-
Έχει πλάκα. Αν είναι να κατηγορήσουμε τους ποδηλάτες, μια χαρά ανακαλύπτουμε και τους προσάπτουμε αμαρτίες, χωρίς να έχει καμία σημασία αν τις έκαναν ή όχι. Ξαφνικά κάποιος αποφάσισε ότι άκουγαν μουσική...
Υπάρχουν αρκετά ζώα ποδηλάτες, δε χρειάζεται να τους φορτώνεται και πράγματα της φαντασίας σας. -
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εδώ μπαίνει ο Nonos (απόλυτα συμπαθής κατά τα άλλα) και βρίζει τον ποδηλάτη, επειδή τρόμαξε με την κόρνα του που τον έκλεισε το ζώο με το Smart. Και για να προλάβω μερικούς που θα πουν για το κράνος (ανεπίτρεπτο προφανώς να μη φοράς κράνος πάνω στο ποδήλατο), ακόμα κι αν ο ποδηλάτης φορούσε κράνος full face και πανοπλία για downhill, πάλι θα είχε τρομάξει από την κόρνα του Νονού και πάλι θα κινδύνευε η ακεραιότητά του. Γιατί λοιπόν είναι ζώο; Επειδή τόλμησε να βγει στην Κηφισίας ή επειδή τρόμαξε;
Ανελυσα ακριβως γιατι ειναι ζωο (ενδυση, ταχυτητα και σιγουρα το οτι επελεξε αυτον τον δρομο) +το γεγονος οτι ουσιαστικα αν δε θελω να προκαλεσω τη τυχη μου μαζι του και την τυχη του θα πρεπει να μη κορναρω και να φτασω τη κατασταση με το smart ακομα πιο οριακα. Θελω δε θελω δλδ να μπλεξω..
Ε όχι ρε παιδιά, δεν είναι ζώο κάποιος που είχε μια φυσιολογική αντίδραση. Σκέψου ότι ο ποδηλάτης δεν έχει κάτι να ανακόψει τον θόρυβο. Είναι σα να έχεις ανοιχτό το παράθυρο στο αυτοκίνητο και να κορνάρει ο άλλος όταν το καπό του είναι ακριβώς δίπλα σου.
Δεν εχεις καταλαβει Δημητρη οτι δεν σταθηκα κυριως στο οτι ειναι ζωο επειδη τρομαξε, ανελυσα παραπανω.
Αν και μεταξυ μας αφου θελει να ειναι εκει και να μη κολωνει δε θα επρεπε και να τρομαξει και ν αρχισει τις ζεμπεκιες... θετωντας εαυτον και γυρω του σε κινδυνο...Στο δια ταυτα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να σαι αυτοκτονικος ή φυσει αντιδραστικος-προκλητικος για να κινεισαι σε Καβαλας,Μεσογειων, ποταμι, Κηφισιας κτλπ με ποδηλατο..
-
ΖΩΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οσοι παρκαρουν σε δρομο 2 λωριδων κλεινοντας τη μια για να μπουν στο σουπερμαρκετ να ψωνισουν.
Ολοκληρο υπογειο parking που υπερκαλυπτει την κινηση του σ.μ. ... δροσερο, ανετο, με ασανσερ φουλ φωτιζομενο.Αλλα οχι .... μαλακας ειναι να κατεβει κατω ο αλλος; Τι κι αν εκλεισε η μιση λωριδα απο τις 2; Θα διπλοπαρκαρει ο τουρμπινοβλακας για να κλεισει 1μιση απο τις 2 λωριδες και στη μοναδικη πλεον ελευθερη της Ηρωων Πολυτεχνειου στη Λάρισα ισα που χωραει να περασει ενα φορτηγο με 2χλμ/ω μην αρπαξει κανενα φτερο/καθρεπτη.
ΓΙΔΙΑ!
