-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Φυσικά. Μήπως έπαψε κάποιος να είναι άνθρωπος επειδή έκανε ένα λάθος; Ή μήπως νομίζεις ότι οι οδηγοί που ενεπλάκησαν σε τέτοια ατυχήματα πήγαν σπίτι και είπαν, 'α, δεν σου είπα αγάπη, απόψε σκότωσα και ένα γέρο';Πάρα πολύ σωστά το λες. Όμως έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρονται σ'αυτούς που έκαναν λάθος αλλά σ'αυτούς που τους τρώει ο κώλος τους, σ'αυτούς που θα περάσουν το δρόμο έτσι χύμα γιατί νομίζουν ότι είναι γρήγοροι, ή από μαγκιά. Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που νομίζουν ότι ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα ακόμα κι αν περνάει κάθετα την εθνική στο ύψος του Σείριου ή στα λιμανάκια πάνω σε στροφή που κανείς δεν έχει ορατότητα και πολλοί πάνε γαμιώντας.
-
Είναι οι ίδιοι που σαν παιδιά του λυκείου κυκλοφορούσαν παρέες - παρέες μετά το σχόλασμα και αδιαφορούσαν που περπατούσαν, αν ήταν στον δρόμο και τον έκλειναν σε όλο το πλάτος αφού περπατούσαν όλοι μαζί σαν κοπάδι και ανάγκαζαν τα αυτοκίνητα να σταματάνε για να περάσει η αρχοντιά της που μιλούσε στο κινητό ή έστελνε μηνήματα και δεν σήκωνε το κεφάλι να δεί που είναι, τα ίδια ζώα μεγάλωσαν και δεν άλλαξαν κοινωνική συμπεριφορά, αλλά όλα αυτά ξεκινάνε από το σπίτι, ο αδιάφορος γονιός μεγαλώνει αδιάφορα παιδιά, τους προσέφερε μέχρι πριν 5-6 χρόνια τα πάντα απλόχερα για να μην ασχολείται ο ίδιος και τα άφηνε να μεγαλώνουν στον αυτόματο, ζώα οι γονείς ζώα και τα τέκνα τους, οι σημερινοί 25άρηδες και άνω είναι η γενιά της ευδαιμονίας που δεν ζορίστηκε ποτέ, δεν αναρρωτήθηκε για τίποτα, δεν τους απασχόλησε καμμία βαθύτερη σκέψη πέρα από το ανακάτεμα του φραπόγαλου.
Αυτά τα παιδιά σήμερα τραβάνε και το μεγαλύτερο ζόρι, άνεργα, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς όρεξη και διάθεση να παλέψουν, είναι τα παιδιά της περιόδου της μεγάλης κονόμας και του εύκολου δανεισμού των γονέων τους που έπερναν δάνεια για διακοπές, για κατσαρόλες, για να αλλάζουν τουτού κάθε 2 χρόνια για μπαίνουν στο μάτι του συγγενή και του γείτονα, τα ζήσαμε, τα καυτηριάσαμε, τα εισπράττουμε, εμείς φτιάξαμε τα σημερινά ζώα, όντας ζώα και εμείς.
Τότε ήταν το Life style. σήμερα είναι το facebook, πάντα κάτι θα υπάρχει για να κοιμίζουν τα νέα παιδιά, τα ζώα στην κοινωνία δεν γεννιούνται μόνα τους, κάποιοι τα παράγουν ηθελημένα ή άθελα τους, δεν πέφτουν από τον ουρανό, τα ζώα στην κοινωνία είναι ο καθρέφτης της.
-
το ζορι το τραβανε γιατι ετσι εμαθαν δεν τους φταιει κανεις αλλος παρα ο εαυτος τους..και εμεις ειμασταν ζωα στο λυκειο αλλα πολλοι απο εμας ειδαν οτι ξυνοντας τα εις το απειρο δεν σε βγαζει πουθενα στο τελος..
