
Για να πούμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, μέχρι να αποκτήσουμε κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, οι εθνικές οδοί με τη 1+1 λωρίδα επέβαλλαν τη χρήση της ΛΕΑ για τα πιο αργά οχήματα, προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία.
Αυτό πιστεύουμε ότι άτυπα γίνεται και σήμερα. Ότι δηλαδή τις ημέρες αιχμής η εταιρεία που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου εξαντλεί το καθήκον της με μια απλή σύσταση στις φωτεινές επιγραφές για την αποφυγή κίνησης στη ΛΕΑ. Και η αστυνομία με τη σειρά της κάνει τα στραβά μάτια, έτσι ώστε οι ψηφοφόροι -συγγνώμη, οι οδηγοί-, επιστρέφοντας ευτυχισμένοι από το τετραήμερο, να μην αντιμετωπίσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα, και βέβαια να μην πακετωθούν με κλήσεις, ενόψει άλλωστε κάποιας επερχόμενης φοροκαταιγίδας.
Πού να καταλάβουν αυτοί που έχουν την ευθύνη πως όλος αυτός ο κόσμος που στωικά επέστρεφε στα σπίτια του δε θα ενοχλούνταν αν έφτανε 20 λεπτά αργότερα και πως εξίσου αδιαμαρτύρητα θα πλήρωνε τους φόρους του, αν γνώριζε ότι οι κανόνες που έχει θέσει το ελληνικό κράτος ισχύουν για όλους. Δεν είναι λοιπόν καμιά διαπραγμάτευση που έχει σημασία για το μέλλον της χώρας, όσο το να προκύψει ένας πολιτικός ο οποίος θα κάνει πράξη τη βασική αρχή του Συντάγματος, την ισονομία και την άμεση απονομή της Δικαιοσύνης.
Η ουσία, δηλαδή, με όλη αυτήν την ενασχόλησή μας με τη ΛΕΑ δεν έχει να κάνει τόσο με την (αναμφίβολα σοβαρή) περίπτωση του ασθενοφόρου που δε θα καταφέρει να φτάσει εγκαίρως στον προορισμό του, αλλά με το ότι εκεί, στο δεξί μέρος του δρόμου, βλέπει η πλειονότητα μιας μικρής κοινωνίας να καταπατώνται οι κανόνες που έχουν τεθεί για την εύρυθμη λειτουργία της από κάποιους που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο καπάτσους και ξεχωριστούς.
Κάποιος θα έπρεπε να τους βάλει στο περιθώριο. Αλλά ποιος;_Μ.Σ.*
-
Επιστροφή χθες από Ερέτρια. Είμαι στο ferry κι αφού μας έχουν στριμώξει σα σαρδέλλες στο γκαράζ -εγώ δεν κατάφερα να βγω από το αμάξι,η αδερφή μου,ο μπέμπης κι η μάνα μου πρόλαβαν πριν μας κλείσουν τ'άλλα αμάξια κατ'έντολή του τύπου που 'ρύθμιζε' την κατάσταση- έρχεται δίπλα μου ένα αρχαίο corolla,με 3 ηλικιωμένες,εκ των οποίων η οδηγός ήταν η νεότερη (περίπου 55-60 ετών). Η αδερφή μου είχε ξεχάσει την πιπίλα του μπέμπη και κατεβαίνει κάτω να την πάρει παιρνόντας ξυστά από τα αμάξια-σαρδέλλες.Η εν λόγω οδηγός με ύφος νταλικέρη,καπνίζει με το τσιγάρο στο χέρι απλωμένο έξω από το παράθυρο και παρότι βλέπει πως η αδερφή μου δυσκολεύεται να περάσει,δεν κάνει καμια κίνηση να μαζέψει το 'κουλό' της και μάλιστα την αγριοκοιτάζει που ενόχλησε την 'κυρία'.