Ο προπορευομενος, φτανει στο τσουρμο των παρκαρισμενων, αναβει αλαρμ και αρχιζει καμια 20αρια μανουβρες να χωθει διπλοπαρκαρισμενος, σε μισα θεση που ΙΣΑ ΙΣΑ χωραγε το σκατοαμαξο του. Οταν του κορναρα να σηκωθει να φυγει γιατι εκλεισε την κυλοφορια σε ολοκληρη τη διασταυρωση ειχε και υφακι 'και 'σενα τι σε νοιαζει, τραβα βαλτο εσυ κατω'.
Στα παπακια μου ρε μαγκα, ο κωλος μου δροσερος ηταν οταν μπηκα στο αμαξι, εσενα ισως εβρασε λιγακι η κωλοτρυπιδα σου. Μεχρι εκει φτανει το μυαλο τους, πες δε σεβεσαι κανεναν, εδω δε σεβεται ουτε τον εαυτο του η τυροκροκετα!
Α και σορρυ για το γιαουρτι που ξεροψηθηκε στο παρμπριζ -
Αν α) τρομαζεις απο μια κορνα που δεν προοριζεται καν για σενα (που σημαινει οτι δεν γνωριζεις τι συμβαινει γυρω σου) και β) αυτο εχει ως αποτελεσμα να τραβας μια τιμονια (προς τα που? Αφου δεν ξερεις τι συμβαινει γυρω σου και ποιος και γιατι σου κορναρε) και οπου λαχει, τοτε ναι εισαι ζωο.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τωρα γενικεύεις χωρίς λόγο.
μου το δειχνεις που ΑΚΡΙΒΩΣ γενικευω?
Δεν απαντησες σαν Χρηστος Λαππας.
Μπορεις να μου υποδειξεις σε παρακαλω το σημειο που φαινεται οτι γενικευω; -
Εντωμεταξυ πολλοι απο τους δρομους που αναφερθηκαν (Κηφισιας/Βουλιαγμενης/Συγγρου/Μεσογειων),σε καποια σημεια εχουν και παραδρομο,αλλα φυσικα οι ποδηλατες δεν ψηνονται να τον χρησιμοποιησουν..
-
Μπορεις σε παρακαλω να μου υποδειξεις τα σημεια οπου υπαρχουν παραδρομοι;
-
εχει καταντησει γελειο.....
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εχει καταντησει γελειο.....Ε ναι ,αφου 20 σελιδες τωρα προσπαθουμε να πεισουμε τους ποδηλατες ,οτι ειναι επικινδυνη η χρηση σε κεντρικους δρομους.
-
20 σελίδες τώρα 'προσπαθείτε' να πείσετε τους ποδηλάτες ότι οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι για αυτούς γιατί οι οδηγοί δεν υπακούουν τον ΚΟΚ. Και αυτό παρουσιάζεται ως επιχείρημα για τον αποκλεισμό των ποδηλάτων από την πόλη τους.
'Δεν οδηγούμε όπως επιτάσσει ο ΚΟΚ, όπως οδηγούν στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πόλεις, οπότε η ζωή σου κινδυνεύει. Από εμάς. Μείνε μακριά από τους δρόμους ΜΑΣ'.
-
Εγω προσπαθω να σου εξηγησω (το να σε πεισω ειναι αρχειοθετημενο στο μεγαλο κουτι με τιτλο 'things I couldn't care less about')
α) οτι το να ποδηλατεις σε αυτους τους δρομους ειναι επικινδυνο ΚΑΙ απο τους οδηγους που οδηγουν νομιμοτατα.
β) οτι το να ποδηλατεις σε αυτους τους δρομους δημιουργει τεραστιο προβλημα στα οχηματα για τα οποια φτιαχτηκαν αυτοι οι δρομοι (και ακριβως για αυτα φτιαχτηκαν, σου αρεσει δεν σου αρεσει).
γ) οτι δεν μπορει μια ελαχιστη μειοψηφια να γαμαει την τεραστια πλειοψηφια
δ) οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των μαλακων αυτων γραφει το ΚΟΚ στα @@ του οποτε εχεις χασει ΚΑΘΕ δικαιωμα να ζητας νομιμοτητα και σεβασμο του ΚΟΚ απο τους αλλους.θα θυμηθω κ αλλα.