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Είναι οι ίδιοι που σαν παιδιά του λυκείου κυκλοφορούσαν παρέες - παρέες μετά το σχόλασμα και αδιαφορούσαν που περπατούσαν, αν ήταν στον δρόμο και τον έκλειναν σε όλο το πλάτος αφού περπατούσαν όλοι μαζί σαν κοπάδι και ανάγκαζαν τα αυτοκίνητα να σταματάνε για να περάσει η αρχοντιά της που μιλούσε στο κινητό ή έστελνε μηνήματα και δεν σήκωνε το κεφάλι να δεί που είναι, τα ίδια ζώα μεγάλωσαν και δεν άλλαξαν κοινωνική συμπεριφορά, αλλά όλα αυτά ξεκινάνε από το σπίτι, ο αδιάφορος γονιός μεγαλώνει αδιάφορα παιδιά, τους προσέφερε μέχρι πριν 5-6 χρόνια τα πάντα απλόχερα για να μην ασχολείται ο ίδιος και τα άφηνε να μεγαλώνουν στον αυτόματο, ζώα οι γονείς ζώα και τα τέκνα τους, οι σημερινοί 25άρηδες και άνω είναι η γενιά της ευδαιμονίας που δεν ζορίστηκε ποτέ, δεν αναρρωτήθηκε για τίποτα, δεν τους απασχόλησε καμμία βαθύτερη σκέψη πέρα από το ανακάτεμα του φραπόγαλου.Αυτά τα παιδιά σήμερα τραβάνε και το μεγαλύτερο ζόρι, άνεργα, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς όρεξη και διάθεση να παλέψουν, είναι τα παιδιά της περιόδου της μεγάλης κονόμας και του εύκολου δανεισμού των γονέων τους που έπερναν δάνεια για διακοπές, για κατσαρόλες, για να αλλάζουν τουτού κάθε 2 χρόνια για μπαίνουν στο μάτι του συγγενή και του γείτονα, τα ζήσαμε, τα καυτηριάσαμε, τα εισπράττουμε, εμείς φτιάξαμε τα σημερινά ζώα, όντας ζώα και εμείς.
Τότε ήταν το Life style. σήμερα είναι το facebook, πάντα κάτι θα υπάρχει για να κοιμίζουν τα νέα παιδιά, τα ζώα στην κοινωνία δεν γεννιούνται μόνα τους, κάποιοι τα παράγουν ηθελημένα ή άθελα τους, δεν πέφτουν από τον ουρανό, τα ζώα στην κοινωνία είναι ο καθρέφτης της.
Οι σωστοί άντρες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο #φακτ...
Το κακό είναι οτι συνεχίζουν να με εκπλήσσουν ποστ σαν το άνωθεν...
#οινεοιδενδουλευουνπιαΖΗΤΩοιπαλιότερεςγενιέςμεταχειροκίνητααβανς...
-
Δεν πιστεύω ότι έχει σχέση η συμπεριφορά τους με το αν δουλεύουν ή όχι οι νέοι.
Υπάρχουν άτομα που δουλεύουν από τα 18 ή και πιο πριν αλλά συμπεριφέρονται σαν ζώα.
Δεν έχει να κάνει με την εργατικότητα αλλά με την ανύπαρκτη καλλιέργεια, αφού το μορφωτικό μας σύστημα είναι για τα πανηγύρια + οι περισσότεροι γονείς είναι και οι ίδιοι ζώα (βλέπε τωρινή γενιά 50ριδων+: οδήγηση ΓΤΠ κατά μέσο όρο, κρετινοσυμπεριφορα παντου, κουτοπονηρια - πως θα σου φαω τη σειρα σε οποιαδηποτε ουρα - , καφριλα) οπότε δεν υπηρξε κανεις να τους υποδειξει πολιτισμενη συμπεριφορα, αρα εχουμε μια νεα γεννια κρετινων -
δηλαδη αν εχεις μεγαλωσει στην λουφα και στην καλοπεραση και ξαφνικα βρισκεσαι στον πατο του βαρελιου χωρις να ξερεις και να εχεις ιδεα τι να κανεις τι ειναι?
οταν οι γονεις σου παλια αντι να σου δωσουν π.χ 5 ευρω για το σχολειο σου εδιναν 100-200 για να περασεις την μερα τι ειναι?
οταν εισαι 16-17 και πρεπει οι γονεις σου να σου πουν θα σου παρω αμαξι η μηχανακι για να στρωθεις να διαβασεις τι ειναι τι ακριβως σου περναει αυτο το μυνημα? -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δηλαδη αν εχεις μεγαλωσει στην λουφα και στην καλοπεραση και ξαφνικα βρισκεσαι στον πατο του βαρελιου χωρις να ξερεις και να εχεις ιδεα τι να κανεις τι ειναι?
οταν οι γονεις σου παλια αντι να σου δωσουν π.χ 5 ευρω για το σχολειο σου εδιναν 100-200 για να περασεις την μερα τι ειναι?