Κατ'αρχήν πόσο ασφαλές είναι να καπνίζουν στο γκαράζ -έστω κι ανοιχτό- ενός ferrry (υπήρχαν κι άλλοι 'κύριοι' και 'κυρίες' που δεν μπορούσαν να κάνουν υπομονή 20 λεπτά πριν ανάψουν τσιγάρο),δίπλα από ντεπόζιτα γεμάτα βενζίνη;
Κατά δεύτερο,πόσο θεμιτό είναι να εγκλωβίζεις οδηγούς κι επιβάτες στο γκαράζ,μόνο και μόνο για να χωρέσεις περισσότερα αμάξια για ένα 'έλα μωρέ 20 λεπτά είναι,δεν είναι πολύς χρόνος';
Βασικά,κατάλαβα πως δε θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι,έκανα την προσευχή μου να μη συμβεί τίποτα και πνιγούμε ή καούμε σαν τα ποντίκια στη φάκα και επιβεβαίωσα -όπως κι οι περισσότεροι μας- τι βγαίνει στο δρόμο τις γιορτές-αργίες. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ακριβώς!
Όχι. Η καλοκαιρινή κοινωνική προσφορά μου! [emoji38]
Σοβαρά όμως μη νομίζεις ότι είμαι ο μόνος. Δέχονται πολλές ανάλογες τηλεφωνικές κλήσεις και φυσικά ο δρόμος σστυνομευεται και μπορούν να επεμβουν.Καλα κανεις/κανετε ,πραγμα που εδω κατω δεν το συνηθιζουμε και προσωπικα χαλιεμαι και εκνευριζομαι απο τη χρηση της ΛΕΑ καθως ειναι αυτοι που λιγο αργοτερα θελουν να μπουν στην αμεσως αριστερη και προκαλουν χειροτερο μποτιλιαρισμα!!!
-
Βασικά 30 λεπτά είναι
Όμως...
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η παραμονή των επιβατών εντός των οχημάτων, για τους λόγους που κυρίως ανέφερες. -
22 Ιουλίου 2016 , νταλα μεσημέρι 1600, ήμουνα για καλαμάτα , λίγο πριν το Αρτεμίσιο . Από φωτιά ιχ είχε κλείσει η κυκλοφορία από στέρνα.Η λεα πηχτρα ,η μεσαία πηχτρα, και η αριστερή άδεια! Την οποία διέσχισα, μέχρι το ατύχημα συνοδευόμενος από τα μπινελικια των σταματημεμων στη δεξιά και στη λεα.αφου ένοιωσα ζώο, και σταμάτησα λίγο πριν την πυροσβεστική, ρώτησα ένα ακινητοποιημένο στη λεα γιατί με αποκάλεσε καριολη
-
Νομίζω πως δεν μας αξίζει κανένας αυτοκινητόδρομος.Δύο λωρίδες χωρίς ΛΕΑ μια χαρά είναι με τα μυαλά που κουβαλάμε. Έχω κουραστεί να νευριάζω με το 'μποτιλιάρισμα' της μεσαίας λωρίδας (κάθε φορά θυμάμαι το επικό άρθρο στο κουλούρι με τις νάρκες που πιστεύουν οι Έλληνες οτι υπάρχουν στη δεξιά λωρίδα) και με τους 'εξυπνάκηδες' που χώνονται στη ΛΕΑ. Αντίστοιχη περίπτωση της ΛΕΑ είναι και τα φανάρια στα οποία υπάρχει άνοιγμα για να στρίψεις δεξιά ή αριστερά και χώνονται ηλίθιοι που θέλουν να συνεχίσουν ευθεία,απλά και μόνο για να περάσουν μπροστά από τους άλλους.
Βέβαια μπορεί να μην είναι μόνο θέμα λαού γιατί έχω την υποψία πως και σε 'προηγμένες' χωρες,αν δεν υπήρχε η κατάλληλη παιδεία και η έντονη αστυνόμευση τα ίδια θα έκαναν κι εκεί... αλλά τέτοια ώρα,τέτοια λόγια.Κουράγιο σε όλους μας για όλα τα υπόλοιπα χρόνια που θα οδηγάμε -
Τον τελευταίο καιρό τα γκομενάκια έχουν αγριέψει και κολλάνε πίσω σου με το παραμικρό.