-
Μόλις τα θυμηθείς, πες μου, περιμένω με κομμένη την ανάσα.
α) Γιατί είναι επικίνδυνο; Ο ΚΟΚ είναι σαφής:
- Ο οδηγός επιβάλλεται να ρυθμίζει την ταχύτητα του οχήματός του λαμβάνων συνεχώς υπόψη του τις επικρατούσες συνθήκες, ιδιαίτερα δε τη διαμόρφωση του εδάφους, την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά της οδού, την κατάσταση και το φορτίο του οχήματός του, τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες κυκλοφορίας, κατά τρόπον ώστε να είναι σε θέση να διακόψει την πορεία του οχήματός του μπροστά από οποιοδήποτε εμπόδιο που μπορεί να προβλεφθεί και το οποίο βρίσκεται στο ορατό από αυτόν μπροστινό τμήμα της οδού. Υποχρεούται επίσης να μειώνει την ταχύτητα του οχήματός του και, σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτει την πορεία του, όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.
β) Οι δρόμοι αυτοί έχουν φτιαχτεί για όλους. Και σου αρέσει δεν σου αρέσει, αυτό λέει και ο νόμος. Υπάρχουν δρόμοι που όντως είναι φτιαγμένοι μόνο για τα αυτοκίνητα και ορίζονται ως τέτοιοι με συγκεκριμένη σήμανση και προδιαγραφές. Πράγματα που ούτε η Κηφισίας, ούτε η Ποσειδώνος διαθέτουν:
γ) Είναι ο υπέρτατος παραλογισμός να θεωρείς ότι εσύ που έχεις πάρει το αμάξι σου για να πας στην δουλειά, ή στην βόλτα σου, ανήκεις στην πλειοψηφία που αδικείται επειδή καθυστερείς, όταν δίπλα σου υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν επίσης στην δουλειά ή στην βόλτα τους με ποδήλατο χωρίς να ρυπαίνουν την πόλη τους, χωρίς να προκαλούν θόρυβο, χωρίς να καταστρέφουν τις υποδομές, χωρίς να καταλαμβάνουν χώρο για στάθμευση όταν φτάσουν στον προορισμό τους. Αν καθυστερείς είναι γιατί αποτελείς μέρος του προβλήματος. Όλους τους δρόμους της οικουμένης να σου φτιάξουμε μέσα στην πόλη, αν επιμένεις να παίρνεις το αυτοκίνητο αντί για τα ΜΜΜ ή το ποδήλατο, πάλι θα δημιουργείς κίνηση. Και παρόλο που είναι δικαίωμα σου να δυσανασχετείς, δεν είναι δικαίωμα σου να αποκλείεις από τους δρόμους εκείνους τους χρήστες που επέλεξαν να μην πάρουν το αυτοκίνητο.
δ) Το ότι κάποιοι (ή ακόμα και πάρα πολλοί) γράφουν τον ΚΟΚ στα @@ τους δεν δικαιολογεί το τσουβάλιασμα όλων όσων χρησιμοποιούν ποδήλατο. Διαφορετικά να ζητήσουμε να μην κυκλοφορούν παπάκια και γενικότερα μηχανές στους δρόμους, καθώς αναμφισβήτητα κάνουν πολύ περισσότερες παραβάσεις και με ταχύτητες που τα καθιστούν σαφώς πιο επικίνδυνα. Είναι επίσης προφανές ότι η παραβατικότητα κάποιων δεν μπορεί να δικαιολογεί την δική σου.
Ή μήπως δεν είναι;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
α) Γιατί είναι επικίνδυνο; Ο ΚΟΚ είναι σαφής:
-
Εχει προσεξει κανεις οτι ο Λαππας στη φωτο στο αβαταρ ΦΟΡΑΕΙ κρανος?