οταν εισαι 16-17 και πρεπει οι γονεις σου να σου πουν θα σου παρω αμαξι η μηχανακι για να στρωθεις να διαβασεις τι ειναι τι ακριβως σου περναει αυτο το μυνημα?Υπάρχουν πολλά spoiled πιτσιρίκια, ωστόσο μερικά απ αυτά τα άτομα που είχαν αυτή την άνεση και τις παροχές εκμεταλλεύτηκαν την καλή βάση που είχαν και κατάφεραν κάτι καλό κι από μόνοι τους - είτε γιατί τα μεγάλωσαν σωστά οι γονείς τους είτε έτυχε από μόνοι τους σαν άτομα να έχουν λογική σκέψη.
Δεν είναι κακό να έχεις άνεση και παροχές - αντιθέτως κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και σου δίνουν μια καλή βάση για ξεκίνημα, αρκεί να έχεις αντίληψη της πραγματικότητας και να μην πετάς στα σύννεφα περιμένοντας ότι όλα θα σου έρχονται στο χέρι. (Και αυτά σου τα λέει κάποιος που το μόνο που βρήκε ήταν ένα σπίτι στο νοίκι )Το θέμα είναι είτε τα χεις όλα είτε τίποτα, να μην είσαι απολίτιστος Ούνος όπως είναι πολλοί γύρω μας, πλούσιοι και φτωχοί.
-
ακριβως οπως τα λες μερικοι μην σου πω παρα πολλοι λιγοι τα καταφεραν το μεγαλυτερο ποσοστο απλα ρουφαγε και ρουφαει τους γονεις και απο αυτους σου λεω λιγοτερο απο το 1% θα εχει κανει πραγματικα μονος του.. κριση η οχι τα πραγματα απλα δεν θα αλλαξουν ειτε εισαι φτωχος ειτε οχι γιατι εαν δεν καταφερεις απο μικρος να εχεις δικη σου σκεψη(και εννοω δικα σου ονειρα που οτι και να γινει θα προσπαθησεις να τα φτασεις) και σε προγραμματιζουν οι γονεις τελειωσες..
-
Μα είναι γνωστό ότι συμβαίνει αυτό, ότι δεν έκαναν στη ζωή τους οι γονείς θέλουν να το κάνουν τα παιδιά τους και τα μπλοκάρουν με την πίεση που τους ασκούν, στην ψυχολογία αυτό λέγεται εκπλήρωση επιθυμιών δι΄αντιπροσώπου, και είναι ότι χειρότερο, και να ακολουθεί η καταστροφή της προσωπικότητας του παιδιού.
-
ακριβως οπως τα λες μερικοι μην σου πω παρα πολλοι λιγοι τα καταφεραν το μεγαλυτερο ποσοστο απλα ρουφαγε και ρουφαει τους γονεις και απο αυτους σου λεω λιγοτερο απο το 1% θα εχει κανει πραγματικα μονος του.. κριση η οχι τα πραγματα απλα δεν θα αλλαξουν ειτε εισαι φτωχος ειτε οχι γιατι εαν δεν καταφερεις απο μικρος να εχεις δικη σου σκεψη(και εννοω δικα σου ονειρα που οτι και να γινει θα προσπαθησεις να τα φτασεις) και σε προγραμματιζουν οι γονεις τελειωσες..Αν έχεις σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δυστυχώς λίγοι είναι οι υλοποιήσιμοι στόχοι... Όχι πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά τις βρίσκεις με το κιάλι...
-
το θεμα ειναι ποσο το θες να γινεις αυτο που ονειρευεσαι..τροποι υπαρχουν πολλοι (εκτως του να γινεις πολιτικος )πραγματικη θεληση ομως..
-
το θεμα ειναι ποσο το θες να γινεις αυτο που ονειρευεσαι..τροποι υπαρχουν πολλοι (εκτως του να γινεις πολιτικος )πραγματικη θεληση ομως..αν δεν έχεις φράγκο για φροντιστήρια και ταυτόχρονα αναγκάζεσαι να δουλεύεις παρτ ταιμ @@ τρόποι υπάρχουν...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το θεμα ειναι ποσο το θες να γινεις αυτο που ονειρευεσαι..τροποι υπαρχουν πολλοι (εκτως του να γινεις πολιτικος )πραγματικη θεληση ομως..
αν δεν έχεις φράγκο για φροντιστήρια και ταυτόχρονα αναγκάζεσαι να δουλεύεις παρτ ταιμ @@ τρόποι υπάρχουν...