Τις περισσότερες φορές με παιδιά στο αυτοκίνητο.
Βιάζονται ρε γαμώτο, 11 το πρωί;
Το κακό είναι πως μπλέκονται σε ατυχήματα.Όταν δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα (δεκαετία του 2000), κυκλοφορούσαν με Χ3, merc και bmw. Τώρα τις βλέπω με kia rio, yaris και corsa. Κορίτσια, πάλι καλά να λέτε που υπάρχουν, ακόμη, και αυτά. Απλά λίγη προσοχή.
-
Το καλύτερο και λίγο εξοργιστικό είναι πως όταν τις δίνεις προτεραιότητα, ΔΕ σηκώνουν το χέρι για ένα thank you. Τι φοβούνται άραγε; μήπως τις πηδήξεις από αμάξι σε αμάξι;
Ας όψονται κάτι σαλιάρηδες, που για χάρη κάποιας πιπίτσας ( και αυτής ξενέρωτης) δίνουν στα κοπρόσκυλα και αεροπλάνο.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Το καλύτερο και λίγο εξοργιστικό είναι πως όταν τις δίνεις προτεραιότητα, ΔΕ σηκώνουν το χέρι για ένα thank you. Τι φοβούνται άραγε; μήπως τις πηδήξεις από αμάξι σε αμάξι;Ας όψονται κάτι σαλιάρηδες, που για χάρη κάποιας πιπίτσας ( και αυτής ξενέρωτης) δίνουν στα κοπρόσκυλα και αεροπλάνο.
Δεν σηκωνουν το χερι γιατι πολυ απλα δεν εχουν παιδεια. Θεωρουν οτι ετσι πρεπει να γινει! Γι'αυτο αλλωστε εχουν τη θεση τους στο τοπικο 'ζωα'
-
Γιατί ρε γαμώτο όλο και περισσότερα ζώα περιφέρονται και βόσκουν στην μεσαια λωρίδα (σε αυτοκινητόδρομους με 3 λωρίδες)?
Στο ύψους του Σείριου βρήκα σήμερα πρωί (8:00) κάμποσα βόδια / προβατίνες / μοσχάρια να βοσκάνε με 80-90 χαω στη μεσαία λωρίδα. Ενοείται ότι η δεξιά ήταν παντελώς άδεια σε μήκος 1 χλμ μπροστά και πίσω. Σε συνδιασμό με κάτι βιαστικούς τσολιάδες με 150-160 χαω στην αριστερή, κατάφερανε να με κάνουν να καπνίζω από νεύρα πρωι πρωι.Οι επιλογές:
- Να αργήσω στο ραντεβού μου με πελάτη
- Να προσπεράσω από τα δεξιά τα βόδια που βοσκάνε ανενοχλητα (με τον κίνδυνο το βόδι να ξεστρατίσει προς τα δεξιά όπως ήταν κοιμισμένο και να αγκαλιαστούμε)
- Να εισπράξω τις χειρονομίες του λεβέντη που νομίζει ότι η αριστερή λωρίδα κατασκευάστηκε για αποκλειστικά δική του χρήση - παράνομη κι ολας, αφού πήγαινε με 150+
-
φίλε GGAB.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Γιατί ρε γαμώτο όλο και περισσότερα ζώα περιφέρονται και βόσκουν στην μεσαια λωρίδα (σε αυτοκινητόδρομους με 3 λωρίδες)?
