-
Η κατάσταση έχει ως εξής:
Οδηγοί αυτοκινήτων: Κάνουμε νόμιμη χρήση του δρόμου, πληρώνουμε τέλη, ασφάλειες κλπ. Γκρινιάζουμε (ορθώς) για την εκτεταμένη χρήση ποδηλάτων στο δρόμο
Ποδηλάτες: Γκρινιάζουμε (ορθώς) που δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, χρησιμοποιούμε λοιπόν με οποιοδήποτε τρόπο τον αυτοκινητόδρομο, τη λέμε και στους οδηγούς από πάνω, δεν πληρώνουμε ούτε τέλη ούτε ασφάλεια, αν μας χτυπήσει κάποιος τη γάμησε κιόλας. Α, και δε ξέρουμε τι σημαίνει ΚΟΚ και αδιαφορούμε για τους οδηγούς αυτοκινήτων.
Καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράγματα.
-
Δίκιο έχει ο dmitspan με όλους τους hipster που έχουμε μπλέξει.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ποδηλάτες: Γκρινιάζουμε (ορθώς) που δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, χρησιμοποιούμε λοιπόν με οποιοδήποτε τρόπο τον αυτοκινητόδρομο,
Δεν έχω δει πολλούς ποδηλάτες στον αυτοκινητόδρομο, αλλά για να το γράφεις κάτι θα ξέρεις.
Μέχρι να κατανοήσει και να αποδεχτεί ο Έλληνας ότι ο δρόμος για ανθρώπινες πόλεις περνάει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μέσα από την αύξηση των ποδηλάτων και την μείωση των αυτοκινήτων στις πόλεις έχουμε μέλλον.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ποδηλάτες: Γκρινιάζουμε (ορθώς) που δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, χρησιμοποιούμε λοιπόν με οποιοδήποτε τρόπο τον αυτοκινητόδρομο,
Δεν έχω δει πολλούς ποδηλάτες στον αυτοκινητόδρομο, αλλά για να το γράφεις κάτι θα ξέρεις.
νομιζω δεν εννοει αυτοκινητοδρομο με την εννοια της αττικης οδου αλλα δρομος για ποδηλατα-->ποδηλατοδρομος
δρομος για αυτοκινητα-->αυτοκινητοδρομος -
Ελπίζω να μην έχει κάνει συνειδητά τέτοιο διαχωρισμό.
-
Πάντως to να σταματάει τόση ώρα η κυκλοφορία δε το θεωρώ σωστο.
-
Ούτε εγώ. Το Freeday δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν. Η χρήση του ποδηλάτου για την καθημερινότητα στις πόλεις μας θα έπρεπε να είναι το ίδιο κοινότυπη με το περπάτημα.
-
Η κατασταση στον Πειραια ειναι πραγματικα για κλωτσιες...
Την Κυριακη πηγα στη μανα μου. Τυχαινει το τετραγωνο στο οποιο ειναι το σπιτι, να ειναι το μονο κομματι του δρομου που εχει αντιστραφει η φορα του. Τεραστιες ταμπελες φυσικα με απαγορευτικο κτλ εχουν τοποθετηθει. Μπαινοντας λοιπον νομιμα, ερχομαι φατσα με αυτοκινητο που ερχεται αναποδα...του το λεω..κανει πισω. Παρκαρω και οσο κατεβαζω την μικρη ερχονται δυο μηχανες..τους το λεω σταματανε και οι δυο, ο ενας εχοντας περασει το σημειο που βρισκομαι κι αλλος πριν...ο πρωτος πεταει το κορυφαιο 'κι εσενα τι σε νοιαζει, μπατσος εισαι?' και συνεχιζει, και ο δευτερος το απιθανο, 'εγω σωστα παω', αλλα κανει αναστροφη και φευγει.. -
Μέχρι να κατανοήσει και να αποδεχτεί ο Έλληνας ότι ο δρόμος για ανθρώπινες πόλεις περνάει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μέσα από την αύξηση των ποδηλάτων και την μείωση των αυτοκινήτων στις πόλεις έχουμε μέλλον.
Επειδης σαρεσει εσενα και καποιων αλλων το ποδηλατο,θεωρειται λανθασμενα οτι οι ανθρωπινες πολεις ειναι αυτες οπου υπαρχουν περισσοτερα ποδηλατα.Αν εγω και καποιοι αλλοι κανουμε κεφι το πατινι,θα βαλουμε κιαυτα στον δρομο.
Ρε φιλε να σε ρωτησω κατι;
Εννοιες οπως , εργασια και ευρεση,μεταφορες προιοντων ,ΜΜΜ,εκτακτων αναγκων,αγχος ,προβληματα επιβιωσης,δυστυχιες,σου περνανε απτο μυαλο ή ζεις σε εναν ονειρεμενο κοσμο μακρυα απτην πραγματικοτητα οπου ολα κυλανε με αρμονια ,ο κοσμος ειναι ευτυχισμενος και αγαπημενος; -
Κάνε και συ λίγο παραπάνω ποδήλατο και θα βλέπεις τον κόσμο όπως περιγράφεις στη δεύτερη περίπτωση.