ΟΥΦΟ ΛΕΜΕ
-
Φτάνει με το ποιος την έχει μεγαλύτερη... την προτεραιότητα, στους δρόμους με παραπάνω από μία λωρίδες!
ΦΤΑΝΕΙ! -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...Σταθερή αξία. Ξέρεις ότι κάθε φορά που θα διαβάσεις μηνυματάκι του, θα έχει γράψει ανοησία.
Τέλος πάντων, μια και το είδαμε, ας εξηγήσουμε:
α)
Ο λόγος που το ποδήλατο είναι τόσο δημοφιλές για commuting σε αυτές τις χώρες είναι και ότι δεν χρειάζεται να ντύνεσαι σαν εξωγήινος. Βάζεις το κουστούμι σου, καβαλάς το city bike και πας στην δουλειά σου.
Εδώ φοράω κράνος, στην Ολλανδία δεν φορούσα.
(viewtopic.php?f=5&t=47983&start=8760#p3029089)
Εντάξει, δικαιολογείσαι που δεν το κατάλαβες, γιατί το έγραψα στα Ελληνικά.
β) Στο avatar είμαι περίπου 600 μέτρα πάνω από το έδαφος. No worries όμως. Αθλήματα του αέρα και ποδήλατο είναι απόλυτα συγκρίσιμα πράγματα αναφορικά με την επικινδυνότητα, στο μυαλό του trident.
Τώρα θα μου πεις, γιατί κλικάρισες μήνυμα του και γιατί ασχολείσαι...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τώρα πραγματικά επιμένεις ότι οι περισσότεροι φορούν κράνος στην Γερμανία όταν συνυπάρχουν με τα αυτοκίνητα στους δρόμους;Έχει ενδιαφέρον επίσης να παρατηρήσει κανείς σε τι καιρό το κάνουν.
Η Αθήνα θα εξακολουθήσει να παραμένει μια ακινητοποιημένη ζούγκλα όσο η πρώτη αντίδραση του κόσμου στο θέμα της κίνησης, είναι να ζητάει... την απαγόρευση της ποδηλασίας στους αστικούς δρόμους και λεωφόρους.
Με λένε Ριζο και όπως θέλω τα γυρίζω...
-
Χρήστο ναι μεν αλλά. Ναι μεν δεν βλέπεις πολλά κράνη αλλά η καμπανιες για κράνος και ποδήλατο είναι πολύ συχνές σε αρκετές απο τις χώρες που αναφερεις.
Sent from Corsair's brick
-
ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΑΚΟΜΗ;
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Γιωργη του ειχα υποσχεθει κουνιες κ μετα καλαμακι που αλλου , απο το pitta bar !!
Για τυλιχτά στο 'Ηλιούπολη' (αριστερά απ'το ΑΒ)
To pitta bar δεν εχει καλαμακια...εχει ΘΗΡΙΑ!!!!!! (ποτε θα παμε βρε παιδια?? Να δουμε και το κινητο του Δημητρη)
Τυλιχτα Δημητρη ναι ειναι ο λεγομενος Γκατσος!!! Μικροι περναμε απο κει και τρωγαμε στα παγκακια στην πλατεια.Μετα πηγαμε λιγο στον Γιωργο απεναντι..(πηγαινε και ο Πλουταρχος εκει)
Αλλα οταν ανοιξε το Pitta bar τα εκλεισε ολα!!!
Ειμαστε οφφ τοπικ και θα μας μαλλωσουν!!!
Το φαΐ δεν είναι ποτέ off topic στο 4tf
Που λες στον Γκάτσο είχα γράψει αρχικά αλλά το άλλαξα αφού δε 'φαίνεται' πουθενά και λέω ποιος να το ξέρει Είναι εγγύηση Χρόνια έχω να φάω βέβαια από εκεί, ελπίζω να μην έχει χαλάσει.
Το pitta bar δε το έχω επισκεφτεί, θα το δοκιμάσω όταν έχω κρέας ή κοτόπουλο στο πρόγραμμα
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]