Στο ύψους του Σείριου βρήκα σήμερα πρωί (8:00) κάμποσα βόδια / προβατίνες / μοσχάρια να βοσκάνε με 80-90 χαω στη μεσαία λωρίδα. Ενοείται ότι η δεξιά ήταν παντελώς άδεια σε μήκος 1 χλμ μπροστά και πίσω. Σε συνδιασμό με κάτι βιαστικούς τσολιάδες με 150-160 χαω στην αριστερή, κατάφερανε να με κάνουν να καπνίζω από νεύρα πρωι πρωι.Οι επιλογές:
- Να αργήσω στο ραντεβού μου με πελάτη
- Να προσπεράσω από τα δεξιά τα βόδια που βοσκάνε ανενοχλητα (με τον κίνδυνο το βόδι να ξεστρατίσει προς τα δεξιά όπως ήταν κοιμισμένο και να αγκαλιαστούμε)
- Να εισπράξω τις χειρονομίες του λεβέντη που νομίζει ότι η αριστερή λωρίδα κατασκευάστηκε για αποκλειστικά δική του χρήση - παράνομη κι ολας, αφού πήγαινε με 150+
- δεν 'προσπερνας' τιποτα. Εχεις καθε δικαιωμα να οδηγεις στη δεξια λωριδα με τα 130 του οριου, χωρις να σε νοιαζει τι κανει ο παρανομος της μεσαιας (ναι, σημαινει οτι μπορεις να περνας με +40χαω απο δεξια αυτου που εχει κατασκηνωσει στη δεξια λωριδα).
- δικαιουσαι να παραμενεις στην αριστερη και να συνεχιζεις να προσπερνας, 'αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερωνoχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.'
-
+1 για πολλοστη φορα στον kacey . Για να μη μιλησω για το συνδρομο της αριστερης σ αυτη τη χωρα... Για εμενα μονο οσοι ειναι στα 150 και πανω θα πρεπει να πατανε εκει. Προσωπικα οταν αποφασισω να πατησω εκει γυρω εχω μονιμα το φλας αναμμενο μπας και τους κινησει τη προσοχη γιατι βγαινουν με 110 στην αριστερη για προσπεραση
-
japanese1 κλαιω απο τα γελια απο αυτα που λες ....Οι γκομενες την εχουν δει βασιλιαδες του δρομου τρεχουν σαν πυραυλοι ακομα και στην βροχη (αγνοια) δεν αναβουν ποτε φλας (αυτο το κανουν και οι λεβεντες) χωνονται ΧΩΡΙΣ να ξερουν να υπολογισουν το ογκο του αυτ/του τους, δεν δινουν προτεραιοτητα καπνιζουν βαφονται μιλουν στο κινητο και ισως το χαιδευουν κιολας ....Απλα η παρανοια σε ολο της το μεγαλειο...Φιλε kacey σωστος αλλα με μια μικρη ενσταση, αν του ερθει του παπαρα απο την μεσαια να παει δεξια χωρις να δει (για φλας δεν παιζει να αναψει) τι θα γινει???
-
Οι 'γκόμενες' είναι το πρόβλημα....
Ενώ οι άντρες είναι όλοι Vatanen.... -
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Φιλε kacey σωστος αλλα με μια μικρη ενσταση, αν του ερθει του παπαρα απο την μεσαια να παει δεξια χωρις να δει (για φλας δεν παιζει να αναψει) τι θα γινει???οτι και αν του ερθει να παει απο τη μεσαια στην αριστερη χωρις να κοιταξει. Σε καθε περιπτωση, ο νομιμος εισαι εσυ.
-
Σήμερα με το cc στο όριο ταχύτητας (καθότι εκτός από τη γυναίκα είχα και την πεθερά ) στη δεξιά λωρίδα πρέπει να 'προσπέρασα' καμμιά δεκαριά αυτοκίνητα στη μεσαία που δε πρέπει να πήγαιναν πάνω από 100 ,εντωμεταξύ είχα και τη ΛΕΑ δίπλα οπότε ήμουν πιο ασφαλής αν κάποιος έκανε τη στραβοτιμονιά , εννοείται και τα φώτα αναμμένα για σιγουριά.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]