θα μου πεις τι παραδειγμα βαζω αλλα τσεκαρε τι λεει
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Μου σπάει τα νεύρα που στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Κηφισό, ενώ μόνο η τέρμα δεξιά λωρίδα στρίβει κανονικά, και πιάνει μια ουρά μισού χιλιομέτρου τις ώρες αιχμής, υπάρχουν πάρα πολλοί που πηγαίνουν από την επόμενη λωρίδα και προσπαθούν να χωθούν τελευταία στιγμή για να στρίψουν προς Κηφισό. Κι ενώ πηγαίνεις για 2-3 λεπτά πρώτη-νεκρά στην ουρά, έχεις ένα σωρό π@π@ρες να έρχονται και να σου μπαίνουν με τη μούρη μπροστά σου, έχοντας προσπεράσει όλη τη σειρά. Και δεν είναι περιστασιακό αυτό, σχεδόν οι μισοί μπαίνουν έτσι.- Ότι πολλοί μένουν τέρμα δεξιά πάνω στη ΛΕΑ χωρίς λόγο (και αφήνουν και χώρο έτσι στους κρετίνους που θέλουν να προσπεράσουν τη σειρά). Προχθές ήθελε να περάσει ασθενοφόρο και ήταν όλη η ΛΕΑ κλειστή.
Κλασσικά δείγματα κρετινίλας, οδηγικής αμορφωσιάς, ζούγκλα ουγκ.
Χρειάζεται αστυνόμευση.
Στο εξωτερικό οι μπάτσοι για να μη γίνονται αυτά, πηγαίνουν τις ώρες αιχμής σε παρόμοιες διασταυρώσεις και διώχνουν όλους τους εξυπνάκηδες ευθεία, δεν τους αφήνουν να στρίψουν.
Μ' αυτό τον τρόπο ούτε την κυκλοφορία επιβαρύνουν, ούτε κόβουν πρόστιμα για να διαμαρτύρονται οι οδηγοί.
Μου το έχουν κάνει αυτό στο εξωτερικό σε διόδια (ήμουν με μηχανή). Ο μπάτσος που στεκόταν παραδίπλα μου έκανε σήμα και μου έδειξε το τέλος της ουράς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μου σπάει τα νεύρα που στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Κηφισό, ενώ μόνο η τέρμα δεξιά λωρίδα στρίβει κανονικά, και πιάνει μια ουρά μισού χιλιομέτρου τις ώρες αιχμής, υπάρχουν πάρα πολλοί που πηγαίνουν από την επόμενη λωρίδα και προσπαθούν να χωθούν τελευταία στιγμή για να στρίψουν προς Κηφισό. Κι ενώ πηγαίνεις για 2-3 λεπτά πρώτη-νεκρά στην ουρά, έχεις ένα σωρό π@π@ρες να έρχονται και να σου μπαίνουν με τη μούρη μπροστά σου, έχοντας προσπεράσει όλη τη σειρά. Και δεν είναι περιστασιακό αυτό, σχεδόν οι μισοί μπαίνουν έτσι.
- Ότι πολλοί μένουν τέρμα δεξιά πάνω στη ΛΕΑ χωρίς λόγο (και αφήνουν και χώρο έτσι στους κρετίνους που θέλουν να προσπεράσουν τη σειρά). Προχθές ήθελε να περάσει ασθενοφόρο και ήταν όλη η ΛΕΑ κλειστή.
Κλασσικά δείγματα κρετινίλας, οδηγικής αμορφωσιάς, ζούγκλα ουγκ.
Χρειάζεται αστυνόμευση.
Στο εξωτερικό οι μπάτσοι για να μη γίνονται αυτά, πηγαίνουν τις ώρες αιχμής σε παρόμοιες διασταυρώσεις και διώχνουν όλους τους εξυπνάκηδες ευθεία, δεν τους αφήνουν να στρίψουν.
Μ' αυτό τον τρόπο ούτε την κυκλοφορία επιβαρύνουν, ούτε κόβουν πρόστιμα για να διαμαρτύρονται οι οδηγοί.
Μου το έχουν κάνει αυτό στο εξωτερικό σε διόδια (ήμουν με μηχανή). Ο μπάτσος που στεκόταν παραδίπλα μου έκανε σήμα και μου έδειξε το τέλος της ουράς.