-
Τι άλλο θα ζήσω σε αυτή τη φουτσοχώρα. Περπατάω σε πεζοδρόμιο, ακούω μηχανή να έρχεται γρήγορα και νιώθω ένα πολύ γερό κοπάνημα στο χέρι στο ύψος του αγκώνα (σχεδόν πήγα να πέσω). Τύπος ξεκράνωτος γκριζομάλλης με γυαλί μύγα γύρω στα 40-45 με μια τύπισα επίσης ξεκράνωτη συνεπιβάτη σε Varadero. Προσπάθησε να περάσει ξυστά ανάμεσά μου και στα κάγκελα του πεζοδρόμιου, τελικά δε χώραγε και μου πήρε το χέρι με τη μανέτα. Μέχρι να πάρω χαμπάρι τι έχει γίνει, βλέπω τον τύπο να έχει σταματήσει λίγα μέτρα παρακάτω πλάγια ώστε να μη φαίνεται η πινακίδα προς εμένα, γυρνάει κοιτάει, πιάνοντας το χέρι μου να δω αν είναι στη θέση του του φωνάζω ένα μπινελίκι (το κλασσικό), κοιτάει για μια στιγμή, η ξανθιά του κάνει απ ότι κατάλαβα ένα σκούντηγμα 'πάμε', γκαζώνει, μπαίνει τάπα ΑΝΑΠΟΔΑ στο πρώτο στενό και φεύγει.
Εν τω μεταξύ στο χέρι τώρα έχω κάνει γερή μελανιά σα να χω φάει βουρδουλιά από ΜΑΤ και πονάει όταν το ακουμπάω. Δεν πρέπει να είναι κάτι άλλο ευτυχώς. Δεν μπόρεσα να δω όλη την πινακίδα
-
Ο,τι μπόρεσες να δεις απο πινακίδα, μαζί με περιγραφή οχήματος και προσώπων στο τμήμα, θα γίνει κάτι ή μπα?
Περαστικά για το χέρι... να μην είναι κάτι σοβαρό. -
Με πινακιδα στο περιπου, οχι. Αν μπορει με καποιο πλαγιο τροπο να βρει ολοκληρη τη πινακιδα, τοτε κατι γινεται (αρκει να ειναι σιγουρος για το νουμερο).
-
Ελπίζω να μην έχει κάνει συνειδητά τέτοιο διαχωρισμό.Έλεος ρε Χρήστο εκεί κόλλησες; Αυτό που λέει ο chroooo
-
Δεν 'κόλλησα' πουθενά. Απλά προσπαθώ να εξηγήσω ότι τα ποδήλατα και τα αυτοκίνητα δεν μπορεί να είναι εντελώς διαχωρισμένα και δεν είναι σε καμιά πόλη του κόσμου.
-
Ούτε εγώ. Το Freeday δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν. Η χρήση του ποδηλάτου για την καθημερινότητα στις πόλεις μας θα έπρεπε να είναι το ίδιο κοινότυπη με το περπάτημα.Το freeday δεν θα επρεπε να υπαρχει καν επειδη ειναι καραπαρανομο στο συνολο του, πανηλιθιο και απαραδεκτο να γαμας μια ολοκληρη πολη με αυτο το τροπο, ή δεν θα επρεπε να υπαρχει καν γιατι θα επρεπε να μπορουν ολοι να κανουν οπου και οσο ποδηλατο θελουν, οποτε τωρα ας κανουν ετσι?
-
To Freeday ήταν μια αντίδραση στην απομόνωση του ποδηλάτου, ένας τρόπος να έρθει ο κόσμος σε επαφή με την πόλη του ποδηλατώντας, να δει ότι οι διαδρομές δεν είναι δύσκολες, ή αδύνατες, ότι 10-15 χιλιόμετρα απόσταση βγαίνουν χωρίς ιδιαίτερη κούραση από οποιονδήποτε σχεδόν.
Το να έχεις 2 χιλιάδες κόσμου όμως που να κάνει βόλτα κλείνοντας την μισή πόλη (και, ναι, αυτοί όντως την κλείνουν) δεν είναι απλά ανούσιο. Είναι αντικοινωνικό.
Η θέση του ποδηλάτου δεν είναι ανάμεσα σε άλλα ποδήλατα που κάνουν χαβαλέ κλείνοντας την πόλη, αλλά στην καθημερινότητα μας, κυρίως στο πήγαινε/έλα από και προς την δουλειά, την σχολή κλπ, αλλά και στην βόλτα μας μέχρι την θάλασσα. Η θέση του ποδηλάτου είναι όχι να φρακάρει, αλλά να αντικαταστήσει τα αυτοκίνητα για μεγάλο κομμάτι των αστικών διαδρομών.
-
To Freeday ήταν μια αντίδραση στην απομόνωση του ποδηλάτου, ένας τρόπος να έρθει ο κόσμος σε επαφή με την πόλη του ποδηλατώντας, να δει ότι οι διαδρομές δεν είναι δύσκολες, ή αδύνατες, ότι 10-15 χιλιόμετρα απόσταση βγαίνουν χωρίς ιδιαίτερη κούραση από οποιονδήποτε σχεδόν.εισαι σιγουρος οτι αυτοι που το σκεφτηκαν, το ξεκινησαν και το γιγαντωσαν ετσι ειχαν τοσο αγνες προθεσεις?
-
Θα μπορούσα να είμαι σίγουρος;
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
απο ποτε εχει καποιος δικαιωμα να κλεισει δρομο με καδο η με οτιδηποτε αλλο?
δε παμε καλα.Σε περίπτωση ατυχήματος με τρίγωνο ίσως
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]