Ε ναι, αφού από μόνοι τους δεν καταλαβαίνουν οι αρούγκανοι χρειάζεται βούρδουλας
Στη Σκανδιναβία όπου έχει τύχει να βρεθώ, τέτοια συμπεριφορά δεν θα υπήρχε σε καμία περίπτωση.
Εδώ που η εγκεφαλική δραστηριότητα του μέσου ιθαγενούς φλερτάρει με σύνδρομα καθυστέρησης, είναι η μόνη βιώσιμη λύση.
Αλλά ούτε αυτό πρόκειται να γίνει άρα νομίζω σπαταλάμε το χρόνο μας -
Ριαντ Σαουδικη Αραβια... ρινγκ ροαντ με 4 λωριδες και σερβις ροαντ με 3 λωριδες. εχουν κλαδο εισοδου στον ρινγκ ροαντ με 2 λωριδες. εκει γινεται χαμος γιατι παει και στεκεται εν περιπολικο και 'κοβει' τη μια λωριδα εισοδου ωστε να μπαινουν με μονο μια λωριδα και να μην μπλοκαρουν τις 4 λωριδες του κυριως αυτοκινητοδρομου.. προσπαθουν να μπουν 4 λωριδες σε μια!!! αλλα το περιπολικο απτοητο.. θελει και τους μπλοκαρει... ομως και αυτοι στον κοσμο τους η απολυτη αναρχια.. αλλα κανενας δεν βριζει κανενα.. εχουν υπομονη αλλα καβαλανε ο ενας τον αλλον αν μπορουν....
-
Αυτο το πραγμα 'ο πεζος εχει παντα δικιο' ή το 'ο πεζος εχει παντα δικιο γιατι σε περιπτωση ατυχηματος θα βγαινει παντα χαμενος/σε χειροτερη μοιρα απο τον μηχανοκινητο', πρεπει καποια στιγμη να τελειωνει. Εστω αν ειναι μονο και για το καλο των ιδιων των πεζων, που στη πισω γωνια του μυαλου τους εχουν αυτο το πραγμα και τους κανει να κινουνται ετσι αυτοκτονικα οπως κινουνται.
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ενδιαφέρον το ότι η ανθρώπινη ζωή έχει γίνει τόσο φτηνή στο μυαλό κάποιων ανθρώπων. Πέρασες τον δρόμο χωρίς να κοιτάξεις; Καταδικάζεσαι σε θάνατο και δεν μου καίγεται καρφάκι.Παρεμπιπτόντως, το αν σου καεί ή όχι, θα το καταλάβεις αν γίνει η στραβή, πράγμα που απεύχομαι. Από την άλλη, ποιος ξέρει, μπορεί όντως να γουστάρεις δικαστήρια, πάρε δώσε με δικηγόρους, να τσακώνεσαι με τους συγγενείς του θύματος κλπ.
@@ παρε δωσε θα εχει. Θα βαλει το δικηγορο του, και ΑΝ καταδικαστει (γιατι εδω μιλαμε για περιπτωσεις που ο πεζος εχει κανει χοντρη μαλακια και εφαγε μονος του το κεφαλι του) θα παρει μια ποινη με αναστολη. Τα υπολοιπα, ε για αυτο εχουμε τις ασφαλειες.
Δεν γινεται ρε μαστορα εγω ο οδηγος που εχω ευθυνη για τις δικες μου πραξεις, να πρεπει να εχω ευθυνη, υποχρεωση και τυψεις και για τις δικες σου πραξεις.
Στο φορουμ γραφουν και πολλοι πιτσιρικαδες οι οποιοι αρεσκονται στα παχυα λογια,στις μαγκιες και γενικοτερα δεν εχουν συναισθηση του τι γραφουν.
Το να σκοτωσεις εναν ανθρωπο,εστω και εαν δεν ευθυνεσαι ο ιδιος,προκαλει πολλα ψυχολογικα.
Βασικα και μονο η σκεψη οτι αφαιρεσες καποια ζωη ειναι αρκετη για να μην κοιμασαι τα βραδυα.
Οι περιπτωσεις οπου τον αφησες αναπηρο,οπου και παλι ειναι κατι που σου μενει για παντα χαραγμενο στην μνημη και δεν ξεχνιεται.
Δεν ειναι ετσι απλα ταπραματα οπως τα παρουσιαζουν καποιοι.
Σκοτωσες εναν ανθρωπο και μετα πας και πινεις φρεντο στην καφετερια.
Η ειμαστε ανθρωποι ή ειμαστε ζωα.Πολυ σιγουρο σε βλεπω...
Αν διαβάσεις τις δημοσιεύσεις μου, θα δεις ότι σε όλες τονίζω την σημασία της ανθρώπινης ζωής. Προηγουμένως κάποιος έγραψε, εγώ θα κάνω ότι μπορώ, από εκεί και πέρα, στα @@ και αν πεθάνει κάποιος. Πολύ απλά δεν είναι έτσι. Και αν αμφιβάλλεις, πες το αυτό το στα @@ μου αν κάποιος σκοτώθηκε στις ρόδες μου στο δικαστήριο μετά από δυστύχημα και έλα πες μου κατά πόσο θα νιώσεις άνετα για την έκβαση της υπόθεσης.
Κοιτα μαστορα, οταν νοημον ενηλικας κανει ενσυνειδητα μαλακια, με αποτελεσμα να προκαλεσει σε εμενα ζημια, μπλεξιματα και κινδυνο για τη σωματικη μου ακεραιοτητα (ποσο μαλλον τραυματισμο ή και χειροτερα*), τοτε το ΜΟΝΟ πραγμα που θα με απασχολει ειναι τα παραπανω (που περιλαμβανει τα μπλεξιματα, αφου μας εχεις ζαλισει με το . ΟΧΙ το τι επαθε εκεινος. Και φυσικα θα ζητησω να αποζημιωθω+αποκατασταθω πληρως (οπως εχουν ζητησει και αλλοι και εχουνη δικαιωθει, σε οχημα vs πεζος).
*Πιστευω να καταλαβαινεις οτι σε ενα σεναριο οπου για να αποφυγω ενα πεζο εχω να διαλεξω αναμεσα στο 'σκαω πανω στα παρκαρισμενα' και στο 'βγαινω αντιθετο και κανω μετωπικη' (οπως πχ θα μπορουσε να συμβει σε οποιοδηποτε συνοικιακο αλλα κεντρικο δρομο, μεγαλυτερο απο στενακι), θα πατησω το πεζο.
-
Με το τόσο 'μάστορα' που τον έχεις πει τον βλέπω σε λίγο με σφυρί και καλέμι ή κανά παλμικό κατσαβίδι
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πιστευω να καταλαβαινεις οτι σε ενα σεναριο οπου για να αποφυγω ενα πεζο εχω να διαλεξω αναμεσα στο 'σκαω πανω στα παρκαρισμενα' και στο 'βγαινω αντιθετο και κανω μετωπικη' (οπως πχ θα μπορουσε να συμβει σε οποιοδηποτε συνοικιακο αλλα κεντρικο δρομο, μεγαλυτερο απο στενακι), θα πατησω το πεζο.Είναι σιγουρο ότι κατι τετοιο δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν ελαφρυντικο στο δικαστηριο γιατι εισαι χαμενος.
Χωρις να εχεις αδικο νομιζω ότι η απλη αυτή λογικη που χρησιμοποιείς είναι λιγο ωμη και απανθρωπη.
Οταν πριν ένα χρονο πηρε διπλωμα και πρωτοβγηκε σε δρομο ο γιος μου (ο οποιος ξερει να οδηγει εδώ και πολλα χρονια) το πρωτο που του ειπα (και του λεω) ειναι να προσεχει πεζους και δίκυκλα, οτιδήποτε και να συμβει η πρωτη του επιλογή πρεπει να είναι η ανθρωπινη ζωη, σαφως και η αισθηση αυτοσυντήρησης δινει προτεραιοτητα στη δικη μας.
Αντιθετα θα μπορουσα πολύ ευκολα να του εχω πει να μη φερει ποτε το αυτοκινητο χτυπημενο,
πιστευεις ότι και στις δυο περιπτωσεις θα ηταν ιδια η αντιδραση στα ελαχιστα δευτερόλεπτα που μεσολαβουν σε τέτοιες καταστασεις ??? -
Τον δρόμο που είχα το ατύχημα που περιγράφω στο θέμα με τα τροχαία διασχίζω συχνά πυκνά με το ποδήλατο, θεωρώντας τον, ο χαζός, 'ασφαλέστερο' όντως οδός ήπιας κυκλοφορίας...
Μετά το ατύχημα μου πέρασε από το μυαλό τι θα γινόταν αν εγώ ξεκίναγα ποδηλατώντας, ως συνηθίζω, με πράσινο και παραβίαζε ο πακιστανός τον σηματοδότη χωρίς κανένα ενδοιασμό
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]